PDA

Pokaż pełną wersje : Gothic III- Wielkie oczekiwanie

Stefan12341
15-04-2006, 21:54
Przypominam ze w tym temacie sie dyskutuje a nie tylko oddaje glosy w ankiecie !!!

GOTHIC III- WIELKIE OCZEKIWANIE

Stworzylem ten temat, abysmy porozmawiali o premierze nadchodzacej, wspanialej gry, jaka jest Gothic III. Osobiscie jestem fanatykiem (jesli tak to mozna nazwac :P) Serii gier Gothic. Jedynke przeszedlem pare razy, dwojke takze, z dodatkiem noc Kruka. Uwazam, ze gra duzo przewyzsza najwieksza konkurencje Gorhica, a mianowicie Morrowinda, przedewszystkim epicka fabula. Ale dosyc z moja opinia, bierzmy sie do roboty.

Okladka, lub jak kto woli, pudelko, gry Gothic III ma wygladac tak:

http://www.play.com.pl/zrob.php?co=inna&adres=b2tsYWRraS80ODczby5qcGc=&x=120&y=150

A tu reszta niezbednych informacji:

http://img518.imageshack.us/img518/5166/e8hk.jpg

------------------------------------------------------------

To już trzecia część gry, której autorem jest niemiecka firma, "Piranha Bytes".
Jak widac z wyzej pokazanej tabelki, polska premiera gry ma sie odbyc 20.06.2006, chociaz miala ona miec miejsce juz w Lutym tego roku, ale niestety, cos sie "pochrzanilo" xD. Świat oferowany w tej części, jest kilkakrotnie większy, niż w poprzedniku. Teren jest bardziej zróżnicowany. Przemierzymy nie tylko równiny, ale między innymi, także góry i pustynne pustkowia. Więcej jest także miast i niezależnych postaci. Są i nasi starzy przyjaciele z poprzednich części. W końcu sami ich przetransportowaliśmy na kontynent. Tu zaczyna się gra. Naszym celem jest uratowanie królestwa ludzi, atakowanego przez chordy orków. (Ach te orki, patrzac na poprzednie czesci, mamy nie male z nimi problemy xD). Fabuła kontynuuje historię opowiedzianą w Gothic II. Zamieszkiwane przez ludzi królestwa Myrtany są okupowane przez orków. Armie króla Rhobara II zostały pokonane przez najeźdźców oraz zbuntowanych książąt. Orkowie nie zabili jednak wszystkich ludzi, lecz postanowili rozbić swoje obozy na obrzeżach miasta Verrnat. Najwyraźniej czegoś tam szukają. Tymczasem główny bohater przypływa jednym ze statków wysłanych z kolonii górniczej. Postanawia dowiedzieć się, o co chodzi zielonym potworom zagrażającym ludzkiej rasie. Bezimienny heros może liczyć na pomoc swoich przyjaciół – nekromanty Xardasa oraz generała Lee.
Gothic III oferuje zaawansowany system dialogów. Teraz od tego, jak poprowadzimy rozmowę z napotkaną postacią, w dużej mierze zależą nasze postępy w grze. Ogromny, baśniowy świat stał się jeszcze większy, oferując nowe gildie, przeciwników i bronie. Postacie niezależne w różny sposób reagują na nasze zachowanie. Zrezygnowano przy tym z prostych skryptów, dzięki czemu każda spotkana przez nas osoba zyskała większą inteligencję.
Podobnie jak w poprzednich częściach, oprawa wizualna stoi na bardzo wysokim poziomie.

Screeny:

Zapraszam do galeri zdjec na stronie gry.wp.pl:
http://gry.wp.pl/filtr;1,0;x;gra,28,10035;gothic_3;core.html

Jak widac, po grafice takze mozemy spodziewac sie bardzo wiele. O wymaganiach systemowych Gothica III narazie duzo niewiemy. Ja osobiscie kochal bym ta gre, nawet gdyby pozostala przy grafice jedynki, chodzi o grywalnosc i fabule xD

A co wy uwazacie na ten temat? Zapraszam do goracej dyskusji. Mam nadzieje, ze temat szybko nie wysiadzie. Wiem, ze na forum ejst wieeeele fanow Gothica xD

