Pokaż pełną wersje : Poszukujemy współpracowników serwisu
MayGyver
21-04-2006, 10:44
Może trochę za mocno powiedziane, ale mniej więcej chodzi o pomoc przy zbieraniu i aktualizowaniu danych na temat potworów, przedmiotów, questów, taktyk i innych bardzo ważnych i potrzebnych informacji do zamieszczenia na stronie. Moderatorzy w większoęci nie grają regularnie, bo nie mają czasu, dlatego poszukujemy aktywnych i chętnych do tworzenia serwisu graczy.
Nie jest to konkurs, gdzie wyłaniamy ograniczoną liczbę osób. Jeśli posiadasz wiedzę, masz wysoki lvl w tibii, znasz język angielski, lubisz szukać informacji na własną rękę - zapraszamy do współpracy.
Zgłoszenia można składać tylko w tym (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=773395) temacie.
Moge pomuc znam angola od 2 lat w tibie gram i jestem na bierzonco.Czesto irytował mnie brak danych na różne tematy na tak czesto uczęszczanej stronce jak tibia.pl więc jeśli chcecie służe pomoca.Gram dziennie z 4-3 godz. i mam wiele postaci muślę że się przydam, a z roboty wywiąże sie napewno.
Waż wybur
Cya 1. Pierw naucz sie j. polskiego...
2.
Zgłoszenia można składać tylko w tym (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=773395) temacie.
Chetnie zostałbym takim ,,Pomocnikiem", już złożyłem wniosek =) życzcie mi powodzenia :D
down:
ponieważ na małym lvl-u nie za bardzo mozesz isc na Hydry/Hero/Demony?warlocki itp. itd. ;)
i poznawac sekrety tych potworów ;)
Down,down:
a kto napisał, że potrzba wysoki lvl? Taak MayGyver, btw fajny podpis :P
dlaczego musi byc wysoki lvl?
MayGyver
21-04-2006, 11:21
ci ktorzy napisali zgloszenie proszeni sa o ponowne napisanie zgloszenia - mielismy maly problem z forum
@up i @up.up
niekoniecznie musi miec wysoki lvl bo np potrzebuje zweryfikowac informacje na temat np ratow czy troli
h-lvl raczej nie bedzie sprawdzal jaki jest z nich loot i jak czesto wypada, wiec kazde zgloszenie jest wazne
mam pytanie czy posty mają jakieś znaczenie ? czy raczej nie zwracacie na nie tak ogromnej uwagi?
MayGyver
21-04-2006, 12:24
ilosc postow niema znaczenia
wazna jest poprawna pisownia i ton wypowiedzi, stosunek do innych uzytkownikow, niespamowanie i inne atrybuty dobrego uzytkownika forum
MayGyver
21-04-2006, 12:38
nie ma terminu koncowego - jesli ktos zglosi sie za miesiac i bedzie spelnial nasze wymagania totakze dolaczy do grona wspolpracownikow
@down
pierwsze osoby juz dolaczyly
p.s. umiejetnosc edytowania postow jest bardzo wazna umiejetnoscia
a więc mam rozumieć, że pierwsze osoby dołączą do ekipy w najbliższych dniach ?
posty potrafie edytować, chodziło tylko o to, żeby zwrócić Twoją uwagę na ten temat.
Dr.Unknown
21-04-2006, 13:11
Czy opisy taktyk itp mają być raczej czyto opisowe (RP) czy techniczne?
A te (osoby) które sie teraz zgłosiły to (jeżeli spełniają warunki) dołączą za kilka dni? a czy ja mam jakies szanse?:)
MayGyver
21-04-2006, 13:15
opisy taktyk beda zawierac zarowno opis z jakimi skilami warto chodzic na danego potwora, jak mocno bije - duzo sprawdzania samemu, odczucia na temat expienia, oplacalnosc - wszystko co trzeba wiedziec zeby expic-lootowac
Master Pepi
21-04-2006, 14:47
Radzę odrzucić podanie Stygijczyka. Jest on złodziejem pewnego czasu na trade dawał ogłoszenie sprzedania pacc'a za kase w tibi, wielu ludzi dało się nabrać. Jego kumple z byłej guildi wcale nie byli lepsi. Zhakowali mi kumpla. B3WAR3
Kiedyś wracając do Kazo wstąpiłem na hunterka, nagle zauważyłem Stygijczyka dobił huntera zadymał loot a jak powiedziałem że jest bl odpowiedział coś w stylu "No i co? ty też jestes bl. Ja nie będe mial z tego powodu kłopotów ale ty?"
up@ fakty,faktami masz racje.
