PDA

Pokaż pełną wersje : Tremulous - Ciekawy FPS (z elementami RTS) ! (FREE)

Avager
05-04-2006, 22:21
Dobra, Miałem już pewien czas temu to założyć, ale jakoś brakowało mi czasu, lub poprostu pewnych materiałów (Screenów).
Gra ta jest hmm... Jest ona oparta na Engine Quake'a 3 + Z lekkimi modyfikacjami upiekszajacymi :) (Ofcoze, wszystkie tekstury znane z Q3 zostaly zmienione zupełnie na inne).

Teraz troszke bardziej szczegółowo o grze:

Gra jest oparta na walce 2 ras ...
Obcy vs. Ludzie

Kazda ze stron ma swoje wlasne jednostki i wlasny system rozwoju postaci jak i bazy/gniazda. Obcy ewoluuja swoje jednostki od malutkiego Dretch'a (Taki malutki robaczek 6 nozny czy ile on tam ma)... do poteznego Trynta (Wielka bestia... ~2x wieksza od czlowieka). Kazda ewolucja na wyzszy poziom kosztuje 1 pkt (o tym po chwili) (W sumie od Drechta do Trynta - jakos tak..juz powoli zapominam jak sie nazywal ;p , kosztuje to bodajże 5 pkt - pamietając że MAX w "Zapasie" mozna miec 9 ). Czyli obcy głównie uzywają broni "biologicznej" (naturalnej - trucizna, pazury i sila). Ludzie jak to ludzie... technologia przedewszystkim... Bron palna, laserowa, jakies dziwadlo zwane "Lucifer Cannon" wystrzeliwujace Powolne kule energi ... (mocne ;p ). Baze swoja opieraja glownie na Obronie (bo innych budynkow duzo nie maja)... CZyli albo dzialka maszynowe (poczatek walki) lub Wieze Tesla (Pozniejszy poziom rozwoju). Dobrze rozmieszczone ... moga zatrzymac obcych na baaardzo dlugo... Jednostki swoje jednak sa uzaleznione od budowli zwanej Armory (Zbrojownia), w ktorej wszystkie zakupy broni, pancerzy, amunicji sie odbywaja... Jest to bardzo wazny budynek, zniszczenie go daje pewna przewage (na dany okres czasu... zanim nie wybuduje sie drugiego.. - niestety troche szybko sie buduje ~15 sekund, ale w tym czasie baza moze juz zostac zniszczona). Na starcie oczywiscie ludzie dostaja w lapy podstawowy karabin (nawet dobry, nie powiem) + mala "apteczke" (strzykawka ?) oraz Blaster (bron ktora i tak jest chyba bez uzyteczna ... no prawie... ale zawsze cos jak sie skonczy amunicja w glownej broni... a do bazy daleko...badz i tak nie masz szans dobiec to mozna sprobowac cos z tego ubic - bedzie sie mialo duze szczescie jesli sie to uda - obcym sie regeneruje HP z czasem... ).

Dobra, to takie male info (nie zbyt dokladne...cos nie wiem, pisac - weny - nie mam :) ).

Teraz takie male info obrazkowe (podstawowe ... )

http://img325.imageshack.us/img325/1655/18ij.png
1-Telenod (Respawn)... Wazna rzecz :P ... jesli nie bedzie juz tego budynku dostepnego (czyt. Zniszczony lub "anulowany" ) a nie ma inzyniera w druzynie i nie ma Zbrojowni ... to ludzie juz przegrali :P (czekaja tylko na wyginiecie). Najlepiej miesc 3 Telenody w bazie + 1 gdzies na mapie (zalezy od konfiguracji serwera - jak ma sie ~70 pkt na baze...to wlasnie robcie tak jak napisalem)

2-Reactor - No.. jak sama nazwa mowi... produkuje energie (mozna miec tylko jedno takie cudo) + atakuje pobliskich obcych (prądem). Bez tego nie wybuduje sie nic... (procz respawna). Raczej radze Wam tego bronic jak oka w glowie :D :D .

1- To są punkty "energi" (cos w rodzaju Staminy) .. ma sie 3 takie punkty... i one sa raczej glownie do Skakania (czyli jest limit skokow.... mozna 3 razy skoczyc i trzeba sie chwilke zatrzymac by sie odnowily...badz biegac - ale wtedy sie nie odnawiaja). Jest to chyba cos anti BunnyJumps (by alienom juz nie uprzykrzac zycia :P ).

2- Hp...wiadomo... odnowic mozna poprzez urzycie apteczki lub po wejsciu na platforme medyczna (takie zielone z krzyzykiem "medyka" na srodku).

3-Inventory :) - To co teraz jest wybrane (w kwadracie) to mozna aktywowac poprzez 3 przycisk myszki bądź Enter . (Apteczke najlepiej aktywowac poprzez Hotkey'a domyslnego = "M"). Mozna takze zmienic z entera na cos bardziej "porecznego". Szczerze mowiac...to menu to takie utrudnienie dla ludzi :D ... dziwnie sie go uzywa :P (bo trzeba aktywowac ;/ - czyt. Nacisnac 3 przycisk myszki lub enter...albo przycisk jaki samemu sie ustawilo).

4- Obecnie wybrana bron (ten klucz to jest "bron" inzyniera - to co widac na ekranie) ... a te pkt obok to ilosc dostepnych punktow do budowy .

5- Kasa... Max to 2250 o ile sie nie myle (czyli dosc sporo... ). Jest to raczej podstawa ;) , by kupowac sobie rozne bronie, pancerze itp (raczej "rosnie na drzewie" - czesto zabijesz aliena - szczegolnie na poczatku... i rosnie z czasem (chyba)).

6- Tipsy (Bardzo pomocnicze !!!!!) Pokazuja co z dana bronia mozna zrobic i inne... (przeczytajcie to sie dowiecie :P ... ale dam przyklad "Press Q to use a structure" czyli by np. dostac sie do zbrojowni (taka skrzynka wysokosci czlowieka, zielona ale nie o tym ten pod punkt :D )

7- Ilosc FPS'ow (klatek na sekunde, nie patrzcie ze tak malo - bo przy robieniu screena spada troche... normalnie to sie ma po 60-70 na moim kompie (1 ghz, 256 ram , geforce 2 mx 100/200 ) - gram na minimum ... ale na max osiaga cos kolo 40 ) + Czas ... ktory pokazuje ile dana walka juz trwa (nie odlicza do konca rundy tylko liczy ile juz trwa).

8- Teraz narazie tam nic nie ma :) , ale jak sie gra "wojownikiem" (czyt. masz inna bron niz to do budowania) to masz tam ilosc magazynkow dostepnych (bodajze tylko w 2 broniach jest magazynek o.O na ... zalozmy 8 dostepnych). Jak sie jest inzynierem to tam jest takze pokazany ile czasu zostalo do mozliwosci budowy kolejnego budynku (jesli oczywiscie sa pkt strukturalne jeszcze dostepne... - czyli inaczej mowiac, ile czasu jeszcze potrzeba aby dana budowla ktora sie buduje sie zakonczyla :P ).

To tyle .. sorka ze chaotycznie ... tera alienow troszke opiszemy :)) :

http://img325.imageshack.us/img325/6977/alien12gh.png

1-Overmind - Bardzo, ale to bardzo wazny "budynek" ... Dzieki niemu mozna ewoluowac w lepszego potworka :) , i wymagany do budowy innych "Budynkow" :) (Podobne dzialanie jak reaktor, i takze atakuje jak wrog jest blisko ... tymi pazurami)

2- Egg (jajko, Jajo - jak kto woli) ... To to samo co Telenod ... Tez pelni funkcje Respawnu... :)

http://img325.imageshack.us/img325/5276/alien20rc.png

1-(najlepiej popatrzcie na te po prawej stronie ... to sa takie jak by Łezki, listki miedzy tymi "kolcami), jesli jest to na czerwono to znaczy ze tryb chodzenia po scianach jest wlaczony (Dostepny tylko dla 3 potworkow... :) - inne sa za duze... ale maja inne plusy :D ).

2- HP (wiadomo) kazdy potworek ma inna ilosc tego, np. Dretch ma 25, Dragon (nie, zaden smok latajacy) ma 200, Tyrant ma 400 (ludzie maja tylko 100 ) . Obcym, hp sie odnawia z czasem + przyszpieszone przez pewien budynek (Booster - tak sie nazywa )

3- To co u ludzi... Tipsy (BARDZO WAZNY TIPS ... Q - Ewolucja w wyzsza forme )

4- To co u ludzi... Ikonka przedstawiajaca potworka jakim sie teraz jest + ilosc dostepnych punktow strukturalnych (Tylko inzynier/Granger (czy cos takiego) widzi te pkt oraz hp budynkow).

5- Tam jest narazie liczba 0 ... ale jest to bardzo wazna czesc HUDa :)) (sa to punkty do ewolucji... mozna miec max 9 ). Sa 3 etapy rozwoju bazy... na 1 etapie mamy dostep do Dragon'a (taki pajak ... dobry ... :) - lubie go , bo moze skakac daleko), na 2 poziomie (etapie) nie ma nowych jednostek ;p , na 3 mamy dostep do Advenced Dragon oraz Tyrant .

6- FPS'y itp itp .

http://img477.imageshack.us/img477/1023/score2pd.png

I takie mniej wazne info :))

1- Ilosc Fragow potrzebna na kolejny etap (Poziom) Zaawansowania bazy :) . Fragi sa zbierane jak by punkty druzynowe (tak jak by Team Death Match)

2- Ikonka przedstawiajaca ... kim sie jest (U ludzi ... bron + cos tam a u obcych forme ... czyli Tyrant, Dretch, Basilisk, Dragon itp). Widac tylko info o wlasnej druzynie - chodzi tu o kim jest :) .

3- spis graczy u ludzi (Wiadomo)

4- spis graczy u obcych (Wiadomo)

link -> www.tremulous.net (http://www.tremulous.net)

Gra jest od 31 marca (czyli od 6 dni) dostepna na osobnym kliencie, wczesniej byl to MOD do Quake 3 Arena... Teraz jest to osobny (Duzo osob gra :) , na modzie nikt ;d )
CZyli sciagajcie jak cos ver. 1.1.0 (taka chyba :) ).

Gra jest bardzo fajna.
Zajmuje jedynie 90 mb !

P.S.
Info dla obcego...
jak jestes Dretchem to .. musisz poprostu wejsc w czlowieka by go "uszkodzic" :P (on nie atakuje ... tylko dziala jak JEŻ.. kłuje przy wejsciu w przeciwnika :)) , nie zaibja odrazu ;p ).

Mam nadzieje ze sie spodoba

EDIT:
Z pingami roznie...
ja najczesciej mam 50-100 (na tym serwie akurat tak duzo...bo wlazlem na pierwszy lepszy :) by zrobic fotki ).

Racon
05-04-2006, 23:55
Maxymalna kwota u ludzi to 2k.Jeszcze nie pokazales najwazniejszego u obych ( Moja ulubiona rasa w tej grze) , chodzi o zmysl , nie wiadomo jaki konkretnie to zmysl ale dziala jak radar na ekranie pojawiaja sie okregi.
Niebieski-Czlowiek
Czerowny-Budynek , dzialko etc.

Avager
06-04-2006, 00:40
up:

To jest radar...
To samo masz gdy kupisz Hełm u ludzi... :P . (tylko ze po ludzku)

Kulikos
06-04-2006, 08:35
Ciekawie sie zapowiada wroce ze szkoly to wyprobuje.

Transparent Ghost
06-04-2006, 13:12
Faina i grywalna gra ale denerwujaca bardzo zarazem :P Gralem alienem, doszlem chyba do 5 czy tam 6 poziomu ewolucji, lag i ktos mnie zabil i od nowa musze zdobywac pkt. Wkurzajace ale gram nadal :P

Solmyrek
06-04-2006, 16:05
no ok sciagnałem zainstalowalem wszytsko ładnie...
wchodze do gry Play---> Refresh srever's--> I nic niema !! Co moze byc tego powodem?? :p
Sciagnałem tremulous-1.1.0-installer*****
Prosze o szybkie udzielenie porady...

Minox
06-04-2006, 16:42
W lewym gornym rogu ekranu masz Source:local klikasz zeby bylo internet i juz :p

EDIT: Da sie tu klan/gildie zalorzyc ?

Avager
06-04-2006, 16:56
up:

Tak samo jak w Quake 3: Arena :P .

Ethorahses
06-04-2006, 17:13
Mam kilka pytań:
Trzeba zbierać ludzi, żeby sobie pograć czy są serwery na których gra dużo osób??
Ile max osób może grać??
Można grać tylko z kumplami??
Jakie to ma wymagania??

Za pomoc THX ;)

Avager
06-04-2006, 18:05
Eeee....

