Pokaż pełną wersje : Pytanie odnosnie Vampira
Evan Pall
10-04-2006, 12:15
No wiec tak.. mam pytanie chialbym sie wybrac na vampira jestem sorcem 28 lvl :) i takie pytanie czy moge pokonac 1 vampira bez blokera? :) Mysle ze postawie sobie 2 monki ktore mi go blokna i bede walic z hmm ale nie jestem doswiadczony w graniu magiem zawsze gralem knightem albo pallem ;p no to czekam na odpowiedz ;)
Nytalith
10-04-2006, 12:24
monk na 90% niewytrzyma vampa, lepiej dsa. Mysle ze ubijesz, ale uwazaj gdyby sie przezucil.
Evan Pall
10-04-2006, 12:36
Dzieki za odpowiedz ;) sprobuje moze sie uda ;p
szymon287
10-04-2006, 12:40
hmm a czy bedzie sie oplacalo z 2dsami na tomb na vampy :>?
Evan Pall
10-04-2006, 13:18
Nie koniecznie musze isc na tomby ^^ na pohu jest pojedynczy resp vampow ... tam moge chwile posiedziec ;)
kostooch
10-04-2006, 13:20
Nie koniecznie musze isc na tomby ^^ na pohu jest pojedynczy resp vampow ... tam moge chwile posiedziec ;)
Nie ma to jak czekac 10 minut na spawn. Lepiej skiknac na tomb na -2 na wschod od Ankh - nie dosc, ze bedziesz lal CS i inne szajsy, to na dodatek pohuncisz pojedynczego vampa.
Sir Klimek
10-04-2006, 19:24
Huh, ja expilem od 40-60lvlu na vamp, i sobie mówilem latwe to. Ale nie patrzylem z perspektywy 20lvl'a więc zrobiłem palka. Na 26lvlu lekko solowałem z boltami (65dista). Więc myślę, że z hmm można bić.
zwiastun ciemnosci
10-04-2006, 19:27
on nie ma Pacca... a tak wogole wez same Hmmy, jakby sie paralizowal to uzyj Exury, albo byle jakiego czaru leczacego...
i wal z hmm... zabic, zabijesz ale czy to sie opyla?
Powiem ci tak, mam 49ms i hunce w tombie na Vampach, zawsze mam 2dsy,bp ih,bp mf... i mi to wystarcza dziennie lottuje 3x Vamp Shieldy B) Ale jesli masz tracic hmmy to poprostu ci sie nie oplaca
szymon287
10-04-2006, 20:01
Powiem ci tak, mam 49ms i hunce w tombie na Vampach, zawsze mam 2dsy,bp ih,bp mf... i mi to wystarcza dziennie lottuje 3x Vamp Shieldy B) Ale jesli masz tracic hmmy to poprostu ci sie nie oplaca
eee... codziennie to ja prosze filmik z jutrzejszego hunta -.-" i chce widziesz 3vampy >.<
Magic Gladiator
10-04-2006, 21:36
Hmm......może ci się udać tylko napewno nie summuj monków vamp zabije je w pare sekund, lepsze dsy tylko uważaj żeby się nie przerzucił.Nie musisz Hmm możesz przypiekać go z energy beam, tylko uważaj żebyś summona nie trafił.
Jednak najlepiej z blokerem.
Evan Pall
10-04-2006, 23:42
Trzeba miec blokera... wiekszac kumpli to magowie albo druty xD
Mój znajomy stukal vampa na 22 lvl (drut) a wiec i ty nawalisz wez ze soba z 1-2 bp hmm troche mananasow i uhy oraz sumona jakiegos i ciśniesz.
