Pokaż pełną wersje : Petycja do KRRIT
Witam:)
Pewnie juz kazdy slyszal o smiesznej karze nalozonej na telewizje Polsat. Tzn, ona smieszna w sumie nie jest, bo 500.000 zeta piechota nie chodzi:)
Jezeli ktos uwaza, ze kara zostala nalozona nieslusznie - niech podpisze sie opd petycja: http://www.dostepne.info/szczuka/
Kazdy ma swoj rozum. Pomyslcie i zadecydujcie:)
Pozdrawiam
Wg. mnie słuszna kara, Szczuka jak wiemy kontrowersyjna feministka i troche sie zagalopowała, pamietam ze poszło cos o komentowanie głosu jakiejś chorej kobiety z Radia Maryja. Jezeli sie nie wie, ze ktoś jest chory to nie usprawiedliwienie, jak chce sie z kogos "wysmiewac" niech pierw sprawdzi czy ma podstawy do tego i jest to na miejscu. Podobno mial byc 1mln a 500 tyś też niezle, moze sie czegos nauczy kobieta
Btw. Ciekawe czy Polsat jakos ukaral Szczuke za to, ale raczej wątpie ;]
ciemne dropsy
23-03-2006, 19:04
Polsat musi zaplacic 1 mln... przynajmniej tak slyszalem
500 000 za ta afere ze Szczuka w K. Wojewodzkim
500 000 za to ze w programie "Nieustraszeni" uczestniczy jedli robaki...
moim zdaniem ta druga kara jest conajmniej smieszna...
Pogromca pk
23-03-2006, 20:05
Szkoda, że nie ma petycji w której domagano by się wyższej kary; podpisałbym się. Dla homoseksualistów, ateistów, feministek tolerancja i równość (czy raczej - pierwszeństwo), a z katolików w dodatku niepełnosprawnych mozna się wyśmiewać? Ciekawy sposób myslenia szczuki.
Poza tym, osoba która bierze sie za kpienie z kogoś, powinna sie czegoś o tym kimś dowiedziec.
Wg. mnie słuszna kara, Szczuka jak wiemy kontrowersyjna feministka i troche sie zagalopowała, pamietam ze poszło cos o komentowanie głosu jakiejś chorej kobiety z Radia Maryja. Jezeli sie nie wie, ze ktoś jest chory to nie usprawiedliwienie, jak chce sie z kogos "wysmiewac" niech pierw sprawdzi czy ma podstawy do tego i jest to na miejscu. Podobno mial byc 1mln a 500 tyś też niezle, moze sie czegos nauczy kobieta
Poparłbym tą karę, gdyby ona wyśmiewała się z jej choroby, a nie z niej po prostu >.< a ja mam wadę wzroku -5, i co, jak ktoś bedzie cokolwiek o mnie mówić to ja chce 0,5 kk zł! No ale becikowe trzeba odrabiać... >.<
Ludzi już ***ie równo i dokładnie. Ona nawet nazwiska nie wymieniła. I to jest śmieszne. Wielebny Tadek może w swoich audycjach śmiać/wyzywać wszystkich. Inni nie mogą ruszyć nikogo.
@ up:
moga pod warunkiem ze tym kims do ruszenia bedzie ktos z opozycji ;)
Nie ma sie co oszukiwac, niepelnosprawnosc tej osoby to jedynie pretekst... W Polsce podobno istnieje wolnosc slowa, wiec do tej pory trzeba bylo stawarz jej pozory i nie mozna bylo karac stacji telewizyjnych/radiowych/ gazet za roznego rodzaju teksty wysmiewajace RM i naszych wspanialych politykow... A teraz przytrafila sie okazja do "zemsty" wiec KRRiT postanowila bezzwlocznie ja wykorzystac pokazujac poraz kolejny ze znajdujemy sie pod jedyna i sluszna wladza pewnego grzyba... ;)
Cholera, przeze mnie jeszcze tibia.pl bedzie zmuszona zaplacic kare... ;P
Dark Sven
23-03-2006, 21:42
Dla mnie to to jest bzdura.
Dlaczego się nie doczepiają jak szaleje czcigodny FATHERO RYDZIKO*
Rydzyk ma wszystko w swoich łapach a Kaczynscy eee....W płetwach?:confused:
Gdy tylko się dowiedziała, od razu przeprosiła kilka razy, przeprosił Polsat, i ten cały śmieszny szefo.A co z wolnością słowa.
A z resztą i tak wole Majewskiego :p
*Błąd zrobiony specjalnie.
Ghost Nieudany
23-03-2006, 21:43
O ile ta krowa Szczuka mogłaby zapłacić - dla zasady, bo jej nie lubię - to już za cholerę nie rozumiem, czemu Polsat ma płacić za to, że Kazimierz Szczuk musi podreperować kompleksy związane z seplenieniem...
Sprawa jest nabita za cholerę i ma tylko pokazać, że KRRiT cokolwiek robi - kogo to obchodzi, że kompletnie głupiego i jadącego w stronę lizania tyłka Rydzowi? Jakie to robi wrażenie, ludzie! KRRiT jednak nie śpi! Coś robi! Debilnego, ale coś robi!
Błe.
Wg. mnie słuszna kara, Szczuka jak wiemy kontrowersyjna feministka i troche sie zagalopowała, pamietam ze poszło cos o komentowanie głosu jakiejś chorej kobiety z Radia Maryja.
Dam sobie reke uciac, ze gdyby ta osoba nie byla w Radiu MaTwarz, nawet nie wspomnianoby o tym. To, ze osoba jest na cos chora, to znaczy, ze nie moge udawac jej glosu? Chyba kpisz.
Nie ma jak jej ukarac.
500 000 za to ze w programie "Nieustraszeni" uczestniczy jedli robaki...