Yoh Asakura
15-04-2006, 23:38
W Gothicu III pokładam ogromne nadzieje.Pocichu licze,że będzie lepszy od OblIViona który zresztą zły nie jest.Ale po screenach wiem,że Gothic będzie miał lepszą grafikę (moim zdaniem) niż ta "plastikowa" z OblIViona.
I jeszcze jedno - WIEDZIAŁEM,że będzie spory poślizg w premierze,bo Piranha i CD Project nie zabardzo się lubią :P
@Edit:
Mam także cichą nadzieje,że będzie można tę gre kupic przez internet,sporo czasu przed premierą ;)

Stefan12341
16-04-2006, 08:25
W Gothicu III pokładam ogromne nadzieje.Pocichu licze,że będzie lepszy od OblIViona który zresztą zły nie jest.Ale po screenach wiem,że Gothic będzie miał lepszą grafikę (moim zdaniem) niż ta "plastikowa" z OblIViona.
I jeszcze jedno - WIEDZIAŁEM,że będzie spory poślizg w premierze,bo Piranha i CD Project nie zabardzo się lubią :P
@Edit:
Mam także cichą nadzieje,że będzie można tę gre kupic przez internet,sporo czasu przed premierą ;)

widze, ze zgadzamy sie w 100% :P Ale o tej "klotni" ze tak powiem miedzy Piranha Bytes i CD Project to nie wiedzialem. No coz, nawet jak by to zamieszek doszlo, nie maja wyboru, musza widac Gothica III, za duzo fanow na niego czeka xD

Tana
16-04-2006, 11:51
/me patrzy na zapowiedzi i dostaje ślinotoku *_*

Przeszlam obie gry na wszystkie mozliwe sposoby ;)
Uwielbiam Gothica. Czy są jakieś przecieki jakie beda klasy postaci? (niesamowicie spodobal mi sie pogromca smokow i miło by było, gdyby ponownie pojawiła się klasa z takim klimatem)

Edek Rozprowacz
16-04-2006, 13:02
Ja równiez przeszedlem Gothic I i II na wszystkie mozliwe sposoby a te kilkumiesięczne opuźnienie w wydaniu III częsci tej kultowej gry doprowadza mnie do istnej furii. Mam tylko nadzieje że nie wygóruja aż za natto wymagań.

Dabek
16-04-2006, 13:40
* Tana patrzy na zapowiedzi i dostaje ślinotoku *_*

To tak jak ja, boje sie tylko pomyśleć czego dostane (krwotoku z mózgu?) jak się jednak okaże że nawet na minimalnych ustawieniach nie będzie mi to działać/będzie działać w sposób uniemożliwający granie (co jest niestety bardzo prawdopodobne:|). Gothic to była moja pierwsza gra cRPG, i znów sprawdziła się zasada że "pierwszy raz" jest najlepszy:P. Przez dobre pare dni grałem w demo które obejmowało zaledwie Stary Obóz, wyobrażając sobie co to może być za niewidzialną ścianą otaczającą teren dema - a to uczucie po dorwaniu się do pełnej wersji i w końcu przekonaniu się co tam naprawdę jest, poezja:P. Pewnie się nie znam, pewnie mało widziałem, ale jak dla mnie to jest najbardziej klimatyczna gra w jaką dane mi było zagrać... i trójka też na pewno będzie conajniej dobra, bo tego się po prostu nie da zepsuć:P.

Ghost Nieudany
16-04-2006, 17:29
Jeśli będzie lepsze od TES IV: Oblivion aka "ej, czemu 66 postać mówi mi to samo?", to kto wie, może kupię.

Gorzki
16-04-2006, 18:02
Tak samo jak Dabek obawiam sie ze Gothic III nie bedzie chodził na moim blaszaku. Bardziej obawiam sie tylko komplikacji zasad gry i innych sztucznych "ulepszen" które twórcy mogą nam zafundowac.:(

Szkut
16-04-2006, 19:02
oni zawsze podaja zawyzone wymagania ^.^ gothic jest super gra najlepsza czescia byl gothic 2 noc kruka czekam na 3 :cup:

Stefan12341
16-04-2006, 19:12
Czy są jakieś przecieki jakie beda klasy postaci? (niesamowicie spodobal mi sie pogromca smokow i miło by było, gdyby ponownie pojawiła się klasa z takim klimatem)

