Pokaż pełną wersje : System kontroli wypowiedzi nadchodzi!
Dr. Omader
24-04-2006, 16:37
Jak informuje CipSoft na swojej stronie www.tibia.com trwają prace nad obiecanym systemem kontroli wypowiedzi. System ten pozwoli Senior Tutorom na raportowanie wypowiedzi z publicznych kanałów, które łamią regulamin Tibii. Raporty te będą sprawdzali pracownicy Customer Support.
Dodatkowo zostaną zaimplementowane drobne usprawnienia, np. nowa obsługa kanału Trade nie pozwoli na napisanie tam czegoś przypadkiem, tak jak to teraz ma miejsce gdy zdarzy nam się pomylić okna kanałów.
Zostaną też wprowadzone usprawnienia techniczne. Szyforwanie hasła zapewni dodatkową ochronę haseł dla ludzi grających z sieci LAN. Dodatkowo klient będzie obsługiwał DirectX 9.0 i OpenGL. Ma to zapewnić bezproblemową grę posiadaczom nowszych kart graficznych, którzy nie raz do gry w Tibie musieli instalować stare sterowniki, itp.
Pozostaje pytanie: kiedy to wszystko zobaczymy? CipSoft ogranicza się do stwierdzenia "wkrótce"...
Wprawdzie w Tibie nie gram, ale dobrze, że coś z nią robią.
Wspracie DirectX 9.0 i OpenGL :>
Alanus Lutinum
24-04-2006, 16:59
Dobrze ,że cos z tym zrobili.
Stawi Sniper
24-04-2006, 17:05
System kontroli - rok 1984? ;) A powaznie to dobrze ze w koncu cos robia.
Trade - pewno cos zrabia jak zawsze, ale i tak mam nadzieje ze nie zabardzo.
Szyfrowanie passa - no wreszczie! Mi to i tak wisi bo nie mam LANa, ale wszyscy co graja w kafejkach beda troszke spokojniejsi.
Obsluga DX9 - Hmmm.. a raczej optymalizacja pod DX9 bo i tak dziala. Raczej chodzi o to ze bedzie lepiej dzialac tzn nie zjadac 100% CPU
Obsluga oGL - widze krok w strone Linuxowego klienta dla Tibii - Wielki plus :)
Kiedy - no a kiedy mozemy?? Jak co roku na wakacje zrobia update.. glupie pytanie..
Dr. Omader
24-04-2006, 17:19
Kiedy - no a kiedy mozemy?? Jak co roku na wakacje zrobia update.. glupie pytanie..
Update na wakacje tez bedzie. Wtedy dodadza nowe tereny, przed wakacji pojawi sie ten update.
CIPsoft widać zaczyna na poważnie zajmować się sprawami dotyczącymi nie tylko samej gry, ale takze tym co jest niezbedne do utrzymania porzadku i usuwania problemów graczy z klientem.
GZ :D :D
Niech tak idzie dalej,byc moze w przyszlosci znajda sposob na tych jebanych cheaterow...ale co do tutorow ze beda wypatrywac te teksty ktore nie powinny sie znajdywac na trade channel...to mysle ze hu...tak samo z gmami .... gdy ich wolam (ctrl + r) to nic nie daje,nawet jesli widac w 100% ze uzywaja cheata...taka moja opinia :] a jaka wasza?? Powiem jedno...jest coraz lepiej...z czasem bedzie jeszcze lepiej ^^ ...niezle idzie
Dirext nie na mojego kompa. Trade owszem bede happy....
Wszystko ok ale to z tym trade jast fajne tylko z powodu przypadkowych wpisow przez pomylke ale jesli senorzy T. maja kontrolowac z GMami czy ktos nie pisze po polsku czy po jakims innym jezyku niz angielski to to jest debilizm kiedys dostalem za to bana na 2 tygodnie niewiem czemu na 2 a nie na 1 tak jak inni ale dostalem teraz ini pisza na trade po polski i niemaja banów
( Widocznie w grze są równi i równiejsi). a pozatym dlaczego mamy pisac po angielsku jak wiekszosc graczy to polacy i brazylijczycy a wiedz niech pisza po swoich jezykach a cipsoft niech se skąbinuje więcej GMow z naszych krajow żeby kontrolowali czy ktoś pisze nieodpowiednie rzeczy.
