zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Testy Gimnazjalne

Palladyn Zawisza
19-04-2006, 16:38
Witajcie drodzy 3-gimnazjalisci za 8 dni nasz "wielki test" :P przygotowujecie sie jakos do niego czy wręcz prezeciwnie ?? Może macie jakies specialne taktyki na nauke :) , możecie sie z nimi podzielic :D

P.S Uczesticy ktorzy pisali juz test moga sie pochwalic ile mieli pkt :)

OnlyM(PL)
19-04-2006, 16:44
Tylko z maty sie przygotowywalem testy etc. Polski prawie nic.
Mysle, ze mi dobrze pojdzie.
A wlasnie spisze najwazniejsze wzory z fizyki.

Tasior
19-04-2006, 16:49
Przejrze wzory, przypomne sobie troche chemii i to wszystko, ale to później bo mam jeszcze czas ;)

Cebix
19-04-2006, 16:58
Do tego testu najlepiej podejść na spokojnie. Nie trzeba tam dużo wiedzieć. Wystarczą podstawy, czytanie ze zrozumieniem i logiczne myślenie.

hoomik
19-04-2006, 17:02
Jezeli ktos sie uczyl systematycznie przez caly czas to do testow moze podchodzic bez chocby jednego otworzenia zeszytu/ksiazki. Jezeli ktos sie nie uczyl systematycznie caly czas, to nawet kucie po nocach nic mu teraz nie pomoze. Tak samo z matura (chyba, jeszcze nie pisalem). Tyle na ten temat.

Na humana nie ma co sie uczyc bo 40 pkt mozna dostac za samo czytanie ze zrozumieniem + tekst trzymajacy sie jakotako kupy.

Z mat/przyr wiekszosc zadan za moich czasow (--") bylo tak skonstruowanych, ze obchodzilo sie bez jakiegos niewiadomo jakiego liczenia. Podstawowe wzory na pole/obwod okregu, jakies bryly przestrzenne, i to wszystko. 70 pkt mozna dostac bez zbednego wysilku.

Moj wynik: 78 pkt (hum 40/mat 38), ale kiedy to bylo...

Palladyn Zawisza
19-04-2006, 17:03
Do tego testu najlepiej podejść na spokojnie. Nie trzeba tam dużo wiedzieć. Wystarczą podstawy, czytanie ze zrozumieniem i logiczne myślenie.
Noo prawda , test humanistyczny przewaznie jest latwy na niego sie praktycznie niema z czego uczyc :P Trzeba to wiedziec , gorzej z zadaniami matematyczymi :/

DRoN
19-04-2006, 17:12
Ja rozwiązuje testy, bo "dopóki nie zrobisz wszystkich HUMANISTYCZNYCH, nie grasz w Tibie" :)
Mam płytę z 9 testami z czego już 4 zrobiłem, a 3 były na lekcjach polskiego.
Oprócz tego, są organizowane w szkole zajęcia dodatkowe, ale w tym tygodniu ostatni raz.

Adaras
19-04-2006, 17:33
Powodzenia :)

Pamiętam, że rok temu (3 gim.) bałem się, bo musiałem zdobyć min. 80-85pkt....A teraz to się wydaje takie proste :/

Quezacoatl
19-04-2006, 17:39
Moj wynik: 78 pkt (hum 40/mat 38), ale kiedy to bylo...

Nieźle ;) 40 z huma.
Ja powiem tyle, na humanistyczny trzeba umieć, a na matematyczny trzeba rozumieć.

Mówisz Hoom że 70 można łatwo wyciągnąć i ja przyznam rację. Ja wprawdzie totalnie skopałem humanistyczny. jakoś po prostu w ogóle nie miałem ochoty na pisanie tej głupiej rozprawki. Przez to wynik 73 :D (w tym 28 z HOOManistycznego :p )

Rainfall
19-04-2006, 17:56
Muah, ja będę pisał dopiero za dwa lata :S.

OnlyM(PL)
19-04-2006, 18:12
W sumie probny nie wypadl mi najlepiej, ale wystarczy troche po trenic :D i juz czuje, ze wyciagne 80. A w wyniku czego podwyzszylem sobie ocene z maty ;)

Matilus
19-04-2006, 18:22
Test gimnazjalny to banał! ; ] Moja "nauka" polegała na powtórzeniu paru wzorków z matmy... I to wszystko. Wystarczy mieć trochę oleju w głowie i czytać ze zrozumieniem! Mój wynik: 85 pkt (45 hum/40 mat) ; ]

Btw: Powodzenia gimnazjaliści ; ]

Rybzor
19-04-2006, 18:28
Ja wychodze z zalozenia, ze na test gimnazjalny nie da sie poprostu wykuc, to i dobrze bo i tak nigdy sie nie ucze :P

Na probnym mialem z matematycznego 39 (najwiecej w klasie ;D), a z humana 38 (2gie miejsce w klasie :S), ogolnie planuje miec z obydwoch +40, bo probne zawsze gorzej mi wychodza. Na koniec podstawowki na probnym mialem 38/50 a na tym normalnym 48/50 :P, jakos to bedzie, pozyjemy zobaczymy ;]

Thimburd
19-04-2006, 18:35
Humanistycznego się nie boję wogóle (mam dryg do polskiego, a z próbnego egzaminu miałem 45 pkt.). Trochę może być kiepsko z mat-przyr. (z próbnego miałem 35...). Przypomnę sobie wzory z fizyki i matematyki, przeczytam podręczniki wszystkie z chemii i fizyki, popatrzę co tam w geografii piszczy i porobię jeszcze parę testów. Myślę, że to wystarczy... Chociaż kto wie, te egzaminy są takie, że niewiadomo co się trafi i można albo mieć farta i trafić na to co się wie, albo pecha i niestety zawalić wszystko... Oby te egzaminy były dla mnie dobre ;) A jak nie będą to będzie kiepsko...

Dr.Unknown
19-04-2006, 18:40
Osobiście nie spędziłem ani chwili na przygotowaniach do owych testów, wynik co prawda mniejszy, niż się spodziewałem, satysfakcjonował mnie - 64 (32+32) i stanowczo wystarczył, aby dostać się do klasy z wymarzonym profilem, gdzie teraz wiodę spokojne życie prymusa =P.

Beeron
19-04-2006, 18:50
Wzory przede wszystkim ! A i na polski sobie w glowie przygotowalem różne zwroty odpowiednie do danych form wypowiedzi xD Jakos damy rade !

Smetana
19-04-2006, 20:04
A ja jstem laureatem i się nie martwie egzaminem :D.

Rethfing on Aldora
19-04-2006, 20:32
Ja od jutra biore się za robienie testów... Mamy taką zwaloną bude, że robiliśmy tylko jeden test próbny. Do tego pół szkoł mat-przyr, a drugie pół hoomana. Z próbnego mat-przyr miałem 16 punktów, a jak sobie robiłem w domu to 34-35 zazwyczaj ^.^ Kwestia odpowiedniego podejścia. Tak samo na przykładzie podstawówki, pierwszy próbny 17~ punktów. Główny - 36/40.

spider-bialystok
19-04-2006, 20:50
Narazie rozwiazuje jakies zadania z poprzednich egzaminow na matematyce [co raczej jest rzadkoscia ;p]. Przypomne sobie wzory z fizyki i matmy, przejrze wzory listow, rozprawek itp. z polskiego ot cala nauka ;p. Humanistycznego sie nie boje bo tam wystarczy czytac ze zrozumieniem + umiec pisac listy, rozprawki czy jakies inne sprawozdania. Za to matematyczny...brrrr:D

Vil
19-04-2006, 21:15
pojdziecie na studia to zobaczycie co to znaczy test :s

25 osob w grupie z czego 20 olimpijczykow z czego 3 zaliczyly.

