Mofi
11-04-2006, 18:17
Pisze ten temat, poniewaz mam straszne lagi od dluuuugiego czasu, a ustepuja one okolo 3 w nocy (wczesniej mialem bardzo rzadko). Nie wiem co moze byc tego przyczyna, ale mysle ze w procesach po nacisnieciu Ctrl+Alt+Delete, mam tych procesow za duzo.
Jednak problem jest taki, ze ja nie wiem ktore procesy to sa Keyloggery a ktore to procesy systemowe!W takim razie wymienie je tutaj i bede liczyl na to, ze ktos mi pomoze:
-taskmgr*****
-Opera***** (mysle ze to nie to)
-msmsgs*****
-ctfmon*****
-ashDisp*****
-ashWebSv*****
-ashMaiSv*****
-Amoumain*****
-wdfmgr*****
-svchost*****
-PDVDServ*****
-ashServ*****
-aswUpdSv*****
-spoolsv*****
-explorer*****
-svchost*****
-WgaTray*****
-svchost*****
-svchost*****
-svchost*****
-lsass*****
-services*****
-winlogon*****
-crsss*****
-smss*****
-wscntfy*****
-alg*****
-System
-Proces bezczynnosciowy
Jest ich tyle, ze mysle ze one moga mi zamulac kompa, jednak nie wiem co moze byc jescze tego przyczyna. Prosze nie podawac linkow to poradnikow "Sposoby na Lagi" bo one nie rozwiazuja mojego problemu...
Jescze slyszlalem o jakichs programach, ktore instaluja hackerzy, zeby one same wysylaly reklamy itp. z mojego kompa, i to moze byc przyczyna tego...
Jak sie przed tym uchronic-pomozcie prosze!
P.S. nie piszcie noob albo co, po porstu nie iwem
P.S.2mam 100MB lacze lokalne, o tej porze nie powinno byc tlokow (a poza tym dziwne ze od miesiaca mam juz o wczesnych porach lagi)
Dzieki za Help <z gory>
Jednak problem jest taki, ze ja nie wiem ktore procesy to sa Keyloggery a ktore to procesy systemowe!W takim razie wymienie je tutaj i bede liczyl na to, ze ktos mi pomoze:
-taskmgr*****
-Opera***** (mysle ze to nie to)
-msmsgs*****
-ctfmon*****
-ashDisp*****
-ashWebSv*****
-ashMaiSv*****
-Amoumain*****
-wdfmgr*****
-svchost*****
-PDVDServ*****
-ashServ*****
-aswUpdSv*****
-spoolsv*****
-explorer*****
-svchost*****
-WgaTray*****
-svchost*****
-svchost*****
-svchost*****
-lsass*****
-services*****
-winlogon*****
-crsss*****
-smss*****
-wscntfy*****
-alg*****
-System
-Proces bezczynnosciowy
Jest ich tyle, ze mysle ze one moga mi zamulac kompa, jednak nie wiem co moze byc jescze tego przyczyna. Prosze nie podawac linkow to poradnikow "Sposoby na Lagi" bo one nie rozwiazuja mojego problemu...
Jescze slyszlalem o jakichs programach, ktore instaluja hackerzy, zeby one same wysylaly reklamy itp. z mojego kompa, i to moze byc przyczyna tego...
Jak sie przed tym uchronic-pomozcie prosze!
P.S. nie piszcie noob albo co, po porstu nie iwem
P.S.2mam 100MB lacze lokalne, o tej porze nie powinno byc tlokow (a poza tym dziwne ze od miesiaca mam juz o wczesnych porach lagi)
Dzieki za Help <z gory>