zaloguj się

Pokaż pełną wersje : WAR Declaration

Sir Zielak Lord
26-03-2006, 22:13
Witam państwa. Otuż wybuchła nowa wojna na Selenie. Jest prowadzona między Swapzorem (według niektórych najlepszym graczem na Selenie) i jego "elo ziomkami" a Garm, Szarancz, Alphon, Healek, Luicifeer, Mortech Nocturna, Xait, Dark Xari! Cytuję Swapzora:

So wich ppl wanna have a war against me and my friends ?

I heard some ppl wanted to kill me after almost killing a PA called kimz da'crox.

So i ask you all this: Who here on selena want to war me and have a grudge against me so i know who to attack....
Sign up

Jednocześnie Szwed odeszedł z gildi Section 8 i utworzył Timestamp.

Nie wiem na kogo liczyć ;) Zapewne wygrają lepsi raczej ekipa Xaita ma większe szansę chyba, że wszystkie swe zjednoczą się:confused: . Najnowsze źrudła donoszą, że Swapzor zaliczył deda:

Mar 24 2006, 13:12:32 CET
Killed at Level 130 by Healek and by Xait

Zobaczymy co się stanie.
Podobno blokneli Swapzora(obaj knighci) a wiadomo palek bez tarczy. Każdy korzysta z czego może.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Wypowiedź Xaita:
Just to make everything clear.
All who join the guild "Timestamp" (Swapzors guild) will be hunted. So please dont say you didnt know it when you get killed.

Myśle, że wojna się zaczeła na poważnie zresztą już wzieli się do roboty ;)
Jedno wiem napewno - wojna może zrobić zwrot serwera o 180 stopni!

PS. GZ Imer za 100lv ;)

PS 2. Postaram się wrzucic jakieś screeny albo wywiady z wysokimi poziomami co myślą o wojnie.

Mission Arz
27-03-2006, 20:33
Porób te wywiady jak mozesz bo zupełnie nie wiem jaki jest powód wojny.Swapzor zawsze wydawał mi się w porządku i trochę mi go żal bo większe szanse na zwycięstwo ma Fraternity.Nie wiem jak będzie wygladała Selena za panowania Xaita , Alphona i Healka ale obecnie jest w porządku.Nie warto tego zmieniać.W ogóle po co ta wojna? Może przeszkadza im że Swapzor ma najwyższy lvl ?X(

Sir Zielak Lord
27-03-2006, 21:38
O jej :) Wczytaj się dokładniej. To Swapzor wywołał wojnę.
Jednak kolega ma racje co do szans narazie ekipa Xaita ma większe szanse. Jednak nic nie wiadomo. B) Do Swapzora lub do Healka może dołączyć się cała rodzina Slash (moim zdaniem największe PA z najlepszym PvP oprucz Xana Verticasa). Z drugiej strony nie wiadomo co z innymi rodzinami: Nocturnów, Vidfieme , Verticas (jejeje PL). Narazie wojna jest w początkowej fazie i leje sie pierwsza krew :] sądze, że już niedługo mogą się wciągnąć w nią inne osoby (niektóre gildie zdeklarują poparcie).

@@@@@
Co do Swapzora to on jest nawet spoko a wojne wywołał w napływie szału - jakieś kłutnie z osobami z serwa albo jakieś pogłoski o PA (na początku podałem wypowiedź Swapzora). Jeśli jednak Szwedzi się zjednoczą a Polacy nie to marne szanse ;/. I tak mi to zwisa kto wygra ;P może skończą się czasy gdzie Nocturni i inni zabijają bez skrupułów niższe levele bo majom plecy.

@@@@@

PS. Nastepnym razem wywiad ;)

PS 2. Jeśli ktoś uważa, że ma lepsze PvP od kogoś tam to proszę aby się nie obrażał nie wszystkich sposób wymienić ;). I oczywiście nie wszyscy Nocturni to PA.

Mission Arz
27-03-2006, 22:37
OK.Teraz już wiem.

@@@
Z tego co mi się wydaje jedynym Polakiem na wojnie jest Voyant ale mogę sie mylić.W tym wypadku nie można mówić że walczą Szwedzi z Polakami.

@@@
Slashe mają dobre pvp i przyłaczenie się ich do którejś ze stron byłoby zauważalne.

@@@
Jeśli Xait nie jest Polakiem to nie wiem czy mógłby stać się naszą dumą.

btw
Jeśli napisałem jakieś głupoty to mnie doinformuj plax:baby:

pzdr

IwanuS
28-03-2006, 03:23
Witam państwa. Otuż wybuchła nowa wojna na Selenie. Jest prowadzona między Swapzorem (według niektórych najlepszym graczem na Selenie) i jego "elo ziomkami" a Garm, Szarancz, Alphon, Healek, Luicifeer, Mortech Nocturna, Xait, Dark Xari! Cytuję Swapzora:

Jeśli jednak Szwedzi się zjednoczą a Polacy nie to marne szanse ;/.

wtf? Przecież ty gościu nawet nie wiesz co piszesz! No i kiedy do jasnej ciasnej wy pojmiecie ze nie ma w grze POLACY vs SZWEDZI! :confused: nie istnieje nic takiego jak wojny pomiędzy krajami a tylko pomiędzy poszczególnymi graczami i nie ma znaczenia skąd pochodzą! sami tworzycie sobie otoczke cholera wie czego, czy to dla was może taki klimat rpg? wow zniszczmy szwedów bo szwedzi są be itp itd
szkoda gadać ;)

Zobaczymy co się stanie.
Podobno blokneli Swapzora(obaj knighci) a wiadomo palek bez tarczy. Każdy korzysta z czego może.

boże jak już chcesz cokolwiek pisać to se ściągnij film jak padł a nie piszesz "podobno ...."
"a wiadomo palek bez tarczy" ekhm nie widziałem pałka co by tarczy nie nosił na tym lvlu ale nvm ;)

Sir Zielak Lord
28-03-2006, 14:07
Z tego co mi się wydaje jedynym Polakiem na wojnie jest Voyant ale mogę sie mylić.W tym wypadku nie można mówić że walczą Szwedzi z Polakami.

