zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Trening pallem.. od 10 do 77 distance fighting..

Gallar
27-03-2006, 19:09
Ot, jak w temacie.
Jeśli mam być szczery to nie wiem po co tworze temat.. może po to by pochwalić się wynikami małych testów które przerowadziłem ze znajomym ? Może..

Więc, chciałem mniej więcej przybliżyć Wam ile można wydać kasy na spery trenując od dziesięciu do siedzemdziesięciu skilla umiejętności walki dystansowej..

Więc, wyszłem z Rookgardu - ósmy level pall z 10 distance fighting, z rook eq i 800 gp w kasie.
Z innej postaci dałem sobie podstawowe eq - scale armor, soldier helmet, brass legsy, dwarven shield - czyli rzeczy takie które można znaleźć na ziemi, tudzież na siłe wywołać na 'frii itans plax'.
I w zasadzie tutaj konczy się dział <?> "jak trenić po wyjściu z rooka".
Sperów starczyło mi na zdobycie bodajże 23 skilla w discie. Oczywiscie, troszkę sperów na trollach uzbierałem, ale nie o tym miałem tutaj pisać.

Pisać miałem o tym że.. ze zdobytych na trollach sperów dobiłem 30 dista. Potem wziąłem kase z drugiej postaci + postawiłem sobie monka (No, kolega postawił.. wiecie jak jest:P)

I tak zaczął się intesywny trening. Tutaj dochodzę do sedna sprawy - do 68 dista poszło mi dokładnie 1438 sperów.. daje nam to 15k na spery. A jak wiadomo - szesćdziesiąt osiem dista nie każdemu do szczęścia wystarczy..

Z tego co pamiętam (nie zapisywalem notatek;/) od 63 do 66 dista na jednego skilla schodziło mi po ok. 3k.
Potem było już tylko gorzej.. zrobienie tego 77 dista zajęło ok. tygodnia treningu prawie non stop, po ok. 15-17h dziennie.
Na spery, kupowane w sklepie wydałem dosyć kasy..

Podsumowując:
Na speary poszło mi 30k-35k+ przy cenach sklepowych...
Sperów których zuzyłem do treningu było 3300 - 3500.
Czas treningu: sześć-siedem dni po około 15-17 godzin dziennie...

Jednym słowem, zresztą to już każdy wie (a pisałem ze nie wiem po co zakładam ten temat..), trening paladynem po letnim update + poprawce w październiku, za pomocą sperów stał się po prostu masakrą.

[Szybkie] Zrobienie 80 distance fighting po prostu przekracza możliwości, zwykłego, nie nałogowego gracza..

Dziękuje.. jeśli ktoś wyłapię jakieś orty, tudzież inne nie zgodności z językiem polskim, dajcie znać na PM...

@Admin's&mod's: sie nie obraże jak mi temat usuniecie.. :P
Nie dałem do artykułów bo myślę że artykuł to to nie jest.. ale jeśli któryś z zacnego Mod Teamu uważa że to art - to przeniescie go tam gdzie jego miejsce..

Pozdrawiam, Wasz
~Gallar

Toxic!
27-03-2006, 19:27
:P ciekawe... szkoda że nie wynotowałeś dokładnie :P ja mam już 60 w dista i skilluje dalej :]

Dwimenor
27-03-2006, 19:32
Nie prościej, mając takie zacienicie do grania 17h dziennie robić przez 12h strzały a potem iść i to wszystko zużyć? I mlv się potrenuje i trochę exp zdobędziesz. Ba, nawet możesz zacząć odrabiać te gp, co je wydałeś? Te 68 w skillu daje naprawdę spore możliwości, jak się dobrze przygotować/zastanowić.

Swoją drogą, uważam, że zwykły trening(monk pod domkiem+mozolne przesuwanie spearów) nie ma sensu. Pall i tak ma łatwiej z skillami(tzn: będzie częściej trafiał z broni dystansowej niż knight przy tym samym+skille szybciej lecą). Więc po wymordowaniu odpowiedniej liczby troli spokojnie można zacząć "trening przez expienie"

Ksabi
27-03-2006, 19:34
Ten hmm jakby to nazwac - art? podoba mi sie, tak samo jak Twoj styl pisania, jestem za przeniesieniem do Artykulow ale trzeba zmienic temat, np. na 'Trenic palem czy nie - o to jest pytanie' albo 'Czy train palem sie oplaca'.

Szkoda ze nie ma reputow bo bym Ci go dal chetnie ; )

Vil
27-03-2006, 19:57
Nadal wychodzi na to ze bardziej efektywne jest expienie ..