Ta, a uczestnicy powinni dostac kopa w dupe za glupote ;)
Szkoda, że nie ma petycji w której domagano by się wyższej kary; podpisałbym się. Dla homoseksualistów, ateistów, feministek tolerancja i równość (czy raczej - pierwszeństwo), a z katolików w dodatku niepełnosprawnych mozna się wyśmiewać?
Jak politycy robili siupe z Karola Wojtyly (slynnego wysiadania z samolotu i calowania ziemi polskiej), to nikt na nikogo kary nie nakladal. Tez pokazano to w TV. Czyzby papiez byl mniej wazny niz jakas osobka? A jak wysmiewaja sie z homoseksualistow to co? Moga, nie? Jesli w naszej Rzeczpospolitej 3 i 1/3 nie zabroniono udawania czyjegos glosu, to mam w dupie to, czyj glos udaje.
Tracisz w moich oczach, dotad myslalem, ze masz jakis dystans do roznych rzeczy.
Szczerze, to cale RM panoszy sie w naszym kraju za bardzo. Szkoda, ze Watykan nie chce wykopac tego calego grzyba. Bo lepszy nic, niz Rydz ;)
czemu Polsat ma płacić za to, że Kazimierz Szczuk musi podreperować kompleksy związane z seplenieniem...
bo program jest rezyserowany, a nie sadze zeby to Kazia Suka wymyslala scenariusz.
Nie dla kary dla Polshitu, tak dla wyslania Suki na Syberie
Pogromca pk
23-03-2006, 22:25
A jak wysmiewaja sie z homoseksualistow to co? Moga, nie? Jesli w naszej Rzeczpospolitej 3 i 1/3 nie zabroniono udawania czyjegos glosu, to mam w dupie to, czyj glos udaje.
To, że jest to osoba niepełnosprawna to raz, a to, że wyśmiewa sie z pewnej formy pobożności bliskiej wielu ludziom, nie tylko "moherowym beretom" to dwa. Nie uważam, żeby wysmiewanie sie z kogokolwiek (czy to geja czy katolika czy mułzumanina) było dobrym pomysłem na "walke o wolność słowa".
A fakt, że dziewczyna jest cięzko chora i sposób jej mowienia wynika z tejze choroby, sprawia, że dla mnie - człowieka, który do pewnych rzeczy moze i nie ma dystansu - wypowiedź szczuki jest żenująca.
Tak czy inaczej dziewczyna powiedziała, że nie ma pretensji ani żalu do szczuki.
to jest poj**** zdrowo.To był gość programu sam prowadzący nie obraził nikogo...o ile ta feministka działa na nerwy o tyle program lubie i decyzji nie rozumiem:)
Vanhelsen
23-03-2006, 22:53
Szkoda, że nie ma petycji w której domagano by się wyższej kary; podpisałbym się. Dla homoseksualistów, ateistów, feministek tolerancja i równość (czy raczej - pierwszeństwo), a z katolików w dodatku niepełnosprawnych mozna się wyśmiewać? Ciekawy sposób myslenia szczuki.
Poza tym, osoba która bierze sie za kpienie z kogoś, powinna sie czegoś o tym kimś dowiedziec.Najlepsze jest to, że tolerancja zatacza koła. Przykład?: Holandia - najbardziej tolerancyjny kraj który powoli zaczyna stawać się nie tolerancyjny dla tolerancyjnych :faceoff:
O ile ta krowa Szczuka mogłaby zapłacić - dla zasady, bo jej nie lubię - to już za cholerę nie rozumiem, czemu Polsat ma płacić za to, że Kazimierz Szczuk musi podreperować kompleksy związane z seplenieniem...Bo KW nie jest na żywo i Polsat odpowiada w tym przypadku za to, co puszcza a co wycina.
Co do decyzji? zbyt tego nie rozumiem, dlaczego czepiają cię Szczuki za tą wypowiedź a "Rozmowy w Tłoku" puszczają mimo woli? Tam też jadą, i to nie z mało znanych osobistości z RM ale z polityków z pierwszych stron gazet i co? nic...
Jak już karać to wszystkich i równo a nie tylko tych co są na NIE dla rządu Kaczyński-&-Kaczyński i Ojca Stabilizatora.
Plan Prezydenta jak wyzbyć się konkurencji dla TRWAM i TVP? ? 8o
Ogólnie są chyba jakieś wolne media, skoro komuś się Polsat nie podoba to po cholerę oglądają? jest tyle innych kanałów do wyboru.
Co do kary za Nieustraszonych, pierwsze słyszę i również jestem w szoku. Uczestnicy wiedzą na co się łapią, widzowie wiedzą (choć by z amerykańskiej wersji) co tam się dzieje. I znów, dlaczego Polsat dostaje karę za zjadanie robactwa a nieustraszonych a TVN nie? Przecież chyba każdy oglądał wyprawę Robinson.
Co do petycji, podpisuję się obiema rękami, nogami z resztą też, I nie dla tego, że lubię Polsat, podpisał bym się nawet gdyby chodziło o TRWAM, po prostu wolne media mają prawo isnieć.
Adrayen Spold
23-03-2006, 23:04
Co do decyzji? zbyt tego nie rozumiem, dlaczego czepiają cię Szczuki za tą wypowiedź a "Rozmowy w Tłoku" puszczają mimo woli? Tam też jadą, i to nie z mało znanych osobistości z RM ale z polityków z pierwszych stron gazet i co? nic...
Człowieku... posłuchaj tej chorej dziewczynki zanim porównasz ją do polityka. To jest cierpiąca osoba, a szydzenie z jej sposobu wymowy jest de facto szydzeniem z jej kalectwa. Parodia a szyderstwo - trzeba to rozgraniczyć.
