Pokaż pełną wersje : Legend of Fares (f2p w przyszlosci) soon beta :>
O gierce zbytnio nie wiem...tylko to co na stronce pisze. Beta ma sie zaczac 24 kwietnia (za 6 dni...lub 5 jak kto woli :P (patrzac na godzine posta)).
W grze sa 2 strony...
Aliance i Empire.
Nie sa to 2 rozne rasy, itp...
Sa to poprostu 2 rowne (prawie, bo maja inne skille) strony konfliktu .
Profesje sa takie jak:
-Swordsman(Knight)
-Spearman
-Archer
-Sorcerer
Zaleta gierki jest:
-dziwny system enchantingu :P (nie wiem zbytnio o co w nim biega... bo malo info o nim)
-Wojny !!!!!1111 (Ci ktorzy wygraja wojne (Aliance lub Empire) dostaja bonus w EXP'ie , Dropie (chyba), w kasie i cos tam jeszcze :D .. aha i chyba w dmg (ktory sie zadaje).
-Rangi w PvP (jest pare rang... za kazda wyzsza jest bonus w DMG !!!! max bonus w dmg to +10% ! czyli dosc duzo - nie wiem czy to max...ale skala jest tylko do tej liczby).
- pare innych drobniejszych
www.legendofares.com
sprawdzcie sami :D .
Beta start = 24 kwietnia 2006.
Mam pytanko: czy mozna gre juz sciagac? Jesli tak to gdzie bo w dziale download niby 'mozna' sciagac ale tylko gdzie tam jest link?;d
edit. no gierka zapowiada sie supah, no fakt f4p ale istnieja premium itemy ;/
Aha i jaka jest roznica miedzy Aliance i Empire, bo domyslam sie ze roznica skilli sorca, ale co jeszcze?;d Pomysl moze troche zgapiony z WoWa, chodzi o te walki nacji or smth. ;) Nick w grze (24.04): Flo (for sure :))
up:
lol...zgapiony z WoW'a ?
A czemu niby HB tez to mialo ? Knight Online tez ? Ryl Tez to ma w pewnym sensie i dziesiatki innych tez ... wiec watpie by z wow'a
Co do sciagania... jest info ze rowno 24 bedzie mozna sciagnac jak i ... UWAGA... rejestrowac sie do bety (Czyli ta rejestracja to jeszcze nic ... ).
Ale niestety..klient'a bedzie trzeba sciagac z Fileplanet'a :/.
Jakie roznice miedzy skillami ? (w sumie zadnych ich nie ma procz pewnie wygladu jak i nazwy...bo raczej WARTOSC dmg i dzialania beda mialy prawie ze identyczne), jeszcze roznica jest taka ze sa odzielne itemki dla obu nacji.
@up
fakt, podalem tylko dla przykladu ze z wowa ;) Mimo to zapowiada sie ciekawa gra. I limit graczy na bete tez jest chyba ograniczony ;/ (konta)
Raiderek
19-04-2006, 17:54
Wygląda ciekawie, ale jeszcze nic nie można powiedzieć, puki nie zagramy.
Ano, zapowiada sie fajnie, zobaczymy co z tego bedzie...
Czekam z niecierpliwoscia!
btw. darmowa gra? czy jak?
Mam wrazenie ze bedzie to kolejna gra ala Ryl zmixowany z Knight Onlie. Oby tego nie zpaprali ..
Btw : Enchanting bedzie polegal na wkladaniu specialnych kamieni ( kazdy dodaje inne + ) do slotow w broniach. Tylko ciekawe czy bedzie mozna mixowac takie same kamienie zwiekszajac ich bonus. Jest tam takze cos takiego jak Scroll Of Bless i Scroll of Protection ktore zwiekszaja lv naszej broni, o ile sie nie myle jest 15 lv broni. Podczas kazdego " zabiegu " blesowania bedziemy potrzebowali sroll + jakas sumka kasy + na wyzsze lvle jakies specjalne itemy. Na kazdym lv jest jakis % ze sie nam uda. Jezeli sie nie uda item znika .
A to nie Ares?(The legend of Ares).Ja bede gral z Avagerem w nacji , Racon-sorc-air
Jaką nacją będziecie grać?
