zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Survival Project 3

besn
23-04-2006, 21:57
Część z was na pewno już słyszała o grze jaką jest Survival Project, gdyż jest to dość stara produkcja (2003 rok). Gra głównie rozwijała się na arenie azjatyckiej, a wersja angielska była tylko czymś w rodzaju testu.

Zaledwie troche ponad pół roku temu, cały angielski projekt przejął znany dystrybutor gier e-games, od tego czasu gra rozwija się w zawrotnym tępie. Doczekała się wersji 2, a ok. 2 tygodni temu wyszła wersja nieoficjalnie znaczona numerkiem 3.

Dobra, starczy tej historii :p

Gra należy do kategori MMOAG (Action). Do dyspozycji mamy wiele różnych postaci (12) podzielonych wg. "żywiołów". Każdy z nich posiada własne unikatowe karty, dzięki którym jest szybszy, silniejszy etc.

Poprzez aktywną gre uzyskujemy więcej expa (points) i "kasy" (code), zwiększając swój poziom mamy dostęp do lepszych kanałów, do większej ilości questów i trybów rozgrywki.

Rozróżnia się 4 tryby rozgrywki:
Big Match - różnego rodzaju tryby pozwalają na akcje z masą przeciwników naraz, nawet do 40 postaci na jednej mapie (rzeź ;-) ),
Quest Mode - wiele różnych questów, gdzie samodzielnie lub w drużynie walczy się przeciwko potworom by uzyskać jak najwięcej expa i elementów o których później,
Battle - czyli rozgrywka PvP tylko i wyłącznie w różnej postaci, od "free for all", czy duel do rozgrywek drużynowych,
Enjoy - wszelkiego rodzaju "zabawy" typu piłka nożna, hokej, bitwa na śnieżki czy łapanie kreta :P

Jak już wcześniej wspomiałem w grze występują różnego typu karty, są one odpowiedzialne za różnego rodzaju ataki: atak magiczny, atak broni (łuk, siekierka, miecz, różdżka), przyspieszenie, obrona (pancerz, tarcza). Na początku niektóre z nich dostaniemy "za darmo" podczas awansowania z poziomu na poziomu, reszte zaś kupimy w sklepie za code. Każda karta jest inna, karty ognia mają największe obrażenia, karty wiatru dają najszybsze ataki, zaś ziemia i woda są pośrodku, lecz ziemia ma większe obrażenia zaś woda większe przyspieszenie. Karty dostajemy/kupujemy na poziomie 1. Istnieje 9 poziomów rozwinięcia karty + ok. 5-10 różnych skillów które w różnym zakresie możemy dodać na każdym poziomie karty. Karty możemy ulepszać poprzez tzw. fuzję z kartami białymi, czyli popularnie zwanymi "duszkami" bądź elementami (elementals), które wraz z code przy odrobinie szczęścia zdobywamy podczas rozgrywki bądź znajdujemy (czasem latają sobie bezwładnie po planszy).

Zależnie od tego ile kart mamy aktualnie w użyciu, czy wszystkie są tego samego żywiołu i czy postać jest do nich dopasowa mamy szanse na ich użycie. Jeżeli np, mamy wszystkie karty w ekwipunku, takiego samego żywiołu i nasza postać jest również do nich dopasowana, to mamy odpowiednio 50% na użycie magii, i po 70% na pozostałe, tj. 10x atakujemy np. bronia, to 7x będzie z użyciem karty, 3 bez. Dodatkowo możemy jeszcze uzyskać 20% więcej szansy jeżeli karta posiada "Gold Force" czyli płatny dodatek, możliwy jednak do kupienia (uwaga) legalnie w grze od innych graczy. Tak więc kupywanie przedmiotów za które trzeba zapłacić w rl można spokojnie dostać w grze za np. ele i ogłaszać się z takimi ofertami na oficjalnym forum.

Na każdym z kanałów jest tzw. gildia rządząca, czyli ta która uzyska najwięcej punktów podczas gry w tygodniu ma odpowiedni współczynnik. Np. za 1 miejsce uzyskujemy 160% expa i code.

Podsumowując gra niezobowiązująca, można się przy niej odprężyć, dopracowana grafika (mimo, że 2d). Dużym minusem na początku gry jest sterowanie, z tego co słyszę od początkujących bardzo ciężko jest się przyzwyczaić, jednak idzie się z czasem przyzwyczaić ;-).