Lord Gumio
24-04-2006, 17:48
Spoko niebedzie juz "hi" pisanego na trade ani zadnych "lol" no i oczywiscie wrzutow na serwach non pvp co mnie denerwowalno najbedziej:]
bedzie fajnie kieciawe jak to zrobia powodzenia
Rekin Master
24-04-2006, 18:02
nowe zmiany w tibi wyjda na dobre...mi czesto zdaza sie mylic chanelle rozmowy :P
Ja tam czekam na letni update, w jakim miesiacu naoglu jest? Gram w tibie od roku i malo wiem ;/
Charlotte Makantana
24-04-2006, 18:12
miło... wprawdzie w tibie juz nie gramk ale milo wiedziez ze zmienia sie na lepsze... :p
Jestem na Tak...pierwsze od kilku updatów zmiany które mają tylu zwolenników :p
Knajcik14
24-04-2006, 18:29
No nareszcze nie będzie spam i wypisywania głupot na trade-chat a z tym szyfrowaniem passów to mi sie podoba bo mam LAN :p
pozdro
A jednak w CipSofcie coś robią, a ja myślałem że oni tylko kasę za pacc liczą :D <joke>
DirectX 9.0 i OpenGL - mm wreszcie bo grając w tibię na starych sterach inne nowe gry "kichowato" chodzą :/
Raporty te będą sprawdzali pracownicy Customer Support. Miejmy nadzieję że będą to robić dość często i na każdym serwie, gdyż na starych czasami wydaje mi się że Cip'y zapominają o starych serwerach i można sobie raportować a i tak nic z tego nie ma :/
nowa obsługa kanału Trade nie pozwoli na napisanie tam czegoś przypadkiem ciekawe na jakiej zasadzie to będzie działać :p
Tibia będzie obsługiwać DirectX 9.0 i OpenGL? Czy to znaczy że będzie trzeba mieć OpenGl'a? Jak tak to mogę zrobić papa :(
Na trade nie będzie można napisać czegoś tam przypadkiem? Hmm...:]
hehehe wreszcie jakies posuniecia nie tylko dla pacc (nowe tereny,potworki, grafiki itp.), ale facc tez zyskuja i nie mowie o sobie bo mam paccka ;)
Medivh Shady
24-04-2006, 19:15
huh :P moze bede mial wreszcie wiecej niz 19 fps ;P bo jak na mojego kompa to stanowczo za malo
huh :P moze bede mial wreszcie wiecej niz 19 fps ;P bo jak na mojego kompa to stanowczo za malo
zainstaluj win 98 ja mam na nim 25-30fps a na xp okolo 15 :(
A obsluga directx9.0 to znaczy ze bedzie na mojego GF4 na xp dobrze dzialalo? bo na xp zawsze malo fps :(
tylko jeszcze jedno pytanie: WHEN?
Duch Guardi
24-04-2006, 20:02
hmm.. tylko kiedy to zostanie wprowadzone
wreszcie beda efekty swietlne na linuxie, teraz niestety wine nie obsluguje directdraw'a, ale wkrotce ma to sie zmienic, ale jak dla mnie to juz nie bedzie potrzebne ;] bardzo dobrze ze wprowadza obsluge OpenGLa do Tibii :D
bedzie fajnie kieciawe jak to zrobia powodzenia
cipsoft na wszystko ma rozwiazania
to samo mówiliscie kiedys na updejcie
Vertenal
24-04-2006, 20:23
[QUOTE=Tulf]zainstaluj win 98 ja mam na nim 25-30fps a na xp okolo 15 :(
dzialalo? bo na xp zawsze malo fps :( QUOTE]
Koles mam Radeona 9550 i mam 7 fps na windowsie XP a na windowsie 98 mam tez 7 fps -.-
A co do update to od niepamietnych czasow jestem z niego zadowolony ^^
a kiedy nowe servy.. :/
[QUOTE=Tulf]zainstaluj win 98 ja mam na nim 25-30fps a na xp okolo 15 :(
dzialalo? bo na xp zawsze malo fps :( QUOTE]
Koles mam Radeona 9550 i mam 7 fps na windowsie XP a na windowsie 98 mam tez 7 fps -.-
A co do update to od niepamietnych czasow jestem z niego zadowolony ^^
a kiedy nowe servy.. :/
To musisz mieć coś ostro zje.... w sterach albo w systemie. Ja w win 98, jak miałem Durona 1,6 256mb ram i radka 9550 miałem minium 50-60 fps.
A co z expem dla eo o.0?
jak przeczytalem niusa pomyslalem zupelnie o tym samym ;)
baaardzo ciekawe czy cos z tym zrobia
ilosc fps nie zalezy jedynie od karty graficznej, lecz też od ilości pamieci ram i również procesora. Gdybyś miał Karte graficzna z 1gb pamieci na niej i procka 166 i 16 ramu to napewno nie bedzie ci plynnie chodzilo. To tak jak jechac najlepszym ferrari po polnej drodze.