@up
znajac zycie wiekszosc graczy bedzie w aliance, wiec ja bede w empire ;) i mag, mam nadzieje ze gra nim bedzie lekko trudnieszja niz pozostalymi profesjami ;)
Baron Kaldrick
21-04-2006, 13:33
Ja będę na pewno we wrogiej Raconowi nacji, o ile gra w ogóle mi się spodoba... Spearman. Mam nadzieję, że są tam jakieś dwuręczne topory.
Up:
Knight ma 2 reczne bronie w tym topory
Blunt = Axe
Nie kapuje jak BLUNT moze byc AXEm ...no ale oki ... .
Dzis jest 24 wyszła już ta beta?
ftp://206.82.201.112/Ares_SetUp***** <-- Link do clienta z ich stronki (oficialnej) - JEST TO NIE OFICIALNE ZRODLO ! ALE CLIENT JEST WLASCIWY :> (Testowali ludzie :D , zalogowali sie , jeden nawet nabil lvl 3 ...ale gmy go schwytaly i sie pytali skad ma clienta itp ;> ... ).
Client oficialnie bedzie dostepny zapewne na flieplanet o godz. 19 (lub po...bo jakas zmiana miala byc), wszystkie postacie zrobione przed closed beta beda usuniete :> (Czyli nie bedzie koles mial tej postaci na lvl 3 :> ).
Baron Kaldrick
25-04-2006, 09:18
I huk bombki strzelił, świąt nie będzie. Subscribers only.
up:
Nom, niestety...
Ale jak sam DEV team mowi... To nie ich wina, FP sam tak sobie ustalil ...
Open Beta bedzie na 100% free...ale, wracajac do Closed...
Zapewne FP otworzy dzis albo jutro rejestracje for all ..chociaz nie jestem pewien.. .
No coz... 9 godzin czekania na prozne bylo... A ile zlosci i bluzg polecialo wczoraj na forum oficialnym...huhu... a ta ilosc sie zwiekszyla dwu krotnie gdy sie okazalo ze to Dla Subs'ow tylko ...
Aeglos Tribunal
25-04-2006, 16:56
ehhh , a mi stronka nie działa wie ktoś czemu ?? :P
@up
17:03 stronka dziala
@topic
http://www.vgpro.com/file/14692_Ares_SetUp***********?execute=2#about taki alternatywny mirror ;o
to byloby za piekne zeby wpuscili wszystkich na cb :(
Ściągłem z linku avengera ale jak odpalam to pokazuje sie okienko z gdzie można kliknąć tylko ok nic na nim nie pisze oprucz ok:/.Co zrobić?
@up
mam to samo, avager znasz rozwiazanie? -.-" bo gra cos nie dziala czy patchowac ja trzeba
Czy ktoś pomoże mi z tym problemem opisanym 2 posty wyżej??
a teraz pytanie za 1.000.000 do obu panow powyzej...
Wy umiecie czytac ?
Znacie anglika ?
Jak byk jest wczesniej napisane ze platna jest Closed Beta niestety...
CZyli jesli nie masz platnego konta na File planet (Najgorszej stronie na swiecie)... to nie pograsz sobie w CB i trza czekac na OB .
*BUMP*
Chcialem cos powiedziec,
Fileplanet.com wkoncu otworzyl rejestracje KEY'a dla wszystkich (czyt. Jest juz za free).
Wiec, Zdobywacie key'a...
Aktywujecie go
Czekacie do 19, czasu polskiego
Dajecie Ikonke gry, by wlaczyc
Logujecie sie na otwartej stronie
Po zalogowaniu dajecie START
I gracie...
Thats all :> .
Niestety, Grac mozna tylko od 19:00 - 7:00 Czasu polskiego, kazdego dnia.
Ka sia czek
27-04-2006, 13:24
czemu tak dziwnie z tymi godzinami ?
Tzn mi tam nieprzeszkadza ... bo i tak gram niewczesniej jak okolo 20 ;p. Ale troche moze wnerwiac np w sobote rano na mega kacu jak reszta kompanow z imprezy jeszcze spi i niema z kim kaca leczyc :d. No nic ide po kluczyk ;d
up:
Closed beta nie bedzie trwac dlugo...w sumie zostalo z 3-4 dni... a minely 3 dni juz CB.
Potem bedzie (o ile sie nie myle) Open Beta, z wyzerowaniem postaci + dodaniem Extra itemkow do postaci ktore braly udzial w CB .
No to trzeba w te ostatnie dni Cb sprawdzic wszystkie postacie, choc wydaje mi sie ze spearmen bedzie wyjatkowo overpowered.
a teraz pytanie za 1.000.000 do obu panow powyzej...
