zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kilka pytań na temat paladyna

nowynik
24-03-2006, 23:27
Mam kilka głupich pytań dotyczących paladyna,
1.jeżeli walcze spearami to ustawienia full atack,full defense maja cos do zadawanych obrazen,to samo odnosnie luku i kuszu
2.Wzrost dista u pala- jezeli walcze dajmy na to spearami to za kazdy rzut niezaleznie czy celny czy niecelny wzrasta okreslano ilosc dista,czy za celne wzrasta wiecej.Czy wzrost dista zależy od siły potwora z ktorym walcze.
3.szybkosc postaci- w tibii nie ma cechy "szybkosc" jednak nietrudno zauwazyc ze szybkosc postaci wzrasta wraz z levelem,czy sa wyliczania dotyczace wzrostu szybkosci,i czy wszystkim profesjom szybkosc rosnie w jednakowym tempie.
4.ktory distance skill powinien miec dobry(w sensie umiejetnosci gracza nie levelu) paladyn na 20 lvl
5.przeczytałem gdzies na tej stronie ze palem dobrze sie gra na niskich i wysokich levelach,a na srednich bywa trudniej,czy to prawda?i od ktorego levela mozna sie uwazac za sredniego(middle) levela,a od ktorego za high levela
6. czy zgodzicie sie z twierdzeniem ze gra paladynem jest najciekawsza i najbardziej emocjonujaca choc nie najłatwiejsza(sam to wymyslilem)

pozdrawiam tibijczykow:))))

Ojczul1
24-03-2006, 23:57
SZUKAJ
Ale odpowiem ci.
Ad1:Tak na full def walisz najmniej najmniej ciebie rania mosterki na balanced to 50%na50% a full atak to najwięcej walisz najwięcej obrywasz.
Ad2:Za niecelny rzut nie wzrasta wogule.(na 90% jestem pewny jak sie myle poprawcie).
Ad3:Jest od tego poradnik w Wasze Poradniki tak kazdej profesji rośnie tak samo.
Ad4:Nie wiem o co ci chodzi w tym pytaniu:/.
Ad5:Dla mnie od 30 do 80 jesteś middle a 80+high.
Ad6:Nie nie zgadzam sie.

nowynik
25-03-2006, 00:32
Szukałem ale nic nie znalazłem, bo ta wyszukiwarka jest skopana
co do ad 2 pomylilem sie nie chodzilo mi o niecelne tylko o strzaly niezadajace obrazen wiec czy obrażenia jakie zadajesz potworowi maja wplyw na wzrost dista
ad 4 ktory dist skill powinien miec pall na 20lvl(tak pytam z ciekawosci)

nowynik
25-03-2006, 00:35
Podaj mi link do tego poradnika bo ja mam wade wzroku i nie moge go znalesc

Ojczul1
25-03-2006, 01:24
http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=183517
I Edytuj posty nie pisz 2 pod soba-.-.

ripper
25-03-2006, 01:27
Naucz się edytować posty i szukać. Co do twoich pytań, to moge odpowiedzieć:
1. Na full attack bijesz więcej, ale i obrywasz więcej, a na full def bijesz mniej, ale trudniej cię trafić. Logiczne, co nie?
2. Żeby skille szły w górę, musisz co (chyba) 30 uderzeć zadawać "blood hita" (czyli odebrać przeciwnikowi hp). Dokładniej jest to objaśnione w poradnikach.
3. Im większy lvl, tym jesteś szybszy. Każda profesja jest tak samo szybka (np najt i palek na 20 lvlu biegają tak samo). Dodatkowo możesz się przyspieszyć BoH'ami (Boots of Haste - Buty Szybkości), Time Ringiem i czarami dla Pacc - Haste i Strong Haste.
4. Dla mnie na 20 lvlu dobry dist to 70 (obecnie mam skille 65/55 palkiem na 11 lvlu).
5. Wszystko zależy od Twoich umiejętności i tego, czy lubisz ryzyko. Low lvl jest dla mnie do 40, middle lvl to 40-85, a high lvl powyżej 85. Jeśli masz dobre skille, to do 40 lvla spokojnie możesz bić guardy czy cyce na PoHu. Powyżej 40 zaczyna się robić ciekawie. Możesz klepać dragi, gsy, hydry (!) i dle (dle najlepiej z blockerem). Oczywiście dragi i gsy na 40 lvlu mogą być niebezpieczne, ale powyżej padają jak muchy. Hydry to kopalnia expa i pieniędzy (najlepiej z blockerem). Gsy na 40 lvlu mogą Cię dogonić nawet w BoH'ach, więc najlepiej mieć pod ręką Time Ringa/czar Haste. Dragi są łatwe do pokonania, ale już nie jeden się na nich wyłożył, więc trzeba być ostrożnym i nie pakować się na triple spawny. Powyżej 85 lvla dalej dobrze expi się na dragach/gsach/hydrach, ale można już zacząć chodzić na Demony (najlepiej z drugim shooterem, o blokerze nie wspomne) i Warlocki (waste, ale przedni exp).
6. Nie zgadzam się. Każda profesja jest równie ciekawa, wszystko zależy od tego jak nią gramy.

PS. Mam nadzieje, że pomogłem chociaż trochę xD

Ojczul1
25-03-2006, 01:33
Naucz się edytować posty i szukać. Co do twoich pytań, to moge odpowiedzieć:
1. Na full attack bijesz więcej, ale i obrywasz więcej, a na full def bijesz mniej, ale trudniej cię trafić. Logiczne, co nie?
2. Żeby skille szły w górę, musisz co (chyba) 30 uderzeć zadawać "blood hita" (czyli odebrać przeciwnikowi hp). Dokładniej jest to objaśnione w poradnikach.
3. Im większy lvl, tym jesteś szybszy. Każda profesja jest tak samo szybka (np najt i palek na 20 lvlu biegają tak samo). Dodatkowo możesz się przyspieszyć BoH'ami (Boots of Haste - Buty Szybkości), Time Ringiem i czarami dla Pacc - Haste i Strong Haste.
4. Dla mnie na 20 lvlu dobry dist to 70 (obecnie mam skille 65/55 palkiem na 11 lvlu).
5. Wszystko zależy od Twoich umiejętności i tego, czy lubisz ryzyko. Low lvl jest dla mnie do 40, middle lvl to 40-85, a high lvl powyżej 85. Jeśli masz dobre skille, to do 40 lvla spokojnie możesz bić guardy czy cyce na PoHu. Powyżej 40 zaczyna się robić ciekawie. Możesz klepać dragi, gsy, hydry (!) i dle (dle najlepiej z blockerem). Oczywiście dragi i gsy na 40 lvlu mogą być niebezpieczne, ale powyżej padają jak muchy. Hydry to kopalnia expa i pieniędzy (najlepiej z blockerem). Gsy na 40 lvlu mogą Cię dogonić nawet w BoH'ach, więc najlepiej mieć pod ręką Time Ringa/czar Haste. Dragi są łatwe do pokonania, ale już nie jeden się na nich wyłożył, więc trzeba być ostrożnym i nie pakować się na triple spawny. Powyżej 85 lvla dalej dobrze expi się na dragach/gsach/hydrach, ale można już zacząć chodzić na Demony (najlepiej z drugim shooterem, o blokerze nie wspomne) i Warlocki (waste, ale przedni exp).
6. Nie zgadzam się. Każda profesja jest równie ciekawa, wszystko zależy od tego jak nią gramy.

PS. Mam nadzieje, że pomogłem chociaż trochę xD
Czytaj wszyskie posty-.-.