Wiekszosc z was pewnie nigdy o niej nie slyszała, a decyzje krytykujecie tylko dlatego, bo nie lubicie rydzka/radia maryja.
Olorion.
23-03-2006, 23:41
/signed by me
btw
co zlego w kpieniu sobie z osob niepelnosprawnych. Wielu ludzi walczy o zasrane rownouprawnienie, a sami tego nie przestrzegaja faworyzujac tychze niepelnosprawnych
murwa kać ... ze gorszych slow nie powiem ... jesli ja dobrze kamietam, P. Szczuka wyrazila ubolewnia. jak sama powiedziala, nie byl jej znany fakt, iz osoba, ktorej glow probowala podrobic, jest niepelnosprawna. pozniej powiedziala, ze przeprosila ta osobe osobiscie. ze ptrzeprosila ja za pomoca prasy.
ergo ... jest czysta.
pytanie ... dlaczego osoba, obrazona zekomo przez Szczuke, niepozwala jej do sadu ?
lecmy dalej. jak widze, wiekszosc postow jest pisana w rytm retoryki btaci k. ze to podobno nie ma wolnych mediow. gowno prawda. fakt obrazania mniejszosci seksualnych, narodowosciowych w radiu M., nikogo nie dziwi. malo tego. panuje cos w rodzaju "mam klapki na oczach, widze to co mi pokaza"
czy sie to komu podoba czy nie, demokracja znaczy cos wiecej, niz tylko rownouprawnienie dla kazdego. Was, co piszecie te bzdety, ze geje sa be, takze mozna pociagnac do odpowiedzialnosci cywilnej. a fakt ze ktos jest nieletni, swiadczy tylko i wylacznie o jednym ... o czym ?
jak zdejmiecie klapki z oczy, pogadamy
Nie uważam, żeby wysmiewanie sie z kogokolwiek (czy to geja czy katolika czy mułzumanina) było dobrym pomysłem na "walke o wolność słowa".
Tylko, ze w tym przypadku raczej nie chodzi o wysmiewanie, bo o takim czyms nie ma mowy. Primo: daltego, ze szczuka nie miala pojecia o kim mowi. Secundo: parodiowala tylko glos jak to robi pan Kryszak parodiujac glosy Walesy i innych politykow.
A fakt, że dziewczyna jest cięzko chora i sposób jej mowienia wynika z tejze choroby, sprawia, że dla mnie - człowieka, który do pewnych rzeczy moze i nie ma dystansu - wypowiedź szczuki jest żenująca.
A moze zanim ludzie ****zna oceniac, ze wypowiedz suczki jest zenujaca zapytamy 'wysmiana' dziewczyne o to czy sie poczula urazona? Czy komukolwiek to wogole przyszlo do glowy? Macie wypowiedz tej dziewczyny, ze ona zostala urazona? Jak tak: prosze o linka.
Tak czy inaczej dziewczyna powiedziała, że nie ma pretensji ani żalu do szczuki.
A no wlasnie... i tu jest pies pogrzebany.
Parodia a szyderstwo - trzeba to rozgraniczyć.
No... a ty pewnie jestes fachowcem, co?
Wiecie, dla mnie ta parodia tez byla smieszna do mometu kiedy sie dowiedzialem, ze parodiowana jest chora. Ale to nie powod do zakladania grzywny, bo przeciez to juz jest kontrolowanie przeplywu informacji.
Bo KW nie jest na żywo i Polsat odpowiada w tym przypadku za to, co puszcza a co wycina.
Jasne, ze tak. Ale trzeba pamietac, ze kazdy czlowiek ma pewne poglady, przekonania itp. I co, trzeba je cenzurowac, bo sa nieprzychylne niep[elnosprawnym? Ty... to moze zabronmi pokazywac Kaczynskikego w telewizji, przeciez on tez niepelnosprawny. Karlowatosc przeciez jest kalectwem.
Tu juz nawet nie chodzi o to co powiedziala Szczuka. Tu chodzi o to kogo i za co ukarano. Bo jezeli szczuka powiedziala cos zlego - powinno sie ja ukarac. Ale jest to niemozliwe, a wiecie dlaczego: bo i ja i wy wszyscy doskonale wiemy, ze ona nie zrobila nic zlego z prawnego punktu widzenia. A w panstwie prawa to za wykroczenia przeciwko prawu powinno sie karac. Ukarano polsat za puszczenie pewnego materialu. Teraz z niecierpliwoscia czekam, kiedy KRRIT ukaze Polsat badz inna stacje telewizyjna za to, ze 'pewnego waznego materialu' ta nie pusci.
Moze to kurcze i przesadzone zdanie, ale zaczynam z groza patrzec o to co sie dzieje w Polsce. Kiedy na bilbordy wprowadza twarz kaczynskiego na wzor Orwellowskiego "wielkiego brata"?
I jeszcze jedno: KRRIT tak bardzo mowi o etyce dziennikarskiej oraz obiektywnosci a sama wydajac wyroki sie do nich nie stosuje. Juz w momecie podjecia decyzji o ukaraniu stacji wyzala sie brakiem obiektywizmu (nie wyslu****ac ani racji szczuki, ani racji prowadzacego ani racji poszkodowanej), wiec nie mila jako takiego wykladnika szkodliwosci moralnej.
Plecam linki:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8238031&rfbawp=1143182473.794
ada Etyki Mediów (REM) nie dopatrzyła się w telewizyjnej wypowiedzi Kazimiery Szczuki na temat Magdy Buczek "kpiny z niepełnosprawnych", uznała jednak, że mogła ona obrazić uczucia religijne osób wierzących. Mimo to, według REM, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT) postąpiła niewłaściwie, nakładając karę finansową na Polsat, gdzie wypowiedź Szczuki miała miejsce
PS: dojdzie do tego, ze za rok-dwa wogole nie bedzie krytykowac osob niepelnosprawnych (w tym kaczyniaka) za to co robia;]
PS2: Aha, a ktos mi wytlumaczy czemu za emisje NIEUSTASZONYCH dostal 500.000 zeta grzywny? Bo ja sie bardziej skupilem za szczuce i nie wiem do konca o co tam chodzi.