Dokladnie nie wiemy. Napewno bedziemy wspolpracowac z Lee, kto wie czy z wyspy nie sciagnie swoich najemnikow na kontynent. Jak tak, podejrzewam ze mozna by bylo zostac najemnikiem, ale lowca smokow... smokow juz ni ma :P Ale kto wie, mzoe bedzie podobna klasa postaci "o podobnym klimacie" :P Wiemy z zapowiedzi, ze beda problemy z orkami. Moze lowca orkow? :)

@Dabek:

i wlasnie tego najbardziej sie boje. Podawali na jednej ze stron fanowskich Gothica, lub w CD Action, nie pamietam, ze gra bedzie wymagac karty graficznej z 512 ram O.o Doznajac szoku, sprawdzilem ile takowa kosztuje... ponad 2 tys zlotych. Ale z drugiej strony, w jednym bardzo slawnym sklepie internetowym, podali wymagania. MOim zdaniem napewno beda wyzsze... no chyba ze to minimalne czy cuś :

Procesor: 1 Ghz
RAM: 256 Mb
HDD: 1,2 Gb
System:WINDOWS XP

Wiemy tylko tyle na ten temat.

@down:

o sorq, nie wiedzialem. Zanim napisales tego posta, wyslalem warna xD

Cor Tibiarz
16-04-2006, 19:24
sory za ten post moj powyzej, moj brat sie bawil urztkownikiem mym jak mu sie pewnie nudzilo to pedal -.- przez niego dostaje warnedy :/

@ten co napisal pod postem mego brata(nie pamietam nicku)
taa moze i g2 jest lepszy... ale pod jakim wzgledem? Tluczesz smoki? Moim zdaniem w g1 jest lepszy klimat i w ogole wydaje mi sie ze gdy piranha robil pierwsza czesc mial zaplanowana tylko ta czesc i wydaje mi sie ze w jedynce gothica nie bylo zadnej wyspy-khorrinis bylo na kontynencie(tak mi sie wydaje) a potem pomysleli ze gra jest popularna to zrobia g2 i zrobili ale niechcialo robic im sie kontynentu to zrobili wysepke :/ ja tam chcialem miec dwojke zawsze (jak jeszcze jej nie mam bo obecnie na polce stoja wszystkei czesci gothica oprocz 3 :P) bo myslalem ze polatam se po kontynencie a tu zonk :/

no to tyle pozdro :)

Karrith
16-04-2006, 20:20
kichakichakicha

marecky
16-04-2006, 20:55
hmmm... Gothic :) uwielbiam tę grę jak ktoś ma jakies problemy z grą albo chce się czegos dowiedziec o premierze G3 i rozwiązaniach jakie będą w nich zawarte to zapraszam na strone http://www.gothic.phx.pl/forum/

Stefan12341
16-04-2006, 23:09
Konfiguracja, która powinna już udźwignąć Gothic 3, aczkolwiek nie pozwoli się cieszyć szczegółową grafiką:

* CPU: Pentium 4 2GHz / AMD 2000+
* RAM: 512 MB
* GPU: GeForce 3 / Radeon 8500 (64 MB) (oprócz GF4MX)
* Napęd: DVD-ROM

Konfiguracja optymalna, która zapewni grywalność na najwyższym poziomie detali: (włączone wszystkie opcje graficzne)

* CPU: Pentium 4 3GHz / AMD 3000+
* RAM: 1024 MB
* GPU: Geforce 6800 GT / Radeon X800 Pro *
* Napęd: DVD-ROM

------------------------------

hua hua pojdzie mi ! yeah yeah ! Czuje sie jak w siodmym niebie... o jak mi ulzylo :)

Ashlon
17-04-2006, 00:42
[COLOR="Red"]Uwazam, ze gra duzo przewyzsza najwieksza konkurencje Gorhica, a mianowicie Morrowinda, przedewszystkim epicka fabula. Ale dosyc z moja opinia, bierzmy sie do roboty.

Pomijajac to, jak mozna duzo przewyzszac, chcialbym wyrazic opinie, ze strasznie sie mylisz ;) Wedlug mnie Gothic mial dosc prosta fabule (o, swiat otoczony bariera, w ktorej wcielamy sie w Tego Wielkiego). To juz Morrowind mial lepsza, nie wspominajac o morrowindowskim klimacie (ah, ta Balmora). Pograj w Baldura II, tam jest epicka fabula ;)

hua hua pojdzie mi ! yeah yeah ! Czuje sie jak w siodmym niebie... o jak mi ulzylo

I grafika bedzie wygladala tak jak ta w G II, a w akcji bedziesz mial 5fpsow :P

Procesor: 1 Ghz
RAM: 256 Mb
HDD: 1,2 Gb
System:WINDOWS XP

Wiemy tylko tyle na ten temat.