Vision
27-03-2006, 20:21
Ja mam 69 skill w discie i robie do 70 (mam 22lv). A potem "evul" exp z qmplami na dl/dragi/gsy/of (sam guardy no bede mial sport =D). Strzal mam duzo(z 5bp) bo przy robieniu skilla "Exevo Con" bylo non stop wymawiane :). Na bolty mam kase i sie nie martwie o to. Wiec lepiej jest wbic skill a pozniej expic chyba... niz strzelac na skillu np. 40 w orki / minosy -.- .

VelLavolta
27-03-2006, 20:23
No tak tylko, że jak sie robi strzałki teraz to soul pointy też sie czerpią, i dużo tych strzałek nei narobi bo musi expić żeby te tempe soule leciały

PS:Po ch** do****** soule na strzałki?!X(

Vision
27-03-2006, 20:30
Dorabialem spki od czasu do czasu (kiedy qmple byli off - ci co monki stawiali xD)

Pioter Guards
27-03-2006, 20:36
ja na 8 lev trenilem do 40 dista po czym poszedłem expic. Teraz mam 86 lev 89 dista i 19 mlev. Przesadny trening to strata czasu.

Gallar
27-03-2006, 20:44
@Pioter Guards: "Created: Jun 02 2005, 09:20:21 CET" - zrobiłes tego palla w styczniu ubiegłego roku - problem Cię niejako nie dotyczy.. - speary się wtedy nie łamały.

@Vil: Ano może, chciałem tylko sprawdzić czy jest tak jak mówi większość osób, że trening nie jest aż taki trudny...
I może trudny nie jest - ale kosztowny i czasochłonny napewno..

@Ksabi: dzięki za pochwałe.

@Diw~: pall to raczej nie dla mnie.. miałem 65 royalla, robionego przed up'em ze spearami i jakos nie do końca gra nim mi odpowiadała.. skończył na aukcji ^.-

Kajusz931
27-03-2006, 20:54
Jak mozna miec taka cierpliwosc i trenic po 17h dziennie?!
GRATZ:D

$orcerx
27-03-2006, 21:05
Gajjaj acc trader;p
Poradnik ładny ale na no-pvp z tym monkiem lipnie;p

pawepek
28-03-2006, 15:43
Nie trzeba trenic do niewiadomo ilu... Moje teoria jest taka :P

Robisz 35 dista an trollach (kolo dwarfen bridge ejst dobry resp), To zajmuje ok 5-6h (nuuudne, jak cholera!!). Potem bierzemy 100 gp i kupujemy 10 spearów, idziemy na roty kolo thais (te w "domku" kolo płn bramy). Po zuzyciu 10 spirów wchodzi nam srednio 2 skilla i mam 200 gp w aksie i amce/sword :) 100 gp odkaldamy i za 100 kupujemy 10 spearów i tak w kólko, po jakims czasie zdobedziemy ~50 dista i ebdziemy mielio sporo kasy, potem tylko narobic strzal (kupic tez mozna, przeciaz mamy duuuzo kasy!) i dizemy na cyce... zanim zrobimy 20 lvl mamy juz ~65 dista! Co dalej? Oczywscie voc quest! za 10K mamy 1000 spearów, które staracz nam nawet (wg moich "badań" i obliczeń) do zrobienia 75 dista (te 10 dista trenilem na monku)* (mi starczylo :)). A z 75 dista juz mozemy spokojnie sic expic, chyba ze ktos chce meic 100 dista, to miłego treningu**...

**Dla normalnego człowieka, który nie ma palmy na pkcie skilli to wystarczy 75 dist (wystarcza 70 zeby móc spokojnie expic)

*Mi wystarczylo do zrobienia 75 dista, ale to jzu od farta zalezy :)

Ale sie rozpisałem :D Pzodro!

