zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ważne u knighta

Kess
25-03-2006, 19:14
Więc tak, chciałbym prosić doswiadczonych graczy o informacje. Czy ktos z was wie może czy u knighta na uderzenia jak najmocniejsze mają wpływ jedynie skille, czy tak jak w przypadku exori lub czarów ofensywnyhc magów również lvl postaci. Proszę was bardzo o szybko odpowiedź.

Bertian
25-03-2006, 19:21
moze nie jestem doswiadczonym graczem ale chyba na moc walniecia bronia maja skille i ilosc ataku broni :)
zatem u magow na ilosc zadawania obrazen, maja wplyw level i magiczny level :P
P0zdr0wienia :)

Moddox
25-03-2006, 20:15
Na uderzenia z broni wpływają skile, atak broni oraz lvl, choć ten ostatni w małym stopniu. Różnica jest widoczna tylko przy bardzo dużej "przepaści" lvlowej. Na obrażenia z exori lvl ma największe znaczenie.

DRoN
25-03-2006, 20:42
A ja się dopytam, w jakim +- tępie rosną skille u knighta?

(wiem że był temat o tym, ale nie mogę znaleźć)

@ down
Dzięki. Niezupełnie o to chodziło, ale to też się może przydać.

Vil
25-03-2006, 23:09
Na kazdy nastepny skill potrzeba 1.1x tyle czasu co na poprzedni. W praktyce trzeba wziac poprawke na to ze trening nigdy nie idzie nam idealnie.

@topic;

Ogolnie przyjmuje sie, ze na obrazenia najwiekszy wplyw ma wspolczynnik ataku broni i level, w dalszej kolejnosci skille. Skille zwiekszaja szanse trafienia natomiast level sredni dmg ( przez co lev 60 80/80 bedzie walic znacznie mocniej niz lev 10 80/80 co jest logiczne .. ).

Frycex
26-03-2006, 11:33
Oczywiście że zależy też od lvl to podstawa:cygaro: dobre skile GS w łape i roz**** sie robi B) ze skilowaniem róznie bywa odradzam skilowanie pvp czyli człowiek na człowieka jak już to mordujesz biedne dwarfy a potem stawiasz ghula no jesli juz jestes za mocny to monka :p :cygaro:

Mithgar XX
28-03-2006, 01:36
Oczywiście że zależy też od lvl to podstawa:cygaro: dobre skile GS w łape i roz**** sie robi B) ze skilowaniem róznie bywa odradzam skilowanie pvp czyli człowiek na człowieka jak już to mordujesz biedne dwarfy a potem stawiasz ghula no jesli juz jestes za mocny to monka :p :cygaro:

Chyba nie za bardzo wiesz, o czym mowisz... miales kiedys najta 20+lv?
Wg mnie skilowanie knightem na monku jest raczej bezsensowne, gdyz trafiac go bedziemy bardzooo nieregularnie, ponadto musielibysmy skilowac bronia pokroju f axe/bs/ss, co raczej mija sie z celem. Ghul wystarcza w zupelnosci dla knighta, wh mnie jednak najlepiej skilowac na slimach- wystarczy dobre eq, duzo jedzenia i cierpliwosci:)

Lisu
28-03-2006, 04:07
@up lurujesz dwa szczury na monka, w łape najsłabsza bron i skille leca, że nie nadążasz spamowac znajomych.....

@ Topic Tak, Lvl też się liczy

Pit Bull
28-03-2006, 05:08
Wg mnie skilowanie knightem na monku jest raczej bezsensowne, gdyz trafiac go bedziemy bardzooo nieregularnie, ponadto musielibysmy skilowac bronia pokroju f axe/bs/ss, co raczej mija sie z celem. Ghul wystarcza w zupelnosci dla knighta, wh mnie jednak najlepiej skilowac na slimach- wystarczy dobre eq, duzo jedzenia i cierpliwosci:)
Dobrze mówisz skile to podstawa mój kolega ma knighta ze skilami 70/70 a ma dopiero 15 lvl jednak juz rozwala cyklopa hity siegaja blisko kolo 100-130.
Przy słabych skilach i przy wysokim lvl czas expienia wydluza sie bowiem knight nie wali zbyt mocno.

pyzio2
28-03-2006, 13:27

a wedlug mojego doswiadczenia skillowanie na monku jest najlepsze znacznie szybciej wchodza skille poniewaz monk dostaje czesto blood hity :)

Stawiasz monka 2 potworki atakuja jego i ty jako 3 z jakies slabej broni walisz po 1-10 ale za to bardzo czesto co powoduje ze twoj skill rosnie szybciej

Grand
28-08-2006, 12:22
Mam pytanie. Czy zebyc lecial sword to musze walnoc blood hita tak samo czy zeby lecial shield muszi mi cos walnoc blood hita ??

De'monix
28-08-2006, 12:36
A ja myśle, że nie macie racji. Moj kolega z RL'a ma 41 Knighta i skille 76/73, a ja mam 55 Knighta i mam skille 71/70 i mam besi hit duzo wiekszy niż on, chociaż walimy tą samą bronią. Ja mam 215 a on ma 200, więc to duża różnica. Druga sprawa to ubijanie solo np. Dragów, na które mi idzie 1 uh, góra 2, a mu 2 do nawet 5, więc lvl ma dużo do gadania. Co do skilli, to napewno mają największe znacznie, ale lvl też jest ważny.

nitrobolon
02-09-2006, 21:31
@ up
Co racja to racja ale gdybym mial do wyboru 30 knight ze skillami 80/80 a 50 ze skilami 71/71 to oczywiscie bym wybral 30 bo skilowanie jest zmudne a expienie to dla mnie czysta przyjemnosc :P
POZDORWKA ;)