Takie wymagania ma UT2003, wiec na takie nie liczmy. Swoja droga, przesadzaja juz troszke z tym...

Stefan12341
17-04-2006, 10:05
@Nekromanta:

facet, wylooozuj xD To tylko, jak napisalem moja opinia, a to czy grasz w gothica czy morrowinda, to kwestia Gustu.

I grafika bedzie wygladala tak jak ta w G II

ze tak brzydko powiem, sram na to. Moze byc nawet jak w G I .... grafika akurat mnie ajmiej obchodzi. Bylbym bardzo zajarany nawet gdyby wyszedl gothic III i mial grafe z jedynki. A co do jedynki, 21 Kwietnia ponownie na rynek wchodzi Gothic I w seri "Extra Klasyka" za 20zl. (ale ze mnie "bierny obserwator" xD) Zawsze chcialem miec nowa orginalke... ale coz, juz nie wydaja, na allegro tez nowe sie rzadko spotyka, wiec ja osobiscie kupie z extra klasyki xD

Yoh Asakura
17-04-2006, 12:52
@Nekromanta:
Grałeś w Gothica I ?Bo mi się zdaje,że nie zabardzo.Otóż nasz bohater nie jest Tym Wielkim tylko nic nie znaczącym skazańcem który dopiero później zdobywa przychylnośc Tych Wielkich i staje się jednym z Nich.

Caer
17-04-2006, 13:16
Przyznam się bez bicia... Dopiero parę dni temu zagrałem w Gothica I :} Jest całkiem fajnie... ale i tak wolę Daggerfalla ;] Mam nadzieję, że moja maszynka pociągnie tego Gothica III =p

Ashlon
17-04-2006, 13:16
@Nekromanta:
Grałeś w Gothica I ?Bo mi się zdaje,że nie zabardzo.Otóż nasz bohater nie jest Tym Wielkim tylko nic nie znaczącym skazańcem który dopiero później zdobywa przychylnośc Tych Wielkich i staje się jednym z Nich.

Tia, nawet oryginala kupilem... Moze kiedys zaczne w to porzadnie grac, na razie mnie nie ciagnie ;)

@Nekromanta:
facet, wylooozuj xD To tylko, jak napisalem moja opinia, a to czy grasz w gothica czy morrowinda, to kwestia Gustu.

No ja tylko swoje zdanie wyrazilem, kazdy lubi cos innego :)

ze tak brzydko powiem, sram na to. Moze byc nawet jak w G I .... grafika akurat mnie ajmiej obchodzi.

Ale dalej bedziesz mial 5fpsow :p Swoja droga, ostatnio tworcy RPG coraz bardziej stawiaja na grafike, niz na klimat.

pawepek
17-04-2006, 14:17
ja tam pokaldam wielkie nadzieje. Po wspaniałej jedynce, gorszej części 2 no i "źle spolszczonym" dodatku G3 MUSI być the best... Gorzej z wymaganiami, slyszałem ze poand 3 GHz 512 Ram i Karta graficzna 256 Mb+ Ja neistety mam tylko 1.5 GHz, 512 Ram i karte 128 Mb

Yoh Asakura
17-04-2006, 15:20
ja tam pokaldam wielkie nadzieje. Po wspaniałej jedynce, gorszej części 2 no i "źle spolszczonym" dodatku G3 MUSI być the best... Gorzej z wymaganiami, slyszałem ze poand 3 GHz 512 Ram i Karta graficzna 256 Mb+ Ja neistety mam tylko 1.5 GHz, 512 Ram i karte 128 Mb
Z Oblivionem miało byc to samo (tyle,że 1 giga ramu :P) a jakos na moim Sempronie 2800,Radeonie 9600 i 512 ramu wyciąga na maks detalach 10-17 klatek (of course karta podkręcona).
@Down:
To zajebiście, za miesiąc kupuje GeForce 7600GT xD

Stefan12341
23-04-2006, 18:33
We wtorek... za 44 dni... wychodzi Gothic III xD Tak blisko... a tak daleko xD

Lucyferusek
25-04-2006, 13:46
Igomas jak jest 44 dni do wrzesnia to ci gratuluje:]

Sziruaczek
25-04-2006, 14:17
Pamiętam jak spedzałem godzinami czas przed kompem grajac sobie w Gothica , Gothica 2 NK i oby dwie częsci mnie wciągneły a teraz niemoge sie doczekac Gothica 3 ktury pewnie tez ebdzie wciagac na długie godziny xP.

