zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban na IP - sens istnienia... (suchar) (chwytliwy temat)

Taliboy
17-04-2006, 00:26
Znam sytuacje na forum i wiem jacy potrafią być użytkownicy. Niektórzy próbują się dostosować a niektórzy uparcie robią swoje (keylogery, spamowanie, gigabajtowe sygnaturki ( :D ), and many many more...). Oczywiście na takich delikwentów nie działa broń lekka typu ostrzeżenia czy bany na konto. Powstała broń ostateczna - ban na IP. Owa broń jest szaleńczo skuteczna bowiem uziemia delkwenta na czas niemalże nieograniczony w sposób niemal 100% skuteczny ( są jeszcze kafeiki, choć wątpie żeby ktoś płacił za tak żałosną "zabawę i jeszcze jedna rzecz którą omówie za chwile). Często ISP recydywistów są sieci osiedlowe. Tu się rodzi problem bo przez jednego ciecia pół osiedla nie może odwiedzać forum( to w osiedlach rodzą się nasi kochani n00bowie którzy kokszą 8 lvl i są z tego dumni). Tak jest własnie w moim przypadku. Około 1000 mieszkanców Opola ma ( w tym ja) bana na forum przez 1 szaleńca. Tak się zastanawiam czy była by mozliwośc zakładania skuteczniejszyc banów na IP???. Zapewne może dziwić skąd ja w tej chwili pisze. Oczywiście z własnego domu. Jak? Poprzez PROXY. Odorbina inteligencji i chwast użyje swojego wypasionego mózgu wklepie w gogielach "proxylist" i wpisze co trzeba w odpowiednie okienko i dalej może bruździć modkom i normalnym uzerom. Banować adresy proxy? Wkrótce można zbanować wszystkich i będzie po sprawie a nie o to przecież chodzi.

CZy była by możliwość odbanowania Opola? ;(

Koniec wypocin :P

szametu
17-04-2006, 02:37
ja znowu sie dopisuje. takze z opolskiego. takze sie dolaczam do prosby .. takia wojewodzkia wspolnota :)

Dr. Omader
17-04-2006, 12:33
Wyslij adres ip tej sieci na pw do mnie ;)

Niestety nie da sie "dokladniej" banowac, jesli wszyscy macie taki sam IP. Mozecie oczywiscie zlozyc skarge do swojego ISP i na niego spadnie obowiazek znalezienia winnego i zalatwienia z nami odbanowania :P