Sorki, źle ujołem temat. Chodziło mi o to że ciekawe jest czy polacy staną pojakiejś stronie i czy stworzą wojnę przeciwko Szwedom.

Slashe mają dobre pvp i przyłaczenie się ich do którejś ze stron byłoby zauważalne.

Narazie rodzina ta nie dołączyła się do wojny.

Jeśli Xait nie jest Polakiem to nie wiem czy mógłby stać się naszą dumą.

Gafa - poprawione.

wtf? Przecież ty gościu nawet nie wiesz co piszesz! No i kiedy do jasnej ciasnej wy pojmiecie ze nie ma w grze POLACY vs SZWEDZI! nie istnieje nic takiego jak wojny pomiędzy krajami a tylko pomiędzy poszczególnymi graczami i nie ma znaczenia skąd pochodzą! sami tworzycie sobie otoczke cholera wie czego, czy to dla was może taki klimat rpg? wow zniszczmy szwedów bo szwedzi są be itp itd
szkoda gadać

Widze, że nieznasz realiów Seleny. Tutaj NIEKTÓRZY Szwedzi pozwalają sobie na zadurzo. Podkreślam, że nie wszyscy Szwedzi! Większość jest uczciwa i spoko.

boże jak już chcesz cokolwiek pisać to se ściągnij film jak padł a nie piszesz "podobno ...."
"a wiadomo palek bez tarczy" ekhm nie widziałem pałka co by tarczy nie nosił na tym lvlu ale nvm

Ja nie bazuje tylko na filmach. Co do tego po wybadaniu sprawy masz racje. Choć częściowo przecież jak paladyn ma kuszę nie nisi tarczy - o to mi chodzło ;). Dorwali Swapzora kiedy on był 50% afk - czyli był przy kompie ale się uczył czy coś w tym stylu ;). Tak mi powiedział: I was studding. Sorki ale niemam jego wypowiedzi ;/ zamknołem PW.

Sir Zielak Lord
28-03-2006, 14:54
Oto rozmowa z Paladynem, 55 lvelowcem - niestety niechciał on udostepnić nam nicku więc nazwiemy go "XxX":

13:24 Amor Raka: Cześć.
13:24 XxX: Cześć.
13:24 Amor Raka: Możemy chwile porozmawiać?
13:24 XxX: Tak.
13:25 Amor Raka: Chciałbym przeprowadzić z tobą wywiad na temat wojny.
13:25 XxX: Jakiej wojny?
13:26 Amor Raka: Na naszym serwerze. Nie wiedziałeś?
13:26 XxX: Nie, ponieważ byłem "offline" przez jakiś czas.
13:26 XxX: Ale swoje wiem.
13:26 Amor Raka: tzn.?
13:27 XxX: To, co na mieście gadają.
13:27 Amor Raka: A co gadają?
13:27 XxX: Różne rzeczy :D
13:29 Amor Raka: A mógł byś nam przytoczyć to, co gadają na mieście?
13:29 XxX: No ze jest wojna……….
13:29 XxX: że Swapzor padł……..
13:30 XxX: Ponieważ chciał pomóc Polakom.
13:31 Amor Raka: Czyli sytuacja się komplikuje ;) Inni twierdzom , ze pokłócił się ze Szwedami.
13:32 XxX: No jeden pies.
13:32 Amor Raka: LoL :P A co sądzisz o szansach poszczególnych stron?
13:32 XxX: Wyrównane…..
13:33 XxX: ale Szwedzi maja dobre boty.
13:33 Amor Raka: A może majom dobre PvP?
13:33 XxX: w to wątpię…..
13:34 XxX: Czy widziałeś żeby jakiegoś swe zabili na afku?
13:34 XxX: Nie, ponieważ maja boty na uhanie.
13:34 Amor Raka: A za kim jesteś?
13:42 Amor Raka: To jesteś za Swapzorem czy Xaitem?
13:43 XxX: swapzor.
13:43 Amor Raka: Ok thx
13:43 Amor Raka: Dzięki za wywiad.
13:43 XxX: k
13:44 Amor Raka: PA

Błędy poprawione by "MS Word".

Oraz chciał bym powiadomić, że Gildia Section Eight powiadomiła o neutralności w wojnie. Jednak podkreśliła, że jeśli jakiś członek tejże gildi zostanie zaatakowany dołączy sie ona do wojny!