Ma troche nie pokolei, nie przejmuje się blacklistem i wogóle.
Może być blacklistowany, nienawidzony ale i tak zostanie moim kumplem.
Topic@
Jeśli kogoś dołączyliście do grona to powiadamiacie go o tym na priv?Czy jak?:>
MayGyver
21-04-2006, 15:55
tak
wybrane osoby sa powiadamiane na pw
jesli chcecie zobaczyc kto zostal wybrany mozecie to zrobic wyswietlajac liste czlonkow grupy "support"
Thristen
21-04-2006, 17:12
Fajny pomysł, akurat przestałem grac ale co miałem wiedzieć to się dowiedziałem ;) mam czas....i można by spróbowac..
Czytalem kilka zgłoszeń i wiekszość z nich jest napisane przez osoby, którym hacknieto postać. Nasuwają sie pytania:
1.Czy hackowanie jest az tak powszechne?
2. czytając forum mozna dojść do wniosku,ze najwieksza szanse bycia shackowanym mają osoby używające botów lub naiwne(klikające na rózne dziwne linki lub podające swoje hasła byla komu). Pytanie jest takie, czy taki ktoś (używający botów lub naiwny) powinien być współpracownikiem tibia.pl która chce uchodzić za strone tępiącą boty?
Rethfing on Aldora
21-04-2006, 17:42
@Level
A skąd masz pewność, że jakaś osoba używa bota?
Propozycja: usuwajcie softem odrzucone zgłoszenia^^
Czy Ci którzy zostaną współpracownikami będą jakoś wyróżnieni na forum, np. dostępem do forum modów, lub rangą?
MayGyver
22-04-2006, 01:41
forum modow to forum modow :)
wybrane osoby beda mialy dostep do specjalnie stworzonego forum
beda mialy tytul Support tibia.pl w kolorze brazowym
beda mialy satysfakcje :)
a w przyszlosci zapewne beda mialy wieksza sanse na zostanie moderatorem
Sacred Platinum Dragon
22-04-2006, 13:08
Jeśli można składac tylko jedno podanie to osoby ktore zlożyły podania i nie zostały wybranie nie maja już szans na zostanie wspolpracownikami Tibia.pl???
Zizevolo
22-04-2006, 21:00
Czytalem kilka zgłoszeń i wiekszość z nich jest napisane przez osoby, którym hacknieto postać. Nasuwają sie pytania:
1.Czy hackowanie jest az tak powszechne?
2. czytając forum mozna dojść do wniosku,ze najwieksza szanse bycia shackowanym mają osoby używające botów lub naiwne(klikające na rózne dziwne linki lub podające swoje hasła byla komu). Pytanie jest takie, czy taki ktoś (używający botów lub naiwny) powinien być współpracownikiem tibia.pl która chce uchodzić za strone tępiącą boty?
Nie trzeba uzywac botów aby stracic swoje hasla
- mozna wejsc na strone podawana przez kogos na trade i samemu wyslac hasla
- mozna wejsc na strone ktora zawsze byla czysta ale akurat jakiemus czubkowi sie nudzilo i wlamal sie na nia podtsawiajac trojana itp
- moze kolega z sieci przechwytywac pakiety ktore wysylasz i przy odrobinie cierpliwosci miec twoje haslo
mozliwosci jest wiele mozesz miec trojana na dysku i o tym nei wiedziec a ktos bedzie skanowal pewny zakres IP w poszuiwaniu otwartych portow i akurat trafi na ciebie itd itd
Dragonsokol
23-04-2006, 13:39
Heh, ja już napisałem zgłoszenie :) Życzcie mi powodzenia ^_^
A ja mam takie pytanie do modów/adminów..
Czy jeśli moje zgłoszenie zostanie odrzucone - zostane o tym poinformowany?
Wolałbym mieć jasność tego czy mam jakies tam szanse - czy może na odwrót..
@down: Czyli tak jak przypuszczałem, a szkoda ;s...
A ja mam takie pytanie do modów/adminów..
Czy jeśli moje zgłoszenie zostanie odrzucone - zostane o tym poinformowany?
Wolałbym mieć jasność tego czy mam jakies tam szanse - czy może na odwrót..
Wątpie aby informowano tych, ktorych zgloszenie zostało odrzucone ;]
Dlaczego Do Współpracownictwa Z Tibia.pl Ma Byc Wysoki Lvl ????Przeciez gracze z nizszymi lvl ami tez mogom dobrze grac !!!!
