Pokaż pełną wersje : Nowa grupa na forum "Skazani na bluesa"
Witam !
Z wielką chęcią przyczyniłbym się do powstania grupy "Skazani na bluesa", która zrzeszała bym słuchaczy i fanów bluesowego grania.
Szczególny nacisk skierowany by był na wspaniałą kapelę Dżem i Ryśka Riedla.
Wiem, że w Polsce jest ogromna rzesza ludzi, którzy wielbią muzykę Ryśka i Dżemu.
Chcesz aby taka grupa powstała na tym forum? Chciałbyś być jej członkiem?
Jeśli tak to napisz tutaj coś od siebie. Im więcej chętnych tym większe szanse na powstanie tej grupy.
/Z poważaniem
"Skazany na bluesa" CaldO
Jezeli szczegolny nacisk bylby skierowany na Dzem to mowie nie. Jest wiele lepszych kapel - chociazby zagranicznych niz slwany polski Dzem;)
Powodzenia w tworzeniu grupy. Jednak jak się dorwie tutaj kilku użytkowników zawsze szukających dziury w całym, to nawet jakbyś miał przewagę głosów za grupą, to na jej powstanie nie licz.
Osobiście do tej grupy nic nie mam, tak jak do wszystkich innych na tym forum. Chociaż jakbym chciał mógłbym powypisywać kilka złośliwych przeciwskazań co do każdej grupy. Ale po co to robić?
Próbowac trzeba ;)
ja osobiście mam nadzieję, że znajdzie się wystarczająca liczba osób, a okoliczności bedą na tyle sprzyjające, że grupa zacznie funkcjonować :)
Gromnjir
17-04-2006, 16:39
Na tym forum to nie wypali, Cald.
Gufat III
17-04-2006, 16:40
Jak dla mnie dobry pomysł... choć b. trudno będzie to rozkręcić.
OnlyM(PL)
17-04-2006, 16:56
Jestem na NIE! Dziekuje. Btw A gdzie sonda?
Dlaczego na nie? Sa maniacy hip-hopu, sa techno-robaki, metale to dlaczego nie i Fani blueasa?
Jestem na tak, mimo to nie mam zamiaru byc w grupie-nie slucham tego typu muzyki.
Dlaczego na nie? Sa maniacy hip-hopu, sa techno-robaki, metale to dlaczego nie i Fani blueasa?
Z tego samego powodu dla ktorego nie ma fanow disco-polo.
Dr.Unknown
17-04-2006, 17:03
Conajmniej jak obrady nad uchwaleniem ustawy...
Ludzie, to nie jest tak/nie, tylko wyrażacie swoją opinie, czy grupa ma rację bytu czy jej nie ma i dlaczego. Sam nic nie mam, chętnie bym wstąpił, aby przybliżyć sobie dość słabo znany gatunek muzyki.
Z tego samego powodu dla ktorego nie ma fanow disco-polo.
Tzn jakiego? Bo ja do tej pory płacze, po tym jak Drom się nie zgodził na założenie grupy ;(
Myślałem, że będe wyróżniającym się członkiem a tu klops..
Topic:
W sumie.. Powiedziałbym, że są od tego inne fora, to skoro są techniacy, hip-hopowcy, metalowcy to czemu nie blues? Ale z drugiej strony Metal, HH, Techno ma na tym forum wielu zwolenników, a z bluesem nie wiem jak to będzie.
Jestem neutralny.
bez przesady.... juz wszyscy chcecie nagle zakladac nowe grupy na forum. ja jestem na NIE mam nadzieje ze ta grupa nie powstanie tak jak ,,disco polo fans''
@up
W czym disco polo czy blues jest gorsze od techno, metalu czy hip-hopu.
Z tego samego powodu dla ktorego nie ma fanow disco-polo. I fanów urody i relacji damsko-męskich. Ogólnie to jestem za zniesieniem wszystkich grup, bo do każdej się można przyczepić.
Krzesław
17-04-2006, 18:28
A ja się pytam: Czy nie można zrobić jednej wielkiej grupy, z podziałami na podgrupy? Np. "Fani muzycy" i podgrupy takie jak: metale, hipohopowcy itd.
Jestem na tak, mimo to nie mam zamiaru byc w grupie-nie slucham tego typu muzyki.
Sam jesteś robak koguciku -.- Ehh dzieci neostrady........ :|
@topic
Jestem za, w końcu sa grupy o techno, matelu, hop-hopie to dlaczego by nie o bluesie (czy jak to sie pisze xD). Pozdro
@Raul
Trzeba umieć przegrywać ... ;)
Jestem za ! I nawet chętnie bym dołączył.. : )
Dziękuję za poparcie mojego pomysłu i poztytywne opinie, oraz za komentarze krytyczne.
Osobiście chciałbym tylko dodać, że jestem w stanie i chcę poświęcić dużo czasu tej grupie (jeżeli powstanie).
Mile widziane byłyby osoby, które fascynują się muzyką bluesową, muzyką Dżemu, ale również i takie, które chcą się czegoś dowiedzieć. Napewno będzie można liczyć na moją przychylność, pomoc itp.
