Pokaż pełną wersje : Nowi gamemasterzy
Kolejny wysyp nowych gamemasterów - jak informuje CipSoft, w nadchodzącym tygodniu do tej grupy dołączy kolejnych pięcioro graczy wybranych spośród Counsellorów i Senior Tutorów.
Tym razem jest to piątka byłych Senior Tutorów: Elucidatus (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Elucidatus), Amethyste (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Amethyste), Anthelios (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Anthelios), Klior (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Klior) oraz Ryller (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Ryller). Wszystkie te postaci są nowo stworzone - zapewne wybrani gracze chcą pozostać anonimowi.
Życzymy im dużo szczęścia na nowej drodze życia, wytrwałości i - czekamy na kolejną rekrutację, bo w końcu 30 GMów na kilkadziesiąt tysięcy graczy to niestety nadal niewiele.
Dabuś cos Ci linek nie wyszedl ;P
Edit: o widze prace nad poprawkami ;d
On topic:P
Nowi gmowie fajna rzecz, im wiecej tym lepiej oczywiscie do pewnej granicy:P), moze cos sie poprawi:P
OnlyM(PL)
05-04-2006, 15:44
Heh, Fajnie. Ale tym razem nikogo z Polski nie bedzie?
Dwimenor
05-04-2006, 15:46
Ciekawe, czy tym razem w piątce wybrańców będzie jakiś polak
Dabek na gejm mastera!
Dabeek blad masz :p
Garczy :p Graczy mialo byc co nie:P
A tak to polaków wiecej :P
Leweracja
05-04-2006, 15:55
Miejmy nadzieje :)
Duch Guardi
05-04-2006, 16:02
Im więcej GM-ów tym tepiej :)
Dezerter_KTS
05-04-2006, 16:11
More more more... GM POLAK`ÓW :D:D:D:D
No super ciekawe czy kolejny polak bedzie :D
MATI9630
05-04-2006, 16:18
A co to za różnica, czy bedzie z Polski czy nie? Ew. bedzie mógł przeglądać fora pl i łapać makrosów..-.^
I tak się będzie posługiwał angielskim... Duma, że Polak bedzie GMem?
Nope;p
I tak zobaczymy, co bedzie;]
Oby był jakiś polack, miło się oglądało filmik Neroxa z orshabalem i gadającym po polsku gmem ^^
Blort Yara
05-04-2006, 16:23
Nie wiem co jest grane, ale jest napisane że news wyszedl o 15:41 :P na moim zegarku wlasnie jest 15:29, aktualizowalem go :P wyprzedzacie fakty hehe:cygaro:
Rafciu Mistrz
05-04-2006, 16:34
Nowi GM'owie... Więcej banów, mniej cheaterów, acc sharerów... Doskonale :) Oby nie trafił się ktoś nieodpowiedzialny :P
@up: Przestaw sobie zegarek w opcjach :P
Turus Amaw
05-04-2006, 16:35
miejmy nadzieje że znów będzie jakiś polak :)
Sifu M.S.
05-04-2006, 16:45
Pewnie bedzie jakis polak GM poniewaz jeden to stanowczo za malo jak na reprezentanta tak licznej spolecznosci polakow w tibii. A co do samego faktu nowych GM'ow to bardzo dobrze, poniewaz wielu straych GM'ow zaniedbuje swoje obowiazki, pozatym powstaja coraz to nowe serwery wiec i liczba GM'ow powinna sie zwiekszyc. Jak dla mnie powinno ich byc okolo 2 na serwer, tak zeby nie bylo sytuacji ze od kilku dni GM nie pokazuje sie na danym serwerze.
Napewno będzie polak;]Dabuś trzymamy kciuki;]
Pewnie bedzie jakis polak GM poniewaz jeden to stanowczo za malo jak na reprezentanta tak licznej spolecznosci polakow w tibii. A co do samego faktu nowych GM'ow to bardzo dobrze, poniewaz wielu straych GM'ow zaniedbuje swoje obowiazki, pozatym powstaja coraz to nowe serwery wiec i liczba GM'ow powinna sie zwiekszyc. Jak dla mnie powinno ich byc okolo 2 na serwer, tak zeby nie bylo sytuacji ze od kilku dni GM nie pokazuje sie na danym serwerze.