Niestety wymagań gry nie znalazłem na oficjalnej stronie (może nie szukałem dość dokładnie :P) aczkolwiek są one bardzo małe, na moim starym celeronie 433 też chodzi bez zacięć.

Strona oficjalna: http://survival.e-games.com.my

Screens:

http://images2.fotosik.pl/55/czyff8qvhqgyg8bpm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/czyff8qvhqgyg8bp.html)

http://images1.fotosik.pl/55/pc3te96nx611986hm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pc3te96nx611986h.html)

http://images2.fotosik.pl/55/u4x0wondr2yk3ucwm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/u4x0wondr2yk3ucw.html)

Miłej gry ;-)

Ps. nie pisać do mnie w grze ;p

Polny Lowca
23-04-2006, 22:01
EDIT : Dzięki;p

Dudus15
23-04-2006, 22:06
Świetna gra , wogóle fajnie! Tylko jednej rzeczy niema.... LINKU!! Dawaj go albo cie zbije na rl! :D

besn
23-04-2006, 22:13
dobra, nie płaczcie już tak, zapomniało mi się ;-)
ps. dodany do opisu

eerion
23-04-2006, 22:23
Muszę przyznać ze z chęcią wrócę do SP.
Jak ja jeszcze w nią grałem nei było opcji płatny/bezpłatny i reszty tego co teraz jest ^^

besn
23-04-2006, 22:37
Ta, ale to nie był główny minus SP1, ja przestałem grać bo było pełno hacków, całe szczęście, że e-games się zaopiekowało i gra naprawde ładnie ewoluuje ;-)

Radlic
24-04-2006, 09:28
@besn
ja tak samo ;p

No cóż... mam nadzieje ze nie zdobywa sie teraz karty raz na ruski rok : p
... i, że mój net to przeżyje :<

@@eerion
Bleach rox0rz ^^

Ghost Nieudany
24-04-2006, 15:02
Ktoś mi powie.

WTF is IC? ;]

Polny Lowca
24-04-2006, 18:17
Jak wpisuje nazwe i hasło i wciskam ok to mi sie internet explorer włacza i nic sie niedzieje... WTF??

besn
24-04-2006, 18:33
w dziale download na stronie sp masz wtyczke xml, ktora to naprawia

MaveriC
24-04-2006, 19:12
taaa tylko jak zwykle nie kupisz zadnych kart...jesli nie wrzucisz w gre troche kasiuty.....no ale gierka ogolnie spoko..ale tak jak mowie..bez silniejszych kart..nie pograsz...na wyzszym poziomi trudnosci...
w momecie gdy stwierdzisz....ze ty zadajesz dmg 50-60 a gosc ....kolo 200
moze sie znudzic

besn
25-04-2006, 00:55
widać jak bardzo znikome masz pojecie o kartach i handlu w grze ;-) kart nie da sie kupic za rl kase, trzeba je zrobic/odkupic od innych graczy za ele lub inne karty, tak czy inaczej nie ma to zadnego wplywu na to czy placisz czy nie i jak juz wspominalem wczesniej kupywanie z tibijskiego "pacca za gp" jest tutaj na porzadku dziennym

Kulikos
25-04-2006, 14:13
Gralem, ale bardzo denerwowalo mnie ze zawsze mogles wybrac inna postac. Na 1 mapie tym, na 2 tamtym ;p takie dziewne to bylo... Nadal tak jest? Ej a co z SP 3? Dales link do 1 tak? Inne sa platne czy cus?

Radlic
25-04-2006, 14:58
3 - update gry, na 1,2 już nie zagrasz...
Tak mogłeś/możesz zmienić postać.. ale każda postać ma swój element, więc powiedzmy że lodowy - '4ss', ogniowy - 'h0le'.. masz karty ogniowe... więc nic niedadzą do 4ss'a, a dużo dla h0l'a ; P rozumiesz tą 'mądrość' ? : >

besn
25-04-2006, 16:42
@Kulikos
Rotfl, wiesz nie wybierasz postac do mapy tylko ta, ktora ci sie podoba, ale jak juz wybierzesz swoj zywiol to zostajesz na danej postaci, bo na innych juz nie masz kart. Link jest do SP3, rotfl, 1 i 2 juz nie istnieja

polonia671
26-04-2006, 14:24
ee ja zainstalowalem i jak wlanczam wpisuje pasy to wlancza mi sie internet explorer i strona microsoftu :/ wylanczam to wyskakuje okno i jest OK i anuluj :/ co mam zrobic dam ok to znowu leci microsoft a jak anuluj to sie all wylancza gra i strona :/

