zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Prezent.

Sir Kuberto
13-07-2004, 21:29
Jaki mozna dac prezent na slub?? Ja mam 16 lvl a zeni sie 11 druid z 20 sorcererem. :O Prosze piszcie jak najszybciej bo 15.07.2004 jest slub!!!

Warloczek
13-07-2004, 21:51
Można dać runy, mana fluidy...rzeczy potrzebne dla postaci magicznych...
Może być cośzupełnie innego np. Crown set...albo coś takiego
ale ja bym był za runami..

Swiety pal
14-07-2004, 09:07
mozna dac ruzne rzeczy np kase itemy itp

Wulkan
14-07-2004, 09:53
Dobra jest takze ta sukienka co wypada z banshee...

Fanfi
14-07-2004, 10:09
wybierajac prezent trzeba zwrocici uwaga na jedna rzecz a mianowicie na jego orginalnosc dobrze dac dosc rzadki przedmiot np naszyjnik wypadajac z bk... :)

majq
14-07-2004, 10:58
Eh masz ten sam problem co ja ;( niedługo czeka mnie ślub i urodziny. Na ślubie żeni się moja koleżanka (36lvl knight) z kolegą (30 sorc) nie mam zielonego pojęcia co dać. Może jakieś rary (lalki, laski...) i jeszcze urodziny kolegi (60lvl- knight) tutaj w ogóle wysiadam. Może parę bp uh`ów... dużo jest pomysłów ale wiele przekracza mój budżet... :]

sir abaddon
14-07-2004, 12:28
zbierasz jakies roze dodajesz do nich time ringa a pozatym aola :D

Dwimenor
14-07-2004, 17:49
TO nie musi być coś straszne wartościowego. Liczy sie pomysłowość i orginalność. Mp daj w parcelu crown set+scarf+dowolny ring+jakaś broń, ułożone tak jak ekwipunek. To tylko propozycja.

Wielki Pawsiuk
15-07-2004, 12:11
majq knightowi mozesz mpa kupic:P napewno go nie ma....ale sie chyba nie wyrobisz w takim czasie zeby go zdobyc....idz na demonki :>

Angelus
15-07-2004, 13:29
Ja bym stawiał na orginalność .... bo inaczej kilka ślubów i zbankrutujesz ... :P

Wszystko zależy od tego jaki masz level , ile masz kasy + pole do popisu dla twojej wyobrazni ...

Ze śmiesznych prezentów to np. plecak doskonałego wina - najlepszy rocznik .......... :rolleyes:

Ej , a tak w ogóle to niezły pomysł .....
Chowasz w depo kilka butelek wina , obok karteczka - zebrane w 2004 r. w piwniczkach mino maga , niedaleko Venore ...
Mija kilka lat , bo wino musi leżakować , i masz unikatowy prezent .......... :P

nook
15-07-2004, 18:03
ostatnio w takich okolicznościach rozdałem 5bp sd + chyba z 6 bp uhów :P

Punish
19-07-2004, 22:32
A po co az takie wartosciowe prezenty dawac?
Ja tez zostalem zaproszony na slub i mysle ze 2 platynki dla nich wystarczą nie bede przecierz dla nich wydawal kilkanascie tysiecy aby prezent kupic

Angelus
19-07-2004, 22:46
Bardzo dobrym prezentem mogą być kamienie szlachetne ... :rolleyes:

Pannie młodej ofiarowujesz kilka diamentów ...

Podobno najlepszy przyjaciel dziewczyny to brylant, czyli oszlifowany diament ...

A panu młodemu dajmy na to ... kilka rubinów .... :P

Punish
19-07-2004, 22:59
Lepiej dac cos co sie przyda w grze a nie jakies nikomu niepotrzebne diamenty
Mysle ze po jednej platynce dla kazdego wystarczy duzy to wydatek nie jest a za kase mozna przecierz cos kupic
I tak zrobie

Filipczak8
29-01-2005, 17:18
Ja mialem taka sytuacje ze rozmawilem z kolezanka muwila ze zbiera sobie na fire sworda.A za tydzien brala slub zaprosila mnie i z kolegami kupilismy jej fire sword i kwaity i tyle :)

slammer
29-01-2005, 20:02
górnik :D

zeby offtopa nie robic to ja bym dal kwiatki (albo jakies herby) i po time ringu.

joey
29-01-2005, 20:39
hmm... jak mój kolega do mnie przyszedł i sie zapytał czy pójdę jego charem na ślub bo go szef gildii zaprosił to sie zdziwiłem.. popłyneliśmy do thais a że nam się spieszyło to wziełem z jego depo flet i protection amulet~
co do orginalności... moze... zegarek? albo water pipe ??

R3m0L
29-01-2005, 23:24
Ja proponuje zestaw stolowy : 2 talerze, 2 widelce i 2 lyzki oraz 2 kubeczki ;]

Pimpuś
30-01-2005, 00:27
Daj butelke piwa! :baby:

Waleczny Filip
30-01-2005, 17:17
Jak masz czas to poprostu nalow bp rybek i wydaje mi sie, ze kazdy sie z takiego prezentu ucieszy. Nie ma wiekszej radochy niz zaoszczedzic komus zmudnych godzin spedzonych na lowieniu ryb.