@topic
nareszcie zainstaluje winde xp :D
@down
napewno nie mysle ze w ciagu tygodnia sie wyrobią.
do wrzesnia to bedize Major Update jak zawsze w wakacje ;)
To ich "wkrotce", moze trwac do wrzesnia :lolo:
no nareszcie dobrze ze zrobia szyfrowanie hasla bo ja czesto w cafeji albo u qumpla no i z tym trade wielki + bo czesto pisze zamiast na default to na trade a potem mi pisza na priv zebym nie gadal po polsku na trade -.- ale teraz to sie zmieni DZIEKS CIPSOFT :P (lol)
To ich "wkrotce", moze trwac do wrzesnia :lolo:
a moze dluzej nawet tak jak bylo z zimowym update :)
kani_mani
24-04-2006, 21:58
Fajnie, fajnieB)...
Tylko ja już rok czekam na nowe outfityX( ....
Duke Dran
24-04-2006, 22:26
Lepiej niech powiedza kiedy nowe światy będą.
a co do tego systemu kont. wyp. - ja nie mam z tym problemu :p ale nowości jak najbardziej ^^
wszystko ok,zgadzam się Absolutnie ale jest małe ale.
FAjnie bo nikt juz nie bedzie pisał debilnych tekstów na trade ale czasem zdarza się drobna pomyłka...
napewno wam tez nie raz powiedziało się przypadkowo "Hi" ....bo mi kilka razy....kwestia tylko czy za takie cos będzie mozna dostać bana czy cos w tym stylu.?
A to jak bo coś nie kumam :) jak założe private channel to co te lole będą mogły patrzeć co pisze ? lol a z tym trade to wypas :) czesto mi się zdarza napisać "hi" albo "lol" zamiast do kogoś :p :p . Cipsoft widzę że nie śpi.
Hail Guardia
Hail LEGION ŚMIERCI
:cup: :cup:
wszystko ok,zgadzam się Absolutnie ale jest małe ale.
FAjnie bo nikt juz nie bedzie pisał debilnych tekstów na trade ale czasem zdarza się drobna pomyłka...
napewno wam tez nie raz powiedziało się przypadkowo "Hi" ....bo mi kilka razy....kwestia tylko czy za takie cos będzie mozna dostać bana czy cos w tym stylu.?
Dodatkowo zostaną zaimplementowane drobne usprawnienia, np. nowa obsługa kanału Trade nie pozwoli na napisanie tam czegoś przypadkiem, tak jak to teraz ma miejsce gdy zdarzy nam się pomylić okna kanałów.
ehm czytanie ze zrozumieniem
A to jak bo coś nie kumam :) jak założe private channel to co te lole będą mogły patrzeć co pisze ?
Private channel to nie kanał publiczny
Jak informuje CipSoft na swojej stronie www.tibia.com trwają prace nad obiecanym systemem kontroli wypowiedzi. System ten pozwoli Senior Tutorom na raportowanie wypowiedzi z publicznych kanałów, które łamią regulamin Tibii.
Wald_Kerius
24-04-2006, 23:37
Spoko, zapowiada się ciekawie. Jeszcze jak powstaną nowe tereny, a może i światy to bedę wniebowzięty8o Cieawe na ile to sie sprawdzi na tych wakacjach... Jednak co za dużo to nie zdrowo.:D
Wreszcie skoczy się "Szókam ekipy na dezert qesta!!! Polska zondzi!!111 potzebóje druta i knajta jestem screerem i znalaslem palke!!11"
Ale coś czuje że bany się posypią :>
[miło będzie zobaczyć więcej niż 40 fps [chyba że to max mojego komputera, w co wątpie >.>]]
-//Dekalis\\-
25-04-2006, 11:14
ja kiedyś zainstalowałem quake 3 arena i pisało że poczebuje Open LG i nie weszła gra z tibią też tak będzie? mam win xp czy wie ktoś jak ustawić Open Lg?;(
[miło będzie zobaczyć więcej niż 40 fps [chyba że to max mojego komputera, w co wątpie >.>]]
Zobaczyć chyba tylko za pomocą alt+f8, bo na oko to raczej nie.
Vertenal
25-04-2006, 15:45
Czekam z niecierpliwoscia na ten update :P a najbardziej cieszy mnie to ze nie bede miec 7 fps tylko duzo wiecej bo kompa mam nawet calkiem dobrego ^.-
-//Dekalis\\-
25-04-2006, 22:21
czy ktoś odp.. na moje pytanie ? jak ustawić Open LG ?? bo mi nie chodzi a ja chce se jeszcze pograć:p
Galarion
26-04-2006, 01:06
czy ktoś odp.. na moje pytanie ? jak ustawić Open LG ?? bo mi nie chodzi a ja chce se jeszcze pograć:p
Nic nie musisz ustawiac, po prostu Tibia bedzie lepiej chodzic tym, ktorzy te biblioteki maja,a nie na odwrot.
