zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Power Abusing

malyjanek
24-03-2006, 18:33
czy power abusing jest dozwolony w tibi? to znaczy czy jesli ktos PA'ruje kogos to moze dostac bana czy jest czysty?

w poszczegolnych punktach tibia rules nie ma nic o PA ale w general rules jest notka "With power comes responsibility, and you should not abuse your powers to oppress others and force them to play by your own rules."

wiem ze kiedys za Pa ludzie dostawali bany ale czy po updacie/byc moze bylo tyle zgloszen o PA ze pozwolono to robic(lol?!)

jak to jest z PA teraz

Sir Pietruch
24-03-2006, 18:35
PA nie jest legalne... Chociarz nikt tak to końca nie wie jak to z tym PA jest... Przykładem może być Sergio Demonslayer z Valori który dostał Deleted za PA:)

Magma
24-03-2006, 18:50
Mam pytanie. Takie newbiowskie (trochę dziwnie brzmi xD). Co to jest to PA??? Bo nadal nie wiem...

Pioter Guards
24-03-2006, 18:53
Mam pytanie. Takie newbiowskie (trochę dziwnie brzmi xD). Co to jest to PA??? Bo nadal nie wiem...
naduzywanie siły cos jak 120 master sorc ***nie z SD w 8 lvla

Venderer
24-03-2006, 19:16
jak 120 master sorc ***nie z SD w 8 lvla
A żeś przywalił :P

PA czyli Power Abusing to nażucanie innym swoich własnych zasad, a jeśli ktoś ich nie przestrzega to taki PA wykorzystuje swoją przewagę siły aby zmusić go do uszanowania jego zasad ;P

@Topic
Niby PA nie jets dozwolony ale prawda jest taka, że na prawie wszystkich servach są PA... I jakoś nigdy nie widziałem, żeby Cipy coś im robili..

Vil
24-03-2006, 19:52
Powerabusing - wykorzystywanie faktu posiadania wiekszego levelu / plecow w postaci gildii czy po prostu kolegow do usuwania innych z expowisk, wymuszania haraczow czy po prostu utrudniania gry.

Powerabusing nie jest sprzeczny z regulaminem licencyjnym tak samo jak i zabijanie graczy!

Jest z nim natomiasts sprzeczne PA dokonywane na graczach placacych za Prem , poniewaz sa traktowani jako klienci ktorzy z powodu osob trzecich nie moga korzystac z uslugi ktora nabyli.

Tibio-gracz
25-03-2006, 18:41
Jest z nim natomiasts sprzeczne PA dokonywane na graczach placacych za Prem , poniewaz sa traktowani jako klienci ktorzy z powodu osob trzecich nie moga korzystac z uslugi ktora nabyli.

Czyli jak mam pacc'a i ktoś mi każe wyjść z expowiska typu "leave or die", to mogę go zareportować i dostanie bana?

@Topic.Nienawidze PA.Na przykład listy przed expowiskami, jaskinie nie są właśnościa h-lvli, każdy ma prawo expić.Jak PA nie pasuje, że dużo ludu to niech idą na innych świat albo niech sobie w Diablo pograją.PA powinno się tępić.

Deaf Scream
26-03-2006, 00:18
moim skromnym zdaniem zostawianei listow nie jest aktem "pa" to poprostu jest sposob na szybkie expienie. bo jesli by tego nie bylo do np kopalni wpadalo by -6 osob i zamiast szybkiego expa i dobrego lota mamy lipny exp i lipny lot. listy sluza do tego zeby muc szybko i efektywnie wykorzystac jakies miejsce. zawsze mozesz poprosic zeby zajal ci kolejke.

fakt faktem irytujace jest zostawianie listow np na jakichs spotach gdzie spokojnie moze pare osob expic typu katedra czy poh..ale czasami ludzie przesadzaja.

topic pa rosnie, poniewaz coraz czescej ludzie graja tylko dla lv nie dla przyjemnosci gry. a jak jeszcze cipsoft to zlikwiduje to niedlugo z tibi zrobi sie jakies tomagothi czy jak to tam sie pisze. zlikwidowali lurowanie juz nawet:> fakt nigdy nie lurowalem wrecz bylem czesto ofiara lurerow..ale byla satysfakcja jakies emocje... a teraz na afk czesto chodze bo nic mi nie grozi w drodze oprocz pk, ale to stosunkowo zadkie jest :P

sie rozpisalem :P pa rosnie fakt, ale da sie do tego przystosowac. na serwerze musi byc silna giuldia ktora trzyma wszystko w ryzach , bo innaczej byloby po porstu gorzej, a ze sa jakies ograniczenia..coz..czasem sie trafi na dobra gildie a czasem na zla, ktora przejmuje wladze na serwerze.

pozdro all

Vil
26-03-2006, 17:57
Czyli jak mam pacc'a i ktoś mi każe wyjść z expowiska typu "leave or die", to mogę go zareportować i dostanie bana?

Niekoniecznie, ale masowy powerabusing/ huntowanie graczy prem juz niejednokrotnie spotykalo sie z interwencja odpowiednich osob i np banami za 'destructive behaviour'

Titania_Knight
27-03-2006, 17:43
Ja to widze tak: PA to gracz na lvl'u 20 expiący w miejscu gdzie wogóle nie powinien być lub miejscu w którym może expić kilku 10x wyższych lvli od niego, który jak tylko zobaczy kogoś to od razu bluzga, udaje lepszego/bardziej doświadczonego,używa durnych skrutów (typu rotfl!-nie wiem co to znaczy i on też nie wie na 100%),straszy huntem i deadem...

Albo: Gracz z wyżej wspomnianym lvlem który włazi komuś na ciasną expiarnie, zabija mu potwory, bluzga albo każe "leave!" bez żadnego "plz" strasząc kolegą\graczem którego zazwyczaj nawet nie zna...

H-lvle i przynajmniej mają "power" żeby ja "abuse" i nic sie raczej na to nie poradzi =-/

malkolm
27-03-2006, 23:20
Generalnie karane sa grozby ogolne kierowane do wszystkich graczy (np. don't bid on my house or hunted, placic 5k za wstep do dragon lair, itp.).

'don't bid on my house or hunted' nie jest juz karalne.
Z tym drugim jest roznie, mniej wiecej w tym samym czasie na dwoch roznych serwerach byla sytuacja, ze jedna silna gildia zajela dla siebie cale cyclopolis.
Na jednym serwerze posypaly sie bany, na drugim nie.