Pokaż pełną wersje : czy to się będzie opłacać?
Czy będzie mi się opłacać kiedy pójdę na guardy do kazz z 3 bp mf i WoI(wand)?
ps: czy szybciej by się expiło niż na pohu? (górny i dolny resp cyców i mino).
Zależy gdzie... polecam maze bez summonów (wymaga trochę wprawy... albo idą manaski na exurę gran).
O summonach nawet nie myślę.
rafalinho
22-04-2006, 14:58
ja na twoim miejscu chodzilbym na Dragi z blokerem i juz :) moj kolega na 28 lv druid chodzi na gs z blokerem na 59 lv i skillami 82/81 i mowi ze jest dobrze tylko tam jest duza strata na hmm :/
Dragonit
22-04-2006, 15:01
Czy będzie mi się opłacać kiedy pójdę na guardy do kazz z 3 bp mf i WoI(wand)?
ps: czy szybciej by się expiło niż na pohu? (górny i dolny resp cyców i mino).
Nie opłaca się chodzić z różdżkami na hunty(wogólw nie opłaca się chodzić z różżkami)Możez chodzić z Ds'ami na Dragi,minimum kosztów,a troche expa i sporo kasy(przy dłuższym huncie)
Matheavyk
22-04-2006, 15:14
Zalogowałem się tylko po to żeby odpowiedzieć bo jak widze takie coś co pisze Dragonit to aż mnie skręca X(
Człowieku co ty gadasz!?
Nie opłaca się chodzić z różdżkami? LOL
Różdżki to najlepszy sposób na exp dla sorców do około 50lvla (może nawet dalej, nie wiem bo dalej narazie nie zaszedłem) !!!
Pozatym On nie chce chodzić na żadne hunty, na dragi czy inne tylko CHCE EXPIC!!! Przecież pytał się czy będzie lepszy exp niż na pohu!
@Topic
Moim zdaniem lepiej sam spróbuj :). Te 3,3k które wydasz na manasy to nie jest dużo, a na pewno osobiste doświadczenie będzie lepsze niż czyjakolwiek opinia czy podpowiedź ;)
Dragonit
22-04-2006, 15:21
Nie opłaca się chodzić z różdżkami?
Tak,nie opłaca,a szczególnie dla badrzo low lvl i jescze bardziej dla lvl ok.50
Tak,nie opłaca,a szczególnie dla badrzo low lvl i jescze bardziej dla lvl ok.50
Skomentuję to krótko: MUAHAHAHAHAHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHO.
Ach, ci trzynastolevelowi rycerze, którzy różdżki w akcji na oczy nie widzieli...
Matheavyk
22-04-2006, 15:34
Widzisz Dragonit.
Masz już opinie dwóch sorców: Lasoocha na 42lvlu i mnie na 50lvlu, że opłaca się chodzić z różdżkami i nawet się nie kłuć.
Jeżeli od 8 lvla chodzę tylko z różdżką i mam ciągle kasę na manasy to znaczy, że warto.
A ty na tym swoim good 13lvlu knightem nasłuchałeś się jakichś bredni o nieopłacalności różdżek i teraz to bezmyślnie powtarzasz.
Następnym razem zastanów się zanim napiszesz jakąś radę dla sorców - może przez ciebie zrezygnują z czegoś co jest dla nich dobre.
Jak na guardach siedziałem to exp zarąbisty, a kasa z rzeczy jaki masz w bp ci sie zwróci na koszty, a jak chcesz więcej to rób lootbaga.:creature: Najlepiej expić z wandem jakimś ringiem albo manasami, ihy w pogotowiu i jest gites.:cygaro:
Co do różdżek to one są jak broń biała dla knighta, albo bardziej jak dystansowa dla pala, a runki używa się gdy są większe grupy (nie hmm tylko fb, wiem, testowałem)
Dragonit
22-04-2006, 15:35
MUHEHHEEHH
Byłem neiarz sociem i Druidem,i NIGDY na niskich lvl nie expiłem za pomocą różdżek,trzymałem je tam gdzie sie trzyma line w arzie obrony przed pk,a chdoziełm z clerical mace,neiarz warhamerem i bło świetnei a nie że 9lvl z różdzką na bugach albo na trolach(to mnei dobija)wszyscy nobowie tego tibijskeigo świata,którzy przed uptade mogli na 11 wypalać i używac gfb nie grali sorcami i druidami,a teraz gdy zrobiono beznadzjeine różdżki a na runy ustawili taki duzy lvl i ilośc many,wszyscy cchą być sorcami i druidami.