OnlyM(PL)
19-04-2006, 21:18
@up OMg to z czego ten test wtf?

Walekifa
20-04-2006, 01:32
A ziomki w podstawówce też pisały niedawno test :D

Powodzenia wszystkim życze. I maturzystom i gimnazjalistom :]

Aval'yah
20-04-2006, 09:42
Do części humanistycznej praktycznie się nie przeygotowywuje ( na próbnym 48 :>), rozwiązuje tylko testy matematyczno-przyrodnicze (na próbnym 37:<). Powtórze jeszcze wzory z fizyki i jakoś to będzie. Mam nadzieje :P

Smetana
20-04-2006, 09:42
Ten test po podstawówce to akurat nic nie daje, więc nie wiem co to za stres :P.

Olorion.
20-04-2006, 20:20
a co tu jest do nauki? : ) nic!

Luthi
20-04-2006, 20:42
@up. Nic prócz 3 lat nauki w gimnazjum :).

Ja powiem szczeze, ze jakos super sie nie denerwuje aczkolwiek mam jakies tam obawy. Humanistyczny trzeba rozwiazywac na maxa, wczytac sie w testy a mat -przyrodniczy umiec wzory i MYśLEć a nie zdawac sie na "intuicje". Jezeli sie uczyles/as chociaz troche to napewno to zaowocuje.

Każdemu z Was życze powodzenia, zapomnijmy o Tibii i weźmy się za testy, de facto od nich zalezy nasza przyszłosc -lepszy LO, Gorszy LO.;(

Pozdro :).
I ludzie którzy pisza, ze nie ma sie z czego uczyc albo ucza sie dopiero w weekend, potem 3 dni przed to są NOOBY bo nie utrwalą tego całego tak szybko, moze być KAżDE zagadnienie z 3 lat. Albo są geniuszami i pamietaja wszystko:).

Ashlon
20-04-2006, 21:40
Zabawne to bylo rok temu :p

2 miechy przed egzaminem "a, jeszcze duzo czasu"
Miesiac przed egzaminem "zaczne sie uczyc w nast. tygodniu"
2 tygodnie przed egzaminem "jutro sie zaczne uczyc"
Tydzien przed egzaminem "olewka, i tak sie niczego nie naucze"
I co? Bez zadnego przygotowania sie do egzaminu (zero wzorow itp) mialem 82/100... 43 pl, 39 mat...Gdybym myslal podczas w/w egzaminu, spokojni e mialbym ~90. Niestety, zbyt szybko jechalem z zadaniami, a potem nie chcialo mi sie sprawdzac :P

Freaqs
20-04-2006, 21:58
A mi zostaly 2 lata sesji ;<

Kwaso
20-04-2006, 22:26
Ja tam mialem 3 próbne egzaminy...taka szkoła.
Z pierwszego najgorzej bo w II gim juz pisalem - 58 pkt (33 z humana i 25 z mat)
Z drugiego próbnego gdzie wszyscy pisali - 68 pkt (znowu 33 z humana i 35 z maty :D)
I niedawno mialem na poczatku kwietnia trzeci probny... - 73 pkt (36 z humana i 37 z maty)

A metoda na nauke?? Cóż ja se rozwiazuje te testy z plyty co byly w gazecie wyborczej i wzory glownie z fizyki powtarzam. Troche chemii oraz maty i tyle.

W sumie coraz lepiej idzie i cos okolo 80 pkt to musze miec :D

Pozdr0 all gimnazjalisci xD

Olorion.
20-04-2006, 22:34
@up. Nic prócz 3 lat nauki w gimnazjum :).

ja tam sie nic nie uczylem ;p

Herhor
20-04-2006, 22:41
Ja sobie wzory tylko przypominam. Mogą sie przydać.
Nie stresuje się zbytnio. Z próbnych było dobrze, coś koło 90, więc mam nadzieje że na prawdziwym nie będzie inaczej.
Esh, a po egzaminie to u nas w szkole prawie wakacje...B)

Ultros Calimari
21-04-2006, 17:01
Bez przygotowań, bez nauki, z marszu - Humanistyczny - 45, zaś Matematyczny - 43.
Ale pamiętam, jak w klasie w 3gim. miałem taką "słodką idiotkę".
jej wyniki - Hum. 20, Mat.7(!).
Ale z niej jaja były, jak na gegrze, gdy poproszona została o pokazanie na mapie Kuby, patrzyła na Australię. mimo iż jej podpowiadałem (Góra! Lewo! Lewo!). Nawet Swojego imienia nie potrafiła napisać - Elewina, a miała na imię Ewelina
0_o?

Arrivald
21-04-2006, 17:50
Jak tak przegladam fora internetowe to odnosze wrazenie ze wszyscy ucziowie trzeciej klasy gimnazjum pisza test gimnazjalny na 90+ punktow, ciekawe.

Ashlon
21-04-2006, 17:53
Jak tak przegladam fora internetowe to odnosze wrazenie ze wszyscy ucziowie trzeciej klasy gimnazjum pisza test gimnazjalny na 90+ punktow, ciekawe.

Bo test jest latwy i/lub przegladasz fora/posty ludzi, ktorzy maja cos w glowie (tzw mozg):P

Thomas
21-04-2006, 17:56
To ja mam "kumpla" w klasie, który z mat-przyr mial 9 a z humana 2-.- i niestety myśle, że nie zda. Już drugi raz. A to wszystko przez Tibie...

OnlyM(PL)
21-04-2006, 18:56
LOL, to ja myslalem, ze koles z mojej klasy jest najgorszy
Hum- 9
Mat - 6

Palladyn Zawisza
21-04-2006, 19:16
U nas jest klasa bardziej wyrownana i niema takich osob jak posty up ;)
Ja osobiscie mam nadzieje ze bede mial 70 pkt +

Slay
21-04-2006, 20:19
Nie przygotowywalem sie wcale, wiec i efekty nieco marne - 46+44 na probnym, 47+44 na 'oficjalnym'.
@up. Nic prócz 3 lat nauki w gimnazjum ( ze niby test po podstawowce cos daje)
Bzdura - gimnazjum w rejonie ma obowiazek Cie przyjac, nawet gdybys mial 0 pkt.

Pacek
21-04-2006, 20:42
Ja tylko powiem że maturzyści pozdrawiają gimnazjalistów, nie ma sie co bać testy gimnazjalne są banalne w porównaniu z tym co was czeka w liceum. Polecam szczególnie profil mat-imf-fiz tam są niezłe jazdy. W momęcie kiedy wy będizecie zasiadać do matmy ja będe odbierał świadectwo ukończenia szkoły a za tydzień zaczną sie najważniejsze 3 tyg w moim życiu. życze zdrowia, mocnej głowy i twardej d... przyda sie wam potem.

Smetana
22-04-2006, 15:12
Hehe ja idę do takiego profilu i się wcale nie boje :P.

