Pokaż pełną wersje : Polska duma sarmacka
Rzenia 666
12-07-2004, 16:33
Witam!
Mogę zapytać, skąd wziął się ten cholerny nacjonalizm w grze?
16:04 Gooptasek: Z AB WYPIERDOLIC SZWEDOW, NIECH AB BEDZIE POLSKIM MIASTEM !!!!!!!!!!!!
To tylko cząstka, atom tego, co się dzieje w Tibii...
Zdrówk!
Od razu domyśliłem się, że chodzi o Danubię. Dla pewności sprawdziłem ;]
1. Nacjonalizm jest bardzo pozytywny. Nie mylić z rasizmem.
2. To jest chamstwo spowodowane dużą ilością polaczków w wieku rozwojowym na poziomie bobaska, który umie średnio mówić po polsku, nie mówiąc o angielskim... Większość z nich to n00by, które, jak ich zabije np. jakiś Szwed za spam, kradzież, obrażanie itp., od razu się rzucają...
Być może część tego to jakaś źle rozumiana "jedność narodowa" i "patriotyzm". Mogę się tylko krzywo uśmiechnąć.
Możliwa opcja to także aktualne wydarzenia na Danubii, a właściwie już kończące się - wojna. Wiadomo - trochu Polaków źle zorganizowanych i kupa Szwedów, którzy zawsze trzymają sztamę. A jakieś niedorozwoje czytają, że wojna, że Szwedzi znowu biją i stąd te hasła...
Ech :/
Rzenia 666
12-07-2004, 18:35
=)
Nie wiedziałem, że to Ty grasz Portosem.
A ten cały nacjonalizm, w wydaniu młodych sarmatów, to straszna rzecz. I tak nasze stosunki ze Szwedami są beznadziejne i w świecie Tibii uchodzimy za chamów, a te głupie bawoły jeszcze pogarszają sytuację.
Ach, te polaczki ;)
Ja z takim czymś się spotykam coraz częściej~ No cóż, są ludzie i parapety.
Ostatnio spotaklem na forum temat: Gdzie jest ich najmniej (br). Czy to jest normalne? Czy jak wam zrobila cos jedna osoba to musicie przekreslac caly naród? Czasami nawet jest tak, że ktoś wam nic nie zrobil, a wy klniecie na swe/ger/br/esp bo robi reszta. Ktos latal kolo venore i wrzeszczal: Wy***** swe. Polacy rzadza swe to durnie itp. Wiec ja sie go pytam: Co oni Ci zrobili? On odpisal: Bo jeden mnie przesunal jak w dp bylem..... I to jest powod do klniecia na wyrzej wymienione narody? Ja tam mam wielu przyjaciol ze swe/br. Pomagaja mi kiedy jestem w potrzebie, ja pomagam im. W ab na Eterni jest paru polakow ( w tym ja) którzy czasami zazdroszcza innym narodom normalnych playerow. W ab tez mieszka paru brazylijczykowi sie "wkrecili" wsrod polakow.
Z gory pszepraszam za pisownie, ale jak czytam co robia rodacy to sie rece trzesa....
Wstyd, panowie wstyd...
re: Up
Ja osobiscie rozrozniam 2 rodzaje narodowosci (br i Brazylijczyk to nie to samo).
Br to banda kolesi pod depo ktozy kazda rozmowe zaczynaja i koncza na br a po angielsku umieja 4 slowa:
buy/sell - uzywane zamiennie niezalerznie od sytuacji.
yes/no - oznacza zgode z tym co wczesniej powiedzieli (w obydwu przypadkach).
plx/plz/pls/itp - jesli slowo zgody (yes/no) nie pociaga akcji ktora mieli na mysli.
noob - po wypowiedzeniu przez nas czegos innego niz slowo zgody wiecej jak 2 razy po kolei (w szczegolnosci jesli uzywamy slow z ponad 4 literami).
Brazylijczycy to ludzie z ktorymi z regoly da sie porozmawiac pomimo roznic kulturowych i takich tam. Do tego wiekszosc koncentruje sie bardziej na wspolnej zabawie niz utrudnianiu gry innym.
To samo tyczy sie:
- pl, pol, swe, US (koniecznie z duzych liter, a ci ostatnio dosyc szybko rosna w sile)
- Polakow, Szfedow, Niemcow, Brazylijczykow, Anglikow, Kanadyjczykow i kogo tam jeszcze.
Rzenia 666
12-07-2004, 22:02
re. UP
Ta, zgadzam się. Ładnieś to ujął.
Master Of Dragon
12-07-2004, 22:12
Nie wiem czy ma to jakies teraz znaczenie ale jak gralem na Julerii to bylo tylko.... duzo bluzg i BR oraz Swe (oczywiscie po polsku),widzialem duuzo ludzi ktorzy przezywaja Swe i BR, ale nie kazdy BR oraz Swe jest zly... Poznalem bardzo fajna dziewczyne ;] z br da rade gadać ;]
Ale Brazilijskich n00bów jest corazwiecej?!
A Swe to przewaznie PK , mnie juz 3 razy zabil ktos z Swe a z BR tylko mi potworki zabieraja i loot....
Gdzie to rasizm ;P,n00bowstwo ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.