Sir Zielak Lord
28-03-2006, 21:48
I oto hit wieczoru - WYWIAD Z HEALKIEM (117 Ek) - oryginal nie poprawiany:

20:23 Amor Raka: Hiho
20:23 Amor Raka: Can we talk about war?
20:24 Healek: ?
20:24 Amor Raka: I am from tibia.pl
20:24 Amor Raka: And i get some informations about Selena War
20:24 Healek: yeah
20:24 Amor Raka: So can we talk?
20:24 Healek: sure
20:24 Amor Raka: Thx ;)
20:25 Amor Raka: So:
20:25 Amor Raka: Did you was Swapzor freind?
20:25 Healek: yeah before i was
20:26 Amor Raka: And how it started (war)?
20:27 Healek: He killed a friend and was already on the way to get hunted before he killed him becuse off accusing me to steal money from his brother and writed it on the forum and alot off things
20:27 Healek: so then my temper was higher then ever
20:27 Healek: so we just waited for the wrong move from his side
20:27 Amor Raka: Mhm
20:28 Healek: and there it come when he killed our friend
20:28 Amor Raka: And maybe can you said us. Do you plaining oppen battle?
20:28 Amor Raka: Or traping Swapzor?
20:28 Healek: If its needed ofcours we will fight in an open battle.. but atm we dont know who will join Swapzor.. so we are waiting for some action from there side
20:29 Amor Raka: So you are sure you win war?
20:29 Healek: U can never be sure off anything.. but what i think, yes we will win..
20:29 Healek: but everything can happen in a war
20:30 Amor Raka: Yea only Good have know everything
20:31 Amor Raka: Are any family will yoin to your or Swapzors guild. And do you think Swapzor is Poland ppl protector?
20:32 Healek: I dont if anyone will join any side so that i cant answear... Yeah i think his the pl protector.. he takes them before us..
20:33 Amor Raka: Maybe we can took screen?
20:33 Healek: from?
20:33 Amor Raka: You stey at depot and say: WE Will WIN ;)
20:36 Healek: hehe
20:36 Healek: if u want a screen come to me
20:36 Amor Raka: where are you?
20:36 Healek: in Venore
20:37 Amor Raka: ;)
20:41 Healek: when will this come on tbia.pl?
20:41 Amor Raka: today ;)
20:41 Healek: nice

Coś dla osob nie potrafiących po angielsku. W wywiadzie Healek stwierdził, że tracił cierpliwość od dłuższego czasu :P Wkońcu postanowili zabić Swapzora jednocześnie czekając na jakiś zły ruch z jego strony(tak doszło do wojny). Natomiast on i jego ekipa nie boij sie otwartej walki oraz nowych przyjaciół Swapzora jednocześnie twierdząc, że mają większe szansę na wygraną :)

Oto mój wywiad - dołanczam screena z Carlin ;)

http://images.foteka.pl/images_small/6275_small.jpg (http://foteka.pl/?pokazImg=6275)

Marczio
28-03-2006, 23:43
Wiec no co jestem w wojnie i dobrze, to co lubie.

Ja nie bazuje tylko na filmach. Co do tego po wybadaniu sprawy masz racje. Choć częściowo przecież jak paladyn ma kuszę nie nisi tarczy - o to mi chodzło . Dorwali Swapzora kiedy on był 50% afk - czyli był przy kompie ale się uczył czy coś w tym stylu . Tak mi powiedział: I was studding. Sorki ale niemam jego wypowiedzi ;/ zamknołem PW.

Ciekawe ze byl 50% afk jak chlal manasy i uhal sie jak glupi... Ma niezle podzielna uwage skoro potrafil sie tak szybko uhac a jednoczesnie sam wpadl w trapa i sam pogarszal swoja sytuacje. Widziales chociaz film czy po prostu jestes tak naiwny ze we wszystko wierzysz? Byl na bocie na pewno bo nie widze innego wyjscia jak to ze mial 5 sekund na to zeby dobic Xariego i tego nie zrobil itd.

Btw. Lepiej sobie poczytajcie www.tibia.com/forum bo tam wiele wiecej znajdziecie niz tu... chyba ze tak super umiecie angielski chociaz nie dziwie sie bo polacks tak juz maja ze po eng sie z nimi nie sposob dogadac :)

Sir Zielak Lord
29-03-2006, 08:55
Ciekawe ze byl 50% afk jak chlal manasy i uhal sie jak glupi... Ma niezle podzielna uwage skoro potrafil sie tak szybko uhac a jednoczesnie sam wpadl w trapa i sam pogarszal swoja sytuacje. Widziales chociaz film czy po prostu jestes tak naiwny ze we wszystko wierzysz? Byl na bocie na pewno bo nie widze innego wyjscia jak to ze mial 5 sekund na to zeby dobic Xariego i tego nie zrobil itd.

Oglondałem film. Chodsziło mi oto, że gdy zaczeli go atakowac był afk ale potem przyszedł. Co do bota to :P na selenie duzo wysoko poziomowców używa ich ponieważ albo są leniwi, albo mają słabe PvP ;)

Btw. Lepiej sobie poczytajcie www.tibia.com/forum bo tam wiele wiecej znajdziecie niz tu... chyba ze tak super umiecie angielski chociaz nie dziwie sie bo polacks tak juz maja ze po eng sie z nimi nie sposob dogadac

Nie wszyscy potrafią rozmawiać po angielsku. Znam wielu ludzi, którzy potrafią tylko: buy, sell, NooB, fuck, scru you, OMG itp. Więc potrzeba wiadomości po polsku.

PS. Jeśli ktoś chce poprawiać PvP niech gra na OTS a potem w zwykłą Tibie.

Som~
29-03-2006, 22:05
W wywiadzie Healek stwierdził, że tracił cierpliwość od dłuższego czasu
Jak byś był bardziej doinformowany to byś wiedział że głównym powodem "wojny" pomiędzy Swapzorem a Xaitem i Healkiem było to że zabił Kimz Da'Crox czyli poprostu ubił Garma.
A co do Screena dołączonego do wywiadu z Healkiem to tak Stoi Sir Fagas który Zaje..... Healkowi Master Mind Shield i Golden Legsy, i chciał sprzedać to na allegro.