Kulikos
26-04-2006, 15:39
@besn
Rotfl, dzieki czyli mozna zmienic postac, ale sie nie oplaca, bo jak masz postac z zywioem ognia, i karty tez, to jak ja zmienisz to ciezko zdobyte karty staja sie bezuzyteczne? ok dzieki... Rotfl ;>

Racon
26-04-2006, 16:08
Ja bym kupil karte lepszego warna a tak wogole to ile jets kart postaci lepszych ? Np. Normalny warn , warn za cash i jest jakis lepszy jeszcz?

Nadrill
26-04-2006, 16:35
A ja zmieniam sobie co rundę postać... nie odczuwam żadnej różnicy.
Troszkę nie rozumiem zasad, np. skąd wziąć cash, i kiedy wale hity po 100(raz tak, raz tak walę ;P)

besn
27-04-2006, 01:59
ee ja zainstalowalem i jak wlanczam wpisuje pasy to wlancza mi sie internet explorer i strona microsoftu :/ wylanczam to wyskakuje okno i jest OK i anuluj :/ co mam zrobic dam ok to znowu leci microsoft a jak anuluj to sie all wylancza gra i strona :/
wtyczka ms xml dostepna na stronie sp

Rotfl, dzieki czyli mozna zmienic postac, ale sie nie oplaca, bo jak masz postac z zywioem ognia, i karty tez, to jak ja zmienisz to ciezko zdobyte karty staja sie bezuzyteczne? ok dzieki... Rotfl ;>
nie tyle bezuzyteczne co mniej wydajne, po prostu jak masz 3 karty ognia i postac ognia to masz procent uzycia 50/70/70, wybierzesz postac wody i ci spada na 40/60/60.

Ja bym kupil karte lepszego warna a tak wogole to ile jets kart postaci lepszych ? Np. Normalny warn , warn za cash i jest jakis lepszy jeszcz?
kazda postac ma jednego swojego odpowiednika po wykupieniu srebrnej karty, ogolnie nie ma WIELKIEJ roznicy, ale jest troche mocneijsza szybsza noi, ladniejsza, na swoim przykladzie to np. sven jest gdzies o 5-7% procent silniejszy i 3-4% szybszy

A ja zmieniam sobie co rundę postać... nie odczuwam żadnej różnicy.
jak nei masz zadnych kart albo slabe to nic w tym dziwnego, jak amsz np lv9 axe z 54% skillem dmg up, to zobaczysz roznice, jak bez karty wali 60 a z karta 150 ..

Troszkę nie rozumiem zasad, np. skąd wziąć cash, i kiedy wale hity po 100(raz tak, raz tak walę ;P)
cash można kupić za rl money poprzez e-games, gdy mamy status CRITICAL (tzw. crit) to nasz dmg jest ok. 2x wiekszy, kiedy bedziemy mieli crita jest pokazane na takim malym pasku (min - max) wzrasta gdyz otrzymamy cios, crita mamy tez, gdy "spotykamy" sie z duchem, czyli graczem, ktory umarl ale nie wyszedl z gry lub dostajemy crita w specjalnych miejscach, np. respawn w b.m big battle

DRoN
27-04-2006, 07:29
Mogę w to grać starą postacią?
Bo grałem w SP2 (pamiętam, że doszły do questów podziemnych jeszcze questy leśne i ogniste), ale od jakiegoś czasu nie mogę się zalogować. Po logowaniu był jakis błąd. Te okno, na którym się potem start klika, nie chciało mi się załadować ;(

MM ładnie się gra rozrosła.
Pamiętam, że miałem jeden duży fioletowy Gem.
Chyba doszły nowe 2 pokoje(bo widzę 8 nowych oznaczeń lvli).
Wow i 4 nowe chary.

bryndii
27-04-2006, 08:01
a ja mam maly problem :/....sciagnalem sobie wlaczam loguje sie w okienku ladnie elegancko i dochodzi do tego ze mi sprawdza wersje aktualnych plikow i po przeleceniu drugi raz paska z current files obojetnie ile czekam to mi sie nic nie sciaga nie laduje ani nic :/ bez sensu

besn
27-04-2006, 16:04
@DRoN
Nie wiem, nie orientuje się po jakim czasie kasuja nieaktywne konta

