Pokaż pełną wersje : Mam Problem
pawel-wsp
09-07-2004, 09:14
Mam problem w tibi jak gram to chcem mieć ustawione skróty do czarów np.F1, F2...itp.Lecz gdy biore Menu i hotkeyes i moge ustawić tylko jeden skrót wpisać na F1 i bedzie dzialaało nie wiem czame nie działa na innych np.F2,F3 itp.. pomóżcie plz
Bardzo możliwe, że masz klawiaturę multimedialną i to przez nią te klawisze w Tibii nie działają. Sam tak mam i podczas grania w Tibię muszę wyłączać te funkcje. Powiedz jaką masz klawiaturę może będę w stanie pomóc.
pawel-wsp
10-07-2004, 09:39
Tak mam klawiaturę mulitmedialną jesli mozesz to mi pomóż :(
Dj Nekro
10-07-2004, 10:28
A Ja Mam Inny Sposób Niż HotKeys:))
Weź Sobie Wpish W Notatniku Te Słowa Które Potrzebujesh i Słowo Po Słowie ( Której Potrzebujesh, Ale Jedno:) ) ctrl+c a potem ctrl+v :))
Proste?
A co jak potrzebujesz dwa rozne czary szybko uzyc ??
@ re up:
Nieywgodne
JA takiego problemu nigdy nie miałem.
a może będą działać ci dalsze hotkeye ( tzn np. Shift + F2) to zobacz
pawel-wsp
10-07-2004, 14:50
Ej ale ja nie chcem nic wklejac w stylu ctrl+V za dlugo trwa ja chcemm sie dowiedziec jak to zrobic zeby dzialaly hoty . Pfk powiedziałeś ze pomozesz
najłatwiej zainstaluj sobie macro maker-a (np. z www.komputerswiat.pl) i wtedy mozesz sobie przypisać do jakiego klawisza na klawiaturze chcesz)
Aethrian
12-07-2004, 11:17
Heh... Ja na linuxowym cliencie nie mam takich problemów (?)
Nie moge sobie nic podbindować, a wszystkie czary i tak znam na pamięć i nadązam je wpisywać za każdym razem, kiedy potrzebuję.
@p.l
Takimi różnymi zabawkami zabiera się równe szanse gry takim co grają zgodnie z regułami, albo używają linuxowego clienta.
@Aethrian
Macra to rozumiem, ale hotkeys to normalna opcja w kliencie pod windowsa.
A co do równych szans, to może mamy przestać handlować przez "trade with", a zacząć wyrzucać rzeczy na ziemię?? A może, jak skończy nam się pochodnia mamy udawać, że jest straaasznie ciemno i czekać, aż ktoś nam pomoże?? ;) (tylko się nie denerwuj, to żart taki :P )
Przecież to, że klient linuxowy jest tak mało rozbudowany, to nie jest wina ludzi, którzy mają windowsa.
A co do oszukiwania, to zgadzam sie z Aethrianem. Co to w ogóle za gra z cheatami, różnego rodzaju macrami... Ale to już każdego indywidualna sprawa.
@topic
Nie miałam nigdy klawiatury multimedialnej, ale jak tak sobie googlam fora dyskusyjne, to ludzie piszą głównie:
1) spróbuj przestawić klawiature z trybu multimedialnego na normalny (niestety podobno trzeba to robić za każdym razem)
2) do klawiatury dołączone powinien być dołączony program, w którym możesz zmieniać przyporządkowania klawiszy (czasami już istniejące przyporządkowania kolidują i potem na przykłąd alt+F4 w wincmd nie działa)
Sorry., że długo się nie wypowiadałem, ale nie przeglądałem tego tematu. No więc możliwe, że masz na klawiaturze przycisk do przełączania trybu klawiszy. Ja przynajmniej taki mam. Jeśli masz klawiaturę BTC Model:8190 (ja mam taką) to jest to pomarańczowy przycisk w lewym górnym rogu klawiatury. On wyłącza te funkcje i dzięki temu wszystkie hotkeye działają. A z tego co wiem, to F2 w trybie multimedialnym wyłącza ksywki nad postaciami :] Poszukaj może w opcjach, jak to nie pomoże, znajdź taki przycisk, a jeśli i to nie pomoże to wejdź na stronę producenta i znajdź jakieś informacje na ten temat. A jeśli i to nie da Ci odpowiedzi to znajdź jakieś forum dyskusyjne związane ze sprzętem komputerowym i zadaj pytanie w odpowiednim dziale. :)
pawel-wsp
03-08-2004, 18:34
o ku**** dziala spox dzieki ci bardzo jest taki klawisz i dziala tylko nie koloru pomaranczowego THXXXX bardzo :D :D :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.