Sir Zielak Lord
29-03-2006, 22:53
Jak byś był bardziej doinformowany to byś wiedział że głównym powodem "wojny" pomiędzy Swapzorem a Xaitem i Healkiem było to że zabił Kimz Da'Crox czyli poprostu ubił Garma.
A co do Screena dołączonego do wywiadu z Healkiem to tak Stoi Sir Fagas który Zaje..... Healkowi Master Mind Shield i Golden Legsy, i chciał sprzedać to na allegro.

Zgadza się ale w wywiadzie Healek powiedział, że tracił cierpliwość do Swapzora od dłuższego czasu ;) A co do screena i Sir Fagasa - osobiście nieznam Fagasa ale jak zakosił tykie itemki to dobrze musiał żebrać ;P

Marczio
30-03-2006, 11:01
Zgadza się ale w wywiadzie Healek powiedział, że tracił cierpliwość do Swapzora od dłuższego czasu ;) A co do screena i Sir Fagasa - osobiście nieznam Fagasa ale jak zakosił tykie itemki to dobrze musiał żebrać ;P

Byli w tej samej gildii, Fagas spytal sie Healka czy porzyczy mu do ss, no a Healek stwierdzil ze sa w tej samej gildii to moze mu zaufac.

Szkoda ze na wojnie narazie impas

Podroznik
30-03-2006, 12:09
[QUOTE=IwanuS]wtf? Przecież ty gościu nawet nie wiesz co piszesz! No i kiedy do jasnej ciasnej wy pojmiecie ze nie ma w grze POLACY vs SZWEDZI! :confused: nie istnieje nic takiego jak wojny pomiędzy krajami a tylko pomiędzy poszczególnymi graczami i nie ma znaczenia skąd pochodzą! sami tworzycie sobie otoczke cholera wie czego, czy to dla was może taki klimat rpg? wow zniszczmy szwedów bo szwedzi są be itp itd
szkoda gadać ;)

Co Ty wiesz ? Wogole wiesz co mowisz ? 8o

Ja Ci zapodam sytuacje z dwoch serverow na ktorych gralem:

~~ wiec na Valori Bound swego czasu gildia skaldajaca sie z samych graczy ze szwecji, ktos tam odnich zrobil post ze Br niemaja zycia na tym serveze poczym zaczeli zabijac kazdego Br, nastepnie jak pewien polak z 120+ sie zapytal o dolaczenie do Bound wysmaili go pytajac sie miedzy soba: "We have any Polacks in guild HAHA ? " oczywiste bylo ze niemaja i niebeda miec...

~~druga sytuacja z Nebuli, swe robiac snake ataki po przegranej wojnie zabijali ludzi niebioracych udziaul w wojnie wczesniej ani z nia powiazanych, lecz osoby te laczyla jedna cecha w komencie Location :Poland, noi patrzac na stronke : erig.net tamtego czasu dzienie padalo 2-6 osob z komentem Poland od czolowych graczy ze Szwecji, jednemu gosciowi z Ekipy szwedow puscily nawet nerwy jak padl, chodzi o Baxter Love i napisal na forum cos o Main Kampf i ze dobze sie dzialo ze Hitler zabijal polakow itd w Oswiecimiu zaco dostal bana.

Wymienione sytuacje wyzej dotycza grup zadzocych na serverach... :o

Wiec co ty mowisz ze niema Swe vs Pl itd ? :D No tak zapomnialem newbie plx.

Sir Zielak Lord
30-03-2006, 19:40
Wiec co ty mowisz ze niema Swe vs Pl itd ? No tak zapomnialem newbie plx.

Zgadzam się w 100%. Ci Szwedzi za zwyczaj(w 98%) trzymają się razem i gdy jeden z nich życi chaslo: "Poland beee" albo "Poland Thiefs" zaraz stado szwedów leci zabić tego i tego. Oczywiście nie na każdym serwerze bo przecież nie każdy ze Szwecji musi być "beeee" a każdy Polak "cooooooll".

Jednak to najwięcej polaków kradnie loot itp. :( jednak tradycja ta zaczyna powoli zanikać i nasz naród zaczyna wkońcu tworzyć prawdziwe ekipy :D

IwanuS
31-03-2006, 00:44
Wiec co ty mowisz ze niema Swe vs Pl itd ? :D No tak zapomnialem newbie plx.
no to chyba ty tutaj nie masz pojęcia o sytacji w tym konflikcie bo generalnie jest to konflikt pomiędzy SWE a SWE w którym biora udział może z trzy cztery osoby z polski? A gadanie takich głupot typu swapzor walczy dla polaków jest tylko kolejną ideologią polaczków którzy próbuja sie podczepić pod jakikolwiek pretekst żeby walczyć (oczywiście większość to tacy co mają max 30 lvl) i zachęcają innych żeby walczyli.
a to panie mastah że masz 100 lvl nie oznacza że innych możesz od newbie wyzywać!
Znasz mnie że mnie newbie nazywasz?
zresztą jak i kolejny pan Zielak!

Podroznik
31-03-2006, 10:22
no to chyba ty tutaj nie masz pojęcia o sytacji w tym konflikcie bo generalnie jest to konflikt pomiędzy SWE a SWE w którym biora udział może z trzy cztery osoby z polski? A gadanie takich głupot typu swapzor walczy dla polaków jest tylko kolejną ideologią polaczków którzy próbuja sie podczepić pod jakikolwiek pretekst żeby walczyć (oczywiście większość to tacy co mają max 30 lvl) i zachęcają innych żeby walczyli.
a to panie mastah że masz 100 lvl nie oznacza że innych możesz od newbie wyzywać!