@brynduś
pierwszy upgrade zawsze jest taki biedny, limek tez mial ten problem, jak nie uda ci sie to napisz swojego maila, wysle ci pliki, ktore sa zamieniane przy tym 1 upgrade (5mb~) i powinno działać, przynajmniej tak rozwiązaliśmy problem u limenu

Nadrill
27-04-2006, 16:05
jak nei masz zadnych kart albo slabe to nic w tym dziwnego, jak amsz np lv9 axe z 54% skillem dmg up, to zobaczysz roznice, jak bez karty wali 60 a z karta 150 ..
A jak się zdobywa lvle kart? ;p

besn
27-04-2006, 17:40
A jak się zdobywa lvle kart? ;p
Community mode, zakładka Fusion karty.

Nadrill
29-04-2006, 17:05
Hummm, po 3 dniach gry powstały oto takie pytania:
1. Czemu raz dostaję mnóstwo kart żywiłów za słabe zwycięstwo(już nie pamiętam, jak się nazywa ten tryb), a przy świetnej nie?
2. Czy z ulepszonych kart można wycować żywioły?
3. Kiedy chce się zmienić postać i karty, to robić nowe konto, czy kupić nowe karty i grać nową postacią na wyskoim poziomie konta?
4. Jaka jest cena tych 'gold' kart?
5. Jeśli już będę miał tą gold kartę, to będę miał ten kozacki, ładniejszy outfit postaci? ;>

Venderer
29-04-2006, 20:13
Czy do tego jest potrzebny jakiś client? Narazie czekam w kolejce po te wtyczke MXL... -.- Widziałem tam w DOWNLOAD jeszcze kilka linków i jeden do jakiegoś Torrente client~ <?>

--EDIT--
Eh wybacz, nie doczytałem ;/

Ale i tak sobie nie pogram, przez FireFoxa nie chce się otwierać nawet po ściągnieciu xml, przez IE wyskakuje mi błąd strony gdy klikam na "play", próbuje ściągnąc jakąs jave właśnie...

besn
29-04-2006, 20:26
Hummm, po 3 dniach gry powstały oto takie pytania:
1. Czemu raz dostaję mnóstwo kart żywiłów za słabe zwycięstwo(już nie pamiętam, jak się nazywa ten tryb), a przy świetnej nie?
2. Czy z ulepszonych kart można wycować żywioły?
3. Kiedy chce się zmienić postać i karty, to robić nowe konto, czy kupić nowe karty i grać nową postacią na wyskoim poziomie konta?
4. Jaka jest cena tych 'gold' kart?
5. Jeśli już będę miał tą gold kartę, to będę miał ten kozacki, ładniejszy outfit postaci? ;>

1. ele dostajesz tlyko czasem jak wygrasz, a ich ilosc jest losowa
2. nie
3. karty sprzedaj innym graczom za ele, za ele kup karty dla nowej postaci i wsio
4. wejdz sobie do card shop i tam masz ich ceny
5. ulepszajac karte gforcem bedziesz mial lepsza karte, ale postac zostaje ta sama, jak chcesz miec lepsza postac to kup ss, premium char/s lub c+m

Czy do tego jest potrzebny jakiś client? Narazie czekam w kolejce po te wtyczke MXL... -.- Widziałem tam w DOWNLOAD jeszcze kilka linków i jeden do jakiegoś Torrente client~ <?>

rotfl, nie potrzebny klient, grasz sobie przez przegladarke.. nie, zamiast patrzec zacznij czytac..

Nadrill
29-04-2006, 22:21
4. wejdz sobie do card shop i tam masz ich ceny

Chodzi mi o cenę od gracza, bo raczej nie mam zamiaru wydawać parunastu dolców...

5. ulepszajac karte gforcem bedziesz mial lepsza karte, ale postac zostaje ta sama, jak chcesz miec lepsza postac to kup ss, premium char/s lub c+m

Kartę premium char można kupić od gracza?

besn
29-04-2006, 23:10
Wszystkie karty kupywane za rl kase mozna kupic od graczy, w 'card shop' masz podane ceny poszczegolnych kart na poszczegolne ilosci dni, stosunek kasy do ele jest zalezny od osoby ktora dana rzecz sprzedaje, ale najczesciej on pomeidzy 1:3-1:5, czasem nawet wiecej. Dla przykładu SS, czyli najbardziej wartościowy płatny "boost" do gry na miesiąc to ok 600-800 ele. Oczywiście pomijam fakt, że po zmianie cen rocznych kart na 3 miesieczne nie oplaca sie w ogole kupywac miesiecznych kart, aczkolwiek ceny rocznych czasami sa zbyt duze by sobie na nie pozwolic.