Dużo osób w to gra
na serwie...średnio 20-25 (ile max ? Duuuzo... tyle ile system pozwala).
jakie wymagania ? Takie jak Quake 3: Arena .
Można grać tylko z kumplami, ale raczej polecam ich MINIMUM 4 (razem z toba) by 1 był budowniczym a drugi wojownikiem (tak samo w drugiej druzynie).

Taliboy
09-04-2006, 22:52
Ta gra ownuje!

sazuki san
10-04-2006, 20:20
Wlasnie to sciagnelem :D tata wlazi na kompa ale na chwile wiec lookne :D oo.......... konta zapomnialem zrobic xD

Minox
10-04-2006, 20:28
Tu sie nie robi konta tylko wpisuje name w opcjach ;)

Linek
10-04-2006, 23:24
Nie przejmujcie się, gra wygląda duużo lepiej niż na screenach podanych w pierwszym poście. Ale tak czy inaczej nieciekawa. U mnie wyglądało to tak:
10 minut ściągania - 10 minut grania - minuta usuwania z dysku. Teraz tylko o niej zapomnieć - cienki mod do Q3.

Avager
11-04-2006, 00:14
up:

Wiesz, dla fanów pewnego moda dla HL ... to jest b.dobre, dla fanów AvP2 na multi także... więc nie wiem czego nażekasz...
Na screenach owiele gorzej wyglada jak już mówiłem... gram na minimalnych (z powodu pewnego buga ktory u mnie wystepuje ... ).

Rybzor
11-04-2006, 02:23
Mialem chec sobie w to pograc, ale podczas odpalania minimalizuje mi sie i mam taki oto komunikat:
[img=http://img149.imageshack.us/img149/5558/uo00060kp.th.jpg] (http://img149.imageshack.us/my.php?image=uo00060kp.jpg)
nie wiem ktos jak temu zaradzic?:(

sazuki san
11-04-2006, 07:56
godzina 7 i nie ma zadnego serva... a chcialem pograc ;)

..::QRAS::..
11-04-2006, 09:03
po sciagnieciu gry instalka wogole nie chce uruchomic sie dziadostwo ...

Racon
11-04-2006, 14:19
Mialem chec sobie w to pograc, ale podczas odpalania minimalizuje mi sie i mam taki oto komunikat:
[img=http://img149.imageshack.us/img149/5558/uo00060kp.th.jpg] (http://img149.imageshack.us/my.php?image=uo00060kp.jpg)
nie wiem ktos jak temu zaradzic?:(
Sterowniki do karty graficznej , direct i powino chodzic.

A gra jest naprawde super.10 minut to stanowczo zamało na poznanie gry.
Wypisujcie swoje nicki , znajde was na find friend , moja to Racon.

Avager
11-04-2006, 15:03
godzina 7 i nie ma zadnego serva... a chcialem pograc ;)

a przełączyłeś z LOCAL na INTERNET ??
i dałeś GET NEW LIST ??

sazuki san
11-04-2006, 15:46
O wlasnie zapomnialem xD
human tu mma beznadziejnie bo
zabilem z 4 alieny
no i ...... brak amonicji ;/

Avager
11-04-2006, 15:50
up:

Bo to trzeba umiec strzelac... i amunicje mozna odnowic -.- ...

AxaO
11-04-2006, 16:44
gra wymiata polecam ja !! ma nick Dexter_PL mialem juz niemila stycznasc z Alienem Avagera :)

Rybzor
11-04-2006, 17:56
Duble post;/ report e pliksss!!!!

Rybzor
11-04-2006, 17:57
Sterowniki do karty graficznej , direct i powino chodzic.

A gra jest naprawde super.10 minut to stanowczo zamało na poznanie gry.
Wypisujcie swoje nicki , znajde was na find friend , moja to Racon.
NIe dziala;/, wie ktos moze jak pomoc? nie chce sie utuchomic, mam taki komunikat:
;/
http://img117.imageshack.us/img117/3976/uo00068ly.jpg
Z Gory przepraszam z taki wielki obrazek :)

Yoh Asakura
11-04-2006, 19:55
@Up:
Ściągniecie nowych sterowników MUSI pomóc.Masz problem z OpenGL.Też tak miałem przy grach ale nowe sterowniki wszystko załatwiłi.

11-04-2006, 22:13
a mi ktos mogl by pomoc ? ;/ sciagam instalke 1.1.0 po sciagnecu naciskam na ikone instalki i mi wyskakuje okienko w dosie i sie wylancza po chwili i ani rusz ;/

Rybzor
12-04-2006, 01:56
Udalo mi sie odpalic, gralem juz z 15 min i narazie jestem kompletnie zielony, mam pare pytan: jak kupowac?;P, kiedy moge ewoluowac, czy moge to robic wszedzie?, czym lepiej walczyc? ludzie czy obcy? Jesli bylo napisane to przepraszam, czytalem ale jakos nie kapuje zabardzo, moze mi ktos wytlumaczyc?:)
EDIT: wiem jak kupowac etc, tylko nie wiem jak sie w takiego wiekszego kolesia zamienic i miec lepsze boronie xd, moze mi ktos powiedziec?:P

Ka sia czek
12-04-2006, 05:16
Zasysam :d cale szczescie trafilem na szybki server ;p. 430kb/sek zaraz pogram. Z tego co patrze i czytam to w cos podobnego gralem ;d moze nawet jak byl tylko mod do Q3 ale za cholere niepamietam jak to sie zwalo ;]. Mila gierka zeby pograc po nocach :]. Potrafi wciagnac :d szczegolnie jak osiagniesz wysoki stopien wolucji i ktos cie killem :P

sazuki san
12-04-2006, 09:01
OO nie wiem czy tu sa inne bronie ale mozna miec inna bron?? :D

Avager
12-04-2006, 09:24
up:

1) Odwiedzasz armory
2) Sprzedajesz Rifle (2x click na niego)
3) Kupujesz nową bron...

ale filozofia -.-

a jak być tym "Większym"

to jest BATTLESUIT.

Rybzor
12-04-2006, 15:15
Juz wiem o co w tym chodzi i kapuje cala filozofie tej gry:P, teraz trzeba troche pograc bo narazie mi cienko idzie strasznie:P, raz 3 na serwie bylem heh;/, a wy wolicie obcych czy ludzi? i ktora bron u ludzi najbardziej lubicie?:>

AxaO
12-04-2006, 18:27
up ja lubie obcych i adv.maradudet albo adv dragon rox !!!!oneoneone11111
a jak musze ludzmi grac to kupuje jak mam kase light armor helm jetpack i flamethrower

Racon
12-04-2006, 19:35
Zrobilem server do gry , nazwa to #Polska

Aeglos Tribunal
12-04-2006, 19:49
ja wlasnie sciagam , ale mam transfer do dupy 36 kb/sek (normalnie mam 100+) i za 40 min bede mial dopiero wiec zobaczymy jak to wyglada ;) a tymczasem idep ograc w UT :P

Rybzor
12-04-2006, 21:27
Zrobilem server do gry , nazwa to #Polska
Stały, dobre pingi ? mozna by zrobic forumowy serv na haslo ;D

Radlic
13-04-2006, 08:31
Noo niezła gierka ^^
Narazie umiem grać humanem ( podobno dobrze gram ;P) Musze tylko popracowac nad celnoscia >:3 A o Alienie juz nie wspomnie, jak wchodze na sciany to fps spada do 5 nawet (512 ramu) na prawie najgorszych ustawieniach ^^; moj rekord Alienem - 1 frag / 48 minut( nie zartuje LOL! ), humanem 30/12 ... prosze się nie śmiac :>

Racon
13-04-2006, 11:49
Stały, dobre pingi ? mozna by zrobic forumowy serv na haslo ;D
Narazie kolega powiedzial ze lagi byly , ale wtedy sciagalem, ale ludzi prawie wogole , co 30 min ktos wejdzie na chwilke i zaraz wyjdzie.

Rybzor
13-04-2006, 13:10
Mozna by forumowy meczyk jakby wiecej ludzi sie zglosilo:)

Ja wczoraj troche pogralem alienem i nawet mi dobrze szlo, mialem tego najwiekszego robala;D, chyba 2gi na serwie, a humanem tak srednio, zwykle jak chce isc do human to juz brak miejsca;/

13-04-2006, 14:55
powiem wam gdy zaczynasz alienem to jest do dupy zas gdy zostajesz tyranem to normalnie ssacy jest :P

Ojczul1
13-04-2006, 16:11
Sciągam gre wydaje sie fajna będę grał alienem.

emilok
13-04-2006, 16:38
Ja się nato piszę. Umiem conieco strzelać, więc z chęcią sobie od cs'a na kilka dni odejde. Racon podaj IP twojego serwera, zaglądne tam koło 18 a nóż będzie coś do anihilacji.

Badzo
13-04-2006, 20:43
Ja mam pytanie...
Czy to jest tak, że mamy własne konto i to ciagle ulepszamy itd itd, czy jest tak, że co serw to od nowa, co kampania do od nowa, coś jak Wolfenstein ET?

emilok
13-04-2006, 20:49
Tak jak w cs'ie, zbierasz kase kupujesz eq, upgrejdy, giniesz tracisz rzeczy kasa zostaje. Inna mapa wszystko od nowa.
----------
Gra może i fajna, ale chikenostwo nie pozwala cieszyć się z rozgrywki.

Radlic
13-04-2006, 20:57
Good Game... Ale tylko na początku, gdy doszliśmy do Alienów oni zaczeli 'Chickenowac' - działka + wejście/wyjście. Nie da się z Camperami grać, i to kolejna plaga noobów w tej grze lol.
Pozdro Emilok, Ryba i Racon LOL

Rybzor
13-04-2006, 20:58
Taaa, fajnie sie gralo, ale troche uciekali jak kurczaki :(

I mam pytanie, moze mi ktos ładnie wytlumaczyc jak zrobic kolorowy nick? ;D

Radlic
13-04-2006, 21:25
^1lol - lol
^2lol - lol

Etc

Ojczul1
13-04-2006, 22:41
Gram sobie alienem ale zje9bali troche bo 2 alien ostatni etap rozwoju na lajcie roz*******a cała baze albo byłem sam na 5 i nie mogli mnie zabić^^.
edit:O co chodzi z tymi bananami?

Yoh Asakura
14-04-2006, 00:48
Fajna gierka,najlepiej odpowiada mi rola budowniczego :P
@Edit:
Nawiasem mówiąc,ile macie przeciętnie FPS'ów ?Ja mam w najwyższych detalach 50-90 :P
@Edit2:
Ja też się pisze na następny meczyk ;)

Rybzor
14-04-2006, 01:36
Ja mam tez 60-90

Zwykle jak ping dobry i malo procesow to ciagle 90, a jak z-y ping i troche programow wlaczonych to ze 60. Kiedy nast, mam nadzieje ze bez kampowania meczyk?;d

Badzo
14-04-2006, 09:16
Na nastepny meczyk to i ja sie pisze, tylko musze jeszcze troche pograć ;>

emilok
14-04-2006, 09:20
Ciekawe czy w tej grze można 'adminować', jak np w cs'ie. Jeśli tak, to trzeba racona pomęczyć o adma i zrobić porządek z czikenami. Ja osobiście 4 lata adminowałem serwer cs'a i wspólnie z kolegami nauczyliśmy chołote grać z głową.
Gra chaotyczna głównie przez ~100 lathency, ale przyjemnie się grało dopóki nie zrobiliście z przejścia bramy śmierci.
Jest jeszcze kilka aspektów których nie roozkminiłem do końca, np. rozwoje bazy. Jak można upgrejdować baze, czy grając obcymi nie tymi facehugerami tylko już tym lepsiejszym, to atak polega na napieprzaniu w lpm? Jak się te prądy robi? A u ludzi miałem raz z 500$ a w zbrojowni nie znalazłem nic podobnego do battle suita, tylko jakieś helmy, lekkie zbroje i granaty.
---------------
1240x1024~ high mam ustawione max_fps na 70, przy 999 miałem w koło 250-300

Radlic
14-04-2006, 11:15
Battle suit jest od 3 stage, jetpack od 2 stage i pare broni tak samo... Rcon jest (Jk2,Q3,Jk3 etc)

A co do obcych to w dolnym lewym rogu (Tutorial Mode musi być włączone ) widzisz 'tip's' Advanced Basilisk ma 2 ataki LPM - atak, PPM - trucizna. Etc...