Ta? a liczną spolecznosc Szwedow to kto reprezentuje?:P
Wald_Kerius
05-04-2006, 17:28
Życzymy mu dużo szczęścia na nowej drodze życia...
Buahahha ale ten tekst jest zabawny :) Moze lepiej bylo dopisac ze na nowej drodze tibijskiego zycia B) Mimo wszystko ten kawalek mnie rozbawil :cygaro:
Phy Praefectus
05-04-2006, 18:18
fajnie ale mogli by dac tez nowe swiaty ;D
Launor Sildox
05-04-2006, 18:23
@up:
Lol? przecież niedawno dodali Xerene (albo Xantere, nie pamiętam już)
@topic:
czy ja wiem? co za dużo to niezdrowo... a jak im woda sodowa uderzy do głowy??
Quezacoatl
05-04-2006, 18:25
Powiem tylko jendo...
It's about bloody time!
Czym więcej tym lepiej.
PS jakoś nie spodziewam się takiego entuzjazmu jaki zapowiadacie. Sprawa się gotowała w przypadku Xadama przez nędzne kilka dni...
heh Game master 1 lvl
Senior Tutor
Ocera
Rookgard
kto wynalazł takiego gm współczuje ocerze ;(:(
moze ta nowa piątka bendzie lepsza niz ta cala reszta o*******ajaca sie na maksa po co nam GMy jak nic nierobia
Nataniel
05-04-2006, 19:58
Ta opcja gm'ow slabo sie spisuje lepiej by bylo gdy by kazdy serwer mial swojego gma ( bardziej by sie obchodzil co sie dzieje na serwerze) a tak to wszyscy przesiaduja na non pvp i banuja maco.
Zykerian
05-04-2006, 20:04
heh Game master 1 lvl
Senior Tutor
Ocera
Rookgard
kto wynalazł takiego gm współczuje ocerze ;(:(
@Adais
Naucz sie czytac ze zrozumieniem -.- Dabek napisal ze jest to najprawdopodobniej nowo stworzony char poniewaz osoba chce byc anonimowa..
@Topic
No moze bedzie mniej cheaterow etc.. : )
Pewnie sie przydadza nowi GM'owie :D
ja gram w to badziewie prawie 3 lata i od początku jade na tibia gg,mc,macrach różnych i jakoś do tej pory nie dostałem bana, więc co to za różnica 5 GM mniej lub wiecej? skoro i tak nic nie robią :)
Nazgul of Shadow
05-04-2006, 20:43
Polska pobije cały Świat. Już podbiła Tibie ,a teraz chce podbic stanowiska GM'ów
Boner3773
05-04-2006, 20:52
moze ta nowa piątka bendzie lepsza niz ta cala reszta o*******ajaca sie na maksa po co nam GMy jak nic nierobia
a pfffff _._
a, co ty myslisz że każdy GM będize równocześnie na kązdym świecie zalogowany w dodatku jak takie osoby jak (zapewne) ty spamuja mu że prawie cały czas GM musi ignorować PM, w dodatku GMy też ludzie! przecież nie będzie Ci siedział po 24h 7 dni w tygodniu...przeczytaj sobie kommenty niektórych GMów... albo myslisz że GM ma łatwo? -GÓWNO 8o ciagle muszą banować, słuchac skarg downów, i ciągle muszą ignorować ludzi bo życ im nie dadzą! _._
najpierw sie zastanów co ty gadasz a nie piszesz bezmyślnie pfff-.-
Ta opcja gm'ow slabo sie spisuje lepiej by bylo gdy by kazdy serwer mial swojego gma ( bardziej by sie obchodzil co sie dzieje na serwerze) a tak to wszyscy przesiaduja na non pvp i banuja maco.
Mówisz tak bo grasz na pvp, ja na non-pvp i widze raz na rok~ gm-a -.- wiec n/c.
A co do topicu to: TRZYAMY KCIuKI DABEK :P:P Napewno bedziesz nowym polskim gm-em yeye ^^
no no... w takim tempie to za 4 lata i my zostaniemy gmami ;)
Nie pozostalo nic innego jak tylko pogratulować.