DRoN
30-04-2006, 19:59
Nie wiem czy to jest sposób, czy tylko fart, ale podziele się z wami moim doświadczeniem.

Otóż ostatnio usilnie starałem się spatchować SP, ale nic nie szło, więc postanowiłem pogrzebać w katalogu z grą. Odpalam normalnie grę i w czasie kiedy sprawdza wersje, włączam "ioprotect" z katalogu z grą.

Normalnie wyskakuje błąd "please login first" (jakoś tak), a wczasie sprawdzania wersji odpala się coś w tle i odrazu ściągają się wszystkie pliki.

Mam nadzieję, że ten post okaże się pożyteczny.

Nadrill
30-04-2006, 20:32
Up: hm, hm...
Zmieniłem żywioł z wind na fire. ^^
Tylko, cholera, czemu dostaję tak mało ele?! ;/
Chcę więcej...

Thimburd
30-04-2006, 23:38
@DRoN

Miałem problem z update po włączeniu gry, zrobiłem to co kazałeś i wszystko ładnie poszło :) Dzięki wielkie ;)

Mam nadzieję, że gra mi się spodoba bo ostatnio jakoś nie mam co robić, a gra zapowiada się ciekawie. No, już zaraz ją uruchamiam :)

[edit]
No, gra jest ŚWIETNA :D
Ale mam kilka pytań:
1. Czy grając jakąś postacią rozwijam ją, tak, że najlepiej grać ciągle jedną i nie zmieniać ich?
2. Którą postać polecacie do walki bezpośredniej?
3. Te postaci, tzn. każda z nich, jest jakiegoś żywiołu i tego żywiołu karty mam zakładać?
4. Lepsza jest karta miecza czy topora?

To chyba wszystkie pytania :)

[edit2]
Nie, jednak nie wszystkie.
5. Jak podwyższa się poziomy kart? Bo ja mam na 1 poziomie, a widziałem u innych je na wyższym.
6. Jaką kartę najlepiej mieć - zbroję, buty czy tarczę?

besn
03-05-2006, 19:38
1. Czy grając jakąś postacią rozwijam ją, tak, że najlepiej grać ciągle jedną i nie zmieniać ich?
2. Którą postać polecacie do walki bezpośredniej?
3. Te postaci, tzn. każda z nich, jest jakiegoś żywiołu i tego żywiołu karty mam zakładać?
4. Lepsza jest karta miecza czy topora?
Nie, jednak nie wszystkie.
5. Jak podwyższa się poziomy kart? Bo ja mam na 1 poziomie, a widziałem u innych je na wyższym.
6. Jaką kartę najlepiej mieć - zbroję, buty czy tarczę?

eh, przeczytaj wpierw caly temat a nie zadajesz takie pytania

1. postaci sie nie rozwija, tylko karty
2. lucy
3. tak
4. miecz - szybsze ataki, topor - mocniejsze
5. czytaj temat
6. a chesz otrzymywac jak najmniej obrazen, byc szybszym, czy lepiej sie bronic? geez

besn
07-05-2006, 17:32
taki mały szpan co by temat odswiezyc +P

http://images2.fotosik.pl/62/6wn4l2nzwjye37gym.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6wn4l2nzwjye37gy.html)

Nadrill
07-05-2006, 17:47
O.o
A ja mogę się cieszyć, że moje buciochy awansowały na 5 lvl fire... ;<

Zylkolak
07-05-2006, 18:55
Ma ktos jakas polska guild lub cos w tym rodzaju albo fajny team z ktorym mozna by questy robic etc.?? Mam 17lvl konta:cup:

Edit:
Wyslalem zgloszenie juz xD

btw. tylko 3 osoby masz w gangu ;p

besn
07-05-2006, 20:18
poszukaj gildi Rzeznicy na stronie sp ;-) jak narazie przyjmuje bez rekrutacji

