Pokaż pełną wersje : zmiana waluty w Tibii
Mereno Deru
24-03-2006, 17:03
100 gold coins=1 platinum coins
100 platinum coins=1 crystal coins
Ale czy można odwrócić tą tranzakcje, tj. platyne na złoto? bo jak coś sprzedaje to zawsze wszyscy mi próbują dać platinum coins. próbowałem zmienić ją na gold, ale nie mogłem(może nie źle mówiłem do NPC).
No i czy w sklepie można płacić platyną?
w kazdym shopie przyjmą ci gold, platyne i crystale -.-'' Jesli kupisz np. MFa za 55gp i zapłacisz platynką to dostaniesz 45gp reszty...
A zeby zamienic z platyny na gold mowisz w banku:
hi
change platinum
gold
wpisujesz liczbe
yes
bye
I po sprawie... trudne nie?
szymon287
24-03-2006, 17:08
szukaj, ale powiem ;]
tak da sie zamienic napisz hi/change platinum/gold/x/yes jakos tak :P poprubuj bo da sie
i mozesz placic w shopie
np. chcesz kupic ciastko za 2gp (gold) a masz 1platinum to on ci da 92gp (gold) ;]
kumasz ^^?
Mereno Deru
24-03-2006, 17:10
Dzięki, to mi się bardzo przyda.
szymon287-napisałeś że 100-2=92.... coś ci się chyba pomyliło
Ufocznik
24-03-2006, 17:11
mozesz placic kazda moneta, natomiast zamiana monety wiekszej na mniejsza wyglada tak:
hi
change platinum/crystal (tutaj podajesz jakie zamieniasz)
gold/platinum (tutaj podajesz na jakie chcesz zamienic)
1 (ilosc ktora zamieniasz)
yes
Arir Nidinda
24-03-2006, 17:38
szukaj, ale powiem ;]
np. chcesz kupic ciastko za 2gp (gold) a masz 1platinum to on ci da 92gp (gold) ;]
kumasz ^^?
:D 92gp hmmm. Ciastko musiało by być wtedy za 8gp kumasz?:D :D :D 100-2=98 proste nie? Ty naucz się liczyć zanim wykonuasz obliczenia!
szukaj, ale powiem ;]
tak da sie zamienic napisz hi/change platinum/gold/x/yes jakos tak :P poprubuj bo da sie
i mozesz placic w shopie
kumasz ^^?
Taak odejmowanie to bardzo trudna sztuka zamiast grać w tibie idz do szkoły sie uczyc:P.
Fire Necromacer
24-03-2006, 17:57
Ehh, ale się przyczepiliście szymona, zwykła literówka i tyle, a wy "zamiast grać w tibie, idź do szkoly" ha-ha-ha
Nie wiem czemu, ale mod powinien skasować ten temat xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.