Lauchyn
30-03-2006, 20:53
No niewiem. Wg. mnie to troche przesadza skillic do 75 na monku i to od 8 lvla...Ja osobisicie wyskillowalem sie do 40 na trollach, potem poexpilem na krasnalach do 13 lvla, poszedlem sie sprawdzic na cyce (1 - cyc ok 15 strzal wiec dalem sobie spokoj (; ) a potem znowu skillowalem do 50 i do tego czasu mialem bp strzal wiec spokojnie sie wyexpilem do 20 a od 20 na katedre...aktualnie mam 22 lvl i 55 dyst co mi narazie wystarcza, gdyz musze dogonic kolege na 35 lvlu (; ale za jakies 3 lvle skilluje....skilluje....skilluje... do 65 minimum a potem to juz przy expieniu (wg moich wiliczen idzie 1 skill na lvl tak mniej-wiecej) ale skillowac do 75 odrazu po wyjsciu z rooka? O_o gz cierpliwosci

Gallar
31-03-2006, 07:39
@UP: To były testy. tylko testy, dlatego tyle trenowałem.
Co do 1 skill na 1 lvl.. mi dawno temu, jak grałem pallem, wchodziło po ok 50-80% skilla / 1 lvl. (miałem wtedy 6x dista)

TehRegent
31-03-2006, 12:18
Ładnie opracowany temat jednakże...

Z mojego świeżo zdobytego doświadczenia w ciągu hmm...coś koło 10h gry moim palkiem wyszedłem z rook'a oraz zdobyłem 45 dista trenując samymi spearami. Wydałem na nie coś kolo 1,5-3k. Reasumując trening zależy do szczęscia w durzej mierze :)

Narkoman
31-03-2006, 14:07
dokladnie to co napisal osoba nademna :)

teraz cos odemnie
mialem kiedys palka i poiem to co ja uwazam, oplacalnosc uzywania bow or xbow wiec tak
bow - skil 45 +
xbow - skil 65+
mozna czesniej ale wedlug mnie jest to nie oplaclne, bo za mle hity sie ma :/
a na guardy co jak wiadaomo pelno palkow chodzi to od skila 50 i ponad 15 lvl poniewaz szybko padaja z 10 strzal (juz nie pamietam dokladnie, wiec sie nie pluc), a jest to taka minimalna granica. Oczywiscie mozna isc na 8 lvl ze skilem 40 i nie pasc, a mozna isc z 50 lvl 80 dist i pasc zalezy od szczescia i nie zapominajac o duzej iosci arrowsow lub boltow jak sie chce posiedziec z expieniem :)

pozdro

Dj Fara0n
31-03-2006, 17:14
Przed ostatnim update bylo jeszcze jako tako dla pala aczykolwiek mogl robic strzaly od 9 levelu .Ja osobiscie chodzilem na cyce od 10 levelu.Początkowo zwracalo mi sie 1/3 za strzaly ale w sumie nic nie tracilem bo strzaly byly domowej roboty.Po nabicu 15 levelu mialem ok. 40-45 dist i zaczelo mi sie zwracac za strzaly.Gralo sie dobrze i nie marnowalem tyle czasu na trenowanie skilla.Gdybym gral 15-17 godzin dziennie nabil bym ok.60-65 dista i 30 level w tym samym czasie a dodatkowo bym byl bogatszy o te 10k [nie liczac deserta].Po tym updacie nie ma wyboru i metoda Rege-n-tus'a jest najlepsza jesli nie jest sie najbogatszym.

Conan Barbarzyncaa
31-03-2006, 18:11
Najlepiej wbic ze 60 dist i odrazu leciec expic na dwarf soldiery i guardy :cygaro:

Kulikos
31-03-2006, 20:35
Chlip, a ja wlasnie pala zrobilem na 8 lvl juz 35 dista a tu takich rzeczy sie dowiaduje :(. Czyli rozumiem ze jesli nie jestes bogaty to train ze spearami jest bez sensu? Bo watpie ze ktos kto 1 postacia wychodzi z rooka wyniesie z niego 15k na speary ;(

ripper
31-03-2006, 21:40
Hum, ze mną było tak: Wyszedłem na main, zrobiłem na bugach 30 skilla, później na ghoulu zrobiłem 45~, a później na monku jechałem do 70. Z 70 skillem można fajnie poexpić, ale np na PoHu 9/10 huntów się nie zwróci (nie mówie tutaj o takich ludziach, którym z co drugiego cyca halka leci xD). Z tym, że ja mam dobrego kumpla który mi sfinansował te speary bo potrzebuje shootera xD Aczkolwiek, nie musisz mieć bogate kumpla by grać palkiem. Swoim palkiem z INFERNY biegałem na trolle do 35 dista, później na roty aż do 60. Za speary się zwracało więc trenić mogłem ciągle. 60 dist to nie rewelka, ale można i poexpić i popkować xD

Vil
31-03-2006, 21:49
Wyszedłem na main, zrobiłem na bugach 30 skilla,

masochista ?

