PDA

Pokaż pełną wersje : Highlvl Knight

Conan Barbarzyncaa
15-04-2006, 18:31
Wiele osob mowi mi ze wysoko poziomowym knight'em bardzo ciezko expic a przeciez najwyzszy lvl w grze to knight(Eternal Oblivion) jak jest naprawde prosze o wypowiedzi doswiadczonych knightow o wmiare wyokich lvlach :D

Rekin Master
15-04-2006, 18:43
na wysokim lvl-u fajnie sie expi knightem(nie mowie o sobie,ja zajefajne sie expie na slimach w tiquandzie...150k expa mozna w 5h zrobic ;D)
za pewne 100+ to dragi itp a dla kasy guardy(lootbagi ^^)
ogolnie gra knightem jest troche nudniejsza od pallka itp bo kiedy ja gnebilem slimy,terror birdy malpki tp o kumpel na podobnym lvl-u chodzil na dragi/zerki/lidery :P

Diamonic
15-04-2006, 18:44
Wiele osob mowi mi ze wysoko poziomowym knight'em bardzo ciezko expic a przeciez najwyzszy lvl w grze to knight(Eternal Oblivion) jak jest naprawde prosze o wypowiedzi doswiadczonych knightow o wmiare wyokich lvlach :D

Jak ktoś umie grać to będzie umiał szybko expić + dobrze na tym zarabiać każda profesją... EOT jak dla mnie...

Vil
15-04-2006, 21:40
Sorc moze zrobic najwiecej expa jednorazowo ( koszty SD ! ), knight najwiecej expa /kilka dni. Z tego powodu knighci expia wyraznie szybciej, szczegolnie dlatego ze zwraca im sie wiekszosc kosztow huntu.

Raynold
16-04-2006, 00:48
(...)150k expa mozna w 5h zrobic (...)
Eeee... 30k expa na godzine? Wysokopoziomowy rycerz bez problemu wyciąga minimum 60k na godzinę. Ale z runami, dobrą bronią i skilami to na pewno jeszcze więcej.

Diamonic
16-04-2006, 02:50
Eeee... 30k expa na godzine? Wysokopoziomowy rycerz bez problemu wyciąga minimum 60k na godzinę. Ale z runami, dobrą bronią i skilami to na pewno jeszcze więcej.

On tam mówił o sobie. ^^

Conan Barbarzyncaa
16-04-2006, 10:47
Jeszcze jedno pytanie:
ja expie zwykle na katedrze i wbilem tam juz jak widac 36 lvl na pierwszym pietrze wybijam wszystko bez klopotu ale jak zszedlem na dol to na wejsciu sa tam jakies 5 dark monkow,5 assassinow,witch i jeszcze bandity jakies jedyna zaleta tego miejsca ze nikt tam nie expi 8o nigdy i czy oplaca sie zuzyc duzo uhow i tam sobie expic(czy to sie oplaci,czy nie beda uhy za bardzo zchodzily).

<<<Kiemi>>>
16-04-2006, 13:06
Jak widac, mam 25 lvla knighta, wiem ze nie jest to tak duzy lvl, ale tez nie jest maly :)... Ja expie teraz na Dark Cathedrze (tylko na -1!) i bardzo dobrze mi idzie, lecz szybko sie nudzi..Powod: nie ma dobrego lootu :P ale szybko leci kasa :) Ja zostalbym na darku :):D

Cragmorton
16-04-2006, 16:45
Jak widac, mam 25 lvla knighta, wiem ze nie jest to tak duzy lvl, ale tez nie jest maly :)... Ja expie teraz na Dark Cathedrze (tylko na -1!) i bardzo dobrze mi idzie, lecz szybko sie nudzi..Powod: nie ma dobrego lootu :P ale szybko leci kasa :) Ja zostalbym na darku :):D
Bardzo dużo loot'a tam jest. W godzine wyciągam w katedrze jakiś 5-10k. Idź na ghoule i szkielety - dobry exp i z każdego prawie leci coś do lootbaga. Niestety trzeba go dociągnąc aż do poczty koło Dwarf Bridge lub Outlaw Camp (nie wiem czy jest skrzynka).

