Pokaż pełną wersje : CAPTIAN IGLUAGE-qest czy zamulenie CipSoftu?
Chciałbym się zwrócić o pomoc.
Do czego jest na rooko list do kapitana Igluage? (Stammped letter of Captian Igluage czy jakos tak). Jest dostepny z qestu na <QS> - to wiem, ale do czego sluzy? Na pamiatke dla rookslayerow? W ab'dendriel jest Captian Igluage chyba... Moze to jakis qest rook-main? Prosze szybkie odp! ;)
PS:Nie mowcie: ''A mzoe bys tak wzial opcje szukaj?'' bo juz tak robilem i niema wzmianek a jak sa to usunięte.
PS2: Wiem ,wiem ze jest QS ale prosze o choc drobinke infa... :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
edit: kk dzieki modki teraz wasze zadanie to zamknac ten post XD
Milan ognia
17-04-2006, 20:55
Prawdopodobnie jest to pamiątka dla Rookstayerów nie slayerów. Takie pokazanie, że są listy.
Tawer Redeye
17-04-2006, 21:34
Quest. Sam robiłem, jest on w głównym kompleksie jaskiń (szukaj przy jednym z wejść [ten kompleks to jaskinie z mino hell i bear room]) gdzie jest zejście a dalej poison fieldy.
O ile się nie mylę, to można go zamienić na jakieś informacje... o języku ślepego orka chyba.
Kiedys zrobiłem tego questa moim rookslayerem i mialem ten list, jednak przez pewna sprawe stracilem ten list i wiele innych rzeczy. Dzisiaj zrobilem sobie druga postac by pojsc po ten list bo chcialem sobie przypomniec o czym byla w nim mowa, jednak ku memu zdziwieniu okazalo sie ze otwierajac te skrzynke dostalem tylko i wylacznie salmony...
Jezeli ktos ma tresc tego listu to bylbym wdzieczny za pomoc
Don Torpedos
25-06-2006, 20:42
Kiedys zrobiłem tego questa moim rookslayerem i mialem ten list, jednak przez pewna sprawe stracilem ten list i wiele innych rzeczy. Dzisiaj zrobilem sobie druga postac by pojsc po ten list
to sie respi chyba :)
Tawer Redeye
25-06-2006, 21:30
Jezeli ktos ma tresc tego listu to bylbym wdzieczny za pomoc
Ja pamiętam- Tresure of Captain Iglue. Czyli Skarb Kapitana Iglue.
Harry Xin
25-06-2006, 21:34
Ja pamiętam- Tresure of Captain Iglue. Czyli Skarb Kapitana Iglue.
Tylko tyle? Ani słowa więcej?
Jarassimus
25-06-2006, 22:31
Witam.
Ja również niedawno byłem na tym queście, ale w skrzynce były tylko 2 (a nie 12 jak słyszałem :-/) kawałki Salmon i żadnego listu. Nie mam pojęcia dlaczego. Czy ktoś może mi pomóc to wyjaśnić? :-/
Ale chciałem, dodatkowo, spytać Was o to, czy Wy też macie takie "czarne pole" obok drogi na miejsce tego questu? Po prostu, po lewej stronie takiego pionowego korytarza jest obszar składający się z samych czarnych pól (oczywiście na automapie nic nie ma).
Pozdrowienia.
Harry Xin
25-06-2006, 23:01
Krótko mówiąc: "tak". :p
bo te 12 salmonow respi sie z tym listem w skrzynce obok :)
Witam.
Ja również niedawno byłem na tym queście, ale w skrzynce były tylko 2 (a nie 12 jak słyszałem :-/) kawałki Salmon i żadnego listu. Nie mam pojęcia dlaczego. Czy ktoś może mi pomóc to wyjaśnić? :-/
Ale chciałem, dodatkowo, spytać Was o to, czy Wy też macie takie "czarne pole" obok drogi na miejsce tego questu? Po prostu, po lewej stronie takiego pionowego korytarza jest obszar składający się z samych czarnych pól (oczywiście na automapie nic nie ma).
Pozdrowienia.
to jest po prostu koniec jaskini, gdzieś na foldzie też jest coś takiego
Harry Xin
26-06-2006, 00:19
Na Ghostland koło Carlin także możesz znaleźć takie miejsce. :p
Jarassimus
26-06-2006, 00:54
Krótko mówiąc: "tak". :pKrótko mówiąc: "thx". ;-)
bo te 12 salmonow respi sie z tym listem w skrzynce obok :)Ta druga skrzynka była pusta i mogłem ją (w odróżnieniu od tej pierwszej) dowolnie przesuwać.
Znaczy, to się respawnuje tylko po save serwa?
to jest po prostu koniec jaskini, gdzieś na foldzie też jest coś takiegoNa Ghostland koło Carlin także możesz znaleźć takie miejsce. :pAha, dzięki serdeczne, dobrze wiedzieć. :-)
Pozdrowienia.
Na Ghostland koło Carlin także możesz znaleźć takie miejsce. :p
W tej jamie z GSem? Prawie bym tam padł moim najtem, tak to jest, jak się Ghostlandu nie zna...