Guriel
23-04-2006, 13:58
ehhhh ja tam sie przyznam bez bicia ze oblalem ten test jak tylko mozna bylo... bylem egzekwo w najgorszy w klasie ... mialem 34pkt/100 czyli 18pkt z humana i 16 pkt z matematycznego. Na probnym... ale nienapisalem wypracowania bo mi sie nie chcialo xD na glownym napisze na 100% :>
ej macie jakies rady zeby poprawic koncentracje albo cos :) keidys czytalem o jakis cwiczeniach ale zapomnialem adresu strony ;/

Staszek_88
23-04-2006, 16:30
testy pisałem dawno temu. Nic sie do nich nie przygotowywalem, wolalem grac w tibie. I nie zaluje chodze do najlepszej szkoly w wojewodztwie a z testoe mialem 49 hum i 46 mat

Beeron
23-04-2006, 16:31
Hueh ja miałem 46/100 na próbnym ... masakra ;/ z humana to mi nie zaliczyli rozprawki xD

Olorion.
23-04-2006, 16:44
@up

roxx, ja 3 lata temu mialem 49 z samej matmy :f

PiXik
23-04-2006, 18:30
Bo test jest latwy i/lub przegladasz fora/posty ludzi, ktorzy maja cos w glowie (tzw mozg):P
szczególnie na forum o tibi ja miałem 100pktów;]...lol;d
testy są proste w miare:-)

]v[ichal
23-04-2006, 23:00
Z próbnego mialem równe 80 pkt ( 42 mat + 38 hum ), więc leje na to sikiem prostym, Zrobilem kilka testów na sprawdzenie. Wyniki trzymały się granic 37-45 pkt także jestem pewny siebie. No stress ;).

OnlyM(PL)
23-04-2006, 23:05
Probny wypadl fatalnie. Ale wziolem sie do roboty i teraz wyniki mam ponad 35 +
Jestem pewny siebie, heh. Ale tez nie moge zawalic.

ambele
23-04-2006, 23:09
Cholera ja tu widze samych humanistów :D wswzyscy więcej z humana niż mat-przyr... Ja miałem na odwrót :P (Na próbnym) 30 z humana :/ większość zamkniętych pytań (chyba wszystkie?) miałem dobrze, tylko otwarte zawaliłem >.< a z Matmy 41 :P z fizy all good i z Biologii (nie wiem czemu, bo w 2 klasie miałem 2 z biologii na koniec roku xD)

Ajjj powodzenia życzę... :)
(nie dziękujcie bo zapeszycie! :P)

Gangrel
24-04-2006, 00:34
Nie zrobiłem zupełnie nic do testów. Nie uczyłem się nawet na sprawdziany. Mój wynik? 86pkt(46pkt Humanistyczny i 40 matematyczny).

P.S. Jaki ja genialny...

Arrivald
24-04-2006, 16:20
Probny wypadl fatalnie. Ale wziolem sie do roboty i teraz wyniki mam ponad 35 +
Jestem pewny siebie, heh. Ale tez nie moge zawalic.

W takim razie radze uwazac na bledy ortograficzne w pracach pisemnych.

Master Mela
24-04-2006, 16:30
A ja sie nie bede uczyl, ni huja to jest zle, jakies kurwa nienormlane :)

Tak skomentowalk moj kumpel z klasy.... ma racje

Kumagoro
24-04-2006, 20:02
Ja tam się nie martwię, na sprawdziany to tylko szybka pwtórka przed lekcją i mam tą 4-5

Test próbny: 41 human / 43 mat (ścizły umysł)
Traz jadę na bilobilu, wkuwam wzory, związki chemicne.

A co do licea, nieważne gdzie pójdziesz, wszystko zależy od CIEBIE!

Np. mój brat dostał si.ę do LO 14 (takie słabe dosy) i co? Na 30 osób dostało się 20 na studia (około)

Ja ze świadectwa będę mał około 40-45 pkt.
Do tego jeszcze test (tak z 40 będzie x2)
40+80=120
Starczy do "piątki" (dosy dobre, ale nie "eliarne")

Sacred Platinum Dragon
24-04-2006, 21:54
Drodzy gimnazjaliści

Ja wam powiem tak. Nie macie co się bać tych testów one są łatwe. Wszyscy was tylko straszą żebyście się uczyli. Ja bez żadnego przygotowania napisałem test na 75 pkt. Chociaż właściwie jak by się tak zastanowić to mogli byście powtorzyć sobie różne formy wypowiedzi pisemnej tj rozprawka, list (to było w zeszłym roku to w tym raczej nie będzie), ogłoszenie, zaproszenie, itp. itd. To by było na tyle z części humanistycznej. Natomiast z części mat-przyr to tylko przydadzą wam sie wzory więcej nie opłaca sie uczyć, bo ten test ma na calu sprawdzenie waszych umiejętności, a w miejszym stopniu wiedzy. Wybór oczywiście zostawiam wam, żeby później na mnie nie bylo :p

Chlebcio
24-04-2006, 22:47
O...! zgrozo, chemia, mata i inne tego typu cza wkuwać, tak jak ja =P.

Luthi
24-04-2006, 23:02
STRESIK?
Rotfl !
Pwnz00r

Sam mam pewne obawy, ale mysle, ze jezeli sie dobrze skupie to napisze min na 85 pkt. Uwierzcie w siebie i czytajcie polecenia. Nie stresujcie sie tym, mobilizacja i tyle. Jezeli zaczniecie sie stresowac to wsadzcie sobie ten test w ... :P bo i tak ze stresu zapomnicie nawet sie podpisac.
KAZDA PRACA PRZEZ TE 3 LATA GIMNAZJUM ZAOWOCUJE ! ;)

Więc głowa do góry i nie siedziec na forum a sie uczyc. OFC bez przesady bo juz za pozno na powerlearning.

Smetana
24-04-2006, 23:27
Mi tam stres pomaga ale jak kto woli :P.

Guest 1900
25-04-2006, 12:59
@up up up up up up.....
Nie strasz tak nas studiami moze ktoś idzie do techników albo do zawodówki :| .. ale ja chyba lece na ogólniak .. ale jeszcze nie iwem czy sie tam dostane :PP a chce sie jeszcze spyrać czy ktos ma jakiś pomysł na jakąś fajną fryzure na żel ? bo chce se zrobić jakaśfajną możę podpowiecie jka wy robicie :P:baby:

Neaniver
25-04-2006, 13:17
A ja sie uczylem do matematycznego dosyc duzo. Potem zdalem go calkiem nienajgorzej - 49. Do tego 43 z humana, dosc dobre swiadectwo i aktualnie koncze drugi rok liceum i powoli zapatruje sie na mature :D

Beeron
25-04-2006, 15:58
To juz jutro !!! OMGF !!!!

Lasooch
25-04-2006, 16:41
LOL, to ja myslalem, ze koles z mojej klasy jest najgorszy
Hum- 9
Mat - 6
To nie najgorzej, biorąc pod uwagę, iż jest to gimnazjum ^^' u mnie (w pdst jeszcze - teraz 2 gim.) były osoby które miały 7 pkt... (ja 39/40, na próbnym 40;p)... a tam na jakieś 30 pkt. wystarczyło umieć czytać... 0 myślenia imho.

Teraz, w 2 gimnazjum facet z matmy daje nam zadania z egzaminów (ale tylko matematyczne)... z 1szego - 16/18 pkt., 2gi był dzisiaj to jeszcze nie wiem...

Darvin
25-04-2006, 16:53
Ja miałem 85 pkt. Najlepszy w kalsie byłem i jeden z bodajże 5 najlepszych w szkole B) Ach.. Cóż to były za czasy. Teraz mogę sobie o takich osiągach pomarzyc ;(. Darvin

spider-bialystok
25-04-2006, 17:03
Mam nadzieje, ze bedzie rozprawka na jakis fajny temat:) O matematycznym wole nie myslec.. Jeszcze tylko kilkanascie godzin, heh.

