zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem...

Arzo
06-04-2006, 20:25
Otoż mam pewien problem z moim komputerem i liczę na to, że wy mi pomożecie.
A więc:

Mój problem polega na tym, że gdy włączam jakąś grę to po kilku minutach komputer zaczyna "piszczeć" i po około 2 minutach się wyłącza. Nie mogę przez to grać w żadną grę...Kiedy używam np. przeglądarki internetowej albo słucham muzyki to komputer działa bez zarzutu.

W czym jest problem ? Jak sądzicie ?

Olorion.
06-04-2006, 20:28
piszczy? moze jest glodny?

Przemcio Zencio
06-04-2006, 20:30
Chyba masz slaby wentylator ;P

Oxygane
06-04-2006, 20:36
Ile razy mozna powtarzac, ze my NIE jestesmy serwisem komputerowym. NIE potrafimy zdiagnozować Twojego sprzetu na odległość i NIE mamy pojecia co z nim jest nie tak.

PiXik
06-04-2006, 20:47
jak dla mnie tak na odelgłość to coś w środku np.procesor sie jara;)

Rybzor
06-04-2006, 20:47
piszczy? moze jest glodny?
hauha pwned ;D

On tłopik
Najwyraźniej Ci procek siada jak zwieksza wydajnosc, ale nie wiem nie znam sie na tym, pojedz do serwisu jak masz gwarancje, a jak nie masz to tez pojedz:P

Arzo
06-04-2006, 20:48
A jak myślicie...Ile może kosztować naprawa komputera w serwisie ?

Przemcio Zencio
06-04-2006, 21:00
Wes se rozkrec kompa zeby bylo widac wentylator i zobacz jak sie kreci jak bedzie sie wolno krecic to zmien szybko bo Ci komp sie zjara :confused:

Zamor1
06-04-2006, 21:22
tak jak powiedzieli wyzej mozesz miec wiatrak zepsuty i przez to nie chlodzi Ci procesora a on sie przegrzewa i pada wszystko ;] tez tak mialem, nie chce mi sie kupowac nowych rzeczy wiec zdjalem obudowe z obydwoch stron :P

Arzo
06-04-2006, 21:51
Dzięki za rady ;) . Nie dawno jeszcze wymieniłem pamięć i "piszczało", ale sie nie wyłączało, ale po miesiącu znowu się wyłącza.

Kele
06-04-2006, 21:56
@up
Popieram, popieram... Słyszysz głosniczek biosowy i uważasz, że jest dobrze bo się nie wyłącza... Polecam serwis.

Rabanbar
06-04-2006, 21:58
Przegrzewa sie. Sprawdz czy wentelator dziala a jak nie umiesz wezwij informatyka.

Thimburd
06-04-2006, 22:07
Weź też może najpierw odkurzacz ;) i odkurz wnętrze komputera łącznie ze wszystkimi kartami i wentylatorkami. To też może być przyczyna wadliwego działania PieCa. Jak ciągle będzie piszczeć, to idź do serwisu albo załóż topic na jakimś forum gdzie są sami znawcy i profesjonaliści (nie przeczę, że na tym forum są jacyś tacy ludzie, ale na profesjonalnym forum napewno dostaniesz odpowiedź).

Ściągnij też jakiś program do kontrolowania wentylatorów i temperatury w środku PC'ta.

Arzo
06-04-2006, 22:31
Ściągnij też jakiś program do kontrolowania wentylatorów i temperatury w środku PC'ta.

A znasz może jakiś taki program ? I jaka powinna być temperatura ?

Kwadratowe Koło
06-04-2006, 22:42
Wsadź worek z lodem do komputera, to może się nie przegrzeje. I odsuń go od kaloryfera, jak jest blisko

Rybzor
06-04-2006, 23:03
A znasz może jakiś taki program ? I jaka powinna być temperatura ?
HDD Temperature 1.3

Narzędzie sprawdzające i monitorujące temperaturę dysku twardego przy wykorzystaniu technologii S.M.A.R.T, implementowanej w większości nowoczesnych napędów. Użytkownik ma możliwość zdefiniowania maksymalnej wysokości temperatury, po przekroczeniu której aplikacja wyświetla okienko z ostrzeżeniem. W tej wersji program umożliwia monitorowanie tylko jednego dysku.
Tu link do marnego downloadu
http://www.pcworld.pl/ftp/program.asp?sys=pc&id=3148

U mnie temp zalezy od tego ile komp chodzi, ale wacha sie od 35 do 38 zwykle :P

Powiew Podlasia
07-04-2006, 01:27
Buahahahahahaha wiecie co ? sami se posprawdzajcie wiatraki w d***ch
jestescie bezmuzgami ? jak wiatrak siada i komputer sie przegrzewa to komputer piszczy ??? macie pojecie co piszecie ?

ps. a co ci dokladnie piszczy ? skad dochodzi dzwiek ? jednostka ? czy moze z monitora ? bo komputer to zbyt ogolnie powiedziane ^^

Arzo
07-04-2006, 13:36
jestescie bezmuzgami ? jak wiatrak siada i komputer sie przegrzewa to komputer piszczy ??? macie pojecie co piszecie ?

ps. a co ci dokladnie piszczy ? skad dochodzi dzwiek ? jednostka ? czy moze z monitora ? bo komputer to zbyt ogolnie powiedziane ^^

Odgłos dochodzi z jednostki

Sozemego
07-04-2006, 13:46

Moze nie wiesz, ale w moim kompie jednostka piszczy, gdy temperatura jest za duza -.-

Arzo
07-04-2006, 14:06
Aha, dziękuje za odpowiedzi. Postaram się zrobić coś z wiatrakiem.

HDD Temperature 1.3

Narzędzie sprawdzające i monitorujące temperaturę dysku twardego przy wykorzystaniu technologii S.M.A.R.T, implementowanej w większości nowoczesnych napędów. Użytkownik ma możliwość zdefiniowania maksymalnej wysokości temperatury, po przekroczeniu której aplikacja wyświetla okienko z ostrzeżeniem. W tej wersji program umożliwia monitorowanie tylko jednego dysku.
Tu link do marnego downloadu
http://www.pcworld.pl/ftp/program.asp?sys=pc&id=3148

U mnie temp zalezy od tego ile komp chodzi, ale wacha sie od 35 do 38 zwykle :P

U mnie temp. po godzinie pracy wynosiła 42 stopnie.

Dr.Unknown
07-04-2006, 17:59
A ja mam rade do wszystkich, oprócz założyciela tematu. Puknijcie się w puste łby i nie piszczcie jeden pod drugim "Sprawdz wiatrak; Tak, to wina wiatraczka; Hmm, a sprawdziłeś wiatrak?; A jeśli to nie wiatrak, to sprawdz wiatrak!".
~