Pokaż pełną wersje : Tibia w mediach
Dr. Omader
26-04-2006, 03:55
Wszyscy zapewne słyszeliście o ostatniej aferze z Tibią w mediach. Nie wszyscy jednak widzieli te materiały, więc postanowiliśmy je wam udostępnić.
Zaczniemy od materiału, który niewiele osób słyszało. W zeszły piątek w Radiu Łódź odbyła sie audycja poświęcona uzależnieniu od gier komputerowych. Oczywiście wspomniano też o Tibii, ale to był tylko poboczny wątek.
Audycja znajduje się w naszym dziale download, oraz na Rapidshare.de (http://rapidshare.de/files/18934649/RadioLodz.mp3.html).
Jeśli nie możecie pobrać pliku z naszego downloadu ponieważ wyskakuje wam informacja o tym, iż nie wchodzicie bezpośrednio z Tibia.pl wyłączcie na chwile filtrowanie stron www w waszym firewall(tylko nie wyłączajcie całego firewalla). Czasem firewall blokuje odnośniki i dlatego trzeba tak kombinować, można też dodać nas do whitelisty, bądź spróbować na innej przeglądarce - powinno pomóc.
Pozdrawiamy Pana, który na końcu audycji bronił gier :)
Za dostarczenie nagrania dziękujemy użytkownikowi forum - Thimburdowi :)
Kolejny materiał nie znany tak szeroko, to program Telekurier z TVP3, który można obejrzeć poprzez Google Video (http://video.google.com/videoplay?docid=7032039479105679530).
Ostatnim znanym nam(i chyba wszystkim Tibijczykom) materiałem o Tibii w mediach jest nagranie z Faktów TVN. Można je obejrzeć także poprzez Google Video. (http://video.google.com/videoplay?docid=7419655416454478690)
Szkoda, że media przedstawiają Tibie tylko z złej strony, do tego traktując nas wszystkich jak ćpunów bijących swoje matki krzesłami... Żeby to oni jeszcze wiedzieli co mówią, a walą takie perełki czasami o Tibii, że ja sie za głowę łapie jak ktoś kto ma zero pojęcia o czymś bierze sie za reportaż o tym...
Ale mamy też dobre wieści, okazało się, że pare zdjęć zaginęło w drodze do nas i umieszczamy je teraz.
Lord Lobek obecnie 153 paladyn z Calmery dołączył do grona Polaków z takim poziomem. Chyba czas zwiększyć wymagania do newsa ;)
http://images.tibia.pl/images/newsy/lobek_150s.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/lobek_150.jpg)
(Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje)
Rihekel z Aurey dzielnie walczy na Rookgaardzie, obecnie ma już 46 poziom.
http://images.tibia.pl/images/newsy/rihekel_40s.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/rihekel_40.jpg)
Ostatnio się coś złego porobiło z tymi naszymi high levelami... Co który dojdzie do ścisłej czołówki to przestaje grać. Takim przykładem jest Taifun Devilry z Furory, który w zastraszająco szybkim tempie zdobył 200 poziom i niestety na 205 poziomie się zatrzymał póki co. Liczymy na szybki powrót do expienia :)
http://images.tibia.pl/images/newsy/taifun_200s.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/taifun_200.jpg)
Jeszcze około 8 stycznia miał on poziom 150... Kto wie, który już by miał gdyby nie ta przerwa...
http://images.tibia.pl/images/newsy/taifun_150s.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/taifun_150.jpg)
Jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest.
http://images.tibia.pl/images/newsy/taifun_dhqs.jpg (http://images.tibia.pl/images/newsy/taifun_dhq.jpg)
Przynajmniej za graczy nie musimy sie wstydzić i mamy sie czym pochwalić, bo profesjonalizmem mediów nie bardzo ;)
Sandrusia
26-04-2006, 05:08
Yoyo!
Teraz se na spokojnie oglądnełam te Audycje....
Kurier całkiem spoko ale za to
TVN Beznadzieja tak tam przerywa ....
Gz Advenców!!!!
Enjoy!
P.S. I'm First :o
Lol co to ma byc... Sory ze sie brzydko wyrazam ale oni jaja sobie robiom...
wedlug mnie tibia jest jednom z najlepszych gier.. a pozatym jak ktos sie uzalezni to jego problem ;] takie jest moje zdanie
Wald_Kerius
26-04-2006, 08:02
Ludzie, nie bijcie swoich matek!! Faktem jest, że Tibia może kogoś pochłonąć do tego stopnia, że już nie widzi poza nią swiata. W takich sytuacjach należy spytać: Gdzie byli rodzice do tej pory?. Taki małolat jeszcze może nie zdawać sobie z tego sprawy co robi. Ja powiem tyle, że w pewnym sensie też jestem uzależniony od Tibii ale nie do tego stopnia. W tym miesiącu nie bylu u mnie dnia bez wejścia na forum, czy bez glupiego stania przed depo. Jednak oprócz tego w realnym życiu nie widze u siebie większych zmian na gorsze. Mam czas i na Tibie i na znajomych, rodzine itp. Trzeba widzieć pewną granicę, co jest złe a co dobre.
Grubasek
26-04-2006, 08:05
Hmm, przyostrzyli troche tą gre sieciową, ale było w tym bardzo dużo prawdy.
Ale jak powiedział Paweł Pilski "...cały internet może być zagrożeniem dla jakiś jednostek, jeżeli będzie niewłaściwie użytkowany, i myśle że na tym polega problem." i tutaj skonczyłem oglądać Telekurier, bo wydaje mi się że wszystko w tym zdaniu zostało powiedzianie i według mnie takie powinno być podsumowanie.
A mi się podoba, jak ten koleś (z radiałodzi) mówi, że bloodhit w potwora może wywoływać agresję wśród graczy.
Ps. Ale zaskoczył mnie, gdy powiedział że grał w Tibię. Nie to co Ci beznadziejni TVN'owcy.
@ "Administrator Tibii"
Fajnie, że dałeś reportaż o Tibii z TVP3. Bo tego nie widziałem jeszcze (tzn. widziałem w weekend jakieś ostatnie 2 minuty, łącznie z napisami).
TVN Beznadzieja tak tam przerywa ....
Na forum jest link, z którego można pobrać wiadomości z TVN'u.
http://rapidshare.de/files/18509547/iNoThrowInYouChairNoobPlx*********** (http://rapidshare.de/files/18509547/007___TVN_24___________-_April_20_19_12_08.mpg.html)
matiz hanka
26-04-2006, 08:34
NICe:D:
:DD:
pally mikmys
omg ten reportaz tvnu mnie dowalil "chodzi o to zeby zabijac jaknajwiecej" te media zachowuja sie jak ****e robią z nas masowych zabijaków (nie przecze:p )
ale "TROSZKE" wyolbrzymiaja fakty
tomcioka
Gz dla graczy. I wspułczuje tym co pisali artykuly wychodzom na swiat skutki przemoct w domu.
Duch Guardi
26-04-2006, 08:49
teraz nawed moi rodzice ograniczyli mi czas grania z 3-4h do 2h -.-
Współczuje tej matce...to bylo prawie jak kamikaze :P LUDZIE DO JASNEJ CHOLERY NIE BIJCIE MATEK KRZESŁAMI!! http://img160.imageshack.us/img160/5329/kopiakopiaemotspkgpreviewimgsr.gif (http://imageshack.us) czasami Tibia potrafi uzależnić, ale bez przesady kurwa...sry za bluzgi ale mnie to wnerwia, jak media przesadzają... TVN! NIE MASZ CO ROBIC?? http://img160.imageshack.us/img160/5329/kopiakopiaemotspkgpreviewimgsr.gif (http://imageshack.us)
Dziutrix
26-04-2006, 08:52
afera o gre :P
znam dużo ludzi, którzy grają w Tibie i nikogo nie pobili xD
szkoda ze Tibie ukazali ze złej strony ;/
P.S Czyżby Rihekel nie był przypadkiem w Ghoul Roomie na Rooku, lub w jakim innym "niedostępnym" miejscu na RooKu? :]
Leweracja
26-04-2006, 09:05
Gz dla panow z ss, (chociaz powiekszenie nie dziala)
A co do mediow ... 1 przypadek na dziesiatki tysiecy i AFERA, rozumiem ludzie maja pusto w glowach ale kurde bez przesadyzmu
Po usłuszeniu "Patrzymy się w co syn gra, i Tibia to jedna z wielu gier sgra.... strategicznych" wyłączyłem to.
PawieOczko
26-04-2006, 09:20
TVN nie ma już o czym pisać, to czepia się Tibi. Nawet nie wiedzą o co chodzi, a gadają.
Jak już stworzy sie bohatera, który mieczem, maczugą, czy czymkolwiek innym trafia najcelniej, to można na nim nieźle zarobić ...
A ja jestem druidem i wale z różdżki Heh...
Wirtualnego MACZO uśmierciła MACZO? :P
Ćwiczenie w agresji, polegających właśnie na tych grach komputerowych, niewątpliwie wpływa na poziom agresji Nie rozumiem, co on powiedział. -.-
Chcialbym zauwazyc ze tibia to nie gra dla 10 latkow ktorzy gdzy padaja dostaja furii i niszcza wszystko co wpadnie im w lapy :angry: ani dla ludzi o slabych nerwach co tluka swoje matki krzeslami:creature: . A media widza i wykorzystuja mozemy I cisna wdodatku kity ze trzeba zabijac wszystko przez co rodzice moga sie marwic i zabraniac grac w tibie swoim dzieciom. Mialem kumpla 48 rotal pal jego stary zobaczyl ta audycje i mu zabronil grac w tibie. Ale z mediami tak jest mala akcja i gra zjechana na max
PS: chcial bym powiedziec cos chlopakowi co pobil swoja matke krzeslem
POKNIJ SIE W LEP KU***IE!!! X( :fuck:
Tukan pogromca sebka
26-04-2006, 09:36
ładnieee...w solo demon helmet questa wykonac!! :] yea..ostry zawodnik :D Gratulacje! :)
I chcialbym Cos zacytowac....:
Chcialbym zauwazyc ze tibia to nie gra dla 10 latkow ktorzy gdzy padaja dostaja furii i niszcza wszystko co wpadnie im w lapy ani dla ludzi o slabych nerwach co tluka swoje matki krzeslami . A media widza i wykorzystuja mozemy I cisna wdodatku kity ze trzeba zabijac wszystko przez co rodzice moga sie marwic i zabraniac grac w tibie swoim dzieciom. Mialem kumpla 48 rotal pal jego stary zobaczyl ta audycje i mu zabronil grac w tibie. Ale z mediami tak jest mala akcja i gra zjechana na max
PS: chcial bym powiedziec cos chlopakowi co pobil swoja matke krzeslem
POKNIJ SIE W LEP KU***IE!!!
Popieram Cie całkowicie S'hAr'K!!!!!! Masz racje! Powiem To samo: "PUKNIJ SIE W LEP KU***IE!!!
Vilgefortz
26-04-2006, 09:37
strasznie mnie wkurza punkt widzenia:"gry komputerowe to przyczyna terroryzmu głodu w Etiopii itp itd. A wogóle to gry komputerowe są narzędziem szatana!!!!"
czy to wina tibii że grał w nią jakiś 12 letni psychol?????
looool
Gollumek
26-04-2006, 09:45
po tym temacie o Tibii dalej gram ile chce xP a mama mi nie broni :D
ehm gz dla graczy ze zdjęć za ich osiągnięcia i pozdro dla Tibia.pl Team xD
Transparent Ghost
26-04-2006, 09:49
W US grają w WoW-a.