Śmiem twierdzić, że nie chodzi tu jedynie o umiejętności "gry" jako takie, ale również o poprawne posługiwanie się językiem polskim i angielskim, trzeba być w stanie zawrzeć swoje doświadczenie i wiedze w strawnym dla początkujących, a jednocześnie efektywnym i fachowym języku. Nie wystarczy wiedza, trzeba umieć się nią sprawnie podzielić. Dodatkowo przydała by się znajomość budowy stron, internetowych, for itp. z oczywistych powodów. "To" buduje serwis tibia.pl. Dlatego pytani jesteście o swoją wiedzę na temat tychże elementów.
@up: Sorry ale patrząc na twojego posta, mimo iż nie mam nic do gadania, z góry przekreślam twoje szanse. To ze "mogom" dobrze grać nie znaczy, że umieją mówić co wydaje mi sie warunkiem koniecznym.
I na koniec taki apel. Masz <15 lat, nie potrafisz sie dogadać po angielsku i dotatkowo nie znasz żadnego języka programowania, htmla, php, mysql etc. Twój level to 23 BO shackowali ci super postacie....
Poco zajmujesz modom czas? Skoro wiecie, że nie macie szans, nie zgłaszajcie swoich podań. Jestem pewien, że w tych elimacjach nie ma miejsca na ślepy przypadek, a każda nominacja powstaje po wnikliwym zapoznaniu się z kandydatem.
Rethfing on Aldora
24-04-2006, 00:12
Zauważyłem, że wybierani są tylko ci użytkownicy, którzy już nieraz zostali na forum wyróżnieni.
Jammamanter
24-04-2006, 00:59
Przed przeczytaniem bzdur w zgłoseniu sprawdzajcie datę dołączenia do serwisu ;)
Połowa ludzi z tego co widziałem już przez to odpada :)
MayGyver
24-04-2006, 10:52
poszukujemy przede wszystkim osob:
- dojrzalych (nie ma to nic wspolnego z wiekiem)
- umiejacych wypowiadac sie kulturalnie
- nie piszacych z bledami
- znajomosc jezykow obcych jest atutem
- znajomosc tworzenia stron jest atutem
teraz napisze kto na pewno nie zostanie wybrany przynajmniej tym razem, mamy w planach jeszcze kilka ciekawych projektow, wiec propozycje wspolpracy nalezy traktowac dlugoterminowo, to ze nie zostaliscie wybrani dzisiaj nie oznacza ze nie zostaniecie wybrani za miesiac - temat bedzie otwarty caly czas
osoby ktore nie maja szans:
- 2 bledy w podaniu (jeden blad zawsze moze sie zdarzyc)
- shakowana postac (jak dla mnie przyczyna shakowania 99,99% postaci jest glupota wlasciciela)
- zarejestrowany w 2006 (jak mam sprawdzic czy jestes wiarygodny skoro znam cie krotko?)
oczywiscie od tych regul sa wyjatki, jednak z takimi osobami kontaktujemy sie osobiscie
pamietajcie ze nie odrzucamy niczyjej checi pomocy w tworzeniu strony, p prostu w danej chwilio moga byc osoby bardziej kompetentne ale w przyszlosci kto wie
Matekneo
24-04-2006, 19:32
Bardzo chcialbym zostać jednym z grona tibia.pl, złożyłem podanie chyba bezbłędnie i prawidłowo, myślę jednak, że my się nie uda, ponieważ kiedys pisałem bardzo dziecinnie "głupio" posty. :P Ale zmieniłem się, czy posty pisane bardzo dawno będą również brane pod uwage? Niemam także zbyt dużego doświadczenia w budowania stron WWW. Dobrze znam się na Tibi, jednak to może byc za malo? Mam jednak nadzieję, że przyjmiecie moją propozycje :D. Z góry dziękuje ;)
Fire Necromacer
24-04-2006, 23:30
- shakowana postac (jak dla mnie przyczyna shakowania 99,99% postaci jest glupota wlasciciela)
Zapytam sie z ciekawosci... czy miales cos do Raula za to, ze stracil swoje konto na tibia.pl? Przeciez napiasales ze to glownie glupota wlasciciela... Moim zdaniem nie powinienes tego napisac, bo mozesz kogos (w tym mnie ;P ) urazic, ze uwazasz kogos za glupka, bo stracil swoje konto przez to ze sciagnal keyloggera... keylogger moze byc wszedzie, ktos o tym sie nawet nie zdazy dowiedziec, a chara wcina najczesciej bezpowrotnie(ja nigdy nie mialem straty chara, tylko itemow... )
No, chociaz nie wzieliscie mnie ;( to jest szansa, ze za ten miesiac zrobicie kolejny nabor i bede wspolpracowal z wami, bo narazie pomoc newbi jest daremna...po 1H temat takiego pana nie umiejacego szukac, zostaje kasowny...
osoby ktore nie maja szans:
- 2 bledy w podaniu (jeden blad zawsze moze sie zdarzyc)
- zarejestrowany w 2006 (jak mam sprawdzic czy jestes wiarygodny skoro znam cie krotko?)