Cadonis
31-03-2006, 23:32
Hmm, ja do 48 skilla wydałem na speary jakieś 100gp, przy okazji zarabiając trochę grosza... battle hammer ish teh sheet ;o Na ~50 skilla już można wkurzać highlvli expiąc na PoHu, nawet się strzały zwracają.
Wniosek? Trenowanie jest wogóle bez sensu, łączenie treningu z expieniem ma sens do pewnego momentu.

ripper
31-03-2006, 23:46
@Vil
lól, pewnie, nawet 3. Zrobienie 30 skilla w diście jest chwilą. Zrobiłem to w jeden wieczór.

Leweracja
31-03-2006, 23:53
Hum, dosc ciekawe ale biorac pod uwage moje doswiatczenia z paladynem po upie to nie sa az tak pesymistyczne.

Co prawda mozna o***eć gdy sie postawilo za cel zrobienie 20 lvl na trollach pod AB. Ale dobra zrobilem 20 lvl i mialem bodajze 59 dysta z groszami, nastepnie po zaiwestowaniu w p seta zaczolem trenić na Light Towerze (thais) na cycach, ofc uprzednio zebranymi nadwyzkami spearow z treningu w AB.

Trenilem do 67 i zaczolem expic.
Co prawda 67 dysta na 24 lvl palkiem to nie jest rzecz powalajaca ale jak konczylem gre mialem 35 lvl mialem 72-73 dysta i expiac na pohu na cycach + respy orcow czasami gsa nigdy nie nazekalem na dysta...

Reasumujac ^date byl sux, ale dla tych co brali 2 speary i na TBI badz innych shicie stali 23h na dobe meczac te biedne monki :D

pAnoramiks
01-04-2006, 00:14
warto zrobić troche leveli i nie trenić na low lev....
nikt nie wspomniał jeszcze że przecież na niskim lewelu nie mamy za dużo cap :/
ja dla przykałdu nie trenuje "pod sklepem" i musze tych spearów troszku wziąźć :]
a pomijając nawet to "źródło" spearów to przecież lepiej mieć 20 spearów i machać myszą co 40 sek, niż machać co 10... im więcej możemy unieść/wyższy lewel mamy tym lepiej
------------------------------------------------------------------
wprowadzenie niszczących sie broni miotanych to ogromny minus...

Leweracja
01-04-2006, 00:26
@up

jak zrobisz lvl palem nie majac skilli? :D

Vil
01-04-2006, 11:26
@Vil
lól, pewnie, nawet 3. Zrobienie 30 skilla w diście jest chwilą. Zrobiłem to w jeden wieczór.

Skille jak skille, chodzilo mi o bugi o_O

Narkoman
01-04-2006, 11:53
zaczelem dzis grac palkiem i na awans na 11, 12 i 13 skil zuzylem 15 sperow, wiec nie wiem jak wy to robicie ale ja bede kupowal i na monku skilowal bo tak jak dzis z troli to troche denerwujace zwlaszcza ze gdzies z co 5 trola leci mi spear :/

omg na bugach cwiczyc skile :P to tak jak nie wiem kolo co ma 100+ dista bedzie cwiczyl na slime :P

TehRegent
01-04-2006, 13:06
Ciąg dalszy przemuśleń :P

Na początku nie kupujcie eq! Niepotrzebna strata kasy na początku. Kupcie za całą kase z rook'a speary i załatwcie jakiegoś kolegę sorca/druta. Mój trening wyglądał tak:

od 10- 25 dista - Ghoul.
25 - 45 - Monk.

Potem nie opłaca się już trenowac. Weżcie speary i idzcie do kopalń expić.

1. Kasa.
2. Trening.
3. Exp.

Tak to 15 lvl, a potem decydujcie już sami :)

@edit

Co do tych kopalni...

Speary się skończą? Bierzecie kase i do Kazzo po zaopatrzenie. 3/4 huntów się zwraca, ba nawet zyski są :)

Narkoman
02-04-2006, 10:42
nawet dobrze napisales tylko ja to inaczej ujme.
na monku skilowac tyle ile sie chce, poniewaz kazdy skil wiecej to wieksza sila ataku co sie rowna (rowna czyli = :) ) szybszemu zabijaniu potworkow, czyli szybsze expienie, czyli wiekszy lvl, czyli respect:), czyli wiecej kasy, czyli itd. :) ogolnie mozna przestac powyzej skila 70+ ale to zalezy od Ciebie :)

Dwik
04-04-2006, 00:35
Trening do 50 dista > expienie ze strzał na ghoulach/scrabach/tombach do 45lvla~ > expienie z boltami na dragach i pohu. W ten sposób uzyskałem 70 rp z ~85 dista. Oczywiscie z treningiem na monku mialbym 50lvl i taki sam dist, tylko jaki w tym sens?!