Ja na najsłabszej rozdzielczości mam 80 fps :F

To kiedy gramy? :p

Rybzor
14-04-2006, 20:54
Szkoda ze Dyszka nie moze serva postawic bo fajnie sie gralo puki nie scampowliscie tej fajnej planszy, podobno laguje mu serv, nie mamy hostera, nie ma jak grac zabardzo, jedyne co to sie dolaczac do ruskich serwow :P

14-04-2006, 20:55
Radlic xD
niezle wymiatamy na servach pozdro :P

emilok
14-04-2006, 21:16
Battle suit jest od 3 stage, jetpack od 2 stage i pare broni tak samo... Rcon jest (Jk2,Q3,Jk3 etc)

Tak, ale jeszcze mi powiedz, czy Stage się zmieniają po upływie określonego czasy, ilości fragów, ilości punktów czy czego tam jeszcze:P
Fajnie dragonem albo tym tyranozaurem najgrubszym sie z banki ciągnie:P (secondary atack), albo bazylem sie ich przytrzymuje łapkami i powoli konsumuje hehehe. Dzisiaj chyba w czterech facehugerów zjedliśmy battle suita:P:P:P:

Radlic
14-04-2006, 21:26
Od ilości fragów, a ta ilość zależy od ilości graczy (czasami wynosi 15 czasami 60) Naciśnij TAB - tam na środku ekranu widać ile fragów ma zdobyć twoja drużyna. Humani i Alieny mogą mieć inny Stage (czyt. Czasami Alieni 3 a Humani 1 albo odwrotnie). A i Dragonem można sie wybić (ktos nie wiedzial? oO!) Secondary Attack w góre ;>>

Qraś
Sure ! :D

Ja własnie po krótkiej rundce, 20 fragów samym Dretchem (tym najsłabszym) 3 na raz : > Ale i tak Adv Draggy i Tyrant wymiatają ^^''

@edit
To nie HF to nie są Facehugery ^^ .. To Dretche (dobrze napisałem? ;P )

A jeszcze jedno, często ludzie nie rozumieją na czym polega zdobywanie Kasy/Evol Pkt
To mniejwięcej wygląda tak:
Evol Pkt
1 pkt za Zabicie Humana (każdego, bs, j-p) - Za sam frag go niedostaniemy, musimy go mocno zranić (bardziej niż 2.+ osoba).
1 pkt za zniszczenie jakieś struktury wśród humanów (armoury, reactor etc)
2 pkt za zabicie 'po cichu' ( w plecy ) SAMEMU
U ludzi to podobnie wygląda za 'Headhugera' jest bodajże 132 money etc.
Jeszcze całkowicie tego nierozumiem, ale.. May the Force be With You brat. I zawsze musimy wiedzieć co sie STAO ! :D

M&M
15-04-2006, 11:06
Ja własnie po krótkiej rundce, 20 fragów samym Dretchem (tym najsłabszym) 3 na raz : > Ale i tak Adv Draggy i Tyrant wymiatają ^^''

Pff... Im większa bestia tym łatwiej zabić :P. Jak Tyrant mnie spotka w dużym pomieszczeniu ( w ciasnym nie mam szans dużych :/ ) to pokój jego duszy :), chaingun wymiata B).

PS: Zielony here.

Mignus
15-04-2006, 11:25
to 90 mb o.O to czemu jak ściągam to wyskakuje 4h ;( I czy Wejdzie na 128 ram , Geaforce 2 ( czy jakoś tak) Nie śmiać sie z wymagan ale mój komp sie ..... i mam starocia mojego starego :/

emilok
15-04-2006, 18:23
@edit
To nie HF to nie są Facehugery ^^ .. To Dretche (dobrze napisałem? ;P )

Facehugery to były te zwierzątka w Obcym które z tych takich jajeczek wyskakiwały, dopadały człowieka, zapładniały go i umierały.
W HL jeszcze inaczej je nazwali, choć mogę się w tej kwesti mylić.

Racon
15-04-2006, 20:53
to 90 mb o.O to czemu jak ściągam to wyskakuje 4h ;( I czy Wejdzie na 128 ram , Geaforce 2 ( czy jakoś tak) Nie śmiać sie z wymagan ale mój komp sie ..... i mam starocia mojego starego :/
Mam taka sama karte graficzna ale 640 RAM i na hight detalach mam 30 fps.Co nei przeszkadza mi dobrz grac :>

Rybzor
15-04-2006, 21:13
Mam taka sama karte graficzna ale 640 RAM i na hight detalach mam 30 fps.Co nei przeszkadza mi dobrz grac :>
Prawie tak dobrze jak ja ;D

Jest ktos tutaj kto moglby postawic serv? fajnie by sie spotkac w gronie forumowiczow i popykac. Wkurza mnie ta gra na ruskich servac -.-

Mignus
15-04-2006, 22:32
czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie ?? Przypomne : gra ma 90mb to dlaczego sciąga mi się 4h o.O
2. Czy wejdzie na 128 ram Geaforce 2 ( nom i czy da sie grać) z Góry THX

Avager
15-04-2006, 23:03
up:

1) Kup coś lepszego niż modem 52k
2) Nie nie ma szans !!! Jak saper Ci nie opdpalił to to tymbardziej !

Racon
15-04-2006, 23:04
czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie ?? Przypomne : gra ma 90mb to dlaczego sciąga mi się 4h o.O
2. Czy wejdzie na 128 ram Geaforce 2 ( nom i czy da sie grać) z Góry THX
WY... /me uspokaja sie Drogie dziecko.... Przeczytaj posty jeszcze raz.

Robie server wlasnie
Nazwa #tibia.pl
Haslo tibiapl

Rybzor
15-04-2006, 23:58
WY... /me uspokaja sie Drogie dziecko.... Przeczytaj posty jeszcze raz.

Robie server wlasnie
Nazwa #tibia.pl
Haslo tibiapl
Nie widze... czy to ta moja slepota?:(
Albo juz off? byl wogule? gral ktos? :(

Knight Patryk
22-04-2006, 23:08
Ja mam chyba z 56fps i zawsze jak tyrantem podchodze do bazy humanow to lagi ze nie umiem trafic w kolesia z pazura i raz 0 fragowiec mnie zabil<lol> n/c
wogule to jak chce adv marauderem pograc to tez z tego piorunka nie trafie:(.
Najlepszy sposob na tyranty humanami.Albo lucifer lub chain gun.Raz solo 2 tyranty chaingunem rozciachalem:P.A jak gram alienami wkurzaja mnie battlesuity:P no i kamperzy w bazach i jet packi=)

Ojczul1
23-04-2006, 20:18
Gra zajebista ale jak alieny maja tyranty to na 90% wygraja chyba ze ludzie maja naprawde dobrze chroniona baze.Nick w grze Ojczul_PL

Knight Patryk
04-05-2006, 16:34
Heh zalozylem se teama z Ojczulem(TeamPentagram).Wlasnie ucze sie grac bazylem jak co w grze [TeamPentagram][email protected] polecam ta gre:)

omega_107
18-05-2006, 10:14
Hey, mam problem, ponieważ wczoraj grałem i mi ładnie wchodziło na serwerki, a dziś od rana łąduje się wszytko i na ekranie tam gdzie jest już wszytko po 100% pojawia się u góry kursor i zaczyna trzaskać modem równo i koniec dlaejnie wchodzi. Pingi mam na poziomie od 88 - 200.

Prosze pomóżcie, dlaczego tak sie dzieje.

Ojczul1
31-05-2006, 21:07
Dobra wkońcu jest klan już dobrze działający nazwa:
{DB} biało czerwone.
Adres forum www.tremordb.fora.pl
Jestem liderem moje gg to 4324302 jak ktoś chce dołaczyć najpierw na forum pisać.

DyCHa
01-06-2006, 13:24
Ja też jestem w {DB} :p :) ZAPRASZAM!!

Knight Patryk
01-06-2006, 19:23
Ja tez jestem w DB jak co i am Opolanin w grze:P wiecie ten co na satgnu ma pierwsze miejsce i wali marem pozniej tyrantem poznajecie?:D

Argus
30-07-2006, 21:39
a ja mam taki pytanko wiem ze to noobowskie ale jak wejsc alienem w przeciwnika ?

MaveriC
31-07-2006, 00:59
no nic ...ja dopiero sciagam ^^ wydaje sie ciekawa...a ze w "pewnego moda" do hl gralem z niemalymi skillami :P to i w modzika do Q sie sprubuje :> bo wydaje sie interesujacy ten rpg motyw :>

no cush moj nick to bedzie prawdopodobnie: MorguL jak za starych CS czasow :>

Avager
31-07-2006, 15:25
a ja mam taki pytanko wiem ze to noobowskie ale jak wejsc alienem w przeciwnika ?

Tobe chyba chodzi o motyw z Aliens Vs. Predator... gdzie Headbugger zapuszczal jakies jajeczki przez otwor gebowy ofiary ... by przyszly alien mogl se swobodnie dorastac w ciele nosiciela...

Tutaj gryziesz ofiare...
Celuj w Glowy (Skacz by glowe ugryzsc... musisz w nia celowac)...

Potem naciskasz Q i sie ewoluujesz..

Argus
02-08-2006, 02:50
Aha sorry ,troche mi sie pomylilo czytalem to wieczorem a jak ja wieczorem cos czytam to ... o.O ;)

auhh
09-08-2006, 19:43
Heh zalozylem se teama z Ojczulem(TeamPentagram).Wlasnie ucze sie grac bazylem jak co w grze [TeamPentagram][email protected] polecam ta gre:)

rofl, czemu nie nazwales teamu f@jniej, na przyklad (SteelHandFXTeamPentagramSKFnaticComplexity4KingsK 0/\/\4/\/D0)?

_Assassin_
20-08-2006, 21:00
sciągam 95% :)
jak wyprubuje dam edit :)
chętnie wejde do DB

@edit:
Gdzie są ustawienia graficzne, pokazuje mi że niemam mapy :(

Zając
21-08-2006, 12:06
Hehe... Widze że Avager nie próżnuje :D Dużo gier widze tu opisujesz... Ściągam właśnie ale mam niestety wolnego neta (radiówka 128 ;/ ) ale już mam ponad 7 mega... Jakby co dam sobie nicka Zajac ;D Pewnie będę grał obcymi...

BTW. Obcy też mają coś tupy wieżyczki? Bo nie zauważyłem czegośtakiego w opisie...

Oerta
26-08-2006, 14:36
Gra jest bardzo dobra polecam obcych baredzo dobzi są szczegulnie Tyrant i adv. Marauder =D

Jakby coś założyłem nowy klan w tremulousie www.bodclan.forumer.pl

Torog Velrock
01-09-2006, 20:56
Siemasz gra ktoś teraz - bo ja begginer jestem i chciałbym się czegoś kolwiek kim kolwiek nauczyć
a tak wogule to jak się zarejstrować bo ja chyba lewy jestem (w co się nie dziwie)

grzelu8
02-09-2006, 21:24
moj nick to: grzelu
lubie grac aliens tylko nie bardzo mi to wychodzi xD
@edit
no humanami sie fajnie gra na mapach co maja wysoko sufit :D (jet pack)

Ojczul1
05-09-2006, 22:37
{DB} Rekrutuje potrzebujemy ludzi po rozpadlismy sie troche jest nas tylko 3 teraz
Ja
Silver
Dukem
mamy forum i ts'a forum:www.tremordb.fora.pl
ts:195.70.37.242:8767 hasło podam jak ktos dołaczy do klanu(tylko jemu)
My w 3 jestesmy pro ale przyjmiemy tez nowych graczy i nauczymy grac:)
Alien Rlz 4ever

Knight Patryk
06-09-2006, 14:13
Ha mnie spotkacie jako Sage albo Silent Angel i tak wymiatam xD.Niechwalac sie to jestem najlepszym polakiem w to gre:P(tzn tak duzo ludzi mowi) i wg,mnie tez.Chyba widziecie jak na Pub pl rzeznie >)
Kiedys w klanie [PF](sam zalozylem:P) ale odlaczylem

fedrow
07-09-2006, 21:09
witam mam problem a dokladniej kiedy skonczy sie pojedynek i laduje sie next mapa wyskakuje mi blad i jak chce grac na innym servie ciaGle pokazuje blad jedyne co mozna zrobic to wylaczyc i wlaczyc gre a to troche dlugo trwa jak na moj komp

Devil MayCry
07-09-2006, 21:32
Ściagne zobacze co to będzie
23 min sciagania

Avager
07-09-2006, 21:45
Ha mnie spotkacie jako Sage albo Silent Angel i tak wymiatam xD.Niechwalac sie to jestem najlepszym polakiem w to gre:P(tzn tak duzo ludzi mowi) i wg,mnie tez.Chyba widziecie jak na Pub pl rzeznie >)
Kiedys w klanie [PF](sam zalozylem:P) ale odlaczylem

E ja Ciebie chyba widzialem... Lol, nie powiedzialbym zebys byl wymiataczem...no ale coz...

Gdybys widzial czasy gdy Elita Polska grala ...za poczatkow Tremulousa jako Stand-Alone'a ... To by Ci szczena opadla....tera skill to juz nie ten sam... a malo Elity gra...

