Pokaż pełną wersje : Takie pytanie...
Norticus
13-07-2004, 11:13
Takie pytanie, ciągle mnie irytuje, czy lvl zwiększa siłe ciosu oraz celność z broni recznej.
Według mnie nie lvl nie ma znaczenia bijąc swordem czy czymś ma jednak znaczenie gdy bijemy magią.
Ze swojego doswiadczenia wychodzi, ze ma znaczenie.Tzn wplywa na sile ciosu, ale malo.O wiele bardziej wplywa nowy skill.
Hmm wydaje mi sie ze lvl wplywa na moc uderzenia..
bodajze na tibia.xit.pl byl kalkulator ktory obliczal takie cos
Zgadzam się, z pawelekthedruid. Ma rację.
Gdy bijemy Sword/Club/Axe/Distance, to niepływa na level.
Ale, gdy bijemy Magią, to Level jest Lepszy od Magic Level.
No to jest dobre pytanie :) Co do magii to jest to oczywiste, że mlvl jak i lvl mają wpływ na siłę rażenia danym czarem. A co do walki wręcz czy z daleka to moim zdaniem mają na to wpływ tylko i wyłącznie skille oraz sprzęt - nic innego :)
Norticus
13-07-2004, 17:26
Ale, gdy bijemy Magią, to Level jest Lepszy od Magic Level.
hmmm.. od kiedy to lvl bardziej zwieksza sile magii niz mlvl
Kubakapica
13-07-2004, 17:54
Ja mam palla 28 lev a mój kumpel 22. Mamy takie same skile a ja bije mocnej z takiej samej broni... Tak samo jest ze swordem, clubem, axe. Wpływa ale mniej niż skill
Shin Chan
13-07-2004, 19:10
zwykly level ma wplyw niezaleznie czym walczymy i w jakiej umiejetnosci szkolimy postac
Moim zdaniem lvl ma znaczenie. Znam paru kolesi co na 30lvl maja skile 80/75 i niby oni maja takie same szanse na zwyciestwo co koles na 45lvl z takimi skilami?
Wydaje mi sie ze lvl ma duze znaczenie na zadawane obrazenia .. niewiem czy mam racje ale chyba raczej tak :))
Kiedys ludziska prowadzili badania zeby stwozyc kalkulator max damage, otoz wychodzi ze knight na lvl 40 ze skillami 90/90 bije slabiej (max hit) niz knight na lvl 103 ze skillami 83/76 (obaj club fighting uzywajac warhammera).
Z shielding sprawa ma sie podobnie, podobnie kto nie wierzy niech zaatakuje sorca/druida na 15 lvl a potem takiego na 100+, nawet przy podobnym sprzecie w kolesia na 15 wchodza ladne hity, w tego na 100+ duzo chmurek a jak trafienia to na kilka-kilkanascie hp (a roznica shielding przeciez jest tylko kilka punktow max).
Oryginalnie dodany przez Norticus
Takie pytanie, ciągle mnie irytuje, czy lvl zwiększa siłe ciosu oraz celność z broni recznej.
Nie lvl nie zwiększa siły ciosu, skill zwiększa siłe ciosu.
Lvl moim zdaniem i jak wynika z moich obserwacji zwiększa prawdopodobieństwo większego damaga.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.