Arathorn
16-04-2006, 16:47
Po prostu knightem trzeba mieć cierpliwość bo bicie tego samego w kółko jest dość nudne, sorcem po prostu ciekawiej się expi, co do tempa expienia to do lvlu 20 knight najszybszy, potem jakieś 20 do 120-130 sorc szybszy a potem znowu knight :)

Conan Barbarzyncaa
16-04-2006, 17:39
Bardzo dużo loot'a tam jest. W godzine wyciągam w katedrze jakiś 5-10k. Idź na ghoule i szkielety - dobry exp i z każdego prawie leci coś do lootbaga. Niestety trzeba go dociągnąc aż do poczty koło Dwarf Bridge lub Outlaw Camp (nie wiem czy jest skrzynka).

Ja expie tam bardzo dlugo i wiem tyle ze na outlaw camp jest skrzynka,jest duzo loota:brass armory,iron helmety,war hammery(mam tego z 10),dolle,mace,sword,viking helmet,steel helmet,horseman helmet(mam 3),leopard armor and more:D

Alora
16-04-2006, 17:40
Jak że mam niski lvl (40) zapytałem się sorka wysko lvlowego i knighta wysoko lvlowego o opinie.
Sorek: Najniższe poziomy Tomba tłuke z manasami z exori vis/mort exp leci szybko i jest fajnie.
Knight: OF jest fajny ciagle tam siedze czyszcze wszystko razem z warlordami i questem. Wniosek Knightem sie expi dosc szybko ale nudno a sorkiem bardzo szybko i ciekawie :P

dlugopis
16-04-2006, 19:58
Moje zdanie na ten temat jest takie...
Knight szybko expi juz od cos 40lvla jak ma dore skille i ma zaco expic (uhy)
A co do skilli jedni maja wysokie jedni maja niskie to zalezy od gracza
Ale dobrze miec tego skilla 80 np: w swordzie (sam lece w axe ale to przyklad)
:cup:

Danek_91
21-04-2006, 19:57
Moim zdaniem, aby Knightem Exp szedl w miare szybko trzeba sie postarac o dobre skille. Może dla niektórych skille nie grają roli, lub niechce im się wytrenować postaci tak, aby byli z niej zadowoleni, tylko po wyjśćiu na Main-Land biorą się za EXP i nażekają, że Knight wolno expi...:p Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58....:( przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..
Sam gram teraz Knightem:] w prawdzie mam dopiero 21 prawie 22 level, a to dlatego że najpierw postanowiłem wyskillować postać a potem wziąść się za EXP... Mam zamiar wbić 80.80 :cup: mam dopiero 75.76 więc przedemną jeszcze troche treningu..
~~PozDro~~:evul:

Vil
21-04-2006, 22:58
Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..

Zalezy na czym ten 35 expil. Trzeba wziac pod uwage ze moze nosi ze soba takiego gsa, na ktorego ty jeszcze nie masz prawa zarobic bo spedziles xx godzin bijac monka.

widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58....:( przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..

Mialem niewiele wyzsze, wyciagalem swobodnie 20k/h bez boh, prawie 25k/h z bohami ( czyli tyle ile kumpel 80/80 robi w kopalni na guardach ). 2 levele dziennie, pomijajac juz nawet fakt ze lev 40 jest naprawde blisko do efektywnego bloczenia dla, a lev 21 blisko do zaczecia expienia.

Sam gram teraz Knightem:] w prawdzie mam dopiero 21 prawie 22 level, a to dlatego że najpierw postanowiłem wyskillować postać a potem wziąść się za EXP... Mam zamiar wbić 80.80 :cup: mam dopiero 75.76 więc przedemną jeszcze troche treningu..

szczesc boze i ogladaj plecy tych ktorzy w odpowiednim momencie poszli wybijac potworki.

Tukan pogromca sebka
23-04-2006, 00:04
Moim zdaniem, aby Knightem Exp szedl w miare szybko trzeba sie postarac o dobre skille. Może dla niektórych skille nie grają roli, lub niechce im się wytrenować postaci tak, aby byli z niej zadowoleni, tylko po wyjśćiu na Main-Land biorą się za EXP i nażekają, że Knight wolno expi...:p Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58....:( przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..
~~PozDro~~:evul:

Ja tu całkowicie Cie popieram bo dobrze wyskilowana psotacia lepiej sie expi...naprawde...wlasnie sam sie teraz przekonalem...kiedys mialem 20 lvl i skile 49/49 expilo sie h****...teraz mam 24 lvl i skile 65/65(i tak male...) ale skiluje teraz do 70/70...wtedy bedzie zabawa...z wysokimi skilami np: 25lvl skile 75/75 to lvl szybko idzie :D;) :p

Vil
23-04-2006, 11:18
25lvl skile 75/75 to lvl szybko idzie :D;) :p

Zalezy na czym expisz. Na wiekszosci miejscowek dla tego levelu rownie dobrze moglbys miec skille o 10 mniejsze.