A knight na jakim lvl powali vampa?? :p
eh no weś mnie nie dołuj wamp to dziadostwo co tu się wiele rozpisywać. Nie masz paca więc jak chcesz huncić wampy to tylko pojedyńczy respown na pohu. Zapomnij o monkach zsummonuj sobie 1 dsa i jakiś wand weś (na twoim lvlu to będzie wand of dragonbreth) i jedziesz. Weś parę hmmów i ihów/uhów na wszelki wypadek ale naprawdę wątpie czy ci będą potrzebne. Jak tylko zobaczysz wampa skieruj dsa do ataku (a że ds nieźle bije to wamp powinien się na niego przerzucić) ty tylko stoisz pare kratek dalej z wandem i wspierasz dsa. Tak naprawdę to ds sam może ubić wampa ma leprzy atak i defens. Jedyny problem jest wtedy gdy wamp jest uparty i za zadne skarby nie chce się przerzucić na dsa ale wtedy też nie panikuj tylko po prostu exura jak cię zparaliżuje i wykożystując naturalne przeszkody (a na pohu jest ich sporo: krzaczki, drzewa) powoli go załatwisz. Jeżeli coś pójdzie nie tak i wamp cię dopadnie (czyli sprawnie manewrując między przeszkodami wszedłeś gdzieś gdzie nie ma wyjścia) też nie panikuj wamp aż tak wielkich obrażeń nie zadaje (max 100) po prostu palec na hotkeju z exurą gran i vitą nie bój się używać geba i ds też powinien pomóc tylko po co to wszystko jeśli i tak koszty wyprawy na 95% się nie zwrócą (na ihy dla dsa trochę wydasz a respown wampa na pohu jest baaaaaardzo wolny)
ja na 27 lvl solowałem vampy z gfb walisz
UWAGA: NIE LAZ BEZ RUN I Z LAGAMI BO CIE SPARLIUZUJE I DEDNIE
kostooch
11-04-2006, 13:15
też nie panikuj wamp aż tak wielkich obrażeń nie zadaje (max 100)
Moj palek na vamp hellu potrafil wylapac combo nawet za 160 - hit z lapy plus zassanie hp.
Evan Pall
11-04-2006, 13:26
Hmm ja na 27 lvl solowałem vampy z gfb walisz
Szkoda gfb... zreszta wali na duza odleglasc a to swiat pvp czyli jak by ktos wpadl w to to by bylo gorzej... :) lepsze hmmy chyba
Moj palek na vamp hellu potrafil wylapac combo nawet za 160 - hit z lapy plus zassanie hp.
Tak tylko twój palek nie ma tarczy i pewnie walisz na full ataku a on ma tarczę i full defens więc hitów po 160 raczej
nie będzie:P Ja swoim sorcem w p armie steel helmet drwafen shield łapałem hity max 100 z małym hakiem
ale przeważnie 1 wamp to tak max 80hp (przy większej ilości czyli 2,3 robiło się gorąco)
szymon287
11-04-2006, 20:12
omg dzis bylem na nich druidkiem -.-" suxxx, co 2vampy na dsa lecial ih -.- i do tego sie dosc czesto na mnie szly :S
vamp max moze zasadzic combo ~~180hp
kostooch
11-04-2006, 21:08
Tak tylko twój palek nie ma tarczy i pewnie walisz na full ataku a on ma tarczę i full defens więc hitów po 160 raczej
nie będzie:P Ja swoim sorcem w p armie steel helmet drwafen shield łapałem hity max 100 z małym hakiem
ale przeważnie 1 wamp to tak max 80hp (przy większej ilości czyli 2,3 robiło się gorąco)
omg dzis bylem na nich druidkiem -.-" suxxx, co 2vampy na dsa lecial ih -.- i do tego sie dosc czesto na mnie szly :S
vamp max moze zasadzic combo ~~180hp
Comment, plz?
Co tu komentować. Z jakim eq ty chodziłeś na te wampy?? 180hp od wampa jest po prostu (moim skromnym zdaniem) niemożliwe dla sorca/druta ze średnim eq na full defensie. Zsanie życia zabiera niewiele a hity z mele przy full defensie to max w granicach 80-100hp. 180 nawet dla palla/knighta(knight z bronią dwuręczną) na full ataku nie wiem czy się zdarzają. Podsumowywując vamp dla sorca/druta lewel 28+(granica summonowania dsa o ile się nie myle) jest NIEOPŁACALNY bo ihy są drogie, paraliż przeszkadza, brak dobrych respownów (nie wiem czy wogóle jest takie miejsce z fajnymi pojedyńczymi respownami przeważnie jest 2-3 na raz) ale nie jest to jakiś strasznie mocny potwór jak chcesz spróbować szczęścia (a nóż widelec łyżka coś wypadnie) możesz się przejść. Oglądałem filmik jak sorc (lvl ~~60+) latał sobie po tombie (tar pits) i samym exori vis załatwiał nawet 2 wampy na raz +bonebest więc lepiej wbić parę lvlków na hydrach/tombach/scarabach i co tam jeszcze tylko chcesz a później wybrać się w pojedynkę bez summona:)
szymon287
12-04-2006, 11:18
Co tu komentować. Z jakim eq ty chodziłeś na te wampy?? 180hp od wampa jest po prostu (moim skromnym zdaniem) niemożliwe dla sorca/druta ze średnim eq na full defensie.