W biednych Chinach w Lineage 2.
W Japonii w Final Fantasy XI.
w Europie też w WoW-a.
a w Polsce w Tibię :]
Postać może się wylogować dopiero gdy zdobędzie kolejny etap
To zdanie mnie dobiło...
No i media zrobiły swoje - przedstawiły Tibię jako wytwór szatana, którego celem jest tylko i wyłącznie sprowokowanie dzieci do bicia krzesłami swoich rodziców... Przecież wszystko może być niebezpieczne, jeśli nie umie się tym posługiwać, nie tylko Tibia. No, ale teraz dopiero się zacznie - rodzice będą szli zgodnie z zaleceniami psychologów i będą stopniowo odcinać Tibię/komputer aż w końcu zabronią grania. Albo zaczną wynajmować ochronę która będzie czuwać nad ich bezpieczeństwem by "dziecko nie rzuciło się na mnie z metalowym prętem kiedy ośmielę się wejść do jego pokoju i poprosić by mi pomógł przy obiedzie"... Tak, to dopiero początek :(
Van_Waterflew
26-04-2006, 10:00
Qrwa jusz nie raz natknołem się na złe nprzygotowanie mediów do reportażu. Raz nawet był cytat w CD-A z jakiegoś czasopisma gdzie tam napisali że Queake to gatunek action-murder :p ach ci dziennikarze
Bofedojo
26-04-2006, 10:42
Omg... jesli sie idzie do kafejki i gada sie z dzieciakami, co maja nasrane we lbie to to wyglada jakby Tibia to bylo zloooo :o I Ci reporterzy w ogole nie byli przygotowani do tych reportazy... nic nie wiedzieli o Tibii i rzodkiewka jest superili farmazony... Zapomnieli o tych dobrych stronach Tibii, znam ludzi ktorzy przez Tibie nauczyli sie jezykow obcych (znam brazylijczyka, ktory po paru latach grania w Tibie, teraz umie gadac plynnie po Polsku).
BTW. Przez te "reportaze" facet chcial mi zabronic grac w OTSy na informatyce ;P
EDIT:
Podobala mi sie audycja w Radiu Lodz, tam wszystko bylo jasno powiedziane, a nie, ze to wszystko wina Tibii.
Tak jak Omander wspomniał ... Fakt że jeden dzieciak zaatakował matke taboretem nie oznacza tego że każdy biega z taboretem po chacie w razie awarii prądu ;], a tak sa narazie spostrzegani playerzy Tibi ;]. A co do reportaży np. TVN to lepiej bzk. babka robi wywiad z chłopaczkiem, który pierd*** o koledze który wali z axe. Podobna sensacja była keidyś z grą CS, która również ucichła po kilku dniach ;]
To nie Tibia jest narkotykem. Cały komputer/internet uzależnia. Moja mama wiedziała ze jak grałem to potrzebuje 10-15 minut zeby skonczyc i jak np. kazała mi wyłączać kompa to mówiła mi to wcześniej. Dzieciak jakiś poszedł se na dragi,starsza wyłączyła mu kompa a ten wpadł w furie. Takie coś trzeba leczyć. Za kilka dni w Radio Maryja Rydzyk bedzie mówił że tibia to dzieło szatana. Sam kilka razy opuściłem szkołe zeby pograć,ale to nie było tak,ze calymi tygodniami nie chodzilem.Wydawca Clicka dobrze powiedział-To jest celowe nagłaśnianie a to co sie stało to jest pojedynczy-patologiczny przypadek..Media muszą coś wymyślić. Zawsze musi sie coś dziać,jakieś afery i nagłaśniane ,bzdury-to normalka.
...:MiEjScE PoLsKa SyStEm SaMoWoLkA:...
Wszystko juz ogladalem. Pozostala mi jeszcze tylko audycja. Posmiejemy sie z ranca ;]
BUAHHAHAHAHA "MOJ ZIOMEK JEST KNIGHT I WALI Z AXE A JA JESTEM DRUID I WALE Z RÓŻDŻKI" BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAA ja j*bie :D tam tetro mogli by do reportarza dac ;] ale poprostu to jest smiech na sali :D
Heh, co do tvnu to n/c ;) Samych debili przedstawili. Taka mądra pani pedagog, własnego syna nie umie wychować, a za cudze dzieci się bierze...
W US grają w WoW-a.
w Europie też w WoW-a.
To grą w GW jestem odosobniony na calutkim świecie... chlip chlip....
Swoją drogą jak się przyjże tej stronce
http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Randell%20Riot
to naprawdę dużo ludzi ma problemy.......
Jaaaaaa, w faktach gosc wchodzi na forum.tibia.pl... Dobrze, ze nas nie wyzwali od dilerow, czy narzędzi szatana.
Drugi gra w CSa na mapie Aztec. Kurde, wlasnie! Zagram sobie w CSa.
Yoh Asakura
26-04-2006, 11:39
Ocenianie wszystkich graczy na podstawie felernej jednostki jest co najmniej idiotyczne. To tak samo jak ja bym nazwał wszystkie kobiety lesbijkami, bo jedną widziałem.
No to nas ładnie przedstawili 8o Teraz już widze niektórych rodziców z czosnkiem i krzyrzem nad odpalonym klijentem tibi :D Swoją drogą dromader ładny wywiadzik :p Zapewne w wielu domach stosunek do tibi i gier tego pytu zmieni się o 180% ale nie powinno tak być...tego nie można zabraniać porpostu trzeba leczyć takie przypadki jak koleśa z mojego miasta.
Tak przerywa, że oglądać się nia da....
albert pall
26-04-2006, 12:10
BRAWA DLA ADMINISTRATORA STRONY TIBIA.PL :cup: :cup:
Doskonala obrona naszej gierki. Aoni nie grali to nie wiedza czym jest TIBIA
Rinnaroc
26-04-2006, 12:11
Niektóre zdania są zarąbiste..... "Oni" mieszają Tibie z błotem. Nie grali, nie wiedzą, a gadają głupoty. To, że jeden dzieciak na xxx jest chory psychicznie, nie znaczy, żeby z Tibi robić taką sensacje. Przecież większość ludzi gra 4fun. Zdania na temat agresji są poprostu śmieszne. Ciekawe, że nieuczepili się np. gier z serii GTA, czy GodFather gdzie agresja jest naprawde pokazana "na żywo", a nie lecące literki nad postaciami...=.=' Osobiście pokazałem wszystkie filmiki, relacje mojej mamie, która wie, że grałem w Tibie i też dziwi się tym ludziom, bo u mnie takiego zachowania nie było.
Co nam jeszcze zostało ? "Pod napięciem", "Uwaga", ew. "Interwencja"...
trzeba obejżec ;p dzieks dr.o :p a wogóle spoko advance :p
Taka patologia
26-04-2006, 12:17
Wszyscy mówicie że źle jest że była taka afera a ja mówie że dobrze a dlaczego ? Dlatego że teraz połowa 12'sto letnich noobków niebedzie mogła grac w Tibie bo im Mama zabroni xD I to jest teraz tak jak wszyscy chcieli "Żeby grac w Tibie powinno się mieć jakiś ustalony wiek żeby dzieci nie psuły przyjemności z gry normalnym graczą" I teraz macie o jakieś 50% noobów mniej
Mi sie podobaja slowa policjanta:
"Nie mozemy tak generalizowac co do gier. Cały internet moze byc zagrozeniem co do jednostek, jezeli bedzie niewlasciwie uzytkowany..."
Problem nie tkwi w tibii, tylko (jak zwykle) w ludziach. Czego media oczywiscie nie raczyly zauwazyc.
Nie moge, jak ten TVN wyolbrzymia wiadomosci omg.
"mój kolega jest knightem i wali z axa". lol kto ci to zrozumie kto nie gra w Tibie ?.
Przykre że Tibia robi z niektórych agresynych ludzi, jak juz raz przestałem znowu wróciłem i teraz znowu nie gram.
Gracz Tibijski
26-04-2006, 12:34
To normalne ,że sobie troche pogramy ale nie wiem dlaczego TVN i inne media twierdzą iż jestesmy jakimiś narkomanami ....
BtW : Materialy maja zalosna tresc ^.^
Szczególnie to zdanie : "Ja gram knajtem i wale z aksa a moj kolega gra druidem."
Zaloze sie ze reporterzy zadali mu tak to pytanie aby wyszlo na to ze on i My wrzystcy jestesmy tak uzaleznieni iż mamy swój jenzyk!!
X( X( X( X( X( X( X(
Gracz Tibijski
26-04-2006, 12:37
Niektóre zdania są zarąbiste..... "Oni" mieszają Tibie z błotem. Nie grali, nie wiedzą, a gadają głupoty. To, że jeden dzieciak na xxx jest chory psychicznie, nie znaczy, żeby z Tibi robić taką sensacje. Przecież większość ludzi gra 4fun. Zdania na temat agresji są poprostu śmieszne. Ciekawe, że nieuczepili się np. gier z serii GTA, czy GodFather gdzie agresja jest naprawde pokazana "na żywo", a nie lecące literki nad postaciami...=.=' Osobiście pokazałem wszystkie filmiki, relacje mojej mamie, która wie, że grałem w Tibie i też dziwi się tym ludziom, bo u mnie takiego zachowania nie było.
Co nam jeszcze zostało ? "Pod napięciem", "Uwaga", ew. "Interwencja"...
X( X( X( X( X( X( X(
Zgadzam sie! w 100 %! Ale tu chodzi okase ...
Tak samo jak ze smiercia Papieza polaka miala byc żałoba przez 7 dni a oni gadali ciongle to samo bo miali z tego ""zniwo""X(
Teraz tak sie wnerwilem ze na gg ustawilem opis:
Oryginalnie napisane przez Aggro:
WTF JEBAC TVN >.<
Taka prawda, robią tanie sensacje.
A mnie dobiło zdanie 'Mój kolega jest knightem i wali z axa, a ja jestem druidem i walę z różdżki' ][_ ([]) ][_
TVN = :baby:
Przecież to jest śmieszne i żałosne.
Media robią coś z niczego, grają w grę, o której nie mają pojęcia.
Gdybym nie znał Tibii i wysłuchałbym TVN, kurier czy inne media, które przedstawiają tak tibię, zrozmiałbym tak: "Logujesz do gry, wchodzisz na kolejny etap, zdobywasz kolejne etapy, sprzedajesz postać i znowu od nowa."
btw: Podobała mi się wypowiedź naczelnego gazety "Click". :)
Bezpieczne dla postaci przerwanie gry możliwe jest tylko po ukończeniu kolejnego etapu.
Jak to się dzieje, że np. programiści nie zrobili tak, że można sobie zasave'ować swojego bohatera w dowolnym momencie gry i wyjść, tylko trzeba np. ukończyć jakiś poziom bo jak nie to śmierć.