Dragonit
23-04-2006, 13:09
Ja mam zamiar zrobić szybko 55\55 na 15lvl(ludzie mówią że to neizłe) i dopiero doexpić do 20,zrobic deserta,kupić fire axe(jak starczy to coś jescze)i mam zamiar troche pokasić.Myśle że potem z niezłymi skilami i qe będzie się szybko expiło.Przy okazji sie spytam(są od tego inne tematy ale chyba nic się nie stanie)najpierw kupić za ok.4k guardian halberd,czy za ok.10k dragon lance,czy najpierw GH,a potem DL czy od razu DL?

Ashlon
23-04-2006, 15:37
Ja mam zamiar zrobić szybko 55\55 na 15lvl(ludzie mówią że to neizłe)

Zalezy, jak dla kogo i gdzie chcesz expic z takimi skillami. Jednak maniakalne skillowanie przed 25lvlem wiekszego sensu nie ma (i nie ma gdzie wykorzystac skilli i mozna latwo pasc od pk).

i dopiero doexpić do 20,zrobic deserta,kupić fire axe(jak starczy to coś jescze)i mam zamiar troche pokasić.Myśle że potem z niezłymi skilami i qe będzie się szybko expiło.

Na takim lvlu bedziesz siedzial na miejscowkach, ktore sa odpowiednie dla zarowno knighta ze skillami 50/50, jak i 60/60 (np dwarf soldier). Na lepsze potwory (np guardy/orc leadery) bedziesz mial zbyt slaby stuff/zbyt malo hp/ bedziesz zadawal zbyt malo dmg.

Przy okazji sie spytam(są od tego inne tematy ale chyba nic się nie stanie)najpierw kupić za ok.4k guardian halberd,czy za ok.10k dragon lance,czy najpierw GH,a potem DL czy od razu DL?
Lepiej uzbierac raz, a dobrze i kupic DL. Moze sie zdarzyc, ze GH bedzie trudno sprzedac.

t0m4s2
23-04-2006, 23:01
powiedz mi chlopie jak ty to zrobiles ze masz na prawie 40 lvlu skile o 2 lepsze odemnie a mam 19 lvl? ;fff zrob skile lepiej a nie pytasz jak sie mocnym knightem gra, skoro i tak nigdy takowego nie posiadziesz :baby:

Helixaw
23-04-2006, 23:28
Mylisz się, to TY nie posiadasz dobrego knighta, padasz na jednego, góra 2 SDki ...

chesek
23-04-2006, 23:58
Wpełni popieram Vila. Skille są ważne, ale jeśli ktoś nie umie expić i nie wykorzystuje swoich obecnych skilli 150/150 + ring i tak wszyscy Cię na schodach wyprzedzą. ;)

Stożek
25-04-2006, 08:30
Ja nienawidze skilowania, jednak do poziomu 32 zrobilem skile 70/70, trenilem co kilka leveli po jednym skilu zaczynajac od 15lvl i skili 55, ktore mozna wbic w kilka dni. Teraz mam 46 prawie 47lvl i skile 75/75 expi sie mi naprawde BARDZO dobrze uwazam, ze skile 80 wystarczjace sa wzupelnosci nawet na bardzo wysokim poziomie postaci, jesli sie nie zamierza lazic na potwory do ktorych bicia potrzebne sa dobre skile. Uwazam takze, ze skile 70 wystarczaja do 40lvlu dla FACC, dla PACC moga byc nizsze i expi sie dobrze na scarabach i tombach.