I Up-Nie ób sobie ze mnie jaj bo ska woesz czy 13lvl napisany <<<< jest może moją ilubioną,a jedna z najsłabszych postaci??
Matheavyk
22-04-2006, 15:46
Chłopie, na 13lvlu sobie siedziałem na soldierach i był taki exp, że ty z tym swoim war hammerem to możesz tylko sobie pomarzyć.
Nie mów nam tu o wypalaniu run na 11 czy 13lvlu bo co to za lvl?!
No chyba, że tak sobie grasz dla przyjemności tylko(ale nie wiem co to za przyjemność).
Twoja opinia o tym, że ludzie rzucili się na sorców tylko z powodu różdżek również jest błędna.
A jeszcze jedno: CipSoft wymyślił różdżki żeby lowlvlowi gracze mogli szybciej expić. Więc różdżki są dla low lvli.
@Topic
Mówię Ci jescze raz idź sam sprawdź, według mnei się opłaca. Sry za te offtopicowe posty w tym temacie. To był już mój ostatni:D
Dragonit
22-04-2006, 15:58
To takze mój ostatni post w tym temacie.
Ja nie słucham opini,tlyko sam sprawdzam i testuje.Po za tym moi koledzy,świetni gracze,chodzą z bronia do walki wręcz sorcam ii Druidami.I cipsoft napweno nei wymyślił różdżek po to zeby działo się tak jak dizeje się teraz.Nie wymyślaj także,że ludize przerzucili się na sorćów nei powodu różdzek bo to guwno prawda,przed uptade mieliby o wiele lepiej.A sorcowie wiele razy fikali mi myśląc,że majaródżki to bohaterzy.Wszyscy mieli podobne lvl do mnie.I wszyscy padli za to,że zabijali mi potwory.I jak chcesz,kiś sie ze swoim kijem na trolach.I koneic tego oftopicu o różżkach,ja etż przestaje pisać tutaj o tym posty.
Down:OSks
LOl 1 cyztaj uwaznie 2 na tym lvl różżki to już wogóle *********
JA uważam, że różdżki są dobre (i stać mnie na manasy). Nadal się niczego nie dowiedziałem:( .
Rozdzki sa bardzo dobre! Mam 55 lvl i gram na pvp serv. Ta twoja sorca z War Hammerem by nawet nie doszla do mojej :p mozesz tam runki uzywac , ale z broni nie mialbys korzysci , a ja tak :). Po za tym rozdzka wali tyle co niektorzy z hmm :). ROZDZKI SA THE BEST!
jak masz różdzke w łapie to możesz w drugiej ręce trzymać tarcze i być na full def
a z war hammerem chodzisz bez tarczy na full atk...
@Dragonit
Tia.. rozdzki nieoplacalne powiadasz? Wiec.. 8o
Od 20 lvlu do teraz expie tylko przy pomocy rozdzek, procz huntow, na ktorych nie moge ich uzywac. I uwierz mi, zaoszczedzilem na tym baardzo duzo kasy.. Przyklady? Prosze bardzo: hunce necro bez straty ani 1 hmma, w tombie za tp na vampach i innych gorszych szitach zuzywam tylko manasy i kilka run gfb. Robie wtedy 30k/h. I jest mozliwosc wylootowania v shielda ;) Do tej pory 3 razy mialem ta przyjemnosc.. I co, nadal uwazasz ze wandy sa do pupci? Bo jakos niewydaje mi sie zebys bil vampy z war hammera, albo necro :confused:
@Zalozyciel tematu:
Nie wiem jak jest na pohu, ale na guardach z wandem + manasy bedziesz robic 15-20+k Wszystko zalezy, w ktorej kopalni jestes, czy ktos ci przeszkadza i jak szybki resp jest.
@ Dragonit
Apr 21 2006, 18:46:28 CETKilled at Level 13 by an orc rider
Apr 20 2006, 23:19:00 CETKilled at Level 13 by a beholder
Apr 20 2006, 21:58:36 CETKilled at Level 13 by Ralan Arwyrosti (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Ralan+Arwyrosti)
Apr 20 2006, 15:18:39 CETKilled at Level 13 by a giant spider
Apr 12 2006, 17:27:32 CETKilled at Level 13 by a slime
Apr 10 2006, 15:50:42 CETKilled at Level 12 by a rotworm
Apr 09 2006, 12:17:33 CETKilled at Level 13 by an orc rider
Mój 'ulubiony' char nie ginie jak po hacku >.>
Jeśli chcesz się wypowiadać to zrób sorca na poziomie wyższym niż 12...