Zummer
08-05-2006, 21:54
po zdjęciach i opisie gra wygląda zachęcająco, trzeba będzie przetestować ją.
btw. niezła grafa jak 2d ;p

besn
09-05-2006, 00:45
no fakt, co jak co ale na do grafiki w tej grze raczej nie da sie przyczepic ;-)

znalazlem jakiegos starszego, ale efektywnego screena ;p

http://images2.fotosik.pl/63/7ni8nu67d18awql4m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ni8nu67d18awql4.html)

Zylkolak
09-05-2006, 14:28
Trzeba sie bedzie wybrac na tego quesciora, besn powiedz kiedy robimy cos ekipa;p

Knight Patryk
13-05-2006, 00:27
jak sie rejestruje co nie napisze nickname(nawet bzdury)pisze ze zajety help:/

Nadrill
13-05-2006, 11:02
jak sie rejestruje co nie napisze nickname(nawet bzdury)pisze ze zajety help:/

Pisz byle co, aż w końcu zaakceptuje ci nick, bo i tak na początku gry będziesz wybierał nick do gry.

Knight Patryk
13-05-2006, 23:29
Wpisuje nick name itd w kliencie daje name plec a pozniej mi sie wylacza i IE z pusta strona wchodzi;/.

Thimburd
14-05-2006, 00:53
Musisz sciagnac plik XML. Jest w downloads.

Dałem podanie do "Rzeznicy", przyjmiecie mnie? :)

[edit]
Chce ktoś wodę? Mam kilkadziesiąt kart wody i jakoś nie mam komu opchnąć. Wymienię za wiaterek. Wymiana 1:1.

Virusmaxi
14-05-2006, 14:22
Dajcie nicki albo cuś:P ja jestem Virusmaxi, mój lvl to 3 gwiazdki i mam 2 sety- Earth 6/6/6 i fire 1/5/4(tego wlasnie robie) I chetnie bym pograł z jakimiś polakami w questy...

Knight Patryk
16-05-2006, 18:11
Oki wsyztko dziala thx @ll gram pierwszy dzien juz se na Epicu rzeznie a moj set to wind(3/5/1)niewiem co ulepszac buty(te ze sklepu)czy zbroje(tez ze sklepu)
@besn jak wchodze w twoje foty jest powieksz zdjecie i to nie dziala nic nie widze zamale sa;/

besn
20-05-2006, 18:51
Ekipa SP pomyslala z tym majowym eventem bo zmusila mnie do nabicia lvla :P w rezultacie okazalo sie, ze skorzystalem na tym w najlepszy mozliwy sposob :P

img (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6dcc91312d039ae9.html)

Po czym sprobowalem szczescia w fuzji lv7 magii, nieodparta radosc po udanej probie mozna zobaczyc na obrakzu ponizej :P

img (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/040afbaffb6d5653.html)

Wkoncu set 8/8/8, teraz czas na gold force ;-)

Knight Patryk
20-05-2006, 19:53
Mi sie zapsul na staff 6lvl i niechce mi sie grac bo 100 fire ele to dla mnie 2 dni zabawy:(
GZ besn juz nie zacheca mnie do free fusion lvlowanie bo mam malo ele:( i wogule

Jezol_Knight
21-05-2006, 14:25
Narazie ciągne klienta i wtyczke XML (mam Opere, ale na wszelki wypadek).

Jestem już zarejetrowany. Mogę się spodziewać czegoś nieoczekiwanego?? Coś będę musiał doinstalować?

Ktos tu jeszcze napisał, że gra się przez przeglądarke .... to po co jest prawie 200MB klient??

besn
21-05-2006, 18:47
zarejestruj sie na e-games i to bedzie wszystko
gra posiada normalnego klienta, po prostu ze strony TEZ jest mozliwosc odpalenia go, taki maly aplecik, ale w zadnym wypadku gra nie dziala przez przegladarke ;-)

Knight Patryk
22-05-2006, 17:14
Gram znow tylko cream:).Mam buty skilled water lvl 6 i magie.Kupie Magie lvl 7 skilled za magie skilled lvl 6 water i buty to samo skilled lvl 6 i doloze pare ele.Jak co IGN(in game nickname): Patryczken

besn
22-05-2006, 20:59
no to powodzenia w kupywaniu :P
lv 6 magia = 150-200 ele, buty = 100-120 ele
lv 7 magia 1,1k-1,3k ele
;-)

