PDA

Pokaż pełną wersje : Uwaga! Nie daj sie shackować!

Dr. Omader
07-04-2006, 19:09
Ostatnio pojawiła się nowa fala prób hacków, postanowiliśmy ostrzec naszych czytelników i przypomnieć o zachowaniu ostrożności.

Pamietajcie, aby zawsze dokładnie sprawdzać linki, ktore ktoś wam podaje. Jeśli nie prowadzą one do tibia.com albo do stron wspieranych przez CipSoft najlepiej wogóle takiego linku nie dotykać.

Czesto link wygląda jakby prowadził na tibia.com albo oficjalną fanowską stronę, ale de facto różni się jedną literką albo znakiem. Ostatnio "hackerzy" umieszczają na stronie forum-tibia.com(przypominamy, że poprawny link to forum.tibia.com) niby temat na forum, o tym jak to gracz ukradł coś komuś, albo zrobił coś złego. Po czym podają taki link graczowi, którego chcą okraść. Gracz czyta temat i w złości chce odpisać, ale nie zauważa tego iż link jest nieprawidłowy, więc wpisuje swoje hasło na stronie, a ono trafia do "hackera".

Nasi użytkownicy zrobili temat, w którym znajdziecie wszelakie porady o tym jak uchronić się przed hackiem.
Poradnik ten znajdziecie tutaj. (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42730)

Pamiętajcie jednak, że to wy odpowiadacie za swoje konta! I musicie być baczni na każdym kroku jeśli nie chcecie ich stracić. Jeśli już chcecie wejść na linka od kogoś sprawdźcie go 3 razy zanim go otworzycie. Nigdy nie wchodźcie na linki podane przez nieznajomych!.

Żaden firewall, ani antywirus nie uchroni was przed waszą nieuwagą! Dlatego myślcie - a unikniecie hacka!

Rybzor
07-04-2006, 19:14
Hm... znowu o hakowaniu? dosc sie tego juz nasluchalismy, jak ktos jest idiotą to go shakują nawet jakby to 100 razy przeczytal

Vanzi
07-04-2006, 19:15
Wiecie czy można gdzieś znaleść taki skrypt który wysyła tym pseudo hackerom pareset maili z losowymi kombinacjami numerów i passów, a potem oni muszą się męczyć ze sprawdzaniem każdego? Pisali o tym kiedyś na tibianews.net :>

Zillek Edonek
07-04-2006, 19:16
Zgadzam się z Rybą.

slawekmag
07-04-2006, 19:16
Chech. Chce jesz dodać żeby nmie wchodzić na strone tibia-com-cośtamcośątam/guil/cośtam

Dr. Omader
07-04-2006, 19:18
Hm... znowu o hakowaniu? dosc sie tego juz nasluchalismy, jak ktos jest idiotą to go shakują nawet jakby to 100 razy przeczytal

Ale ciagle dochodza nowi gracze, ktorzy nie wiedza, ze ktos moze byc tak wredny zeby ich okradac. Ze nie wspomne o nowych metodach na hackowanie. Ostrzegania o tym nigdy za wiele.

Elbero
07-04-2006, 19:23
Ludzie uwazajcie! Ten temat powstal z powodu na mojego kolege ktory stracil 3kk jeżeli odwiedziliscie ten link radze zmienic passy u kolegi i walnac formata to nie sa zaarty

Pioter Guards
07-04-2006, 19:25
a czy mozliwy jest jakis bug w www.tibia.com bo ja odzyskuje chara z reckiem przychodza mi passy wpisuje a tu lipa złe!! inne chary mi wchodzą.

Vrael
07-04-2006, 19:35
Mi juz 2 razy takie cos wysylali, ale ja z moim niesamowitym instynktem wyczulem intryge i nie dalem sie shackowac :]

kaczi
07-04-2006, 19:37
Nawet największy news na świecie, nie uchroni idioty/debila który chce coś tam dostać przed hakiem..

Taka Tuca
07-04-2006, 19:48
Ostatnio zauwazylem tez ze na tibicams.com zamieszczaja filmiki-fake z otsa, ktore to niby sa krecone przez Eternal Obliviona. Widzialem jeden z takich filmikow. EO sobie chodzi i nagle gada do niego Gugo i podaje mu na privie link do strony z paccami za darmo (lol2). Uwazajcie na takich meneli :p

Kajusz931
07-04-2006, 20:15
Szkoda ze tak pozno o tym moicie ;p Wczoraj wlasnie cos takiego stalo sie ze mna, ide sobie moim sorcem prosto z desert questamam w reku 10k i ktos mnie sie pyta czy chce do gidi, ja mu mowie jakiej to on mi daje link na tibia.com (oczywiscie jak potem zauwazylem to nie byl link na tibia.com) i mowi zebym sie zapisal, po wpisaniu haslawlaczyla mi sie glowna strona tibi wiec wchodz w community> guilds i patrze ze tej gidi wcale tam nie ma.
Chce wejsc w tibie i nic, mowi mi ze niepoprawne haslo lub numer. :(

Murderer
07-04-2006, 20:26
@up
czy jestes az takim debilem na jakiego wygladasz? hmm to ja zostalem hackniety i wcale mi sie to nie podoba.. nie tylko ja ponioslem straty lecz takze kumpel ktory mial eq u mnie w domku.Ten link rozni sie od orginalu myslnikiem..
Take care..

Antyhak
07-04-2006, 20:43
@iron
O jezus wygrałeś!!!:D

@topic
Wystarczy ze nikt nie bedzie nigdzie wchodził i nie sciagał 'wspomagaczy'...tyle.

Gotrek
07-04-2006, 20:44
Mi sie chyba oby mam nadzieje (w razie czego odpukac) ze hack sie nie zdarzy, bo nie wchodze na inne strony niz tibia.com tibia.pl i tibia.org.pl :D A pasy zmieniam raz na 3 tygodnie :D Strzezonego Pan Bog strzeze :D:D

Realista1992
07-04-2006, 20:48
Szkoda ze tak pozno o tym moicie ;p Wczoraj wlasnie cos takiego stalo sie ze mna, ide sobie moim sorcem prosto z desert questamam w reku 10k i ktos mnie sie pyta czy chce do gidi, ja mu mowie jakiej to on mi daje link na tibia.com (oczywiscie jak potem zauwazylem to nie byl link na tibia.com) i mowi zebym sie zapisal, po wpisaniu haslawlaczyla mi sie glowna strona tibi wiec wchodz w community> guilds i patrze ze tej gidi wcale tam nie ma.
Chce wejsc w tibie i nic, mowi mi ze niepoprawne haslo lub numer. :(

I właśnie dla tego jestem za notkami typu dzisiejszej Dr.Omadera :P To stary sposób na hacknięcie ale jak widać wciąż się sprawdza :( Powinieneś spróbować odzyskać postać, na pewno o eq nie masz co marzyć możliwe też, że straciłeś kilka leveli, ale następnym razem nie dasz się oszukać. Jeśli chodzi o rzeczy to jeśli grasz na świecie pvp spróbuj poprosić jakiegoś high lev polaka o pomoc może postraszy kolesia i odzyskasz choć część rzeczy, a jeśli nie to przykro mi ale chyba musisz oswoić się z perspektywą zdobywania eq od podstaw.