Nowi GMi ?? Ale czy to rzeczywiscie tak super jak bedaGMy Polacy? Przeciez i tak gadac beda po angielsku, a wiecej banow sie posypie bo beda rozumiec po polsku. Jak sie "fajnie" nazwiesz to ci postac zablokuja...jak powyzywasz n00ba to ci sie przyczepi... itd. Oczywiscie jak go spotkasz bo ja gma tylko raz widzialem(co starczylo zebym bana dostal-za glupi nick, od tamtego czasu nazywam sie tylko po polsku)
moze nie wszyscy tak uwazaja, ale takie jest moje zdanie
Oby byli oni jacys normalni a nie... fajnie jak by burt z secury zostal :-)
Ja jestem pewny ze jednym z gm'ow zostanie CICHY MAC ! on sie zna na tibi jak nikt inny.Kiedys krazyla plotka na harmoni (jakis rok temu) ze Cichy to sam Guido z kompani Cipsoftu!A wiec jak mowilem w tej piatce gm'ow bedzie CICHY !!
Coraz wiecej tych pier-dolonych(czemu tu do chu-ja jest cenzura?) zlamasow. Nie dosc ze psuja tibie upgradami , to banuja ludzi za to ze niechca siedziec przy Tibii 15/24 tak jak inni.
Ta? a liczną spolecznosc Szwedow to kto reprezentuje?:P
A skąd wiesz, że nie ma gmów ze Szwecji ?
Master Mind
06-04-2006, 00:27
Kolejny wysyp nowych gamemasterów - jak informuje CipSoft, w nadchodzącym tygodniu do tej grupy dołączy kolejnych pięcioro graczy wybranych spośród Counsellorów i Senior Tutorów.
Pierwszym z nich jest były Senior Tutor Elucidatus (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Elucidatus). Najwyraźniej jest to nowo stworzona postać - zapewne wybrany gracz chce pozostać anonimowy. Życzymy mu dużo szczęścia na nowej drodze życia, i z niecierpliwością czekamy na resztę nominacji.
Nastepna porcja darmozjadów których nigdy niema online :) Gratz gratz Cipsoft :D
Realista1992
06-04-2006, 09:41
[QUOTE=pendus]Nowi GMi ?? Ale czy to rzeczywiscie tak super jak bedaGMy Polacy? Przeciez i tak gadac beda po angielsku, a wiecej banow sie posypie bo beda rozumiec po polsku. Jak sie "fajnie" nazwiesz to ci postac zablokuja...jak powyzywasz n00ba to ci sie przyczepi... itd. Oczywiscie jak go spotkasz bo ja gma tylko raz widzialem(co starczylo zebym bana dostal-za glupi nick, od tamtego czasu nazywam sie tylko po polsku)
Dla mnie to obojętne czy Gm'y będą polakami czy też nie, jedno jest pewne - dobrze, że jest ich coraz więcej. Jeśli twoim zdaniem name typu ,,Nazista'' albo ,,Sperminator'' bo takiego kolesia też raz widziałem ;) jest fajny to sam jesteś nobem, a ban na pewno dostałeś słusznie. Nicki tego typu ośmieszają nasz naród tibijski, a ludzi słusznie dostają za nie bany. ,,Powyzywać nooba'' stary, który ty masz lev, że po tak żałosnym topicu śmiesz nazywać ludzi nobami? Nie wiem czy znasz się na Tibi i jesteś dobrym graczem, ale po tym co napisałeś wnioskuje, że raczej nie. A gracze, których nazywasz nobami bardzo często są początkującymi graczami, którzy z czasem dzięki swojej zawziętości osiągną dużo więcej niż nie którzy z nas.
Sir Walus
06-04-2006, 13:32
:faceoff: powiem ci tak Polak Gm to chyba lepiej niewiem jak uwarzacie ale dlamnie polscy Gmowie to raczej frajda:p
Boner3773
06-04-2006, 15:21
:faceoff: powiem ci tak Polak Gm to chyba lepiej niewiem jak uwarzacie ale dlamnie polscy Gmowie to raczej frajda:p
hmm, a jaka w tym frajda? i tak tych osób nie znasz....i tak nie zagada na defaultcie po polsku, i tak bedzie banowac all w tym polaków, szedów, brazylijczyków...nie ma znaczenia czy pl gm, czy gm ze szwecji.......
Dark Alphadron
06-04-2006, 16:11
Pomyłka. Ten Amethyste to nie nowy GM, pod taką ksywą będzie znany ten Elucidatus. Tak pisze na www.tibia.com.
Pomyłka. Ten Amethyste to nie nowy GM, pod taką ksywą będzie znany ten Elucidatus. Tak pisze na www.tibia.com.
