Pokaż pełną wersje : Hydra hunt, czy dam radę?
Witam Was
Jestem 36 ek, żyjącym sobie spokojnie na najnowszym świecie Xerena. Jak wiadomo wszystkim grającym na nowych światach, eq kosztuje tu bardzo dużo, więc mam k arma, k axe, p legi, crusader helmet, tower shield, scarf, i leather boots. Skille moje to 70/70.
A teraz pytanie, jak w temacie- czy kiedy dobiję 40 level, i skille powiedzmy 73/73, z 2 magami na 35~ poziomach (kazdy po 2 dsy) lub 3 magami 35~ lvl (każdy po 2 dsy, lub wciąż 4 dsy, żeby było się jak ustawić) dam radę blokować hydrę? Czy hunt nam się zwróci? Czy to naprawdę tak trudno, jak mi znajomi mówili, lurować po 1 hydrze i że bardzo często przychodzą dwie? A w końcu, cz hunt będzie opłacalny?
Bardzo proszę o odpowiedzi, jak najdokładniejsze, z radami, wskazówkami itd. Proszę, żeby wypowiadali się ci, któzy mają o tym jakieś pojęcie. Z góry dziękuję :)
PS. Zaznaczam, że niestety, żaden z tych magów to druid ;( i jeśli uważacie, że bez druida z exura sio mi się nie zwróci i że nie dam rady blokować, to czy z druidem dam radę? Dzięki za odpowiedzi, rady i wskazówki :)
Zdecydowanie nie polecam.
Zrob z 50+ aby nie narazac siebie i innych :)
Lvl za niski troche...jak juz ktos kiedys powiedzial bezpieczna granica to ~800hp + :)
Hmmm, hunt sie na 75% zwroci, a co do tego lurowania to poprostu pierwszy hunt wszystko oblukasz , a potem to bedziesz znal juz dokladnie gdzie sie respi jaka hydra...mi sie tam jakos juz na 2-3 huncie udawalo lurowac po jednej dajmy z 7 razy 2 hydry na caly hunt :) trzeba sie poprostu zapoznac z tym miejscem potem juz jest latwiej i tak trudno nie jest ..cya
poszukaj na forum........ bylo na 100000%
wszystko bylo tam dokladnie opisane, nawet sam wrzucalem film ze swojego hunta, na 37 lvl ek....
szymon287
23-04-2006, 01:30
w sumie mogbys isc, polecam 2sorcow/druidow razem 4dsy ty sie ustawiasz przy scianie dsy blokuja i wala hydre shoterzy z hmm i hydra jest okolo 15sec i po niej:P to czy lurniesz 1 hydre czy 3 to od ciebie zalezy, jak lurujesz chodz nie idz nigdy za daleko w lair, bo tam jest dosc szybki resp i z kazdej strony moze ci hydra wyjsc wiec moze byc nie ciekawie, ile ty masz wogule hp xD?
aa i miej zawsze full def i manaski na exure w razie paralizu i exeta res jak hydra przezuci sie na ds'a, bloczenie takie jak przy dl'u nie stoj pod pyskiem (lepiej jak ds stanie) water wave nic nie boli (czasami), a poison wave ds'owi nic nie robi
jesli posiedzisz 3h++ napewno rh/bohy i inne itemki padna na 99%
PS. czy to prawda ze dms leci :|?
@down:
omg a po co knightowi czar exeta res -.-" ale elder druid w teamie sie przyda :)
Powinienes dac rade, ale skoluj druida bo na te dsy to ci/wam pojdzie wiecej uh niz ty sam zmarnujesz, a druid z mass heal sprawe zalatwi ;) Jak juz idziesz to raczej sie przygotuj ze bedziesz musial blokowac 2 na raz, ale nie az tak czesto jak ci koledzy nagadali. Czy sie zwroci.. hmmm... tobie powinno :P ale wszystko zalezy od szczescia. Raz po 30 min mialem 2 rh a raz po 7h pare k armow :~ Zawsze zostaja gp, a na hydrach jest ich duzo ;)
A dsm nie leci :<
Ja rozumiem, ze forum zawalone, ale kliknąć tu (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=72714) byś chyba mógł...
Karmazynowy zwierz
23-04-2006, 21:34
A ja myslalem, ze na 50lv jest jeszcze nieoplacalne.