to do mnie xD? kiedys czytalem (moze i to na tym forum) topic comba potkow i pisalo vamp 180hp max tez nie wiezylem ale koledze za tyle zasadzil :) odrazu vita xD
kostooch
12-04-2006, 11:38
Co tu komentować. Z jakim eq ty chodziłeś na te wampy?? 180hp od wampa jest po prostu (moim skromnym zdaniem) niemożliwe dla sorca/druta ze średnim eq na full defensie. Zsanie życia zabiera niewiele a hity z mele przy full defensie to max w granicach 80-100hp. 180 nawet dla palla/knighta(knight z bronią dwuręczną) na full ataku nie wiem czy się zdarzają. Podsumowywując vamp dla sorca/druta lewel 28+(granica summonowania dsa o ile się nie myle) jest NIEOPŁACALNY bo ihy są drogie, paraliż przeszkadza, brak dobrych respownów (nie wiem czy wogóle jest takie miejsce z fajnymi pojedyńczymi respownami przeważnie jest 2-3 na raz) ale nie jest to jakiś strasznie mocny potwór jak chcesz spróbować szczęścia (a nóż widelec łyżka coś wypadnie) możesz się przejść. Oglądałem filmik jak sorc (lvl ~~60+) latał sobie po tombie (tar pits) i samym exori vis załatwiał nawet 2 wampy na raz +bonebest więc lepiej wbić parę lvlków na hydrach/tombach/scarabach i co tam jeszcze tylko chcesz a później wybrać się w pojedynkę bez summona:)
Ty ogladales filmik, a ja mialem doczynienia z wampami codziennie od 50 do 100 lvlu :P. Latalem w blue robe, p legs, warrior helmet, boh i czasami wpadaly hity okolo 180.
nie sugeruj się opisem postaci pod moim nikiem. Też zabijałem wampy co prawda nie od lvla 50 do 100 ale zabijełem i to sporo i nigdy nie dostałem hita większego niż ~~100 hp (od pojedyńczego wampa) Nie wiem albo miałem wyq@#$%^&*o farta że zabijając wampy od 35 lvla do 40 (nie same wampy ale przeważnie:P) nie dostałem hita większego niż 100 z małym hakiem (100>>120 hp)albo po prostu latając z tarczą na full defie taki hit jest po prostu niemożliwy :P Twierdzisz że latałeś sorcem na 50lvl+ wtedy już latasz bez summona i napewno więcej niż 1 wamp cię jechał (trudno o pojedyńcze respowny) więc 180hp mogłeś dostać przy ataku 3 kiedy defens tarczy jest przełamany
szymon287
12-04-2006, 15:28
nie sugeruj się opisem postaci pod moim nikiem. Też zabijałem wampy co prawda nie od lvla 50 do 100 ale zabijełem i to sporo i nigdy nie dostałem hita większego niż ~~100 hp (od pojedyńczego wampa) Nie wiem albo miałem wyq@#$%^&*o farta że zabijając wampy od 35 lvla do 40 (nie same wampy ale przeważnie:P) nie dostałem hita większego niż 100 z małym hakiem (100>>120 hp)albo po prostu latając z tarczą na full defie taki hit jest po prostu niemożliwy :P Twierdzisz że latałeś sorcem na 50lvl+ wtedy już latasz bez summona i napewno więcej niż 1 wamp cię jechał (trudno o pojedyńcze respowny) więc 180hp mogłeś dostać przy ataku 3 kiedy defens tarczy jest przełamany
przeca vamp bije tez z draina+lapa= combo =]
Ehh normalnie zaraz dostanę poskręcania kiszek. Może mała anegdota pewnego razu poszedłem sobie na dragi (od czasu do czasu zachodziłem na pojedyńczy respown draga w Ankh na 1h lub 2)ok postawiłem dski pare dragów posłałem do piachu z różnym efektem czasem zjechał mi 50 many czasami 500 wiadomo nieprzewidywalny:) ale 1 drag zrobił na mnie wręcz piorunujące wrażenie mianowicie kiedy był już na redzie i zaczął uciekać w lewą stronę(jężeli ktoś był na dragach w ankch 1 resp po prawej tam gdzie 2 scorpiony chodzą wiedzą że jest tam 1-kratkowe przejście w lewo)zapier@#$%ł mi 3 f wave w ciągu dosłownie 1-2 sekund łączne combo ponad 400 many (gdyby nie mana shield ded murowany)i tak jak on mógł 3 razy puścić f