Evil Maul
26-04-2006, 10:07
Szybkie expienie knightem zalezy od eq jakie masz . Np : jezeli 100 lv ma juz sova lub sca i jako takie skile to moze w ciagu 1 dnia wbic 2 levele na dragonach w venore . Jezeli nie masz dobrego eq to nabijanie lv'i wiąże sie z waste uh's np : idziesz na 2-3 dni expic na guardach zbierasz lootbag kupujesz uhy i lecisz np : na tomby lub na dragi ale za to szybko awansujesz te kilka lv'i . Tak czy siak pewna monotonność jest grajac wysokim knightem

Gagagigo
26-04-2006, 11:39
grani knajtem jest o tyle dobre że moge expic bez względu czy mam lagi czy nie (na cycach, katedrze , soldkach) bo itak nic mnie nie zabije,
moge wstać o 3.00 rano i zaspany zdobywać expa, a sorc, palek czy druid ?
Najmniejsze lagi tworzą potencjalne zagrożenie deda, muszą być w pełni rozbudzenie zeby expic i nie pasc, musza sie manaskować (sorcowie),
lub co 0,5h biegac w miasto po bolty ( palki), a knajci ? wezmą sobie kilka bp uhów, kilkanascie bp manasów (<--niepotrzebne, ale warto wbic ten 6 czy 7 mlvl :D) i mogą sie na kilka tygodni zaszyć na jakims expowisku. A loot ?
Na katedrze jest go pełno, mace ,brass army, viking helmety...wyswyłam to backpackami (przez skrzynke w outlaw camp).
Pozatym, dla paladyna otoczenie przez silne potwory oznacza deda, a dla knajta ? Może na luzie powoli je tepic, ewentualnie napisac sobie "exori" i patrzec jak umieraja w męczarniach ;)

Moddox
26-04-2006, 23:02
Mówicie, że na DC jest dużo lootu? Eee... to może ja chodzę do innej DC xD Po 1h na katedrze mam lootbag o wartości około 2k + jakieś 800gp w kapuście. Na Senji wyciągam 6k oz lootu + 1k kapusty. Expa na katedrze robię jakieś 8k (zawsze są jacyś ludzie), na Senji 11k/h. Do tego jeszcze mam skrzynkę po 2 minutach ciągnięcia lootbaga i 0 zagrożenia lurniętym GSem (First user, who spier***** przed GSem z kanapką w ręku xD) DC SuX, Senja RoX

Helixaw
26-04-2006, 23:14
Chwal się tak dalej to wszystkie nooby z katedry przejdą na senję ;) Dobrze, że nie wszyscy wiedzą jak się tam dostać, pamiętam czasy gdy absolutnie nikt tam nie expił, a jak już to zawsze była przyjemna atmosferka i ci kolesie byli wporzo :) A teraz? Wchodzisz i już ci pisze ktoś "laeve or ded!"

Gagagigo
26-04-2006, 23:52
Mówicie, że na DC jest dużo lootu? Eee... to może ja chodzę do innej DC xD Po 1h na katedrze mam lootbag o wartości około 2k + jakieś 800gp w kapuście. Na Senji wyciągam 6k oz lootu + 1k kapusty. Expa na katedrze robię jakieś 8k (zawsze są jacyś ludzie), na Senji 11k/h. Do tego jeszcze mam skrzynkę po 2 minutach ciągnięcia lootbaga i 0 zagrożenia lurniętym GSem (First user, who spier***** przed GSem z kanapką w ręku xD) DC SuX, Senja RoX

ucieknij przed GSem jedząc nielota z KFC to dostaniesz reputa :D

Moddox
28-04-2006, 16:08
@up
Nie chodzę do KFC :P

@up up
Spoko spoko, jeżeli nikt się nie wygada to nikogo tam nie będzie. Kiedyś Vil powiedział takie mądre zdanie, że drogi na Senję nie da się odkryć przez przypadek. Zgadzam się z nim (po 3h szukania tej miejscówki :)).

Vil
28-04-2006, 17:19
jedno z ostatnich moich madrych zdan ^^

Helixaw
28-04-2006, 18:36
Moddox, a widzisz, ja to zrobiłem "przez przypadek" :D Dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się o wejściu przez zamek ;)

Moddox
28-04-2006, 21:36
Potem jak masz poziom 50 i skille 85/80 czy 85/85 to idziesz na dragon lair i tam expisz. Exp idzie bardzo szybko (do 30 k expa na 30 minut- jak expisz też na dragon lordach to nawet do 50 k expa na 30 minut.) i uh się zwracają zawsze, czasami nawet się zarobi :P.
o.O Od kiedy to 50 lvl knight expi i zarabia na Dragon Lair? Catrishia mówił, że na 80 lvlu się nie zawraca, a ty tu jeszcze o DLach :baby:

Vil
29-04-2006, 00:07
Na 8 lvl jedziesz skills do 70/70 i 4 mlvl. Na tych skillach dobijasz do 30, i jedziesz na 80/80 (jak kto woli- może być tylko atak 80 a shield np. 75).

