Pokaż pełną wersje : Yeti
Przeczytałem w Hunted ten artykuł o Yeti - o śnieżnym stworze, którego uważa się za mit. Ja w niego wierzę. Zakładam osobny temat ze względu na to, iż jest on stworem wyjątkowym. Zamierzam poświęcić teraz trochę czasu moim druidem (lvl23 - niebawem bedzie 24:] ) na poszukiwania. Jeżeli na Saphirze są jacyś chętni do pomocy na tego hunta to plx o kontakt. Mój nick postaci : Vasilij Zajcev.
Thimburd
08-04-2006, 18:48
Artykuł jest najwidoczniej stary. Yeti (w grze) istnieje na 100%. Są na to dowody: filmy, zdjęcia, świadectwo graczy i kill statistics na tibia.com.
To prawda: jest on wyjątkowy. Nie wiadomo kiedy się pojawi i na którym serverze. Musiałbyś mieć szczęscie, żeby go zobaczyć.
Zamierzam poświęcić teraz trochę czasu moim druidem (lvl23 - niebawem bedzie 24:] )
to troche czasu stracisz pewnie wbijesz pare lvl ;pp
i nawet jak go znajdziesz to na 24lvl to dlugo na niego nie popatrzysz xDDDDD buehehe
Romeo'Cruz
09-04-2006, 09:57
Dziwie sie ze nikt nie zrobil osobnego tematu dla ktoregos z bossow.
Jak dla mnie taki temat nie potrzebny bo taki 24lev naprawde z Yeti nie ma sie co mierzyc. Jestes za wolny,za slabe hity strzelasz i masz malo hp i mp.
Jaki zabijal juz 40+lev.
Tak wogole to powiem ze pojawia sie bardzo zadko,a jak sie pojawia to na Foldzie jest duzo cial ^^
dominik_jastrzebski
25-04-2006, 18:07
Tak wogole to powiem ze pojawia sie bardzo zadko,a jak sie pojawia to na Foldzie jest duzo cial ^^
Hehe, chciałbym spotkać yeti mając bp UHów i stojąc w protection zone.... Może coś fajnego by z kogoś wypadło ;)
Hehe, chciałbym spotkać yeti mając bp UHów i stojąc w protection zone.... Może coś fajnego by z kogoś wypadło
A ja bym chcial Ferrari i może Jessice Albe tak na jakis tydzien. -.-.
Yeti istnieje -kill stats.
Jezeli chcialbys na niego polowac 24 lvlem to w ogole smiech, chyba tylko zeby sobie szczelic screena przy yeti "you are dead.".
Ten potwor musi być mocny, kiedyś widziałem w filmiku hity około 200-300 z kamienia.
kiedyś widziałem w filmiku hity około 200-300 z kamienia.
dokładnie :)
--------------------------------------------------------
swoją drogą któryś z panów na forum ma ss z kill stats w podpisie więc można podziwiać :creature:
--------------------------------------------------------
a tu prosze:
(Tłumaczenie z tibianews.net)
Przez ostatnich kilka dni stworzenia znane jako yeti były spotykane w całym świecie Tibii. Jednak owiane jest to wielką tajemnicą. Jeśli zajrzysz do działu poświęconego potworom na oficjalnej stronie, nie znajdziesz tam yeti. Żadnego z nich nie zobaczysz też na Tibianews czy WoT. Dziwne? A to dopiero początek! Odradzanie się tych stworzeń najpewniej jest limitowane. Po zabiciu kilku osobników, yeti po prostu przestają się odradzać. Zupełnie nagle. Dziwne? A jakże. Po tym, jak na „zdjęciu dnia” znalazł się yeti, wielu domagało się wyjawienia miejsca jego występowania.
Oto jak mity i przekazy z prawdziwego świata ukazują te stworzenia:
Z definicji, odrażające bałwany (yeti): Owłosione humanoidalne zwierzęta podobno zamieszkujące ośnieżone szczyty Himalajów. Nazywane także yeti.
http://members.lycos.co.uk/janekjanek/yeti1.jpg
Jak twierdzi mitologia, yeti istnieje, jednakże właściwie nikt nie może dowieść tego faktu. To może mieć wiele powiązań z Tibią.