Po za tym, jak bys spotkal Masterbite'a za tamtych czasow to bys *****cy dostawal... jak byl jako dretch, nigdy nie miales szans...chyba ze ktos przy Tobie byl... Ni go uniknac ni nic.... on ma ciagle FPSy na 99 , myszke baaaardzo dobra i celnosc tak samo..same headbite'y leca...

wiec nie chwal sie :) , bo on by Cie z latwoscia zownowal.

Oerta
07-09-2006, 23:13
Ha mnie spotkacie jako Sage albo Silent Angel i tak wymiatam xD.Niechwalac sie to jestem najlepszym polakiem w to gre(tzn tak duzo ludzi mowi) i wg,mnie tez.Chyba widziecie jak na Pub pl rzeznie >)
Kiedys w klanie [PF](sam zalozylem) ale odlaczylem

Chwalisz sie i chwalisz ale ja ciebie także czasem jade-.-
Ten klan PF teraz jakiś samolubny jest,innych często olewają

A co Do BoD'u to upadł przez drugiego leadera więc nei dawajcie zgłoszen

Devil MayCry
08-09-2006, 16:46
Walnelem se swoj server i gra moze sie ciekawie zapowiadac ale co do gry w sieci... to nie wyszukuje mi serverow wiecie moze jak temu zardzic ?

fedrow
08-09-2006, 19:13
whcodzisz play i na gorze ustawiasz internet zamiast local i nacisnij jeszcze get a new list i masz Ja gram czesto na "Fucking KILLZONE" zebym tylko bana nie dostalem :P:P

Knight Patryk
09-09-2006, 01:02
Chwalisz sie i chwalisz ale ja ciebie także czasem jade-.-
Ten klan PF teraz jakiś samolubny jest,innych często olewają

A co Do BoD'u to upadł przez drugiego leadera więc nei dawajcie zgłoszen

Czasem... ze mi goona z rifla dobijesz:P.Ja sie niechwale ale wiekszosc znajomych tak mowi>).No i pobilem rekord tremu. 96 fragow w 22 minuty na serverze 14 osob(z 7 bylo w humanach)=D

Adaras
09-09-2006, 01:27
Ściągnąłem i muszę przyznac, że bardzo przyjemnie się gra. Oczywiście zależy na jakich serwerach.

Ludzie są ciekawi i nieco łatwiejsi, aczkolwiek alieni jak już do czegoś dojdą w dużej liczbie to są niepokonani. Jak na razie z reguły potyczki na "moich" serwerach kończyły się tak, że wpadała ekipa alienów, w tym kilku Tyrantów i nawet Battlesuit na nic się zdawał. Polubiłem Flamethrower'a w takich sytuacjach...Byleby tylko serwer miał wyłączony Friendly Fire :)

Avager
09-09-2006, 13:30
Czasem... ze mi goona z rifla dobijesz:P.Ja sie niechwale ale wiekszosc znajomych tak mowi>).No i pobilem rekord tremu. 96 fragow w 22 minuty na serverze 14 osob(z 7 bylo w humanach)=D

o rly ?
Tez mi daj noobkow do ludzi ktorzy biegna solo z riflem i broni nowych kupic nie moga... to bede miec ponad 100 takze -.-

Jakby nie bylo FF na serwach na ktorych grywam, spokojnie kazda gra konczyla sie dla mnie wynikiem 70+ fragow (chyba ze dolaczam sie w polowie gry).

A to ze twoi koledzy mowia "łał mastah jestes w tom gre Tremusollluss" (jak grasz z nimi na LANie i wogole...).

Wez przestan, wcale nie jestes najlepszym polakiem, a to ze wchodzisz na serwer z noobkami to nie moja wina, ze potem sie wywyzszasz ... powiedz mi na jakim grasz, to zobaczymy (IP i port)... .

Knight Patryk
09-09-2006, 14:30
Moze najlepszy niejestem ale od ciebie tak;).[ISR Games]Pub PL

Adaras
09-09-2006, 15:07
@up
Boże, błogosław skromnych i pokornych...

@topic
Z każdą kolejną grą dochodzę do wniosku, że Tyranty są za mocne...Kolejny serwer, Znakomicie rozbudowana baza, wieżyczki masakrują wszystko w polu widzenia, mało kto biega bez BS+LC. Wpada kilku Tyrantów i zaczyna się masakra -_-"
Zna ktoś jakiś SKUTECZNY sposób na te bestie?

Knight Patryk
09-09-2006, 19:41
@up
Boże, błogosław skromnych i pokornych...

@topic
Z każdą kolejną grą dochodzę do wniosku, że Tyranty są za mocne...Kolejny serwer, Znakomicie rozbudowana baza, wieżyczki masakrują wszystko w polu widzenia, mało kto biega bez BS+LC. Wpada kilku Tyrantów i zaczyna się masakra -_-"
Zna ktoś jakiś SKUTECZNY sposób na te bestie?
BS+chain albo lucek ale by zalatwic luckiem tyra trzeba miec skilla;P do chaina granata polecam

fedrow
09-09-2006, 21:05
czy humansy maja lvl :P

Avager
09-09-2006, 21:50
ich lvl to EQ...

Co do tego czy jestes lepszy...moze i alienem tak...nie widzialem jak grasz czlowiekiem, wiec powiedziec nie moge czy lepszy jest (trzeba patrzec sie na caloksztalt).

Po pierwsze, zapamietaj, ty kosisz fragi, ja kosze budynki, jesli mam marudera i mam szasne dostac sie do bazy to ludzi mam gdzies, atakuje nody i armory... ewentualnie heada walne... ale nie lece by kogos zabijac . Ty robisz na odwrot... Wiec czy lepszym jestes ? nie wiem... moze do koszenia fragow, ja zawsze gralem w grach postaciami tajnymi, ukrywajacymi sie w mroku i sabotujacymi od tylu wrogow...taka moja taktyka.

No, ale i tak Master Bite'a nie pobijesz, nie masz szans :). Ja myslalem ze ty dretchem wymiatasz, ale ty glownie dragiem... wiec czy dobry jestes ? znowu mam watpliwosci :) wybacz.

Sposob na Tyranta... BS + Pila i dobry dodge skill, BS + Chaingun, LA + B.pack + Luc i spam z lucka (ale na Pub.pl spamu (prawdziwego) nie da sie robic... jedynie 2nd attackiem) no i mozna ewentualnie lucka u LA zamienic na MD (mass drivera, 10 strzalow celnych i tyrant lezy... dobrze dziala razem z Desp'em w teamie :P (Deps to taki jeden, co dobrze strzela z MD ;) ) 5 strzalow i tyrant wtedy lezy... :) .

Knight Patryk
09-09-2006, 21:58
ich lvl to EQ...

Co do tego czy jestes lepszy...moze i alienem tak...nie widzialem jak grasz czlowiekiem, wiec powiedziec nie moge czy lepszy jest (trzeba patrzec sie na caloksztalt).

Po pierwsze, zapamietaj, ty kosisz fragi, ja kosze budynki, jesli mam marudera i mam szasne dostac sie do bazy to ludzi mam gdzies, atakuje nody i armory... ewentualnie heada walne... ale nie lece by kogos zabijac . Ty robisz na odwrot... Wiec czy lepszym jestes ? nie wiem... moze do koszenia fragow, ja zawsze gralem w grach postaciami tajnymi, ukrywajacymi sie w mroku i sabotujacymi od tylu wrogow...taka moja taktyka.

No, ale i tak Master Bite'a nie pobijesz, nie masz szans :). Ja myslalem ze ty dretchem wymiatasz, ale ty glownie dragiem... wiec czy dobry jestes ? znowu mam watpliwosci :) wybacz.
.
Nie klocmy sie juz :-)dretchem umiem dosyc niezle grac ale wiesz jak to jest otwarty balkon no i mam zimne rece i trudno sie trzyma mi myszke.Co do budynkow.Staram sie kosic budynki ale jak widze ze sam mam goona to nic z tego nie wyjdzie wiec czekam do SD.Co do sabotarzu to bazylem dobrze umiem takze grac(taki assasin):P.

Avager
10-09-2006, 01:59
bazyliszek to dla mnie czysty kamikazze...(dobry tylko do s1 i jescze troszeczke do s2 (Ale tu juz wymieka ( bo helmy + radar )) .

Maruder ownuje... Dragon tez...jesli chodzi o czysty frag ...ale maruder jesli chodzi o niszczenie budynkow za wiezyczkami, bazyliszkiem jesli przejdziesz dzialka to bedzie cud...bazyliszek jest dobry do rozwalania ich (ten jego/sluz czy tez slina/ albo pazurki jad czy co tam ... (nie chodzi o chmure gazowa ) ... co zatrzymuje ludzi, spowalnia wiezyczke takze... (obraca sie wolniej, ale strzela tak samo).

grzelu8
10-09-2006, 11:56
spoko mi sie gra humanem na s1, biegam tylko z rife i mam wiecej frag od tych co maja lepsze bronie :D oczywiscie gdy nie ma na serverze Desp'a :D

Heliwurab
10-09-2006, 12:32
Jakoś nie moge znaleźć tego Pub.pl

Dretche na początku ownują, headshot a potem nogi na s1 i gosciu leży. potem Draga i zaczyna sie zabawa... Najlepszy jest adv. mar. gdy tamci mają s1-s2. Troche poskakac, prądu troche i evo point dla ciebie ^^
Ludzką obrone mozna latwo zniszczyc i nie mozna ustawiac jej na scianach więc ludzie czesciej przegrywają... ale gdy zaatakuje cie grupa BS razem z LC, flame i pulsem to masz prze......

P.S. headshot wyszedl mi narazie raz na pare tygodni gry :[
nick: PLant (Alien's Wraith, tremulous.info Alpha & Beta, Fun-zone 1.1.0) :D

Ojczul1
10-09-2006, 12:55
Ja gram pod nickiem {DB}Ojczul biało czerwone db i nick na: Derelict, Alien's wrath,Pub Pl bo tam n00bki i mozna sie bawic:D satangu czasem na jakims innym jak tamte empty albo full.
Jak zobaczycie tego kozaka grajacego maruderem albo adv maruderem to ja:D

Knight Patryk
10-09-2006, 21:54
e tam avager jak se nie radzisz z pulsem bazylkiem to skilla sie ni ma:P^^ ja trenilem 3 dni ciagle bazylem i juz nieraz chaina z bsem zabilem solo:P

Senseal
12-09-2006, 15:16
Skoro aż tyle pochlebnych opinii jest to chyba się skuszę...
Znajdziecie mnie pod nickiem Goxenul

PS. Bardzo to krwawe?

Max121
16-09-2006, 16:28
Dość innowacyjna gierka, ale specjalnie mi do gustu nie przypadała (wole normalne DM, bez blokowania respa -.-, Quake 4 rox0r). W skali od 1 do 10 daję 7.

Ojczul1
26-09-2006, 22:19
Bazyl to gówno jest dla mnie wole marudera.Drag ma dobry dmg ale slaba szybkosc i duży jest bez problemu zabije dragona jak mam shotgun a z maruderem jak koles umie grać jest już gorzej.

Wojo Astera
27-09-2006, 14:19
Czytam i czytam... ukończono 57% :) nick : Morte. Cya in game.

Shinnok
02-10-2006, 21:25
Śiema ściema o tej porze karzdy coś powiedzieć może :D .A tak dokładniej zrobiliśmy z kumplem klan Galactic Warriors ...jak by ktos chciał prosze o składanie podań forum jest tu -> http://www.gwtremulous.fora.pl/ :) .Wymagań duzych nie mamy przyjmiemy każdego Gracza który umie (srednio grac ) przynajmniej rekord 45 fragow ;].Zapraszamy.

Ojczul1
03-10-2006, 18:48
up:Rekord fragow LOL ja ci moge nabić 100+ fragów na jakims servie z noobami... fragi to gówno ważniejsze jest czy umie baze rozjebac^^.
{DB} Jeden z najlepszych polskich klanów rekrutuje przyjmujemy po sprawdzeniu umiejetnosci pisać na www.tremordb.fora.pl podania w dziale rekrutacja

Shinnok
03-10-2006, 23:12
Wiem ze fragi to nic...ale ten klan został stworzony do treningu umiejetnosci graczy ,niechodzi mi oto ze to dla nobow ale dla karzdej SREDNIEJ osoby która chce potrenic albo sie czegos nauczyc...ja moze niegram jakos super reweracyjnie ale trenowac trzeba...a ten klan do tego właśnie jest B)

Volan Rookstayer
04-10-2006, 13:01
Hmmm gram w to i muszę przyznać, że to jest bardzo fajna gra. Zawsze gram ludźmi i uwielbiam z Chainguna (czy jakoś tak) dobijać tyranty jak zaatakują bazę :D Pffff ale ile ludzi już tym wkurzyłem :)

Knight Patryk
08-10-2006, 17:18
Shinok to ty?ten czerwony noobek z wykrzyknikiem?;] Sage here:D

grzelu8
17-10-2006, 17:14
e tam znudzilo mi sie po tygodniu
cs lepszy ;)

exeros
03-11-2006, 22:01
@Ojczul.
Dlamnie zabawą jest FRAG, nie rozwalenie bazy:>
Gra jest dla nas a nie my dla gry.
Pzdro!