Niekiedy bylem z lv 50+ i musialem ich leczyc 2-3 razy na hydre. Jaki wniosek? A to taki, ze bedziesz musial bez druida leczyc sie co chwila, wiec 2-5 UH na hydre! A z druidem to dla niego sie nie oplaca bo za duzo many bedzie tracil na leczenie ciebie.
To jest tylko jedna kwestia. Inna to to, ze nie masz pojecia jak owe hydry blokowac robiac trapa z ds'ami. Sposob rozni sie duzo bardziej od wszystkich innych potworow.
Ostatnia bardzo wazna kwestia,to to ze jesli zrurujesz 2 naraz to padniesz na 100%.
Oczywiscie mozesz probowac. Moja rada to to zebys wziol od groma mf na exete i zamiast ds'ow niech shooterzy przyzwal fire elementale, choc i tutaj moze byc problem w kwesti blokowania hydry gdy zacznie uciekac.
W jednym zdaniu; odpusc sobie!
Niedlugo kupuje PACC i zeby nie zakladac nowego tematu zapytam tutaj:
Jestem Knightem 46lvl skile: 75/75, czy gdy pujdziemy na Hydry w teamie Palek ze skilami ~80 i sorc 35lvl, to czy taki hunt ma sens? eq na Eterni jest strasznie tanie i nie wiem czy mi sie zwroci. Ile powinno isc uhow na Hydre? Czy lepiej wziasc druta i sorca zeby byly 4dsy?
Niedlugo kupuje PACC i zeby nie zakladac nowego tematu zapytam tutaj:
Jestem Knightem 46lvl skile: 75/75, czy gdy pujdziemy na Hydry w teamie Palek ze skilami ~80 i sorc 35lvl, to czy taki hunt ma sens? eq na Eterni jest strasznie tanie i nie wiem czy mi sie zwroci. Ile powinno isc uhow na Hydre? Czy lepiej wziasc druta i sorca zeby byly 4dsy?
Co do ostatniej kwesti, to ten 80 paladyn także może mieć 2 ds'y.
---
afffffff skucha :P
Jemu chodzilo ze pall ma 80 dista a nie 80 lv...
Problem w tym, ze ja pisalem o jego skilach a nie o levelu. Poziomik to on ma cos okolo 39 albo wyzej.
Problem w tym, ze ja pisalem o jego skilach a nie o levelu. Poziomik to on ma cos okolo 39 albo wyzej.
A widzisz? :D Mówiłem ze to mowa była o skillu, nie o lvlu
A ja myslalem, ze na 50lv jest jeszcze nieoplacalne.
Niekiedy bylem z lv 50+ i musialem ich leczyc 2-3 razy na hydre. Jaki wniosek? A to taki, ze bedziesz musial bez druida leczyc sie co chwila, wiec 2-5 UH na hydre! A z druidem to dla niego sie nie oplaca bo za duzo many bedzie tracil na leczenie ciebie.
To jest tylko jedna kwestia. Inna to to, ze nie masz pojecia jak owe hydry blokowac robiac trapa z ds'ami. Sposob rozni sie duzo bardziej od wszystkich innych potworow.
Ostatnia bardzo wazna kwestia,to to ze jesli zrurujesz 2 naraz to padniesz na 100%.
Oczywiscie mozesz probowac. Moja rada to to zebys wziol od groma mf na exete i zamiast ds'ow niech shooterzy przyzwal fire elementale, choc i tutaj moze byc problem w kwesti blokowania hydry gdy zacznie uciekac.
W jednym zdaniu; odpusc sobie!
Na 50 lev blokowanie hydry to lajcikowo banalne jest...2-3 razy sie leczyles?LOL..mi max 2 uhy na 4 hydry zlazily a jak huncik z drutem to 1-2 bp uh na 5 h huntu.Druid siocha a najlepszy mag ih'a ds'y.Bo uzywanie uh to waste kasy.
Blokowanie to tez banał i wszystko zalezy od shoterow.Knight stawia ff, ustawia sie i ds'ki same oblaza hydre.