wave w ciągu 2 sekund ?? i cóż co to za kombo 400 hp lol to sorcem bez mana shielda na dragi na spokojnie dopiero od 100 lvlu trzeba by chodzić (oczywiście rozwiązaniem zagadki zapewne jest lag lub jakaś inna niewyjaśniona sprawa dla Archiwum X) A ja piszę po raz 123 vamp jeśli masz możliwość zsummonowania dsa jest niegroźny combo jak niektórzy forumowicze twierdzą 180 a jak masz lagi i starego kompa to pomnóż to sobie przez 2 :P (chociaż ja miałem max ~~100>>120 ale mój celeron 633 jest na neostradzie 128 bardzo szybki :)) nie widzę powodu i sensu rozpisywać się dalej nad combem wampa bo ani ja ani wy zdania nie zmienicie może celem sprawdzenia niech ktoś idzie gdzieś na wampy zlooruje sobie jednego i przez 1h nagrywa filmik jakie wamp zadaje mu hity na full defie:P
kostooch
12-04-2006, 19:47
Ehh normalnie zaraz dostanę poskręcania kiszek. Może mała anegdota pewnego razu poszedłem sobie na dragi (od czasu do czasu zachodziłem na pojedyńczy respown draga w Ankh na 1h lub 2)ok postawiłem dski pare dragów posłałem do piachu z różnym efektem czasem zjechał mi 50 many czasami 500 wiadomo nieprzewidywalny:) ale 1 drag zrobił na mnie wręcz piorunujące wrażenie mianowicie kiedy był już na redzie i zaczął uciekać w lewą stronę(jężeli ktoś był na dragach w ankch 1 resp po prawej tam gdzie 2 scorpiony chodzą wiedzą że jest tam 1-kratkowe przejście w lewo)zapier@#$%ł mi 3 f wave w ciągu dosłownie 1-2 sekund łączne combo ponad 400 many (gdyby nie mana shield ded murowany)i tak jak on mógł 3 razy puścić f wave w ciągu 2 sekund ?? i cóż co to za kombo 400 hp lol to sorcem bez mana shielda na dragi na spokojnie dopiero od 100 lvlu trzeba by chodzić (oczywiście rozwiązaniem zagadki zapewne jest lag lub jakaś inna niewyjaśniona sprawa dla Archiwum X) A ja piszę po raz 123 vamp jeśli masz możliwość zsummonowania dsa jest niegroźny combo jak niektórzy forumowicze twierdzą 180 a jak masz lagi i starego kompa to pomnóż to sobie przez 2 :P (chociaż ja miałem max ~~100>>120 ale mój celeron 633 jest na neostradzie 128 bardzo szybki :)) nie widzę powodu i sensu rozpisywać się dalej nad combem wampa bo ani ja ani wy zdania nie zmienicie może celem sprawdzenia niech ktoś idzie gdzieś na wampy zlooruje sobie jednego i przez 1h nagrywa filmik jakie wamp zadaje mu hity na full defie:P
Ja gralem rp, a nie sorcem. Wyraznie to zaznaczylem w jednym z poprzednich postow. I wcale nie sugeruje sie statsami chara z podpisu. Aaaaa... Moj komp nie nalezy do najwolniejszych (a tak, chwale sie).
Gustaw Zabijaka
12-04-2006, 22:48
Ehhhh...
Vamp potrwafi przywalić porownywalnie wali do dsa. Ja gram knightem blokowalem z gsem oczywiscie na full ataku najwiecej dostalem bodajrze 169 ale nie z lapy tylko wyssał :) ale 3 vampy i bone best to juz jest jazda xD :)
Ehh normalnie zaraz dostanę poskręcania kiszek. Może mała anegdota pewnego razu poszedłem sobie na dragi (od czasu do czasu zachodziłem na pojedyńczy respown draga w Ankh na 1h lub 2)ok postawiłem dski pare dragów posłałem do piachu z różnym efektem czasem zjechał mi 50 many czasami 500 wiadomo nieprzewidywalny:) ale 1 drag zrobił na mnie wręcz piorunujące wrażenie mianowicie kiedy był już na redzie i zaczął uciekać w lewą stronę(jężeli ktoś był na dragach w ankch 1 resp po prawej tam gdzie 2 scorpiony chodzą wiedzą że jest tam 1-kratkowe przejście w lewo)zapier@#$%ł mi 3 f wave w ciągu dosłownie 1-2 sekund łączne combo ponad 400 many (gdyby nie mana shield ded murowany)i tak jak on mógł 3 razy puścić f wave w ciągu 2 sekund ?? (..)
