Pokaż pełną wersje : Mma problem z domkim
Kupiłem sobie od jakiegosc gościa domek za 1k i mi zrobił ze moge wchodzic i wyszedł z gry a ja nic nie wiem czy msuze jakos placic czy cos powiedzcie mi z góry dziękuje :(
on ci dal chyba INVITE`a - zaproszenie mozesz sobie trzymac itemki w jego odmu ale uwazaj, jak go nieznasz moze cie okrasc...
dał mi invita i pisał ze to juz mój dom i psozedł z gry jak mam płacic za domek itp. ? :O
idZi Master Of Dizaster
11-07-2004, 23:56
on ci tylko dał Invite zaprosił cię .. z tego co wiem domki inaczej sie sprzedaje
Jeśli dal ci Invite i poszedl soebie tonie masz sie co martwic. W najgorszym wypadku zawinie cie itemy 8o 8o 8o . Jesli chodzi o platnosci: nie masz co sie przejmowac bo to on nadal musi placic za domek.
edit: sry za wszlekie beldey ortograficzne ale dzisiaj jestem nietomny 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Moim zdaniem jest to conajmniej dziwne. Słyszałam o sytuacjach, gdy ktoś kto ma pacca kupuje domek komuś kto pacca nie ma. Jednak za domek co miesiąc płaci się czynsz. Więc nie sądzę, aby ten gość był na tyle szczodry, że oprócz faktu, że kupił Ci domek, chciał również za niego płacić ;) . Zwłaszcza, że wziął od Ciebie za niego pieniądze.
Radzę więc uważąć i, zanim zaczniesz z domku korzystać, dogadać się z badź co bądź prawowitym właścicielem.
A moge kogos zapraszac do domku ? :O
A moge kogos zapraszac do domku ?
To zalezy czy zrobil Cie subownerem czy ownerem. Jezeli tym pierwszym to tak jeżeli tym drugim to nie możesz. Wejdz do domq i napisz aleta sio (chyba) jak wyskoczy Ci okinko to tak jak nie to nie :P
"To zalezy czy zrobil Cie subownerem czy ownerem. Jezeli tym pierwszym to tak jeżeli tym drugim to nie możesz"
Me n00b plx?
Tamten gościu jest ownerem i tylko ownerzy mogą dawać invite (aleta sio). To, że jesteś subownerem (aleta som) daje Ci prawo do wykopania kogoś z domku (alana sio "nick").
A za domek nie możesz płacić, jeśli jesteś facc. Poza tym nikt nie wrobi Cię w opłacanie domku bez Twojej zgody i wiedzy. Przekazanie domku (czyli wraz z nim, płatności) odbywa się na www.tibia.com i sam musisz zaakceptować przejęcie domku, więc o nic się nie martw.
Jeśli to ktoś, kogo nie znasz zbyt dobrze, to nie radzę zostawiać cennych rzeczy w domku...
Poprostu dal ci invite jesli jakis "oszust" :)) to bedzie ci kradl itemy ale sa jeszcze pozadni ludzie 8o
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.