Tefe
25-04-2006, 17:16
Huh :| ja nawet nie nie pisalem probnego i prawdziwego testu na ukonczenie S.P a jak czytam te posty to co bedzie w gimnazjum na tescie jak na probnym mialem jakies 2 miechy temu 35/40??

no comment ;p

Powodzenia zycze wszystkim ;d

Radovan
25-04-2006, 17:46
Hehehe wyluzujcie i nie przejmujcie się tym testem :> ja mialem 79 punktów i podszedlem do tego egzaminu calkiem na luzie, bez stresów :)

Palladyn Zawisza
25-04-2006, 18:41
I to już jutro :( ahh ten czas szybko leci , mam nadzieje ze bedzie fajny temat na rozprawkę ;) bo to co bylo na probnym organizowanym z naszej szkoly to masakra :/ nic tylko pozostaje zobaczyc meczyk 20:30 tvp 1 :P przespac sie z mysla o tescie i gogogo :)

Powodzenia , nie stresujcie sie :/ ( i kto to mowi :p )

Beeron
25-04-2006, 20:32
Powodzenia , nie stresujcie sie :/ ( i kto to mowi :p )

Ty ? ;P Zaczelo sie wielkie odliczanie ;/

-=PrZeMeK=-
25-04-2006, 20:39
Ja powiem tyle ja jak narazie to pisałem test po podstawówce :P "Pszczoły i miody" :D :D :D Test po gimnazjum pisze jutro moja głupsza (niż ja) siostra :cup:

Thimburd
25-04-2006, 22:17
No, ja wogóle się nie stresuję. Zapewne jutro rano będzie mały stresik i pytanie w duszy zadane "jaka będzie forma i jaki temat pracy stylistycznej???"... ale... Tak wogóle humanistycznym się nie przejmuję. Gorzej z tym drugim. Najbardziej boję się pytań z chemii i może trochę z fizyki (a nuż zapomnę lub zchrzanie wzór?). Jutro piszecie też o 9?
Życzę wszystkim powodzenia i miłej atmosfery w trakcie pisania egzaminu. W trakcie o Was pomyślę: "tak, ci świetni ludzie z forum też piszą ten egzamin, będzie dobrze" - odrazu zrobi mi się lepiej :P Good Luck!!!

PS Najprawdopodobniej jako praca stylistyczna będzie list albo rozprawka, a jako krótka forma będzie zaproszenie lub coś z tego rodzaju. Tak przynajmniej można sądzić z tego co było ostatnio, wcześniej i jak myślą egzaminatorzy. A tematem przewodnim ma być (według domysłów) Jan Paweł II lub coś związane z religią i papieżem. Ale to tylko domysły...

ari2423
25-04-2006, 22:18
heh, testy już za pare godzin 0_0 ! ciekawe jaki dadzą temat, mi śniło się ( xD) ze bedzie cos o naszym hobby :) ( moze sie sprawdzi :evul: )

ps. wszystkim piszacym życze beztresowego pisania testów !!!!

PS Najprawdopodobniej jako praca stylistyczna będzie list albo rozprawka, a jako krótka forma będzie zaproszenie lub coś z tego rodzaju. Tak przynajmniej można sądzić z tego co było ostatnio, wcześniej i jak myślą egzaminatorzy. A tematem przewodnim ma być (według domysłów) Jan Paweł II lub coś związane z religią i papieżem. Ale to tylko domysły...

mało prawdopodobne :), kazdy człowiek ma inne przekonania religijne i pisanie o katolicyzmie postawia go w gorszym świetle ( poniewaz katolicy więdzą o niej wiecej niz ktos kto wyznaje inną religie)

Tezuh
25-04-2006, 22:21
Ja pisze próbny test I klas gimnazjalnych :/... I nie mam legitymacji... mam pytanie:
Wpuszczą mnie?

Tasior
25-04-2006, 22:22
Obstawaimy co bedzie tematem pracy :D
Mój polonista powiedział, że cos o sporcie ;)

Emily Firehair
25-04-2006, 22:25
Życze wszystkim powodzenia jutro <kop w dupe>
Co do tematu rozprawki...
Myślę, że może być poruszony temat patriotyzmu lub szlachty polskiej :)

@edit
literówka

OnlyM(PL)
25-04-2006, 22:29
Ja pisze próbny test I klas gimnazjalnych :/... I nie mam legitymacji... mam pytanie:
Wpuszczą mnie?

Oczywiscie beda mieli jakies "ALE" do ciebie, ale Cie wpuszcza w koncu to I klasa . Ale w III gim nie masz co liczyc na taki przywilej. Poprostu ale w 2 min szkola>dom>szkola albo piszesz w czerwcu =]

Ok. Powodzenia! Mam nadzieje na rozprawke na ogolny temat. Z tym Hobby to calkiem fajny.

Arrivald
25-04-2006, 22:36
Ehh, to juz jutro rano, ciekawe co wykombinuja :P Pewnie po napisaniu egzaminow wszyscy zaczna wypisywac tutaj swoje bledy ;) No to powodzenia, oby tematy byly proste :)

Thimburd
25-04-2006, 22:52
mało prawdopodobne :), kazdy człowiek ma inne przekonania religijne i pisanie o katolicyzmie postawia go w gorszym świetle ( poniewaz katolicy więdzą o niej wiecej niz ktos kto wyznaje inną religie)

Nie, nie chodzi tutaj o bezpośrednio związany temat z katolicyzmem w sposób który jednoznacznie mówi "módl się kolego" z pytaniami w stylu "Co powiedział Jezus Chrystus do X w momencie kiedy był w x", ale o motyw przewodni - Jana Pawła II. W końcu postać ważna i wielka, a rok temu czas śmierci nie pozwolił na realizację takiego tematu, a w tym roku jesteśmy rok po jego śmierci więc jest to "świeży" i pasujący temat do egzaminu humanistycznego.

Z innej beczki: co polecacie na odświeżenie i pobudzenie organizmu pod względem fizycznym i psychicznym?
Ja słyszałem, że odpowiednie rano jest kakao, kofeina (najlepiej tabletki rozpuszczalne w wodzie, ale może być kawa), orzechy włoskie i owoce egzotyczne. Potwierdzacie? Poradzicie coś innego? :)

OnlyM(PL)
25-04-2006, 23:07
Hm.. Moze mastrubacja :D j/k

W sumie kawa jest dobra na to, moze tez jakies cwiczenia? Przysiady up&down..