Knight Patryk
05-11-2006, 17:23
@up
exe n4p wiesh kto sejdz sage albo E czlonek elemental family(nie powiem dokladnie:<)slyszalem ze cie Fi** wyrzucil z klanu to prawda? n444444444444444p TkingWater ^^

Avager
05-11-2006, 17:58
Sage, wiesz co jest z Pub.pl ?...Sage....Patryk ?

exeros
05-11-2006, 22:18
@sage LOL wiem kto ty ;p
nie niewywalil mnie :>
@avager
www.pro-friends.rox.pl

Knight Patryk
06-11-2006, 15:39
no tak avager masz na pro-friends.rox.pl co sie stao. a zreszta ja juz tam gram nie bede bo noob admini sa typu placzace dziecko Rose ktory dostal bana na AW(aliens wrath) za to ze gadal rzeczy typu:HAHAHHAA U DIED WITH s2 BY GOON HAHAH NOOB albo:FUCKING CAMPErS GO OUT NOOB i on ma niby 21 lat...

Avager
06-11-2006, 16:44
up:

Wiesz, ze ja na tych camperow tez sie dre..itp :)
Kampuja tylko i czekaja na s3... heh... a jak wyjda troche dalej to gina w 10 sekund... a jak walcza juz s3 vs s1 to mysla ze sa pr0 (bo maja s3).

Knight Patryk
08-11-2006, 17:40
nie prawda na s3 wciaz campia xD

Kuan Ju
13-12-2006, 19:22
www.tremulous*********

No i zapraszam do klanu [DVP] xD 15 nas juz jest

Feel my wrath na Linux62 me pawnzord 8o

light armor+battpack+helmet+luci i zegnam :P

Knight Patryk
13-12-2006, 19:26
www.tremulous*********

No i zapraszam do klanu [DVP] xD 15 nas juz jest

Feel my wrath na Linux62 me pawnzord 8o

light armor+battpack+helmet+luci i zegnam :P
ar ju szur?

Avager
13-12-2006, 19:46
O lol.. To sa jeszcze noobki z Light Arm+ Jet Pack + Helmet + Luci ???

ROTFL
A ja myslalem ze Flammer z jetpackiem to szczyt kretynstwa xD

BS + Shotgun , BS + Chaingun, Light Arm +b.pack + Mass Driver FTW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Knight Patryk
13-12-2006, 19:57
adv basil+gas=tricki disco :E

Knight Patryk
03-02-2007, 18:12
sry za dabyl post ale musza ludzie przychodzic.
Rekord gry pobity przez 13/14 latka?:>
http://img441.imageshack.us/my.php?image=shot0255zg5.jpg

Tawer Redeye
05-04-2007, 10:51
Odświeżam :P
Gra jest spoko. Mój ulubiony mod to balanced. Ale szkoda, że w patchu 1.2 mają zrobić takie ułatwienia, że 90% walk to ludzie wygrają. Aktualnie robie mapkę. Screen w linku(jest duży) Mapka - Screen (http://img406.imageshack.us/img406/7963/mapkauu3.png)

Heliwurab
05-04-2007, 12:59
No, skoro odświeżony, to trzeba coś powiedziec.
Wg. mnie mody są do dupy, xael jest cholernie lamerski i tylko adv. tyrant w balanced i biokity i kamuflaże w TremX się przydają ;)
Prawda że 1.2.0 odwróci strony niezbalansowanych teamów na szale humanów, ale przynajmniej gra będzie ładniejsza i adv. goon będzie dostępny na S2 ponoc ^^

:btw. mój nick to [DVP]PLant :)
www.pts.xt.pl wiem, że nie ładnie sie przechwalac, ale to najładniejsza strona polska o Tremie
Zapraszam, gra jest naprawde warta ściągnięcia, gram w nią prawie rok i pogrywam w nią codziennie conajmniej 1 godzine xD

Knight Patryk
09-04-2007, 19:40
moj to Sage aktualnie YK@M^ortred i lubie wkurzac planta potem dostaje muta:<.
btw dzis wygralismt 7:0 z Empire=] Gralem na nowym tjw i jest to tak.
Zap mary trwa caly czas poki nie zejdziesz z zasiegu(wydaje sie ze wymiata zap) ale naprawde nie jest tak latwo utrzymac zapa z 5 sekund:).Totalne zablokowanie chompa w trakcie pounca.regeneracja alienow jest taka sama jak w terazniejszej wersji przy jajach/om czyli nie bedzie wyskakiwania za sciany podczas ucieczki z 30hp tylko raczej wroci do bazy:P.Charge tyranta zadaje ostry damage ale laduje sie 3x wolniej i tyr nie jest przyspieszony.adv basil nie wydaje odglosow podczas chodzenia,zwykly tez(hahah ja dalem ten pomysl xD).Turret ma podwojne obrazenia ale nie atakuje odrazu tylko po 2 sekundach wiec mozna latwiej dreczem tura rozwalic.widac ilosc hp budynkow lepszy system budowania(trudno to wytlumaczyc) strzaly pulsa sa mniejsze, nie bedzie luci spamu ale za to kulki male luca sa bardzo szybkie(szybko dolatuja do celu) no adv goon na s2 :P no i wiecej nie pamietam:S.A arm ma wiecej hp i Adv basil i basil maja aure leczenia i gaz spowalnia a nie truje:]

Virusmaxi
11-04-2007, 08:15
Dzięki że odświeżyliście, zajefajna Giera :D

PS. Jak się nazywa najsilniejszy Alien? :P

Hoxiu
11-04-2007, 09:37
@up

tyran? Chyba, że coś zmienili :p

Swojego czasu jak w to grałem nieźle wymiatałem, nie było na mnie mocnych :P Ale już pare miesięcy nie gram i narazie na tym kompie w tremka sobie nie pogram :(

Knight Patryk
12-04-2007, 10:18
Tyrant nie tyran.Turret nie turrent.
@Up
zawsze odemnie baty dostawales:P i niezlym nerwuskiem byles ale grales dobrze:) to bylo Biale hoxiu z zoltym X?:]

Tawer Redeye
22-05-2007, 21:52
Kolejny raz odświeżam. Ostatnio dużo gram razem z kumplem.
Mój nick GallPL
Jego Kharos
Szkoda, że nie widzieliście obrony ludzi na s1 przed tyrkami(mapa ATCS). Obaj wzieliśmy chainguny reszta miała kase tylko na jakieś shity(las gun, shotguny itd). Z trudem udało się obronić nam baze.
Efekt? została zbrojnownia (10%hp) medistation(50%), 2 spawny(100%), jeden turret(15%) i React(prawie zniszczony). Wszystko było dzisiaj.

22-05-2007, 22:28
a mam pytanie bo kiedys tez niezle sie gralo w ta gierke czy zmienilo sie cos w niej ? jakies updaty itp ?

Heliwurab
22-05-2007, 22:37
Numer to nadal 1.1.0 stand-alone, jednak jest zapowiedziana wersja 1.2.0 za coś około miecha powinno wyjść. Narazie mozna pograc w betę na paru serverach.
Szczerze mowiac to wersja 1.2 bedzie do dupy ;/

Thamion
24-05-2007, 00:01
Tawer, dla ciebie Pulse jest shitem? Sorry, ale widziałem nie raz, jak na s3 ludzie zamiast brać lucyfery (albo coś innego), latali z Pulsami. I dobrze im szło. Zresztą sam nieraz mając full $ biorę właśnie Pulse'a.

Z Pulse'a jednym magazynkiem można zabić Tyranta. Trzeba tylko trafiać. Zaś na dretche, maraudery i basiliski jest to broń doskonała, bo we dwóch można zrobić taki ogień krzyżowy, że...

Chociaż średnio sobie radzi z goonami, gdy te uciekają.

Chociaż ciekawie wyglądała obrona ludzi na ATCS na s3. Został jeden koleś z luckiem, jeden resp i reactor. Dookoła niego tyr, dwa goony i dretche, wszystkie dość poobijane po długiej obronie. I koleś jeden potężny strzał w ziemię, zabił tyra i goony, dretche zwiały. I z radości postanowił na wiwat strzelić... trafił w resa niszcząc go i się zabijając się...

Tawer Redeye
24-05-2007, 16:20
@up sory pulse to nie shit ale pomyliłem z las gun, zawsze mi sie mylą...:(

exeros
25-05-2007, 13:19
Szkoda, że nie widzieliście obrony ludzi na s1 przed tyrkami(mapa ATCS). Obaj wzieliśmy chainguny reszta miała kase tylko na jakieś shity(las gun, shotguny itd). .

Own3d....
Chainguny sa do dupy lekko mówiąc.
lasgun,shotgan shity? to są najlepsze bronie w tej grze (no i md)
Cya.

Sage...ja całego skilla straciłem(jeśli w ogóle kiedyś miałem^^)3 miechy nie grałem ;p

Tawer Redeye
25-05-2007, 16:58
Tia... Shotgun może i jest dobry ale musisz być blisko aliena co oznacza łatwy dead. Las gun. Nigdy nie widziałem gościa z bs i las gunem jeśli miał kase na lepszy sprzęt. Nawet na s2 po nich ani widu ani słychu..
Chaingun jest dobry na goony i mary tylko trzeba mieć BS albo kucnąć.

Heliwurab
25-05-2007, 17:35
Chaingun jest dobry na s2 na goony. Nic ci nie zrobia i maja szybkiego deada ;]
A wg mnie lasgun jest lepszy na hunting pod koniec gry niz md.

exeros
25-05-2007, 22:41
Tia... Shotgun może i jest dobry ale musisz być blisko aliena co oznacza łatwy dead. Las gun. Nigdy nie widziałem gościa z bs i las gunem jeśli miał kase na lepszy sprzęt. Nawet na s2 po nich ani widu ani słychu..
Chaingun jest dobry na goony i mary tylko trzeba mieć BS albo kucnąć.

O KU*WA! BS+LS buhahahah
najlepsze sety-
Md+battapack+helmet+l.armor
LS+battapack+helmet+l.armor
Shot+l.armor+helmet
A chaingun,BS,flamer, to dla lamek, co w ogóle nie mają skila...jak można w ogóle chodzić w bs? toć to nie widać gdzie jest alien...helmet to podstawa.
Z Md/ls/shota bardzo łatwo się fraguje....pograjcie tak z 2 tyg. samym lasem...a potem md i shotem....trochę skila nałapiecie
Z MD-drecht jest na 1 strzala mara i goon też łatwo padają, z shota drecz-1 shot mara 3, goon 4.
Troche pogracie, złapiecie troszke skila, i was nawet niedotkną
" Tia... Shotgun może i jest dobry ale musisz być blisko aliena co oznacza łatwy dead."
Mówisz tu o dedzie aliena no nie?:>
Pzdro!

Ps. Jak myślicie, wygralibyście w BS+CHAIN z Bazyliszkiem Sage'a?:>

Tawer Redeye
25-05-2007, 23:02
@up dobra wygrałeś... Zresztą wybróbuje te twoje metody... Jedno jest dla mnie pewne w bs-ie dobrze się gra z flamerem - inaczej obrywam. Zawsze można iść do tyłu ale to troche niewygodne dla mnie.
@edit zresztą może to wina braku skupienia przez to, że siorki nonstop coś gadają, proszą mie o to.
@edit2
Tak wygram jeśli ustawie się w rogu... 10 razy próbali mnie wtedy zabić...

Hadugg
26-05-2007, 13:26
Yy?
Śmierdzi ryniaczem

Tawer Redeye
26-05-2007, 13:52
@up O co ci chodzi

Heliwurab
26-05-2007, 13:56
lol..
BS jest dobry na tyrki albo jako oslona gdy ludzie rushują.
Chaingun swietny na lepsze potworki.
helmet tylko do polowania lub na s2, na s3 tylko dla luci +battery pack -.-

No i nie mów mi że shotgunem walniesz na 5-10 metrów ><
Btw. fragi to nie wszystko, trzeba umieć grać, budować, no i przeżyć. Fragami wszystkiego nie załatwisz..
P.S. Lasgun jest świetny do dobijania lub ogolnie huntowania.

exeros
26-05-2007, 15:32
@up lol za mało skila.
Ile to razy rozwaliłem bazę alienów lasgunem choć mieli s3?
Bs , flamer, chaingun to najgorsze bronie w tej grze.
Co do "fragami niczego nie załatwisz"
Buhahaha...ja mówię o fragowaniu...i rozwalaniu bazy...lasgun jest do tego świetny...w chaingunie się za szybko kończą naboje...
Btw. Podaj nick...może się kiedyś spotkamy na 1vs1?