@topic
Jesli nie spanikujesz to mozesz huncic na nich.I uwazaj na hydre ktora jest najwyzej na respie nieraz na dupci lubi sie zrespic i masz 2 na klacie:)
GL
na 45 już dasz rade.. w miare spokojnie, ale niech ktos ma na tobie uha.
nieraz jak lurowałem dostałem 2x wave w 1 sec + balla
i hp było czerwone, raz nawet czarne (13 hp)
Karmazynowy zwierz
25-04-2006, 14:43
Na 50 lev blokowanie hydry to lajcikowo banalne jest...2-3 razy sie leczyles?LOL..mi max 2 uhy na 4 hydry zlazily a jak huncik z drutem to 1-2 bp uh na 5 h huntu.Druid siocha a najlepszy mag ih'a ds'y.Bo uzywanie uh to waste kasy.
Blokowanie to tez banał i wszystko zalezy od shoterow.Knight stawia ff, ustawia sie i ds'ki same oblaza hydre.
GL
Omg. Dlaczego dzieci na tym forum jak cos przeczytaja to w euforii pisza pozniej glupoty?
po 1. Ja ich leczylem 2-3 razy na hydre, bo jestem druidem (wystarczylo dobrze przeczytac). Dla niewtajemniczonych, to robilem to czarem heal frend.
po 2. 2 UH na 4 hydry? Woof, zastanawia mnie na ilu hp sie leczyles.
po 3. Druidowi nie bedzie sie oplacalo isc z 55lv zeby go siowac co chwila, a jeszcze bardziej nie oplaca sie IH'ac ds.
po 4. Co to za druid z ktorym byles, ze musiales stracic 1-2bp UH?
po 5. 65-70lv knight nic nie traci z UH. Jest bezpiecznie, druid nie musi go leczyc czesto.
po 6. Stawiac ff? oO. Pierwsze slysze zeby ktos uzwywal ff na hyry. lol. Nie mowiac, ze to kolejny waste.
I na koncu nie powinnismy zapomniec, ze hydra jest w stanie ubic 50lv na 1 kombo, wiec jesli ci sparalizuja najmocniej 2 hydry to padniesz i nawet niezdarzysz dobiec do shooterow.
Dla przykladu powiem, ze nieraz mojego blokera (107lv) hydry paralizowaly tak mocno, ze nie byl w stanie nawet przejsc 1 kratki, a nim leczenie zadzialalo to juz zdazyl troche oberwac.
@up:
-55 lvl druid jako healer to nie waste
-ff to nie waste,tanie i o wiele łatwiej ustawić odpowiednio hydre
-hydra może zabić 50 lvl na 1 combo a demon może zabić 100 lvl na 1 combo,pech to pech.
byłem dzisiaj na hydrach(pierwszy raz blokowałem) ek 40lvl 75/75.
na 2h zeszło 7 uh?raz na 4-5 hydr drut sioxował.Zrezygnowaliśmy bo zapomnieliśmy o ihach na dsy i uhów troche poszło.
Ani razu 2 nie podlurowałem a co do fire fieldów dzisiaj nocka i bede na sorcu robił bo się przydaja.
Dam rade bloknąć Hydre na 40 lvlu...Skille 65/65 N/C.... 2 shooterow 65 lvl pall i 70 lvl pall ...:) ??
Nytalith
12-05-2006, 00:08
1 bloknac dasz rade, ja bym sie martwil ze cis shooterzy niebeda w stanie jej ubic (za szybko moze sie leczyc)
Jest spora szansa że się zwróci chociaż za uhy blokera:D trzeba miec tylko sporo manasów na exety i exury i jest dobrze:) a co do lurowania to szczególnie na światach gdzie gra sporo ludzi trzeba uważać bo resp jest zajebiście szybki:D 2 hydry jak sie przyprowadzi to jeszcze nie tak źle,raz "udało mi się" przyprowadzic 3 i to był hardcore :)
Dasz rade nie lam sie tzlko rusz;) aj
Zdecydowanie nie polecam.
Zrob z 50+ aby nie narazac siebie i innych :)
Moim zdanie mozesz blokowac Hydre!:D
tylko musisz miec Elder Druida ktury bedzie robil Exura sio "<twuj nick>
hunt moze byc nieoplacalny, ale skoro to nowy serwer to jak wypadnie k-armor, albo meduza shield to kasa za fluidy sie zwróci
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.