Gram pare lat w ta gra niepierwszy moj lvl solo taki i mysle ze newbie jestes, bo oczywiste jest ze jak jest ekipa to z 1 kraju i przewaznie ktora sie zna z rl,i chyba jasne jest ze jak chce zadzic serverem to wytnie najlepszego "obcego gracza" zeby niebylo zagrozenia...
Skancza ze Swapzorem~~ wezma sie za reszte lmao. Pozyjemy zobaczymy.

Sir Zielak Lord
31-03-2006, 13:36

A wyzwałem cie od noba? Ja się zgdziłem z tym, że są wojny pomiędzy Pl a SWE.

Sir_Mani
07-04-2006, 16:19
kolejny odcinek w cyklu "wybitni polacy o sytuacji na servie".

jak takie 20-30lvl noobki zaczynaja cos pisac, o matko ^^

Fiołek!
07-04-2006, 18:42
kolejny odcinek w cyklu "wybitni polacy o sytuacji na servie".

jak takie 20-30lvl noobki zaczynaja cos pisac, o matko ^^

LoL, od kiedy lvl decyduje o inteligencji itd. ?

A co do wojny gildia Swapzora moze zaliczyc kilka fragów i nic wiecej o detronizacji Fraternity nie ma mowy...

KotiConqueror
09-04-2006, 16:42

A co do wojny gildia Swapzora moze zaliczyc kilka fragów i nic wiecej o detronizacji Fraternity nie ma mowy...

Racja....
A Ty Mani chyba fora pomyliles

Edited:
Ahh sora, zapomnailem ze sie ludzie przeniesli na Selene z Furory, wiec z ta pomylka moglem sie mylic :P
Witam wszystkich^^

Zoczek
10-04-2006, 22:17
Przydała by się jakas nowa siła na Selenie :P Tylko czy jest to możliwe? Wielu moich dobrych kolegów odeszlo z tego serwa, tylko dlatego ze nooby z gildii nie chcialy miec dedow w wojnie ;/

Również witam na forum : p, to moj pierwszy post.^^

Jahakka
12-04-2006, 22:48
Selena jest z jednym z najbardziej pokojowych servów na jakich grałem. Widać ze nie wiecie co to jest Pa/Pk , ponieważ nigdy sie z tym nie spotkaliscie, trust me! (A grałem na wielu servach) Najbardziej byłem szokowany jak mialem problem z jedym typkiem ktory mial very lame reason. Ale sie zdziwilem jak do mnie napisal Puge Nocturna (fajny koles ktorego nic nie interesuje i broni kazdego gracza na selenie a nikt nie umie tego docenic...) powiedzial mi ze jak jeszcze raz bedzie mnie bil to go zajebie, potem z nim gadalem o tym jego nowym systemie "anty-pk" itd. Ten serv jest wypas, tylko ze nudny..bo jestem przyzwyczojony do jakis przejebanych akcji, i wogule malo ludzi tu gra, a najlepsze jest to ze bardzo malo PG.

A co do tematu, WHO CARE? ta wojna byla bledem, zly ruch (wrong move) :P

Fiołek!
13-04-2006, 02:17
Selena jest z jednym z najbardziej pokojowych servów na jakich grałem. Widać ze nie wiecie co to jest Pa/Pk , ponieważ nigdy sie z tym nie spotkaliscie, trust me! (A grałem na wielu servach) Najbardziej byłem szokowany jak mialem problem z jedym typkiem ktory mial very lame reason. Ale sie zdziwilem jak do mnie napisal Puge Nocturna (fajny koles ktorego nic nie interesuje i broni kazdego gracza na selenie a nikt nie umie tego docenic...) powiedzial mi ze jak jeszcze raz bedzie mnie bil to go zauwielbiam jeść bananyie, potem z nim gadalem o tym jego nowym systemie "anty-pk" itd. Ten serv jest wypas, tylko ze nudny..bo jestem przyzwyczojony do jakis przeuwielbiam jeść bananyanych akcji, i wogule malo ludzi tu gra, a najlepsze jest to ze bardzo malo PG.

A co do tematu, WHO CARE? ta wojna byla bledem, zly ruch (wrong move) :P

Troche mnie rozbawiles tym postem...nie znasz prawdziwego oblicza Seleny jeszcze bedziesz chcial stad uciec ;)

Zoczek
13-04-2006, 11:27
huehuehue patrzcie :

10:16 Misiax: jestes na mine
10:16 Misiax: main

Olalem to bo go nie znam ^.-

10:25 Bardit: Witampana
10:26 Zoczek: hiho
10:26 Zoczek: : >
10:26 Bardit: Pewnie juz wiesz ze mnasz hunta ... -.-
10:26 Zoczek: ja?
10:26 Bardit: Tak ty ! ^.-
10:26 Zoczek: a kto Ty?
10:26 Bardit: Drugi char .
10:26 Zoczek: :|
10:27 Zoczek: a Hunt za co?
10:27 Bardit: Przezywales moja postac od jebancow ...
10:27 Bardit: Dark Marah
10:27 Zoczek: Tzn kogo dokladnie?
10:27 Zoczek: Oj Niewiem moze sie mylisz.
10:28 Bardit: Kurwa nie myle sie !
10:28 Zoczek: nie przeklinaj to jedno
10:28 Zoczek: a drugie to ze z nikim nie rozmawiam tylkoz kolega.
10:28 Bardit: Bo co mi zrobisz ? ? ?
10:28 Bardit: huj
10:28 Bardit: Albo placisz 1k na mainie albo juz se nie pograsz spokojnie ...
10:29 Zoczek: ej nie plis:(
10:29 Bardit: Juz skonczylem -.-
10:30 Zoczek: Wiesz ze klamiesz?
10:30 Bardit: Haha !
10:30 Bardit: Wez mi tu nie sciemniaj , bo wiesz ze to zrobiles i teraz sie wykrecasz !
10:31 Zoczek: Dobra stary, Healek to twoj pro?