Mam duzo czasu zeby kupic se nowa karte graficzna i 1024 albo chociaz 512 ramu xD
Aha i by mi mugl ktos poweidziec ile by kosztowalo 1024 ramu i karta graficzna taka zeby poszedl Gothic 3 ??

Thx z góry za odpowiedz :p

I niech H** strzeli tych którzy głosowali ze Gothic 3 odniesie Okropną Porażke :P

Radlic
25-04-2006, 15:06
no... zapowiada sie zajebiście , ale i tak pewnie na 1 ghz nie pójdzie ; P ( czyt. napewno :<)

Filthy
25-04-2006, 16:37
bedzie tak samo jak z gta san andreas... wszyscy oczekuja dluuuugo... wszyscy pisza ile rzeczy bedzie mozna robic... mnostwo nowych miejsc... plansza x razy wieksza... a zapomnieli o najwazniejszym... gta sa stracilo klimat jaki mialo gta vc i gta 3... tak samo bedzie z gothic'iem...

Chlebcio
25-04-2006, 17:20
www.gothic.phx.pl to moim zdaniem najlepsza strona o GOTHICu, można znaleść tam wiele ciekawych SS z GOTHICu III, i nietylko.
A jeśli chodzi o GOTHIC III to myśle że śmiało może rywalizować o pałeczke pierwszenstwa z " THe Elder Scroll IV - OBLIVION " ( www.oblivion.phx.pl

Stefan12341
25-04-2006, 23:06
@Lucyferusek:

a kto mowil cos o wrzesniu? O.o

@Topic:

cos mi sie wydaje ze na "okropna morazke" glosuja fanatycy Morrowinda bo wlasciwie zaden sie nei wypowiedzial.

Aqrelon
25-04-2006, 23:52
@Lucyferusek:

a kto mowil cos o wrzesniu? O.o ....
Heh Gothic III wyjdzie dopiero we wrześniu tego roku o ile nie pod koniec, a znając nasz kochany CD Projekt to szybko nie zobaczymy Gothica III po polsku chyba że ktos wcześniej zdąrzy zrobić spolszczenie.
Ja grałem w Gothic 1 i 2 (Noc Kruka ciut mi szwankuje na tym kompie). Mam nadzieje że do czasu aż będzie Gothic III po polsku zdąże uzbierać pieniądze na nowy komputer (ten ma 4-5 lat i cudu się nie spodziewam mimo że poszło na nim większość nowych gier).

PS. Podobno PB już planuje dodatek.

GornzMikołowa
27-04-2006, 22:05
Ja Gothica 2 Noc Kruka przeszłem 154 razy a Gothica 1 67 razy i niezamierzam przestawac :) ;) :) :cup: :evul:

Lucyferusek
27-04-2006, 23:05
Gdybys bys chodzil na j.polski to bys chociarz bledów to nie popełniał.
Zamiast przechodzic x razy gothica (oczywiscie kazdy ci wierzy;) )
pojdz na polski albo looknij do ksiazki jesli wiesz co to.

Duke Dran
28-04-2006, 09:24
Czekam na niego z niecierpliwością ^^ kasę już mam całe 100 zł zarobiłem : D
samodzielnie : D co do gry... nareszcie będą tarcze yeyeyeyey (cieszy sie... jak dziecko B) )

Mr.Ofca
29-04-2006, 23:24
Gothica I przeszedlem 3 razy. (celeron 466, radeon 9200 SE, 320 sd ram)
Gothica II przeszedlem 5 razy ( w tym 2 razy z dodatkiem)(celeron 466(pentium 866), radeon 9200 SE, 320 sd ram).
No ale fakt faktem ze I-ynka byla lepsza. Wtedy nie bylo zaplanowanej II-jki(brak jakichkolwiek wzmianek o innosie itd). Gothic III bedzie juz troszke "nieswiezy". Moze go uratowac jedynie wspaniala fabula a nie grafika. Tak sobie teraz czekamy i kazdy sie napala na Bóg wie co, a tam grywalnosci zabraknie i calosc bedzie kiepska. Chociaz nie powiem ze GII Noc Kruka byla bardzo dobra. Swietnie dobrali grafike do klimatu wyspy.