Żal.pl ;)
Thimburd
26-04-2006, 13:12
Jeśli chodzi o aducyje z radia, to coś mnie zaciekawiło. Na końcu rozmawiają z psychologiem który zna się na rzeczy - co było dla mnie szokiem. Koleś mówił naprawdę mądre rzeczy, szkoda, że TVN lub TVP3 brało jakis "specjalistów" którzy nic na ten temat nie wiedzieli i gadali same głupoty. No i sorry, że nie załatwiłem jej wcześniej i macie ją dopiero teraz, ale wystąpiły pewne problemy i Drom dostał to odemnie dopiero wczoraj wieczorem. :P Pewnie jakieś wyższe siły które walczą z tą "złą grą szatana spod ręki Niemieckich satanistów" sprawiły mi takie trudności z szybkim dostarczeniem mp3. No, i teraz zacząłem inaczej patrzeć na media - widać tutaj, jak oni potrafią przekręcać, kłamać, gadać głupoty i w jaki sposób ci "psycholodzy" potrafią manipulować ludźmi. Teraz jakoś inaczej mi się ogląda wiadomości w TV. No i straciłem zaufanie do TVN.
Ciekawe czemu Ojciec Imperator jeszcze nie zakazał gry w Tibię. Ale to raczej dobrze, bo ja nie chcę tracić kompa albo wisieć na szubienicy w centrum miasta :P
"Mój kolega jest knightem i wali z axa, a ja jestem druidem i walę z różdżki"
Media zawsze się czegoś czepią żeby wyszło na wierzch. Ja już gramrok a się tak nieuzależniłem i nie mam zamiaru. :) B)
Cale to zamieszanie w mediach olalem z gory na dol ;] to ich problem nie moj...
W kazdym razie wielkie gratulacje dla redaktora Clicka i "Administratora Tibii" (to mnie rozwalilo hrhr) Bartosza Przyszlak(a)[Srry Drom..Nie bij mnie, ale nie wiem jak odmieniac twoje nazwisko]!!
Pior'firebladde
26-04-2006, 13:59
Cale to zamieszanie w mediach olalem z gory na dol ;] to ich problem nie moj...
Tak trzymaĆ!! tak trzymać.... jestem tegosamego zdania co TY
dr.om onu muszą sie czymś zająć te medja zamiast pużczać filmy puszczają jakieś idjotyczne programy.... ale już 16 lat w pl. można przywyknąć :P
Siemka, ej mam pytanko, w tym mp3 , pod koniec profesorek mowil, ze jakis gracz "Fatality" jest podobno najlepszy ;] wie ktos w jakie on gierki gra? moze ma swoja stronke internetowa? poda ktos? albo zna jakies szczegoly o nim?
A ja sie bede powtarzac do bólu :P W te wakacje tibia bedzie brechtana jak Codename panzers a za rok okaze sie ze ma wiecej uzytkownikow z polski :P
W chinach ktos umarł przed kompem i nic z teog nie zrobili... w polsce znerwicowany dzieciak pobił matke idiotke i odrazu tibia=smierc xD tylko w polsce takie fixy, a co do demon helmet solo << RESPEKT >>.
PS. jezeli te kupki czerwonych pixeli to brutalnosc to niech sobie dziennikaze z TVN ( Złoooo :P ) pograja w D2...
@edit po obezjzeniu materiałow napizse jeszcze
Konrad Kępa - Powinien raczej grac w smerfy niz w tibie -.-....
Tvn i Tvp 3 upadły jeszcze nizej niz zawsze były xD. a całe zamieszanie mam w dupie poniewaz moja mama umie myslec i na pewno nie da sie przekonac Tefałuenowi i Tvp :P. Aha jeszcze niektore wypowiedzi naprawde mnie załamały... mam nadzieje ze te "materiały" telewizyjne nie wyjda poza kraj bo nie bedzie mozna mowic na tibi " PL ?" " TAK "
TVN Rox :P a te wypowiedzi pierwsza klasa :D "...Wylaczyla Komputer i nieswiadomie usmiercila wirtualnego macho, tym samy prawie wydala na siebie wyrok..." <-- Hunted ?? "..Kolega jest tym no knightem i wali z tego axa a ja jestem tym.. druidem i wale.. z rozdzki.." <-- Ktory masz lvl 8 ?? co za profesjonalisci ;) powinni robic wywiady z ludzmi ktorzy maja minimum 50 lvl bo ci raczej sie znaja ;)
Jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest. <--- Nemtor tez juz robil DH solo przed Taifunem bodajze ;)
~Mine PL rox :D~
~English tez zreszta ;)~
Toowreck
26-04-2006, 14:47
najlepsza jest scena z artykulu tvp3 jak typek pada na berku ;)
gargamiel11
26-04-2006, 14:49
gz odpowiedź w radiu rozjaśniłeś im umysły
Afff przez jednego psychola taki syf :|...
Vilgefortz
26-04-2006, 15:03
hehehehe-już to widzę międzynarodowa afera "naród niemiecki wypaczającą psychikę grą tibia chcą zniszczyć świat i rożpocząć IIIwojnę światową. trzeba zniszczyć Tibię!!!!"
Hegemmon
26-04-2006, 15:11
Jeśli chodzi o materiał z TVP3 to moim zdaniem na uwagęzasługuje jednie wypowiedź tego filozofa, który chyba jako jedyny dokładnie zobrazował ten "problem". No jeszcze na uwagę zasługuje wypowiedź naczelnego "Clicka".
Patologia patologią, ale szukanie problemu w narządziu, to nawet nie można nazwać tego pójściem na łatwiznę, to jest próba rozwiązania problemu nie badając zagadnienia. Innymi słowy- amatorszczyzna.
Nie rozumiem czemu oni tak się czepiają faktu, że można zabić posać innej osoby, to pzecież nie jest atak fizyczny tylko wynik jednej z podstawowych stron ludzkiej natury- rywalizacji. To, że niektóre parapety widzą w tym coś więcej to wynik ich JUŻ uszkodzonego mózgu.
PS. Drom i znowu nie dałeś zdjęcia z moim advancem..... już cię nie lubię :P
Siemka, ej mam pytanko, w tym mp3 , pod koniec profesorek mowil, ze jakis gracz "Fatality" jest podobno najlepszy ;] wie ktos w jakie on gierki gra? moze ma swoja stronke internetowa? poda ktos? albo zna jakies szczegoly o nim?
No zawsze jak gadają o grach to dają przykład że to najlepszy gracz na świecie. W co jest najlepszy to do konca nie wiem. Wiem ze kiedyś na MTV leciał jakiś program i Fatality wygrał jakiś międzynarodowy turniej w Unreala. To ze jest dobry w strzelanki np. znowu nie oznacza ze w każdą gre bedzie zaj*bisty.
Hunter Of Mystery
26-04-2006, 15:42
Zrozumcie! Do matek takze kieruje te wypowiedz! To jest nauczka dla naszych rodzicow, nie dla nas. Zeby nie my przestali grac w tibie, a to oni nam nie moga przerywac!:p Juz wyobrazam te kartki na drzwiach "Uwaga! Wejscie grozi obciem krzeslem/pretem/kijem/niewazne! Jesli nie wierzysz to przeczytaj artykul podany ponizej!"B) :evul: A tak serio to moja mama nie czyta gazet... wiec nie wie o co chodzi... Powinni sie razej przyczepic do SSS czy GTA:SA...
Gracz Tibijski
26-04-2006, 16:19
Zrozumcie! Do matek takze kieruje te wypowiedz! To jest nauczka dla naszych rodzicow, nie dla nas. Zeby nie my przestali grac w tibie, a to oni nam nie moga przerywac!:p Juz wyobrazam te kartki na drzwiach "Uwaga! Wejscie grozi obciem krzeslem/pretem/kijem/niewazne! Jesli nie wierzysz to przeczytaj artykul podany ponizej!"B) :evul: A tak serio to moja mama nie czyta gazet... wiec nie wie o co chodzi... Powinni sie razej przyczepic do SSS czy GTA:SA...
Spoko! Przyczepia sie i do Sa ^.^
Potrzeba żródła dochodów co nie? -.-":p
Rayman1994
26-04-2006, 16:19
W Faktach ten gostek co mowil o ze jego kolega jest knightem i wali z axe
doprowadzil mnie do smiechu . On powiedzial Moj kolega akurat jest knajtem i wali z axa . LoL . Powinno byc tak . oj koleka akurat jest najtem i wali z ax.
Polacy , polacy K jest nieme przed spolgloskami .
A co do bicia matki to juz przesada . Ludzie uzaleznieni powinni byc zamknieci w klatkach =P. Tibia ma grafike do dupy (tak sie wyraze) ale jest w niej cos co jest piekne !
oby akcja telewizji zablokowala naplyw nowych graczy do tibi.....
omg ten reportaz tvnu mnie dowalil "chodzi o to zeby zabijac jaknajwiecej" te media zachowuja sie jak ****e robią z nas masowych zabijaków (nie przecze:p )
ale "TROSZKE" wyolbrzymiaja fakty
LoL to Ci chyba w mediach nie będą mówić, że w tibi chodzi o Bicie lvli i trenowania skilli :P, tak jak tam koles mówił, że jego kolega wali z axa a on z rózgi/rózdżki :P
Btw GZ
Trichondrius
26-04-2006, 16:51
Gdyby wszyscy byli nałgowcami ,to by było załozone forum "Zjazdy na TVN i TVP3" , i codziennie ludzi z krzesłami albo toboretami szli donich ich pobić bo oni sa knajtami i wlalą z sfortuw i axe a ich koledzy sorci by walili z rotuw (LoL!).
W obu wypowiedziach niesłyszałem pytania (czegokolwiek w tym stylu) o dobrych cehach tibi ,ciągle tylko ,tibia zła ,ludzi grają w nią żeby kase zarobić ,tibia zła itd....
A co do adv. :P
GraTz dla sorka który zrobił solo ten quest ;] i dla innych też xD
ps. Mało osób wzróciło uwage na advance ,większość tylko na akcje "tipia złaa.." :)
ech te media zawsze potrafią odwrócić kota ogonem, TVN był żenujący wzieli chyba największych kretynów z cafejki albo kazali sie temu gościowi wypowiedzieć jak idiota bo przecież to niemożliwe żeby normalny człwoek mówił w ten sposób i takim językiem. TVP 3 nie obejrzałem całego ale te ceny na allegro (od kilkuset kilkutysięcy złotych) były lekką przesadą, poza tym pomysł że można sie wylogowac dopiero po wbiciu poziomiu jest zabawny pomyślmy ile by musaił grać EO. nie ma sie czym podniecać za 2 tyg znajdą sobie inny cel ataku. Ta historia nas uczy żeby na to co pokazuje sie w mediach patrzeć z przymrużeniem oka
ps.jaka piękna wiosna za oknem, a ja siedze w domu, w pokoju, nie jem, przestałem spotykać sie z dziewczyną, z kumplami bo mam mature,czy jestem uzależniony??
Instrumentum Diaboli
26-04-2006, 16:57
"Kolega yyy gra knajtem i yyyyy wali aksem a ja yyy jestem druidem i wale z yyy rozdzki"
OMFG Rotfl, ci ludzie z tv to imbecyle jednak. Ja nie widze problemu w tibii, pogrywam sobie spokojnie, chodze do jednego z najlepszych liceow w miescie i mam czas na imprezy/dziewczyny/sport/nauke. Nie rozumiem, czemu w taki sposob gadali o tibii, fakt faktem duzo wsrod graczy "maniaczy" totalnie, ale sa tez ci normalni, ktorych taki bullshit obraza/rani etc. etc. Nie czuje sie z powodu tych raportow urazony, poprostu usmialem sie i tyle...
