Pokaż pełną wersje : 2 kwietnia- dzień po Prima Aprilis.
Hegemmon
02-04-2006, 15:02
Jak prawie wszystkim wiadomo, wczoraj był Prima Aprilis i jak sporo osób zauważyło, wczorajszy news był tylko niewinnym żartem primaaprilisowym.
O nadchodzącym update wiemy tyle, ile wiecie wy, gdyż CipSoft nie poinformował nas jeszcze o żadnych zmianach, które nadejdą wraz z letnim update (nie licząc teasera, który pojawił się na tibia.com). Tak więc wszyscy ciężko pracujący PG-rzy i share-rzy mogą dziś spać spokojnie.
Szkoda tylko, że większość użytkowników wolała napisać „to prima aprilis! Nie dajcie się nabrać” zamiast poobserwować temat i sprawdzić kto się nabrał. Bo na pewno kilka osób się nabrało, choć żart nie był w pełni udany. Czemu nie był? Bo miał to być żart z premedytacją zorganizowany i opublikowany przez wszystkie supported fansite, jednak na wskutek omyłkowych posunięć pewnego serwisu, cały pomysł się wypalił i każda fansite działała sama.
Od siebie dodać mogę, że strasznie mnie zdziwiła postawa tych, którzy mówili, że to joke, bo na tibia.com nic nie ma. A czy jak publikowaliśmy prawdziwe teasery to oni tez coś pisali? Nie.
Wszystkich, którym mimo wszystko serce podeszło do gardła oraz tym, którzy dzisiejszą noc spędzili bezsennie, pragniemy przeprosić i obiecać, że w przyszłym roku postaramy się doprowadzić was do skrajnej depresji.
Hegemmon
02-04-2006, 15:04
P.S. następnym razem to nie drom da newsa z żartem, bo on jest za mało wiarygodny ;)
P.S.2 chciałem was jeszcze pomęczyć, ale modkowie nie mająpoczucia humoru i mi zabronili :(
szkoda ze nie wyszlo wam z tymi innymi fan-site'ami bo wtedy bym napewno w to uwierzyl :P
dobry joke 8o gratulacie :D:D:D
Dr. Omader
02-04-2006, 15:07
He he he... To sie nam znowu udalo :P
Udał wam się ten żart. Ale szkoda ze CIP Soft nic nie napisał wtedy każdy by sie posrał! :P
vatrastf
02-04-2006, 15:07
Ładnie zrobiliscie te fajki, a ja juz mysallem ze jak sied wedjzie do tego skarbca to ma sie rune dzieki ktoremu mozan dojsc do bazyliszka =D
Dark Sven
02-04-2006, 15:08
5@up muahahaha double xD
@top
Nikt wam nie uwieżył
modki 1:1 Użyszkodnicy
Quezacoatl
02-04-2006, 15:08
Następnym razem zart w granicach rozsądku prosimy.
Ten był zbyt niewiarygodny, temu mało ludzi się nabrało. ;)
Edit
Nadal jestem ciekaw, czy te kierunki wysp pomyliliście specjalnie czy nie. :p
Aż strach pomyśleć co będzie za rok.
@Hegemmon
Ciekawe, że po 40 stronach postów tylko ja zauważyłem, że te kierunki są nie tak. Pedant ze mnie XD
Dj Fara0n
02-04-2006, 15:10
No niestety nie wyszlo wam to za bardzo ,ale moze za rok bardziej sie przygotujecie i nabierze sie cale forum tak jak to udalo wam sie zrobic ze zwolnieniem modkow.
Właśnie czekałem, kiedy powstanie taki temat. Kto się nabrał - ten się nabrał.
Hary Mary
02-04-2006, 15:16
Ja myślalem ze sie posram.Dla mnie ten żart się wam udal ale zobaczylem ze na tibia.com niema tego newsa i bylo jush wszystki jasne....Myslalem ze niebede gral mw tibie !!!!!!! xD
P.S.2 chciałem was jeszcze pomęczyć, ale modkowie nie mająpoczucia humoru i mi zabronili :(
Morderca .....8o
Noo już myslałem że to prawda z tym update :D xD
Hegemmon
02-04-2006, 15:20
ileś tam xUP:
przyznaje się, pomyliłem kierunki :/
P.S. CipSoft zamienia się powoli w bandę osowiałych pracowników jakiejś x firmy. w tym roku nie dali fake newsa a szkoda, bo jak oni to robią to nabierają się miliony ;)
Mam pytanie. Te ss'y są prawdziwe czy to fake (pytam bo z wami nigdy nie wiadomo)?
Pablosso
02-04-2006, 15:27
Gdyby na innych supported fansite pojawiła się ta sama informacja to bym napewno uwierzył. Jeśli Tibia.pl miała rzeczywiście być pierwsza nie powinieniem zobaczyć na tibianews.net niczego, a zobaczyłem info o update, w dodatku wnoszącym inne zmiany niż te podane na Tibia.pl.
Ogólnie cały pomysł był fajny, gdyby wszystko zgodnie z planem poszło i inne stronki też by miały informację o tym to myślę że wielu tibijczyków zaczęło trząść portkami z myślą, ze możę jednak to prawda ;). Szkoda tylko że nie wyszlo tak do końca, ale za sam pomysł nalezy się duży +
Pior'firebladde
02-04-2006, 15:29
Mam pytanie. Te ss'y są prawdziwe czy to fake (pytam bo z wami nigdy nie wiadomo)?