Lord Of Knight's
11-08-2005, 00:17
To wszystko zalezy od tego ile masz kasy...Ktos tam wspominal o zestawie sniadaniowym .. dobry pomysł Ziooom ;) . Ktos wspominal o 2 platynkach hmm ja bymnie powiedzial ze to dobry prezent bo co se za niego kupią? Fooda? xDD Jak np. ja bylem na slubie kolegi co zaprosil kolegów z najlepszej gildi na servie to co mialem 2 platynki zucic xDD

Pozdro :cup:

Khan
11-08-2005, 02:56
To musi byc cos oryginalnego..

Kasa, czy runy tez moze byc.. Ale to nie jest bamboocha..

Dobre są rzeczy ktore pozornie nic nie dają. Np. football'ówka, zegarek, nowy Tiquandowy plecak (dla facca), sukienka, wolftooth chain, bp of "Flask of Wine"

Przedmioty kolekcjonerskie: Flaski z wszystkimi cieczami swiata, wszystkie róże, wszystkie owoce etc.

Rzeczy ozdobne, oraz słabe, ale bardzo 'chikita' bronie: Silver dagger, Black Shield, Ornament Shield, Serpent Sword, Red Robe.

boorex
11-08-2005, 09:08
To musi byc cos oryginalnego..

Kasa, czy runy tez moze byc.. Ale to nie jest bamboocha..

Dobre są rzeczy ktore pozornie nic nie dają. Np. football'ówka, zegarek, nowy Tiquandowy plecak (dla facca), sukienka, wolftooth chain, bp of "Flask of Wine"

Przedmioty kolekcjonerskie: Flaski z wszystkimi cieczami swiata, wszystkie róże, wszystkie owoce etc.

Rzeczy ozdobne, oraz słabe, ale bardzo 'chikita' bronie: Silver dagger, Black Shield, Ornament Shield, Serpent Sword, Red Robe.

NIe wiem co sentymentalnego i niespotykanego jest w naszyjniku zrobionym z zebow wilka w dodatku nic nie dajacym..-.- mam 4 takie i ten tiquandowy plecak...no fajny jest sam chcialem se kupic ale ja bym sie nie ucieszyl zbytnio z niego to jest 50-70 gp na Morganie. A co do wypowiedzi modka na pierwszej stronie xD huhuhu "prezent nie musi byc wcale drogi c-set scarf jakis ring weapon" hee na naszym servie to drogi ;] 60k sam c-set to ja juz bym wolal bohy kupic ;]...chyba zolta roze ciezko zdobyc to moze byc dobry prezent+np crystal ring-nie drogo a niespotykanie ;] ( o ile sie nie myle z ta roza bo wiem ze ktoras ciezko zdobyc xD) Moze tez byc golden ring do tej rozy ale to juz troszke drozej ;] to tyle narks

Mikelp
11-08-2005, 11:48
IMO Jeśli:

-Znasz kogoś z rla (best friend [ew. friend ;)]) to na urodziny z 10 k uzbierać by się przydało.

-Nie znasz kogoś (w tym wypadku nigdy go nie widziałeś na oczy) to tutaj jest już troche trudniej...Wtedy patrzysz na to jak długo go znasz i jak ściśle jesteście ze sobą "związani" (lub ew. na jego level bo glupio jest dac jakiś dragon necklace jeśli kolega ma takich 200 ponieważ jest już wyższym levelem który huntuje lepsze potwory i mu to jest obojętne co z tym zrobi)

A ślub to już sam wymyśl ;) Najlepiej powiedz że nie przyjdziesz ponieważ nie możesz w ten dzien grać bo np. jedziesz do miasta xD

parada
11-08-2005, 12:12
Najlepiej by było gdybyś da bp of mana fluid...

nick:neoxer
voc:knight
skills:55/55
lev:15
world:silvera

snajper007
13-08-2005, 13:39
Ja bym dał 2*green tunic oraz bp of bp of blank runes B)

Smalec Ziom
13-08-2005, 14:06
Mam takie noobskie pytanie. Jeszcze nigdy nie widzialem śluby wiec czy moglby ktos opis przebieg slubu?! co i jak co trzeba miec itp.

snajper007
13-08-2005, 14:23
Z tego co ja wiem to liczy się własna inwencja twórcza, nie ma jakiegoś specjalnego npc do ślubu, tylko ktoś się przebiera za ksiedza, poprostu tworzą sami ślub tak jak na real.
A poza tym, nie ma nOObskich pytań,są tylko nOObskie odpowiedzi B)

Karo22
14-08-2005, 11:42
Małżenstwo ucieszy sie z auta , a że w tibi nie ma auta t0o 2 punkt potrebnych zeczy:
Ozdoby domkow

xemmoe
14-08-2005, 13:12
Blood herb + kilka kokosów do podziału...

Lord Of Knight's
14-08-2005, 15:47
@up : Hmm on nie ma 70~,80~ czy 90 levelu ze idze na Demony a kokosy bardzo zadko są sprzedawane..

hide
14-08-2005, 15:53
O kokosy już niedługo nie będzie trudno [nie wypadahąj już z demonów tylko z małp :P [sibangów]]

Pomysł ze skrzynką wina albo zastawą są do tej pory chgyba najlepsze :>