Był off~ to sprawdziłem jego lvl... 22 sorc Carlin... to samo mówi za siebie:D

10:31 Zoczek: Dobra stary, Healek to twoj pro?
10:32 Misiax: Tak
10:32 Zoczek: To sovbie z nim porozmawiam
10:32 Misiax: Tylko to jest Szwed ...
10:32 Zoczek: No i ?
10:34 Zoczek: Przeciez zna angielski to ie z nim dogadam ^.-

I znów był offline :(

C.D.N. >.>

Jahakka
13-04-2006, 16:16
Troche mnie rozbawiles tym postem...nie znasz prawdziwego oblicza Seleny jeszcze bedziesz chcial stad uciec ;)

Gralem na kilku servach (jakies 3 lata temu), pamietam jak powstala isara wtedy bylem malo doswiadczony a do granaia na isarze namowi mnie bardziej doswiadczony kolega. Pamietam te czasy starej isary, jak del'toro a inflames to bylo cos zupelnie cos innego, tam zaczolo postawac pierwsze "pa" moj kolega byl huntowany za to ze nosi Dsm a czlonek gildi bapupy nie, wpadli po nas na dragon lair i kazali mu placic dsm, zaplacil a potem go zabili i mnie tez, pozniej myslalem ze wszystko ok a sie okazalo ze ma hunta z duzym payout. Znam pelno akcji ze starej isary, tam bylo pa. Podchodzi do ciebie koles w tombie, looka na ciebie i "PAY ARMOR NOW" hahahaahah albo ten random pk przez 24h, to byly czasy, takich servow jak isara juz nie bedzie :P Czasy na novej tez byly fajne, tam gralem krotko, ale do dzis pamietam jak ktos wpada do twojego cava i mowi "Leave or I will kill u and hunt ur guild". znam duzo akcji ale to raczej doswiadczenia inych graczy. Wrocilem po duzej przerwie do tibi, wybralem selene (tutaj gra moj dobry rl friend) i gdzie te "PA" ?
Jak na tym servie ubijaja 90ek za to ze zabil 50ms, lol? no i co z tego? Wy tu macie spokoj, mozna powiedziec ze nic sie nie dzieje a to ze ktos cie zabil jeden raz to odrazu panikujesz i myslisz ze zostales ofiara "pa" a to nie prawda. Nie myl pojecia miedzy Pa a Pk, bo pa nie ma na selenie ;)

Marczio
14-04-2006, 02:38

Wiadomo ze level nie ma nic do rzeczy, tylko mozgu powiedz mi dlaczego 80% polakow to zwykle pionki? Szwedzi se nimi pomiataja jak chca i kickna w odpowiednim momencie. Na selenie znam niewielu polakow ktorzy maja naprawde szacunek: Arvit, Iomer, Vusem to chyba wszystko co

Fiołek!
15-04-2006, 02:01
Gralem na kilku servach (jakies 3 lata temu), pamietam jak powstala isara wtedy bylem malo doswiadczony a do granaia na isarze namowi mnie bardziej doswiadczony kolega. Pamietam te czasy starej isary, jak del'toro a inflames to bylo cos zupelnie cos innego, tam zaczolo postawac pierwsze "pa" moj kolega byl huntowany za to ze nosi Dsm a czlonek gildi bapupy nie, wpadli po nas na dragon lair i kazali mu placic dsm, zaplacil a potem go zabili i mnie tez, pozniej myslalem ze wszystko ok a sie okazalo ze ma hunta z duzym payout. Znam pelno akcji ze starej isary, tam bylo pa. Podchodzi do ciebie koles w tombie, looka na ciebie i "PAY ARMOR NOW" hahahaahah albo ten random pk przez 24h, to byly czasy, takich servow jak isara juz nie bedzie :P Czasy na novej tez byly fajne, tam gralem krotko, ale do dzis pamietam jak ktos wpada do twojego cava i mowi "Leave or I will kill u and hunt ur guild". znam duzo akcji ale to raczej doswiadczenia inych graczy. Wrocilem po duzej przerwie do tibi, wybralem selene (tutaj gra moj dobry rl friend) i gdzie te "PA" ?
Jak na tym servie ubijaja 90ek za to ze zabil 50ms, lol? no i co z tego? Wy tu macie spokoj, mozna powiedziec ze nic sie nie dzieje a to ze ktos cie zabil jeden raz to odrazu panikujesz i myslisz ze zostales ofiara "pa" a to nie prawda. Nie myl pojecia miedzy Pa a Pk, bo pa nie ma na selenie ;)

1. Podałes przykład Isary ktora proawdopodobnie ma najwieksze P.A ze wszytkich ale selenie nie wiele brakuje do niej (wielu graczy z Seleny grało na Isarze xD )

2. P.A nie ma na selenie wez sobie poczytaj forum jest po 5 tematow o kazdym ze Swe na temat P.A , jesli bardzo Ci zalerzy na przykładach konkretnych napisz przedstawie kilka zaczynajac odemnie, w sensie ze zrobiono na mnie P.A

exiva "fiol~

Fiołek!
15-04-2006, 02:04
Wiadomo ze level nie ma nic do rzeczy, tylko mozgu powiedz mi dlaczego 80% polakow to zwykle pionki? Szwedzi se nimi pomiataja jak chca i kickna w odpowiednim momencie. Na selenie znam niewielu polakow ktorzy maja naprawde szacunek: Arvit, Iomer, Vusem to chyba wszystko co

Kwestia organizaji, Polacy mysla zbyt indywidualnie boja sie rozpoczynac co kolwiek a za ten czas szwedzi formuja dominujace gildie ktore tylko podporzodkuja sobie polakow. I powstaje szwedzki Ots z publicznym ip.

ps. hmmm po co ja to pisalem kazdy to wie ale nic z tym nie robi normalnie drugie Radio Maryja...

