PDA

Pokaż pełną wersje : Po co zabijać innych graczy???

Hermiona
26-04-2006, 17:58
Zastanawiam się jak po zabiciu gracza czuje się zabójca. Ja jeszcze nikogo nie zabiłam. Moi koledzy którzy grają w tibie zawsze po tym jak ktoś ich zabije są przygnebieni i jacys dziwni. Jak widze coś takiego i pomyśle że jak ja bym kogoś zabiła to moje ofiary też by się tak zachowywały to juz mnie te cale zabojstwa nic nie obchodzą. Bo po co zabijać?
a.) bo ich rzeczy przechodzą na naszą własność-najcześciej gracze gp trzymają w depo przy sobie mają zazwyczaj niedużo. Lina,łopata zegarek troche food i zazwyczaj jeszcze pare niezbednych rzeczy. Czasem wyleca jeszcze buty lbo co innego ale czy warto o to zabijać zwłaszcza słabszych i o czystym koncie graczy??
b.)bo pozbędziemy się uciążliwego nooba- czy nie mozemy poprostu dodac go do listy ignore i nie zwracać na niego uwagi.'
c.)zemsta-bo kiedyś on nas zabił- zastanówmy się czy i w tej sytuacji warto go dednąć jesli my go dedniemy on nas w odwecie także zabije potem my i tak bezustannie. Czy warto? Zastanówcie się?
d.) polowanie na potworki- spotkałam się z taką sytuacją, widzialam jak pewien paladyn walczyl sobie z trolami i przyszla taka dziewczyna takze powalczyc z tymi trolami a on zaczął do niej strzelać z włócznii. Prawie ją zabij ale udało jej się uciec.Miała szczeście. Czynie przypomina wam to czegoś w stylu hamstwa- nie chcial się podzielic.
e.) hobby- to najbardziej ohydny sposób. Niektórych hobbym jest zabijanie innych graczy. Najczęściej są to wysoko levelowe postacie które nie mają co robić i zabijają bezbronnych, słabych (najczesciej 8 levelowcow) gracze.
Nie mają one jednak red skulla ponieważ starają się nie przekroczyć limitu 3 graczy w jeden dzien , 5 graczy w tydzien oraz 10 w miesiac. Prawda że okrutne!
f.) trening- na graczach można mieć doskonały trening(mowie o takim bez zgody drugiej osoby) ale czy nie można poćwiczyć na potworkach dosyć że expimy to jeszcze cwiczymy skille.
Zastanówcie się czy warto zabijać graczy??? Pomyślcie że nie którzy gracze są od tibii uzaleznieni i jak ich ktoś zabije to popełnią samobójstwo(tak moze być) i będzie to wasza winna. Ja tam bym za bardzo tego nie przezywała (pare razy juz mniepare razy potworki dedly i zyje). Owszem, gram w tibie srednio co dwa dni po godzinie (nie lubie za dużo komputera).
Pozdrawiam

Avager
26-04-2006, 18:06
Zabawa !!!!!!!!
Wiesz jaka to frajda widziec uciekajacego Pseudo Polacka z Dysmozgowiem jakiego swiat nie widzial, krzyczacego "Sostaf mnhie !11111" ??
Wiesz...

W sumie ja PK'ujac nie robi sie nic zlego...wprost przeciwnie !
Dodaje sie klimatu !
Widziales kiedys Opowiesci Fantazy bez Mordercow ? Lub tym podobnych rzeczy ? Gdzie dana osoba morduje kogos czasem bez powodu...
seryjny morderca = dla zabawy..

Sprobuj kogos zabic... czasem jest maly stresik (jesli sie przejmujesz gra), jesli nie (tak jak ja... mam to gdzies czy padne czy nie i tak w ten shit nie gram) to masz super zabawe... ucieka gostek przed Toba, ty zapewne wiesz jak on teraz w RL sie zachowuje... (Drgawki, lapy mu lataja na wszystkie kierunki - tak przynajmniej czytalem ze jak ktos jest pkowany tak sie zachowuje...) A po smierci ... jego oczywiscie zazwyczaj widzisz napis PM'a od niego... "Huntenad !!!!!1" Takze pisany w strachu i czyms tam jeszcze...strachu spowodowanego Denna, zryta gra ... o.O ?!
I to jest wlasnie moj powod pkowania... ZABAWA i LOL'owanie z ludzi takich jak wlasnie ten podany przyklad (90% moich ofiar tak sie zachowywalo...dziwne...nie ? ).