@ontopic: Ten list nie ma raczej żadnego konkretnegop celu, słuzy raczej do pokazania nowym, że w Tibii są listy, ewentualnie jeszcze "nazywa" zawartość skrzynki obok. (Skar kapitana Iglue)
@do autora: Jak zakładasz temat, to przynajmniej jego nazwę napisz poprawnie. A w ogóle jak o czymś piszesz, to napisz to bez błędów. (Iglue, nie Igluage, captain, nie captian)
Harry Xin
26-06-2006, 11:31
W tej jamie z GSem? Prawie bym tam padł moim najtem, tak to jest, jak się Ghostlandu nie zna...
Właśnie o tym miejscu mówiłem. :p Ja tam padłm mając jeszcze 13 lvl. :(
Te czarne pole to poprostu "nienarysowana" mapa. Mozecie sie tam przejsc z wlaczonym lighthackiem to zobaczycie dokladniej
Orshabaall
27-06-2006, 14:15
@Jarassimus
Bo w tamtym miejscu sie mapa tibii konczy. Jest to granica swiata tibii. Dlatego jest tam czarno bo juz nic dalej nie ma. :p
Nie tylko koniec jaskini ale w ogole koniec calej mapy tibijskiej. Bo w normalnej jaskini na koncu nie ma czegos takiego tylko jest po prostu ziemia (earth).
Jarassimus
27-06-2006, 15:52
@Jarassimus
Bo w tamtym miejscu sie mapa tibii konczy. Jest to granica swiata tibii. Dlatego jest tam czarno bo juz nic dalej nie ma. :p
to jest po prostu koniec jaskini, gdzieś na foldzie też jest coś takiegoNie tylko koniec jaskini ale w ogole koniec calej mapy tibijskiej. Bo w normalnej jaskini na koncu nie ma czegos takiego tylko jest po prostu ziemia (earth).To dość dziwne, bo przecież, jeśli mapa całej Tibii byłaby prostokątna, to nie powinna kończyć się w tym miejscu, gdyż, jeśli przejedziesz (Alt+strzałki) trochę niżej, to okaże się, że w tym miejscu wcale nie powinien wypaść kraniec mapy - po prostu niżej są korytarze, które są położone jeszcze na lewo od tego "krańca mapy".
Te czarne pole to poprostu "nienarysowana" mapa.To już mnie bardziej przekonuje. Myślę sobie, że po prostu, nawet jeśli mapa Tibii jest w całości prostokątna, to tam po lewej stronie i tak już nic nie ma, więc zrobili już puste pola. Jakkolwiek, co napisałem w poprzednim zdaniu, przejechawszy na automapie nieco niżej, trafiamy na korytarze które leżą dalej na lewo, więc to wcale nie musi być koniec mapy, tylko, jak napisał kolega: "nienarysowana mapa".
Mozecie sie tam przejsc z wlaczonym lighthackiem to zobaczycie dokladniejNie używam oszustwa w grze. Nawet do sprawdzenia poprawności narysowania mapy gry. Lepiej nie przyznawaj się do tego, że to używasz - to niezgodne z Tibia Rules. :-P
Pozdrowienia.
To dość dziwne, bo przecież, jeśli mapa całej Tibii byłaby prostokątna... Myślę sobie, że po prostu, nawet jeśli mapa Tibii jest w całości prostokątna, to tam po lewej stronie i tak już nic nie ma, więc zrobili już puste pola.
Tak masz racje... w ktoryms z updatow cipsoft powywyrzucal niepotrzebne fragmenty mapy, ktorych gracze 'i tak nie widza', co mialo za zadanie odciazyc troche servery. (W koncu te pola zajmowaly niepotrzebnie pamiec) ;)
Rycerski Cinek
27-06-2006, 22:41
zalozycielowi (tematu) chodzilo o to, by mu ktos wyjasnil co sie robi z listem do kapitana iglue(to juz zostalo wyjasnione).
po co do ... piszecie o jakis dziorach w mapie i nabijacie posty jak to nie na temat X( ? (Offtopic)
@Dla pana na dole
no masz racje ale mimo wszystko po co ludzie dyskutuja tutaj ze moga se jakas skrzynie przestawiac i ze dostali 2 a nie 12 salmon'ow -.-
zalozycielowi (tematu) chodzilo o to, by mu ktos wyjasnil co sie robi z listem do kapitana iglue(to juz zostalo wyjasnione).
po co do ... piszecie o jakis dziorach w mapie i nabijacie posty jak to nie na temat X( ? (Offtopic)
Nikt nie odkryl jeszcze czy i do czego jest potrzebny ten list, wic nie dziw sie ze dyskusja zeszla z tematu.
A co do nabijania postow.. to jescze nikomu na tibia.pl sie to nie udalo.... <lol>
Hmm ten list moze i jest po cos potrzebny ale po co to niewiem:P
karcio 1212
04-07-2006, 21:53
Witam.
Pozdrowienia.
1. Jesli będziesz pierwszy na tym quescie dostaniesz 12 salmon i liscik.
2. to czarne pole to jest zakonczenie mapy.
Minsc Of Jamera
05-07-2006, 15:46
Ja mam teraz ten list. Potwierdzam tresc (Treasure of capitan Iglue = Skarb kapitana Iglue) i ani zdania więcej. Ale o co z nim chodzi?? Może to nowy quest i nowa zagadka?? Bardzo prosze o jak najszybsze wyjaśnienie xD.
P.S. Chciałem przed chwilą o tym założyć temat, ale spostrzegłem,że już taki istnieje :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.