PS3: a co najsmieszniejsze: KC jasno stwierdza: nie ma dowodow dzialania na szkode to domyslnie przyjmuje sie, ze nie dziala sie na szkode. A prezes KRRiT stwierdza: "Dostaliśmy nagranie i nie wynikało z niego, że pani Szczuka nie zna osoby, z której kpiła" <- w pupie to mam. To on ma udowodnic, ze ONA JA ZNALA a nie ona ze jej nie znala. Komedia;]
PS4: oto co uznal TK w sprawie medialne:
Powoływanie przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji (KRRiT) przez prezydenta, rozwiązanie poprzedniej Rady przed powołaniem nowej, przyznanie Radzie prawa do ochrony etyki dziennikarskiej oraz uprzywilejowanie nadawców społecznych - te przepisy tzw. ustawy medialnej Trybunał Konstytucyjny uznał w czwartek za niezgodne z konstytucją
a J.K komentuje to w taki sposob, ze TK nie jest zespolem medrcow do rozpatrywania bldow w ustawie. Muahahahah - tak, to on przeciez powinien rozpatrywc czy ustaw jest bledna czy nie:D
Baron Kaldrick
24-03-2006, 08:55
To, że dziewczyna mówiła na kaznodziejską melodię i z kaznodziejskim zacięciem prawdopodobnie bynajmniej nie wynika z jej choroby czy ułomności, a z tego, że od tylu lat słucha RM. Więc naśmiewanie się - czy raczej parodiowanie, bo to JEST różnica - z jej sposobu wymowy nie jest bezczelnym naśmiewaniem się z jej kalectwa. A szczuka i tak jest głupia.
Kosy w dlon i pogonic skurczybykow z rzadu, tylko czekac az przemianuja TVP na Telewizje Piotr, a na religii bedziecie calowac ksiedza w pierscien ...
Radio Maryja ma absolutny monopol na dociekanie 'prawdy', oczerniajac wedlug potrzeb kazdego bez ponoszenia konsekwencji ( vide skompromitowana lista 'prawdziwych' nazwisk zydowskich osob publicznych ). Jakiejkolwiek sprawy zwiazanej z RM tknac juz nie mozna bo zaraz podnosi sie lament moherow o obrazie uczuc religijnych, a to w panstwie o tak szerokich wplywach fanatycznej prawicy jest podobnie jak w Stanach 'hate crime' grzechem smiertelnym..
Stawiam natomiast dom i samochod, ze gdyby na antenie RM parodiowali Michnika to sprawa nie zajalby sie nikt, malo tego - Michnik przegralby kazdy proces w sadzie ( mala szkodliwosc spoleczna i te sprawy ).
To ja chce nałożyć dziesięcio milionową kare na stacje "radio maryja" za obrażanie moich uczuć religijnych [ może jestem żydem i wtedy co? ], w tej stacji antysemityzm nie jest nawet maskowany w jakikolwiek sposób, a jak wiemy jest on karalny.
Niestety w kraju prawa i sprawiedliwości sa równi oraz równiejsi .........
-------------
dla rozluźnienia atmosfery link (http://majweski.show.rydzyk.patrz.pl/)
@up
Widzialem to na TVN. Pokazana prawda o Tadku Rydziku :>
Niedlugo dojdzie do tego ze obowiazkowo co niedziele do kosciola pod grozba rozstrzelania. Postkomuchy na stos!!!!
Co do decyzji KRRiT to dla mnie smieszne. Totalnie nie rozumiem, dlaczego dali kare za nieustraszonych. Robaki jedza w co 4-5 filmie i jakos ich to nie razi. Pozatym na TVP2 kiedys byl reality show Survivors (chyba) i tez jedli robaki. I co? I nic nie zrobili -.-'. Sami sprobowaliby mrówek pieczonych w ciescie to zrozumieliby jakie to dobre xD
jeszcze się teraz dowiedziałem od kolegi, że trybunał konstytucyjny najprawdopodobniej odrzuci żądania KRRiT codo tejże kary 1 mln PLN więc niejest do końca tak źle
To, że dziewczyna mówiła na kaznodziejską melodię i z kaznodziejskim zacięciem prawdopodobnie bynajmniej nie wynika z jej choroby czy ułomności, a z tego, że od tylu lat słucha RM. Więc naśmiewanie się - czy raczej parodiowanie, bo to JEST różnica - z jej sposobu wymowy nie jest bezczelnym naśmiewaniem się z jej kalectwa. A szczuka i tak jest głupia.
yeah ... sie wypowiedzial polityk .. a co ci synku daje prawo do twierdzenia, ze P.Szczuka jest glupia ? nadziani starzy ? glupota ? czy moze pewnosc, ze jestes wszechwiedzacy ?
do szkloy matolku ... i naucz sie szacunku dla straszych ...
LOL, to wszystko zakrawa na kpine!!
Krucjata PiS przeciw śmiechowi
Przewodnicząca Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Elżbieta Kruk, mianowana przez prezydenta Kaczyńskiego, ukarała Polsat grzywną 0,5 mln zł. Radiu TOK FM (właścicielem jest Agora, wydawca "Gazety") dała reprymendę za żarciki na temat seksu przedmałżeńskiego. Była to, zdaniem Kruk, kpina z nauczania Kościoła. A poszanowanie wartości chrześcijańskich jest zapisane w ustawie medialnej - pisze w "Gazecie Wyborczej" Ewa Siedlecka.