Vampir Z Zaglebia
04-04-2006, 08:03
Hmm, bardzo ciekawe... A ja mam pytanie: Ile ok. czasu (w godzinach, nie dniach) zajęło ci trenowanie 60 dysta?
A Obsidia jest Non-PvP? Bo nie chce mi się wierzyc ze 17h przed kompem jestes w stanie wytrzymac :P? [ja wymiękam po 3]

..::QRAS::..
04-04-2006, 08:26
ja pallem trenowalem do 50 skilla pozniej poszedlem na tomby i jest super dyst rosnie i lvl tez ;p

Narkoman
04-04-2006, 11:15
widze ze wiekszosc tu mowi ze przestaje trenowac na 50 skilu, zalezy jak kto lubi

po 17 godzin to sie nie da trenowac, chyba ze 2 ownerow, to tak.

Nooblol
04-04-2006, 13:56
Poradzik spox:cygaro:

Narkoman
05-04-2006, 09:15
@ up

nie da sie samemu siedziec i skilowac 17 h, znaczy da sie ale, trza speary nowe brac bo sie lamia i koncza oraz trzeba miec monka aby to jakos wygladalo bo chodzic iszukac dwrfow? no thx
a knight to nie lamie mu sie bron i ma o wiele mniejszy atak (18 pkt roznicy lub 19 w clubach xD)

gald rhian
05-04-2006, 17:08
Więc, wyszłem z Rookgardu - ósmy level pall z 10 distance fighting, z rook eq i 800 gp w kasie.

Nie wyszłem tylko wyszedłem ;-)

Turus Amaw
06-04-2006, 09:59
przeczytałem twuj artykuł i i według mnie troche tam nakłamałeś napisałeś "zrobienie tego 77 dista zajęło ok. tygodnia treningu prawie non stop, po ok. 15-17h dziennie."
to jest niemożliwe ja mam 77 distans i skiluje po kilka godzin dziennie i zrobiłem ten distans w 3 dni a teraz ostatnio skilowałem ok 5 h i zrobiłem 50 % skila więc nie wiem jak ty możesz robić 77 skil w tydzień skilując tak dużo

Magnus Arthur
06-04-2006, 15:37
@ up

nie da sie samemu siedziec i skilowac 17 h, znaczy da sie ale, trza speary nowe brac bo sie lamia i koncza oraz trzeba miec monka aby to jakos wygladalo bo chodzic iszukac dwrfow? no thx
a knight to nie lamie mu sie bron i ma o wiele mniejszy atak (18 pkt roznicy lub 19 w clubach xD)

Sam skilowalem po 15-17h Royalkiem (NON-PVP), kupowalem duzo spearow, wsadzalem do baga i niosłem na dziure z rotami na Daramie. Mialem na sobie p set, boh + demonka (MMS za ciężki :-). Na speary mialem, bodajże 400 cap jeszcze wtedy, wiec nakladalem je na full cap, a reszta lezala po demną zakryta rupieciami. Ze podnoszeniem spirków było ciężko, ale podnosilem odrazu calosc po 15~ wyrzutach. BEZ MACRO !

Zala Milis
06-04-2006, 16:45
w sumie to nic nie pomogles. jak by na przyklad wyszedl na swiat gdzie nie masz kolegow innego chara a swiat jest non-pvp to bys sie zes**l. i po co speary? kamyki przy dobrym discie tem moga byc a i lzejsze sa, no tak tylko jak kupic kamyki, lepiej wydac 30k na speary i trenic po 17h (i powiesz jeszcze ze nie jestes nalogowcem &not;&not; a ty robisz cos poza tibia? bo 24-17=7 czyli akurat na sen) ogolnie bieda.

Gallar
06-04-2006, 17:19
@UP: Nie, nie jestem.. jesli raz na kilka miesięcy zrobie sobie ostry tydzień to myślę że nic złego się nie stanie...