Po pierwsze, ponieważ nie pojawiły się na wielu światach i odradzają się w niewielkim stopniu, może jest to mistyfikacja – jak w znanym każdemu micie.
Tibijczycy mogą powiedzieć, że zabili albo zostali zabici przez yeti... ale kiedy inni ludzie naprawdę zaczynają szukać, nie mogą ich znaleźć.
Spotkanie z yeti może być czyimś marzeniem, czy to w prawdziwym życiu, czy w tibii... Teraz... czy trudno go zabić czy też nie – ocenić musisz sam. Nieżywy yeti, jak widać... znajduje się w ogromnej kałuży krwi.
Patrząc na statystyki z Calmery i Secury:
Calmera: a yeti 17 3 17 3
Secura: a yeti 0 0 2 0
Dużo więcej osób zginęło na Calmerze niż na Securze, ale także więcej yeti zostało zabitych. Można spojrzeć na statystyki innych światów, takich jak Antica czy Lunara, jednak nie ma w nich wzmianki o yeti... jeszcze. Sądzę, że yeti zostaną odkryte wszędzie w tibii – to tylko kwestia czasu. Jednak, jeśli przestaną się odradzać jak na Calmerze, ludzie nie będą mogli ich zobaczyć. Więc...gdzie teraz pojawią się yeti? Jak będą się odradzać? I kiedy? Tego musicie dowiedzieć się sami...
http://members.lycos.co.uk/janekjanek/yeti2.jpg
chcialbym spotkać brudasa :mag:
Mysle ze niedlugo w dziale "potwory " powinny ukazac sie taktyki , zdjecia itd. o bossach w tym takze o najstarszym z nich czyli Yeti :>
Wald_Kerius
25-04-2006, 21:26
Moge dodać ze Yeti opisze wam własnie Iska8o Oprócz tego zapodam ss zrobionego przez mojego znajomego.
http://i10.photobucket.com/albums/a149/Dark_BrozYn/Other/yeti6.jpg
Hail Brozyn!!:cup: hehehe
no w moim opisie jest wzmianka o tym ze yeti dedl playera :)
Migfulcrum
26-04-2006, 21:14
nawet muj kolega kiedyś mówił, że poszedł zobaczyć jak jest na foldzie , chwile poexpił, zaczął go gonić yeti i uciekłB)
ktos tam upupupupup@
nie cytujemy zdjec...
co do tematu.. uwarzam ze yeti nie jest az tak silny jezeli wiesz ze np teraz jest na foldzie i jestes przygotowany (30 lvl, 40 mlvl 2 bp sd 2 bp mana fluid i lecimy) to uwazam ze nie ma najwiekszego problemu, ma on okolo 1k hp co nie?;) (malo)
Arex Druid
26-04-2006, 22:19
No jest Yeti kedyś się z nim lałem ale za duże hity jak na drutka dlatego:
BOH~UTANI HUR~TIME RING <<<I SPADAM:D :D
Medivian
27-04-2006, 02:34
Muj kolega widział podobno Yeti żucił go śnieżkom i wzioł mu 24(ten kolega to 33 paladyn)
Mojego kumpla zabił Yeti:cup:
Hine Hunter
29-04-2006, 19:59
ja kiedyś charem do zrookowania na lunarze , popłynełem na folde , i co ?? napadlo mnie yeti i padlem od strzala z głazu :D <11lvl> i nie musialem go szukac bo wybiegł on niespodziewanie :D
Hine Hunter
29-04-2006, 20:01
Muj kolega widział podobno Yeti żucił go śnieżkom i wzioł mu 24(ten kolega to 33 paladyn)
A tak wogóle to śnieżką sie nie bierze wogóle hitów ! śnieżką sie bije tzw. chmurkami , ładnego farmazona ci kumpel zapuścił ...
po przeczytaniu powyższych postów wiem kto głosował na andrewa leppera :S
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.