PozdR
Yours,
Hecate Gorgo
A jak jakiś dzieciak wyskoczył z okna bo myślał że pokemonem jest..X( tez jednostka.Gadali gadali i przestali z Tibią pewnie też tak będzie, albo matki strzeżcie się:D
Media rzuciły się na tą tibie jak wklęsły pies na mieso.Nie wiem co w niej uzależnia.Dla mnie jest NUDNA.Ciekawe czemu nie rzucaja sie na world of warcraft ktore jest bardziej uzależniajace.
Moim zdaniem (tylko i wyłacznie moim...) bardzo dobrze, że ktoś w końcu zaczął sie interesować Tibia mam na myśli uświadomienie młodych ludzi oraz ich rodziców o tym do czego może doprowadzić nie pilnowanie syna\córki przez sprawdzanie co robi na komputerze czy też raz w roku szkolnym przejść się do szkoły i sprawdzić godziny nieusprawiedliwione...
Gratz lvli, ale czemu przy tym "solo" DH quescie jest jakis dialog a nie ma uderzeń?:>
Dragonit
26-04-2006, 17:26
A jak jakiś dzieciak wyskoczył z okna bo myślał że pokemonem jest..X( tez jednostka.Gadali gadali i przestali z Tibią pewnie też tak będzie, albo matki strzeżcie się:D
OMG
Co do tematu:Tvn jest sux,ktoś kto nie zna tibi mogłby po tym artykule pomyśleć,że tibi chodzi o masowe killowanie wszystkiego,że przez nią nie można nieraz przestać grać przez 10 godzin bo moze zginąć nasza postać oraz o to,że przez to dzieci stają się zabójcami,a tibia to najbrutalniejsza gra na świecie.LOl,nei cche tego nawet komentować.
Ten kolo musiał mieć nieźle pomieszane w głowie żeby stołkiem za*****bać matce za deda w Tibii. Gz dla tego kolaX(
Według mnie to jest najwieksze oszczerstwo na temat Tibi. Gadajom o czyms o czym g***o wiedzą. Moja stara obejrzała tom audycje, i teraz jak gram jawsze znajdzie mi jakoms robote zebym niegrał X( .
To tak samo jak z tym japoncem co umarł jak grał w wowa. Tylko że szkoda że media nie powiedziały że był uzależniony od anfy i jego organizm był w 90% zniszczony X( .
Do wszystkich co sie na tym g***o znajom! X( jak jakis palant, jeden z 200000 ludzi co w to grajom zacznie okładac starom krzesłem to nie zanczy ze tibia to dzieło szatana i ze to trzeba spalic!! X( .
Juz u mnie w szkole dyra chodziła na zebraniach po szkole i pie****liła jakies farmazony ze to naług i teraz w szkole nawet na tibia.pl nie morzna wejsc!! X(
P.S. Gratz Advancow:cup:
Unreal Tournament ( w mtv made byl cały program o nim)
Tak trzymaĆ!! tak trzymać.... jestem tegosamego zdania co TY
dr.om onu muszą sie czymś zająć te medja zamiast pużczać filmy puszczają jakieś idjotyczne programy.... ale już 16 lat w pl. można przywyknąć :P
Kup słownik ortograficzny lub kliknij czerwony krzyżyk w twojej przęglądarce.
DOBRZE ZROBIL ja bym ją walną jeszcze raz ale tym razem thunder hammerem:D.Oglądałem to grając w tibię i przez to zginąłem!! Już szykuje atak terrorystyczny na TVN!! Aha , według mnie norma grania w tibie to 18h-20h a jak grasz więcej to dopiero jesteś uzależniony.Zresztą koleś się w*****ł i j***ą odruchowo starą krzesłem.
Respekt dla pana z Clicka i pana filozofa, chyba jako jedyni w całym tym materiale z TVP3 wiedzieli o czym mówią...
najbardziej dobijająca jest zupełna amatorszczyzna tych audycji, szczególnie ten dziennikarz z TVP3 mnie dobił, się naoglądał "Pod napięciem" i mu się zdaje że umie prowadzić dyskusje >.<
Co do pierwszej audycji, "gracze identyfikują się z postaciami które tworzą, szczególnie w grach typu rpg np. Diablo, WoW", sorry bardzo ale jak ktoś indentyfikuje się ze swoją postacią z Diablo to mi go szczerze żal ...
a najlepsi są z tym "administratorem gry tibia" <sciana>
Ps. nie ma to jak pokazać esencję -> 1levelową postać chodzącą po rooku 0.0
Wielu mówi tu o tym że sens gry został źle przedstawiony w tej bądź co bądź krótkiej wypowiedzi. Zastanawia mnie więc jak wy, geniusze opisalibyście sens Tibii w równie krótkiej wypowiedzi jak chociażby ta TVN'owska
"jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest."
Na pewno nie ;) Konda zrobil to dobre pol roku temu solo :)
D Rookmaster
26-04-2006, 18:36
Nie no, 3majcie mnie. Czemu się oni tak na to uwzięli???
Czy nie powinni powiedzeć najpierw o jakiś grach typu GTA, postal itd...???
Przecież tam to normalnie ludzie serio świrują. Słyszałem że tacy kolesie "zainspirowani" jedną z takich gier zabili kolesia, ukradli mu samochód, po czym pędzili nim 150km/h przez miasto. W Tibii nie ma przecież mordobicia.
Ludziom ni leci z uszu krew. Zresztą sami wiecie jak to jest.:D
Co to tych co tam grali:
-Jeden kolo miał włączonego lighthacka.
- Inny miał włączone forum. Będziemu sławni!!!:cup:
- Zaś w telekurierze była kolesiówna co chyba z niewiem którym lvl czarodzieja była w orc forstres i poszła na zerka który wzią ją na 2 hity.
(ciekawe jak doszła tak daleko:D )
Razzor Hunter
26-04-2006, 18:42
Moze ktos dac audycje z radialudz do ściągnięcia bo bardzo chciałbym posłuchać. A to co jest w newsie juz mi nie dziala tzn nie da sie ściągnąć.
P.S. To z TVN'u mnie dobiło:
chodzi o to by zabijać jak najszybciej i jak najwięcej, ][_({})][_!
Jak ten kolo mówił "Mój kolega wali z axe" to jakby mówił że kogoś zgwałcili!;] Ludzie, to tylko gra, a tvn to wyolbrzymia...wielki minus dla nich....
hehe nieźle sie uśmiałem z tego kurieru....coza wiocha...podróba pod napięciem z wroną....teksty ze "nie moze wyłączyc gry bo jego postac jest bezbronna więc musi grać dalej"8o coza bzdura
co do stwierdzenia ze tibia=narkotyk raczej traktujmy to z przymrózeniem oka...fakt ja duzo gram..c.zasem nawet bardzo duzo...ale jak padne to trudno....wszystko jest do odrobienia.
teraz np mam duzo nauki.....i włącze sobie te tibie...ale szczerze mówiac mi sie nie chce w to grać....nic sie w tej grze nie zmienia....tylko ciagle włączysz forum i "wojna na kyrze" "wojna na antice".....wojna srojna kurde....
szczerze mówiac nawet śmieszy mnie to..szczególnie gdy patrze na ręce mojej postaci...dwa takie chamskie kikuty które sie ruszają do przodu i do tyłu:D
weźcie kurde...tosz to parodia:D:D:D:D
Jak ten kolo mówił "Mój kolega wali z axe" to jakby mówił że kogoś zgwałcili!;]
looool ,racja...jakby mu ktoś gwint zerwał:D
zwiastun ciemnosci
26-04-2006, 19:34
Więc grałem w tibie ponad 2 lata :) zacząłem w grudniu 2003 roku :P i jakoś nie widze u siebie żadnych zmian...
Straciłem tylko zaufanie do TVN, myśle że to przesadne demonizowanie gierek komputerowych jakimiś zmyślonymi "faktami" ale też własnie takie Reportarze mogą zdenerwować ludzi i spowodować agresje.
w tibie w całej polsce gra 10 tys. osob lub nawet więcej, i właśnie te osoby będą podchodzić teraz na wszelakie tematy poruszane w "Uwaga" itd.
bardziej sceptycznie, doszukując się kolejnych kłamstw TVN'u.
A Tibia nie ponosi żadnej winy za to że jakiś idiota stłukł swoją matke...
Winę ponoszą ludzie, i w pewnym sensie Matka ofiary,
mogłaby uprzedzic/powiedzieć że zaraz wyłącza i ma dzieciak odejść od komputera, a nie poprostu brutalnie wyłączac komputer...
Idiotom nie powinno się dawać dostępu do gier komputerowych wogóle.
Wszystko co nas otacza może być niebezpieczne w nieodpowiednich rękach...
podobno nawet kartą można zabić (Mythbusters: BUSTED)
A ten Konrad w Kurierze (to dziecko) jest normalne, ktoś przedemną powiedział żeby się schował, więc niech teraz powie czemu tak powiedziałeś?
żeby zabłysnąć? Ten dzieciak odpowiadał jasno i klarownie na zadawane mu pytania, oraz pokazał Tibie inaczej niż reszta ludzi, którzy chętnie po obejrzeniu tych kłamstw chcieliby Stephana Volgera na stosie spalic.
a ta babcia "ja nic nie mogje robic bo syn dorosły je, tylko przepedze bla bla bla" N/C
hehehe pozdrowienia dla "zioma" ktorego kolega gra "knajtem i wali z axa" a on sam gra druidem i "wali z rozdzki" rofl : p
Chetszot
26-04-2006, 19:49
Oglądałem tylko TVN i TVP3. W zasadzie po TVNie nie spodziewałem się niczego innego - oni zawsze MUSZĄ jkaieś bzdety napisać. A ten koleś "ja.. walę... z axe..." po prostu odpowiedział na pytanie pani redaktor -.- To, że jego słowa były zrozumiałe w zasadzie tylko przez młodych, to był błąd Faktów (o ile 'naciąganie liny można nazwać Faktami -.-).
A propos TVP3 to całkowicie się zgadzam z redaktorem Clicka. W zasadzie to tylko ON streścił i przedstawił "problem" z Tibią, czy Internetem. Zgadzam się z tym Panem w 100%.
Magik van Kamikadze
26-04-2006, 19:52
Zacznijmy od tego ze matka mu sama pozwolila grac i nawet kupila mu kompa + neta a jak mnie rozbowilo ze postac zostaje bez opieki w swoim swiecie czy ten koles nie myslal i tekst postac zyje w swiecie magi i miecza:D wymiata a czy kilka tyliecy to sa 2??
To moze lepiej grac w tibie niz palic pic itp
aa ta bebka pani profesor czy tam psycholok mowi "probobujemy skonktaktowac sie z rodzcami czy nie ma problemow itp" <---- za przeproszeniem g00w%o prawda
jelenie do lasuu!!!
oklaski dla tej MAMY :D:D:D
PS narzekacie zze taajfun malo expi moze ten chlopak to on (bez urazy:D)
hehehe pozdrowienia dla "zioma" ktorego kolega gra "knajtem i wali z axa" a on sam gra druidem i "wali z rozdzki" rofl : p
Omg... a jak miał powiedzieć? przecież "Fakty" w większości oglądają dorośli którzy tylko wiedzą, że Tibia to gra, albo wogule nie wiedzieli aż do tego reportażu...