Heliwurab
26-04-2006, 18:11
Można też PK'owac pewne osoby masowo, zeby odczepily sie od Tibi! Takie cos sprawdza sie, gdy znasz jakiegos maniaka ktory nie widzi swiata poza Tibia... A takie cos sie zdarza.. Oczywiscie moze tez byc przypadek, ze taki gosciu zamiast przestac grac, wkurzy sie, popelni samobojstwo, albo kogos inneg skrzywdzi... Zalezy od typu czlowieka :)

Ja pkowalem dla RSa, loota, albo jak mi sie nudzilo i mialem glupia postac ^^

kołbaś
26-04-2006, 18:15
i po tych wyslanych wiadomosciach oni zucali gre i szli na servery non pvp i zanoobialy je pls nie pk'ujcie bo zaraz konczy mi sie pacc a nie chcem miec zepsutej zabawy

teletoobis
26-04-2006, 18:18
Avager bardzo dobrze to opisał :P ja dodam tylko, że nie znosze tych co mówią "po drugiej stronie kabla też siedzi człowiek" bo tibia to tylko gra a ci co tak mówią najprawdopodobniej sami cały czas dedają i anonimowo chcą powstrzymać pk'rów:D

p.s. idź lepiej w simsy grać skoro to dla Ciebie jest hamstwo

Zernol
26-04-2006, 18:18
też uważam że zabija nie jest głupie co sie z tego ma frajde?!! ale oczywiście frajde tylko ten którego dednoles nie ma frajdy mój kumpel jak go deadneli zaczoł płakać a ma 16 lat co ty byś zrobił na jego miejscu ja już sprawdzałem co to jest red skull i wiem ze to szajs wiec po co dedasz

Jest to 1 miejsce zajmowane wśród hamstwa ta gram powinna być miła zespołowa a nie okrutna i nie wiadomo co jeszcze niektórzy widzą że dedają jednego ten ma PK i zamiast go zabijac zabija tego co go nie ma czy to jest mądre??

dlamnie nie

Yoh Asakura
26-04-2006, 18:23
"Nabij mi się na miecz, nikczemniku póki możesz, bo ja taki dobry nie będe !"
Zabijanie to częśc tej gry. Jeżeli nie lubisz gdy ktoś Cię zabija - idź na Non-PvP.
@down:
Obydwoje zachowali się chamsko.

Venderer
26-04-2006, 18:32
zabij ale udało jej się uciec.Miała szczeście. Czynie przypomina wam to czegoś w stylu hamstwa- nie chcial się podzielic.

Ten moment jest najgłupszy z całej tej wypowiedzi. Hamstwo, że ją zabił?(lub chciał). A to, że ona mu podbierała trolle to nie hamstwo?

Ten temat nie ma sensu, jeśli masz zamiar płakać to idź pograć w sapera, choć lepiej nie bo tam też można zginąć =.='

Zabijanie to nieodzowna** część tej gry, nie podoba się? = NON PVP plxor -.-

**spacja czy nie spacja? O to jest pytanie :|

Zernol
26-04-2006, 18:40
a to jak podbierala to zmienia postac zeczy.

A ten ziomek to nie była przypadkiem Hermiona??

Nie wiem:]

Lasooch
26-04-2006, 18:48
też uważam że zabija nie jest głupie co sie z tego ma frajde?!! ale oczywiście frajde tylko ten którego dednoles nie ma frajdy mój kumpel jak go deadneli zaczoł płakać a ma 16 lat co ty byś zrobił na jego miejscu ja już sprawdzałem co to jest red skull i wiem ze to szajs wiec po co dedasz

Jest to 1 miejsce zajmowane wśród hamstwa ta gram powinna być miła zespołowa a nie okrutna i nie wiadomo co jeszcze niektórzy widzą że dedają jednego ten ma PK i zamiast go zabijac zabija tego co go nie ma czy to jest mądre??

dlamnie nie

Taaak... tylko, że grając na świecie pvp/e-pvp wyrażasz zgodę na ryzyko zabicia. Nie ma żadnej zasady, która drugiemu graczowi tego zabrania. Jeśli Twój 16stoletni kumpel (a może Ty?) zaczął płakać z powodu deda w grze, to powinien przestać grać. Po drugie chamstwo. Po trzecie - ta gra nigdy nie będzie miła i zespołowa, bo to nie jest RPG, żeby się liczyła współpraca:D każdy sobie rzepkę skrobie - bo każdy chce więcej expa/loota/czegokolwiek.

@topic: idź na non-pvp...

Lady'Dex
26-04-2006, 22:14
A jak Ty zabijesz takiego np. Cyclopa ? Moze on tez ma rodzine ? moze chce miec male cyclopki zeby ich bronic? Moze przez Ciebie one straca Swojego "Cyca" rodziny ? tak samo, zabijesz trola, a nie myslisz o jego kuzynie swamp trollu? oni tez Cierpia ?! Komputer Tez CzłowieK !! :(

:) IRONIA xD

boorex
27-04-2006, 08:53
oj boze....to sa tylko poczatki musisz sie chronic przed pk, ale ja jakos jako jedyny w moim srodowisku pod blokowym i klasywom nie mialem z tym problemy, cala kase inwestuj w ihy i uhy....poza tym bardzo dobrze ze da sie zabijac, nie wyobrazam sobie ciaglego klepania scarabow, wygonienia wyzszego lvla z kolegami z hydr jak mi sie wpieprzyl , testowania exori na ludziach, testowania miecza itp -.- na poczatku jest najgorzej bo nic nie mozesz zrobic ale potem mozna sobie za to pokozaczyc ;)
Btw. na malym lvl nie wdawajcie sie w bujki z malymi lvlami , wklepiecie reda i gowno z tego bedziecie mieli przyjdzie znudzony 50-60 ek i cie zabije :)

PKOWANIE ROX jak myslisz ze nie TO NON PVP -.-' i nie ma problemu po co wogole zakladac takie durne tematy skoro same istnienie swiatow non pvp miazdzy ten temat -.-

Avager
27-04-2006, 09:12
Wychodzicie po za temat !