Popiel
06-04-2006, 18:04
Ja treniłem do 45 dista a potem do tombu poszedłem expić i jest git. Robie sobie strzały na bierząco mlvl rosnie dyst rosnie jest super a trening do 45 dista zajeło mi ok~3-4 dni trenąc 2-3godziny :P

Dawergo
06-04-2006, 19:28
ja na swoim palku mam 43 dista a skillowalem do 40, na tombie sie expi bardzo fajnie i expiac jakies 1-2h zrobilem juz 3 skilla :)

Narkoman
06-04-2006, 21:36
hehe widac rozne pogladay

@magnus~
ile ty sperow wzieles liczas ze serio 17 h skilowales? 1000? jesli tak to grtz i kumam a i jak bez bota tak siedziales, czyli caly czas przy kompie, to grtz, wielkie grtz. mi by sie znudzilo

Chemik50
08-04-2006, 17:35
No tak tylko, że jak sie robi strzałki teraz to soul pointy też sie czerpią, i dużo tych strzałek nei narobi bo musi expić żeby te tempe soule leciały

PS:Po ch** do****** soule na strzałki?!X(

LoL? Soul Points tylko schodzą gdy robisz czar runiczny...-.- A przy spontanicznych nie ma problemu z soulami ale po uptade zmniejszyli ilosc tworzonych strzal z 15 na 10;/

Gallar
09-04-2006, 08:21
@UP: No przecieś SP się na arrowsy zużywają... jedno 'exevo con' = 1 soul point.

Wojtus the pall
13-04-2006, 14:04
Nie muszirz kupować spearów w sklepie.Przy najmniej ja tak robilem.
Ja zaczolem trenic dista od 10 do 60 robilem to w ten sposób.

kupywalem kamienie za 3gp 1 trenowalem w tedy na rotach
przy 40 discie zaczolem trenowac ze spearami na slimach w carlin
jak mi sie konczyly speary to bralem 20gp i szlem na folde po speary jak uzbieralem 20 poszlem dalej trenowac i tak caly czas az do 60 dista.

Cukrowy
25-04-2006, 22:16
Pisze tu zeby nie zakladac nowego tematu ;]
Mam pytanko... gram na swiecie non pvp mam 44 dist na 11 lvl
1pytanie: Czy to dobry skill jak na moj lvl (i server) a jak nei to jaki powinien by?
2pytanie: Na czym mog sobie teraz syzbko spokojnie (bez blokera) skillowac bo trole, roty sa zaslabe.
Z gory thx za pomoc ;]

Gallar
27-04-2006, 10:36
@UP:
W sumie jesli to Twoja pierwsza postac to nie ma zle.
Ogolnie - to zalezy od gracza czy mu sie wygodnie z danym skillem da... 43 na 11lvl na n pvp..
Dobij 45 i jak sie uprzesz to mozesz juz do 20-25lvlu normalnie grac..

Na czym trenic ? Yhm.. a bo ja wiem... na pvp to monk only, ale na n pvp..
Ja na non pvp mialem max. 60 dista, trenilem small stone'ami na trollach..

Sorry za brak polskich liter.. znow cos padlo..

lordvatt
30-04-2006, 12:37
Czym moge pojechac szybko Distance? Strzalami czy spearmi ? zalezy mi na czasie

Narkoman
30-04-2006, 18:56
Nie zadawaniem glupich pytan.

Sperami lub srzalami lub small stone's lub bolt lub cos ta jeszcze :)

Piotrek Marycha
30-04-2006, 20:11
ja wlasnie zrobilem sobie postac , w 6 dni mam 16 lvl 6 mlvl i 53 dista, na poczatku jak wyszlem z rooka to myslalem ze to nie ma sensu gra palem, skile slzy szybko ale kasa szla jeszcze szybciej no i w akcie desperacji poszlem do kazo .... i jest super:P na tym lvl biore 15 spearow troche grzybow i line i gonie na soldiery!! na defie siekam je po 20 i leci niezly loocik, zwraca sie razy 2 razy za speary i do tego leci exp i skill!!

Piotrek Marycha
30-04-2006, 20:12
ja wlasnie zrobilem sobie postac , w 6 dni mam 16 lvl 6 mlvl i 53 dista, na poczatku jak wyszlem z rooka to myslalem ze to nie ma sensu gra palem, skile slzy szybko ale kasa szla jeszcze szybciej no i w akcie desperacji poszlem do kazo .... i jest super:P na tym lvl biore 15 spearow troche grzybow i line i gonie na soldiery!! na defie siekam je po 20 i leci niezly loocik, zwraca sie razy 2 razy za speary i do tego leci exp i skill!!