Masz racje, z tibia.pl NIGDy dokońca niewiadomo :P (wiadomo że pacc sprzedaja naprawde!), ale to muszą byc fake :P
Duch Guardi
02-04-2006, 15:29
fiuuu ja się naprawde na to nabrałem :dance:
Dobrze ze zobaczylem te dwa posty dopiero dzisiaj, bo bym sie wkurzył jak bym zobaczyl to wczoraj :faceoff:
:P ale raczej bym nie uwierzyl :P 8o
A ja sie ostro w*****lem wczoraj :<
Naprawde do dupy zart :DD
danielski2
02-04-2006, 15:42
Ej ! To te zdjecia to w pelni fake czy beda nowe przedmioty jak te 2 runy na jednym zdjeciu ?! :(
hu hu hu hu i jeszcze raz hu.... :)
Dobrze że tego niebędzie
Naprwade niezły kawał... gdyby ten post niebył dodany 1.04.2006 jestem pewien że ogromna większość użytkowników w tym i ja sakpitulowałaby :D
ps. fajnie sie pośmiać
Wszystkich, którym mimo wszystko serce podeszło do gardła oraz tym, którzy dzisiejszą noc spędzili bezsennie, pragniemy przeprosić i obiecać, że w przyszłym roku postaramy się doprowadzić was do skrajnej depresji.
Wybacze wam, jeżeli mnie na prawdę za rok wprawicie w depresję...<joke> co by moje biedne macro zrobiło, gdyby była to prawda?<joke end>
Dr. Omader
02-04-2006, 15:53
@top
Nikt wam nie uwieżył
modki 1:1 Użyszkodnicy
Nikt? A to mi nowosc bo ciagle mnie ludzie spamowali tym ze cipsuxu i jak oni tak wogole moga. Ze nie wspomne o tych 670 postach w temacie z tym newsem ;)
Postawa ludzi byla taka: "o kurde, ale zryty ten update, blagam powiedzcie ze to prima aprilis." Ale jednak wierzyli :P
mam nadzieję ze to z tym expem tez było sciemą:D
P.S. CipSoft zamienia się powoli w bandę osowiałych pracowników jakiejś x firmy. w tym roku nie dali fake newsa a szkoda, bo jak oni to robią to nabierają się miliony ;) Z deczka z tymi milionami przesadziles ;-)
Co do tego fake newsa, to moglibyscie sie bardziej postarac i troche bardziej wiarygodne bałamuty wymyślac, nawet newsa rzucic dzien wczesniej, by wiarygodnosc wieksza byla, a nie 20 min po północy odrazu. Jak to pisałem w tamtym temacie <CO ZA WAŁEK> tak i teraz pisze <CO ZA WAŁEK>. Ehhhhhhhhh.........
Zykerian
02-04-2006, 16:10
Wedlug mnie duzo osob sie nabralo.. bo albo dzisiaj pisali " Cos nie ma newsa ze to zart... chyba zaczynam sie przekonywac ze to prawda " albo " O nie!!! co ja zrobie.. dobra jak to prawda to ja niegram " buahahahahha xD Gratz :D
haha , ciekawe ile osób sie nabrało , napewno sporo ^^
Ale gdyby wszystkie strony napisały to samo ,to by prawie każdy uwierzył ;]
Heliwurab
02-04-2006, 16:14
Eee tam, ja sie nie nabrałem. Beznadziejny żart :nieczuły:
^.^
The Shodow
02-04-2006, 16:18
Teraz wszyscy, jak znam życie, ci co się nabrali, będą pisać, że wam nie wyszło, że sie nie nabrali, itd..
Ale to byl dobry zart, ja się nabrałem :D :D :D
rispekt:p B)
Ja tak uwierzylem ze myslalem ze to upade ale żeczywiscie na tibi.comnic nie bylo ale fanie obrazki na 6+ ale na dole samym do du.. zrombane ale obrazki ZWŁASZCZA TEN SKARBIEC LLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL LLLLLLLLLLLLLLL SSSSSSSSSSSSSSUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPEEEEEEEE EERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRR
Owned ; ) <dopisuje znaki do 10 (rotfl : PPPP )>
Arthevariel
02-04-2006, 16:34
Zarty nie byly smieszne ale bardzo dobrze byly wymyslone, ze gdyby nie bylo to 1 kwietnia kazdy by w to uwierzyl :>
Bartek120
02-04-2006, 16:38
Nabralem sie myslalem ze tej tibi bardziej zrabac sie nie da z kazdym update co raz bardziej sie rabie wiec pomyslalem ze jest to bardzo mozliwe bo cipsoft jest do tego zdolny ;]
Matheavyk
02-04-2006, 16:39
Nie jestem przekonany czy ten żart był "dobry" ?
Dobry żart to chyba nie taki, na który nabierze się najwięcej osób, ale taki, który jest śmieszny. Ten chyba nie był(wątpię żeby ktoś kto się nabrał śmiał się dzisiaj gdy już wie, że to nieprawda). Chociaż bo ja wiem...
Zgadzam się, że całą "zabawę" popsuli ci, którzy mówili, że to 1kwietnia.
Gdyby nie oni to raczej też bym się nabrał, bo jak każdy szanujący się tibijczyk nie wiedziałem jaką mamy datę :P !