Pozostałe media elektroniczne powinny to sobie dobrze zakarbować. Wyczulenie Krajowej Rady na nauki Kościoła może dużo kosztować - podkreśla publicystka.
Według niej, media powinny też być ostrożne w emitowaniu wypowiedzi polityków, bo oni ustawicznie naruszają nauczanie Kościoła na temat miłowania bliźniego-polityka czy niemówienia o nim fałszywego świadectwa.
Wiele może zależeć od tego, który polityk i o kim mówi.
Okazuje się, że nie można np. wyśmiewać prezydenta Kaczyńskiego. Kolejną reprymendę Radio TOK FM dostało od przewodniczącej Kruk właśnie za złośliwy wierszyk o Lechu Kaczyńskim. Uznała to za naruszanie majestatu Głowy Państwa. Ta szczególna ochrona należy się chyba wyłącznie tej Głowie, bo majestat poprzedniej Głowy był z upodobaniem słownie naruszany przez układ, który wykreował obecną Krajową Radę - zaznacza Siedlecka.
Krajowa Rada ma misję wprowadzania ładu moralnego w mediach. Służy do tego nieprecyzyjne prawo - wspomniane wartości chrześcijańskie. Misja ta ma żarliwych wykonawców, którzy tę brzytwę dostali do ręki. Oj, odechce się żartów - konkluduje publicystka "Gazety Wyborczej". (PAP)
No zygac mi sie chce normalnie:)
edit: zastanawiam sie, kiedy to co przepowiadalem przed wyborami -zakaz seksu przedmalzenskiego pod grozba pozbawienia wolnosci - wejdzie w zycie. Zaloze sie, ze wejdzie takze zakaz seksu w pozycji innej niz klasyczna:D:D:D:
Baron Kaldrick
24-03-2006, 12:28
yeah ... sie wypowiedzial polityk .. a co ci synku daje prawo do twierdzenia, ze P.Szczuka jest glupia ? nadziani starzy ? glupota ? czy moze pewnosc, ze jestes wszechwiedzacy ?
do szkloy matolku ... i naucz sie szacunku dla straszych ...
Starzy to są ludzie w Domu Spokojnej. Nadziany może być pączek. Głupotą grzeszysz tutaj ty. Idź w ślady KRRiT i nałóż na mnie karę grzywny za wypowiedzenie własnego zdania. Śmieszny jesteś.
Starzy to są ludzie w Domu Spokojnej. Nadziany może być pączek. Głupotą grzeszysz tutaj ty. Idź w ślady KRRiT i nałóż na mnie karę grzywny za wypowiedzenie własnego zdania. Śmieszny jesteś.
Wysmiewasz sie z Wartosci Chrzescijanskich! Bluznisz!
@Matek : takie jaja sa juz po ~4 miechach rzadu, ciekawe co bedzie np za 2 lata? Stworza Nowa Świętą Inkwizycje? :D
Cholera ja jestem ateistą! Musze sie ukryć zeby mnie na stosie nie spalili...
To co sie w Polsce dzieje powinno przejsc do historii, jako bezdenna glupota polskich politykow. Kaczka do piekarnika! (teraz mnie zamknijcie w wiezieniu xD).
Vanhelsen
24-03-2006, 14:26
Człowieku... posłuchaj tej chorej dziewczynki zanim porównasz ją do polityka. To jest cierpiąca osoba, a szydzenie z jej sposobu wymowy jest de facto szydzeniem z jej kalectwa. Parodia a szyderstwo - trzeba to rozgraniczyć.
Wiekszosc z was pewnie nigdy o niej nie slyszała, a decyzje krytykujecie tylko dlatego, bo nie lubicie rydzka/radia maryja.Powiedz mi ile jest spotów/reklam/filmów/plakatów/itd szydzących z kalek na wózkach itp itd... i dla czego dopiero za Szczukę rada obłożyła karę?
Jak można przeczytaćw petycji Szczuka nie wiedziała, że ów pani jest chora i przeprosiła ją za to. A tak w ogóle to człowiek powinien mieć dystans do siebie i innych, nie można być poważnym jak zawał serca bo co to za życie wtedy?!
PS3: a co najsmieszniejsze: KC jasno stwierdza: nie ma dowodow dzialania na szkode to domyslnie przyjmuje sie, ze nie dziala sie na szkode. A prezes KRRiT stwierdza: "Dostaliśmy nagranie i nie wynikało z niego, że pani Szczuka nie zna osoby, z której kpiła" <- w pupie to mam. To on ma udowodnic, ze ONA JA ZNALA a nie ona ze jej nie znala. Komedia;]Ino proste prawo: Prokurator ma udowodnić oskarżonemy winę a nie oskarżony swoją niewinnosc ;)
do szkloy matolku ... i naucz sie szacunku dla straszych ...jak by to ując, przyganiał kocioł garnkowi ;pTo co sie w Polsce dzieje powinno przejsc do historii, jako bezdenna glupota polskich politykow. Kaczka do piekarnika! (teraz mnie zamknijcie w wiezieniu xD).Ha! 3 lata za obrazę głowy państwa! ;]
Już wcale się nie dziwie, dlaczego większosć polaków chce opuścić ten kraj. Tylko czekać aż wprowadzi się niczym Kuba, zakaz opuszczania kraju bez zgody prezydenta ;)
Zgroza, sodoma i jeszcze gomora, tylko się załamać i zamknąc drzwi Media@Marktu dla 54% polaków... Mam nadzieje, że uda się szybko załatwić te wybory i PiS zdala odejdzie od władzy, bo prezydenta już raczej przed 5 latami nie wymienimy :(
Sorcerer Maciek
24-03-2006, 14:31
Śmieszny jesteś.
Odezwał sie ten żałosny.