Conajmniej jak obrady nad uchwaleniem ustawy...
Ludzie, to nie jest tak/nie, tylko wyrażacie swoją opinie, czy grupa ma rację bytu czy jej nie ma i dlaczego. Sam nic nie mam, chętnie bym wstąpił, aby przybliżyć sobie dość słabo znany gatunek muzyki.
Cieszę się, że są takie osoby, które są przychylne i wykazują się zainteresowaniem.
To dlaczego nie może być Pięknych i Młodych, albo Fanow Disco Polo?
Jestem na tak.
Jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiony do stworzenia tejze grupy na forum.Nie posiadam zbyt wiele informacji o bluesie,dlatego bede mogl sie np. dowiedziec czegos wiecej o tym.
Nie rozumiem zabardzo czemu nie powstaly wyzej wymienione juz grupy(Mlodzi i Piekni etc.).
Moim skromnym zdaniem pozwoliloby to na poznaniu sie lepiej uzytkownikow-nie tylko z nic nie wnoszacych nickow...te grupy tworzone sa chyba po to, azeby milosnicy muzyki,wedkarstwa itp.wymieniali sie pogladami na dany temat, a nie zeby jaja sobie porobic...nie myle sie??
Pozdrawiam
Antyś
Ghost Nieudany
18-04-2006, 11:16
"Z nastawieniem na Dżem"
Jestem jak najbardziej na nie. Już widzę, jacy z was fani bluesa - mogę się założyć, że połowa tematów będzie TYLKO o Dżemie, bo więcej nikt nie będzie znał.
Tzn jakiego? Bo ja do tej pory płacze, po tym jak Drom się nie zgodził na założenie grupy ;(
Popelnilkem blad w nazwie topicu. Nie bylo zadnego "elite";) Jakos przeboleje - zapisalem sie na inne forum o dp.
A dodajac: uż widzę, jacy z was fani bluesa - mogę się założyć, że połowa tematów będzie TYLKO o Dżemie, bo więcej nikt nie będzie znał.
Dokladnie. Tym bardziej, ze Dzem wcale nie jest takim mega-wypasionym predstawicielem Bluesa. Nic mu nie ujmujac
Kufa co wy z tymi grupami macie........
"Z nastawieniem na Dżem"
Jestem jak najbardziej na nie. Już widzę, jacy z was fani bluesa - mogę się założyć, że połowa tematów będzie TYLKO o Dżemie, bo więcej nikt nie będzie znał.
Nazwa grupy "Skazani na bluesa" byłaby wzorowana na tytule piosenki Dżemu, i odrazu wspomniałem, że wielki nacisk będzie położony na ten zespół.
A po drugie czy nie po to zakłada się takie grupy i rozmawia żeby poznać więcej informacji w danym temacie ?
Rainfall
19-04-2006, 18:14
Hummm... Osobiście bluse'a nie trawie. I nie wiem czy na forum jest wielu jego maniaków. I przy okazji, ja bym nie kładł dużego nacisku na jedną kapelę. Skoro ma to być grupa "Skazani na bluse'a", to powinno być ogólnie o blusie, bez żadnych wywyższeń Dżemu =P.
PS. Ja wolę dżem niż Dżem.
Czemu nie? TO jest bardzo dobry pomysł:) Jeśli blusem nazywamy zespoły grające np, poezję śpiewaną, takie jak SDM, to ja chętnie dołącze.
mogę się założyć, że połowa tematów będzie TYLKO o Dżemie, bo więcej nikt nie będzie znał.
Nie przeginasz trochę? Może i większość ludzi w moim wieku jest dziś nastawiona na techno i hip-hop, ale są też jednostki, które interesuje ten typ muzyki-.-
Hummm... Osobiście bluse'a nie trawie. I nie wiem czy na forum jest wielu jego maniaków. I przy okazji, ja bym nie kładł dużego nacisku na jedną kapelę. Skoro ma to być grupa "Skazani na bluse'a", to powinno być ogólnie o blusie, bez żadnych wywyższeń Dżemu =P.
Po raz kolejny dodaję, że nazwa "Skazani na bluesa" pochodzi od tytułu piosenki Dżemu "Skazany na bluesa", ale oprócz Dżemu oczywiście znajdzie się miejsce na inne rozmowy.
Zresztą wszystko dokładnie opisałem w wiadomości do Dr.Omader i teraz wszystko w jego rękach ;)
chociaz moj ojciec slucha caly czas dzemu to mam juz tego dosyc ale co do powstania grupy jestem na TAK mimo ze w niej nie bede ale to za dobry pomysl :)
Posiadam zarówno film jak i również soundtrack'a z tego filmu. Polecam każdemy kto chodź trochę otarł się o Dżem, albo osobę Ryśka. Ogólnie film oceniam jako bardzo dobry.
A dla bardziej fanatycznych fanów (;) ) polecam film dokumentalny "Sie macie ludzia" z 2004 roku.