A ja w tym momencie mam koncze wbijac 60 level i skille pod 75/75.

Potem jak masz poziom 50 i skille 85/80 czy 85/85 to idziesz na dragon lair i tam expisz.

75/77 i expilem tam calkiem przyjemnie. Na pewno lepiej niz na guardach.

Exp idzie bardzo szybko (do 30 k expa na 30 minut- jak expisz też na dragon lordach to nawet do 50 k expa na 30 minut.) i uh się zwracają zawsze, czasami nawet się zarobi :P.

Zalezy jaki OTS. Na wiekszosci sie nie zarabia.

Virius the Master
02-05-2006, 11:58
A ja w tym momencie mam koncze wbijac 60 level i skille pod 75/75.

75/77 i expilem tam calkiem przyjemnie. Na pewno lepiej niz na guardach.

Zalezy jaki OTS. Na wiekszosci sie nie zarabia.

OTS o nazwie Furora. 1 x real tibia exp, oraz real mapa tibii.

ripper
02-05-2006, 13:07
Średnio wierze co do zwracania sie przy takim expieniu. Podaj ceny itemków (dshield, dhammer, ssword, woi, dsm, rh, tshield, fs) na swoim świecie i nakręć film, chociażby godzinny. Przeliczymy koszty i zyski, ciekawe ile na plusie będziesz...

Moddox
02-05-2006, 13:38
Średnio wierze co do zwracania sie przy takim expieniu. Podaj ceny itemków (dshield, dhammer, ssword, woi, dsm, rh, tshield, fs) na swoim świecie i nakręć film, chociażby godzinny. Przeliczymy koszty i zyski, ciekawe ile na plusie będziesz...
Nie nakręci, bo sam ma pewnie 15 lvl xD

Aureański newbie
05-05-2006, 16:02
Ja tam nie lubię knightem grać bo przy skillowaniu się nudzę ale znam się trochę na tym. Znajomy od 8lvla wbijał 70/70 a potem całymi dniami (wakacje :P) wbijał lvl i po miesiącu miał już 70 :D potem dobił sobie 80 shieldingu i padł na czymśtam więc retired (nie ma nerwów koleś :/). Jego metoda skillowania jest na serio dobra ale trzeba być cierpliwym :P Nie mam pojęcia gdzi expił bo cytuję "jak cie znam to walniesz to na trade albo wrzaśniesz we wszystkich miastach po kolei" nie moja wina że lubię gadać/pisać :P Co do tego pana co twierdzi że na 50 lvlu się expi na d-lair i jeszcze tam się zwraca to uszanowanie ale inny kumpel około 80lvl, bloczy dl'e jakimś pallkom na 100+ i zwraca mu się tylko jak poleci dsm albo rh i jeszcze coś więcej, czyli mniej więcej raz na 10 huntów a co by tu mówić gdyby sam musiał bić te dragi i dl'e...

lord kula
03-06-2006, 00:28
Ja tam robie skile 60/60 do 20 lev 4 mlev kupuje f-axe i expie na scrabach do 30 lev od 30 lev wbijam skila 75/75 i expie-.-

Tomcio Pall
03-06-2006, 09:43
Ja mam kumpla(nie mam z nim już kontaktu bo HACK X( ) który wbił na 16lvl 60/60 i na Cyclopsy. Nabił 30lvl i do 70/70. Nabił 40lvl. A teraz ma zamiar(miał) nabić te 80/80 i 50lvl PACC i Dragi w Ankrahmun(jakoś tak się pisze).
A tak wogóle to każdy ma swoje sposoby. Niektórym dobrze będzie na skillach 50/50 a innym 80/80 będzie mało. Ale wg. mnie lepjej troche poskillować do tych 50/50 nabić ten 25lvl a potem do jakiś 65/65 może 70/70 jak kto chce.

Neevo
04-06-2006, 16:10
ja jakos nie narzekam na exp knightem (jezeli dobre skille) xD sorcem/drutkiem wiele ciezej expic .....

