Pokaż pełną wersje : Make Peace Not War!! :d
maciejo14
12-04-2006, 21:05
W związku z rosnącą niesprawiedliwością i chamstwem w Tibii, chce wypowiedziec się na ten temat. Otóż grając w Tibie, szczególnie na serwerach innych niż non PvP można się natknąc na trupy walające się po miastach, mało poziomowych graczy którzy obrywają od ich "kolegów" ze znacznie większymi levelami, tylko dlatego, że ci silniejsi mieli taki kaprys, albo zostali obrażeni z błachego powodu.
Posłuchajcie mnie, jako gracze w tak superową, fantastyczna i najlepszą grę, jaką jest Tibia, powinniśmy dbac o jej dobro, dobro jej graczy. Wyobraźcie sobie jak jakiś świerzo zarejestrowany gracz, który po pary ciężkich godzinach gry dostaje się na maina, podziwia miasto, a tu nagle otaczo go pare "wysokopoziomowych" graczy i dla zabawy badz zysku zabija. Co on wtedy czuje? Ma ochote usunąc grę. I tak tracimy gracza.
A przecież może byc inaczej. Starsi, doswiadczeni gracze mogą pomagac mlodszym, dopiero co stawiającym pierwsze kroki w Tibii, dając im jakies dla siebie nie przydatne przedmioty, a dla takiego "mlokosa" wartosciowe. Mowic im gdzie najlepiej zdobywac doswiadczenie, jakie potwory zabijac, pomagac na polowaniach.
Dla niektorych moj pomysl moze sie wydawac nie realny, nieciekawy lub wrecz glupi, ale dla mnie to jest doskonaly pomysl. Wyobrazcie sobie swita pelen kulturalnych, pomocnych graczy, ktorzy pomagaja slabszym od siebie.
Czy tak nie byloby lepiej? Czekam na wasze opinie.
Wyobrazcie sobie swita pelen kulturalnych, pomocnych graczy, ktorzy pomagaja slabszym od siebie.
Czy tak nie byloby lepiej? Czekam na wasze opinie.
Wiesz... prubuje i prubuje i cos mi nie wychodzi, to jest poprostu niemozliwe
Jeden post nic sie zmieni, bedzie jak bylo, wysluchalismy Twojego zdania i jesli Ci to sprawy satysfakcje to zgadzam sie, ale podane przez Ciebie warunki zwalczenia tej sytuacji sa poprostu niemozliwe do wykonania:)
Masterek Danio
12-04-2006, 21:36
Ja pomagam graczom którzy tego potrzebują.
TAk samo countsel~ jesli reporuje to mówia ze to żart a mianowicie "Sell my account 90k" i to nie jest dowcip -,- albo "sell pacc 30 days 30k..." itp.X(
Venderer
12-04-2006, 21:43
Jak to mówią "Cham jest chamem i na wieki, wieków amen"... "Chwastów" z tibii nie usuniesz, chociaż każdy prawdziwy gracz mocno by tego chciał...
The Outlaw
12-04-2006, 21:47
Czasy "kulturalnych, pomocnych graczy, ktorzy pomagaja slabszym od siebie" minęły ładnych parę lat temu, zostały pochowane razem z RPG-ową częścią gry.
Smutna, lecz prawda.
--Outlaw
Mniej graczy - mniej idiotów, dla mnie może być. Jak się komuś pvp nie podoba to niech idzie na no-pvp, a jak nie chce tego zrobić to ma problem. Co z tego, że hlvle czasem mają taki kaprys żeby kogoś zabić? Taka gra i już.
tibia troszke naśladuje czaso okres średniowiecza zatem to co się dzieje jest jak najbardziej słuszne, w średniowieczu nikt nikogo nie głaskał jak nie byłeś twardy, cwany i nie umiałeś sobie w życiu radzić umierałeś. Poza tym jest wiele nisko poziomowców którzy samym swoim zachowaniem prowokują takie sytuacjie, ale fakt zabijanie 8-12lvl przez 30lvl i wyżej jest lekką przesadą. Do takich ludzi jednak nic nie dotrze i szkoda zachodu żeby próbować to zmienić. Recepta-szybko nauczyć sie grać, wbić jak najwyższy lvl, znaleść przyjaciół a po pewnym czasem to być może ty będziesz postrachem tych hmmm terorystów
ps. to przysłowie znam troszke inaczej [; make love not war, ta wersjia jest lepsza
teletoobis
12-04-2006, 22:42
Dla niektorych moj pomysl moze sie wydawac nie realny
Otóż to ;) Pomysł aż przesłodzony bo, sam pomyśl-czym byłby świat bez naszych noobków? :) Piosenka "We don't need no education" nie miałaby sensu wtedy :P Gz za odwage, bo dużo użyszkodników mogłoby Cię ostro wyśmiac 8o Wg mnie jednak ten pomysł nigdy się nie zrealizuje bo większość graczy to ludzie poniżej 12 roku życia :baby:
lajf is brutal ;pp food not bombs ;pp xD rozumiem rozumiem ;p dzis mimo ze połozyłem liscik przed cave'm kolo do mnie napisał "leave ";p ojej i niestety padł na gaurdzie "hhihihi" ;p
Nikast Shynix
12-04-2006, 22:49
Wiesz... prubuje i prubuje i cos mi nie wychodzi, to jest poprostu niemozliwe
Jeden post nic sie zmieni, bedzie jak bylo, wysluchalismy Twojego zdania i jesli Ci to sprawy satysfakcje to zgadzam sie, ale podane przez Ciebie warunki zwalczenia tej sytuacji sa poprostu niemozliwe do wykonania:)
1. ortografia ;), myślę że to poprawisz.