Rethfing on Aldora
25-04-2006, 23:09
Ja myśle, że nic lepiej rano nie robi niż szklanka ciepłego mleczka/kakao :D

Smetana
25-04-2006, 23:56
IMO nic lepiej nie robi jak słoiczek kiszonych ogóreczków na śniadanko mniam.

kołbaś
26-04-2006, 08:09
a ja leje na ten test bo mi to rybka(nic do ciebie ryba=P) pisac będę go za rok ale i za rok mi to rybka bo jestem prymusem w klasie(średnia klasowa 3.4 a ja mam 4.3) human jest spoko bo 5 z polaka mam z wosu tez majma rox mam 4 a tam podejzewam banały będa no i w koncu to dzisiaj więc ogólnie good luck my little trzecio gimnazjaliści

Rethfing on Aldora
26-04-2006, 08:10
Test już za 1,5h!! Trzymajmy za siebie kciuki xD

Piotrek~
26-04-2006, 08:14
hm, hf&gl :P
1,5h left

Sokochłap
26-04-2006, 08:23
Mnie się śniło dzisiaj, że miałem obliczyć rozpłynięcię się atomów cezu, w ogóle nie miałem pojęcia o co chodzi, a co chwile spadały mi punkty. Czasami aż się siebie boje.;)

Beeron
26-04-2006, 11:33
Mi się śniło, że wszyscy napiszą przed czasem i zostane sam :( A tu prosze po 56 minutach zakonczyłem test jakos pierwszy xD Rozprawka była nie chwaląc się moja ulubiona forma wypowiedzi 8o

Rybzor
26-04-2006, 11:54
Mi się śniło, że wszyscy napiszą przed czasem i zostane sam :( A tu prosze po 56 minutach zakonczyłem test jakos pierwszy xD Rozprawka była nie chwaląc się moja ulubiona forma wypowiedzi 8o
Jak skaczyles po 56 minutach to nie mysl ze bedziesz mial 40+:P

Ja pisalem 100 min, pytania zamkniete byly banalne, otwarte tez, mysle ze w rozprawce moglem stracic ze 2 pkty, a w zamknietych moze z 1 gdzies :P, powinno cos kolo 45 byc. Temat rozprawki byl troche bananowy: potwierdz teze, ze smiech niekiedy uczy. Jak dla mnie to glupi temat, ale dalem 2 argumenty i jst gites :)

Beeron
26-04-2006, 12:12

Co ma czas do ilości punktów ? poprostu szybki jestem i tyle xD

Palladyn Zawisza
26-04-2006, 12:16
No i jak tam po egzaminie humanistycznym ?? moim zdaniem ogulnie nie nalezal do najciezejszych :P (obym sie niemylil :P ) Teraz juz tylko zostal test matematyczny :///

Luthi
26-04-2006, 12:18
Za mną już test Human. zostalo mi 20 min. wolnego czasu. Wydaje mi sie ,ze za szybko oddalem aczkolwiek mialem wszystko. Rozprawka i przykłady były dziwne... troche myslalem. Jutro mat -przyr.

@Ryba: masz tutaj racje, przeciez ludzie za 56 minut to kurde rozprawke napisales na 10 linijek? -.-" sprawdziles sobie wszystko? a to ,ze jestes szybki to fest! ciekawe czy sie zastanowiles dobrze. :ban:

Do nas do sql przyszla z zewnatrz babka, kurde maszyna! z 30 min. myslalem o jej ciele a nie o tescie :P

OKE Jaworzno :lolo:

Teraz trzymam kciuki zeby wyszło jakos dobrze!!

Pozdro

Rybzor
26-04-2006, 12:23
Co ma czas do ilości punktów ? poprostu szybki jestem i tyle xD
Tak jasne, u mnie po 50 min to konczyli tacy co po 20 pktow z tego maja...

Do nas do sql przyszla z zewnatrz babka, kurde maszyna! z 30 min. myslalem o jej ciele a nie o tescie :P

To mialews atrakcje, u mnie same stare baby ;/

Dobrze, ze teraz matematyka, ja wole tą czesc, lubie matme i pewnie mi lepiej pojdzie niz z humana :)

kaczi
26-04-2006, 12:27
Ogólnie test prosty, rozprawka też nie była trudna, tylko temat dziwaczny...

Ale cóż... Teraz Mat...

Beeron
26-04-2006, 12:35
@Ryba: masz tutaj racje, przeciez ludzie za 56 minut to kurde rozprawke napisales na 10 linijek? -.-" sprawdziles sobie wszystko? a to ,ze jestes szybki to fest! ciekawe czy sie zastanowiles dobrze. :ban:

A od kiedy liczy sie liosc a nie jakosc ???:baby:

Poza tym txt zajął mi całą strone -.-

Rybzor
26-04-2006, 12:38
A od kiedy liczy sie liosc a nie jakosc ???:baby:
Ilosc pktow? od zawsze, a jesli chodzi o czas w jakim sie napisze to to ma najwazniejszy wplyw, lepiej wszystko dokladnie przemyslec, a nie napisac byle jak, ja jakbym mial w 50 min napisac caly test to bym ze 30 pktow wyciagnal bo nawet bym sie za rozprawke pewnie nie zdazyl zabrac

Beeron
26-04-2006, 12:41
Ilosc pktow?

Nie, ilość linijek rozprawki -.-

Piotrek~
26-04-2006, 12:43
pieprzycie glupoty... probny pisalem 40 minut i 44 pkt a ten troszke ponad godzinke i myślę, że będzie podobnie.

Guest 1900
26-04-2006, 12:46
Dla mnie all bylo dziecinne proste a rozprawka fajna jak byscie pomysleli to byscie sie sakpneli ze argumenty to byly tekst 2 i 3 te o podroznikach i o zakonnikach ja jestem bardzo zadowolony prawie miejsca mi na rozprawke nie starczylo ;pp spodziewalem sie trudniejszych pytan ... terz tlyko napisac matematyczny :| i czekac na wyniki :D:D ok jaide sie cos pouczyc na jutro z matematycznego ;p bo cienko u mnie z wrzorami i jakies sciagi trzeba wydrukowac co nie ;pp

Iron
26-04-2006, 12:48

Ja pisalem 100 min, pytania zamkniete byly banalne, otwarte tez, mysle ze w rozprawce moglem stracic ze 2 pkty, a w zamknietych moze z 1 gdzies :P, powinno cos kolo 45 byc. Temat rozprawki byl troche bananowy: potwierdz teze, ze smiech niekiedy uczy. Jak dla mnie to glupi temat, ale dalem 2 argumenty i jst gites :)
Ja pisałem także 100 minut zamknięte ok zobaczymy jak tam rozprawka.
Ryba może i się myle ,ale najmniej to chyba można mieć 3 argumenty.
Przynajmniej tak mi się zdawało.

Sokochłap
26-04-2006, 12:49
tylko?
Ja wyrzuciłem 2 argumenty i ledwo się zmieściłem w linijkach;)

Beeron
26-04-2006, 12:53
pieprzycie glupoty... probny pisalem 40 minut i 44 pkt a ten troszke ponad godzinke i myślę, że będzie podobnie.

Dobrze gada ! Dać mu wody ! i chleba ! xD

Rybzor
26-04-2006, 12:54
Na probnym byly 2 argumenty, tam tez napisalem 2 i mi miejsca nie starczylo, watpie zeby trzeba bylo 3 argumenty :confused:

Thimburd
26-04-2006, 13:02
Ahhh, świetny egzamin. Pytania zamknięte były banalne, straciłem tylko punkt przy pytaniu o przedział kiedy żył Leonardo (zaznaczyłem chyba XVI-XVII, a miało być XV-XVI albo odwrotnie, już nie pamiętam :P). Potem ta tabelka - jak zrobiliście to? Ja tam pisałem np. "od 1 do 5", bo w sumie niezbyt dokładnie określili jak mamy im to podać. Streszczenie wiersza - banał. Potem te proste krótkie zadanka, ogłoszenie (które mi super wyszło) i rozprawka. Przyznam, że na początku rozłożyłem ręce, oparłem się o krzesło i zacząłem rozpaczać - jaki to idiotyczny i bezsensowny temat. Myślałem tak z 5-10 min i w końcu jakoś tam napisałem wstęp. Reszta sama się ze mnie wylała - argumenty przytoczyłem chyba bardzo trafne. I wogóle językowo, gramatycznie i ortograficznie wyszło chyba b. dobrze. No, będzie z 40-49 punktów :) Chyba zmienie preferencje i wybiore najlepsze lo w mieście ;) Heheheheh... Ciekawe co bedzie jutro...

