Pokaż pełną wersje : Jak się uchronić przed NetCutem? :/
Rinnaroc
22-04-2006, 14:56
Mam DSL'a 1Mb; 12 osób w sieci. Codziennie mnie ktoś odcina programem netcut i tu pytanie jak się przed tym ochronić ? Szukałem na googlach, jedyne co się dowiedziałem to założyć zabezpieczenia, które może mieć tylko admin, a ja takowym nie jestem. Nie jestem żadnym "zapychaczem" sieci, nic nie ściągam, a tu nawet nie można sobie w necie posiedzieć :/ Już nie chodzi o to żebym wiedział kto mnie odcina, tylko o to żebym miał spokój. Tak wogóle planuje namówić rodziców na neo~ , opłaca się ?
Rethfing on Aldora
22-04-2006, 15:00
Skontaktuj się z adminem sieci.
Rinnaroc
22-04-2006, 15:05
@Up
Gadałem z nim.... i przyznaje się że mnie odcinał pare razy, a tak to się ciągle tłumaczy, że to może być ktoś inny-.-' Ja mu, że nie będe płacił, a on : to cie odetne na zawsze :/
Rethfing on Aldora
22-04-2006, 15:07
Dasz się szantażować? Stary, Ty płacisz, Ty wymagasz! Stawiasz jasne warunki: Albo masz neta jak należy i on nie robi pierdół, albo zrywasz umowe!
Rinnaroc
22-04-2006, 15:11
Mówiłem mu już to 100 razy, że on jest adminem i powinien dbać o sieć itp... ale on to ma w d****. Kiedyś sie wnerwiłem i odciąłem cały server to padł na GS'ach i nie miałem neta przez 3 dni -.-' Z nim się nie da gadać, dlatego chce albo założyć neostrade, albo znaleść zabezpieczenia. Jego wymówki to że ciągle ściągam i on ma lagi, a to nieprawda :/
Mówiłem mu już to 100 razy, że on jest adminem i powinien dbać o sieć itp... ale on to ma w d****. Kiedyś sie wnerwiłem i odciąłem cały server to padł na GS'ach i nie miałem neta przez 3 dni -.-' Z nim się nie da gadać, dlatego chce albo założyć neostrade, albo znaleść zabezpieczenia. Jego wymówki to że ciągle ściągam i on ma lagi, a to nieprawda :/
rotfl, admin sieci gra w tibie, smieszne...
Jak tak cie traktuje, zrywasz umowe i koniec.
Kup sobie chello nie neo. Po pierwsze tańsze i lepsza prędkosc.
A co do tematu to nie wiem. Powiedz rodzicom żeby z nim pogadali, bo ciebie może nie chce wysłuchac. Niech mu pogrożą zerwaniem umowy. A jak tak juz robiłeś to najwyzej zerwij i jak mowilem załóż chello a jak się nie da chello to neo.
Rinnaroc
22-04-2006, 16:34
rotfl, admin sieci gra w tibie, smieszne...
No widzisz :P
No dobra, a czy ktoś wie jak się zabezpieczyć przed netcutem ? Bo to mnie bardziej nurtuje :/ Jeśli nie, to temat do zamnknięcia, dzięki :)
Szukales cos w googlach?
Co do kolesia do sprawdz warunki umowy, punkt po punkcie i moze znajdziesz jakis haczyk na tego admina :P
Jeśli nie jesteś adminem to nic nie zrobisz. Rezygnuj z tej umowy jak najszybciej, tak jak mówią wszyscy.
Ale co to za sieć masz? Blok/osiedle ect
Ile lat ma 'admin'?
Coto za tłumaczenie : 'ktoś inny odciął'?
Jak ty mogłeś uwalić serwer?
Macie jakąś umowę czy wszystko 'na gębę'?
Wg mnie to jakaś lipna rozdziałka stworzone przez dzieciaki i jakto dzieciaki nie mogą dojść do ładu i składu.......
@up zgadzam się. Co to za admin co nie potrafi zadbać o swoją sieć i co za tłumaczenie "bo ty ciągle ściągasz i ja mam lagi " buehehehehehehehe a h&j go obchodzi co ty robisz płacisz kasę i wymagasz. Rada albo przenieś się do jakiejś porządnej sieci/neo/chello lub cokolwiek innego byle szybkie i tanie i wbijaj w podziały sąsiedzkie z małolatami którzy sądzą że skoro dzielą to mogą wszystko jak zostanie sam w swojej "sieci" i będzie musiał bulić całą kasę za dsla dla TPSA wtedy zrozumie swój błąd. Co do twojego pytania: to on cię cały czas odłańcza od neta. Jedyne co możesz zrobić to firewall on zarządza serwerem/routerem (czy tam jeszcze czymś innym w zależności na czym dzieli) i może wszystko
Rinnaroc
22-04-2006, 23:06
Ale co to za sieć masz? Blok/osiedle ect
Blok
Ile lat ma 'admin'?
15
Coto za tłumaczenie : 'ktoś inny odciął'?
Ktoś inny ma netcuta... ten program jest dostępny z neta.
Jak ty mogłeś uwalić serwer?
Wyłączając IP 10.0.0.1 czyli server.
Macie jakąś umowę czy wszystko 'na gębę'?
Nie ma żadnej umowy.
15 -- lol a ty ile masz?? jesteś starszy idziesz do gnoja wpierdziel mu dajesz i neta masz
Ktoś inny ma netcuta... ten program jest dostępny z neta.
Wyłączając IP 10.0.0.1 czyli server.
Nie ma żadnej umowy. --- lol jakto bez umowy?? żadnego regulamunu??
A ile płacisz na miesiąc
Żeby ubiec pytanie, jaką masz prędkość up/down?
Rinnaroc
22-04-2006, 23:52
Płace 32,50zł, prędkość MAX jaką miałem 150~, ale to raz na ruski rok. Średnio 70~
Niby jest regulamin, że ściągać można po 22:00, ale to i tak nie ma znaczenia...
A daj sobie spokój z taką siecią - bez umowy, bez niczego niby wszystko fajnie transfer 70 kb za 32,50 zł to bardzo dobra cena ale jeśli są takie problemy to lepiej się do czegoś lepszego przenieś.
Rinnaroc
23-04-2006, 09:29
Dobra dzięki wszystkim.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.