No mam nadzieje, ze sytuacja sie poprawi, imo Cipy zamiast sie bawic dostosowywanie sie do OpenGLi mogliby ogolnie cala Tibie zoptymalizowac, bo to juz nie jest gierka dla kumpli, ale spory projekt, a oni zamiast zrobic nowy material, doklejaja laty. Dodatkowo teraz maja do tego ludzi.
Troche mi sie nie podoba coraz wieksza inwigilacja tego, co piszemy w grze. Oczywiscie, ze nie jestem za spamem, ale czasem jakze nietradowe teksty na trade dodawaly swoistego folkloru rozgrywce ;). To ma swoj urok :D.
Pozostaje pytanie: kiedy to wszystko zobaczymy? CipSoft ogranicza się do stwierdzenia "wkrótce"...
Ta, te ich plany piecioletnie.
The Outlaw
26-04-2006, 20:16
Przeczytaj umowe licencyjna w Tibii (albo dowolnej innej grze online), bedzie tam pisalo ze autozy/admini gry maja prawo monitorowac wszelka komunikacje na dowolnych kanalach w grze.
Oj, i tutaj błądzik się wkradł... Otóż CipSoft nie ma możliwości tudzież prawa obserwować ani dołączać się do kanałów prywatnych chyba że ktoś z reprezentantów CipSoftu (gamemaster) zostanie doń zaproszony. Zaproszenie to może zostać wysłane tylko i wyłącznie przez hosta kanału, nikt nie może się "wkraść" bez zaproszenia.
Jeśli chodzi o in-game statement control, widzę że mało kto rozumie na jakiej zasadzie to ma działać. Otóż gdy tylko zostanie wprowadzony update techniczny ostatnie kilka minut tego co jest powiedziane w którymkolwiek z kanałów publicznych zostanie zakodowane na specjalnie do tego celu stworzonym serwerze. Dzięki temu senior tutor będzie w stanie wysłać report zawierający zakodowaną wypowiedź gracza wprost do Customer Support, bez możliwości zmiany jej treści. Następnie CS zależnie od sluszności reportu zaaprobuje go bądź nie (zupełnie jak to się dzieje z namelockami).
Podsumowująć: To co zostanie powiedziane na default, private message channel, private chat channel oraz guild chat nie jest kodowane tak więc nie ma możliwości dla senior tutora aby wysłać report.Jedyne kodowane kanały rozmów to the publiczne, czyli: Game-Chat, RL-Chat, Trade oraz Help.
Ej panowie i panie, kiedy będzie ten update, który usprawni klienta i nie tylko?
Bardzo mi na tym zależy bo mam baardzoo dobrego kompa (niestety najnowszy radek :() i mam czasem 5 FPS! Teraz tylko skilluj bo inaczej grać się nie da. Czy ich wkrótce oznacza za miesiąc? A może w środe to zrobią?
Mi juz padajom nerwy jak mnie noob na trade albo w dp wyzywa i mysli ze jest nietykalny bo w pz siedzi -.- a takto to dostanie bana i luks ;D
heheB)
Robię tak jak panowie z tibia.pl każo z testem. Wyskakuje mi ze odnalezienie pliku DLL.D3D9.DLL było nie mozliwie. Mam Win 98 na XP mi dziala. HALP plz ;].
Zobaczyć chyba tylko za pomocą alt+f8, bo na oko to raczej nie.
Da się na oko ;) uwierz mi, sam jak grałem w UT to po trzech latach zauważałem róźnicę pomiędzy 60 a 80fps, a co dopiero o 40. Większość "zawodowych" graczy w takie strzelanki to zauważa. Taki skill :P
gasior999
18-05-2006, 00:57
witam !!! sorry za spam, ale nie mam gdzie zglosic sie z moim problemem . Po dzisiejszym updacie nie moge uruchomic tibii, wyskakuje mi jakis blad (Tibia Error) tresci:
"Video surface allocation failed. ( Error Code 12)
Please choose another video graphics mode."
NIe wiem co zrobic i nie moge grac :( . Prosze o odpowiedz i jakies wskazowki jak pozbyc sie tego problemu. Z gory dzieki i pozdawiam
GG 5775257
Ja rowniez mam ten bład mogl by ktos wyjasnic jak to trzeba zrobic. Z gory dziekuje.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.