zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co znajde przy bramie na orcland?

kibolek
11-07-2004, 12:51
Jak idzie sie na orcland to zaraz przy wejsciu (nie do of tylko na orcland) czeka komitet powitalny... pamietam ze gonil mnie kiedys zerk i widzialem leadera. I teraz pytanie ile tam jest tych liderow i zerkow i na jakim lvl sie zwieje paladynem przed zerkiem. Prosilbym o szybkja odpowiedz. :) 2. Czy orc leader potrafi mocno ciupnac rzucajac nozem? chodzi mi o max dmg

Parys
11-07-2004, 13:05
Z tego co tam bylem to sa chyba 2 zerki 1 lider (chyba dawno nie bylem). Zerk jest syzbszy od gs wiec mysle ze gdzies okolo 28lvl. Mysle ze gdzies okolo 50hp z dst.

Gremlin
11-07-2004, 14:54
re: Up
Mylisz brame ze straznica.

Na straznicy jest tak jak powiedziales + spearmany i wariory.

Na bramie jako samej sa tylko spearmany i wariory, ale za brama (schodzi sie w dol) jest duzy komitet powitalny (w sumie zerkow, szamanow i liderow jest 10+).

Do samej Fortecy mozna sie chyba wladowac na 40-50 lvl, po przedpolach 25-30.

Norticus
11-07-2004, 15:32
Bylem tam wczoraj. Sa 2 zerki i leader 1 szaman dosc duzo warriorow i pare spearmanow... jeszcze sie walaja pod nogami snaki szamana. zerka zalatwisz. z leaderem sie troche pomeczysz ma dosc duzo hp 470 lub 420 jak dobrze pamietam... zerrki maja po 210 i szybko padna.

Ashlon
11-07-2004, 15:35
Widze, ze musze odpowiedziec na posty wyzej :)
1)Straznica : 3 spermolki, wyzej 2 warriory, jeszcze wyzej shaman + 2 scorpy bodajze
2)Wejscie do orc landu (za fire fieldami i tabliczka stylizowana na angielski ;) ) : jest zerk, leader i shaman (no i qpki typu warriory i spermolki)
Zwiejesz przed nimi na 25+lvlu.
3)Czy cie moze ciupnac nozem?Przy luku / kuszy napewno.Jakies 2 miechy temu dzialalo zwiewanie "po skosie" tzn musisz byc po skosie od paszczy, tak jak w przypadku smoka (tyle, ze zwiewajac oczywiscie).Wtedy raczej nie rzuca nozami.Leader przy 70 shieldingu z lapy mnie nie trafial, a z noza raz walnal za 22.

@Gremlin : wejsc do fortecy na takim lvlu to strach, chyba, ze przy pomocy gfb + fbomb.Slyszalem, ze w fortecy na powierzchni jest spawn orc warlorda, wiec nie polecam.Ogolnie niebezpieczne miejsce.

Linek
13-07-2004, 22:28
Ja muszę powiedzieć, że moi kumple dużo razy byli na Orc Fortress na lvlach (jeśli dobrze pamiętam) ~37. Były dramatyczne momenty, ale ogólnie dobrze im szło, nie mieli większych problemów. Byli tylko we dwóch. Więc w sumie wszystko zależy od tego jak bardzo się umie grać palkiem. Ubijali wszystko jak leci bez poważniejszych ran.

Aaben
14-07-2004, 01:03
Byliśmy tam ostatnio z kolegą, ja lev 29knight skille ~60
on Palek 27 lev skille tez ok. 60(distance)

Na samej Strażnicy max spawn to bodajże 1 leader, po 2 zerki i shamany+kupa spearman/warrior.
Daliśmy sobie radę.
Następnie jest przedpole, gdzie pałętają się Spearmany oraz Warriory, oraz trochę podobnego shitu w wieżach.
Następnie, przy wejsciu do fortress...mam ssa:

http://members.lycos.co.uk/aabean/orki1.jpg

Jak ktoś zainteresowany, to niech sobie policzy. 8) Screen nie obejmuje jednak wszystkich potworów, są tam co najmniej 4 zerki.
Dalej jednak też nie polecam się zapuszczać. Masa Zerków i Leaderów,+ BARDZO szybkie respawny moga skutecznie odciac droge powrotu. :rolleyes:

Jeśli już koniecznie chcesz tam wyruszyć, kilka rad:
1. zawsze zabijaj zerki! Może to brzmi nieprawdopodobnie, ale max. hit zerka to 200hp,a 100 jest na porzadku dziennym.
2. Na drugi ogień idą shamany, ktore uprzykrzają życie.
3. Na końcu "elit orkowych" bij Leadery, ponieważ de facto nie zadają one dużo życia i nie uprzykrzają huntów.
4. Bloker na max. def. i z tarczą. Kiedy jednak zerk przerzuci się na kogoś innego, dajesz max. atk. Zerki mają mało obrony!