Wy umiecie czytac ?
Znacie anglika ?
Jak byk jest wczesniej napisane ze platna jest Closed Beta niestety...
CZyli jesli nie masz platnego konta na File planet (Najgorszej stronie na swiecie)... to nie pograsz sobie w CB i trza czekac na OB .
A ty umiesz czytac? Skad wiesz ze nie mam platnego konta na fp? Zapytalem o rozwiazanie problemu a ty mi tu z closed beta wyjezdzasz... rotfl
up:
No to dalej mam racje, nie znasz anglika...
Jak bys znal to do cholery bes wiedzial ze Serwery sa wlaczone od 10am - 10pm GMT-8 , a jak bys byl na poziomie zaawansowanym (czyt. podstawowym), to bys wiedzial ze Polska jest w strefie CET ktora ma GMT+1
Roznica miedzy tymi strefami to 9 godzin, czyli
10 am = 19
10 pm = 7 rano
Czyli w inne godziny jak przeciagu tych 19-7 nie wejdziesz do gry bo bedzie ci sie te okienko pokazywalo...
Wystarczy pomyslec...
Jesli jednak logowales sie w czasie gdy byl czas bety, to takze moglbys poczytac ich forum,.... i zobaczyc ze nie tylko ty miales takie problemy -.-
P.S.
NuP .
up:
No to dalej mam racje, nie znasz anglika...
Jak bys znal to do cholery bes wiedzial ze Serwery sa wlaczone od 10am - 10pm GMT-8 , a jak bys byl na poziomie zaawansowanym (czyt. podstawowym), to bys wiedzial ze Polska jest w strefie CET ktora ma GMT+1
Roznica miedzy tymi strefami to 9 godzin, czyli
10 am = 19
10 pm = 7 rano
Czyli w inne godziny jak przeciagu tych 19-7 nie wejdziesz do gry bo bedzie ci sie te okienko pokazywalo...
Wystarczy pomyslec...
Jesli jednak logowales sie w czasie gdy byl czas bety, to takze moglbys poczytac ich forum,.... i zobaczyc ze nie tylko ty miales takie problemy -.-
P.S.
NuP .
heh moj blad sorry. A tak w ogole to nie wiem czemu angielskiego tak sie uparles bo nie mialem pojecia ze gra sie nawet nie wlaczy bo serwer jest offline. I nigdzie o tym nie czytalem i zapewniam cie, pisze 5 maja mature z angielskiego poziom podstawowy + zaawansowany. I nie chwale sie o nie! No ale jesli ktos krytykuje czyjs poziom anglielskiego (czyt. pycha) a nie ma zadnych podstaw, bo nie czytalem o godzinach dzialania serwera wiec co ma tutaj moj angielski z tym wspolnego?:D. Po prostu sciagnolem gre i widze ze nie dziala a ty mi tutaj z poziomem ang wyjezdzasz ;o smutne I czy ja krytykuje twoj ang? Nie, bo nie mam podstaw. Wiec uzyj lepszych argumentow panie Angliku . Aha i nie czytalem forum gry jedynie raz jak chcialem sie dowiedziec czegos o aliance i empire.
ps. raczej newbe bo w gry mmorpg zaczolem grac od niedawna;)
ps 2. n00blet ;(
ps 3 edit: mozemy polemikowac nad tym jak chcesz;d
jak chcesz forum, to wchodz na to http://www.areslegends.com/forums/index.php
Co do Anglika...no coz, newsow nie czytales to mam argumenty bo:
a) Bo jesli nie znasz anglika to po co masz sie wogole brac za ich czytanie ?
b) Jestes tak leniwy ze szkoda gadac ;P
Co do matury...
Pfff...czym sie chwalic ? Sam bede pisac Podstawowy + Rozszerzenie ... :?
Matura z Anglika jest banalna..z tego co slyszalem i z tego co widzialem (krotkie filmiki z matury na plytkach od anglika... kolesiowka z anglika nam je wlaczyla i mielismy poogladac i takie tam).