Zaś w telekurierze była kolesiówna co chyba z niewiem którym lvl czarodzieja była w orc forstres i poszła na zerka który wzią ją na 2 hity.
(ciekawe jak doszła tak daleko:D )
To nie było OF tylko zamek koło AB ;]
PS narzekacie zze taajfun malo expi moze ten chlopak to on (bez urazy)
Yeah. Wiesz co możliwe ze to prawda :P. Gdyby padł 10 level to by raczej sie tak nie wkurzył. No ale inna sprawa:/ Gdyby padł taifun to by matka dostała chyba od każdego z ownerów.... Nie wiadomo czy by krzeseł w domu starczyło ;]
zmieniam swój podpis:D
(na mój kolega jest knajtem i wali z axa a ja jestem druidem i wale z różdzki)
KhazarOne
26-04-2006, 20:35
Moim zdaniem Tibia rzeczywiście działa jak narkotyk. Jeżeli ktoś w nią gra i twierdzi że ktoś się uzależni to jego problem....to on sam jest już uzależniony!!! Te info z mediów dają wiele do myślenia. I to nie jest jakies show, ale tak się dzieje. U mnie na podwórku kumple sie kłócą, bo jeden ma lepszą postać a drugi gorszą. Jak kumpla shackowali to prawie kompa za okno wyrzucił....to normalnie nie jest.... Gram ze 3 tygodnie i w sumie to ta cała tibia mnie nudzi.......lipna grafika (lepsze były pierwsze Pac-Many :P)...w kółko tylko expienie.....żeby tylko być lepszym...i po co to? tak wiem, satysfakcja.....z czego?....osobiście wolę coś z dobrą grafiką i fabułą (MAFIA RULEZZZ). Moja postać to sorc obecnie 18 lvl ........ miałem 19 ale mnie sprzątnęło....i od tamtej pory mnie ta gra znudziła.....mama mi tylko awantury robiła że siedziałem do północy przy kompie.......ostatnio zacząłem nawet używać programu, który gra za mnie (zeby szybciej lvl zdobyć wyższy) i po hu**a mi to?! To nawet Diablo II jest milion razy lepsze. Jeszcze tan PACC...kto przy zdrowych zmysłach wyrzuci 300zł/rok tylko po to żeby se pograć z ulepszeniami w beznadziejną gierkę....Lineage II ma grafe przynajmniej lepszą......i ma darmo serwery. Wiem że zaraz milion ludzi mnie skrytykuje ale co tam, wyrażam swoją opinię. Gra w tibie to marnowanie czasu a nawet życia (jak sie gra kilka lat?!) swojej postaci nikomu nie oddam, bo nie przyłożę ręki do tego żeby ktoś swoją własną matke zabił z powodu beznadziejnej gry. Wczoraj kumpel tak się wściekł że go zabiło, że tak sie ze mną pokłócił, że (echh szkoda gadać). Powiedzcie co z tego macie oprócz satysfakcji, że macie wysoki level???????? Tibia to lipa bez fabuły, sensu i dobrej grafiki (ojoj oczy!) ..........to jest moje zdanie......AAA!!! i przestaję w to grać!!! Jest wiele ciekawszych zajęć (i gry na kompa też są ciekawsze!).....
Usuńcie to o Taifunie ze jako jeden z pierwszych czy tam jako pierwszy wykonal DHQ solo możliwe ze wykonal Solo ale znam osoby o 50lv mniejsze ktory tez tego dokonaly!!!
Razzor Hunter
26-04-2006, 21:06
Możecie dac nowego linka czy tam rehosta do audycji o tibii radio ludz?
coraz więcej Polaków znajduje się w czołówce :) to jest bardzo pocieszające i miejmy nadzieje, że zmieni to wizerunek z Polaka - Nooba na kogoś lepszego ;) a co do tych artykułów...jak to powiedział któryś moderatorów, że tylko szczyle sie uzależniają od gry..zbyt dużo koloryzują w TV :P Polacy trzymajcie tak dalej z lvlami ^^
Gollumek
26-04-2006, 21:20
W US grają w WoW-a.
w Europie też w WoW-a.
ehhh -.-' czy ty myślisz że ludzie nie grają w polsce w WoWa??
ja naprzykład gram w Tibie, w WoWa i w Lineage II :P
Piotrek Marycha
26-04-2006, 22:26
moje radosne rechotanie z tych reportaży przerwał brat który stwierdził że ze mna bedzie to samo - rozesmialbym sie jeszcze bardziej gdyby on tego nie powiedzial na serio ;////
a tak na temat tego artykółu to wyolbrzymiają za bardzo! postacie za kilka tys złotych?? ;/ ja najwiecej na allegro widizalem postac za 900 zl....
tak poza tym to chyba i tak dobre statysyki? tlyko jeden psychol na cała polske?
Venderer
26-04-2006, 22:49
"Jakrze Łoni mogą łobrażać mojego bożka jakim jest tibia!? CHCOM KSZESŁEM ŁOBERWAĆ CZY CO?!"
Jak zwykle dziennikarze zrobili z tego wielką afere bo jednemu dzieciakowi odbiło -.- To, że ma nasra**e w głowie to raczej jego wina, a nie tibii...
Jakby głębiej przestudiowali psychikę matki która zabiła pięcioro swoich dzieci, pewno by odkryli, że gdy miała 27 lat to zagrała raz w Quake 2 i przez to miała uraz psyhiczny! Ale by była afera!!!
Ciekawe czemu nie zrobili negatywnego artukułu o modzie na dżinsy <lol2>
Jak to bywa w świecie mediów ;) gdy artykuły o tibii przestaną ludzi interesować to pieski żucą się na coś innego...
Osobiście jestem uzależniony, ale nie od Tibii tylko od komputera. gdyby nie tibia to grywałbym w coś innego, więc ten artykuł powinien być ogólnie o grach komputerowych...
Usuńcie to o Taifunie ze jako jeden z pierwszych czy tam jako pierwszy wykonal DHQ solo możliwe ze wykonal Solo ale znam osoby o 50lv mniejsze ktory tez tego dokonaly!!!
Żal 69 widziales co tam pisze "pierwszy sorc ktory solowal dh Q " a moze ty nie wiesz jaka jest roznica miedzy sorcem a palem -.- ;(
Gzz advencow
A co do mediow to N/C bo tylko sie mozna wrwwic
Daviss13
26-04-2006, 22:54
Taaa...Tibia i Narkotyk Oni Myślą że ci którzy grają w tibie to ćpuny??eh...ja tam gram i nie jestem ćpun...:D Cytuje Goscia z TVN ,,yyy Mój Kolega jesst knajt i wali z axe a ja jestem druid i wale z różdżki"...LOL:baby: 8o
Quezacoatl
26-04-2006, 23:16
Jak widać reportaże przedstawiają gry mmo i mmorpg jako czyste zło z Tibią na czele.
Chciałem zauważyć, że jednak nie wszystkie dzieci, które grają w gry sieciowe, nawet takie jak Tibia, muszą się uzależnić.
Minimalizowanie problemu do Tibii, jest bezsensowne. Są tysiące gier, które potrafią jeszcze bardziej uzależniać. Ale co najważniejsze, jeżeli człowiek jest słaby/głupi, to może się uzależnić nie tylko od dosłownie każdej gry, ale też od czegokolwiek innego.
Macie cegłę?
Kurde a co ma to że ludzie grają w Tibię? To że jakiś 16latek prawie zabił matke krzesłem za to że wyłaczyła kompa? Że jakiś kolo nie kontaktował ze światem przez kilka dni? TO JUŻ TAKŻE WINA RODZICÓW BĄDŹ OPIEKUNÓW!!! ONI WYCHOWUJĄ SWOJE DZIECI!!!
Oni ciągle mówią o nałogu itp. ale niech spojrzą na to z innej strony:
- Dobrze że o tym powiedzieli - zarabianie. Przeciętny pracujący polak zarabia średnio 1500zł. miesięcznie, a grając tak przez miesiąc można tak mówiąc "załatwić sobie samemu prace" i nieźle zarobić. Robisz postacie, zarabiasz.
- Nauka. Można się wiele nauczyć. Jak choćby języka angielskiego a im bardziej znasz angielski, im więcej się komunikujesz po angielsku tym bardziej masz większe szanse na wyjazd za granice, szukać pracy.
Do tych punktów komentarz: A POLACY NARZEKAJĄ NA BEZROBOCIE W KRAJU!!! NA BIEDE!!!
Następna sprawa. Dlaczego akurat Tibia? Istnieją gry jeszcze brutalniejsze gdzie zabijają się byle czym, gdzie występuje pornografia, gdzie są nieocenzurowane słowa itp. TYM NIECH SIĘ ZAJMUJĄ BO PRZESTĘPNCZOŚĆ BIERZE SIĘ Z GIER TEGO TYPU!!!
Ale żeby nie było joł, musze przyznać, że w tą gre powinno się grać od jakiegoś wieku. Ta gra jest dla mądrych ludzi! Jeśli stałeś się niewolnikiem, WALCZ Z TYM! NIE PODDAWAJ SIĘ!!! WSZYSTKO JEST MOŻLIWE! JEŚLI NIE POTRAFISZ SPRZEDAJ BĄDŹ DAJ ZAUFANEMU PRZYJACIELOWI!!!
W sumie fakt, że niektórzy grają w Tibię lub inne gry z potrzeby a nie dla rozrywki.
I też uczepili się tej Tibii jak żep psiego ogona jakby innych gier nie było.
Że jakiś "normalny inaczej" uderzył swoją matkę z powodu gry to z tego powodu robią rozgłos na całą Polskę.
No i jeszcze wciskają ściemę ludziom, którzy nie mieli kontaktu z tą grą.
BTW. Ten ziom co mówił, że jego kumpel jest knightem i że wali z axa było najleprze. :d
BTW 2. Ziomek z Clicka też dobrze gadał :P
Tak przerywa, że oglądać się nia da....