PS: omg ja wogle nie wyobrazam sobie gry z nie-łamiącymi sie spearmi!!! no dosłownie marzenie! biore se 2 speary i siup 5 godz na monku ! omg w bani sie nie miesci :P

Kamlot De'Kapy
03-05-2006, 22:02
Ba...! Moj kolega to dopiero skille zrobil =]. (Pozdro for you Attilius!) Juz na 9 lvlu mial bodajze 70 a na 20 lvlu (juz niemogl sie doczekac expienia ;D) 80/80.
Mowil mi, ze na speary wydal gdzies kolo 60 k :S. W sumie to all mozliwe... Spear albo sie wylamie po 1 rzucie albo po 100...

Texterus
03-05-2006, 22:20
Hmmm.. ciekawe.
Mój kumpel zrobil 64 dista wydal podobno 14k na speary.
A tak na marginesie jaki jest % lamania sie spearow jesli by ktos wiedzial byloby to mi bardzo uzyteczne.

@down
ja cos kiedys czytalem
na tibia.com byla taka sonda i tam byl podany % cos kolo 14%

Gallar
03-05-2006, 22:28
@UP: Nie ma żadnego '%'.. złamać sie może po pierwszym rzucie lub po setnym...

Ojciec
05-05-2006, 09:50
Własnie czytając ten temat skilowłem palkiem i mnie pk zabilX(.
Po dedzie mam 73 dist 32 lev.
Jak myślicie nie musze już skilowac, czy kontynułować trening bo tak bardzo hciałem mieć ten 75 dist :(

PS je*** tych skur******* PKX(

Narkoman
05-05-2006, 20:11
nie ma % w spearu to jest czysto losowe tak jak sila uderzen (nie czepiac sie) czy loot z danych potworkow. Zalezy od szczescia

Texterus
05-05-2006, 22:15
Hmmm.... to ja teraz moze zapodam moja teorie dot. spearow.

Jesli np. mamy 100 kartek papieru, 14 z nich malujemy na czerwono reszte na niebiesko ;p.
Potem robimy losowanie.
I od razu razu widac ze mamy 14% na to by wylosowac czerwona kartke a 86% na wylosowanie niebieskiej kartki.

Tak samo jest ze spearami, tylko komputer uzywa wiekszy liczb(14,xx%) i uderzenia ze spearow dzieli na lamiace sie i nie lamiace sie.

Co wy na to ??

Narkoman
05-05-2006, 23:11
a ja na to jak na lato :)

hmm nie zgadzam sie z tym co napisales, poniewaz jak robilem swego obecnego palka to z dist 10-14 zuzylem 23 speary a nastepnego dnia 23 spearymi poszly od 14-23 wiec jest roznica. A pozatym te niby 14 % to jest % czego? lamania sie? to bezsensu jest tak szczerze

Texterus
05-05-2006, 23:38
Tak szczerze to to jest czysta logika nie da sie jasniej.
Wszystko masz wytlumaczone up.
Jesli tego nie rozumiesz to juz nie moja wina.

@down
Bardzo mozliwe.

Okrutny
07-05-2006, 10:37
Podwójny post, prszę o usunięcie tego ;)

Okrutny
07-05-2006, 10:42
w sumie to nic nie pomogles. jak by na przyklad wyszedl na swiat gdzie nie masz kolegow innego chara a swiat jest non-pvp to bys sie zes**l. i po co speary? kamyki przy dobrym discie tem moga byc a i lzejsze sa, no tak tylko jak kupic kamyki, lepiej wydac 30k na speary i trenic po 17h (i powiesz jeszcze ze nie jestes nalogowcem &not;&not; a ty robisz cos poza tibia? bo 24-17=7 czyli akurat na sen) ogolnie bieda.
50% to co drugi spear, 10% to co 10 spear, 14% to co 9 spear, ale to jest jak lotto, może to i być co setny
Ten koleś napisał, ze świat non-pvp. Użytkowniku, czytaj uważnie. Speary po to, bo są 5x tańsze, chociaż co racja to racja, kamienie dużo mniej ważą. Nie trzeba trenić 17h odrazu. Ja (chociaż sam treniłem tlyko do 40) wiem, że bierzesz sobie 100 kamieni, idziesz na respaw 3-4 rotó na zadupiu, i podnosisz kamienie jak zabijesz rota-100 wyleci. Nikt ci nie każe kazdego kamienia podnosic. A dlatego zadupie, bo czesto jakis noob nie tylko zabija rota, ale i kradnie kamienie : P A teraz prote obliczenie matematyczne. 100kamieni, atak co 2 sekundy = 200 sekund = 3 minuty 20 sekund. Czyli raz na te trzy i pół minuty podnosisz kamienie. Wielki mi wysiłek, przy skillowaniu najlepiej robić lekcje ;)

Mui
07-05-2006, 11:19
Nie wiem czy juz było, ale zadam pytanie :]
Mam swoim palkiem 63 dista ( wiem malo ), po raz pierwszy gram palem, wczesniej gralem knightem i msorcem.