Lord Dreathan
02-04-2006, 16:47
Ja się muszę przyznać, że w pierwszej chwili dałem się nabrać i popadłem w depresję. Na szczęście spojrzałem na kalendarz...:D
Petito161
02-04-2006, 16:48
po pierwsze runy jak z ots w tym skarbcu a po drugie jak by byly jakies news'y to na Tibia.com terz by cos bylo
zobaczę kiedy opublikujecie newsa i gdy zoabczę "1 kwietnia" to nie dam się nabrać :P
proste.
dobre na samym poczontku wzielo mnie na screeny ale jak to przeczytalem to wiedziealem ze cos jest nietak ale z drugiej strony chcialem te "Spvp" :faceoff:
Dudusiek
02-04-2006, 17:04
Ja niestety przeczytałem te newsy dzisiaj i żałuję, że miałem wczoraj szlaban;( bo bym chętnie se pomarzył o wejściu na ten statek:p
@up
Tez nie patrze na kalendarz:p
Hellraiser
02-04-2006, 17:06
Ja, spałem spokojnie, :D
a ja napisze tylko N/C :-)
Wsumie fajny by był taki update, ale bez tego anty PG:P
Uff, żeście mnie nabrali. Wczoraj wieczorem juz myslałem czy nie przezucic sie znowu na ogama i inne net gierki. Żart sie udał:p. Głupio mi ze sie nabralem ale co tam adrenalina poszła w góre ^^. Przekonały mnie screeny ale coś tak z tymi nowymi "zasadami" było nie tak.:faceoff:
8o Ufff jak super myślałem, że to nie żart no, bo speary się łamią i jakieś Soul przez które odechciało mi się grać sorcem, gdyby jeszcze to to bym wogóle przestał w tibie grać :D. Teraz gram palem :lucznik:. :)
Jest nareszcie powiedzieliscie :D Dobrze, ze to tylko niewinny zart :D Udalo Wam sie G*R*A*T*Z :P
Na poczatku na serio uwierzyłem i all spokojnie zniosłem:] ale jak zaczołem czytac dalej o tych limitach itd....8o ..... to kompletna zalamka na serio myslalem zeby skonczyc z tibia ale qmpel w tibi powiedzial ze to jest zart no w miare możliwosci uwierzylem...B) ... ale mam jedna prosbe nie robcie sobie zartow na taka skale bo mozna dostac zawalu !!
Lord Alek
02-04-2006, 17:39
Tak myślałem, że to żart, ale i tak mnie to nie obchodziło, bo nie gram w tibie więcej niż pół godziny dziennie :D.
W tych wczorajszych obrazkach nie było opcji powiększenia tak jak w tych z poprzedniegu update'a, choć w sumie to wyglądało całkiem realistycznie.
PS. To fake czy zrobione na OTSie?
Tak wlasnie czytalem komentarze. Boze to jest zalozne cos w stylu "nie udal wam sie zart..";/ To mialo byc zabawne ja sie nabralem wszystkich co w Tibii znam tez, wiec nie pieprzcie glupot. Pewnie kazdy sral w gacie, ale tak jak w podswiadomosci mial, ze to prima aprils ;]
Jeszcze dzisiaj na gg qmplm mowil ze konczy z tibia bo ...... nie ma po co grac jesli tyle przerwy trzeba bedzie robic....... a ja do niego lookales tibia.pl ??...... nie....... to looknij teraz ;]
Ja się dałem nabrać i sadze że kazdy sie nabral :p
a wszyscy ktorzy pisali ze to zart na 1 kwietnia(wlacznie ze mna) po prostu niechceli w to uwiezyc ale napewno dali sie nabrac :D
i tak żart był denny, jak co roku =.=
Realista1992
02-04-2006, 18:05
Moim zdaniem fajny pomysł z tym prima aprilisowym żartem szczerze mówiąc po przeczytaniu 50 stron postow i wysluchaniu argumentow moich kolegow oraz wywnioskowaniu wlasnych nie wierzylem ze to prawda szczegolnie ze post zostal napisany w prima aprilis ;) jednak duzo ludzi uwierzylo i napedziliscie im niezlego stracha co bylo smieszne ;) Szkoda tylko ze po tylu postach ludzie przekonali sie o specyficznym humorze tibi.pl i za rok nie bedzie wam tak latwo nasz oszukac ;)
Aff lobuzy jedne!!! xDD Dalem sie nabrac : ]
slawekmag
02-04-2006, 18:44
Trzeba było ze 3 dni to zostawić to by wszyscy uwierzyli. No ale szkoda że nie wyszło z innymi fansite
Żart żartem, ale kto dostrzegł, że pomysły w tym fake'u (niektóre) są bardziej oryginalne i przemyślane od tego co wprowadzane jest przez CipSoft w kolejnych Update'ach?
Btw. Nie dajcie Dromaderowi pisać prima aprilisowych żartów bo jak on coś pisze to z daleka widać, że ściemnia ;-)).
Dr. Omader
02-04-2006, 18:52
Szkoda tylko ze po tylu postach ludzie przekonali sie o specyficznym humorze tibi.pl i za rok nie bedzie wam tak latwo nasz oszukac ;)
Rok temu to samo mowili ludzie... ;)
Aser Mina
02-04-2006, 19:05
Macie szczęście że przed popełnieniem samobójstwa dzisiaj spojrzalem na tibia pl... cholera, jeszcze mi oko lata ;)
Ale nas przestraszyłeś 3 osoby z mojego osiedla juz miało przestać grać w tą tibie :P
Coza fajna wiadomość, że to tylko żart :faceoff:
Tanivupo
02-04-2006, 19:08
To bylo wiadome ;p od poczatku wiedzialem ze to joke:>
po 1 byl dodany w dniu prima aprilis po 2 co to by byla za gra 3h ;p i potem loga na 1,5h;p no i po 3 zadnej nowej grafiki nie bylo w screnach :D
Good Joke niektorzy sie na to nabrali ;p np moj friend w rl :D
Rycerz Damissimo
02-04-2006, 19:08
Ja wiedziałem że te zdjęcia to joke, bo w tym skarbcu:
a) były rzeczy których nie ma w grze;
b) kasa się raczej nigdzie nie respi;
c) do takiego skarbca raczej nie dało by się dostać w żaden sposób;
d) troche krzywo wklejone ;).
