Pokaż pełną wersje : Daimon-nowa gra mmorpg POLECAM!!
Hiho tu Oxygane na koncie Sesaja :) . Sesej nie moze wejsc na swoje konto i ja umieszczam coś od niego ;]
Chcialbym zareklamowac nowe gre mmorpg Daimon, jest to gra od ktorej nie spodziewajcie sie olsniewajacej grafiki. Jezeli graliscie w Red Dragon to jest to cos podobnego. Nie trzeba nic instalowac, wystarczy tylko, ze wejdziesz na stronke www.daimon1.prv.pl i tam bedziesz mogl zaczac grac. Naprawde polecam ta gre, chociazby z tego powodu ze jestem tam jednym z adminow i wiele textow musialem napisac...
ja nie przepadam za takimi grami ale skoro fajne to sprubuje xP
O ile się nie mylę ktoś już tu wstawiał tą gierkę, tylko oczywiście z linkiem który dodawał kolesiowi kryształki. Ja w to grałem dopóki nie postawili newsa "Grę trzeba będzie zresetować bo była za łatwa".
Suchar jakich mało, AQ jest lepszy.
To ja wstawiłem temat :] . A pozatym gra chyba nowa nie jest. Wymarnowałem już 2 resety energi na zabijanie najlepszych jakie mogłem potworów i nadal mam 1lvl!! Ten daimon zmienił się chyba na gorsze ale zobaczymy potem. :)
Matheous
08-07-2004, 14:53
Ech zalogowalem sie i kilka pytanek:
1.Ta energia sie regeneruje tylko po resetach???Czyli 15, 20, 22???(gdziestam tak pisalo)...No to kijowo bo jej jest fes malo...
2.Jak mozna zwiekszyc zasob energii?
3.O co tu qrde chodzi bo zajarzyc za cholewe nie moge...
4.Dlaczego gdy wybieralem postac krasnoluda to nie bylo opisu:P
5.I wiele innych...
Zrobcie tam albo tu jakies FAQ, centrum pomocy czy cos;P Poradnik dla poczatkujacych...Bo troche malo intuicyjna ta gierka... No i na tym pierwszym lvlu to sie dlluuuuugo zostaje bo jak za kazdego chochlika jest 1 PD, do 2 lvla jest potrzebne 200 pd to to jest 200 energii 200:5=40 PONAD MIESIAC NA PIERWSZYM LVLU TO JA DZIEKUJE...
Oryginalnie dodany przez Matheous
Ech zalogowalem sie i kilka pytanek:
1.Ta energia sie regeneruje tylko po resetach???Czyli 15, 20, 22???(gdziestam tak pisalo)...No to kijowo bo jej jest fes malo...
Odpowiedź na pytanie brzmi "tak", odpowiedź na "No to kijowo" brzmi "zgadzam się".
2.Jak mozna zwiekszyc zasob energii?
Trzeba zdobyć level.
3.O co tu qrde chodzi bo zajarzyc za cholewe nie moge...
Oto żeby być najlepszym w statsach, dowiadywać się, że ktoś cię zabił niewiadomo jak i kiedy i zanudzić się na śmierć.
4.Dlaczego gdy wybieralem postac krasnoluda to nie bylo opisu:P
Widocznie ta kopia MarcoLanda jest jeszcze niedokończona... zakładam że tego tekstu nie ujrzymy, poprawka, nie ujrzycie, przez najbliższe kilka miesięcy
5.I wiele innych...
i wiele wiele innych
Bo troche malo intuicyjna ta gierka...
Tutaj to chyba trochę przesadzasz.
PONAD MIESIAC NA PIERWSZYM LVLU TO JA DZIEKUJE...
No tak, to faktycznie spieprzyli grę tym podwyższeniem poziomu trudności.
Daimon = suchar, suchar, suchar... plagiat marcolanda.
Matheous
08-07-2004, 17:19
Heh Ulrek czy mi sie wydaje czy Daimon nie przypadl ci zbytnio do gustu?:)
Ale skad wiesz? Moze poczatki sa takie cholerrrrrrrnie monotonne a potem szybciej to leci(OBY)?... Moze trzeba przetrzymac te nudy... A potem sa troche mniejsze nudy:)?
Pozyjemy zobaczymy... Postaram sie wytrzymac przy tej gierce jeszcze czas jakis i jak cos sie stanie to powiem;)
@Edit:mam 2 lvl, wystarczylo zawalczyc z 2 pijokomi naraz;) Wogole potworek ma straaasznie klimatyczna nazwe-PIJOK...Pozostawie to bez komentarza...
Jestem 1 w rankingu Wytrzymalosci i 2 w sile he heh widac ze to sie dopiero rozwija...Ale sie szybko rozwija, bo rano bylo chyba 56 zarejestrowanych teraz jest 60 cos:) No i odkrylem cos w rodzaju linka rekrutujacego(patrz moj podpis)...Moze cos z tego bedzie:P
I tu znowu Oxygane na Sesajq ;] Oto Komentarz Sesaja:
Oryginalnie dodany przez Ulrek
O ile się nie mylę ktoś już tu wstawiał tą gierkę, tylko oczywiście z linkiem który dodawał kolesiowi kryształki. Ja w to grałem dopóki nie postawili newsa "Grę trzeba będzie zresetować bo była za łatwa".
Suchar jakich mało, AQ jest lepszy.
Oryginalnie dodany przez Isarek
To ja wstawiłem temat . A pozatym gra chyba nowa nie jest. Wymarnowałem już 2 resety energi na zabijanie najlepszych jakie mogłem potworów i nadal mam 1lvl!! Ten daimon zmienił się chyba na gorsze ale zobaczymy potem.