... knightem 85/85 to sama przyjemnosc ^^

ja mam moim hcarem co gram teraz 70/70 spoko sie expi ... ale skilluje .... 90/90 bedzie =]

Vil
04-06-2006, 17:44
Tak sie sklada, ze sorc expi teraz znacznie szybciej od ryca, do tego nie musi trenowac i majac pacc na koszty takiej gry tez nie narzeka.

Porownywac ryca i sorca nie ma sensu, z prostego powodu - mlvl nie wplywa tak na szybkosc expienia sorca jak skille ryca, powyzej 75/75 rycowi skille wpadaja co kilkanascie godzin (do tego pojedyncze awanse nie robia roznicy ) a w tym czasie sorc leci przed siebie z kolejnymi levelami stajac sie coraz silniejszy.

Robienie 90/90 na takim levelu jest smieszne.

Pietru
04-06-2006, 19:10
Wszystko zalezy od skili i broni.:baby:

Xetasi
05-06-2006, 11:41
Podsuńcie mi jakas miejscowke na lvl 25 65/65 4 m lvl Bs/C-helm/K-arm/p-leg/d-shield. Kaetdra odpada bo sie boje GS ktory tam moze byc, jak jeszcze mialem FS to nie bylo klopoty ale z bsem sami wiecie. wiec gdzie ?

Helixaw
05-06-2006, 12:17
Nie musisz sie obawiac gsa ;) Na takim lvlu i z takimi skillami spokojnie sie wyuhasz i uciekniesz. Zreszta gsy bardzo rzadko tam sa.

chesek
05-06-2006, 13:05
Ucieknie, jeśli GS nie włączy haste. A lurowanie GS'a jest możliwe - ostatnio widziałem jak 48 knight luruje GSy prawie obok Lorbasa.

Deaf Scream
05-06-2006, 15:51
Ucieknie, jeśli GS nie włączy haste. A lurowanie GS'a jest możliwe - ostatnio widziałem jak 48 knight luruje GSy prawie obok Lorbasa.

tylko ze niedaleko od tego npc gs znika:P wiec lurowanie tak daleko troche mija sie z celem.

a co do pytania gdzie isc..sproboj dwarf soldiery w kaz.. powinno isc w miare szybko z ich zabiciem.

Wojtini21
05-06-2006, 16:27
Heh. W/g mnie h lvl knight to 60lv +. Tak więc ja knightem na 64lv (87/86) siedze se na tombach ok.25k/h + loot ok.10k samej kasy. Wiem, że więkoszość będzie pisała, że mało na 1h wyciągam, ale u mnie na serwie cieżko znaleść coś wolnego dobrego. Kiedyś (58lv) wstałem o 5 rano, wzioł 15bp uh + 5bp hmm i poszedłem na d lair w venore (bez dl'i) wychodziło ok.50k/h + ok.2-3bp uh/h, siedziałem ok.2.5h, loot wyszedł na ok.10k max, więc uhy się nie zwróciły, ale prawie 130k w ciagu nieco ponad 2h odpowiadało mi.

Po jakimś czasie (62lv) wybrałem się na północne dragi w Ankh. Także wstałem o 5 rano :P Wziołem 10bp uh + 5bp explo i poleciałem. Teraz moim celem były Dl'e. No i już pierwszy dl solo okazał się waste uh ... ;/ Ale co tam lezy tyle uhów ze wole szybko poexpic. Nie liczyłem straconych uhów i explo na dl'e i expa na godziny. Jednak gdy został mi nie cały bp uh i chyba 2-3 runy explo, zebrałem się i wróciłem. Exp po 1.5h wyszedł ok.80k Loot wyszedł na +, ponieważ poleciało mi DSM ;) Teraz nie mam czasu chodzic na takei wyprawy wole posiedziec na tombach, scarabach czy skoczyc na hunt hydr/dl/hero.

A wracając do expa sorcererm to moj brat na hydrach w godzine wbija spokojnie 70k, używając tylko wanda + exori vis + 1 ds. Siedząc całą sobote na hydrah wbił 69lv z 64lv, tak chyba widac róznice. Na drugi dzień na erig.net pisało że wbił prawie 1.2kk expa :)

Xavine
05-06-2006, 17:15
Tak sie sklada, ze sorc expi teraz znacznie szybciej od ryca, do tego nie musi trenowac i majac pacc na koszty takiej gry tez nie narzeka.