Szczuka jest głupim lewakiem, polsat ma za dużo reklam, a wojewodzki jest idiotą, więc kara bardzo na miejscu.
Ghost Nieudany
24-03-2006, 14:35
@Matek
No ROTFL po prostu!
Nie no, nic tylko lać w mordę tych, którzy głosowali na PiS.
Chcieliście Prawa i Sprawiedliwości? No to teraz macie Chrześcijańskie Prawo i Sprawiedliwość - nic tylko czekać, aż udupią Majewskiego i innych polskich satyryków i zaczną nakładać kary na stacje, gdzie programy prowadzi Miecugow albo Sekielski i Morozowski. ;]
Żeby nie było ataku dewotów na mnie - tak, wierzę w Chrystusa, chodzę do kościoła i mam świadomość, że Bóg kieruje losem. Ale nie znoszę narzucania ludziom praw religijnych w kraju, który jest ponoć WOLNY. Jakoś nikt się jeszcze nie przypier@##$%! do Rydzyka za jego antyżydowskie poglądy propagowane na antenie Katolickiej Mordy W Twoim Domu. I jeszcze nie widziałem, by ktoś dowalał się do moherowych staruszek, które wygłaszają modlitwy i pieśni pochwalne ku Ojcu Dyrektorowi, co jest świętokradztwem.
Jezol_Knight
24-03-2006, 14:36
Podpisałem się ;)
A wracając do tematu to "Kaczorki" zaczynają rządzić ... wszystkim. Jest to żałosne i strasznie denerwujące, ich polityka jest do bani!!!
To całe odwracanie uwagi jest dobijające. Najbardziej przerażające jest to, że wiekszość Polaków to tępaki X(
Nie potrafią czytać między wierszami i przewidywać :(
No ale cóż, kocham ten kraj, bez względu na wszystko. Kiedyś społeczeństwo zmądrzeje.
Pozdrawiam.
Podpisałem się ;)
A wracając do tematu to "Kaczorki" zaczynają rządzić ... wszystkim. Jest to żałosne i strasznie denerwujące, ich polityka jest do bani!!!
To całe odwracanie uwagi jest dobijające. Najbardziej przerażające jest to, że wiekszość Polaków to tępaki X(
Nie potrafią czytać między wierszami i przewidywać :(
No ale cóż, kocham ten kraj, bez względu na wszystko. Kiedyś społeczeństwo zmądrzeje.
Pozdrawiam.
Jest takie powiedzenie: "Mądry Polak po szkodzie". Reszta bez komentarza ...
PiS wybralo trzydziesci kilka procent z czterdziestukilku procent uprawnionych ktorzy poszly na wybory. Skutek jest taki ze rzadzi nami ekipa nieudacznikow/debili wybrana przez 12-15% spoleczenstwa ( w sam raz jesli porownamy z iloscia moherow i katobetonu ) a reszta ma to za przeproszeniem w dupie, zamiast wyjsc na ulice z czym sie da i pozamykac frajerow zanim doprowadza kraj do stanu sprzed epoki lodowcowej ...
Kolejne kompromitujace pomysly PiSu generalnie przestaly mnie smieszyc, bo dokladnie tego sie po nich spodziewalem ..
Baron Kaldrick
24-03-2006, 15:46
Odezwał sie ten żałosny.
Szczuka jest głupim lewakiem, polsat ma za dużo reklam, a wojewodzki jest idiotą, więc kara bardzo na miejscu.
Uuu, wielki sorc maciek popisał się swoją elokwencją. Powiedz coś jeszcze, miszczu. Zadziw nas swoją jakże dorosłą inteligencją i pokaż, jaki to ja jestem maluczki.
Zgadnij, kto tu jest żałosny?
Skoro czołowi polscy politycy większość wywiadów dają w RM i TVT to czemu tu się tak właściwie dziwić?
Od dawna uważałem że PiS jest kontrolowany prze Rydza(ale odkrycie-.-)
Na nieszczęście moja prababka i ciotka(ta druga niestety tam pracuje)słuchają RM i nie moge przy nich powiedzieć ani słowa o wielebnym rydzu(przynajmniej nie przy prababce)bo nie potrafie.
Dobra coś z innej beczki: wg. mnie KRRiT troche presadza z tą karą dla szczuki.Może jeszcze Majewski dostanie kare(załamałbym sie)bo wg mnie to naj program rozrywkowy.
Pewnie niedługo pewnie MTV oraz TVN zostaną zdjęte z anteny albo na tym 1 będą jakieś śpiewy kościelne ku chwale rydza a w tym 2 będą informacje że rydz wspaniały,a PiS będzie zgarniał pochwały za to że tak świetnei prowadzi naszą ukochaną wioche Polskę.
Pogromca pk
24-03-2006, 16:37
Dobra coś z innej beczki: wg. mnie KRRiT troche presadza z tą karą dla szczuki.
To nie jest kara dla szczuki tylko dla polsatu.
Co do wyborów, to polacy potrafia wybierać tylko skrajności - jak nie SLD to PIS.
SLD i PiS to partie programowo socjalistyczne, nie roznia sie specjalnie poza tym ze PiS lize d*** pewnemu Tadeuszowi a SLD jeszcze nie. Nie przedstawialbym ich wiec jako przyklad skrajnosci ..
Pogromca pk
24-03-2006, 17:44
SLD i PiS to partie programowo socjalistyczne, nie roznia sie specjalnie poza tym ze PiS lize d*** pewnemu Tadeuszowi a SLD jeszcze nie. Nie przedstawialbym ich wiec jako przyklad skrajnosci ..
To tylko moja skromna opinia, jedni liża dupe rydzykowi, inni obsadzali w radach nadzorczych panstwowych spolek byłych UBekow i towarzyszy, bo wiadomo, życ z czegos muszą. Od nich gorsza jest tylko sa Samoobrona i LPR (jesli mowimy o partiach ktore dostaly sie do sejmu).