1. Hyh... wiesz, czasem mogą się dwa zdarzyć, zupełnie przypadkiem. Ktoś sie śpieszy, nie odpali Worda czy czegoś innego do sprawdzania pisowni i lipa, tak ?
2. Cóz.. ja do połowy swoich postaci dostępu nie mam (selled). Wyjaśniłem jednak wszystko dokładnie Shinjixowi na PW... jest jeszcze jakaś szansa abyście mnie przyjeli ?
3. I racja..
Konrad_1996
25-04-2006, 15:55
Ja dołącze na pewnoB)
1. Hyh... wiesz, czasem mogą się dwa zdarzyć, zupełnie przypadkiem. Ktoś sie śpieszy, nie odpali Worda czy czegoś innego do sprawdzania pisowni i lipa, tak ?
2. Cóz.. ja do połowy swoich postaci dostępu nie mam (selled). Wyjaśniłem jednak wszystko dokładnie Shinjixowi na PW... jest jeszcze jakaś szansa abyście mnie przyjeli ?
3. I racja..
Wszystko zalezy tylko od Ciebie, bądz Twoich bliskich. Moze sie zdarzyc tak, że np. Twój tata, badz mama, badz siostra, brat mogą wejsc na cos przez przypadek i sciągnac 'keyloggera'. Bedziesz mial wtedy do nich pretensje? mysle ze nie powinienes, bo Tibię powinno traktowac jak zabawe/przyjemnosc/relaks a nie jak narkotyk i odrazu rzucac przyjaciół, rodzine a nawet kobiete. Znam duzo osób, ktore graja po 15h na dzień, nie wychodza praktycznie na dwór, nie dbaja o siebie, swoj organizm... i po co Ci to? ja gram od 2,5 lat. Przez pierwsze 3 miesiące bylem od Tibii uzalezniony jak nic, ale to przechodzi, zrozumialem ze istnieje tez zycie poza firewall'em. ;) Ale mozna to mowic tyle i tyle razy, i tak nikt nie bedzie sie tego sluchał, bądz nawet nie przeczytają mojego posta do konca, ale tym co przeczytaja - dziekuję. ;) Pozatym, ekipa z Tibia.pl wybiera ludzi z 'charakterem' i jezeli Cie nie wybiora tzn, ze poprostu musisz sie jeszcze nauczyc troche o Tibii, o sobie i zrozumiec ze realne zycie tez jest ważne. W Tibie 65% graczy ma przeciętnie 14 lat, w takim wieku zaczyna sie tzw 'zajawka' na Tibie (wiem bo sam w 1 klasie gim zacząlem grac ;) ), niektorzy potrafia grac miesiąc, 3 misiące, pol roku, rok, 3 lata... ale z czasem rozumiesz, ze zrobiles źle przez ten czas i chcesz to naprawic, dlatego mowie - traktujcię Tibie jak zabawe, a nie jak obowiązek. W Tibie gram dalej non stop, mialem duzo postaci, bylem na róznych serverach, dalej mam chęc grać, ale nie przekladam Tibii ponad wszystko i tak powinien zrozumiec to kazdy, kto gra. I wszystko git. ;)
@ up: Gallar
nie 'selled' tylko 'sold'. To tak, zebym sie nie czepiał. ; )))
Yours Roni ~
LucyferRip
05-05-2006, 08:41
Już jest wiele osób z grona współpracujących, ale nie widzę żeby było coś nowego na stronce.
Hegemmon
05-05-2006, 08:44
Już jest wiele osób z grona współpracujących, ale nie widzę żeby było coś nowego na stronce.
a kto powiedział, że efekty mają być z dnia na dzień?
Leweracja
05-05-2006, 08:54
@up
A liczyles na bardzo diametralna zmiane w serwisie?
Narazie raczej zmieniaja sie looty z potworów i sa to narazie szczegóły
Nie wszystko naraz i tak szybko :]
Ja chcialbym bardzo dolączyc :D
Gram juz w Tibię okolo ~2 lat.
wirtualnyraper
05-05-2006, 18:45
;) Jak co to podeszlijcie mi info o tym i jak dam rade to niema sprawy. :miecz:
DZIENNIKARZ to fajna fucha. 8o
Zylaczek
05-05-2006, 21:26
No Więc po krótce streszcze swoja skromną osobę :)
17 lat,4. rok zakochany w tej grze.
