zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak obliczyc max hit?

Ozun
12-04-2006, 22:52
Witam. Mam takie pytanie do bardziej wtajemniczonycz osob... minowicie czy istnieje jakies dzialanie matematyczne :p ktore pomoglo by mi obliczyc maxa hit z broni i jakie wspolczyni potrzebne do tego?? gdyby ktos znal odp. prosze o doglebne wytlumaczenie tego :)

domin3x
12-04-2006, 23:01
mnozy sie atak broni*def*skillsworda/axe/club*skillfishingu*cap*skillshielda*soule*twojehp* obrona potwora, wynik dzielisz przez mlvl i ci wychodzi.

A tak na serio to nie mozna tego obliczyc(jesli chodzi o bron), zalezy od szczescia

Venderer
12-04-2006, 23:18
A tak na serio to nie mozna tego obliczyc(jesli chodzi o bron), zalezy od szczescia

Można to obliczyć ale w bardzo dużym przybliżeniu. Niestety nie znam wzoru.

Ozun
12-04-2006, 23:21
[QUOTE=domin3x]mnozy sie atak broni*def*skillsworda/axe/club*skillfishingu*cap*skillshielda*soule*twojehp* obrona potwora, wynik dzielisz przez mlvl i ci wychodzi.
Prawie uwiezyłem Xd tylko z tad obrona potworka cosik zmyslilem bo skad mam wiedziec jaka ona jest :> ale koncepcja dobra XD

@Venderer

Konkrety prosze :)

Lasooch
12-04-2006, 23:40
mnozy sie atak broni*def*skillsworda/axe/club*skillfishingu*cap*skillshielda*soule*twojehp* obrona potwora, wynik dzielisz przez mlvl i ci wychodzi.

Trzeba jeszcze podzielić przez pierwiastek z 666.

@topic: nie mam pojęcia, całkowicie na pewno wiedzą tylko cipki...

Ozun
12-04-2006, 23:48
@Lasooch

Cipki jak wiedza to i tak nie powiedza chyba ze sami tego nie wiedzą XD

troche to zagmatwane ale cóż :p

Czy Naprwade niema Nikogo kto By to wiedział ???? X( X( :baby:

Rybix
13-04-2006, 20:14
Atak broni*skill*0,06
to jest oczywiscie przyblizone... ale mysle ze pomoglem ; )

Vanzi
13-04-2006, 20:19
Spróbuj kalkulatora
http://tibia.org.pl/?body=prof-calc

ale to i tak raczej nie poda nigdy dokładnych danych dopuki CIPsoft nie opublikuje dokładnych wzorów (czyt: raczej nigdy)

slawekmag
13-04-2006, 20:44
Zauważ, że każdy potworek ma DEF. Człowiek ma shielding i arm więc zależy również od obrony przeciwnika.

skryhull
13-04-2006, 21:14
ja znam wzór
max hit na potworku wynosi A-(s+d)
A- Maxymalny hit jaki możesz zadać
s- shielding potworka (jak wali wiecej niz 2 graczy to tylko 2 hity ida przez 2tarcze i armor a reszta bezpośrednio na armor)
d- armor potworka wszystkie hity przez niego przechodzą oprucz magi (sd explo burst arrowy exori mort i ue przechodzą przez arma a energetycznenp hmmy trucizna czy też gfb ogień zawsze walą po tyle samo)

twój max hit z Meele\dist wynosi

X*(S:20)+1
S-Skill ataku
X=Atak lub def broni\tarczy

Na skilu 10 twoje max hity wynoszą 150% wartości broni
na skilu 0 wynosiłyby 100%
Każdy 1 skill to 5% wartości broni więcej do hitów
KAŻDY potworek może blokować ze shielda tylko 2 graczy naraz trzeci wali bezpośrednio na armor nawet raty mają shielding i nawet demony mogą blokować "tarczą" 2 hity na ture

co do dista to power bolt ma 80ataku a zwykły bolt 60 arrow ma 30 ataku poison arrow 25 albo 30 (wydaje sie że power bolt wali 2 razy tyle co bolt ale to dlatego że część obrażeń zatrzymuje się na armorze i tarczy i jak np walniesz z bolta za 20 z czego 10 idzie na armor i shield to obrażenia wynoszą 10 a jak z powerbolta walniesz 30 to obrażenia są 2 razy większe