FanFan
07-09-2006, 16:16
a wedlug mojego doswiadczenia skillowanie na monku jest najlepsze znacznie szybciej wchodza skille poniewaz monk dostaje czesto blood hity :)

Stawiasz monka 2 potworki atakuja jego i ty jako 3 z jakies slabej broni walisz po 1-10 ale za to bardzo czesto co powoduje ze twoj skill rosnie szybciej

No to ten gościu musi mieć prze dopbrego chara żęby monka bić z knifa. ja próbowałem kiedyś bić monka na skillach po 60 i nawet z fs mu obrazen nie zadawałem, teraz skilluje tylko na ghoulu

Sozemego
07-09-2006, 16:55
No to ten gościu musi mieć prze dopbrego chara żęby monka bić z knifa. ja próbowałem kiedyś bić monka na skillach po 60 i nawet z fs mu obrazen nie zadawałem, teraz skilluje tylko na ghoulu
Gdy 2 potwory przebijaja shielda monka, to wtedy latwo trafic...

Trajerq
07-09-2006, 17:32

Haha :D Po 1 potworki musza atakowac ciebie bo to tobie ma leciec shield a nie monkowi:D po 2 monkowi bardzo zadko wchodza blood hity...Ja Osoboscie wole skillowac na potworkach bo po 1 nie zawsze kolegi ci postawi monka na tyle ile bys chcial a po 2 nie czesto sie trafia blood hity nawet bsem co jest chyba najwazniejsze w trenieniu sworda\axa\cluba Polecam Skillowania do 60/60 rotach jesli ma sie dobre eq to od 60 mozna isc na slimy jesli nie to do 70 roty a potem dopiero slimy... :sword: hail

Vil
07-09-2006, 17:42
Haha :D Po 1 potworki musza atakowac ciebie bo to tobie ma leciec shield a nie monkowi:D po 2 monkowi bardzo zadko wchodza blood hity...

dlatego wlasnie stosuje sie 2 potworki ktore maja sie zajac blokiem monka a my jako trzeci atak wchodzimy jak w maslo ..

Bongouser
07-09-2006, 20:31
FanFan jak bys czytal ze zrozumieniem nie pisal bys tamtego posta to tyle :]

@topic : LvL jest wazny przy zadawaniu obrazen .... ktos tam pisal ze Jego kumpel ma skile xx (wieksze od niego) a on ma wyzszy lvl i skille nizsze od niego a schodzi mu mniej uhow na draga ^^ Moze dlatego ze masz wiecej hp? xD pomysl nad tym

Toffik
08-09-2006, 19:35
Exori zalerzy od lvla 1 lvl to 2 % do siły magii(zaczyna sie od 0 [zera]) tak jest w każdych profesiach a M lvl daje 3 % do siły magi (nawet u knighta :) )
a lvl od siły ciosuw prawie nic nie zalezy [rużnica odczuwalna tylko z 10 lvl do przodu]

Przepraszam za błedy ort. :cup:

My991
08-09-2006, 19:54
Z tego co ja wiem, to level zwiększa średnią zadawanich hitów.
Powiedzmy, że jeden knight ma skille 50/50 i ma 10lvl, jego kolega ma takie same skille na 50lvl. Powiedzmy, że max hit tego słabszego rycerza to ~70, może on walnąć hita za 70 ale będzie się to działo dość zadko, a ten knight z 50 levelem i z takimi samymi skillami będzie miał też max hita ~70 ale będzie bił takie hity owiele częściej.
Ale nie jestem tego na 100% pewien.

Sercselon
08-09-2006, 20:39
Sorry za to ze walne przyklad nie z realnej tibii, ale byc moze mam racje.

Otoz stworzylem sobie kilka miesiecy tematu ots tylko dla siebie na zasadach rl tibii i sprawdzam na nim rozne ciekawe rzeczy. Stworzylem sobie 4 postacie z takimi samymi skillami po 100: 1 lvl, 10 lvl, 100 lvl oraz 1000 lvl. Kazda postacia bilem z sca demona ~1h. Co zaobserwowalem? Wszystkie 4 postacie mialy takiego samego best hita - 298. Natomiast srednie hity sie roznily, i to niemalo. Postac na 1 lvlu miala sredni hit ~31, na 10 lvlu ~35, na 100 lvlu ~57, a na 1000 lvlu az ~213! Wniosek: skill zwieksza mozliwy best hit, lvl zwieksza sredni hit.

Cenarius
09-09-2006, 09:23
Sorry za to ze walne przyklad nie z realnej tibii, ale byc moze mam racje.

Otoz stworzylem sobie kilka miesiecy tematu ots tylko dla siebie na zasadach rl tibii i sprawdzam na nim rozne ciekawe rzeczy. Stworzylem sobie 4 postacie z takimi samymi skillami po 100: 1 lvl, 10 lvl, 100 lvl oraz 1000 lvl. Kazda postacia bilem z sca demona ~1h. Co zaobserwowalem? Wszystkie 4 postacie mialy takiego samego best hita - 298. Natomiast srednie hity sie roznily, i to niemalo. Postac na 1 lvlu miala sredni hit ~31, na 10 lvlu ~35, na 100 lvlu ~57, a na 1000 lvlu az ~213! Wniosek: skill zwieksza mozliwy best hit, lvl zwieksza sredni hit.

ale dobrześ to powiedział na otsie to wiesz -.- małe prawdopodobieństwo że to co mówisz jest prawda zrób taki test na rl to uwierze ^^

stanek000
14-05-2008, 07:08
Chlpie zaobczysz sam jak cos

Utyszkodnik
14-05-2008, 16:29
Patrz na datę ARCHEOLOGU.