Helmet jest PODSTAWĄ w tej grze gdy grasz humcami...
W BS to nawet nie wiesz, gdy alien do Ciebie podchodzi od tyłu

Wiesz ile razy ubiłem chaina+bs drechtem?
1 nabój chain to bodajze 6 hp...koleś wystrzela te 300 w ścianę, trafiając mnie z 2 razy...czasami jednak się to nie udaję.
W tremie jest elita,noobki i newbie...ja zawsze zaliczałem się do tej 3 grupy...choć często kickowano mnie za "AimBota" którego nigdy nie miałem.
btw. wiecie że aliena najłatwiej trafić w locie? ma on 0 pole manewru..1 strzał z md i taki dretch leży.

Piszcie chętnie wam odpowiem jakby co.
Cya.

Heliwurab
27-05-2007, 12:53
Powiedz mi mój drogi gdzie ja do cholery ci napisałem że lasgun jest słaby?!
Może trafiasz na noobki bsy, jest w cholere ludzi którzy bs+chainem zabiją pare dretchy i idą dalej -.-
BS jest bardzo potrzebny. Gdy natrafi się tyr podczas rozwalania bazy alienom to lasgunem nic nie zdzialasz, a jako bs jesteś bardzo pomocny, odciągniesz tyrka albo zajmiesz go czymś a reszta teamu załatwi sprawę.
Zresztą i tak nie gram czesto ludzmi, luci i flame strasznie wk***ą.
Wole goony :P

Xantro
27-05-2007, 14:23
Mój nick Xantro, fajnie sie przed chwilą grało;p Ale i tak wole alienów, jak ewoluujesz w tyranta to ludzie na 1 strzał padają... goon też dobry tylko troche powolny. Dretch nie jest wcale słaby, wystarczy dobrze grać i naprawde trudno go trafić. Oczywiście wg. mnie bo tu są inni masterzy wymiatacze, a ja gram dopiero od kilku (2-3) dni;p

exeros
27-05-2007, 16:12
Nic nie zdziałam lagunem? LOL!
Nie nic...tylko rozwalę tyrka i zacznę rozwalać bazę.

Cya.

Knight Patryk
29-05-2007, 16:18
stfu noobz:S
Exeros niewiem czy dalej grasz ale tera wszystko w tremie sie zmienilo i to duzo sa bardzo dobre strategie tera na alienow nie sa juz takie imba:<.Lc+bp+helm+larm roxi ale jak grasz z nubami... jak grasz z pro polecam bs+chain

exeros
29-05-2007, 16:58
hmm..co prawda byłem bez netu z 3 miechy...ale jakoś nie zauważyłem by md,lasem nie móc trochę pobić alienki...i tak wszyscy padają ;p

Cya sage...a ty grasz jeszcze?^^

Knight Patryk
29-05-2007, 19:12
rzadko<10z>

Tawer Redeye
29-05-2007, 20:22
Fajnie... zostałem zbanowany pernamentalnie przez Kharosa(karos etc.) na moim ulubionym serwerze - Planata Moscow... Będe musiał odwiedzić kafejka lub pójść do kogoś o załatwić odwołanie. A to wszystko bo zdeconował om i dał przed bazą ludzi...

Thamion
30-05-2007, 19:14
Osobiście lasguna nigdy nie używam. Na s1 to albo chodzę z rifle'em albo z chaingunem (ale rzadko, bo wole chować kasę na s2).
Na s2 biorę Pulse'a + Battery + Helmet + Arm. Ewentualnie zamiast Pulse'a Chainguna.
Na s3 to najczęściej Luci + BS, czasami Pulse'a + BS
Tylo.

exeros
30-05-2007, 19:39
@Pierwsze 5 minut na s1 i masz 2000$...
@Tawer-Zapraszam na Kocur'a:>

Tawer Redeye
30-05-2007, 20:04
@exeros Sorry, że nie było mnie na tej mapce ale jej nie mam na dysku.
BTW może mi podać map rotation? to wtedy ściągne wszystkie mapki

exeros
30-05-2007, 20:21
@przy wchodzeniu na serva masz linka do stronki...niepamientam jak dokladnie leci ale...;p na tej stronce masz all mapki z rotationa.
Cya;p

Tawer Redeye
30-05-2007, 21:08
Thx.. Zaraz sciągnę, teraz mam pomysł do mapy do trema.:p

Knight Patryk
01-06-2007, 00:12
BS+puls to najwieksze lamerstwo wystrzelisz 1 magazyn i lezysz.
Zapraszam na YK@Public House :>

Tawer Redeye
06-06-2007, 18:49
Ehh, jednak przyda mi sie nieco treningu... Mógłby ktoś mi dać rady - wiem, że mam celować z wyprzedzeniem przy niektórych broniach ale jeszcze nie mam tego nawyku. BTW jak robić head bite z ziemi(najlepiej żeby ktoś mi pokazał)

exeros
06-06-2007, 19:09
Celuj w głowę...z ziemi...proste?
Podnieś łeb aby celował w głowę:P
A co do celowania-po prostu graj, tego nie da się nauczyć przez tłumaczenie;p
Wyrób sobie ten nawyk
Cya

Tawer Redeye
06-06-2007, 19:25
Próbowałem tak może i nie wychodziło, może po prostu źle celowałem.
Z tym nawykiem to ćwiczę ale na razie nie wychodzi może za jakiś tydz, 2.

Heliwurab
06-06-2007, 22:40
Headbite na czyste ciało z ziemi zabiera tylko 96 hp wiec nie zawsze zabijesz za 1 ciosem ;)

Z brońmi Ci nie podpowiem, bo ludźmi nie gram. Ale jak poznasz shotguna to masz potęge w dłoniach ;)

Tawer Redeye
07-08-2007, 19:22
REFRESH! :)
Coraz lepiej mi idzie, na karith zdobyłem 60 fragów, potem dzięki komuś lepszemu wygraliśmy na 5 sekund przed końcem. Najbardziej mi się spodobał teraz fort 4 :P . Ehh muszę sobie załatwić zewn. ip to bedę miał własny serv :P

Ojczul1
07-08-2007, 22:49
REFRESH! :)
Coraz lepiej mi idzie, na karith zdobyłem 60 fragów, potem dzięki komuś lepszemu wygraliśmy na 5 sekund przed końcem. Najbardziej mi się spodobał teraz fort 4 :P . Ehh muszę sobie załatwić zewn. ip to bedę miał własny serv :P

co to jest 60fragow jezeli ktos feeduje? pozatym gdybys gral dobrze to nie przejmowalbys sie fragami tylko niszczylbys base jezeli bedziesz umial w pojedynke rozwalac wiele rodzajow baz na roznych mapach to może zdobedziesz szacunek pro graczy bo fragi jest latwo zdobyc a zniszczyc baze juz nie(jezeli jest dobrze zrobiona)

Tawer Redeye
07-08-2007, 23:28
co to jest 60fragow jezeli ktos feeduje? pozatym gdybys gral dobrze to nie przejmowalbys sie fragami tylko niszczylbys base jezeli bedziesz umial w pojedynke rozwalac wiele rodzajow baz na roznych mapach to może zdobedziesz szacunek pro graczy bo fragi jest latwo zdobyc a zniszczyc baze juz nie(jezeli jest dobrze zrobiona)1. Mało kto feedował, goście chodzili z prifllami, ja po prostu dobrze wykorzystywałem kryjówki i rogi.
2. Wszyscy campili z p-rifflem w bazie, nie było szans snipować nawet przy dużej ilości adv goon bo i tak za szybsko padały, a tyrkiem nie łatwo wejść do elevator room na górę. A jak już zdobyli s3 to all bs i lc spam -.-

Knight Patryk
15-08-2007, 15:43
1. Mało kto feedował, goście chodzili z prifllami, ja po prostu dobrze wykorzystywałem kryjówki i rogi.
2. Wszyscy campili z p-rifflem w bazie, nie było szans snipować nawet przy dużej ilości adv goon bo i tak za szybsko padały, a tyrkiem nie łatwo wejść do elevator room na górę. A jak już zdobyli s3 to all bs i lc spam -.-
to nie graj na noobskich serverach?kiedys jak bylo CY i dasprids pro mod sami pro tam grali bo oni tylko haslo mieli i bylo zajebiscie:P

Tawer Redeye
15-08-2007, 17:37
Spróbuję , tylko nie znam haseł na "pro servery" XD. Mogli nie dochodzić camperzy :/

zoliax
16-08-2007, 14:13
Gierka kozacka, nie ma co. Nie spodobał się mi jej opis, ale jak zagrałem... mmm... Na publicznych serwach zwykle jest tak, że ludzie, jako powolni i zmuszeniu do wracania do bazy, by się leczyć i po amunicję, kampią, a obcy, niezależni prawie od bazy atakują, uderzają kilka razy i spierdzielają, by nie zginąć. No i płaczą, że ludzie kampią... Ehh, sami mogą szybko uciec jak się zbliża śmierć to i chyba myślą, że ludzie mają podobnie. ;d Może i mają, tyle że są znacznie wolniejsi(a dobić takiego nietrudno)...
Troche dziwne jest, że ludzie mają 3 hiboksy, gdy obcy mają tylko 1. To powoduje, że po jakimś czasie treningu obcym dosyć łatwo jest szybko zabijać("Boom! Headshot!"), gdy ludzie tak fajnie już nie mają. Czy trafią w nogę czy w głowę obcy obrywa tyle samo, więc wykres zadanych obrażeń to zawsze będzie linia prosta. W pojedynkę cieżko nawet Dragoona czy Advanced Marudera zabić, bo gdy taki widzi, że śmierć się zbliża zwyczajnie robi odwrót, a człowiek tylko może popatrzeć jak tamtem ucieka. Nie mówiąc już o walce z Tyrantem. W pojedynke nie ma szans go zabić, jakkolwiek nie byłoby się wyposażonym. No chyba że z Luci czy coś. Jednak jeden strzał nie wystarczy, a czas ładowania drugiego daje szansę na ucieczkę. Ewentualnie można zanaleźć wąski korytarz, do którego Tyrant nie wejdzie. :p No i Tyrant może ze 3 nieuzbrojonych ludzi jednym atakiem zabić, gdy ludzie muszą się kilka chwil męczyć z Dretchami. Walkę z trzema można łatwo wygrać(o ile biega sie w pełnym pancerzu), jednak oznacza to konieczność powrotu do bazy. :P
Mam wrażenie, że obcy są silniejsi. :P
W grze nie podoba mi się: :>
-granaty(ciężko procyzyjnie rzucić, leci taki 5 metrów(?) w dal, eksplozja następuje późno... No ale przynajmniej jest bardzo mocna(może aż za mocna). No i z powodu, że te granaty tak kiepsko latają, można łatwo zmasakrować przez przypadek własną bazę... Ale to raczej dotyczy tych, którzy ich pierwszy raz używają. :P)
-miotacz ognia(można (za) łatwo samemu się podjarać. Po prostu ogień ma dziwną fizykę, jest bardzo uzależniony od Twoich ruchów-sam się palisz, gdy strzelasz i biegniesz do tyłu... No ale to chyba wina samego silnika Quake'a, który raczej nie jest przystosowany do broni tego typu)
-sposób wybierania wyposażenia u ludzi
-Adv. Marudery jakieś podpakowane są... Niezależnie od uzbronjenia i tak oberwiesz za 20hp piorunkiem ;), łatwo nimi bazę zniszczyć(wystarczy że będzie miał w polu widzenia byle działko, a może nawet zadać obrażenia dla reaktora), jest szybki, więc łatwo nim uciec po uderzeniu pioruynem kilka razy)
-Sudden Death-kończy zabawę w kampienie i zmusza ludzi do ataku... Tylko jak atakować, gdye tym etapie gdy 15 sekund poza bazą oznacza konieczność odwrotu, a zmasowany atak nie jest możliwy, bo połowa osób będzie wciąż kampić, niezależnie od próśb i poleceń?:P

Niech to będzioe koniec tej niespójniej wypowiedzi. Dziękuję. Polecam tę gierkę. :P

@edit
Zapomniałem powiedzieć o wyczpistej muzyce w menu. Haha. :P

Niestety czasem mam wrażenie, że sporo osób w tej grze używa aimbotów... Obcy trafiają w głowę w 80% przypadków, a ludzie zabijają z Luci Cannon dretcha w locie, albo nietrafia z Mass Drivera w dretcha tylko co 3 raz... Jakoś zaskakuje mnie to... Mimo, że mam spore doświadczenie w takich grach(kilka lat w Quake'a 3 nawalałem, w AvP2 też troche-to w kontekście tych obcych:P), ale takich rzeczy nie potrafię! I niech nikt nie mówi, że wystarczy trochę potrenować, bo do takiego stopnia nie da się dojść.(I żeby dość do takiego stponia, biorąc pod uwagę mój "staż" w dynamicznych grach FPP, to chyba byłoby trzeba trenować więcej, niż ta gra ma lat... Albo tyle ile ona ma, ale siedząc 24/7; ewentualnie pokłony do weteranów grających w to od początków, jeszcze jako moda do Q3:P) No właściwie da się, ale nie w tyle osób na publicznych serwach... jeszcze biorąc pod uwagę ping... i brak celownika u wielu form obcych... Ehh...

