zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Grupa zrzeszająca wędkarzy?

Dr.Unknown
17-04-2006, 21:21
Jakiś, a raczej spory, czas temu pisałem do Drom'a PW w związku z powstaniem grupy, odpowiedzi nie otrzymałem. Teraz, jak zapewnie widzicie, powstaje masa tematów zawierających opinie na temat powstania grup, niektóre poważne, inne mniej. To jest właśnie to, czego mi brakowało, pokażmy czy chcemy grupy, czy też nie.
Jakiej grupy? Czekam na wasze wypowiedzi odnośnie powstania grupy o wędkarstwie, różne sporty mają lub miały już swoje fora (Piłka nożna).
Tematy są wręcz niewyczerpalne, od błachostek typu "Ryba twojego życia" przez "Twoja ulubiona metoda połowu" czy "Przynęta na daną metode" po zaawansowane wskazówki techniczne. Grupa miałaby na celu zrzeszanie zarówno zapalonych "moczykijów" jak i osoby zielone, aczkolwiek pragnące przyswoić sobie wiedzę o tym, wbrew pozorom, pasjonującym sporcie. Pamiętam, że kiedyś był temat o wędkarstwie i sporo osób okazało się być fanami owej rozrywki, sam mam jako-takie pojęcie będąc posiadaczem karty wędkarskiej. Czekam na komentarze i podkreślam, że nie jest to żaden żart czy prowokacja, a ludziom snującym teorie spisku radze się leczyć we wczesnym stadium...
Dodałem ankiete, proszę UZASADNIAĆ zarówno za jak i przeciw.

Antyhak
17-04-2006, 21:25
Ja w życiu łowiłem pare razy.Zajebista sprawa:D empetrója na uszodoły i mozna siedziec na łodce wiekami;)
Jestem NA TAK.

Pozdro

Raul
17-04-2006, 21:53
Absolutnie mnie wędkarstwo nie interesuje i wogóle się na tym nie znam. Ale co do powstania takiej grupy nic nie mam i nie będę utrudniał prawdziwym fanatykom tego hobby jej założenia.

Ashlon
17-04-2006, 21:57
Wedlug mnie grupa nie powinna postac - z tego prostego powodu, ze :
a) na forum prawdopodobnie nie ma odpowiedniej ilosci osob, ktore sie wedkarstwem interesuja i czynnie bralyby udzial w grupie
b) tworzenie grupy dla 5-6 osob jest bez sensu, a zapraszanie do niej 20 newbie chyba tez...
c) grupa kilkuosobowa (patrz kinomaniacy) jest martwa, jak rowniez ta, w ktorej kazdy chce wejsc, ale potem nic nie robi (patrz ordo invictis)
Takie moje zdanie. A od Droma zalezy, czy da ci kredyt zaufania na ta grupe :)

Dark Sven
17-04-2006, 22:00
Aeaeaeaea....
Tyle tych grup zakładacie że pewnie wkrótce powstanie "Grupa miłośników zwieraczy"-.-''

Pomimo iż jestem przeciwnikiem grup nie jestem na nie.Jak chcecie to róbcie.

Walekifa
17-04-2006, 22:01
Nic nie mam,sam lubie połowic, ale już troche przesadzacie z tymi grupami :S

ps. W życiu bym się nie spodziewał że doktorek lubi wędkarstwo :-D

Thimburd
17-04-2006, 22:02
Osobiście jestem wędkarzem-wielkim-amatorem i w swoim życiu złowiłem ze 2 malutkie rybki, ale co do powstania jej nie mam zastrzeżeń jednak... Dziwi mnie trochę w tej chwili już to, że jest tyle grup różnotematycznych. Czy fani Piłki Nożnej muszą pisać o tym na tym forum? Są przecież inne fora TYLKO na ten temat, gdzie znajdzie się więcej fanów tego sportu co jest rownoważne z większą liczbą tematów, osób i wogóle z większą dyskusją. To samo inne grupy: fani różnego rodzaju muzyki, miłośnicy ufo, gracze itd. mogliby przecież pisać i czytać na forum specjalnie do tego przystosowanym. Nie walczę z tymi grupami i nie mam zamiaru, ale jednak wydaje mi się to trochę dziwne i bezsensu. Ale ok, skoro można zakładać grupy, jest to w pełni legalne i zaakceptowane (i wymyślone) przez administratorów - to niech już sobie będzie ta grupa wędkarska.

