PDA

Pokaż pełną wersje : Mam Problem

pawel-wsp
09-07-2004, 09:14
Mam problem w tibi jak gram to chcem mieć ustawione skróty do czarów np.F1, F2...itp.Lecz gdy biore Menu i hotkeyes i moge ustawić tylko jeden skrót wpisać na F1 i bedzie dzialaało nie wiem czame nie działa na innych np.F2,F3 itp.. pomóżcie plz

Linek
09-07-2004, 13:34
Bardzo możliwe, że masz klawiaturę multimedialną i to przez nią te klawisze w Tibii nie działają. Sam tak mam i podczas grania w Tibię muszę wyłączać te funkcje. Powiedz jaką masz klawiaturę może będę w stanie pomóc.

pawel-wsp
10-07-2004, 09:39
Tak mam klawiaturę mulitmedialną jesli mozesz to mi pomóż :(

Dj Nekro
10-07-2004, 10:28
A Ja Mam Inny Sposób Niż HotKeys:))
Weź Sobie Wpish W Notatniku Te Słowa Które Potrzebujesh i Słowo Po Słowie ( Której Potrzebujesh, Ale Jedno:) ) ctrl+c a potem ctrl+v :))

Proste?

khuti
10-07-2004, 11:43
A co jak potrzebujesz dwa rozne czary szybko uzyc ??

eerion
10-07-2004, 11:49
@ re up:
Nieywgodne
JA takiego problemu nigdy nie miałem.
a może będą działać ci dalsze hotkeye ( tzn np. Shift + F2) to zobacz

pawel-wsp
10-07-2004, 14:50
Ej ale ja nie chcem nic wklejac w stylu ctrl+V za dlugo trwa ja chcemm sie dowiedziec jak to zrobic zeby dzialaly hoty . Pfk powiedziałeś ze pomozesz

p.l
10-07-2004, 14:59
najłatwiej zainstaluj sobie macro maker-a (np. z www.komputerswiat.pl) i wtedy mozesz sobie przypisać do jakiego klawisza na klawiaturze chcesz)

Aethrian
12-07-2004, 11:17
Heh... Ja na linuxowym cliencie nie mam takich problemów (?)
Nie moge sobie nic podbindować, a wszystkie czary i tak znam na pamięć i nadązam je wpisywać za każdym razem, kiedy potrzebuję.

@p.l
Takimi różnymi zabawkami zabiera się równe szanse gry takim co grają zgodnie z regułami, albo używają linuxowego clienta.

Vanessa
12-07-2004, 12:27
@Aethrian
Macra to rozumiem, ale hotkeys to normalna opcja w kliencie pod windowsa.
A co do równych szans, to może mamy przestać handlować przez "trade with", a zacząć wyrzucać rzeczy na ziemię?? A może, jak skończy nam się pochodnia mamy udawać, że jest straaasznie ciemno i czekać, aż ktoś nam pomoże?? ;) (tylko się nie denerwuj, to żart taki :P )

Przecież to, że klient linuxowy jest tak mało rozbudowany, to nie jest wina ludzi, którzy mają windowsa.

A co do oszukiwania, to zgadzam sie z Aethrianem. Co to w ogóle za gra z cheatami, różnego rodzaju macrami... Ale to już każdego indywidualna sprawa.

@topic
Nie miałam nigdy klawiatury multimedialnej, ale jak tak sobie googlam fora dyskusyjne, to ludzie piszą głównie:
1) spróbuj przestawić klawiature z trybu multimedialnego na normalny (niestety podobno trzeba to robić za każdym razem)
2) do klawiatury dołączone powinien być dołączony program, w którym możesz zmieniać przyporządkowania klawiszy (czasami już istniejące przyporządkowania kolidują i potem na przykłąd alt+F4 w wincmd nie działa)

Linek
12-07-2004, 18:55
Sorry., że długo się nie wypowiadałem, ale nie przeglądałem tego tematu. No więc możliwe, że masz na klawiaturze przycisk do przełączania trybu klawiszy. Ja przynajmniej taki mam. Jeśli masz klawiaturę BTC Model:8190 (ja mam taką) to jest to pomarańczowy przycisk w lewym górnym rogu klawiatury. On wyłącza te funkcje i dzięki temu wszystkie hotkeye działają. A z tego co wiem, to F2 w trybie multimedialnym wyłącza ksywki nad postaciami :] Poszukaj może w opcjach, jak to nie pomoże, znajdź taki przycisk, a jeśli i to nie pomoże to wejdź na stronę producenta i znajdź jakieś informacje na ten temat. A jeśli i to nie da Ci odpowiedzi to znajdź jakieś forum dyskusyjne związane ze sprzętem komputerowym i zadaj pytanie w odpowiednim dziale. :)

pawel-wsp
03-08-2004, 18:34
o ku**** dziala spox dzieki ci bardzo jest taki klawisz i dziala tylko nie koloru pomaranczowego THXXXX bardzo :D :D :D