Pokaż pełną wersje : Elfy znikąd...
No więc dziś przytrafiła mi się dziwna rzecz... dzień jak dizeń, trenuję sobie na ghoulu, a tu kumpel do mnie msg, ze na poludnie od venore jego kumpla ubiły ELFY... No to poszliśmy odzyskać ciało. Nie było żadnych komunikatów o napaści elfów na Venore, nic... nie bardzo chciałem w to wierzyć, ale poszedłęm i... przekonałęm się. Znajdowało się to tutaj (link do mapy na tibianews.net): http://www.tibianews.net/worldmap.as...1666&ycor=-847
Były tu 2 arcanisty i scout... oczywiście wybiliśmy towarzystwo ale na naszych oczach zrespiły się kolejne dwa arcanisty... Nie wiem, skąd one się tam wzięły, ani po co... do tego miejsca mozna dojść przechodząc taką dziurą ze snake'ami... Działo się to na serwerze Xerena. To autentyk, jutro zamieszczę zdjęcia jeśli temat spotka siez zainteresowaniem... Co o tym sądzicie? Btw z jednego z arcanistów wypadł mi elven amulet :]
Moze poprostu jakis bug / niespodzianka od cipek ;p
A może faktycznie zaatakowali elfy na Venore tylko po twoim zalogowaniu do Tibii i nie zdążyles ujrzeć napisu ostrzegającego :D
@up:
oczywiście Elfy nagle sie nie pojawiają, było by głupio stoisz sobie przed dp runki robisz a tu nagle sie pojawiają z 20 arcanistówX( .
Wg. mnie było by ciekawsko 8o Przynajmiej akcja jakaś :D
Todix Dain
16-04-2006, 14:39
to był atak elfow moze nie zauwazyles komunikatu albo pokazał on się przed twoim zalogowaniem.
Ostatnio na Kelterze był niezapowiedziany atak hunterów!! pcham sobie loota do ab a tu 10 dead humanów (GRACZY) i 2 huntery :evul: było jeszcze pełno wild warriorów... OSTRZEŻENIA PRZED ATAKIEM NIE BYŁO!!
Knight Simon Dark lord
22-04-2006, 01:33
wniosek:CIPsoft dla większej atmosfery robi atakie NIEZAPOWIEDZIANE najgorzej było by chyba z niespodziewanym orshem :evul:
Sa takie napady ciche jak orcow na light house lub hills obok na wieze moze i kolo ven ;p?
Nie będzie niezapowiedzianego Orsha.
Nie było go jeszcze na każdym świecie, a już by przestali nadawać, że jest?
A co to za przeżycie by było, jak idziesz na annihilatora, a podrodze wyskakuje Ci Orsh.
Jeśli chodzi o to, że na pustyni pojawi się jakiś potwór, to dlaczego ma być komunikat?
"Desert is under attack!".
Tak samo w Venore. Może przed atakiem wypuszczają trochę elfów w okolicach miasta, żeby zrobić klimat, a jak będą blisko to dopiero wywalają napis i wrzucają je do miasta.
Bo inaczej jaki miałby się wyświetlić napis?
"Elfens attack swamps!! Leave in rotworm spawn!"?
Napewno gra będzie ciekawsza, jak potwory będą respiły się w trochę oddalonych od respa miejscach. Przecież chcą się zemścić za całodniowe wybijanie ich we własnym 'domu' dla kasy/expa.
to jest pieprzenie kotka za pomoca mlotka=/... gadacie glupoty pewnie moze ktos z sumonowal 2 elfy a ty juz sie poodjarales-.- brrr-.-
Wiśnia_94
23-04-2006, 11:39
Moze jakis gosciu je zsummonowal... ale to i tak dziwne, miales fuksa z amuletem ;p
Wiśnia_94
23-04-2006, 11:46
kiedys jak gralem jeszcze na Rooku i walilem w psn spidera a tu nagle sider znika moze CIPowie ustawili jakis czas zycia :) potwory znikaja tak o to i pewnie moga sie pojawiac
Shweppes
23-04-2006, 12:06
kiedys jak gralem jeszcze na Rooku i walilem w psn spidera a tu nagle sider znika moze CIPowie ustawili jakis czas zycia :) potwory znikaja tak o to i pewnie moga sie pojawiac
słyszałeś może o anty-luring system?
@któryśtam up.
Jesli ktoś by je zssumonował to musiałby najpierw zaatakować te osoby, które napadły elfy
Wiśnia_94
23-04-2006, 12:26
słyszałeś może o anty-luring system?
@któryśtam up.
Jesli ktoś by je zssumonował to musiałby najpierw zaatakować te osoby, które napadły elfy
eeeee nie :P
Tabulator
23-04-2006, 12:48
Nikt nie zlurował, nikt nie zsummonował, ani zaden napad to nie był. To jest po prostu miejsce gdzie się te elfy respią-sam tam padłem bo chodziłem sobie po bagnach i nie wiedziałem gdzie lezę-może kiedyś elfów tam nie było a teraz są i tyle. Nie ma co panikować tylko trzeba uważać gdzie się chodzi;)
Może niewidzialny Gm zrobił "psikusa".
Może niewidzialny Gm zrobił "psikusa".
TAk niewidzialny kurde gm zrobil kilka elfow bo nie ma co innego do roboty bo jest na tyle glupi by takih glupkow jka ty rozbawiac elfami
tak to prawda tam sie respią arcanisty oraz zwykle elfy, wiem to z autopsji bo kiedys poszedlem do kibla patrze a tu napisz You are dead. poprostu one sie tam czasem respią ;/
@ pare up masz racje
Miasta sa atakowane przez potwory i pojawia sie infromacja, a moze jets tez cos takiego jak proby ataku, tak jak to w topicu. Ja do tej pory spotkalem sie tylko z atakiem orcow na light house.
Ostatnio na obsidi jakis palant zlurowal old widow pod dwarf bridge... Noob?
czyli antyluring nie dziala na bossy ?? bo na bank jest więcej niz 50 sqm od miejsca jego respa do db
Ostatnio na obsidi jakis palant zlurowal old widow pod dwarf bridge... Noob?
Eh czy old widow niejest dla pacc?? jak nie to sorx
Co za z ciebie dziecko przeciesz karzdy monster morze sie lognonć:D
czyli antyluring nie dziala na bossy ?? bo na bank jest więcej niz 50 sqm od miejsca jego respa do db
Jest ale ma dalszy zasieg, no przeciez jakos luruja takiego grolrama do Thais :P
to jest pieprzenie kotka za pomoca mlotka=/... gadacie glupoty pewnie moze ktos z sumonowal 2 elfy a ty juz sie poodjarales-.- brrr-.-
Hahah, nie ma to jak sumonować elfy arcanisty :D
Ten niby "napad" to prawdopodobnie zwiad elfów z Elf Fortress i tyle. Pewnie szykują naprawde atak na miasto.
Powtarzam wam, TO NIE ŻADEN BUG, widziałem to już na różnych serwerach. Napad też to nie jest, bo jak napad to:
-powinno być ich więcej
-powinny być w mieście albo pod bramą
Dragonik
28-09-2006, 22:24
moze elfy napadly na venore tylko nie zauwazyles komunikatu... jak nie to pwenie bug to jest
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.