Dzem to blues?? Nie wierze albo jestem z 10w.
Oczywiscie jestem na nie. Tyle tych grup ze mala bania juz nie moge normalnie myslec od tych wymyslonych .... Poprostu jakgby ktos tak stwarzal grupy typu:
lubie placki to ta strona zeszlaby na psy (naszczescie tak teraz nie jest chyba?).
O mam pomysl stworzmy grupe "jedz gwozdzie". Wiem ze jestem szowinista ale te grupy przekraczaja granice mozliwosci psychicznej czlowieka.
Memento Mori
27-05-2006, 17:57
Dzem to blues?? Nie wierze albo jestem z 10w.
Oczywiscie jestem na nie. Tyle tych grup ze mala bania juz nie moge normalnie myslec od tych wymyslonych .... Poprostu jakgby ktos tak stwarzal grupy typu:
lubie placki to ta strona zeszlaby na psy (naszczescie tak teraz nie jest chyba?).
O mam pomysl stworzmy grupe "jedz gwozdzie". Wiem ze jestem szowinista ale te grupy przekraczaja granice mozliwosci psychicznej czlowieka.
Nic dziwnego ze przekraczaja granice mozliwosci psychicznej, skoro granice te sa mniejsze niz te ziarnko slonecznika co przede mna lezy.
"Dzem to blues? Nie wierze albo jestem z 10w"
Potrzebuje pomocy do podniesienia sie po raz 3 z podlogi po przeczytaniu tego :/
A co do grupy: bylbym na tak, ale osobiscie wolalbym stworzyc oddzielne forum (np. na fora.pl), zeby uniknac wyploszow ktorzy nie widza nic poza tibia i muzyka ktorej kilka osob wiec zeby byc trendi tudziez jazzy ;] musze sluchac tej samej...
Sorry za odswiezenie tematu ale jestem chory na wszystko co jest zwiazane z Dzemem :P Jak ktos zrobi te forum to prosilbym wyslac mi link na prv
Może odrazu zrobić podforum: Fani cd-action, telefony komórkowe, disco-polo, muzyka filmowa, teledyski, fani seriali polskich.., Jestem na NIE!
Może jakieś 2% tego forum słucha tej muzyki, niech dalej dżem stoji w sklepie/lodówce zamknięty w słojiku.
Dobry pomysł. ale nie na tym forum, tutaj nie wypali, zaledwie kilka osób będzie w tej grupie więc sensu chyba nie ma zeby zakladac kolejna grupe ale proboj bo warto...
A ja jestem za założeniem grupy "Moherowe Berety" lub "Moherowe Ludki"...
A tak na serio:
Ja bym chętnie dołączył do tej grupy, jeżeli by ta grupa kładła nacisk na blues zagraniczny. A nie na polski.
Koronowany rycek
30-05-2006, 22:41
UP@
Tak zwany W Ameryce Cantry ?
@Topic
Watpie, ze ludzie takiego czegos słuchaja, to było modne 6-7 lat temu gdzie pamietam na polsacie leciała lista disco polowcow..
Nie warto sie trudic uwierz mi ;)
@Down
Zamiast mnie rzucac łajnem wes mnie oswieciec pliska ?;|
Ghost Nieudany
30-05-2006, 23:19
@up
Rycek, ty nie jesteś ograniczony.
Ty jesteś po prostu durny.
Weź najpierw DOWIEDZ SIĘ, co to jest blues, a potem chrzań farmazony, jasne?
@Rycek:
www.pl.wikipedia.org ---> blues
Myślisz, że ludzie słuchają tylko tego co jest aktualnie modne? Nie wiem czy jesteś w stanie to pojąć, ale niektórzy ludzie nadal słuchają np. Elvisa Presleya... Ba, niektórzy słuchają twórczości Beethovena! Wyobrażasz to sobie? Toż jego utwory mają blisko 200 lat, to niemodne...
Belvedor
31-05-2006, 23:23
@Rycek:
www.pl.wikipedia.org ---> blues
Myślisz, że ludzie słuchają tylko tego co jest aktualnie modne? Nie wiem czy jesteś w stanie to pojąć, ale niektórzy ludzie nadal słuchają np. Elvisa Presleya... Ba, niektórzy słuchają twórczości Beethovena! Wyobrażasz to sobie? Toż jego utwory mają blisko 200 lat, to niemodne...
Np ludzie tacy jak ja :P Ahhh jestem taki niemodny, swiat mnie wyprzedzil o tyle lat... :< Jak ja teraz spojze sobie w oczka? <placze>
A ja jestem na tak i chetnie bym sie dolaczyl do tej grupy, bo nie ma dla mnie pozadnego ogniska bez "whisky", "autsajdera", "listu do M" no i oczywiscie "Wehikułu czasu", to jest stare ale jare i co najwazniejsze ma dusze, ktorej brak techniawie czy hip hopie.
W zasadzie to ja lubie muzykę klasyczną... Ale nie to, że jej słucham ciągle. Ale fajnie czasami dla wyluzowania posłuchać muzyki klasycznej...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.