Kłamiesz. 10 znaków
Kłamiesz. Przynajmniej się starał być pomocnym. :D
ta ale na kazdym serwie powino byc ich paru kazdy w innej strefie czasowej zeby zawsze ktos byl a oni nawed na non pvp nie banuja tych co uzywaja macro wiem bo sam gram na non pvp i nic z tym nierobiaX(
Zizevolo
06-04-2006, 18:09
sam nic nie robisz kilka dni temu znalazlem list w depo z trescia ze cipsoft przypomina o okresowym zmienianiu hasla itd. z linkiemdo jakies gownianej strony wcisnolem ctrl+r napisalem co trzeba po 10 sekundach stal kolo mnie gm i chcial abysmy poszli do depo obejrzec list mam ss z tego wydarzenia
moze i mialem szczescie ze byl zalogowany akurat bo normanie raporty zadko byly odbierane wiem konto zostalo zablokowane
jak dlamnie bomba :) im wiecej tym lepiej ;)
przydaja sie na wojnach ;D
ale jak ktos slusznie zauwazyl powinni byc zwiazani z jakims swiatem
a nie tak jak jest teraz
ze na antice 5 na raz
i ludzie biegna ich tam katowac ;D
wiem jak sie reb nameczylo zeby banowac swe :D
biegali 1 poziomowymi postaciami po wszsytkich servach zeby tylko znalesc gm`a
Darth Ryba
06-04-2006, 18:23
Gratulacje! Teraz czekamy na nowych GMów.
Mam dziwne przeczucie, ze jednym z GM'ow jest Aice (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Aice) B)
Sir Emilio
06-04-2006, 22:55
dlugo nie bylo nowych GM i nagle buuum przez 2 lata mojej gry dopiero teraz kiedy juz nie gram nowi GM'i rozpoczeli dzialalnosc
hehe bedzie super a dzis zlapalismy goscia z macro (cave hack xD):confused: :baby: 8o
Sir Walus
06-04-2006, 23:50
no no... w takim tempie to za 4 lata i my zostaniemy gmami ;)
Nie pozostalo nic innego jak tylko pogratulować.
Aha jak by tak naprawde bylo to moze już dzisaiaj mozemy poswientowac ;]8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :]
Realista1992
07-04-2006, 15:12
dlugo nie bylo nowych GM i nagle buuum przez 2 lata mojej gry dopiero teraz kiedy juz nie gram nowi GM'i rozpoczeli dzialalnosc
O ile mi się dobrze zdaje to w okolicach ostatniego uptade do gry weszło 5 nowych GM'ów w tym polak Xadam.
a raczej Raul nie grzeszysz bystroscia ;p
Hmm Klior ;]
Może oddam cos od Siebie :D
JEst to Gm zabawny i bardzo spokojny.
NAWET!! gada przez priv ;]
Spotkanie jego było zabawne i niesamowite!
http://img370.imageshack.us/img370/2316/gms00055qc.jpg (http://imageshack.us)
Bamargera
07-04-2006, 23:09
Fajnie by bylo byc takim GMem... :baby:
Jak mozna zostac Senior Tutorem?? :]
The Outlaw
08-04-2006, 19:53
Wystarczy przez trzy miesiące pracować jako tutor ;)
Swoją drogą o ile nie wiem kim są gamemasterzy promowani z pozycji senior tutora a w akcji widziałem tylko jednego z nich (Elucidatus) o tyle wiem kim jest ostatni gamemaster, Ryller. To były counsellor, całkiem miły koleś i mój były sąsiad. Z tego co słyszę to jednak bliżej mu będzie do Tyrella niż do pozostałych gamemasterów w tym co robi, ale mimo wszystko lepiej żeby był niż jakby go nie było ;)
--Outlaw
slawekmag
08-04-2006, 19:57
A ja jeszcze nigdy w ży6ciu nie widziałem GM.:(
Ork bez Mózgu
08-04-2006, 20:47
Ziom ja też nie widziałem jeszcze Gm, ale mój kumpel widział w kopalni na Secura. Miał 2 level:D
Ork bez Mózgu
08-04-2006, 20:53
Dlaczego oni dają bana za to, że się pisze po polsku na trade:?
pomysl, nie wiedza ci piszesz wiec.......... juz wiesz?