Ale dobry żart, gdybym nie sprawdził komentarzy to bym się nabrał.
Ogólnie nieźle wszystkich wystraszyliście :D
Quezacoatl
02-04-2006, 19:10
PS. To fake czy zrobione na OTSie?
Mnie się wydaje, że ots, ale nie myślisz chyba, że strona fanowska przyzna się do używania otsów. :p
Ale pewien być nie mogę, no nie? :D
Hegemmon
02-04-2006, 19:28
Ja wiedziałem że te zdjęcia to joke, bo w tym skarbcu:
a) były rzeczy których nie ma w grze;
b) kasa się raczej nigdzie nie respi;
c) do takiego skarbca raczej nie dało by się dostać w żaden sposób;
d) troche krzywo wklejone ;).
Ale dobry żart, gdybym nie sprawdził komentarzy to bym się nabrał.
Ogólnie nieźle wszystkich wystraszyliście :D
po prostu ROTFL
a,b i d po prostu powalily mnie na glebe
Pit Bull
02-04-2006, 19:40
Żart wam sie udal ale prosze was nie probujcie juz tego wiecej wszystko wszystkim ale nie anty-pg ;p
Ale ogolnie szczerze mowiac troszke pozno napisaliscie ze to byl zart ;p
Degergo Luca
02-04-2006, 19:41
Hehe nie no niezłe. Jak czytałam tamten temat to się nieźle wściekłam na to zmniejszanie expa :P Fajnie, fajnie :)
Xzonixek
02-04-2006, 19:51
18:45 Michail Stoganow: Jak prawie wszystkim wiadomo, wczoraj był Prima Aprilis i jak sporo osób zauważyło, wczorajszy news był tylkoniewinnym żartem primaaprilisowym.
18:46 Kunkers Xerian: o tym update?
18:46 Michail Stoganow: ta:P
18:46 Michail Stoganow: Tak więc wszyscy ciężko pracujący PG-rzy i share-rzy mogą dziś spać spokojnie.
18:46 Kunkers Xerian: k*rwa niewiny zart zjeby jebane myslalem dzisiaj ze skoncze w to grac
18:46 Michail Stoganow: te ostatnie sie tyczy Ciebie:P
18:47 Kunkers Xerian: sharerzy?
18:47 Michail Stoganow: PG:P
18:47 Kunkers Xerian: a :p
18:47 Kunkers Xerian: nie no bedzie taki dzien ze na guardach wbije 200k exa+
:faceoff: :dance:
Mój ziomek do ostatniej chwili myślał że ten news jest prawdziwy.X(
Po tej cześci rozmowy troche sie rozchmórzył.
Venderer
02-04-2006, 19:59
Hehe... Dużo użytkowników mówi, że się nie nabrało... Gdyby się nie nabrali temat nie miałby ponad 500~ postów ;]
Ja sam też się nabrałem ale to był tylko początkowy szok xD Potem popatrzyłem na date... Później na inne komenty... Później na reakcje niektórych modków w tych komentach x] I już było wiadomo, że to żart ;) (Pozatym te ograniczenie było bez sensu, choć pasowało do tych wszystkich souli itd.)
P.S. GRATZ tibia.pl
P.S. Gdyby inne fansites współpracowały to byłby to żart na skale światową xP
Hehe ja się nabrałem :) i trzeba przyznać że ostro zacząłem bluzgać CIPsoft
Matthaus
02-04-2006, 20:32
Ulżylo mi ;) Chociaż byłem prawie pewny że to żart to jednak odczułem ulgę że to joke ;D
muka_muka
02-04-2006, 20:47
Jak przeczyałem że postać ma się męczyć to :faceoff: sie wystraszyłem...
Mam nadzieję że tak nie będzie...
Najemnikk
02-04-2006, 21:09
Co myslicie na temat ustalania adresow ip na ktorych mozna grac swoja postacia?? To jest good jak na moj gust bo to praktycznie CALKOWICIE!!! uniemozliwia prace hakerom... chyba ze beda znali te haselko jakies tam.
Ale ja mam na swoim kompie tylko 1 ip (nie mam neo), i nie gram u nikogo ani zamiaru niemam... wiec jakby to weszlo to zakladam to fastem tylko na to moje ip i kazdy haker moze skoczyc... jestem calkowicie ZA :dance: tego mi do szczescie brakuje... h... w d... HAKEROM!!! koniec z wami jestescie skonczeni!!! xD modlmy sie zeby bylo jednak cos takiego.. a jak zobaczylem niusa here, to z jednej strony sie cieszylem a z drugiej niebardzo ;/ no bo co to za gra ze se nocki zrobic nie moge?? bo polowe przespie nie ja tylko moja postac... --.--
h.. z grzybnia i tyle... niech ustalanie IP ADRESS wejdzie a z tym meczeniem mnie prosze nie straszyc!!! modlmy sie... <†>AmEn<†> Boże Zrób to... <†>AmEn<†>
Czarna_Mamba
02-04-2006, 21:21
Jest git. Tylko te ograniczenia, moja mama jest juz wystarczającym ograniczeniem dostepu do komputera. Jestem natomiast zadowolona z nowych typow rozgrywki. Tylko ciekawe jakie to beda typy rozgrywki... Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona do nowego update.