PS. Wiecie ze w Gothicu 2 Noc kruka jest wrak "grabusa" (taki stary samochod):p :p? Niestety nie wiem jak sie tam dostac nie uzywajac kodow :/.

Sziruaczek
30-04-2006, 01:19
mugl bys mi powiedziec gdzie ejst mniejwiencej tenm wrak samochodu albo zrobic screena i mi pokazac xD PLX xD

Yoh Asakura
30-04-2006, 09:53
@Mr.Ofca:
Nie wzmianek o Innosie ? A jak chcesz się przyłączyc do Magów Ognia ? Wtedy o nim coś mówią. To samo jest z Adanosem jak chcesz się przyłączyc do Magów Wody.

Mr.Ofca
01-05-2006, 17:31
@Yoh Asakura

Mozliwe. Gralem w niego dosc dawno a przylaczylem sie tylko magow ognia raz. Do najemnikow wogule nie moglem bo jakis blad mialem ze nie mam odpowiedniego lvl chociaz mialem. No ale w G2 Innos jest kultem i gra dosc kluczowa role tak samo jak Beliar i Adanos. W G1 ludzie albo nie wierza w nic, albo w Śniacego (poza dorbnymi wzmiankami). Zadnych kapliczek, textow, ksiag itd.

@Sziruaczek

Kiedy juz przejdziesz do nocy kruka, idz na pustynie gdzie sa orcowie. Za pomoca kodow wejdz na ta skarpe w ktorej jest zbudowana swiatynia zobaczysz wrak. SSa niestety nie dam bo nie mam aktualnie zainstalowanego Gothica.

Cor Tibiarz
01-05-2006, 20:53
@up
to nie jest bład
po prostu nie mowia ci dokladnie co tzreba zrobic a tzreba przyniesc laresowi liste od jana a on juz dalej powie co trza robic. Tez na pocztku myslalem ze to blad

xDe
01-05-2006, 21:26
Byłem tam na górze gdzie jest ten wrak samochodu :p

ciekawe dlaczego ten wrak tam jest przecie Gothic to gra średniowieczna :p jakby to ująć a nie że jedziesz samochodem jak w gta :p

wyrazcie na tsdsdo swoją opinie co o tym myślicie :evul:

Dark_Magician
01-05-2006, 21:48
No nie palcie się tak hehe :D .Gothic 3 będzie miał kosmiczne wymagania (patrzcie na grafika boska fauna i flora jak żywa) więc ja bym się pochamował z tymi nadziejami kupienia i grania w tą gre :D

Fishaaa
01-05-2006, 22:37
Nie ma co się ślinić grafiką ze screenów i tą całą roślinnością, bo i tak:
a) Mogą to być rendery (widać różnicę między starszymi, a nowszymi. Podobnie z filmikiem z gry jaki był prezentowany w poprzednim roku).
b) Nawet jeżeli nie są to rendery to nie mam pojęcia jaki sprzęt to udźwignie, skoro na moim PC (P IV 2,4 GHz, 512 DDRam, Radeon 9600 128 MB) tnie czasami animacja i mam 20 - 30 FPS (BTW: w Tibii tak samo :D).

No, ale z całego serca wam i sobie życzę by ta gra tak wyglądała i wymagała takiego sprzętu jak Tibia.

Jeżeli chodzi o oczekiwania...
Wystarczy, że będzie tak samo dobre jak G2 mi to wystarczy.
A najbardziej mnie interesuje jak zostanie zakończona ta trylogia (może wreszcie poznamy imię Bezimiennego ;)).

Mr.Ofca
02-05-2006, 17:10
@Cor Tibiarz

Tylko ja przynioslem mu ta liste. Spelnilem wszystkie jego zadania i kiedy pytalem czy moge sie dolaczyc to mowil ze jestem niedoswiadczony ( pisze ze wymaga x lvl), a ja spelnialem wymagania. Dobilem nawet wiecej lvli niz pisalo a i tak mowil ze mam za slaby lvl.

Yoh Asakura
02-05-2006, 17:45
Co do wymagań - procesor bodajże 2 GHz, 512 MB RAM, GeForce 3/Radeon 8500, DVD - i można śmiało grac !
@Down:
Będzie kosztował tyle co Oblivion (160zł~), I guess.