Tak wiem, pi&%$^% głupoty. :P

@edit2
Pograłem chwilkę i wena wróciła. Niesamowicie kozackie jest to, że ma się do dyspozycji nie amunicję a MAGAZYNKI. Nikt w czasie walki nie przekładałby nabojów z jednego magazynka do drugiego, bo w poprzednim dwie kulki zostały. :P Jednak tyczy się to również strzelb, w których z regułu nie ma magazynków... Choć tam jest coś na kształt takowego. :P Więc jest git.

No i wnerwiają mnie ludzie, którzy sądzą, że baza zbudowana na przestrzeni 10 metrów kwadratowych jest dobra. Po spawnie nie możesz się ruszyć i blokujesz telenode, gdy robisz odwrót nie masz gdzie uciec, bo w bazie nie ma miejsca i trzebaby skakać ponad karabinami(a nieczęsto ma się jeszcze siły na kolejny skok, gdy się ucieka), gdy chcesz się wyleczyć albo coś kupić to też nie możesz, bo w bazie nie ma miejsca na krok. Nie mówiąc już o tym, że taka baza to idealny cel dla Adv. Maruderów(Ta, nie ma to jak gwarantowane 3*20dmg-niby te obrażenia powinny się zmiejszać, ale mam wrażenie, że niezależnie od niczego zawsze dostaje mi się 20 obrażeń, czy obrywam bezpośrednio, czy też poprzez kogoś innego. Niezależnie też od zbroji. A jeśli nawet się zmiejszają, a pewnie tak, to i tak przyjemnie taką bazę piorunem przyłatwić. Tak na marginesie: mi prawie niegdy nie udaje się tym atakiem elektrycznym uderzyć, gdy inni mi tym dupę masakrują, ehh, nie wiem jak mam tym dobrze celować, jeśli nawet atak nie uderza w wierzyczkę z odległości 3m, gdy stoję w miejscu i mam dużo czasu na precyzujne wycelowanie:F, które w tym przypadku nie jest wcale potrzebne.)

@edit3
:) Żeby nie było, że używam tylko jednej emotikonki. ;)

Knight Patryk
17-08-2007, 21:50
@2up bo juz nie ma tego serva;/

Evain
20-08-2007, 11:51
kim byc lepiej? alien czy human?

A tak w ogole jak pisales poradnik to: nazywa sie tak albo tak nie pamietam itp :P

zoliax
20-08-2007, 12:16
Autorzy gry zapewne cholernie długo pracowali, by ludzie i obcy byli zbalansowani. Więc ^#$%#$, że kimś będzie Ci łatwiej... Graj tymi, którymi gra Ci się przyjemniej... Chyba, że nie będziesz mógł do nich dojść. :P Wtedy graj drugimi.

Osobiście wolę ludzi. :P

Tawer Redeye
20-08-2007, 12:20
Zwykle będziesz grał tymi którzy są wolni(takie coś jest żeby nie było imbalansu[czy jakoś tak:P] osób) Alieni są jednak lepsi, ale wymagaja nieco treningu żeby dobrze nimi grać, a humani są słabsi ale mają większe możliwości dystansowe).
stage 1
Alieni wymiatają
stage 2
Humani wymiatają
stage 3
Obcy robią PWNED(ale da się ich pokonać)
Opis członka DVP OPIS (http://pts.p2a.pl/viewtopic.php?id=10)
Poradnik do gry alienami Kliknij (http://pts.p2a.pl/viewtopic.php?id=9)

Heliwurab
21-08-2007, 16:53
^^ Wlasnie, polecam stronkę pts.xt.pl i forum.

A o zbalansowaniu gry mozna powiedziec tyle: Jeśli pograsz trochę dlużej, zauważysz wieelkie roznice miedzy obydwoma rasami. S3 vs S3 mozna wygrać ludźmi jedynie gdy zbierzesz team i ruszycie razem. Tak samo jak alieni, muszą uzyc wspolpracy aby zniszczyć ludzka bazę. Jednak ownienie goonem na s1 albo helmet+pulse na s2 to coś strasznego... dla przeciwnej drużyny ;)

Ojczul1
06-09-2007, 22:12
Aliens:Tu licza się INDYWIDUALNE umiejętności każdego gracza.Czyli 1 pr0 może wygrać nawet jesli reszta to nooby.
Humans:Tutaj liczy sie teamwork bez tego nie ma zwycięstwa.

zoliax
06-09-2007, 22:40
A ta praca zespołowa na prawdziwą skalę jest spotykana jedynie w klanach... Normalnie czasem się za jakimś uzbrojonym pociągnie paru, ale mimo wszystko ciężko o współpracę z nieznajomymi. ;] Chyba że się kampi. :P Wtedy 100% współpracy... Chyba że znajdzie się jakiś odważniak, który brawurowo wychyli łeb za bazę. ;]

exeros
09-09-2007, 13:48
Powiem jedno.
PIERDOLICIE
Human na s1 może za*****ć 15 dreczów >.>
Human na s2 może za*****ć 3 tyranty pod rząd >.>
Drecz na s1 ma WIELKIE problemy by zabic człowieka w..armor+helm...
Adv mara ssie, Drag rox.
I nie, Humce nie są słabsi...przy dobrych teamach humce wbijaja s3 szybciej niż alieny s2 i humce na s1 mogą rozwalić alienków bazę bez problemu

@Ojczul-ty ZAWSZE byleś noobem (pamiętasz jak płakałeś gdy z klanu odchodziłem?:D )
@Heli~
Zamało grasz, by cokolwiek o tej grze wiedzieć
@Tawer~
To samo co Heli~
@zoliax
Wystarczy nie grać na servie full noobs...normalnie się znajdzie 2-3 osoby które wystarczą, a jak nie to solo ! xD
@Sage...Basi Squad Pwnz ^^

@ALL
Nie mówiłem tu o noobkach, itp.
Mówiłem tu o dobrych teamach czy cw(clan warsach)

>>Przy noobach to się prędzej kończy ammo w md niż medpaka używasz.
Blaster wbrew pozorom może ownować nooby(no ammo-3 drecze own3d by blaster) Oczywiście tu była mowa o "Ty=Skill, oni=nabs"<<

Ja już nie gram, teraz Cs 1.6 Czemu?-Strata skila po paro miesięcznej przerwie(z md w drecza trafiam po 7 strzałach...(kiedys 1-2?:P )

Pzdro

EditNiestety czasem mam wrażenie, że sporo osób w tej grze używa aimbotów... Obcy trafiają w głowę w 80% przypadków, a ludzie zabijają z Luci Cannon dretcha w locie, albo nietrafia z Mass Drivera w dretcha tylko co 3 raz... Jakoś zaskakuje mnie to... Mimo, że mam spore doświadczenie w takich grach(kilka lat w Quake'a 3 nawalałem, w AvP2 też troche-to w kontekście tych obcych), ale takich rzeczy nie potrafię! I niech nikt nie mówi, że wystarczy trochę potrenować, bo do takiego stopnia nie da się dojść.(I żeby dość do takiego stponia, biorąc pod uwagę mój "staż" w dynamicznych grach FPP, to chyba byłoby trzeba trenować więcej, niż ta gra ma lat... Albo tyle ile ona ma, ale siedząc 24/7; ewentualnie pokłony do weteranów grających w to od początków, jeszcze jako moda do Q3) No właściwie da się, ale nie w tyle osób na publicznych serwach... jeszcze biorąc pod uwagę ping... i brak celownika u wielu form obcych... Ehh...

Huja nie aimbotów, staż w innych grach dużo nie daję.
Słuchawki+md=drecz na wyczucie idzie...nawet nie celujesz, po prostu ruszasz ręką i pyk...
UWIEŻ że da się dojść do takiego skila, ale trza grać i grać, tyle...ile to ja banów za "aimbota" dostałem huehue:D

Heliwurab
09-09-2007, 17:00
Nie mów mi że za mało gram.
Ludzie w teamie wszystkich rozpitolą.
"Drecz na s1 ma WIELKIE problemy by zabic człowieka w..armor+helm..."
Nie no, nie uwierzę.. Zresztą zależy od broni i znów umiejętności, bo tak to pare headbite'ów- gostek leży..

"Adv mara ssie, Drag rox." To ty za mało grasz. Dragoonem zabicie ludzi to łatwizna, w marze trzeba mieć już skilla żeby szybko skacząc trafić parę headów i się nie pogubić :|

Btw, 'h*j' przez ch, a 'uwież' przez rz. Nie wymiguj się dyslekcją, dysortografią, daltonizmem czy paleontologizmem ;P

exeros
09-09-2007, 20:21
a "chuj" z tym, spieszyłem się...Nie mam żadnej dysksraki:P

Śmieszny jesteś :] tiaa pare heabite i leży...1 strzał z md i leży....
Adv mara to taka panienka co ucieka tylko^^ i łatwo zabić adv mare z md
Powiem tak- drecz ma WIELKIE problemy by wogóle podejść do humca

Pozatym powiedziałem- ja już NIE gram, ale grałem dużo, bardzo dużo.
Skila wyrobiłem sobie pod goona...

...Może chcesz na gg pogadać? Nakieruję cie na jasną stronę trema xD
I Zniosę twoje głupie przekonania...5307174 tylko jakby co, mów że to ty, albo blok.

Pzdro.

zoliax
09-09-2007, 22:15
Powiem jedno.
PIERDOLICIE
Human na s1 może za*****ć 15 dreczów >.>
Human na s2 może za*****ć 3 tyranty pod rząd >.>
(...)
@zoliax
Wystarczy nie grać na servie full noobs...normalnie się znajdzie 2-3 osoby które wystarczą, a jak nie to solo ! xD
(...)
Huja nie aimbotów, staż w innych grach dużo nie daję.
Słuchawki+md=drecz na wyczucie idzie...nawet nie celujesz, po prostu ruszasz ręką i pyk...
UWIEŻ że da się dojść do takiego skila, ale trza grać i grać, tyle...ile to ja banów za "aimbota" dostałem huehue:D

Ta... o ile te "drecze" biegną na otwartym terenie w linii prostej bez uników... I jaką bronią chcesz to zrobić? Karabin ma za mało kulek(wymagałoby to przeładowywania pare razy), strzelby możesz użyć na krótki dystans, a nie wierzę że zdołasz ustrzelić z 5 metrów 15 "pajączków", nim co trzeci z nich nie uderzy cię raz w nogę... A przy takim rozkładzie sił to nawet zbroja nie pomoże... Lasgun tu mógłby zdać egzamin, jednak i tak trafić 3 razy każdego nim uda im się podbiec... massdriver-ta, jego szybkostrzelność jest powalająca... No i 5 kulek w magazynku zapeni ci wygraną bez przeładowywania! Chaingun... to samo co strzelba-broń krótkodystansowa...
Człowieczek na s2 kontra 3 Tyranty? Z taką plasmą potrzebujesz trafić 134 razy... powodzenia, uda ci się przecież to wszystko wystrzelić i jeszcze przeładować raz czy dwa w międzyczasie nim te 3 Tyranty trafią cie całe, o zgrozo, dwa razy. No chyba że masz na myśli zakampienie się w bazie i zabicie 3 Tyrantów stojących w miejscu i patrzących na opadający do 0 licznik życia... Noob ucieknie po ułamku sekundy pod ostrzałem, dobry gracz nie da tak łatwo się zabić...