~a więc po prostu trzeba poczekać aż sie zbuferuje, wczyta na RAM nasz filmik, tak jak na www.maxior.pl , ale do tematu... ;)
Ja przestałem grać w tibie.... bardzo dawno temu, mam 14 lat(ek) i zajmuje sie kodeniem (czyt.programowaniem) na razie w niczym :P ale tak 'often' to w c++ w innych nic konkretnego nie umiem. Bardzo mnie zaszokowało wszystko, przeczytałem cały wątek na forum, [best shok > pamiętam passy na forum :D] i jest ok. 3h at night i moge nie zkładać dobrze zdań ;) ja jestem generalnie uzależniony od kompa, wcale nie od żadnej żeczy którą się obecnie zajmuje. Przeciwnie - jestem takim noobkiem któremu sie nudzą po jakimś czasie... nie chce tu użyć słowa GRY bo to nie prawda, generalnie WSZYSTKO. Oglądnełem i posłuchałem całego materiału i pomyślałem żeby troche napisać tu soft-offtopa i mam nadzieje że nie skasujecie :evul:. Niech ktoś dobrej woli powie, jak ściągnąć filmy, bo mi sie niechce kombinować już dziś. Chyba zaczne po tej aferze "robić" bunt... @ (http://forum.tibia.pl/www.stoptokiohotel.prv.pl)X( [otwieram oczy, o czym to ja pisałem?] Ktoś słusznie zauważył że grających jest bardzo dużo, co może wpłynąć na TVN (nie sądze że na TVP3) ale jak tu sie wiele ludzi śmieje z TV to zauważcie z czego... z żeczy o grze, a nie takich o agresji itp. Żeczywiście, ja też na nich leje i chętnie bym im podrzucił bombe :] ale co do uzależnienia to moja matka dobrze powiedziała ostatnio [nie wie wogle o tej afeże] że ćpun też powie że on jakby chciał to by przestał, że pijak sie nie przyzna że jest uzależniony. Myślicie "jakbym chciał to bym poszedł pograć w piłke - taki słoneczny dzień - ale ja wole grać w Tibie. ALE jakbym chciał to bym poszedł". Zachęcam do reflekcji (najlepiej przed snem - w łóżku - tak to nie ma czasu :p). Oczywiście to nie wszyscy są tacy, ale większość, bo tacy ludzie to nie maniacy (tacy NORMALNI maniacy zarywający nocki i uciekający z budy, a nie 1 przypadek down'a tamtego) tylko spędzają dużo czasu i myślą że są wolni... żeby to sie odniosło do CIEBIE to trzeba piisać w 1osobie, ale już wogle sie gubie w tym co pisze i prosze NIE KASUJCIE tego brutalni admini... :). Przeplatam te zdania, może jutro modyfikuje posta. X( co powiecie na... strajk? chciałbym, żeby w mediach zaistniał opór przeciw tym nOObom z TVNu B) Tylko to nie mogą na to odpowiadać takie same nOOby grające w tibie (to nie do CIEBIE :)) tylko lepiej Team tibia.pl . Zachęcam do robienia antyblogów przeciw TYLKO tej sprawie, bo tak to nikt nie będzie ambicjii pewnie [ja nie miałem NIGDY bloga] ustawiajcie linka do tego wątku na gg, i inne takie. Chciałem zrobić se farme, no więc :
http://www.boomspeed.com/egraphics/18467.gif (http://www.pickle-green.com/egraphics/main.php?id=eggs) http://www.boomspeed.com/egraphics/29485.gif (http://www.pickle-green.com/egraphics/main.php?id=eggs) http://www.boomspeed.com/egraphics/79735.gif (http://www.pickle-green.com/egraphics/main.php?id=eggs) http://www.boomspeed.com/egraphics/89762.gif (http://www.pickle-green.com/egraphics/main.php?id=eggs) http://www.boomspeed.com/egraphics/97623.gif (http://www.pickle-green.com/egraphics/main.php?id=eggs)
done :p
zapraszam na:
www.haxite.org (http://forum.tibia.pl/www.haxite.org)
www.prizee.com (http://forum.tibia.pl/www.prizee.com) jak coś to by było miło że Topek wam polecił
www.tokiohotel.fanclub.pl (http://forum.tibia.pl/www.stoptokiohotel.prv.pl) jak każdy ja też jestem trendy i kocham TH
pozdrawiam Modków serdecznie i kolejny raz prosze o nie kasowanie tego :cup: pozdro dla Tytanii, mój MACHO nazywa sie polishtopek i jest zrookowany :D mam żeczy inno postacio na Tytanii, jak ktoś chętny to click (gg:7952127)
narqa
Ehh...
TVN - oni od dawna robia takie reportaze bo brak im pomyslow i czyms sie ratuja...
Radio Lodz - omg... ten prowadzacy to powinien wyleciec z roboty nie robi sie audycji o czyms o czym nie ma sie bladego pojecia, az wstyd mi ze on z Lodzi. Jego zasob wiedzy (o tibi) i umiejetnosc wypowiadania sie pozostawia wiele do zyczenia. Osobiscie bal bym sie mu powierzyc zadanie roznoszenia ulotek.
Co do uzaleznien psycholog mowil dobrze mozna sie uzaleznic od wszystkiego.
Idac tropem ze tibia jest zla bo 1-den deb.l na okolo pare tysiecy grajacych pobil matke krzeslem, powinno sie zakazac jazdy samochodem bo z tego co mi sie wiem codzinnie ginie dosc sporo osob pod kolami.
zwiastun ciemnosci
27-04-2006, 09:01
Moim zdaniem Tibia rzeczywiście działa jak narkotyk. Jeżeli ktoś w nią gra i twierdzi że ktoś się uzależni to jego problem....to on sam jest już uzależniony!!! Te info z mediów dają wiele do myślenia. I to nie jest jakies show, ale tak się dzieje. U mnie na podwórku kumple sie kłócą, bo jeden ma lepszą postać a drugi gorszą. Jak kumpla shackowali to prawie kompa za okno wyrzucił....to normalnie nie jest.... Gram ze 3 tygodnie i w sumie to ta cała tibia mnie nudzi.......lipna grafika (lepsze były pierwsze Pac-Many :P)...w kółko tylko expienie.....żeby tylko być lepszym...i po co to? tak wiem, satysfakcja.....z czego?....osobiście wolę coś z dobrą grafiką i fabułą (MAFIA RULEZZZ). Moja postać to sorc obecnie 18 lvl ........ miałem 19 ale mnie sprzątnęło....i od tamtej pory mnie ta gra znudziła.....mama mi tylko awantury robiła że siedziałem do północy przy kompie.......ostatnio zacząłem nawet używać programu, który gra za mnie (zeby szybciej lvl zdobyć wyższy) i po hu**a mi to?! To nawet Diablo II jest milion razy lepsze. Jeszcze tan PACC...kto przy zdrowych zmysłach wyrzuci 300zł/rok tylko po to żeby se pograć z ulepszeniami w beznadziejną gierkę....Lineage II ma grafe przynajmniej lepszą......i ma darmo serwery. Wiem że zaraz milion ludzi mnie skrytykuje ale co tam, wyrażam swoją opinię. Gra w tibie to marnowanie czasu a nawet życia (jak sie gra kilka lat?!) swojej postaci nikomu nie oddam, bo nie przyłożę ręki do tego żeby ktoś swoją własną matke zabił z powodu beznadziejnej gry. Wczoraj kumpel tak się wściekł że go zabiło, że tak sie ze mną pokłócił, że (echh szkoda gadać). Powiedzcie co z tego macie oprócz satysfakcji, że macie wysoki level???????? Tibia to lipa bez fabuły, sensu i dobrej grafiki (ojoj oczy!) ..........to jest moje zdanie......AAA!!! i przestaję w to grać!!! Jest wiele ciekawszych zajęć (i gry na kompa też są ciekawsze!).....
To tak, Tibia może i ma słabą grafikę lecz dzieki temu u każdego ruszy, ma dużą grywalność a ty w tibii nie masz przyjaciol z ktorymi mozesz spedzac czas, ja mam poza satysfakcja nauke, przez te 2 lata gry nauczyłem się angielskiego i troche niemieckiego, a ty jestes pewnie newbie ktory siedzi sobie ciagle na rooku bo i nie wie jak z niego wyjsc! albo gorzej
wyraziles swoje zdanie? dobra! a taki incydent zdarzyl sie pierwszy raz. Tibia jest w polsce i utrzymuje jaką taką grywalność od pięciu lat, i jak dotąd pierwszy raz idiota sie trafil który nie schował ciała i nie wiedział do czego służy knebel!
a skoro mówisz że upierasz się na fabule to przeczytaj Genesis i mity tibii...
No Respect!
BTW. Bloodhit może wzbudzic agresje xddd
Żal 69 widziales co tam pisze "pierwszy sorc ktory solowal dh Q " a moze ty nie wiesz jaka jest roznica miedzy sorcem a palem -.- ;(
Gzz advencow
A co do mediow to N/C bo tylko sie mozna wrwwic
A co ja kur'wa o Palu napisałem ?? wiadomo ze o Sorcku
Daviss13
27-04-2006, 10:19
eh...To że gośc rozjechał gromadke ludzi bo zadużo grał w GTA VC to jest nic?
U Nas Jest Chłopak Który Przesiaduje 24h/7 przed kompe i gra w MU Online...Ale Nie Bije Matki Pieściamii Nie rzuca sie z krzesłem...8o
Shanderwoo
27-04-2006, 11:35
O Ja Nie Moge, O Kur....... Buahahahahahahahaa Nie Wytrzymam >> Kolega Jest Knajtem I Wali Z Tego No...z Axa A Jestem Druidem I Wale Z Rużdżki .....no Nie Normalnie Kolo Mnie Rozd....ten Czlowiek Powinien Dostac Oskara
a grając tak przez miesiąc można tak mówiąc "załatwić sobie samemu prace" i nieźle zarobić. Robisz postacie, zarabiasz.
ty jesteś jakiś uposledzony?myslisz ze jak zagrasz miesiac w tibie to zarobisz 1500 zł? albo wogóle zarobisz? PFFF ....znam kilka osób które potrafią się utzrymywać z gier tego typu ale nie z takiej tandety jak tibia.
po miesiacu grania nie zrobisz wypasionbej postaci z rzadkimi itemami które opchniesz na allegro , no chyba ze faktycznie nawciągasz sięamfetaminy i będizez rypał miesiąc non stop w te gre. Tylko ze szczerze mówiąc wolałbym rowy kopać (kopałem kiedyś) niz siedzieć przy pompie i użerać sie z 12 latkami "leave,hunted,main plax,blllx,hey," itd!
puknij się w łepetynkę.
Cycu rycu 2
27-04-2006, 13:45
Dupa JaŚ! Tajfun Wcale NiewykonaŁ Demon Qesta Solo! Wystarczy SpojrzeĆ Na To Co NapisaŁ Na Default! KtoŚ Mu PomógŁ A W Wierzycie Że WykonaŁ To Sam?! WeŹcie Tylko Kliknijcie Na Obrazek I Przeczytajcie! X( X( X( X( X( Jak MgliŚcie Tego Nie ZauwarzyĆ I NapisaĆ Że On WykonaŁ Tego Qesta Solo?!
Nie no, kozackie wypowiedzi w mediach. 8o Pomijająć rzeszę nób...dziwnych ludzi ["mój kolega jest knightem i wali z axa, a ja jestem druidem i wale z różdżki" (tvn) i super przedstawiony dead na zerku (tvp3) :D] Chiałabym zwrócić uwagę na nieprofesjonalność tych reportaży. W audycji RadioŁódź rozbawił mnie fakt, że bloodhity ..hmm... wzbudzają agresję (sim sim...demoralizują też). Doprawdy...ja grałam w tibie 3 lata i jakoś nie biłam nikogo krzesłem ani innymi przedmiotami (wtf skończyły mi sie soule ide kogoś zanożować ulicy). To jest wina tego, że koleś ma jakąś ryskę na psychice, bądź jest niedowartościowany w RyLy... przykro mi
Powiedzcie mi w twarz - TIBIA TO ZŁO ? 8o hehe...
Thx za możliwość wygadania się
Yours, Fem~~
hehe chciałbym mieć tyle kasy na roku yeee!, ludzie to maja pomysly sam juz pewnie gram zevy zycie nie bylo nudne hehe
Żeście sie przyczepili do kolesia co ma druida i chodzi ze swoim kolegą co ma axa soldy huncic.;]
A tak wogle to zaczynam chyba nową postać robić. Zrobie se wirtualnego macho,będe zabijał jak najszybciej i jak najcelniej a potem za kilka tysięcy sprzedam postać.