Duke Dran
02-05-2006, 18:13
Wszystko co chcecie wiedzieć o Gothicu znajdziecie na www.gothic.phx.pl

@Kupię to cudo nawet jak mi nie pojdzie na blaszaku :d kupię bo poźniej będzie tak że nigdzie nie będize można dostac bo wszędzie wykupione &.& tak jak było z wowem. Postawie na polce i będzie lśnić między innymi częściami. A wymagania wcale nie sa takie duże $.$ trochę kasy ( nie mówię tu o jakims 1000 zł ... ) i będzie karta, ram, procek, dysk i play with gothic! Ja np. swoj sprzęcior mam na raty ; p mojego radka tak samo ; p raczej sie nie muszę narazie martwić czy mi pojdzie G3. Taki Oblivion IV działa mi jak złoto.

Na Beliara,Inosa i Adanosa please żeby G3 nie kosztowało więcej jak 100zł PPLLAAXX !

@up : p może jakieś pre ordery będą tańsze : p

Pulaski
05-05-2006, 14:57
Ja tą gre kupie za każdą cene!!! Po prostu musze ją mieć :D na moim kompie pójdzie bo już dawno sie zatroszczyłem o pożądny sprzęt specjalnie do gothica B) mam tylko nadzieje że nie przedłużą znowu date premiery

Illuvatarys
09-05-2006, 23:31
I tak Oblivion jest najlepszy :P :cup:

Yoh Asakura
10-05-2006, 08:41
I tak Oblivion jest najlepszy :P :cup:
A skąd wiesz ? Przecież Gothic III jeszcze NIE wyszedł.

Wybraniec Ludzi
10-05-2006, 10:12
ee.... a to jest pewniak ze Gothic III wyjdzie 20.06.2006r. ? Bo jak tak to juz wiem co sobie kupie z okazji konca szkoly :D :]

Karrith
10-05-2006, 23:28
@up
na pewno nie wyjdzie w czerwcu. prawdopodobnie premiera odbedzie sie we wrzesniu, ale i tak pewnie sie przesunie o pare tygodni, i do tego trzeba jeszcze czekac az w polsce wyjdzie...wiec jeszcze troche czasu jest

Grue
10-05-2006, 23:33
Gothic 3 bedzie na Xbox360? Jak tak to zagram, bo piecyk nie pociagnie ;)

Wybraniec Ludzi
11-05-2006, 15:19
@up

Mazysz.. widziales jaka to ma grafike ? na xboxa nigdy to nei wyjdzie. Lepiej zacznij zbierac na czesci do kapa ;]

Yoh Asakura
11-05-2006, 16:48
@up

Mazysz.. widziales jaka to ma grafike ? na xboxa nigdy to nei wyjdzie. Lepiej zacznij zbierac na czesci do kapa ;]
OblIVion ma lepszą grafikę a jednak jest na Xboxa 360.

Ghost Nieudany
12-05-2006, 14:13
@up
Oblivion na Xboksie leci na pixelshaderowym glowie (czyli bardzo bajkowy efekt aury na jasnych miejscach). Wszystko tak się świeci, że można obniżyć dokładność niektórych obiektów, a i tak nikt tego nie zauważy.

Grue
12-05-2006, 14:58
Zobaczymy jak to bedzie. Jak na Xboxa nie wyjdzie to nie pogram, bo niemam zamiaru ładować kasy w PC, przy którym i tak siedze mało, a jak pójde do woja to już w ogole nie posiedze :/ pozdro ludziska :* xD

Michnik of Celesta
13-10-2006, 20:56
Juz nie moge sie doczekac :) dzisiaj co prawda premiera sie odbyla ale poczekam do 3.11 na polska wersje :)

Yoh Asakura
13-10-2006, 21:49
Niezły hardkor. 129 zł za taką grę ? I na dodatek będzie w 2 wersjach ? Szczerze to mi ulżyło, bo już myślałem, że będzie kosztował tyle co gówniany Oblivion (jak zamawiałem to żądali zań coś około 180 zł + koszt przesyłki).
A do tych którzy nie wiedzą dlaczego polska premiera została przesunięta - G3 był kończony w pośpiechu, co zaowocowało błędami w kodzie (np. questy których nie da się ukończyć), tak więc CD-Project wolał wydać 3 listopada ale bez owych błędów. I bardzo dobrze, bo G3 powinien być źródłem przyjemności a nie frustracji.
I jeszcze jedno - czekamy na recenzję w CDA !