Porownywac ryca i sorca nie ma sensu, z prostego powodu - mlvl nie wplywa tak na szybkosc expienia sorca jak skille ryca, powyzej 75/75 rycowi skille wpadaja co kilkanascie godzin (do tego pojedyncze awanse nie robia roznicy ) a w tym czasie sorc leci przed siebie z kolejnymi levelami stajac sie coraz silniejszy.

Robienie 90/90 na takim levelu jest smieszne.

Zgodze sie z tym ze sorc robi najwiecej expa ale jednorazowo...spojrz na takiego h lvl knighta....wpada na vampy bierze po kilka na klate i gfb...exp leci tez zajebiscie....

Co ludzie by zrobili bez knightow....demon hunt np niemozliwy (up down ? ) ^^

Vil
05-06-2006, 18:20
@wojtini:

Bylbym ci baaardzo wdzieczny gdybys przeszedl sie na godzine do Elf Fortress i napisal ile expa wbiles. Zalezy mi na liczbach.

Xybee
05-06-2006, 18:48
Up@Na Elf Fortess Ja Osobiscie Wbilem 34k xp moj rekord puki co.

Xybee
05-06-2006, 18:48
^double post >.<

Mishima Fanatic
05-06-2006, 18:51
ja jakos nie narzekam na exp knightem (jezeli dobre skille) xD sorcem/drutkiem wiele ciezej expic .....

... knightem 85/85 to sama przyjemnosc ^^

ja mam moim hcarem co gram teraz 70/70 spoko sie expi ... ale skilluje .... 90/90 bedzie =]

Sork zdecydowanie szybciej expi się a zanim wbijesz skile 90/90 to sorkiem bardzo byś odskoczył z expem :mag: Mag RuleZ

Vil
05-06-2006, 21:54
@Xybee:

cos slabo bo ja przed chwila prawie 32k wbilem w godzinke ;p

koszty - 6 uhow + zarcie.

Gallar
06-06-2006, 08:05
@Mishima Fanatic: Skille 90/90 nie są wcale potrzebne do efektywnego expienia. 76/75 posiadam i nie narzekam ^.^

Ok. 30k/h expa na Elf Fortress mi wychodzi, więc nie jest źle, lootbagi?
Jak już musze robić to na mino (mino tower, w nocy lub rano, senja w dzień=P)...

Mithgar XX
06-06-2006, 16:29
koszty - 6 uhow + zarcie.
Nie lepiej próbować manasy zamiast uhów? W skali godzinnego expienia taniej wyjdzie nawet i przy okazji trochę mlvl wskoczy ;d
Testowane przeze mnie8o

Sir Boleq
06-06-2006, 16:45
Nie miałem doczynienia z prawdziwym h lvl knightem (jedynie co to moj 52 ;p)
Ale jak grałem knightem to expi sie naprawde szybko...knight z paccem moze naprawde ostro expic :)

Bocio
06-06-2006, 19:38
Jeszcze jedno pytanie:
ja expie zwykle na katedrze i wbilem tam juz jak widac 36 lvl na pierwszym pietrze wybijam wszystko bez klopotu ale jak zszedlem na dol to na wejsciu sa tam jakies 5 dark monkow,5 assassinow,witch i jeszcze bandity jakies jedyna zaleta tego miejsca ze nikt tam nie expi 8o nigdy i czy oplaca sie zuzyc duzo uhow i tam sobie expic(czy to sie oplaci,czy nie beda uhy za bardzo zchodzily).

Exp tam jest niesamowity. Nie dość, że każdy się boi wejść (ja rozwalam wszystko na początku z gfb) to można lurować dark monki i assasiny pojedynczo, ponieważ są tam jakby takie pokoje i wszystko naprawdę łatwo wchodzi. Co prawda ja expiłem sorcem na 37 lv (teraz dragi, ale rzadko gram) z 330 hp. Włączałem mana shield, traciłem backpack manasów na około 10k expa.
Myślę, że knightem expiło mi by się tam o wiele łatwiej :)

Wojtini21
06-06-2006, 19:39
@Vill

Jakiego masz knighta?lv,skille itp. I czy expiłeś na OF włącznie z warlordami czy questem ? A jakie eq i czy expiłes z dwuręczną bronią czy jedno.

Stożek
06-06-2006, 19:57
Nie lepiej próbować manasy zamiast uhów? W skali godzinnego expienia taniej wyjdzie nawet i przy okazji trochę mlvl wskoczy ;d
Testowane przeze mnie8o

Jasne... exurowac sie jak wpada na klate kilka scoutow + 2-3 archany, manasy dobre sa na scaraby, dworci, minosy etc. Na EF gdy biega sie na dragi +wiezyczke to nie starczy.