Na full attack za mocno bije monka, ustawilem na full def tez mu zabieram roznie 40-1 hp a czasami speary trafiaja w jego zbroję. Czy taki trening jest ok ? Czy lepiej ustawic na balanced i pilnowac monka, zeby nie padl ?

Dzięki ;)

Puszek Puszysty
07-05-2006, 21:26
Te znikajace speary i ban za bota to wogle durnota -.- taki knight moze odejsc od kompa i bic dwarfa z daggera a Pall niedosyc ze zaszybko rozjebie dwarfa to 1 znikna speary to 2 duzo waza to 3 i jak ci znikna to lecisz do miasta po nowe i kasa na to leci to juz 4 cipy powwinny same zrobic ze podnosi i nieznikaja zeby bylo wyruwnane X( Znikajace zostaly zrobione po to zeby nieskilowali za duzo z botem a knight to moze -.- wlaczy bota na zarcie i nikt sie niezczai X( Niech przywruca nieznikajace speary i niech samo podnosi albo tez niech obrzucą gównem knighta zeby bylo mi lżej 8o SRY ZA BŁĘDY :cup: niechcialo mi sie wciskac alt LOL

loei
13-05-2006, 10:44
Ja mam 10 palla i skille 40/29 i na speary nic nie wydalem. Mam postac w venore a kolo wenore jesc amazon camp. chodze nia na valikrie a z nich wypada spear. :-)

Gallar
13-05-2006, 11:01
Nie wiem czy juz było, ale zadam pytanie :]
Mam swoim palkiem 63 dista ( wiem malo ), po raz pierwszy gram palem, wczesniej gralem knightem i msorcem.

Na full attack za mocno bije monka, ustawilem na full def tez mu zabieram roznie 40-1 hp a czasami speary trafiaja w jego zbroję. Czy taki trening jest ok ? Czy lepiej ustawic na balanced i pilnowac monka, zeby nie padl ?

Dzięki ;)

Wiem ze troche późno odpowiadam ale.. full def zdecydowanie : )
Nie musisz pilnować monka.

Azuram
21-05-2006, 15:38
po ok. 15-17h dziennie.
Czas treningu: sześć-siedem dni po około 15-17 godzin dziennie...

8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Człowieku ty chyba na głowe upadłeś

Gallar
21-05-2006, 21:11
@Azuram: dlaczego, przepraszam?
Jak WY* gracie po 5+ h dziennie to nie jesteście uzależnieni, ale kiedy Ja zrobie sobie raz na pół roku 'ostry tydzień' to jestem idiota, tak?

*wszyscy Ci którzy się czepiacie..

Azuram
23-05-2006, 13:40
@Azuram: dlaczego, przepraszam?
Jak WY* gracie po 5+ h dziennie to nie jesteście uzależnieni, ale kiedy Ja zrobie sobie raz na pół roku 'ostry tydzień' to jestem idiota, tak?

*wszyscy Ci którzy się czepiacie..

Ta ja i 5-godzin wypraszam sobie :P ja tyle nie gram a tym bardzeij po 17 godzin:D :D :D :D :D :D :D

Xetasi
29-05-2006, 12:27
a Mi sie podoba ;]

copyme
15-06-2006, 00:09
Ziom ja mam 93 Dista i 31% do 94 dista i Daje sobie rade ziom palem jest najlepiej grać a wiesz czemu bo takiego knighta jak ty to moge roz.....:] w 5 min a sorca troszke trudniej by bylo ale tez bym zabil z sd go Pall Rox !!
Pal jest Najlepszo profo bo moze z runek korzytac z ktorych knight nie moze i po drugie skiluje sie szybciej niż knightem ....... I po 3 knightem praktycznie szukasz slimow do trenienia :P a se palem ktos postawi monka lub jak sam masz 27 lvl to se na mc postawisz i trenisz i trenisz !!!!! Ale Plakiem mozna na poczatku wydac troszke kasy na trenienie ale potem od 25 lvl masz luzik :D i jeszcze jedno przez tydzien pozesz pozbierac z 7 zl i kupic kase przez allegro :D jak nie zjesz chrupek lub loda :D to nie zdechniesz ! Pozdro xD Cye