Boner3773
09-04-2006, 01:39
sam nic nie robisz kilka dni temu znalazlem list w depo z trescia ze cipsoft przypomina o okresowym zmienianiu hasla itd. z linkiemdo jakies gownianej strony wcisnolem ctrl+r napisalem co trzeba po 10 sekundach stal kolo mnie gm i chcial abysmy poszli do depo obejrzec list mam ss z tego wydarzenia
moze i mialem szczescie ze byl zalogowany akurat bo normanie raporty zadko byly odbierane wiem konto zostalo zablokowane
dobra dobra..niechwal sie...ja zbanowałem 122rp :) tylkoze czekałem ze 2 dni :|...moze mialem epcha ;p
The Outlaw
09-04-2006, 14:55
Rule 2d
Non-English or not topic related statements in a public game channel or forum board.
Trade to kanał publiczny więc należy używać w nim (zarówno jak i w innych) języka angielskiego. Wyjątkiem jest RL-Chat oraz Rl-Board.
--Outlaw
Bamargera
09-04-2006, 22:25
Wystarczy przez trzy miesiące pracować jako tutor ;)
Fajnie! No dobra ale jakos trzeba sie dostac na tutora wiec jak?
Zykerian
10-04-2006, 08:31
Omg proste -.- Nawet gdzies pisali o tym :P Musisz miec pacca i 20 lvl min. i pomyslnie zdac egzamin na tutora >.<
Duch Niespokojny
11-04-2006, 23:09
Żeby zostać tutorem (a tym bardziej Gamemasterem), musisz posiadać dużą wiedzę o Tibii (chodzi o stronę teoretyczną), więc jeśli naprawdę poważnie o tym myślisz, to radzę ci znacznie poszerzyć swoją wiedzę czytając tutor guide (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=tutorguide), manual, etc.
Omg proste -.- Nawet gdzies pisali o tym :P Musisz miec pacca i 20 lvl min. i pomyslnie zdac egzamin na tutora >.<
Dokładniej to trzeba mieć spersonalizowane konto, pacc jest niekonieczny (aczkolwiek jest on oczywiście potrzebny do personalizacji konta) i czyściutki criminal record.
@topic
Jak znam życie, to żaden z nich nawet nie pomyśli o zajrzeniu na Emperę i zbanowaniu tej bandy sharerów, która tutaj rządzi i robi co chce -.-
Bamargera
12-04-2006, 21:41
Żeby zostać tutorem (a tym bardziej Gamemasterem), musisz posiadać dużą wiedzę o Tibii (chodzi o stronę teoretyczną), więc jeśli naprawdę poważnie o tym myślisz, to radzę ci znacznie poszerzyć swoją wiedzę czytając tutor guide (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=tutorguide), manual, etc.
Nie no co Ty nie mysle powaznie poprostu od jakiegos czasu mnei to interesuje.... choc w sumie moze kiedys sprobuje
Duch Niespokojny
18-04-2006, 03:42
A propos prac GM-ów, ostatnio rzucił mi się w oczy ciekawy temat na forum.tibia.com:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1195044&pagenumber=1
Oby byli oni jacys normalni a nie... fajnie jak by burt z secury zostal :-)
burt by mogl byc ... ma najwyzszy level :D ale moje zdanie jest takie ... jka mozna pasc na 198 lvl na dragu ?!?!?! nawet freez tego nie tlumaczy :D on ma cos kolo 2k HP xD
Duch Niespokojny
21-04-2006, 22:40
burt by mogl byc ... ma najwyzszy level :D ale moje zdanie jest takie ... jka mozna pasc na 198 lvl na dragu ?!?!?! nawet freez tego nie tlumaczy :D on ma cos kolo 2k HP xD
A co powiesz na kilka dragów walących go jednocześnie? W rubryce "charcter deaths" może mieć napisane "killed by a dragon", ale to wcale nie znaczy, że smok był jeden.
Krzysztof.fm
01-07-2006, 11:58
hmm.. fajny pomysl, nan taka prosbe bo ja tez chce byc GM co mam zrobic
plx odpiszcie czekam.:] :] :] :]
lobek bobek
01-07-2006, 11:59
ej wez ty mnie w ogole nie rozsmieszaj bo z 10 level to se mozesz isc z trolami podymać. musisz miec pacc w ogole prawie dwa lata byc tutorem potem senior tutorem i moga cie wybrac ty konusie ty
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.