Knight Patryk
22-05-2006, 22:42
OW az tak duzo?;] wkoncu szansa 20%...
Oplaca sie robic seta 6/6/6 pozniej 7/7/7 czy odrazu 8/8/8 od 6/6/6 itd.?Wogle jaki masz nick w grze Besn:P

besn
23-05-2006, 15:05
zacznijmy od tego, ze nie oplaca sie robic kart powyzej 4 lva ;-)
a to cyz kupowac 7/7/7 czy 8/8/8 zalezy od ciebie, a raczej od tego ile masz ele ;-)

magia 7lv = 1,2k~
bron/buty 7lv = 750~

magia 8 lv = 7,5k~
bron/buty 8lv = 3k~

nick jest na ss'ach..

Knight Patryk
23-05-2006, 15:47
chce isc twoimi sladami jak ty zrobiles?xD

Jezol_Knight
23-05-2006, 23:23
Wiem, że to będzie głupie pytanie ale totalnie nie wiem co zrobić:

mam 5 lvl a karty nadal 1 lvl ;/ do kitu :( Wiem gdzie zrobić fuzje, nie wiem jak. Jak zwiekszyc lvl kart ??

A i jak puścić atak magiczny ??

Tezuh
23-05-2006, 23:24
Nie no gra bomba :) mam chyba 8 poziom i jeden poziom mi brakuje do 9 i odblokuje HERO Mode ;). Mam tylko 2 pytania:

1.Po co są karty, gdzie je można kupić i gdzie można je wymienić nas bardziej ofensywne?
2.Gdzie jestjakieś miasto, sklep gdzie można kupić lepsza broń?

A to moje ssy:
http://img382.imageshack.us/img382/8070/sp52316nw.jpg (http://imageshack.us)
http://img382.imageshack.us/img382/5272/sp52324xt.jpg (http://imageshack.us)
http://img382.imageshack.us/img382/6041/sp52333iq.jpg (http://imageshack.us)
http://img382.imageshack.us/img382/5025/sp52348uy.jpg (http://imageshack.us)
http://img382.imageshack.us/img382/4884/sp52363sm.jpg (http://imageshack.us)

besn
24-05-2006, 15:37
chce isc twoimi sladami jak ty zrobiles?xD

kupywalem tanio lv 7 zbieralem ele, potem sprzedawalem drozej i kupywalem lepszy/wyzszy lv

Wiem gdzie zrobić fuzje, nie wiem jak. Jak zwiekszyc lvl kart ??

wchodzisz w wlasciwosci karty na community mode i zakldakda fusion, tam masz lv fusion i skill fusion, wybierasz lv

A i jak puścić atak magiczny ??

R

@Tezuh

na widoku pokoji (nie kanalow tylko juz w jakims kanale) masz przycisk nad chatem 'Card shop'

Rarisu|Klim
24-05-2006, 21:15
pytanie nie aktualne..

Szymex
25-05-2006, 16:57
Skąd mam wziąść casha??
Mam 10.000 coda ,a 0 casha ;(
I jak np kupić water axe lvl 2??

GohanDemonek
25-05-2006, 20:48
Czas na moje SUPER, GIGA, HIPER, XTRA, MEGA - noobowskie pytania

1. Jak zdobyć cash?
2. Czy te karty które są w shopie to są jedyne jakie można tam nabyć i czy od playerów da się jakieś nabyć?
3. Jak zdobyć karty do "ubrania"?
4. Jak zdobyć spirit cards?
5. Do czego służą punkty? (points).
6. W czasie walki pod uwage są brane trzy karty + te które mam w "backpacku" czy tylko te 3?