Miłego Wieczoru.
EDIT: Kurcze, tematy pomyliłam. Nie przeczytałam tytułu "2 kwietnia..." i myslałam, że sie wypowiadam w "Informacje..." Ot inteligencja.
Co myslicie na temat ustalania adresow ip na ktorych mozna grac swoja postacia?? To jest good jak na moj gust bo to praktycznie CALKOWICIE!!! uniemozliwia prace hakerom... chyba ze beda znali te haselko jakies tam.
Ale ja mam na swoim kompie tylko 1 ip (nie mam neo), i nie gram u nikogo ani zamiaru niemam... wiec jakby to weszlo to zakladam to fastem tylko na to moje ip i kazdy haker moze skoczyc... jestem calkowicie ZA :dance: tego mi do szczescie brakuje... h... w d... HAKEROM!!! koniec z wami jestescie skonczeni!!! xD modlmy sie zeby bylo jednak cos takiego.. a jak zobaczylem niusa here, to z jednej strony sie cieszylem a z drugiej niebardzo ;/ no bo co to za gra ze se nocki zrobic nie moge?? bo polowe przespie nie ja tylko moja postac... --.--
h.. z grzybnia i tyle... niech ustalanie IP ADRESS wejdzie a z tym meczeniem mnie prosze nie straszyc!!! modlmy sie... <†>AmEn<†> Boże Zrób to... <†>AmEn<†>
Jest git. Tylko te ograniczenia, moja mama jest juz wystarczającym ograniczeniem dostepu do komputera. Jestem natomiast zadowolona z nowych typow rozgrywki. Tylko ciekawe jakie to beda typy rozgrywki... Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona do nowego update.
Miłego Wieczoru.
Wy czytać nie umiecie? Przecież to tylko DŻOŁK >,<
@topic: osobiście się nie nabrałem, bo rano, gdy zauważyłem, iż jest 1 kwietnia, zrobiłem przegląd tibii.pl, tibianews.net, thenoobcomic.com i paru innych stronek, żeby zobaczyć jaki kawał wytną na prima aprilis... jednak przyznaję, że dziś ok. 12 jak zobaczyłem, że jeszcze nie ma sprostowania, zacząłem się odrobinkę bać ;)
Ja byłem na 99% że to żart ale po przeczytaniu postów oraz po kilku godzinach modleniu się, oby to był niewinny żart zacząłem się nieźle bać.
Gdy zobaczłem na opisie GG qmpla że to naszczęście żart prawie z krzesła spadłem z radości :dance:
Maciek33130
02-04-2006, 22:16
No .... TO naprawde dałem sie nabrać !! Ale kamień z serca :) :) :)
zapomnialem ze wczoraj byl dzien prima aprimis i uwierzylem w to i jak slyszalem moi koledzy tez jak zobaczylem ze po 3 h trzeba bedzie zrobic se przerwe to byslalem ze sie posram realy -.-
Xyrax Knight
02-04-2006, 23:47
ufffffff.... ale to dobrze ze tak nie jest i nie bedzie :) <modki nabraliście minie>:dance: juz sie przestraszyłem że przestane grać tyle co gram B)
Ale odnośnie tego kawału, to mogła by być możliwość zdefiniowania adresów IP z których można się łączyć.
Wielki Mancyz
03-04-2006, 08:07
pragniemy przeprosić i obiecać, że w przyszłym roku postaramy się doprowadzić was do skrajnej depresji.
sadyści plx ?? :D droom narobił nam sporo strachu xD
Z tym pomyslem odnosnie IP blockera to nie przejdzie, a powód jest bardzo prosty, nie bedzie hackowania ? to liczba uzywajacych niedozwolone programy drastycznie wzrosnie ;-) . Anty-pg jest dobre tylko w wiekszym wymiarze po 8 h zeby expa mniej bylo bylby git, nawet po 10-12 , zmniejszylo by to tempo lvlowania sharerow na new serverach co potrafia byc 24/7 logged in ;-)
Turus Amaw
03-04-2006, 08:24
napoczątku po przeczytaniu tego newsa pomyślałem co oni robią z tą tibia dopiero po chwili przyszło mi do głowy że dzis prima aprilis :) ale na początku się troche przestarszyłem
huehe jak przeczytalem tego newsa na prima aprillis to myslalem ze sie posram xD.Wlaczylem komentarze i dopiero sobie przypomnaile mze dzisiaj prima aprilis. Ja sie przyznaje...dalem sie nabrac ^^ ale zart byl bardzo udany :P. Boje sie co bedzie za rok...chociaz juz bede ta date pamietal zawsze ; ]
Najemnikk
03-04-2006, 09:02
LASOOCH czy jakos tak wez ty sie zastanow i ty posty uwazniej czytaj...
Ja sie na to nie nabralem nawiasem.. chodzilo mi tylko oto ze byloby wporzo jakby weszlo cos takiego (IP), a z tym meczeniem to napisalem zeby mnie nie straszyli... juz czaisz?? gdyby CIPsoft zrobil cosik takiego to bylby wypas... gracze byliby bezpieczniejsi o wiele... pewnie jeszcze nigdy haka nie miales albo ty wogole w tibie nie grasz skoro niechcialbys nowych zabezpieczen do twojego acc...