Olorion.
17-04-2006, 22:05
przesadzacie z tymi grupami

OnlyM(PL)
17-04-2006, 22:11
LOL, jestem na tak.

Raul
17-04-2006, 22:12
Nic nie mam,sam lubie połowic, ale już troche przesadzacie z tymi grupami :S
I tu się potwierdza to co pisałem w pewnym temacie: "Interesuje mnie dana grupa, niech powstanie. Nie interesuje mnie, zrobię wszystko aby uniemożliwić jej powstanie dla tych, których naprawdę to interesuje.".

Maethi
17-04-2006, 22:13
Jestem na tak. Zielony nie jestem, ale pro też nie więc moze sie podszkole

Walekifa
17-04-2006, 22:17
I tu się potwierdza to co pisałem w pewnym temacie: "Interesuje mnie dana grupa, niech powstanie. Nie interesuje mnie, zrobię wszystko aby uniemożliwić jej powstanie dla tych, których naprawdę to interesuje.".

Nie prawda :l Nie interesuje mnie ,nie chce dołączyc (ale połowic lubie.to tak jak np. z Muzyką. Czasem posłucham Metalu,ale nie interesuje mnie,i do MM nie dołącze.istnieje taka opcja) Zaznaczyłem na tak,bo jest to rozległa dziedzina. I zawsze będzie o czym gadac. Ale dołączyc nie chce....

Cossma
17-04-2006, 22:20
Heh te godziny spędzone nad brzegiem na wpatrywaniu się w nieruchomy spławik, ten dreszczyk kiedy spinning nam nieźle daje po dłoniach gdy kilku kilogramowy szczupak zainteresuje się naszą przynętą, te mozolne ugniata nie zanęty... można by tak więcej i więcej, ale wracając do tematu nie mam nic przeciwko powstaniu grupy, ba chętnie bym wstąpił i podzielił się swoimi doświadczeniami z innymi ;]

kaczi
17-04-2006, 22:21
Ja raz byłem na rybach.. Złowiłem jakąś rybkę, na którą łowi się inne ( Nie wiem jak to się nazywa )..

Ja sam, nie przystąpiłbym do tej grupy.

Dr.Unknown
17-04-2006, 22:23
Pragnę na samym początku, bo widzę że się zaczyna, powiedzieć tylko coś od siebie. Nie mam ochoty, aby z powodu mojego tematu (choć wiem, że to i tak wymówka) były prowadzone ostre dyskusje (czyt kłutnie) jak i niechce, aby posypały się ostrzeżenia. Odpierajcie swoje argumenty, proszę, ale trzymajcie poziom, żeby nie było jak z poprzednimi tematami...
Acha, i jeszcze jedno, ktoś tam się skarży, że kolejny "taki" temat. Jak już mówiłem, pomysł powstał dość dawno, zainspirowany wieloma postami w tamacie o nazwie, bodajże, "Wędkarze", po pewnym czasie napisałem do Drom'a, ale widocznie brakowało publicznej opinii użytkowników.

Krzesław
17-04-2006, 22:24
Byłem pare razy na rybach, ale w roli biernego obserwatora. Nie powiem, żeby mnie to nudziło, ale z braku bliskich znajomych wędkarzy nie idę dalej w kierunku karty wędkarskiej. Jestem na tak, ale uważam, ze duża grupa z podgrupami byłaby lepsza.