@Demon helmet quest solo. To że tam akurat coś pisze to nie oznacza ze on tego nie wykonał,no ale żadnych dowodów w postaci Tibi cam nie widziałem wiec sie nie bede sprzeczał...
Master Zell
27-04-2006, 20:39
Ci z tv specjalnie wzieli jakiegos niedorozwoja zeby wyjąkał jak wali z axa8o. Dlaczego nie przeprowadzili wywiadu z jakims high lvlem?
Ludzie, nie bijcie swoich matek!! Faktem jest, że Tibia może kogoś pochłonąć do tego stopnia, że już nie widzi poza nią swiata. W takich sytuacjach należy spytać: Gdzie byli rodzice do tej pory?. Taki małolat jeszcze może nie zdawać sobie z tego sprawy co robi. Ja powiem tyle, że w pewnym sensie też jestem uzależniony od Tibii ale nie do tego stopnia. W tym miesiącu nie bylu u mnie dnia bez wejścia na forum, czy bez glupiego stania przed depo. Jednak oprócz tego w realnym życiu nie widze u siebie większych zmian na gorsze. Mam czas i na Tibie i na znajomych, rodzine itp. Trzeba widzieć pewną granicę, co jest złe a co dobre.
Taa.. ale sa maniaki ktorym zalezy bardziej na grze niz na REAL zyciu moge ci podac pare przykladow (Taifun Devilry, Tetro Auerlius, Undead Slayer, Safi'Kyra-ta to dopiero uzalezniona od 5 rano do 22 online ;|) wiec sie nie dziw czemu oni leja swoje matki ;| ale nie kapuje tego jak mozna byc takim noobem zeby siasc se 2x przez jakas gre? ludzie nie zdajecie sobie sprawy z tego ze powtarzajac klase to jest tak jakbyscie marnowali sobie zycia :(
Aaa.. audycje to dopiero mnie dobily a najbardzej jak Straz miejska sie wypowiadala :P HWDP HWDP
to wszystko
~Olek
Ci z tv specjalnie wzieli jakiegos niedorozwoja zeby wyjąkał jak wali z axa8o. Dlaczego nie przeprowadzili wywiadu z jakims high lvlem?
bueheheh 8o
1) oni chyba nie wiedzą, że jest cuś takiego jak high lvl :p
2) może chcieli ukazać jak bardzo Tibia "lasóje musk" :blush:
nie no sorry, ale ja wysiadam z tego wagonu :confused: Opowiedziałam mojej mamie o tym wszystkim i pokazałam jej te reportaże. No cóż...zbrechtała i powiedziała "Oj ty noobie, jak chcesz dalej grać w tibie to ja ci zabiore krzesło <brecht>"
PS: Gdy już jestem retired, mam czas na zabawę z forum :] widze, że to niezła zabawa :D :lolo:
jak to jest przesada co ci ludzie wymyślają;/ ku**a sensacji szukają nie mają się do czego przyczepić debile:/ fuck TVN!! itp
kurde pozabijamy rodziców i w ogóle wszystkich i to na bank wszystko przez tibię:| ehh parodia co ci ludzie wygadują. Popieram - robią z tibii ćpunów, którzy są niespełna umysłowo... w ogóle niech nam wszystko zabiorą zamkną w piwnicy nic okmputera internetu gier... i może zadowoleni wszyscy będą;/ ooo:[
pijopiwnik
28-04-2006, 00:36
po 1.zamiast z krzesła mógł z sd huknąć
po 2.jego matka mogła nosić uhy
po 3.tylko debile siedzą po 15 godzin przy tibii, żeby lać później swoich rodziców -.-
TIBIA TO ZUO!!111
Ech, TVP3 zrobiło z siebie pośmiewisko imho...
Kali tajfun of Astera
28-04-2006, 08:36
tibia(piszę z majeł litery bo nie mam szacunku do tego szajsu,za przeproszeniem)
jest jednym wielkim robalem wyżerającym mózgi tak jak robak jabłko.alternatywą dla tibii powinna być rozrywka na świeżym powietrzu.
P.S. da sie zmienić nick bez robienia nowego konta??
Pierwszym magiem, który przeżył demon helmet??? Bo padne z krzesła:), apeluje o większe zainteresowanie, życiem gry.
P.S. Co do audycji wydaje mi się, że media dobrze robią kreaując tibie za nałóg bo według mnie to nałóg naprawdę dorównujący papierosom... nie mówie, że każdy grający jest nałogowcem ale też nie każdy z nas potrafi grać for fun bo jak by grał to po co by mu były cheaty?
Na moim przykładzie grałem swoją postacią ciut ponad rok i grając nie widziałem problemu, że tibia to nie nałóg, ale gdy postanowiłem skończyć z tym raz na zawsze to możecie wierzyć bądź nie ale prawie miesiąc nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić a przeskok z nałogu do normalnego jest prawie tak trudny jak rzucenie papierosów, no ale teraz jestem z siebie dumny, że mam to za sobą a czas który kiedyś szedł na gre (czyli 8-14h) dziennie poświecam na czytaniu rozwiązywaniu zadań, przez co ogólnie zapewniam sobie zwolnienia z examinów na studiach inżynieri budowlanej.
Ale podsumowująć, żebyście nie myśleli, że tibia to samo zło:) zalety:
- poznałem wielu przyjaciół, którym mogę w pełni zaufać (chodź kiedyś w przyjaźń przez neta nie wierzyłem),
-ogólnie wbrew pozorom dzięki tibii sporo miast odwiedziłem jeżdząc na zjazdy itd a normalnie to wątpie żebym się gdzieś ruszał,
- zabiłem zdecydowanie nude,
- poznałem pare fajnych lasek bo wbrew pozorom gra ich dużo udając facetów... nie doszedłem do tego jeszcze czemu tak robią,
- i najważniejsze zaspokałem chęć bycia najlepszym sam sobie potrafiłem udowodnić, że jestem lepszy od najlepszego w danej kategorii
I przez wzgląd na powyższe punkty nigdy nie pozbęde się postaci bo to jednak część mojego życia ale jest jeszcze inna zaleta tibii, którą można obczaić na allegro.
Finalnie radze z całego serca zastanowić się przed rozpoczęciem gry bo tak naprawdę po roku gry stanołem i próbowałem sobie przypomnieć jak się w rl rozwinołem czy może stoje w miejscu:|
I pamiętajcie Cipsoft to firma która zawsze może upaść chodź może teraz to dziwnie brzmić ale jako ekonomista z wykształcenia rozmawiałem z jednym dr Prawa i powiedział, że bardzo bardzo realne są procesy przeciwko tej firmie wziązku z nie informowaniem że to gra nałogowa a jak ktoś nie wierzy to poszukajcie procesów przeciwko Bllizard dotyczących diablo po czym wprowadzili system, że wypoczęta postać expi szybciej było to dość dawno ale cóz, no i odnoście nałogu papierosów kolo też wygrał bo jak to powiedział palił nie wiedząc, że papieros szkodzi zdrowiu wybrał proces a na papierosach mamy nakleiki. Wszystko zależy od pieniędzy i adwokata czy sprawe da się wygrać bądź nie:)
No i chciałbym tibia.pl pochwalić za ten post 1 Kwietnia ale szczerze chciałbym, aby to ograniczone expo weszło w życie bo to dla waszej przyszłości jak będziecie z tibi kończyć to zrozumienie...
Tibia ma grafike do dupy (tak sie wyraze) ale jest w niej cos co jest piekne !
byc moze grafika do dupy ale to wlasnie caly urok tej gry ona jest jedyna w swoim rodzaju jak cipsoft zmieni grafike tibi to moge sie zalozyc ze polowa a moze i nawet wiekszosc ludzi przestanie w nia grac
Omg co za lolek ten z TVN Moj kolega jest kngihtem i wali z axe a ja jestem druidem i wale z rozdzki
ludzie jak ktos ma niepoukladane w glowie to do tibi nie powinien sie zabierac, teraz sie robi wielka afera bo jakis kolo pobil matke ale czy za to trzeba odrazu obwiniac gre??? jak ktos jest niezrownowarzony to nawet jak bedzie gral w harrego pottera to moze mu odbic, wszystko jest dla ludzi, trzeba nauczyc sie grac z umiarem, a to, ze komus odbilo kuku to nie wina tibi! ponadto tibia ma tez sporo zalet np: rozwija znajomosc jezykow obcych, jak slysze te kometarze w tv ze tibia to internetowy narkotyk to mi sie niedobze robi!
Tibia zostala stworzona do tego, aby uzalezniac. Przeciez TVN nie ocenia Tibi. Mowia ze gra jest dla ludzi, ale z umiarem. Wiec nie wiem czemu sie spinacie. Jezeli ktos walnal matke krzeslem, to maja to olac?? TO NIENORMALNE ZACHOWANIE, i chca uswiadomic was(lub rodzicow) zeby pilnowali zeby ich dziecko nie uzaleznilo sie. Sa pewne granice.
Jak wg was mieliby przedstawic o co biega w Tibi?"Chodzi o to aby skillowac, expic i robic UHy"? -.- Nikt by tego nie zczail. Albo "Dopiero po zniknieciu krzyzykow mozesz dac loga"? TVP3 dobrze powiedzieli ze trzeba zakonczyc walke. Ta Zielinska to pierwszy raz Tibie zobaczyla. Jak ja pierwszy raz gralem w 2003 r gdzie na tibia.gery.pl wynikalo ze Morning Star to najlepszy club jendoreczny, bo nie bylo tam skull staffa ani c mace. Oni nie siedza w tym po uszy zeby wiedziec o co biega -.-
Ziutek666
28-04-2006, 14:09
tibia(piszę z majeł litery bo nie mam szacunku do tego szajsu,za przeproszeniem)
jest jednym wielkim robalem wyżerającym mózgi tak jak robak jabłko.alternatywą dla tibii powinna być rozrywka na świeżym powietrzu.
P.S. da sie zmienić nick bez robienia nowego konta??
aj law nóóps
:D
TaJemniczy
28-04-2006, 14:37
Tvn----mój kumpel jest knaitem i wali axami,ja jestem druidem i wale różdźkami ---the best
Tvp3--------mały specjalista i jego ded na bezerku buhahhahahah
radio-------- niesłuchałem bo już niemogłem się śmiać8o
luk_12345
28-04-2006, 17:02
plz [powiecie jak wlonczyc audycje z radia
normalnie ściągasz z dowloanda na tibia.pl i w w winampie odpalasz
Zapewapu
28-04-2006, 18:24
Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzezna na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A
Zapewapu
28-04-2006, 18:33
Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzeznia na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A.Na przykladze tibii,sami widzi my,jak latwo sterowac opinia nie znajacych dobrze danego tematu osob,jak latwo kogos przeciwko komus zbuntowac etc.To samo jes np: z tymi konmi,wywozonymi niby w tragicznych warunkach do zezni w np wloszech.Po co przedstawia sie ta sprawe tragicznie?-ano poto,by wzbudzic litosc i wydrzec kase.Bo osobom uczuciowym lubiacym konie[a takich nie brak] ciezko patrzec na przedstawione w taki a nie inny sposob obrazy,nie wzruszajac sie.Nawiasem mowiac,caly ten cyrk z konmi uwazam za paranoje,bo dlaczego nikt nie wykupuje np swin czy kur?,ale to juz offtop,i nie bede sie w ten temat wglebial.Jednak ze wzgledu na w.w czynniki,ostatni raz kanal inny niz discovery ogladalem moze z 5 miesiecy temu[powaga].