Największe zalety to wydaje mi się,że doświadczenie(16 swiatów przeżyłem,w tym każdy nowy server od jakiegoś roku,na każdym sporo przyjaciół),masa postaci,z czego najlepszy 65 lvl Royalek,a najfajniej mi się gralo w pierwszy miesiąc Obsidii,gdzie byłem 3 knajcikiem na serverze i Xerenie(także początki,pierwsza gildia,która przegrała z gildią Domnesticus,ale retiredowałem w topach,co uważam za jakiś tam mały sukcesik).
Drugą taką zaletą jest chęc pracy(poprstu "przeżywam" to co sie w tej grze dzieje,nawet jak sam nie gram,to lubię analizowac statystyki serverów oraz działania Cip Softu).
Napisałem Masę Artykułów,myślę,ze fajne i pożyteczne i zawsze chciałem żeby ludzie je przeczytali i ocenili,najlepsze z nich mam do tej pory,ale nigdy nie wiedziałem jak można nawiązac wspłóprace z Wami,lub dołaczyc do Was;
Szczególnie chciałbym pracowac w gazetce "Hunted",pisanie artykułow,reportaży i wszelkiego rodzaju tekstów sprawia mi ogromną radośc i daje jakieś poczucie spełnienia siebie ;)
Następną taką zaletą jest Chęc Pomocy-Obecnie,pomimo 65 royalka,założyłem Rookstayerka,tylko po to,by pomagac nowym graczom.
Najchętniej ludziom,którzy totalnie zaczynają swoją przygodę z tą grą,
i choc wiekszośc uważa to za idiotyczne,ja poprostu pamiętam,że każdy z Nas musiał jakoś zacząc przygodę z tą grą.
Kolejna zaleta to bardzo dobra znajomośc języka angielskiego i świetna komunikacja z ludźmi.Rozmowa to podstawa,a język angielski pozwala dodatkowo mi nawiązac rozmowę z każdym Tibijczykiem,niezależnie od jego narodowości.
Ortografia i styl języka myślę,że także na przyzwoitym poziomie.
Poza tym jest to pewnego rodzaju spełnienie marzenia,bo zawsze chciałem pisac regularnie i tworzyc coś,o czym mam spore pojęcie,myślę,że o tej grze takowe posiadam.
Chętnie odpowiem na każde Wasze pytanie,każdą Waszą wątpliwośc,podejmę się każdej Waszej próby sprawdzenia mnie,z największą przyjemnością.
Dam Kontakt Do Siebie: Gadu Gadu-9074428<-Cale Dnie Bo Chory Jestem Obecnie,na maila zaglądam rzadziej.
Mail-
[email protected]
Prosiłbym ekipę Tibia.pl o rozważenie mojej osoby do współpracy z tym wspaniałym serwisem.
Z Poważaniem,
Qbu$ Żylak
Wiem,że jedynym mankamentem może byc data dołaczenia,ale korzystałem z forum jeszcze kilka lat temu,poprostu zapomnialem loginu i hasła,poza tym znam doskonale stronkę(naprawdę jestem pod wrażeniem jej wykonania i to jeszcze bardziej mnie motywuję).
Poza tym malutkim elemencikiem ;) ,myślę że naprawde warto mnie rozpatrzyc.
Zauwazyłem ze nicki w niektórych zgłoszeniach za uwypuklone kolorem czerwonym. Np mój (Przynajmniej był dopóki nie dałem edita :/). Ja tego koloru nie dawałem. Pewnie moderatorzy. Co to oznacza?
HubertPol
16-05-2006, 16:19
Wiem że tu nie powinno sie dodawać ale w tamtym poście nie mogę odpowiedzieć:)
-Borsuk
-12<ale za to jestem lepszy od niektorych gimnazjalistow:P>
-angielski dosyć dobrze oraz troszkę niemieckiego
-znam język html i trochę php oraz grafika<to lubię>
-gram po 3-6h na dzień częściej 3:) od 4 lat <od 8 roku życia>
-Hubertpol 15 lvl inne konto schakowane i zrookowane;/
-czasem pisze bratu newsy po angielsku na strony... lub tłumacze z angielskiego na polski. www.wp.pl
-chcę pomóc, ponieważ rzadko są aktualizacje.
-przedmioty, questy na Rookgaard
z góry dziekuje:)
Pozdrawiam Borsuk
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.