Vil
06-06-2006, 20:30
po kolei:

@wojtini:

knight taki jak w profilu - 42 level, skille 75/77, w OF bylem dla zabawy ( 40k gotowki z ktora nie ma co zrobic = 11 bp uh = OF ). Nie martwiac sie o koszty lazilem z warhammerem bijac tylko i wylacznie leadery i zerki na powierzchni. Eq = c-set + jakies smieci. Nie oplacalo sie, szybkie tez to nie bylo ale odrobina adrenaliny nie zaszkodzi.

@stozek:

wczoraj wpadlem na EF pobawic sie troche ze scoutami i zauwazylem jedna ciekawa rzecz: przy moim patrol route tylko w 1 miejscu w calej fortecy dostawalem mocne baty ( tak ze musialem tam czasem uzywac uha ), wszedzie indziej - niezaleznie czy bylo tam 3 czy 4 scouty - uklad terenu pozwala zabic je na tyle szybko ze exura spokojnie wystarcza do leczenia.

Generalnie wydaje mi sie ze mozna jechac w EF z manasami, ale uhy i tak trzeba zabrac, a manasy niekoniecznie musza byc tansze niz uhy ( nawet po cenach sklepowych run ) bo oprocz rozrzutu w sile leczenia exury mamy dosyc powazny rozrzut w manie odnawianej z 1 fiolki.

@Bocio:

Dzieki, 1 noc na senji, zbiore kase i jade na te dark monki. Raport juz wkrotce.

Stożek
07-06-2006, 16:13
Te dark monki&assasiany nie sa miejscem do expienia, uhy ida jak szalone; do tego jeszce Witche, ktorych jest tam b.duzo - potrafia zjechac najta z 800hp do deep red w kilka chwil. Exp jest wg mnie slaby, bo assasian i dark monk na moich skilach strasznie dluga potrafia wytrzymac.

@Vil
Zapewne chodzi o przedostatnie pietro wiezyczki gdzie jest tego cholerstwa doscyc sporo. Jednak manaski to nie dla mnie, bo ostatnio gdy przylagowalo mi neta to padlem pierwszy raz na moim pieknym najcie wlasnie dzieki kolegom elfiakom ;)

Felby
07-06-2006, 21:56
Ja powiem tylko tyle, że jeśli umiesz expić, wiesz gdzie dobrze leci exp to każdą postacią możesz przeganiać inne.(w expie of course) I EO CHYBA jest tego przykładem.:confused:
BTW Kiedyś było powiedziane, że sorc najlepiej expi, kiedy to Cachero wystartował i pobił Bubble ^.- C ya in Tibia

Wojtini21
08-06-2006, 13:26
Heh. Trzeba mieć czas i zapał do gry lub kilku ownerów :p Widać na erig.ent ze Bubble, Cachero czy Sermontis nic nie expią od dawana, a EO expi non stop. Widomo tez ze 8lv knightem ze skillami 100/100 nie bedizesz expił tak efektownie jak knight 100lv skille 80/80 ;)

Xavine
08-06-2006, 15:26
Każdą profesją dobrze mozna poexpic...kwestia tego jak z kasa stoisz...kupujesz sd i cisniesz albo explo knightem....mozesz wychodzic na + lub waste....a co do EO to nic dziwnego...czlowiek ze zelaznymi nerwami...spojrzcie na skile 114 bodajze...

Theatony
11-06-2006, 13:22
Dobra , wiec zacznijmy od tego.
Knightem na jakim lvl sie nie jest , gra sie latwo bez watpliwosci.
Jest to postac , ktora najszybciej mozna sie dorobic czego kolwiek , a zarazem dobra , dla ludzi ktorzy zaczynaja grac w Tibie.

Wysokopoziomowym knightem mozna zrobic przy masowym zuzywaniu runow po 100k+ expa na Godzine.
Nie jest to wymyslone przezemnie tylko udokomentowane.
Miejscem takim jest OF (Orc Fortress) przy masowym zuzywaniu GFB (Great fireball Runes.) Do kolejnego takiego miejsca mozemy zaliczyc DL (Dragon Lair) Gdzie exp plynie jak woda z kranu . A wiec to by było na tyle :)