I to wszystko xD

Knight Patryk
25-05-2006, 21:04
1.Kupic za rl kase
2.Tylko ze sklepu mozna miec karte(od playera mozna ale player tez ma ze sklepu:P)Ich mozliwosci rosna podcasz lvlowania card i zmieniaja przy tym swoj wyglad.
3.Kazda karte da sie "Ubrac" oprocz SS(Super Silver)GF(Golden Force)Bo ss jak sie ma w bp to dziala a GF jest by ulepszyc ja w zlota karte z czarnej.
4.Mowia na to ele(elementals)Moga byc uzyskane losowo na mapie(leci sobie taki ele:P)lub za zabicice jakiegos gracza/potwora/skrzynke.
5.Inaczej exp?
6.pierwsza to magia(taki czar jakby,ale nie klawisz "D")Druga to bron(rozdzka,luk,miecz,topor) a trzecie to jakby pancerz itd.(zbroja,naszyjnik czy tam amulet xD,buty,tarcza)
@Szymex kupic za rl cash water axe lvl 2 sie robi lvlujac karte.
Zakladasz pokoj(opcja create room)wybierasz byle co i na samym koncu masz Community(rodzaj rozgrywki).Przyciskasz ready pozniej f10 pozniej card fusion pokazuje ci ile ele(sprit card) potrzebujesz.Jesli masz odpowniednia ilosc daj proced.Pamietaj ze na wyzszych lvlach masz mniejsza szanse na udanie sie w ulepszeniu np z 5 na 6 lvl jest chyba 40% szansy ze cie sie uda z 6 na 7 20% itd. Wiec najlepiej karty lvl 6 juz lepiej kupic od graczow niz samemu sie trudzic :-).To wszystko sory za ortografie lub jakies bledy w tlumaczeniu:P

GohanDemonek
25-05-2006, 21:52
uuu... Ale syf, a gierka taka cudna :d ale jak mam kupować za rl kase, i jak mam do końca jechać na 3 podstawowych kartach... To już moge odłożyć gierce...
Zapowiadało się tak piknie :P Kurcze, gdyby tu wszystko dało się kupić za kase w grze a nie rl, ale czas zejść na ziemie, nie można mieć wszystkiego...

besn
25-05-2006, 22:44
ale wy jestes ograniczeni, ciezko przeczytac kilka pierwszych postow?
da sie wszystko kupic za kase w grze, pozatym nie potrzeba nic kupywac za rl zeby miec dobre karty, do ich lvlowania potrzebne sa ele ktorych NIE kupisz za rl kase, geez

besn
26-05-2006, 14:29
JAK SIE BAWI, TAK SIE BAWI
A-DUN-KHOR ;D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71e355bec8648f35.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ab8f38882b48924.html

Virusmaxi
01-06-2006, 17:59
Adunkhor? To ty? Kiedyś do ciebie pisałem:p

PS. Nie gram już w SP0 gram w Ro ^_^

Knight Patryk
01-06-2006, 19:20
Ja tez juz od 2 tyg nie gram:P

besn
02-06-2006, 16:34
SP to nie jest gra aby w nia rypac non stop, ja sobie gram moze z 5h tygodniowo od jakiegos pol roku i dla mnie to zwykla rozrywka, zwlaszcza jak sie ma takie kickass karty :P

..::Crash::..
18-06-2006, 16:57
Siemano

Przegladalem wszystkie posty i jeden z uzytkownikow ( sorry ale niepamietam nicku :P ) mial taki sam problem jak ja , przy aktualizacji zacina sie pasek CURRENT FILE i nie chce ruszyc .
Besn odpisal , ze moze mu wyslac potrzebne pliki , jesli bys mogl bylbym bardzo wdzieczny gdybys tez mi je wyslal :)

E mail i cala ta prosbe wyslalem ci na PW .
Bede bardzo wdzieczny , z gory dzieki

Pozdrawiam
Crash

besn
16-08-2006, 17:12
Pół roku temu? chyba coś koło tego pisałem o dość grrrubym update tejże gry, dziś natomiast w życie weszła kolejna wersja gry, tym razem oznaczona numerkiem 3.5.

Co nowego? Niewiele xP Aczkolwiek dodatki umilaja gre:
- powrocil training mode, oraz nowy rodzaj treningu, walki z npc, ktorzy maja takie same karty co gracz, pokonujac ich kolejno rosnie graczowi lv, a co za tym idzie coraz wiecej npc na raz ma do pokonania..
- pokemony!!111 xD mamy 4 rodzaje zwierzatek, które mozemy sobie zakupic, slimy, odpowiednie kolory regeneruja odpowiednio rozne atrybuty, skull mag, daje niewidzialnosc, golem i magma wspomagaja atak,
- mamy dodatkowy licznik bycia "online" i dostajemy bonus raz na 30 minut.. 1 ele

na dobra sprawe to tyle z wazniejszych nowosci, te pokemony sa naprawde fajne, dodatkowo zbieraja elementale z planszy noi sa takie.. milusie xP

tu 1 ss gdzie moj nowy pet sie troche zapomnial xP

http://images4.fotosik.pl/92/06ba46aa5a9f0029m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06ba46aa5a9f0029.html)