Ps:Nie wiem,o co chodzilo z tym deadem na zerku,wszedl tam jakis low lvl,strzelil w orka z hmm/rozdzki i padl na 3 hity-ktos poswiecil postac,czy co?
Arthevariel
28-04-2006, 18:56
Nieiwem czy ktos juz to mowil czy nie ale chcialbym skomentowac obrzek numer 2 gdzie jest niby tak duzo , otoz nie jest to na katana room, wiec gdzie sa 2 ciala z ktorych sa itemy ?
Fake plx?
Zapewapu
28-04-2006, 19:21
Re up:Nie do konca rozumiem tresc twojego posta...To przeciez jest catana room-.-.Powieksz sobie screena,a zobaczysz dalszy plan,z ghoulem,ktory jest przeciez obok cata.room.Poza tym,jest taka opcja jak PRZESZUKAJ TEMAT.Na przyszly raz z niej skozystaj.A cialka[bo chyba o nie sie pytasz],zostaly najpewniej przykryte zlotem"zeby ladnie wygladalo "
Ps:Niech ten post nie zostanie odebrany jako spam,ale piszac go,chcialem uniknac dzesieciu kolejnych postow w stylu "No flasnje,a coto za ruum na tym skrinje?powjeccie pliks!11!1!1"
PsII:Zachecam do przeczytania mojego wywodu na gorze strony ;].
Prosba na modow:Na przyszly raz,nie umieszczajcie 2 watkow w 1 temacie,gdyz prowadzi to do powstania bajzelu,tzn wymieszania sie komentarzy dot*****eenow z komentami dot. mediow i tibii.
fajna gierka.. zaczolem niedawno.. jest ok fajni ludzie i niezla atmosfera. ale!
staram sie byc fair i nie utrudniac graczom ich dzialalnosci w grze.. czy jak ktos gra na rookgardzie to po to zeby pomagac innym?? koles z dopiero 11 poziomem podawal sie za pomocnego itd ale jak zginalem w plomieniach to zabral mi wszystko <700 gp> i potem jeszcze wyzywal od najgorszych jak go prosilem o chociaz czesc.. jestem rozczarowany.. tez zaczac krasc?? :O:O
Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale kazdy ale to kazdy mial LIGHT HACKA !!! :D :D :D
A ten pan co gra druidem i macha różdżką i ma kolege knighta z "aksem" to gratz ! :D
Ma także lighthacka xD.
A TVN oraz TVP3 to musza najpierw w to pograc, bo przedstawiaja to jako masowego mordercę...
Noob plx -.-"
luk_12345
29-04-2006, 09:34
plx opiszcie jak sie wlancza tom autycje z radia bo nieumeim co trzeba wcisnonc dowload potem media radio.. a potem co dalej ??:lolo:
Nierozumiem żeby matke swoją udeżyc ? słuchałem radioludz:P kurde teraz to ja prawie wcale mam na kompie nie siedziec :(
Wedlug mnie te artykuly posiecone Tibii sa przesadne...
Przedstawiaja Tibie jako grę, gdzie roi sie od sam nie wiem czego..., a przeciez wcale tak nie jest
To prawda Tibia uzaleznia, ale mimo to reportezy nie powinni "az tak" krytykowac tej gry..., ale bywa.
Draggy Lord
29-04-2006, 16:30
Wszyscy mówicie że źle jest że była taka afera a ja mówie że dobrze a dlaczego ? Dlatego że teraz połowa 12'sto letnich noobków niebedzie mogła grac w Tibie bo im Mama zabroni xD I to jest teraz tak jak wszyscy chcieli "Żeby grac w Tibie powinno się mieć jakiś ustalony wiek żeby dzieci nie psuły przyjemności z gry normalnym graczą" I teraz macie o jakieś 50% noobów mniej
Ja mam 10 lat a wcale nie jestem noobem myślisz że dlatego że jesteś starszy jestes big master a to nieprawdaX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
człowieku zgadzam sie z tobom ale tesz sie niegadzam poniewasz mój bardzo dobry kumpel trzebie niezlom kase z tibi. Ja gram w tibie dla przyjemnosci i zabicia czasu ;]
Venderer
29-04-2006, 18:33
Reasumując:
Wypowiedź chłopaka z TVNu:
Nie zapominajcie, że może był troche zestresowany pozatym to dziennikarze mogli mu zadać jakieś debilne pytanie, a on wypowiedział się slangiem tibijskim...
jednak nie przeczę... jego wypowiedź przdstawia nas w złym świetle...
jesli jakiś rodzic zabroni dziecku tibii po obejżeniu tej audycji to jedynie będzie świadczyć o jego zaufaniu do własnego dziecka. Moja matka oglądała ze mną te reportaże i jakoś nic mi nie zrobiła. Jednak od zawsze powtarza, że za dużo gram na kompie :P
TVN czy tam TVP3 mógłby przeprowadzić jakiś wywiad z prawdziwym, normalnym i co najważniejsze dorosłym graczem tibii (Zaprzeczyć nie można, że dorosły bardziej sobie poradzi i raczej mniej się zestresuje niż jakiś 10-cio latek z kafejki...). Mogłoby to być w formie debaty wraz z "genialną" panią psycholog (Gdzie ona dostała dyplom z psychologii? Na bazarze?) Wtedy by to trochę inaczej wyglądało ;)
Teraz tylko czekamy na Tibie w Interwencji oraz Uwadze ;]
loool,
ten pan z telekuriera to poprostu rox !
"trzeba dojść do pewnego lvl zeby zasave'owac bohatera" 8o
niech sie nauczy co to tibia a potem gada....
prawo dla naczelnego gazetki... ;)
Mirek Paladyn
30-04-2006, 15:51
wszystko zaczelo sie o pobicio matki krzeslem dac patoligii cos takiego jak tibie.
nazgool89
30-04-2006, 23:11
Dać dziecią:baby: Tibie(i przez to sporo osób cierpi) no comment
1.TVN już teraz SUX!
Oto mój list do nich :)
29.04.06r. w programie Dzień Dobry TVN została zaproszona pani psycholog, który stwierdziła, że kiedy wyjdziesz z Tibii postać nadal tam zostaje, oraz że ludzie, którzy stworzyli Tibię nie zarabiają nic na tym. Chciałbym sprostować i jedno, i drugie. Po pierwsze: kiedy chcesz wyjść z Tibii czasami faktycznie nie możesz tego zrobić, ale przez symboliczny czas 1 minuty. Natomiast ludzie, którzy stworzyli Tibię mają z tego pieniądze, ponieważ stworzyli "ulepzenia", ale to już co innego.
Zatem TVN proszę: najpierw sprawdzaj informację (swoją drogą to, że jedna osoba uderzyła matkę krzesłem, to nie znaczy, żę my wszyscy jesteśmy jaskiniowcami, którym gdy odłączy się prąd napadają na pierwszego w okolicy. I proszę, nie kompromitujcie się w oczach polskich Tibijczyków, oraz innych osób.
Troche niezręcznie pisany, ale mam w końcu 10 lat.
2. Nie obrażajcie dzieci. Ja nie twierdze, że większość nOObów w Tibii to dzieci właśnie 10-letnie, ale obrażacie je wszystkie (mnie też X( )
3.Moi rodzice od zawsze zresztą wiedzieli "cos" o Tibii i sami się dziwili, że takie głupoty można pleść.
czepiliście się TVN'u jakby nie wiem co Wam zrobili, mówią o problemach jakie występują w naszym kraju, a to, że dzieciak zaczął okładać swoją matkę krzesłem to niby nie jest problem? spowodowane to było jak wiemy tym, ze wyłączyła mu kompa, chłopak albo ma chorą psychę albo był tak wciągnięty w grę, że dostał szału i jej przy..... krzesłem......dla mnie to jest ne do pomyślenia
sami widziecie co Tibia robi z ludźmi, ale się tego wstydzicie :confused:
nie potraficie przyznać się do błędu, tylko szukacie winnych, w tym wypadku TVN, który to chciał pokazać wszystkim do czego może doprowdzić uzależnienie od takich gier jak ta :evul:
Nie żadna Tibia SuX, nie żaden TVN suX, ale zastanówcie się co się dzieje w Waszych głowach a potem starajcie się coś z tym zrobić :)
Najbardziej kozackie to bylo...ten gosc..na tvp3....'' ile pan gra....kolo 12 h.... ble ble ble...a potem to takie szybkie wycofanie sie ...aha dziekuje ;]...
Chyba ktos zrobil cos przeciwko scenariuszowi programu :PPP
Pozdro dla ....Knajta z Axem...i Rozczkaza ;]
- i o co chodzi z tym dziadkiem......co jest uzaleznioony od internetu....
cholera ciekawe ile mu zaplacili....za te bzdety
yhhhhhh.....padam...;] tesh jestem uzalezniony......ale nie myslalem o tym zeby zabic moich domownikow....za to ze spuznili sie o minute...w oddaniu mi kompa ;P
Ja też musze przyznac ze dosc dlugo siedzę na tibii (4-6 godz...) ale nie wciągneło mnie to tak mocno żeby do tego stopnia oszalec jak ten synek co pobil matke. Powoli nasuwa mi się pytanie "no wszystkie czary juz mam eq dobre to co dalej...?" w nauce sie nie opuscilem na dwor wychodze... ale te kłamstwa co oni tam gadali to mnie wściekają... X( :confused:
Darek vader
02-05-2006, 14:05
nie chcacy zrobilem 2 takie same posty i prosze o usuniecie tego !!!!!!!!!!!!!!!!
Darek vader
02-05-2006, 14:07
Wy wszyscy jestescie wlasnie najgorszymi nalogowcami!!!! Gorszymi niz narkomani , bo narkoman zdaje sobie sprawe ze jest uzaleziony a wy nie!! I to caly wasz problem. A ci z tvn mimo ze nie przedstawili tibi relanie , to i tak mieli spro racji. TIBIA UZALEZNIA. I wiem ze zaraz piedzciesieu ludzi nazwie mnie debilem i , ze sie nie znam. Moze jakis moderator usunie te wypowiedz. A to tylko dlatego ze mam racje ! Powiedzcie sobie szczerze! Ile razy zrezygnowaliscie z tibi dla flimu, ile razy nie uczyliscie na sprawidzian zeby zrobic lvl, ile razy nie poszliscie z kolezanka/kolega do kina bo "musze byc mlvl". I darujscie se komentaze "ja nie jestem uzalezniony", "jestes debilem", bo to zalosne. A jesli uwazacie ze sie mysle to udowodnijcie mi to sensownymi argumentami. A i to zdanie: "po wylogowaniu sie postac jest bezbronna" tu tez mieli racje bo nie bylo to tlyko o tibi ale ogolnie, w ogniesieniu do ogame, x wars, bt to zdanie pasuje jak ulal.
Tarantallegra
02-05-2006, 14:27
to są właśnie wypowiedzi "fachofcóf co sie znajom na żeczy".
ech, szkoda gadać. A jak widzialem tego ziomka co bije z różdżki to zaiczylem rofla xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.