Sir Dzikusek
26-04-2006, 14:00
JAkby ktos chcial to na www.gazeta.pl jest juz zeskanowany test a takze jest podany klucz odpowiedzi :)

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,52308.html

Luthi
26-04-2006, 14:01
Ja zrobiłem tabelke:
1-4
5-20
21-22
23-24

Oryginalnie napisane przez Piotrek~

A ja w 10 minut napisałem całą rozprawke i test, i w ogóle potem komisja stwierdziła, że jakos nie musze pisac mat-przyr.
Wez koles nie gadaj, bo w 40 minut to bys nawet nie odpowiedzial dobrze na test wyboru a co dopiero ogloszenie itd.
B) B)

N/C

Każdy tutaj pisze w 30 minut i ma 50/50 ... rotfl

p.l
26-04-2006, 14:19
przy średniej intensywności 92 pkt (49 mat-przyr, położyłem zadaniem na tym jak jajko oddycha :creature:)

Szkoda, że moja tegoroczna matura nie będzie taka łatwa.

Dr.Unknown
26-04-2006, 14:28
Hah. A ja pamiętam, jak w zeszłym roku wyszedłem jako pierwszy, i polonistki z korytarza się na mnie rzuciły z pytaniami =P.

Piotrek~
26-04-2006, 14:39
nie mam zamiaaru się kłócić ale zegarek chyba nie kłamie?
po prostu nie zajmuje dyrdymałami, tekst czytam pobieżnie (najczesciej pierw czytam pytania i potem szukam w tekscie) i jakoś wychodzi...

Tezuh
26-04-2006, 14:55
No cóż... tescik łatwiutki :D. 21 zadań było zamkniętych 8 otwartyych... Był on o średniowieczu (czyli kiszone Don Kichoty, Parsiwale itd ;)). Myśle że bede miał spokojnie 25 dobrych

Kumagoro
26-04-2006, 14:56
Z testowych jedno źle: to z Vincim
Streszczenie też mam chyba dobrze
Ogłoszenie wyszło świetnie
Rozprawka 3 argumenty (2x literatura, 1x film)
cytaty dobrane idealnie
Myślę że te 40-45 będzie ;)

a jutro przyroda... oby było mniej stricte matematycznych :P

Luthi
26-04-2006, 15:02
nie mam zamiaaru się kłócić ale zegarek chyba nie kłamie?
po prostu nie zajmuje dyrdymałami, tekst czytam pobieżnie (najczesciej pierw czytam pytania i potem szukam w tekscie) i jakoś wychodzi...

Spoko ;), moge sie mylic.

Jutro przyroda, matma i fiza... tak mi dzisiaj burczało w brzuchu na tescie -nigdy rano nic nie umiem zjesc. I myslalem ,ze je***.
Juz w radio mowia "alez to było łatwe" itd. brr ! jutro sie moze okazac, ze bedzie sieka- "nie mow hop, póki nie powiesz hip" !

Kosmo_karol
26-04-2006, 15:27
Elo mam pytanie do starszych kolegów co juz pisali testy :P otóz chodzi mi o zadania z fizyki do obliczenia czy do zadan sa podawane wzory ? bo z fizyki jest wzorow bardzo duzoo i choc nie wiem jak dlugo bym sie uczyl to lipa sie nie naucze :P prosze odpowiadac :PP

Smetana
26-04-2006, 15:36
Są wzory i odpowiedzi.

Jak nie umiesz się nauczyć pięciu wzorów to zawodówka czeka.

Parys
26-04-2006, 16:27
Wiesz, moim zdaniem lepiej zeby ktoś poszedł do zawodówki i miał jakiś zawód, niż pójdzie do LO będzie jechał na 2, nie za matury i będzie nirpoduktywny. p-; (Ogólnie mówie) Także wiesz, zawodówka to też szkoła. A co do egzminu, źle nie było, chociaż temat rozprawki troche taki dziwny. Z testowych miałem max. Zoabczymy co jutro, ale i tak już nie ma sensu sie uczyc...

Kosmo_karol
26-04-2006, 16:27
Są wzory i odpowiedzi.

Jak nie umiesz się nauczyć pięciu wzorów to zawodówka czeka.

LOL 5 wzorow to chyba jest w twojej zawodowce bo ja milaem wiecej ich w gimnazjum ...

http://i42.photobucket.com/albums/e332/KosmoKarol/skanuj0001.jpg drugiej strony juz mi sie nie chcialo skanowac .. i jest ich okolo 50 -55 takze nie gadaj mi glupot o 5 wzorach ...

ari2423
26-04-2006, 16:55
:) test nawet, nawet... tylko temat rozprawki ( śmiech nauką czy jakoś tak :) ) ;/ na poczatku nie miałem żadnego pomysłu na argumenty... ale póżniej cos wpadło mi do głowy i nie starczyło mi wyznaczonego miejsca xD

Arrivald
26-04-2006, 17:08
Heh, wszystkie odpowiedzi zamkniete mam dobrze ale pewnie rozprawke mi beznadziejnie ocenia, krotko napisalem. A jutro bedzie masakra.

kaczi
26-04-2006, 17:26
Z tego co tu czytam, większość podawanych przez was odpowiedzi, jest podobna do moich ;)

Kosmo_karol:
Nie ucz się wszystkich, wystarczą tylko te podstawowe, najważniejsze.

Edit:

Leonardo da Vinci. Żył w latach 1452-1519.

Who is master? ;)
Celny strzał :)

Kwaso
26-04-2006, 17:28
Ale spartaczyłem omg !!...4 z zamknetych mam zle...rozprawka nie mam pojecia.
chociarz te ogloszenie co trzeba bylo zrobic i streszczenie tego utworu moze bedzie te 9 pkt :D
Ja tam wole matematyczne pisac niz humana...zawsze tak było xD
Miniumum 40 musze miec z maty bo z polaka to chyba bede mial okolo 30...

Herhor
26-04-2006, 17:30
Ten Vinci to chyba poł Polski położył;). Drugie pół to rozprawka...
Jeszcze tylko jutro i spokój...

Smetana
26-04-2006, 17:36
Vinciego tylko z zamkniętych zjebałem :). A co do karola to większość z tych wzorów jest tylko wariacją innego... czyli przekształceniem :P. Tego by brakowało, żeby dawali wzory przy zadaniu :D.

ciemne dropsy
26-04-2006, 17:57
Rotfl, mi to wisi czy ten test byl fajny czy nie, ale martwie sie o to, zebym dostal sie do LO do ktorego zlozylem podanie, bo jak sie nie dostane to chyba zostane nastepny rok w gim XD

spider-bialystok
26-04-2006, 18:07
Z zadan zamknietych mam 1 blad + polozylem te zadanie z wersami [spieszylem sie i myslalem, ze te 5, 10 itd to jakies numery zwrotek czy co, dobrze ze za te zadanie byl tylko 1 pkt :D]. Za to rozprawka... Kto wymyslil taki temat?? Chyba nie zalapalem o co chodzi, rozpisalem sie, ze dowcipy musza byc blyskotliwe i inteligentne zeby smieszyly...ech :(

Rothes
26-04-2006, 18:08
Próbny egzamin humanistyczny - około godziny, 48 pkt
Próbny egzamin matematyczno - przyrodniczy - około 80 minut, 44 pkt

Po porównaniu moich dzisiejszych odpowiedzi z tymi udostępnionymi w internecie, mogę śmiało stwierdzić, że będę miał 46-49 pkt (1 błąd w zadaniu zamkniętym + doliczam 3 punkty w tył tak na wszelki wypadek, bo nigdy nie wiadomo jak ocenią zadania otwarte). Warto również dodać, że napisałem go w dokładnie 55 minut.