P.S 1 - CiEmNiAk..
P.S 2 - Bez obrazy..
Amen
O WY JEBANE *****SKA JA WY MNIE W*****LISCIE A JA JUZ KURWA W TIBIE NIE MIALEM GRAC WY ROZ*****ONE PEDALY CHUJ WAM D\W DUPE ALE UDALO WAM SIE MNIE W*****C CHUJ WAM W DUPE NARA PEDALKIX( X( X( X( X( :glupek: :glupek: :glupek: :spam: :ban: :crusader: :elf: :topic: :flaga_pl: :wiking:
Marcinmagic
03-04-2006, 12:58
Ale sie posrałem po tej nowince. ~OMG~ Nawet kumpel do mnie zadzwonił spanikowany, cytuję: "Magik szybko nabijamy lvle do wakacji!! Do kompa juź!"
HAHAHA Niezły źart GZ!
Dr. Omader
03-04-2006, 14:19
O WY uwielbiam jeść bananyANE *****SKA JA WY MNIE W*****LISCIE A JA JUZ kobieta lekkich obyczajówA W TIBIE NIE MIALEM GRAC WY ROZ*****ONE PEDALY Cmęski narząd płciowy WAM D\W DUPE ALE UDALO WAM SIE MNIE W*****C Cmęski narząd płciowy WAM W DUPE NARA PEDALKIX( X( X( X( X( :glupek: :glupek: :glupek: :spam: :ban: :crusader: :elf: :topic: :flaga_pl: :wiking:
Nowy system cenzury wymiata ;) Powiadasz ze lubisz banany? :P
LASOOCH czy jakos tak wez ty sie zastanow i ty posty uwazniej czytaj...
Ja sie na to nie nabralem nawiasem.. chodzilo mi tylko oto ze byloby wporzo jakby weszlo cos takiego (IP), a z tym meczeniem to napisalem zeby mnie nie straszyli... juz czaisz?? gdyby CIPsoft zrobil cosik takiego to bylby wypas... gracze byliby bezpieczniejsi o wiele... pewnie jeszcze nigdy haka nie miales albo ty wogole w tibie nie grasz skoro niechcialbys nowych zabezpieczen do twojego acc...
P.S 1 - CiEmNiAk..
P.S 2 - Bez obrazy..
Amen
A napisałeś, że tak nie będzie?
co to za gra ze se nocki zrobic nie moge??
Nie użyłeś trybu przypuszczającego ani nic. Poza tym, z drugiej strony, ten pomysł z IP też nie jest najlepszy... bo jak h4x0r obczai to drugie hasełko to Ci Twoje IP zablokuje i zmieni hasła >.<
P.S 1 - PoKeMoN..
P.S 2 - Bez obrazy.. >.<
Zillek Edonek
03-04-2006, 15:39
Fajny żart prawie się załamałem myśląc o tym jak długo będę nabjał lvl :o Szcęście, że poinformowaliście , że to był żart już miałem dać kumplom itemki:D :D :D
Nowy system przeklinania ROX :D co to też ludzie nie wymyślą ^^ hehe. Ale i tak nie ładnie pisać takich zdań z "metaforą" :P. I to powstało pod wływem emocji związanych z drastycznym ukazaniem żartu hehe xD
rogo obidith
03-04-2006, 17:25
eJ ale jakI był ten zarT bo mnie nieBylo wczoraj na kompie i nieiwem (poszedl jakis kabelek i niewiemdzialem jaki dziś kupiłem nowY) :D plz niech mi ktos napisze o cochodzi :bałwanek:
NEED HELP!!!
Mateomens
03-04-2006, 17:29
eJ ale jakI był ten zarT bo mnie nieBylo wczoraj na kompie i nieiwem (poszedl jakis kabelek i niewiemdzialem jaki dziś kupiłem nowY) :D plz niech mi ktos napisze o cochodzi :bałwanek:
NEED HELP!!!
lolprzeczytaj jeden news nizej o ubdate:<:faceoff:
Rudy of Furora
03-04-2006, 18:15
Na szczęście to tylko żart :dance: :dance: :dance: :dance: :faceoff:
to sie wam udalo! ;) nabralem sie i to niezle :P najbardziej mnie zdenerwowalo to zmeczenie w technice gry. a jezeli chodzi dlaczego dalem sie nabrac to wam powiem ze calkiem zapomnialem ze w sobote bylo prima aprilis :P
Master Shaolin
03-04-2006, 18:44
No nieźle. Myślałem, że zawału dostane. Na weekendzie zrobiłem 2 lvle i to dzięki wam. moim zadaniem ktos kto wstał rano i zobaczył takiego newsa na pewno sie nieźle przestraszył. Jestem jednym z nich:P. Ale dobrze, że to tylko niewinny żart.
Hegemmon
03-04-2006, 19:58
w sumie to sie cieszcie ze tak gladko bylo. ja mialem zamiar was jeszcze troche postraszyc.
takie cos przygotowalem sobie o ~3 w nocy w przerwie pomiedzy jednym, a drugim piwem:
Aprill Fools!
Na powyższy napis z pewnością czekali co niektórzy, no i się doczekali.