Powiedz mi jaki ja mam wybór serwerów, gdy na ok. 10 ping nie przekracza 100 w samej wyszukiwarce? xP

Słuchawki + md na dretcha mówisz? Widzę że jesteś już na tyle doświadczony, iż wiesz, że "drecz" porusza się bezszelestnie... Staż w innych grach dużo nie daje? A powiedz mi czym różni się mass driver od railguna jeśli chodzi o sposób użycia? :F
Nie no spoko, oczywiście, tu nie ma wcale aimbotów, a to że ktoś w jednej rundzie ma 20 fragów, a w połowie innej już 50 to normalka... trafianie za prawie każdym razem człowieka w baniaka niezależnie czy on biega, skacze, śpi, nurkuje, gra w bierki czy co tam jeszcze robi to normalka i gra fair play... I to na tych serwerach pełnych noobów, które mi dane jest odwiedzać... Człowieku, nie wchodzę na serwery jakiś uber leet klanów, żeby klaskać, gdy jakiś typ któryś raz z rzędu wali mi w baniaka za pierwszym razem, mimo moich uników... Nie są one doskonałe, ale już nie raz wystarczyły, by przegonić Tyranta mając na sobie tylko lekką zbroję i trzymając w rękach karabin plasmowy... Tyrant mając 400 życia nie jest w stanie mnie trafić dwa razy, nim jego hp spadnie do niskiej wartości, a co drugi Dragoon jest w stanie trafić w baniaka za pierwszym, ostatecznie drugim razem, każdego prawie gracza, a i największych akrobatów :P, choćby i głowy nie mieli.... I nie mów, że te Tyranty widocznie były noobami, bo ja, grając tym obcym po raz pierwszy oraz ogólnie nie będąc doświadczony w używaniu tych robaków, radziłem sobie znacznie lepiej, więc nie jest to takie skomplikowane...

P.S. No i dzięki za przemiły powód edycji. Uwielbiam konstruktywną krytykę.

Heliwurab
09-09-2007, 22:46
tiaa pare heabite i leży...1 strzał z md i leży....
Mówiłem, że zależnie od broni..

Adv mara to taka panienka co ucieka tylko^^ i łatwo zabić adv mare z md
A co powiesz o ludziach, którzy dostając pare hitów w nogi na s1 uciekaja do bazy zeby sie podreperowac? A adv mara jest do tego żeby był zwinnym, nawet jak ucieknie na max hp to zrobi kolko i z drugiej strony zrobi HB ;P

Powiem tak- drecz ma WIELKIE problemy by wogóle podejść do humca
Może w twoim świecie, u mnie to bywa tak że umiejętnie grając zabije humka zanim zauważy. Dretch to nie skakanie do człowieka tuż przed nim..

...Może chcesz na gg pogadać? Nakieruję cie na jasną stronę trema xD
I Zniosę twoje głupie przekonania...5307174 tylko jakby co, mów że to ty, albo blok.
A po co, lepiej tutaj, żeby wszyscy wysłuchali. W końcu to forum, jest i dyskusja?

Gram od września zeszłego roku, a ownię większość, więc..

exeros
09-09-2007, 23:34
Huahuahahhaha

@zolix -Podskocz dreczem-dźwięk, uniki dreczem polegają głównie na skakaniu sciana-sciana
Nie mówiłem o 15 dreczach naraz-impossible. Ogónie-bez strary życia
Te tyry też nie naraz- chodziło mi o to, że zabicie 3 tyrków po kolei jest możliwe btw-rekord taki mały mój-2 tyry z szuta jednocześnie+goon w drodze powrotnej
Ja na niektórych mapach miałem 0 frag a na następnej 100, aimbot?....
Do Dreczy-Chodziło mi o MD
Większość przykładów dawałem z servów z pr0 i cw...
Powód edycji- huehue dzienx ^^

Widzisz, ja uciekałem do bazy, gdy w pobliżu nie było już nic żywego...a moje hp było niskie/brak ammo

@heli~~
Wbicie humcami s2 to kwestia 1-2 wyjść z bazy... a na s2 nie ma mowy by cię nie zauważyli
Na s1 jeśli nie walniesz head+nogi w ~~1-2 sec też cię zauważy po 1 hicie

Pzdro

zoliax
10-09-2007, 19:18
No tak, dźwięk jest przy skakaniu... ale chyba nie skaczesz, gdy wiesz, że przeciwnik nie ma cie na celowniku, a gdy już ma to czy ma słuchawki czy nie-ze wzroku cie nie spuści, więc dźwięk wiele nie daje. Ale to akurat bezsensowny temat do rozmowy. :P

Ok, 15 naraz niemożliwe... a jeden po drugim? Jaką bronią? Jest to możliwe, ale chyba musisz być rzeczywiście dobry, by starczyło ci kulek... chyba że zawsze potrzebujesz 10 kul z karabinu na załatwienie dretcha, albo gdy trafiasz z mass drivera dopiero za drugim razem to święto. Tylko czy gracz z takimi umiejętnościami mógłby raz wbijać ok. 0 fragów, a kilka chwil później 100? :F
A tyrki po kolei to chyba osoby pierwszy raz mające styczność z FPP, bo 2 trafienia na 3 Tyranty i goona to nie jest coś niesamowicie skomplikowanego...

I co do tych fragów w przestrzeni od 0 do 100... Panie, ja nie wiem co ty tam na kompie masz, ale wątpię, by przez 20-50 minut rozgrywki nie udało się dla takiego wymiatacza, którego średnio co trzeci Tyrant jest w stanie dotknąć jeden jedyny raz, zgnieść pojedynczego robala. :F

Heliwurab
10-09-2007, 19:27
Exeros, masz rację, ale to wszystko o czym mówimy głownie od umiejętności. Młodszy nawet nie będzie wiedział z ktorej strony alien nadciąga, a ile to razy bs padł pod atakiem dwoch-trzech dretchy, to co dopiero mowic o s2.
No i czesto jest tak ze tylko 1 gosc nabija s2, bo reszta kampi w bazie albo boi sie wyjsc dalej niz 3 metry..

Btw. te 15 dretchy.
Na tunelu w ATCS jesli biegną solo, i jesli nie umieją zbyt dobrze wymijać kul, zabijesz takiego po 10 strzalach max. Na 100 graczy w trema przypada tylko jakies 10-15 pr0 więc...

exeros
10-09-2007, 21:46
trafiasz z mass drivera dopiero za drugim razem to święto. Tylko czy gracz z takimi umiejętnościami mógłby raz wbijać ok. 0 fragów, a kilka chwil później 100? :F

A czemu nie? xD oczywiście że z md, w czasach gdy mój skill był wyrobiony....Teraz mam new dysk i nawet bindów na weapon nie mam..chyba czas powrócić do trema huehue
A co, nigdy na spect. nie siedziałeś?:D

Kiedyś mogłeś po*******ać po ścianach itp, robić najbardziej posrane uniki dreczem- 1, no może 2 strzały z md i cie nie ma

a dzwięk?-skacze sobie taki jeden zadowolony z bazy, wyskakuje z zakrętu i pyk :P, zresztą niewiem czy teraz też tak jest, ale kiedyś chyba były takie nooby, nawet na cw, ze skakanie dreczem gdy lepiej by było cicho podejść-
a po co?^^

Btw, wiesz że da się zabić 5 tyrów z nada? wbiegasz w środek a tyry same się klepia, nad na dobitkę:P

No i czesto jest tak ze tylko 1 gosc nabija s2, bo reszta kampi w bazie albo boi sie wyjsc dalej niz 3 metry..

Ot, często BYŁO tak, że 1-2 osoby max wychodziły.., ot więcej, było nawet tak, że siedzieli za scianą turretów z czajnikami, i kto wbił szybciej s2, jak myślisz?

Na 100 graczy w trema przypada tylk
o jakies 10-15 pr0 więc...
Ostro, kiedyś było i lepiej i gorzej huehue

Dobra rozpisałem się zabardzo:P

Pzdro.

zoliax
10-09-2007, 23:43
Cóż, nie jestem jakimś nałogowym graczem(więc nie mam doświadczenia i wiele nie widziałem :P ), by wierzyć w tego typu umiejętności... Gdy spotyka się dwóch wyćwiczonych ludzi, jeden w celowaniu, drugi w unikach, jakim cudem ten pierwszy ma trafiać za każdym razem? Wiem że celuje się na wyczucie, jednak jeśli ja w quake'u osiągałem jakieś 40-60% trafień z railguna to mogę uwierzyć, że ktoś będzie miał te swoje 90-100%... Ale nie w przeciwnika, którego model jest kilka razy mniejszy od tego w quake'u... :/
Widocznie za mało jeszcze widziałem. :F

A to że da się zabić 5 Tyrków z granatem to można sobie wyobarażać... Jednak nie jestem w stanie wyobrazić sobie, żeby każdy z tych Tyrków częściej trafiał swoich niż przeciwnika... :P Ale dobra, to jest możliwe, granat ma moc... Można nim rozwalić całą bazę. :P Tylko że swoją i nie pojedynczym. ;] Tylko czemu ludzie robią to w najgorętszych miejscach rozgrywki? :P Mogliby poczekać do ostatniej minuty i wtedy się pobawić. ;d

A czasami to jest nawet dobry wynik jak chociaż jedna osoba wyjdzie... Wyjdzie na spotkanie z obcymi mając za wsparcie jedynie krzyki z tyłu: "FEEDER, FEEDER!" :P

No ale i narzekanie na kamperów często jest równie żałosne jak kampienie... No bo jak nie kampić, gdy obcy tak cisną ludzi, że są w stanie postawić sobie jajo i inne "budynki" tuż przy bazie ludzi? Ci nie mogą się ruszyć, bo gdzie nie pójdą to zaraz kilka obcych wyleci, a obcy narzekają na to chyba, że aż tak bardzo ludzi przycisnęli... :F

Hmm, twierdzisz że się rozpisałeś? A "Pana Tadeusza" czy "Krzyżaków" to kiedyś widziałeś? :-P :P

Knight Patryk
24-09-2007, 00:02
No tak, dźwięk jest przy skakaniu...
moze to zabrzmiec dziwnie ale lepszego cela sie ma grajac bez celownika/u:) ja w tremka nie gram 2 miechy i nie zamierzam gra sie znudzila gdy najlepszy gracz odszedl z najlepszego klanu i nie bylo z kim clan wary grac;p pozatym nie polecam tej gry juz bo mowia ze wersja 1.2 bedzie na poczatek wakacji a dalej nie ma:)

Tawer Redeye
28-10-2007, 00:36
Dobra czas na refresh :P
Cóż polska scena trema hmm... umiera
Klan HSR przeniósł się na ETNo i nastał ten dzień lächeln

Dzisiejszym meczem z YK klan Husaria kończy swoje ponad półtora roczne życie w Tremulousie. Powodów jest wiele, a wszystkie niemal leżą w tym że Tremulosu jako gra nie przedstawia sobą już wysokiej wartość tak samo jak i "polska scena" która od samego jej początku stoi w miejscu. Jako pierwszy lider i osoba która głównie zajmowała się klanem, chciałbym w imieniu całego zarządu podziękować wszystkim dzisiejszym jak i byłym klanowiczom za poświęcenie i czas jaki włożyli w gre w naszym klanie oraz za miłą atmosferę jaką do niego wnieśli lächeln

Chciałbym także podziękować wszystkim klanom i osobom które poprzez liczne mecze jak i normalną grę na serwerach oddziaływały na nasz klan lächeln

Z dniem dzisiejszym klan Husaria w Tremulousie zostaje zawieszony na czas nieoznaczony. Tym samym najstarszy, jeden z najlepszych polskich klanów z którego wywodzi się większość "długo stażowych" polskich graczy przestaje aktywnie grać w Tremulousa.

[HSR] Husaria
05.2006- 11.2007

Pierwsza polska strona o tremulous-ie(http://pts.p2a.pl/ klanowa DVP) pada z powodu braku osób, a o innych klanach mało wiem.
Trem potrzebuje świeżej KRWII!

Xantro
28-10-2007, 00:48
Ja nawet często pykam, mój nick Xantro.

Heliwurab
29-10-2007, 16:13
No cóż, klan DVP nigdy nie należał do najaktywniejszych, przyznaje bez bicia, w sprawie clan warów. Pewnie dlatego, że nie mamy żadnego servera.. Dobry klan musi mieć dobry server, a ładna stronka nie wystarcza ;P
Powoli DVP chyba też umiera.. Ja coraz mniej gram, nie widzę fascynacji Tremulousem z powodu że gra jest już po prostu NUDNA, zbyt rzadko spotyka się lepszego gracza. No a lider ma dużo roboty w szkole, więc..

Tharion
04-08-2008, 05:27
//Bump!

Gra nadal warta uwagi, miło sie pyka ale coraz wiecej serverów stoi pustych, wiec zapraszam, popykać troche..... xD!

Btw, Exeros here.

Kalchegar
09-08-2008, 07:57
trzeba do tej gry miec Queka 3?

Tasior
09-08-2008, 09:18
Ani Queka ani Quake'a

Kalchegar
09-08-2008, 19:13
mam pyt gra w ta gre ktos jeszcze bo temat zostal w tamtym roku utworzony a nie chce na marne sciagac

Tharion
14-08-2008, 20:17
@Up
Gra sporo osób jak coś to mogę wytłumaczyć wszystko etc..

Zapraszam !

Edit:
Polecam server Dretch Storm

//Exeros here

Mydelniczek
31-08-2008, 21:58
///Bumpik

Zapraszam na Dretch Storma!

/Exeros

/*Carlsberg w grze~

Lend
09-09-2008, 16:38