2. Jeden post... Żeby jeden... Ten temat wraca cyklicznie od 2 dni do 1 godziny ;)
To nierealne. NA galanie zabil mnie na 12lvl 67 palek. Za co??? Bo w zlym miejscu stalem. Przemoc jest prawie wszedzie. :(
sir Tifejo
13-04-2006, 01:10
2. Jeden post... Żeby jeden... Ten temat wraca cyklicznie od 2 dni do 1 godziny ;)
Dokladnie. Co pare dni/tygodni znajdzie sie jeden "ktos", ktory mysli ze COS zmieni zakladajac taki topic. I uwierzcie, takich topicow jest cale multum na tym forum. Ale komu chcialoby sie sprawdzic zanim cos napisze...
Nie poprawie, niech ludzie wiedzą jaka ze mnie "ortociota" ;)
I co z tego, ze sie powtarzaja? Nawet jakby taki temat co 5 min powstawał to to i tak NIC NIE ZMIENI
Nikast Shynix
13-04-2006, 09:04
NIC NIE ZMIENI
Zmieni... Forum będzie bardziej zaśmiecone.
Często sam pomagam, ale pomysł nierealny, no może wtedy, kiedy całej Polsce odcięliby dopływ do Internetu... Prawda jest taka, że największe nooby, jakich znam to Polacy. Polak zawsze pod**** mi lootbaga, będzie kradł expa itp.
Często przed kolegami wstydzę się przyznać, że jestem Polakiem. Wole zadawać się ze Szwedami/Niemcami/Brazylijczykami i z nimi dzielić uczciwie loota niż polski bloker będzie zatajał loota i zwrócą się marne %. Oczywiście nie wszyscy Polacy są tacy, ale większość tak.
maciejo14
13-04-2006, 11:42
Wiem ze ten temat nic nie zmieni. Najlepiej jest uwazac w Tibii na siebie, uwazac gdzie sie chodzi, co sie mowi, co sie robi. Bo jak kiedys 20 lvl'owi zakosilem loota to gonil mnie przez pol mainlanda az mi zniknal znaczek walki i sie wylogowalem :p Ale potem mnie dopadl, zabil i zaj**al wszystko, a ja przestalem grac na 2 miesiace. Z tego doswiadczenia wiem, ze lepiej nie wchodzic pod bootsy innym graczom i uwazac na swoje plecy :P
Aha i jeszcze jedno. Jak ktos nie lubi chamstwa i niesprawiedliwosci w takich grach, niech gra w gry dla jednego gracza :P:P:P
Ta ta i zróbmy tak by jeszcze nie było gwałtów, kradzieży, morderstw... Jak dla mnie to ma takie same właśnie znaczenie.. Osobiście pomagam newbie jak chcą wiedzieć gdzie expić itd.
Rinnaroc
02-05-2006, 18:46
Dobry, ale nierealny pomysł. Jak widzę low lvla, który kulturalnie się po ang. zapyta np. o miejsca do expienia to czemu nie, a jak przechodzi jakiś newbie "ej plz daj cos" to na pewno go oleje.
The Mass
02-05-2006, 19:12
szczególnie na serwerach innych niż non PvP można się natknąc na trupy walające się po miastach, mało poziomowych graczy którzy obrywają od ich "kolegów" ze znacznie większymi levelami
Czyli na non-pvp też takie coś jest? Fajnie.
Posłuchajcie mnie, jako gracze w tak superową, fantastyczna i najlepszą grę, jaką jest Tibia
Najcudowniejszą, przepiękną, ukochaną? Chyba kolejny fanatyk..
Co on wtedy czuje? Ma ochote usunąc grę. I tak tracimy gracza.
Silna osobowość, która się po pierwszym razie poddaje. Ty tak miałeś?
Mowic im gdzie najlepiej zdobywac doswiadczenie, jakie potwory zabijac, pomagac na polowaniach.
Sami mamy na nich czekać przed temple i o tym im mówić? Takie Cipfriendy?
Dla niektorych moj pomysl moze sie wydawac nie realny, nieciekawy lub wrecz glupi, ale dla mnie to jest doskonaly pomysl.
Sam go nie wymyśliłeś.
Wyobrazcie sobie swita pelen kulturalnych, pomocnych graczy, ktorzy pomagaja slabszym od siebie.
Czy tak nie byloby lepiej?
W RL'u też wszyscy tacy są dla siebie? Wiesz co, startuj na wybory miss świata.
Czekam na wasze opinie.
Głupi i nie potrzebny pomysł.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.