Gra moze nowa to rzeczywiscie nie jest, ale nastapila nowa era i wiele rzeczy sie zmienilo. I twoim zdaniem ona nie byla latwa? To ze sie nabijalo 10lvl po 2 resach to byl wieeelka trudnosc. Pomeczysz sie troche, na tym polega zabawa. Po 2 tygodniach w poprzedniej erze bylo pelno 100lvli. I to byla trudnosc? A z tym sucharem to wiesz co mozesz sobie zrobic.
A co do FAQ i opisu ras to bardzo szybko postaramy sie je zrobic. Byc moze jeszcze w tym tygodniu. Wy myslicie ze to wszystko takie proste...ostatnio siedzielismy z Evarem to 4 w nocy zeby to dobrze wygladalo i w ogole.
Ludzie..to naprawde nie taka prosta sprawa...od rana musze ciagle odpowiadac na pytania zwiazane z gra, musze robic nowe bronie i w ogole. Zrozumcie nas, ze my tez jestesmy ludzmi..
I twoim zdaniem ona nie byla latwa?
Nigdy nie mówiłem że nie była za łatwa czy coś, bo faktycznie, była nieco za prosta.
A z tym sucharem to wiesz co mozesz sobie zrobic.
No co? W d*** sobie wsadzić? A nie, ta gra jest głupia i tyle. To moje zdanie i będę się tego trzymać.
Ludzie..to naprawde nie taka prosta sprawa...
Wszyscy tak mówią. A teraz prześledźmy HIPOTETYCZNY proces tworzenia nowej broni:
Bierzemy maczugę, na przykład:
Nazwa: Drewniana pałka
Atak: 3
Obrona: 1
Cena: 200 złota
Robimy CTRL+C, CTRL+V
zmieniamy:
Nazwa: Wekiera kleryka
Atak: 30
Obrona: 23
cena: 100000 złota
W sklepie robimy link dla nowej broni. Od tej pory, jeżeli kod gry jest zrobiony poprawnie, mozemy się cieszyć nową bronią. HIPOTETYCZNIE, jakby ktoś wcześniej nie doczytał
EDIT:
aha, i daruj sobie komentarze w stylu "skoro uważasz że proste jest zrobienie takiej gry, to sam ją zrób". Narazie nie potrafię, ale jak tylko się nauczę to zrobię, ot tak, dla jaj.
Ulrek stfu plx, sam mówisz, że nie potrafisz zrobić takiej gry, a wydaje Ci się, że zrobienie nowej broni to kwestia napisania jej nazwy i statsów. Sesaj się męczy, żeby zrobić coś nowego a ty mu chłopcze z takimi textami wyjeżdżasz, pomyśl troszku plx, a tego suchara to możesz sobie wsadzić jak najgłebiej tylko dasz rade , jeśli rajcuje Cię takie coś i jesteś fanem fetyszu. Ehhh.......krytykować jest zawsze łatwo no nie?, ale żeby zrobić coś samemu to już troche gorsza sprawa.
I prosze powstrzymaj swoje wścibskie komentarze pod adresem mojego kolegi, jak coś Ci sie nie podoba to spox, ale zachowaj to dla siebie ;]
A jeśli chodzi o gre to jest naprawde spox, choć mogła by być bardziej dynamiczna ;]
Po pierwsze, witam wszystkich forumowiczów.
Teraz coś o daimonie... Silnik gry udostępniony przez twórców Vallheru, co nie znaczy, że gra jest taka sama. Twórcy Daimona pracują dniami i nocami, aby stworzyć zupełnie inną, oryginalną grę (i wybacz Ulrek, ale nie jest to tak proste jak myślisz).
Jak wszystkim, którzy grają wiadomo,że gra nie jest jeszcze skończona, a nawet bliżej ma do początku niż do końca. Wynika to z faktu, że premiera odbyła się wcześniej niż zamierzano. Jednak jeśli ktoś gra, to zmiany, ulepszenia i wszelkie wprowadzane nowości zauważa "na żywo" (tak cieżko i bez przerwy pracują twórcy ;) ).
Gra z każdym dniem rozwija się i jak widać po ilości zarejestrowanych graczy, jest coraz popularniejsza.
Jeśli chodzi o moje odczucia, gra podoba mi się, chociaż mało w niej jeszcze elementów RPG. Jednak z wiarygodnego ;) źródła wiem, że wkrótce to się zmieni.
@Matheous
Prace nad faq trwają, co zauważyc można na forum Daimona :)
Poza tym (do wszystkich, którzy piszą, że "gra jest głupia" albo "nie wiem o co chodzi") trzeba pamiętać, że jest to gra mmorpg i do tego tekstowa, a jest to gatunek o tyle ciężki, że nie ma w nim grafiki :P . Jeśli ktoś nie jest przyzwyczajony do gry przy pomocy wyobraźni, to nigdy ta gra nie będzie mu się podobać. Nie znaczy to oczywiście, że nie można spróbować (a nuż komuś przypadnie do gustu).
Chciałam jeszcze prosić o wyrozumiałość dla twórców. Oni naprawdę dwoją sie i troją, aby wszystko było jak należy. Oprócz prac nad nowymi przedmiotami, faq, są także "bombardowani" pytaniami na #tibia.pl (dzięki za wyrozumiałość Sesaj ;) ).
Chyba na razie to tyle, wszystko inne jutro (i podpis też ;) ).
Chcial bym jeszcze zaprosic na kanal IRC'a tej gry #Daimon (na quake necie) ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.