Jest takie powiedzenie: "Mądry Polak po szkodzie". Reszta bez komentarza ...
"Polak przed i po szkodzie głupi"
co do wyborów itp to daje 90% że nic się nie zmieni:-)znaczy dalej będzie cyrk.a PiS narazie poszczycić się może premierem:-)
Czy obsadza na stanowiskach swoich Ubekow czy czlonkow Opus Dei to naprawde nie robi roznicy.
Wazne jest, ze jesli nie pociagnie sie do zbiorowej odpowiedzialnosci calej ekipy _obecnego_ systemu, to na poprawe sytuacji w kraju bedziemy czekac jeszcze dluuuuugo. Bo co za roznica czy kielbase wyborcza rozdaje LSD, popluczyny Unii Wolnosci czy PiSuary, skoro narod i tak wybierze tego, ktory sie ostatnio ( czyli w poprzedniej kadencji ) nie skompromitowal ? Paradoksalnie rzadzi nami 460-500 tych samych od 12 lat osob rozdajacych cieple posadki i zalatwiajacych sobie spadochrony na wypadek nieudanych wyborow. W takiej sytuacji naprawde nie ma co liczyc nawet nie na wygranie wyborow przez partie spoza ukladu, a nawet na jej start w wyborach.
IMHO bez rewolucji na wzor ukrainski sie nie obejdzie.. Obym sie mylil..
http://www.youtube.com/watch?v=GYwUk09r9gY
czy tylko ja nie wiem gdzie tutaj jest nasmiewanie sie z mowy niepelnosprawnej osoby?-_-
Tylko czekac, az na naszych granicach wyrosna 20 metrowe mury z drutem kolczastym, aby to talatajstwo (czyt. politycy) sie przypadkiem na inne kraje nie roznioslo ;)
Dan the Automator
26-03-2006, 12:53
KRRiTV to sierwo, na Ryłkołaka też nałożyli kare, przez co po tylu latach kariery w eterze musiał odejść... Powinni "zniknąć", razem z naszym pitu pitu prezydentem oraz, pożal się boże, ojcem rydzykiem.
Podpisuję się pod Pogromca Pk, dla pedalow i innych rownouprawnienie, a dla katolików obozy koncentracyjne... Jaka piękna ta tolerancja...
Kara jaknajbardziej słuszna, nawet za mała...
Vanhelsen
26-03-2006, 18:39
Podpisuję się pod Pogromca Pk, dla pedalow i innych rownouprawnienie, a dla katolików obozy koncentracyjne... Jaka piękna ta tolerancja...
Kara jaknajbardziej słuszna, nawet za mała...Oto przyczyna tej kary, 90 sekundowy fragment "Kuby":
http://www.youtube.com/watch?v=GYwUk09r9gY&search=radio%20maryja
W tym fragmencie NIGDZIE, ale to nigdzie Kazimiera Szczuka nie nabija się z ów Pani z RM. Nie ma tu żadnej kpiny ani naśmiewania się. Szczuka jedynie naśladuje jej głos (co robią też członkowie kabaretu Rozmowy w Tłoku).
jeżeli za to KRRiT wali pół melona to ja dziękuje za tą radę...
Dodam, że KRRiT jest wybrany wbrew konstytucji czyli znając życie Polsat może olać jej wyrok ;) i dobrze :)
(P.S. Wybory w lipcu plx0r! :D)
Pogromca pk
26-03-2006, 20:08
Oto przyczyna tej kary, 90 sekundowy fragment "Kuby":
http://www.youtube.com/watch?v=GYwUk09r9gY&search=radio%20maryja
W tym fragmencie NIGDZIE, ale to nigdzie Kazimiera Szczuka nie nabija się z ów Pani z RM. Nie ma tu żadnej kpiny ani naśmiewania się.
To naszczescie tylko twoje zdanie.
Aval'yah
26-03-2006, 20:26
Obejrzałem ten fragment.. przecież to wszystko jest śmiechu warte!
Czy Szczuka choć przez chwilę naśmiewała się z kalectwa tej kobiety? Nawet nie wiedziała jak się ta cała prezenterka nazywa -.- 500.000 ?! To jest urwał mać chore! Widać w jakim kraju żyjemy, kto tu ma największe przywileje. Na temat tej kary za "Nieustraszonych" nie będe się wypowiadał, bo to już przechodzi wszelkie pojęcie.
Urwał, ja jestem niski. Jakbym dostawał 500.00 PLN od każdego kto się ze mnie wyśmiewał byłbym pieprzonym multimiliarderem.
Dla homoseksualistów, ateistów, feministek tolerancja i równość (czy raczej - pierwszeństwo), a z katolików w dodatku niepełnosprawnych mozna się wyśmiewać?
A może mi powiesz że Rydzyk, Radio Maryja, wszyscy ci napaleni katolicy są tolerancyjni dla żydów, homoseksualistów, ateistów i feministek? Nie rozsmieszaj mnie.
Petycje podpisałem.
@Down
Ty też naucz się czytać- nie pisałem tylko o Rydzyku. Jest wielu, bardzo wielu nietolarencyjnych katalików.
Pogromca pk
26-03-2006, 21:45
A może mi powiesz że Rydzyk, Radio Maryja, wszyscy ci napaleni katolicy są tolerancyjni dla żydów, homoseksualistów, ateistów i feministek? Nie rozsmieszaj mnie.
A czy ja tak mowie? Rydzyka nie lubie. Zauwazam tylko, ze ludzie ktorzy najwiecej mowia o tolerancji okazuja sie nietolerancyjni. Naucz sie czytać, to posty nie bedą cie smieszyć.