Bardziej martwię się jutrzejszym egzaminem... nigdy się nie uczyłem i nie zamierzam tego robić teraz ;). Ale jednak jak tak się zastanowić to biologia i teoria fizyki jednak nie są moimi mocnymi stronami... No cóż, pożyjemy, zobaczymy ;).

Edit:
No to z dzisiejszego tak z 40 punktów przewiduję ;).

Beeron
26-04-2006, 18:45
Yeah ! 20/20 z zamkniętych pytań xD Nie wiem czemu ale bardziej sie stresowałem na próbnym xD Może to i dobrze ? 8o

PiXik
26-04-2006, 19:04
Ale spartaczyłem omg !!...4 z zamknetych mam zle...rozprawka nie mam pojecia.
chociarz te ogloszenie co trzeba bylo zrobic i streszczenie tego utworu moze bedzie te 9 pkt :D
Ja tam wole matematyczne pisac niz humana...zawsze tak było xD
Miniumum 40 musze miec z maty bo z polaka to chyba bede mial okolo 30...
w sumie jakby ktoś napisał chociarz zamiast chociaż to dawałbym-1 pkt;)pozatym w rozprawce daje dyche ba daje stówe że z ortografii leżysz

kaczi
26-04-2006, 19:08
http://slimak.onet.pl/_m/mep/2004/Co_sprawdzano.pdf

Wyniki.
Jakby ktoś jeszcze nie znał..

Moje odpowiedzi:
19/20 z zamkniętych.
Streszczenie : 4 pkt.
Ogłoszenie : 5 pkt.
Rozprawka: Nie jestem w stanie samodzielnie sprawdzić.

Więc nie jest tak źle.

]v[ichal
26-04-2006, 19:15
19/20 z zamknietych (Da vinci =/).

Streszczenie 4/4
Ogłoszenie ?/5 ( zapomnialem napisac u góry UWAGA!!! czy cos w tym stylu), nie wiem czy to bedzie sprawdzane
Rozprawka: liczmy 10/16.

W takim wypadku wychodzi mi 39/50 bądź 44/50 ( z zaliczonym ogłoszeniem ).

Piotrek~
26-04-2006, 19:27
hm, zamkniete 18/20, reszta nieźle...

mam pytanio-prośbę:
czy ma ktoś jakąś stronę ze wzorami (najlepiej z fizyki) lub posiada je na jednej kartce i moze zeskanowac? bylbym wdzieczny, moze znajde coś, czego iście genialna pani Missałła nie powtórzyła z moją klasą...

@down
wielkie dzieki

Tasior
26-04-2006, 19:29
Praca naszego wicedyrektora

http://gimnazjumhelwing.hg.pl/egzaminfizyka.doc

Zadania i wzory.

@down
Rodzi sie tylko jedno pytanie: jak rozwiazac wiele zadan bez znajomosci wzorów?

Shaboinker
26-04-2006, 19:58
Po sprawdzeniu odpowiedzi mam nadzieje na 40~pkt. Ale jestem przynajmniej pewien że z jutrzejszego egzaminu mam 50 :D.
Dla osób uczących się wzorów powiem że to strata czasu bo i tak później zapomną. Wzory wraz z teorią ich dotyczącą trzeba zrozumieć i najlepiej rozwiazywać dużo zadań. Mi ta taktyka pomogla zostać laureatem z fizy. I nie mówie tego żeby sie pochwalić, ale poto aby dać dowód że jest to skuteczny sposób na fizyke.
Sorry że tak późno o tym pisze, ale wczesniej nie zauważylem tematu :PP pozatym i tak może sie to przydać na przyszłość.

btw. z próbnego
mat: 46
hum: 43

Aval'yah
26-04-2006, 20:07
E, łatwe było. Wiem, że spieprzyłem Leonarda i tą głupią tabelkę, zobaczymy jak poszły otwarte. Licze na conajmniej 45 pkt.

Gorzej jutro, damnitcholerajasnabum. :|

NORMALY OBYWATEL RP
26-04-2006, 21:21
No ja mam 18/20 z zamknietych a reszta to nie wiem jak ale nie jest zle. Powyzej 35pkt. chyba bede mial:) ale nie chce zapeszac, jutro chyba bedzie gorzej oby bylo malo chemi i fizyki:D

NinJa
26-04-2006, 22:13
Kurdę, z Polaka troszkę zwaliłem, 18/20 i do tego zwaliłem te wersy bo wpisałem na końcu o 1 za dużo.. po za tym zamiast UWAGA napisałem Uwaga!, mam nadzieję że to nie ma dużego wypływu. A tak to mam wszystko pięknie. Kurdę z matmy jeszcze się nie uczyłem bo leń jestem ale zaraz sobie przypomne wzory (z próbnych matematycznych miałem raz 43 a drugi 48 ). Tylko żeby nie było tych głupich przesileń letnich z geografii bo niechce mi się tego szukać... BOJE SIE!

Beeron
27-04-2006, 07:25
Jeszcze ~2h OMG !!!

Rybzor
27-04-2006, 12:13
OMG, pierwszy wrocilem:p zadania otwarte trudne :P, ale zrobilem wieksza czesc, malo pktow bedzie ;/

Tasior
27-04-2006, 12:22
@up
Ile ci wyszło z tą beczka?

Falrir
27-04-2006, 12:24
873 dm3 a ci??

Rybzor
27-04-2006, 12:25
Cos ponad 2000 dm szesciennych chyba :P

Tasior
27-04-2006, 12:26
Teraz sie szykujcie

6432 dm sześcienne xDDD

@down
Niektórzy jeszcze pisza ten egzamin, odp pewnie beda wieczorem.

Falrir
27-04-2006, 12:27
zna ktos prawidlowe odp?
@ryba jednemu kumplowi tez wyszło tyle co ci, ale on szczególnie dobry z matmy nie jest:)

NORMALY OBYWATEL RP
27-04-2006, 12:32
Z zadan otwartch mam chyba 1 zle reszta nie wiem ale chyba nie najgorzej... Owiele gorsze byly zadania otwarte. Masakra ale podejrzewam ze z kazdego powinno byc z 2pkt. W beczce mi wyszlo ze 700+ dm3:D

OnlyM(PL)
27-04-2006, 12:34
www.oke.jaworzno.pl <-

Zamkniete proste, otware troche gorzej. W sumie metody mialem dobre ale wyniki takie sobie :D Ogolnie nie jestem zadowolony.

Aval'yah
27-04-2006, 12:37
I po wszystkim :>
Jestem zadowolony, poszło mi chyba lepiej niż na próbnych. W zamkniętych wiem że zwaliłem te o satelitach w otwartych chyba większość mam dobrze.

tylko ta beczka -.-

Ryłek
27-04-2006, 12:37
873 dm3 a ci??
Większośc ludzi tak miała. I to chyba dobrze było ;p.
Też tak mi wyszło.