@ Topic
Z WoI zarobisz i w kopalniach i na PoHu. Ja polecam guardy bo tam przynajmniej nie kręcą się nooby lurujące DSy/GSy/dragi...
Sir Pietruch
23-04-2006, 19:07
Ja druidem od 27lvl'a expie z monkami na guardach, pomagam monkom volcanicem~. Tobie tez polecam ten sposób, tyle ze ty nawalasz z WoF rzecz jasna:). Jak jest dobry resp to zrobisz 20k/h a i kasy tez nieżle poleci jak zrobisz lootbaga ;)
Karoleer
23-04-2006, 19:27
Troche gfb, fbomb, kilka hmm/ih pare bp mf i lecisz ; )
Exp bedzie lepszy niz na pohu.Why?Jesli nie trafisz na nupkuf to bedziesz miec 2 poziomy z guardami tylko dla siebiea na pohu watpie zeby ktos uszanowal zdanie w stylu "leave blz"
Zrob lootbaga, a potem popros kolege z postmanem o wyslanie go w ten sposob koszty POWINNY sie zwrocic
Powodzenia
To takze mój ostatni post w tym temacie.
Ja nie słucham opini,tlyko sam sprawdzam i testuje.Po za tym moi koledzy,świetni gracze,chodzą z bronia do walki wręcz sorcam ii Druidami.I cipsoft napweno nei wymyślił różdżek po to zeby działo się tak jak dizeje się teraz.Nie wymyślaj także,że ludize przerzucili się na sorćów nei powodu różdzek bo to guwno prawda,przed uptade mieliby o wiele lepiej.A sorcowie wiele razy fikali mi myśląc,że majaródżki to bohaterzy.Wszyscy mieli podobne lvl do mnie.I wszyscy padli za to,że zabijali mi potwory.I jak chcesz,kiś sie ze swoim kijem na trolach.I koneic tego oftopicu o różżkach,ja etż przestaje pisać tutaj o tym posty.
Down:OSks
LOl 1 cyztaj uwaznie 2 na tym lvl różżki to już wogóle *********
To czemu minimalnym kosztem (3 bp manasów, 3 bp IH na DSy) zrobiłem z różdżki 100k exp na hydrach?
Danubia_drut
02-05-2006, 22:22
no cóż... drutom i sorcom głownie chodzi o szybkie expienie (przynajmniej tak powinno być),dlatego gdzie byś nie poszedłzawsze nierz ze sobą~około 2 bp HMM,bag UH,bag GFB (na jakieś większe respy)i w miare możliwości bag SD, no i czywiście przynajmniej bp manasów, jak rozsądnie expisz to nie schodzi nawet 10, ale nie zaszkodzi mieć więcej.Expiąc używasz Różdżki, bo to jest świetne rozwiązanie, a nie tak jak mówił Dragonite, że są do du**, ale również starasz się używać jak najwięcej HMM, żeby exp szybciej leciał.Idziesz tak wbijać lvl (w porywach do trzech :P), przy wbijaniu odrasta ci soul points, które zurzyłeś robiąc runy do expienia, co lvl odrabiasz runki które zużyłeś przy jego wbijaniu, a jeśli zostanie Ci soul reszte runek możesz sprzedać dla dodatkowego zysku :]... wracając do topic, wydaje mi sie, że exp dla druta od 25 lvl do nawet 45 lvl nie ma nic lepszego jak exp na Guardach, nawet jak kupujesz runki to z lootbaga zwraca sie, a jak dobrze sie sypie loot to nawet możesz sporo zarobić, a jak robisz runki, a nie kupujesz, to z lootbaga jesteś 10k-15k do przodu, nie zaszkodzi wyjść czasem w oczekaniu na kolejny resp guardów puść na wyższe piętro, zlootować coś z soldków/rotów
to by było na tyle :)
@Dragonit
Na guardy pewnie też tym swoim sorcem chodzisz z warhammerem? Bo wand się nie opłaca... lmao
WH roxx, tylko od ~30 lvla roty to nie jest zbyt szybki exp... ludzie wolą guardy, proste i logiczne.
@topic
Opłaci się. Po nabraniu wprawy (żeby nie marnować MFów na exury) będziesz nawet zarabiać, exp jest dobry - 20k/h pewnie wyciągniesz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.