Wszystko co robisz w zyciu jest zapamietywane przez kogos i zapewniam, ze ile dasz tyle dostaniesz w przyszłosci. Rydzyk dalej jest kapłanem wiec reprezentuje Kosciół Katolicki, wiec jesli on jest nie tolerancyjny nie oczekuj, ze my bedziemy tolerowac go, a ze Kosciół to jedna wielka wspolnota dotyczy to, w mniejszym badz wiekszym stopniu, katolikow. Zamiast sie obrazac, uciszcie rydza ;p
Pogromca pk
26-03-2006, 23:01
Wszystko co robisz w zyciu jest zapamietywane przez kogos i zapewniam, ze ile dasz tyle dostaniesz w przyszłosci. Rydzyk dalej jest kapłanem wiec reprezentuje Kosciół Katolicki, wiec jesli on jest nie tolerancyjny nie oczekuj, ze my bedziemy tolerowac go
Jesli mowisz do mnie, to powtorze: nie toleruje rydzyka ani tego, co robi. Czy wam naprawde nie mozecie zrozumiec, ze obrona dziewczynki z radia Maryja TO NIE JEST obrona dzialalnosci rydzyka ani "moherowych beretów"? Nie tolerujesz go to bardzo dobrze, witaj w klubie.
PS
Rydzyk w ten sam sposob reprezentuje kosciol katolicki co i ty (nawet jesli jestes niewierzacy, to podejrzewam, ze jest członkiem tej zacnej instytucji). Aha - i nie mowcie mi ze "on jest ksiedzem wiec bla bla"; episkopat odcina sie od tego co głosi rydzyk, a zrobic kosciol mu nic nie moze, bo ojciec dyrektor podlega tylko przełożonemu zakonu Redemptorystów.
@down:
To nie jest istotne, zapamiętaj swiete słowa: Biurokracja królową nauk!
Oficjalnie jestes czlonkiem kosciola katolickiego, a w co wierzysz/nie wierzysz to twoj prywatny interes ;). Zreszta z rydzykiem jest podobnie, on wierzy w mamone, a oficjalnie jest ksiedzem.
Tylko ze ja nie mam za czole napisane "Katolik" a i w kościele mnie nie zobaczysz ani krzescijanskiego radia nie prowadze(seminarium nie skonczyłem, nie jestem w zakonie etc.) - wiec trudno zebym reprezentował tą "zacna Instytucje". Rydza kazdy w Polsce zna i wie jaki to jest swiety/poj3bany człek.
PS. Klatwą go!
Proszę bardzo, pchamy się na Białoruś zamiast u siebie porządki pierw zrobić...
Rabanbar
27-03-2006, 09:35
Dlaczego się nie doczepiają jak szaleje czcigodny FATHERO RYDZIKO*
Rydzyk ma wszystko w swoich łapach a Kaczynscy eee....W płetwach?Jak dla mnie to Kaczyńscy maja wszystko w dupie...
@topic: To, żeby za dokuczanie komus w dodatku blizej nie okreslonemu nałożyć kare 500.000 zł to mi sie w głowie nie miesci.
btw. czy podpisanie tego mooze zaowocowac jakimis przykrymi konsekwencjami czy mozna czuc sie bezpiecznie?
troche offtopu
kolejny chory pomysl dzialaczy:
http://wiadomosci.onet.pl/1285153,11,item.html
Poczatek ograniczenia wolnosci seksualnej;]
Vanhelsen
27-03-2006, 17:52
troche offtopu
kolejny chory pomysl dzialaczy:
http://wiadomosci.onet.pl/1285153,11,item.html
Poczatek ograniczenia wolnosci seksualnej;]Postuluje dodatkowo piętnowanie klientów agencji towarzyskich. Uważa, że powinno się ujawniać ich personalia.To już jest chyba łamanie prawa konstytucyjnego...
Co z tego, że takie prawo jest w USA skoro jest kretyńskie...
A za jazdę bez biletów można by też karać MPK, jeśeli MPK będzie mieć kary wysili się bardziej na kontrolowanie biletów... czy to nie jest błędne koło?
tak po prawdzie ... to widac ze kazdy ma przespi, z tych co innych wyzywaja, na lepsze zycie. bez obrazy .. ale dajci mi samemu swoje zycie ukladac. nie chce znas tych, co innych uwazaja za lewakow. za debili. za komuchow. szczerze ...
murwa kac ... ja gardze tymi, co maja lepszy sposob na zycie. nie inacze. tymi ci chca mi swoja wole narzucac. a tak dlugo jak moge sobie zyc tak ja mi sie podoba, powiem jedno ...
SPIEPRZAJ DZIADU
@Wieszok & Matek : tak, a zlapanych odwiedzajacych agencje pietnowac w Radiu MaTwarz, mierzyc im fiutki, a dane (po odjeciu 10cm) zapisywac w dowodzie osobistym. Paranoja.
Ta chora spikerka, co się nazywa chyba Magda Buczek, ma niewydolność kości czy coś takiego.
Szczuka nie musiała ją przedrzeźniać, bo tylko sprowokowała... To nei zwiększyło ani oglądalności, ani to nie było śmieszne. Jednak 'kara' raczej jest niepotrzebna...
Ta chora spikerka, co się nazywa chyba Magda Buczek, ma niewydolność kości czy coś takiego.
Szczuka nie musiała ją przedrzeźniać, bo tylko sprowokowała... To nei zwiększyło ani oglądalności, ani to nie było śmieszne. Jednak 'kara' raczej jest niepotrzebna...
Kara jest "niepotrzebna" tym bardziej, że Szczuka kiedy dowiedziała się, że ona jest chora (a nie jakieś dziecko z wadą wymowy) przeprosiła ją, ba! Przeprosiny zostały przyjęte przez Magdę Buczek. Więc w czym problem? Hm?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.