Ano tak bywa, ja tez miałem bardzo podobną akcję na dragach w ankh cale szczęscie żaden z 3 f wavewów mnie nie trafił (tylko blokującego DSa) ale efekt był piękny gdyż akurat drag się obracał przez do kazdy wave poszedł w inną stronę.
A wracając do topicu.
Vampy też lubią spammować (używać bardzo wielu ataków naraz) ale ja w tombsach że na rękę były monki blokowałem nimi i nigdy mi żaden nie zginął - może miałem farta - a jak podejde i zajade mu kombo 2 monki, volcanic rod i energy strike to po kilku sekundach leży:] .
Rydzu alfons
15-04-2006, 08:51
Ogulnie zycze powodzenia sorcem robilem tam nawet 40k na h z 2 dsami na 35+ lvlu lecz trzeba baardzo uwazac ;) i miec w przygotowaniu mfy, exure i hmmy :P PozDRo 600 :)
@Evan Pall
Dasz rade tylko lepiej postaw DS-a albo 2 i wez jakies uh-y/ih-y jak chcesz dluzej pohuncic.
Uwazaj jak sie przezuci-najlepiej stój najdalej od niego... ;)
Oglądałem filmik jak sorc (lvl ~~60+) latał sobie po tombie (tar pits) i samym exori vis załatwiał nawet 2 wampy na raz +bonebest
Lol? Dla ~60 Sorca bicie 2 Vampów z samego Vis to nic takiego specjalnego, taki sorc daje rade se nawet z 3/4 vampami ;D
Bywa ze nawet (jak szybko vis-ujesz) vamp nie zdazy cie uderzyc, no albo 1 raz tylko ;D)
ja bylem na Vampie z 4 osobową ekipą Bloker 66 level ja miałem 21 i jakoś a co z Vampa wyleciało ??? Skull zwykła głupi czaszka !!X(
Evan Pall
15-04-2006, 11:16
A co ty myslales? ^^ ,że odrzu poleci vampire shield? Wiesz... cuda sie zdazaja... Ale dosc zadko ;P
@Evan Pall
Dasz rade tylko lepiej postaw DS-a albo 2 i wez jakies uh-y/ih-y jak chcesz dluzej pohuncic.
Uwazaj jak sie przezuci-najlepiej stój najdalej od niego... ;)
Lol? Dla ~60 Sorca bicie 2 Vampów z samego Vis to nic takiego specjalnego, taki sorc daje rade se nawet z 3/4 vampami ;D
Bywa ze nawet (jak szybko vis-ujesz) vamp nie zdazy cie uderzyc, no albo 1 raz tylko ;D)
buehehehehe dobre 4 wampy solo z visa :) gratulejszon i powodzenia (no chyba że na mana shieldzie ale jak na 60 lvl na vampy z mana shieldem chodzisz to znów gratulacje) więc tak ponieważ jest więcej niż 2 to 2 walą prosto w ciebie bez shielda masz (na 60 lvlu) 445 hp ponieważ 2 walą prosto w ciebie to z całą pewnością grubo ponad 100 (tak od 100do 160 trzeba się spodziewać) a 2 biją przez shield czyli tak do 120 dodaj to sobie i exchausted spowodowane vistem i podaj rozwiązanie czyli ded :P a i zgadnij iloma vistami na 60 lvlu i około ~~55 mlvl zabijesz vbampa ?? czekam na odpowiedz my master:P
Sir Pietruch
17-04-2006, 21:10
@up:
Może mu o "mort hur" chodzioło a nie o visa:D
@up nie wiem nie wiem ale wyraźnie pisze o viscie który niestety ma zasięg nie za dobry;) z mort hur oczywiście jest to wykonywalne bo 4 vampy poszły by na 1-2 mort hur
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.