PDA

Pokaż pełną wersje : Niedozwolona nazwa postaci

Binioll
08-04-2006, 00:30
Powiecie zeby najpierw czytac zasady ale na poczatku nie bralem tej gry na powaznie:/ Teraz juz mnie ostro wciagnelo i sie wzialem za czytanie jak sie okazalo alkoholik w nazwie jest zabronione:( A ja sie w ty stylu nazwalem co zrobic da sie to jakos zmienic??? co mi zrobi gm jak mnie upatrzy???:)

Edek Rozprowacz
08-04-2006, 00:33
dostaniesz namelocka ^^ o ile cie ktoś zreportuje ;p bo jak wiadomo jest tylko jeden GM polak reszta raczej nie bedzie wiedziała ze twój nick łamie zasady.

Binioll
08-04-2006, 00:34
Mowisz reszta nie skuma jak zobaczy name Polok alkoholik???:)

Edek Rozprowacz
08-04-2006, 00:44
Ja na twoim miejscu sam bym siebie zreportował i zmienił sobie nick po dostaniu namelocka na tibia.com pojawi się opcja zmiany nicku (dokładnie nie pamiętam) pużniej jak to jest to ni wim. Najlepiej bedzie jak poszukasz bo takie tematy już były.

Bamargera
08-04-2006, 02:28
Ja dostalem bana za ksywe (nie chce ostrzezenia ani bana ani nic ale byla to ksywa Arcykutas) nawet wiem kto mnie wsypal :p jak dostaniesz bana dostajesz szanse na zmiane ksywy... zmieniasz i grasz dalej...

PS. Ksywa sie zmienila sama (ta w nawiasie :p)

Vanhelsen
08-04-2006, 11:38
Dostaniesz namelocka na 4 dni*, w tym czasie wysyłasz nowy nick do GMa i odzyskujesz konto z nowym imieniem

*- średni okres czekania na reakcję GMa od wystawienia bana do zmiany imienia

The Outlaw
08-04-2006, 14:18
Tak właśnie myślałem że nikt z was nie ma pojęcia o "systemie". W takim razie oto słów kilka od tutora:

Rule 1a
Names which contain insulting (e.g. "Bastard"), racist (e.g. "Nigger"), extremely right-wing (e.g. "Hitler"), sexist (e.g. "Bitch") or offensive (e.g. "Copkiller") language.

Names with drug references such as "Alcoholic" or "Weedsmoker" are also in general not desirable.

Co należy zrobić: zalogować się do gry i wcisnąć kombinację klawiszy ctrl + T co otworzy Help channel w którym zapewne znajdzie się jakiś tutor. Zawiadamasz takowego o swoim nicku wyjaśniając w czym rzecz.

Po tym jak tutor zreportuje twój nick zostanie on oceniony przez członka CipSoftu (namelockami najczęściej zajmują się Alguzara a pod jej nieobecnosć - Manina). Gdy nick zostanie zablokowany należy zalogować się na swoje konto pod adresem www.tibia.com, przeglądnąć namelock (klikamy na "View") i wybrać nowy nick który powinien zostać zatwierdzony lub odrzucony w przeciągu 24 godzin (wyjątek: weekend, kiedy to CipSoft nie pracuje).

Ważne!
Po namelocku na twoim koncie pozostanie wpis o popełnieniu wykroczenia (criminal record), a w przypadku gdy nick został zreportowany jako ubliżający (Rule 1a, offensive name) może nastąpic 7-dniowy ban całego konta.

--Outlaw