Draggy Lord
17-04-2006, 22:32
a To na RL czy W tibi bo jak w tibi to chce

Thimburd
17-04-2006, 22:37
a To na RL czy W tibi bo jak w tibi to chce

To w sumie dobre pytanie. Nie wiadomo czego można się spodziewać po większości maniakalnych graczy w Tibię. ;)

spider-bialystok
17-04-2006, 22:40
Wg mnie taka sonda nie daje miarodajnych wynikow, gdyz 90% nie bedzie miala nic przeciwko lecz wstapieniem zainteresowanych jest kilka %.

Draggy lord
:D

Gufat III
17-04-2006, 23:00
Źle zaznaczyłem z pośpiechu. W sumie to nie interesuje się tym, w życiu byłem raz na wypadzie wędkarskim i trzy małe rybki złowiłem ;-P NIE mam nic przeciwko, ale sądzę że grupa szybko by padła. Nie mniej jednak, można stworzyć, przynajmniej to nie taki wymysł jak MŁODZI I PIĘKNI.

Wufei
17-04-2006, 23:07
ja nie mam nic przeciwko, ale pewnie będzie tak samo jak z grupą zrzeszającą fanów frytek (czy jakoś tak to szło)

Palladni
17-04-2006, 23:20
A co powiecie na powstanie grupy fanów Emmy W.? Znalazło by się paru, tematy także niewyczerpane - można gadać o jej brwaich, stopach czy biuście. Można by także krytykować...

A tak bardziej serio, niezapominajcie, że jednak to jest forum tibijczyków, jeśli ktoś się wysili - znajdzie odpowiednie forum wędkarskie.

@down:
I podobno ma brwi 'krzaczaste', czy jakoś takoś...

Krzesław
17-04-2006, 23:37
[QUOTE=Palladni]A co powiecie na powstanie grupy fanów Emmy W.? Znalazło by się paru, tematy także niewyczerpane - można gadać o jej brwaich, stopach czy biuście. Można by także krytykować...[QUOTE]

Ja uważam, że jak na swój wiek jest strasznie płaska w klacie :P

Vekegi
17-04-2006, 23:46
dajcie sobie spokój już z tymi grupami ...

Raul
18-04-2006, 00:35
Ale się nagle ruszyło z zakładaniem takich tematów.
Zapamiętajcie sobie, że tylko nasza akcja z Oxym była fajna. Wy już nie jesteście śmieszni. Wymyślilibyście coś sami co by ruszyło to forum. Totalny brak inwencji twórczej. ;/
A co powiecie na powstanie grupy fanów Emmy W.? Znalazło by się paru, tematy także niewyczerpane - można gadać o jej brwaich, stopach czy biuście. Można by także krytykować... Zdecydowanie lepiej jej gdy sobie zaczesuje włosy w sposób zasłaniający czoło.

Caer
18-04-2006, 01:03
@Raul:
Błagam, człowieku, przestań z tym tematem "Młodych i Pięknych". Będziesz o tym rozprawiał do końca życia? Btw. jeśli dla Ciebie "akcja", przez która ludzie sie "żrą" i wyzywają jest fajna, to nic, tylko pogratulować poczucia humoru.

@Topic:
W sumie to nie mam nic przeciwko... parę lat temu sporo łowiłem, ale jakoś dyskusja na temat "Jaka przynęta lepsza na karpia?" nie wydaje mi się zbyt porywająca ;d

Belvedor
18-04-2006, 01:39
@Topic:
W sumie to nie mam nic przeciwko... parę lat temu sporo łowiłem, ale jakoś dyskusja na temat "Jaka przynęta lepsza na karpia?" nie wydaje mi się zbyt porywająca ;d

AAAA Ty sie nie znasz!

Przyneta? Kuleczki krem kusa o smaku truskawki (mniam ;d ) - na grunt + zaneta na karpia w ktorej opatulony jest sniady chlebek wymoczony w wodzie, rzucony w dal nieprzeniknionej otchlani jeziora ;d

Porywa, prawda? xd

Walekifa
18-04-2006, 01:40
@ UP

Najlebsze są cukierki anyżowe! :D (tak to się pisze? )

OnlyM(PL)
18-04-2006, 01:49
Panowie, prosze nie mieszac w to Emmy.
To jest Temat o Grupie Wedkarzy :D, a nie o piersiach Emmy.