No ale kto się połapał o co tak na prawdę chodziło? Ano o to, żeby tak zakręcić userami, aby nie wiedzieli co jest prawda, a co żartem. Żarty na 1-go kwietnia w Internecie są trudne do realizacji, bo tak jak to było teraz, ci co się zorientują, od razu o tym piszą psuja czart dla innych (oj! Nie ładnie!). Dlatego wykorzystują nadarzającą się okazje postanowiliśmy wszystkich przechytrzyć. Łatwo jest sprawić, aby ludzie kłamstwo wzięli za prawdę, ale sprawić, aby ludzie prawdę wzięli za kłamstwo- to już trudniejsza sztuka.
20 marca na forum fansites pojawił się temat odnośnie nadchodzącego updatu. Tym razem teasery mają być publikowane kolejno przez każda fansite i tibia.pl zostala wylosowana jako pierwsza do publikacji. MatKus otrzymał niezbędne informacje i już miał dawać je na stronę, gdy do głów moderatorskich wpadł genialny pomysł. Postanowiliśmy odpuścić sobie planowany joke na 1 kwietnia i zamiast niego dać informacje o nadchodzącym update. Wszyscy zaczną krzyczeć, ze to tylko żart i nie ma się czym martwic. I to było w tym najlepsze. My mówiliśmy prawie tylko prawdę, a wszyscy wzięli to za kłamstwo ;). Dlaczego „prawie tylko”? Ponieważ trasera trochę zniekształciliśmy, aby uniewiarygodnic nieco newsa. Gdzie skrywał się ten mały diabełek? Oczywiście w informacji o systemie anty-pg :P. Wszystko, co napisaliśmy o nim to czysta prawda, poza kilkoma cyframi. System uruchamia się nie po 3 godzinach, tylko po 6. Zmieniliśmy to, bo malo kto gra bez przerwy dłużej, niż 6h, wiec system mógł wydawać się zbyt realny. Poza tym dodaliśmy ta mglista informacje o tym, ze wulkan, który będzie na jednej z wysp może wybuchnąć. Przy okazji popełniliśmy blad podając błędny kierunek od Tiquandy, ale to na szczęście zauważyło tylko kilka osob ;).
Reszta z informacji podanych w newsie to….najprawdziwsza prawda, wiec z uśmiechem na twarzy wołamy teraz do Was „MAMY WAS!”. Majewski wysiada przy nas :P.
Pragnę tu jeszcze o czymś zakomunikować. Miałem o tym napisać dopiero późnym wieczorem, ale drom krzywo na to popatrzył, wiec obiecałem, ze napisze o tych dwóch sprawach razem. W sumie i dobrze się stało, bo te sprawy sa ze soba powiązane.
Jak to? Otóż tekst który przeczytaliście kilka linijek wyżej to druga część naszego primaaprilisowego żartu ;). News w całości wymyśliliśmy sami! Szkoda ze nie mogliśmy popatrzeć na Twoja twarz, kiedy czytałeś pierwsza część tego newsa ;). Na prawdę bardzo tego żałujemy :(
Wypadałoby trochę wyjaśnić, dlaczego postąpiliśmy tak a nie inaczej. Otóż od początku marca tibia.pl rozpoczęła rozmowy z innymi supported fansite proponując zrobienie wspólnego fake teasera. Nikt nie wyrażał sprzeciwów, ba, nawet im się pomysł podobał. Wszyscy mieliśmy dąć takiego samego newsa z przygotowanymi grafikami. Do tych, które zobaczyliście wczoraj tibianews zaproponowała zdjęcie opcji siadania. Wszystko szło ku najlepszemu i zapowiadał się naprawdę potężny joke. Ale nagle ekipa z tibianews wszystko pomieszała i zdjęcie z siadaniem dali w POTD. Potem stwierdzili, ze nie będą robić żadnych żartów. Jak się wczoraj okazało, postanowili jednak cos zrobić i wyszło im to moim zdaniem raczej kiepsko, bo beznadziejnie zaspamowali sobie stronę kilkoma newsami. Cały projekt upadł i musieliśmy działać na własną rękę. Efekt naszych starań już znacie.
Od siebie dodać mogę, że strasznie mnie zdziwiła postawa tych, którzy mówili, że to joke, bo na tibia.com nic nie ma. A czy jak publikowaliśmy prawdziwe teasery to oni tez coś pisali? Nie.
Czas kończyć te wywody, wiec zakończę newsa zdaniem nieprawdziwym, aby ci wszyscy, którzy przed przeczytaniem tak długiego tekstu, czytają ostatnie zdanie, tez się trochę przestraszyli.