Za 13 minut będą rozwiązania na stronach CKE i Wyborczej

jaskolek
27-04-2006, 12:47
mi beczka wyszla cos kolo 320dm niepamietam juz:p ale wydaje mi sie ze zadanie bylo zle napisane bo bylo mniejwiecej ze:
na dnie beczka ma probien 7dm a obwod NAJSZERSZEGO wynosi 33dm
po obliczeniach wychodzi ze
33dm=2pi*D
D=16,5/(22/7) = 5,25dm
czyli to miejsce wcale takie najszersze nie jest :|
(oczywiscie istnieje taka mozliwosc ze sie pomylilem:p)

Piotrek~
27-04-2006, 12:51
we wzorze jest promien, a potrzebna byla srednica, 873 dm3 jest dobra odpowiedzia, ja osobiscie jestem zadowolony, szybko latwo i przyjemnie...

Aval'yah
27-04-2006, 12:52
mi beczka wyszla cos kolo 320dm niepamietam juz:p ale wydaje mi sie ze zadanie bylo zle napisane bo bylo mniejwiecej ze:
na dnie beczka ma probien 7dm a obwod NAJSZERSZEGO wynosi 33dm
po obliczeniach wychodzi ze
33dm=2pi*D
D=16,5/(22/7) = 5,25dm
czyli to miejsce wcale takie najszersze nie jest :|
(oczywiscie istnieje taka mozliwosc ze sie pomylilem:p)

2pi*r nie D.

jaskolek
27-04-2006, 12:58
oj to troszeczke zabardzo pospieszylem sie z tym pytaniem i zle przeczytalem :( ale mowi sie trudno moze reszta bedzie dobrze:d

Falrir
27-04-2006, 12:59
yeah dobrze
Coś mi stronka cke nie chce wejść, wyborczej też nie wchodzi.:(
Poda ktoś linki?
Ze względu na przesyłanie do OKE w dniach 26 i 27 protokołów zbiorczych egzaminu gimnazjalnego pozostałe serwisy będa nieczynne. Przerwa w działaniu pozostałych serwisów nastąpi w godzinach od 11.00 do 13.00. Po godzinie trzynastej zostaną z powrotem uruchomione wszystkie serwisy. Dziekujemy za zrozumienie.

NORMALY OBYWATEL RP
27-04-2006, 13:47
http://bi.gazeta.pl/im/8/3310/m3310668.pdf

Ogolnie nie jest zle z 35 pkt. chyba bedzie :)

Suzorewu
27-04-2006, 14:04
tak popier.dolonego testu jeszcze nie widzialem ^^ chcialbym miec te 75pkt z probnego zamiast tych ;p

LaM4
27-04-2006, 14:06
Śmieszne te testy :)
tak samo jak nowa matura, zresztą stara tez nie była jakoś przerażająco strasznie trudna ;)

Jazda zacznie sie dopiero na studiach, nieraz bedziecie wspominać te poprzednie "testy", ze wtedy był lajcik :D

jaskolek
27-04-2006, 14:21
jeee tylko beczke zawalilem i 1 zamkniete(25 o tlenie i mikro organizmach-.-):) powinno byc okolo 45 pkt z matmy:D(zalezy czy uznaja mi cos za beczke)

Falrir
27-04-2006, 14:38
Mi też około 43-45 pkt wychodzi.:)

Shaboinker
27-04-2006, 15:00
Mi po sprawdzeniu wychodzi 48 pkt. Zauwielbiam jeść banana biologia X(

Aval'yah
27-04-2006, 15:27
Z 40-43 punkty będą. Czyli łącznie coś koło 90.

Nie jest źle :p Najważniejsze, że już po wszystkim. :)

Rethfing on Aldora
27-04-2006, 16:32
A ja zawsze musze coś zawalić. Human mi poszedł w miare, ale mat-przyr zawaliłem. Nie zauważyłem np. wzoru na beczke bo się zamyśliłem nad tym zadaniem. Z baterią słoneczną też coś pokręciłem. Z drzwiami źle pomnożyłem i o 100 za mało mi wyszło :|

Femqa
27-04-2006, 16:37
Pssss...przecież te testy są proste :) Każdy, kto choć troche uważał na lekcjach napisze luuuz. Ja tam dumna z mojego zeszłorocznego wyniku :] Mogłam sie dostać wszędzie gdzie dusza pragnęła 8o
Moim zdaniem powinien być trzeci test zawierdający treści z wybranego języka obcego...potem takie tumany i noobki łażą po tibii i "no keal my plax, mi no noob" eeech co za kraj :|
Kind regards :p
Yours, Fem~~

spider-bialystok
27-04-2006, 17:34
Ech, nie spodziewalem sie, ze bedzie tak trudny :\. W zadaniach zamknietych 3 bledy z otwartych dobrze mam na pewno te vaty, przeksztalcenie wzoru i kilo zule ;p. Czyli bedzie cos kolo 30 pkt, liczylem na latwiejsze zadania jednak mysle, ze jak na ucznia ktory z matmy ma 2 to az tak zle nie poszlo :confused:

Kwaso
27-04-2006, 23:58
Z tego co tu widze i czytam to moge stwierdzisz ze same ,,geniusze'' są na tym forum...prawie wszyscy obstawiaja wynik koncowy na 75pkt+ ...

Mi tam z maty nawet nawet poszl0, wyliczylem se 37 pkt :)
Łącznie moze bede mial te 70

Pozdr0 B)

Wsk
28-04-2006, 12:49
Jak piszą argumenty i przyklady (l. mnoga) i nie pisze ile tych argumentów i przykladow to znaczy ze minimum 2. Czyż nie?

Matek
28-04-2006, 14:57
Jak piszą argumenty i przyklady (l. mnoga) i nie pisze ile tych argumentów i przykladow to znaczy ze minimum 2. Czyż nie?

Nie, jak pisza "pare" to wtedy 2 a jak "argumenty i przyklady" to minimum 3...

Falrir
28-04-2006, 15:44
Zwykle do rozprawki trzeba minimum 3 argumenty, ale 2 powinny starczyć.

Femqa
28-04-2006, 16:09
Chciałabym co do tej rozprawki moje zdanie ukazać :p Uważam, że temat mieliście prosty. Nom...także co do argumentów to dobrze jak jest 3+ yyy...noo 2 to troche jakby przymało :confused:
W akapitach argumentacyjnych można było zawrzeć wiele treści...widziałam te testy i uwieżcie - w życiu pisałam gorsze rozprawki i nie tylko. :D Można było napisać (przynajmniej ja bym napisała) o fraszkach, groteskowych utworach, utworach polskich pisarzy z okresu renesansu, komediach Moliera czy chociażby kurde o sitcomach i komediach (tj. filamch)....ja pierniczka, przykłady z życia wzięte 8o Ale przede wszystkim chyba wiecie, że nie liczy się ilość tylko jakość :] NOOOO także wypowiedziałam swoje zdanie B)

Yours, Fem~~

Sir Klimek
28-04-2006, 17:23
jak dla mnie latwe byly szczegolnie matma, i ie trzeba bylo nawet uwazac na lekcjach bo wiadomosci z pierwszych dwoch klas wystarczylyby, jak beda wyniki zrobie sonde kto ile punktow

Xetasi
29-04-2006, 22:42
no i po egzaminach zycze wam wszystkim po...... 90 pkt :D :*:*:P