BTW Emma :* ehh...

BTW2 Kiedys widzialem jak pewien Pan złowil dwa karpie w okolo 10 min :D my rox?

Rybzor
18-04-2006, 01:56
NIe mam nic przeciwko :)

Pamietam jak bylem mlodszy (8, 9 lat) jeździlem z tatkiem na ryby! ;D, kiedys złowilem chyba z 30 w jeden dzien, znaczy razem zlowilismy, fajnie bylo nawet, tylko czasem wkurzajace bylo to czekanie az splawik sie poruszy ;S. Ogolnie mam nadzieje, ze taka grupa powstanie, kto wie moze kiedys nawet chcialbym sie dolaczyc, pozdrawiam i zycze powodzenia w tworzeniu grupy :)

ari2423
18-04-2006, 02:32
jestem za taka grupą ;), sam łowie ryby(dzisiaj ide) i moze przyda mi sie jakas wskazówka (np. sposob wiazania haczyków) xD

Zamor1
18-04-2006, 10:42
kiedys chodzilem kilka razy na ryby ale jestem na NIE... po co tyle tych grup zakladac, nagle kazdy chce je zakladac

Antyhak
18-04-2006, 11:16
w taki sposob juz zadna nowa grupa nie powstanie...bezsens...
@up
Po to zebys mogl sie czegos nowego dowiedziec ,zebys mogl rozwijac dalej swoje zainteresowania, a nie siedziec jedynie na tibia i trenowac skile.Sa tu jeszcze ludzie ktorzy maja inne pasje niz tylko non stoper komp 24 na dobe.

Zamor1
18-04-2006, 11:27
@up nie odnosilem sie do tej grupy po co ja zakladac bo wiem dobrze aby zdobyc jakies informacje itp napisalem ,,po co TYLE tych grup zakladac'' , nie gram w tibie, nie siedze 24/h non stop przed kompem wiec skad takie wnioski wysnules ? skad mozesz wiedziec ile siedze dziennie przed kompem ?

napisalem tak bo coraz wiecej osob zaklada grupy w ktorej bedzie sie udzielac ~5 osob

Grue
18-04-2006, 11:51
Jestem za i z nieokrzesana checia dolacze do grupy. Sam lowie, mam nawet dosc duzy stawek rybny na dzialce (duzy = jakies 100m na 70m i jakos tam rybki zyja xD) i zezwolenie na lowienie na zwirowni niedaleko mnie (a to juz zajebiscie duzy zbiornik wodny :D). Niestety niemam karty lowieckiej >.>. Pozdro!

Walrock
19-04-2006, 17:40
+ Jestem za. Ostatni sie trochę opuściłem, ale w wakacje nadrabiam.

Rainfall
19-04-2006, 18:05
Sam nie interesuje się wędkarstwem (zdarzało się kilka razy łowić, ale to jeszcze nie jest moje "hobby"), ale jeśli znalazłoby się przynajmniej kilkanaście osób, które znają się na rzeczy - jestem za powstaniem grupy =P.

Adner
20-04-2006, 14:25
No i niech mi ktoś powie, że wędkarzy jest więcej na tym forum niż potteromaniaków, to się powieszę.

janek@
21-04-2006, 16:35
Top@
Nie mam nic przeciwko z reszta intersuje sie wedkarstwem. Jezeli grupa powstanie to sie do niej moze dolacze.

Up@
Dolicz jeszcze mie XD i moze sie powiesisz :D.

od siebie@
Nie rzucajcie chleba do wody bo woda sie skwasi i rybki umra;( .
Najlepiej pare mad do przyciagniecia rybek rzucic:P. Ja wiem bo lowilem z kolega mojego taty ( a on juz z 10 lat lowi). Na/W wakacjach zlowilem ladnego plocia czy jakos tak (z 20-30 cm dlugosci) a w sumie zlowilem z 40 ryb w cale 2 tygonie (ale male wrzucalem do wody XD).