Jest 19:05 i dalej mam to okienko.-,-
Zylkolak
27-04-2006, 20:07
Jest 19:05 i dalej mam to okienko.-,-
LOL nie mozesz wytrzymac pol godziny gra nie zajac nie ucieknie (ehh... plx no more tibiomaniack's)
@Down
Jaki LOL z ciebie ja juz z kumplem gram
jak chcesz forum, to wchodz na to http://www.areslegends.com/forums/index.php
Co do Anglika...no coz, newsow nie czytales to mam argumenty bo:
a) Bo jesli nie znasz anglika to po co masz sie wogole brac za ich czytanie ?
b) Jestes tak leniwy ze szkoda gadac ;P
Co do matury...
Pfff...czym sie chwalic ? Sam bede pisac Podstawowy + Rozszerzenie ... :?
Matura z Anglika jest banalna..z tego co slyszalem i z tego co widzialem (krotkie filmiki z matury na plytkach od anglika... kolesiowka z anglika nam je wlaczyla i mielismy poogladac i takie tam).
heh fakt podstawowa jest banalna, az za banalna a rozszerzenie to juz nie takie latwe (chodzi mi o 60%+)
A tak btw. sorry za zamieszanie ^^
12 lvl, chyba koncze na dzis bo troche montowne.
-Zabjasz potworka , kradna Ci lota
-Zabjasz potworka , zabierasz loota ( najslabsza rozdzke albo eliksir)
Itp.
Cale szczescie ze sa bitwy...
up:
To wyjdz z "Rooka" xD .
Gra mi sie nie podoba usunałem ja.
JA tam poczekam na Wojne ... jak bedzie fajnie to zostawie ;p .
Jednym slowem : Ubolewam ! Gra zapowiadala sie dobrze, ale tą grafiką i sterowaniem spaprali wszystko. To jest cos jak gorszy Silk Road, ale na innych zasadach ( tam byly 3 zajecia / zawody, tutaj sa 2 nacje / rasy ). Archer strzela w moba ze smiesznej odleglosci ... a ciagla ucieczka jest niemozliwa bo wtedy noobki zucaja sie na potwora. W wojnach bedzie wygrywala nacja, ktora bedzie miala wiecej magow. Bo ci na wyzszych lvlach wymiataja z Aoe.
Zylkolak
28-04-2006, 09:52
Mi sie podoba wszystko jest doskonale tylko ze ludzi w chu** i trzeba mobkow szukac ale tak to spoks
up
Zdobywasz 10 lvl i uciekasz z tamtad jak najszybciej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idziesz do teleportera i wybierasz miasto to za friko... i tam sobie expisz juz na l00zie ...
up
Zdobywasz 10 lvl i uciekasz z tamtad jak najszybciej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idziesz do teleportera i wybierasz miasto to za friko... i tam sobie expisz juz na l00zie ...
Zgadzam sie w 100% Tam jest super!Calkowity luz , malo ludzo itp.
poczekam na Open Beta bo teraz nie ma sensu grac ... juz posprawdzalem maga =D
(Spoko gra ,ale monotonnie bije sie ciagle te potwory zeby zdobyc ten lvl -.- , [ciekawe jak beda wygladac te wojny...]) sie zobaczy. www.maxior.pl
ja mam prosbe jak ktos by mial jakies nie potrzebne d-klucze to niech mi 1 podaruje ;(
Gry niemoge sciagnac od kiedy bedzie mozna grac normalnie sciagac itp??
Od dawna można :< www.fileplanet.com
Wczoraj dobiłem 16 lvl =DD ( Knight, zacząłem ok 19 :P) -- ta gra wymiata =P
Ta sterowanie spaprali... :<>
Od dawna można :< www.fileplanet.com
Wczoraj dobiłem 16 lvl =DD ( Knight, zacząłem ok 19 :P) -- ta gra wymiata =P
Ta sterowanie spaprali... :<>
A mozna poprosic o dokladniejszy link bo jestem debilem i nieznalazlem tego :D a ze srtony glownej sciagac nie mozna .z gory thx
ftp://206.82.201.112/Ares_SetUp***** - wolny transfer, na fp wpisz Legend Of Ares i tam bedziesz mial
Koinec 1 cb już dzisiaj :< ... Kolejna już 3 maja ^^
Za godzine~ 2-gi CB, nie bylo wipa..
Nowy Interface...
Ka sia czek
11-05-2006, 05:52
A dzisiaj open beta i tez bez wipa ;] open potrwa miesiac ... a pozniej niewiadomo ;]
Mi nie działa strona główna ;( www.legendofares.com może komus działa?
nie dziw sie ze stronka nie dziala, bo trawaja przygotowania do open bety ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.