Może ten system anty-pg nie wszystkim się podoba i wielu pewnie uważa, ze to gwoźdź do trumny tej gry, ale niech ci ludzie sobie przypomną, ze tak jest za każdym update i zawsze jakoś wszyscy się przystosowują. Tym razem tez tak będzie ;)
bym to pewnie wstawil, ewentualnie z drobnymi poprawkami, gdyby mnie nie powstrzymali inni, bo fakt, brzmi to tak jakby nam joke nie wyszedl wiec chwytalismy sie brzytwy. No ale nie jeden pewnie by sie jeszcze troche przestraszyl ;)
Inhabitant of Morgana
03-04-2006, 21:22
ja wam dam brzydale wtrętne :p gdyby nie moj kumpel to moj 70 ms pewnie dzis ogladalby rooka przez ten system anty-PG:P musze uczciwie przyznac ze na poczatku sie nabralem ale pozniej cale szczescie kumpel mnie ocucil :faceoff:
EDIT:
JA CI DAM HEGE!! NIE LADNIE DOPROWADZAC DO SKRAJNIEJ DEPRESJI!!! ;] mozna dostac zawalu :p
Draggy Lord
03-04-2006, 21:47
Dobre!!!Nabrałem się nawet ale ten projekt anty dzieleniu kont byłby głupi
ja nie dziele konta ale sam czasem umiem siedzieć długo online chociaż teraz
prawie nie gram(faki robie na forum bym opublikował ale za duze sa:( :(
Ja niby taki pewny ze to joke a juz myslalem ze zawalu dostane :] Jezu jak to dobrze ze to żart bo w depresje bym wpadl :>
Fajny zarcik probowalem podtrzymac klimat ale od razu na nastepny dzien poprzyznawali sie nasi zartownisie :P:faceoff:
Nataniel
03-04-2006, 22:38
Bylo git pomysl naprawde fajny domyslilem sie szybko ze anty pg i 3h gry to odpada ale na pierwsza czesc z zartem uwiezylem bo mialem nadzieje na nowe tereny a o wyspie z wulkanem ehh moglo by to zostac ;p
Ale żeś mnie zrobił w bambuko ja się na brałem akurat już myślałem że będzie nowy uPloud a ty kicha. :]
Czarna_Mamba
04-04-2006, 09:27
Ulga... Ja wszystko zawsze biore na serio. Nie ma co, przestraszyłam się i zawiadomiłam telefonicznie cała klasę. Teraz mi jeszcze rachunek przyjdzie. Jest jedna korzyść z tego żartu. Moja klasa się naradziła i prawie wszyscy chcieli kupować PACCa, aby czas za godz. grania z 30min skrócił się do 15min. Choc jak juz to zostalo wyjasnione, to raczej spali na panewce. Tylko mam nadzieje, żeście nie wykrakali.
Miłego Dnia.
a te screeny z nowych wysp to tez falsz ?
a te screeny z nowych wysp to tez falsz ?
To są z ots'a :)
Ogólnie żart fajny, fajny trzeba podtrzymywać tradycje.
A ja osobiście dałem się nabrać, przyznaje.
:p :p :p :D :D
Zeezowaty czzlek
04-04-2006, 17:08
O lol ja cos podejzewalem, ale uwiezylem bo pomyslalem po co mial by sie ktos meczyc z takim ladnym fake xD przyznaje uwierzylem :faceoff:
Ja w to raczej nie uwierzyłam, ale nieźle mnie poshizowało. Zmieniam neta w celu bym wreszcie mogła bez lagów PGować...bueheh no super. Tylko szkoda, że siadło to wszystko...może by więcej ludzi uwierzyło 8o
Myśle ze udalo im sie bardzo tylko nei chcecie sie przyznac. Bardzo dobry zart udalo wam sie mnie nabrac i wkurzyc ;p. ^.^ Gratuluje oby nastepny byl jeszcze leprzyB)
slawekmag
05-04-2006, 14:43
A co będzie na lany poniedziałek :evul: ? Zmienicie skórke forum i strony na "wodnistą"?:D
Drzamich
05-04-2006, 18:25
KURDE. Wiecie co. Zamiast napisać o Janie Pawle II (mam nadzieję że przynajmniej wiecie kto to był) że jest rocznica jego śmierći czy coś, to wy myślicie że wszyscy się nabrali i że nie mogli spać po nocach. Takiego wywyższania się to jeszcze nie widzialem. Tak naprawdę to nikt się nie nabrał
a tym tematem z 2. kwietnia to to sami siebie ośmieszyliście.
Tibia.pl -(szkoda gadać)
Użytkownicy (zobaczymy na odpowiedzi)
i tak kazdy bedzie wiedzial ze to prima aprilis. co za bezsens.. jakbyscie to dali z tydzien albo i wiecej przed tym dniem to moze ktos by sie nabral.. tylko gdzie sens nabierac kogos nie w prima aprilis... zalosne.. wiec nie da sie nabrac bo i tak kazdy wie ze to prima aprilis
Sir Walus
06-04-2006, 13:33
szkoda ze nie wyszlo wam z tymi innymi fan-site'ami bo wtedy bym napewno w to uwierzyl :P
dobry joke 8o gratulacie :D:D:D
ahahaha fajna wiksa chyba sie najarliscie ;]
Cycu rycu 2
06-04-2006, 14:15
Bez kommentarza xD
Tabulator
06-04-2006, 14:39
Taaaa. A ja się na to nabrałem i to serio, serio. Jak tylko zobaczyłem to zaraz do brackich ej wiecie jaki bedzie nowy update?! Wogule już myślałem że jak bedzie tak jak napisali to co ja zrobię?? Na szczęście 2go się doczytałem że to prima aprilis i naprawdę mi ulzyło.:D
Druid Swiata
07-04-2006, 09:04
A ja sie nabrałem ;) Moglibyście powiedzieć jak zrobiliście te screeny? :D
Grinrrook
10-04-2006, 13:49
Ja sie przyznaje że sie nabrałem z powodu sccrenów.
naprawde niezły skarbiec pokazany jest na screenie.
mam pytanko:ale gdzie robiliście te screeny(lub jak?)??
pijany rolnik
11-04-2006, 16:30
Co do tych mądrych co sie pytaja jak zrobiono te screeny. To ja wam powiem to jest fake
@up
lolx chodzi ci o dane tibijskie czyli passki. Bank otwierasz czy co? pozyczki jakies lol
WALKER01
20-04-2006, 17:11
:x: :x: :x: :ban: :angry: Temat wszystko pokazuje X( X( X( X( X( X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.