Marczio
15-04-2006, 21:23
No i co zas sie ma zaczac placz ze "Garm to je**ny PA i pekay a wczesniej vidfamne tez pa" itd. Brak slow, wy nie znacie przyjemnosci chyba z gry bo ciagle siedzicie zgarbieni i lvl bijecie a jak was ktos zabije to placz bo straciles xx expa. Nie wiesz nawet jak smakuje porzadny pking i jakiej daje zabawy. Sam pewnie pkowales jakims noobcharem i zabijales 8 lvle ale jestes zdania ze przeciez nie ma porownania i ze ja sobie moge 8 lvle zabijac a jak 90 lvl zabije 50 to jest wielkie pk i pa i trzeba go kicknac z serva. Polacks.... Jak gadam ze szwedami to nie przyznaje sie skad jestem bo to wstyd, wy nawet se nie zdajecie sprawy jakie oni maja jaja z polacks na ventrilo

Shifos Wielki
16-04-2006, 02:16
Problem nie w tym ze ktos jest PK, PK to z regoly jakies 16-20 lev na SELENIE, osiagniesz 35+ lev i spokoj z noob pk jak ja to nazywam chodzi mi o tych pod depo co stoja i leja sie non stop. A jesli chodzi o zgranie polakiow czy cokolwiek to prawda moze byc gildia ale kazdy boji sie pasc czyli szwedzi smieja sie z nas :( A z drugiej strony nie raz bylem na huncie jako Polak reszta szwedzi i nikt nie z tego tytulu nie zabil nie raz pisza zeby razem isc wiec gadki typi szwed be polak spoko mozna miedzy bajki wlozyc

Zoczek
16-04-2006, 02:52
Problem nie w tym ze ktos jest PK, PK to z regoly jakies 16-20 lev na SELENIE, osiagniesz 35+ lev i spokoj z noob pk jak ja to nazywam chodzi mi o tych pod depo co stoja i leja sie non stop. A jesli chodzi o zgranie polakiow czy cokolwiek to prawda moze byc gildia ale kazdy boji sie pasc czyli szwedzi smieja sie z nas :( A z drugiej strony nie raz bylem na huncie jako Polak reszta szwedzi i nikt nie z tego tytulu nie zabil nie raz pisza zeby razem isc wiec gadki typi szwed be polak spoko mozna miedzy bajki wlozyc

Ogólnie Szwedzi są spoko, ale do czasu. Do czasu aż się zorganizują a my zaczniemy im "przeszkadzać". Więc trzeba grac grac grać i nie daćim uciec z lvlem:P To moje zdanie i każdy ma prawo myślec inaczej ^.-

Shifos Wielki
16-04-2006, 10:53
Ogólnie Szwedzi są spoko, ale do czasu. Do czasu aż się zorganizują a my zaczniemy im "przeszkadzać". Więc trzeba grac grac grać i nie daćim uciec z lvlem:P To moje zdanie i każdy ma prawo myślec inaczej ^.-

Nie ma poprostu czegos takiego ze szwdzi bija polakow bo lubia w kazdej nacji znajdziesz pk i powiem nawet w ten sposob ze chyba na SELENIE wiecej PK to Polacy.NIe istnieje i nie istniala na tym serwerze wojna polsko-szwedzka a jesli mowisz ze trzeba grac i bic lev to zawsze masz racje.Dobry lev to polowa sukcesu :)

Marczio
16-04-2006, 13:55
No to gogo uciekaj z lvlem. I tam sam dostaniesz po dupie jak sie nie zakrecisz. Ostatnio sie dowiedzialem ze malo kto mnie lubi bo pkuje. No i co z tego? Cos sie nie podoba to wypad na non-pvp, poczujcie magie zlodziei i pedzli ktorzy tylko przeszkadzac potrafia. Ja juz mam po uszy czytania tych narzekan i bzdur

Zoczek
16-04-2006, 13:59
No to gogo uciekaj z lvlem. I tam sam dostaniesz po dupie jak sie nie zakrecisz. Ostatnio sie dowiedzialem ze malo kto mnie lubi bo pkuje. No i co z tego? Cos sie nie podoba to wypad na non-pvp, poczujcie magie zlodziei i pedzli ktorzy tylko przeszkadzac potrafia. Ja juz mam po uszy czytania tych narzekan i bzdur

Ty sie o mnie nie martw, ja mam szkole, zycie rl, kolegow. Nie siedze przed kompem zeby robic w 8 miesiecy 205 lvl ^.- ale w wakacje kto wie? moze bedzie pg ;)
pozdrawiam i wesolych swiat zycze

Marczio
16-04-2006, 14:20
Ty sie o mnie nie martw, ja mam szkole, zycie rl, kolegow. Nie siedze przed kompem zeby robic w 8 miesiecy 205 lvl ^.- ale w wakacje kto wie? moze bedzie pg ;)
pozdrawiam i wesolych swiat zycze

Zrob lvl i dolacz do naszego team pekay. Wkrotce sie ukaze moj wmv w ktorym wysmiewam tych ktorzy mnie hunca, bo tak mnie hunca ze moge sobie pkowac i sklejac z tego filmy

Zoczek
16-04-2006, 14:23
co powiecie o nowej gildii Slash'Qu??

