PDA

Pokaż pełną wersje : Knight pacc, jakie miasto?

FanGrek
21-04-2006, 09:48
Czy ktoś mógłby mi polecić od jakiego miasta zacząć, do jakiego iść później?
Mam pacca, więc mogę z rooka pójść odrazu do np. AB, Kazo... . Będę knightem. Chodzi mi głównie o słabe potworki i gildie knightów, żebym mógł spalać mane na m lvl. Jeśli ktoś chce powiedzieć że jestem noobem, itp. To prosze nie pisać :/.

dominik_jastrzebski
21-04-2006, 17:39
Na początek proponowałbym Ab'Dendriel. Jest tam sporo trolli, które dadzą ci expa i skille tak do 10-12 lev i 35/35. Zaklęcia kupisz u elfa na terenie ogrodzonym kolumnami na zachód od depo w Ab. Na 10-12 levelu (to zależy od ciebie bo ja biję roty knightem już na 10) warto wybrać się na Darashię (statkiem z venore za 60gp) i bić tam rotwormy. Jedna mała rada - walcz zawsze przy ścianie to będzie cię mniej bić. A na 15 lev to już sam powinieneś sobie wybrać. ;)

Nytalith
21-04-2006, 17:51
edron, duzo troli, goblinow, potem tez rozne orci niedaleko. niestety niema tam gildi knightow (ani zadnej innej profesji). Jesli masz juz nieco lepsze eq i skile mozesz na dare na roty lub ankh na larvy. (w ankh jest gildia knightow a na dara niewiem)

Krolu
21-04-2006, 18:01
tak jak mówi kolega albo edron bo tam golbiny
jesli jednak wyniesiesz z rooka z 500 gp po sprzedaniu katany czy coopera polecam od razu ankh

za cała kase kupic jakaś lepsza bron i uderzyc do gs tomb tam zrobic pare lev i zlootowac apre k oz
sprzedac kupic podrzedna bron i polowac tam do lev 20
skile ci sie tam sama rozwina do ponad 45-50 bo zzabijasz tam mase potowrów
z lootu a leci 2 k oz ma kóko :D kupisz pormocje k seta vampire shielda crusader helmet bron zaleznie od swiata i wyboru i mozesz psokojnie pomyslec o treningu i exploracji lepszych tombów

pozdrawaim wszelkie ptania na gg 1548127 chetnie pomoge

ripper
21-04-2006, 18:56
@up
Pewnie, nie ma to jak bieganie po tombie z 15/15 i Barbian Axe.
@topic
Poszukaj, bo już odpowiadali na te pytania wiele razy. Chyba masz problemy z przyjmowaniem krytyki tak btw ^_-

Krolu
21-04-2006, 19:54
haha
wejdz do tego tomba i powiedz mi w twarz ze ci 15/15 nie wystarczy

zreszta 15 skilu to masz jak rook opuszczassz dolicz pare h w tombie i juz bedzie 25/25 z lootu kupisz eq
zapraszam najpierw na teren pacc a potem postowanie

ripper
21-04-2006, 20:36
Jasne. Tak samo; można blokowac demony na 40 lvlu, a dlaczego nikt tego nie robi? Bo to średnia przyjemność i mało opłacalne.

Dzidzius
21-04-2006, 21:15
Ja polecam zaczac w Ab tam bic expa na trollach do 15 lvl.
Next polece Darashie ze wzgledu na dosc duzo jaskin z rotami (mozna takze na piramide mino na poziomie 0).
Po Darashii na okolo 25 lvl na hmm... i tu masz do wyboru :
a) zaczac expic na cyclopolis (duzy lecz nie zwracajacy sie exp)
b) scaraby na manafluidach (kasa za mf'y sie zwróci i mlvl wskoczy)
c) niektore poziomy w Tarpit Tomb (tam jest najlepiej)

Pozdro,
Dzidzi~

Krolu
21-04-2006, 23:25
podoba mi sie jak porównujesz epxienie w tobmie z chodzeniem na demony na 40 lev

wejdz keidys moze to gs tomba i potem podyskutujemy

Druvid
22-04-2006, 00:59
nie mam pacca ale radzilbym tak zrobic : wychodzisz z rooka na 8 lvlu jesli masz z 1-2k to kupujesz jakas lepsza tarcze i idziesz na folde skillowac (ja na 12 lvlu mialem 40/40 :P) no i na twojim miejscu potem poszedl na ank.. na larvy i scaraby a nawet ghoule ale to juz nie bo musialbys z throwing stars albo podobnym czyms :p tak wiec na ank i larvy tam jest epowicho duze

Kubus^^
22-04-2006, 11:54
Tak jak większość powiem Edron.Są tam spore pokłady goblinów,rotów i trolli,na 20 levelu proponowałbym przenieść się na tomba obok błota na poziom -1.Skillować radziłbym najpeirw na trolach do około 40/40,potem wybrac sdie do kazz zrobic 60/60 i na ghostalnd lub Dark Cathedral trenic ze slimem;]

Cabal
22-04-2006, 11:55
Na początek polecam pójść do Venore, ponieważ w pobliżu są dobre stworki do skilowania (najpierw trolle(swamp)/bugi, potem roty a na skilu 60+ slimy). Później polecam przenieść się do Ankrahmun (jeżeli masz pacc) lub kazo (jeżeli nie masz pacc). Na Ankh katujesz larvy potem scaraby, a w kaz dwarfy.

FanGrek
22-04-2006, 14:12
Dziękuje za odpowiedzi, wybrałem AB, później jak dominik_jastrzebski polecił płynę na Darshię.

ripper powiedział że mam problem z przyjmowaniem ktyki, niby dlaczego?

Krolu
22-04-2006, 14:35
60/60 i larvy ? lol?
moje druidy sleepry poluja nalarvy ze skilem 18 :D

po pierwsze to nei ejst błoto tylko smoła i ten tomb nazywa sie tar pit

i tar pit nie jest najlepszym wyborem dla rycerza bo tam jest shambler któy kosztuje rycerze uhy

najlepszy tomb to oaza lev -2