Darth Kiszek
16-04-2006, 14:45
Załosne. Ta gildia powina nazywac sie "Slash'Qu and assclickers" ;]

Marczio
16-04-2006, 17:44
A co ja moge powiedziec, niech se jest. To co powiecie o Fantasy? Ja tam nie znosze ani Qu ani reszty tej smiesznej gildii (nie liczac Garma). Nie ma co komentowac po prostu

Fiołek!
16-04-2006, 19:11
Prawda jest taka ze gdyby Polacy zdobyli wladze to postepowali by tak ze Szwedami jak teraz oni z nami...

Darth Kiszek
16-04-2006, 20:07
Prawda jest taka ze gdyby Polacy zdobyli wladze to postepowali by tak ze Szwedami jak teraz oni z nami...

Masz racje. Ale Polacy boja sie swedow jak ognia -,-. Wola lizac dupe i wykonywac polecenia swedow albo padac od nich i zmieniac serwer. -.-

Jahakka
17-04-2006, 15:41
ja tylko żaluje ze kompa nie mam juz 1,5tyg i problemy z premmy ;(
wbije szybko 60lvl i wbijam sie do section eight ^.- (oczywiscie dla wojny XD)

Pfff, a teraz wam cos powiem ^^ Tibia to jest gra, wybrales serv z systemem pvp i placzesz "zabili mnie ;( bo to sa szwedzi, sa eVuL!, to jest nie fair" potem spam na forum.tibia.com "PA!" XD jak mnie zabije ktos to z reguly gram wiecej zeby go dogonic i byc lepszym, bo o to chodzi w tej grze! I nie ma czegos takiego pl vs swe sa tylko 2 teamy ktore ze soba konkuruja (ew. walcza xD)
Poprostu, wymiekacie. Jesli padniesz i placzesz i spamujesz forum zeby ktos cie zobaczyl...to nie jest gra dla ciebie, idz na non-pvp i pograj sobie z br i innymi debilkami. Aha, jesli ktos jest od ciebie lepszy to nie znaczy ze masz go obrazac, miej do niego respect i graj lepiej (ew. wiecej :P) i pokarz ze umiesz byc lepszy a nie.. "I GOT PAAAAAAAAD BY SWE ;( " ZAL.PL

Z calym szacunkiem, Jahakka aka Hakki!
ps. tylko dostane mojego kompa to wam pokarze na co mnie stac XDDD

szelbisz
17-04-2006, 19:26
Ehh powiem szczerze że Selena zadziwia mnie coraz bardziej. Jedni biją się z drugimi, potem małe zamieszanie i za chwilę bratają się ze swoimi wrogami żeby walczyc przeciwko swoim poprzednim sojusznikom.
Zadziwiająca jest moralność niektórych ludzi. Cóż czas pokaże kto wygra.
Ciekawe po czyjej stronie reszta hlvli się zadeklaruje i czy rozniesie się na inne gildie.
Swoją droga ciekawe o co tym razem poszło że się slashe z nocturnami bić będą.
Dawajcie filmiki jak będą pierwsze starcia :D

maffiozzo
18-04-2006, 05:25
Moim zdaniem wygrają Rederiet.

Powody?
1. Przewaga liczebna (Rederiet ma 55 członków a Section Eight "zaledwie" 19)
2. Slash'Qu, Alphon i Xait, moim zdaniem ta trójka to mieszanka wybuchowa :D
3. Dark Xari, Dark Aven, Scroop, Keinen, to znani mi polacy z Rederiet, a więc trudno by było, gdybym im nie kibicował :)

Zaskakujące dla mnie jest to, że niektórzy sojusznicy z poprzedniej wojny stali się dla siebie wrogami, a dawni wrogowie przyjaciółmi :)
Początki wojny pociaszające nie są... z Rederiet zgineło wczoraj 4 członków (w tym jeden podwójnie).
Zamieszcze listę fragów (skopiowana z forum na tibia.com):

Rederiet frags: 5

Healek - Killed at Level 122 by
Alfis
Datte Nocturna - Killed at Level 82
by Pirreus and by fire
Felix Feleon - Killed at Level 45 by Sulle Vidfamne and by Garm
Swapzor - Killed at Level 129 by Alfis and by Slash'Qu
Koti Conqueror - Killed at Level 119 by Alfis and by Xan Verticas

Section Eight frags: 9

Golle - Killed at Level 86 by
Swapzor and by Slash'Boone
Dark Xari - Killed at Level 58 by
Slash'Boone and by Hobbelito
Jodokus - Killed at Level 105 by
Mortech Nocturna and by Slash'Boone
Scroop - Killed at Level 65 by
Mortech Nocturna and by Nortec Nocturna / Killed at
Level 67 by Evalor Nocturna
Degun - Killed at Level 69 by Laros Feleon and by Healek
Icorn - Killed at Level 48 by Mortech Nocturna
Dram Lestemura - Killed at Level 62 by Nortec Nocturna and by Gady Karde
Czaksty on selena - Killed at Level 38 by Evalor Nocturna

ps. Dziś w nocy zginął z RR jakiś knight... ale za cholere nie pamiętam kto...
Zginął w trapie w Carlin, przez Slash'Boone i Binnike Bengan