Temat to jest : Czemu zabijacie,
Wy zmieniacie go... Czemu Hermiona zostala zabita - jesli wogole... .

-.-

i kto tó jezd gupi ?

Hermiona
27-04-2006, 14:00
Po pierwsze nie zostałam zabita jeszcze ani razu!
Po drugie nie sądze że zabijanie powinno być zabronione ale jeśli ktoś powie no kill od razu wydaje mi się ze ten człowiek ma sumiennie.
Po trzecie ja bym się nie martwiła gdyby mnie zabili bo i tak wiecej gram w simsy i czytam a tibia to tylko taka dodatkowa rozrywka.
Chodzi mi tylko o to ze zabijanie graczy za nic i typu graczy co popelniają o to samobójstwo jest troche chamskie.
Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy. Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl

p.s czasami tez mam ochote kogoś zabić ale postanowiłam ze tak nie będe robić

Krzesław
27-04-2006, 14:11
Ja tylko raz zabiłem innego gracza, bo się naprzykrzał i zaczął pierwszy mimo, że był słabszy. A jak mnie ktoś zabije to owszem jestem zły, ale nic więcej bo to jest tylko gra, a moją śmierc zostawiam na sumieniu zabójcy, bo przecież gdybym był uzależniony to mógłbym popełnić samobójstwo.

@Hermiona: Radzę ci zrobić lepszy mlvl, bo ja na 11lvl mam mlvl12;) Oczywiście to było jeszcze przed updatem, gdy robiło się HMMy ale warrto sprobować exura czy światłem.

Venderer
27-04-2006, 14:27
Po drugie nie sądze że zabijanie powinno być zabronione ale jeśli ktoś powie no kill od razu wydaje mi się ze ten człowiek ma sumiennie.
Po trzecie ja bym się nie martwiła gdyby mnie zabili bo i tak wiecej gram w simsy i czytam a tibia to tylko taka dodatkowa rozrywka.
Chodzi mi tylko o to ze zabijanie graczy za nic i typu graczy co popelniają o to samobójstwo jest troche chamskie.
Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy. Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl

No skoro Ci to, aż tka nie przeszkadza to PO CO ROBISZ TAKEI DURNE TEMATY?! Masz racje idź pograć w simsy -.- Swego czasu jak to jeszcze było "modne" bawiłem się w alcatraz -.- 10 ludzików i ciekawe który prędzej umrze w pokoju 2x2 ;]

Łolek
27-04-2006, 14:59
No skoro Ci to, aż tka nie przeszkadza to PO CO ROBISZ TAKEI DURNE TEMATY?! Masz racje idź pograć w simsy -.- Swego czasu jak to jeszcze było "modne" bawiłem się w alcatraz -.- 10 ludzików i ciekawe który prędzej umrze w pokoju 2x2 ;]

hihih tez takie fazy mialem :>

co do pkowania to to jest najlepsze w calej tej grze, pkuje dla zabawy no i loota

hail _/

DrOOzeR
27-04-2006, 15:06
Powinni zrobic nowy rodzaj serwera z wojnami gildi gdzie czlonkowie jednej gildi moga wypowiedziec wojne drugiej i wszyscy czlonkowie tych gildi moga sie zabijac wtedy to by byla jazda a nie jakis 60lvl+ MS po hacku najczesciej wpada pod dp i robi miazge z newbie bo to raczej jest niemile . Ja osobiscie gram na non-pvp z przyczyn prostych na serwerach pvp nie trawilem "leave or die" wiec duzo hight lvli latalo zamna i fundowali mi wyczieczke na rooka xD pozatym mam manie odkrywania tajemnic tibi chociaz terz robota sie zaczyna i tibia bedzie ograniczona :D

Lasooch
27-04-2006, 15:30
Nie?:
(pare razy juz mnie dedli i zyje).
Więc jednak tak.
A mi się wydaje, że ten człowiek nie zna angielskiego.
Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy.
Kto tych 8 lvli zabija? Przecież to się nie opłaca - żadnego loota, żadnej frajdy, bo toto nawet nie odda/nie uleczy się, tylko padnie na rozkaz.
Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)
Po pierwsze leveLU, nie leveRZE, to nie leveR (dźwignia) tylko leveL (poziom). Po drugie, ponoć Cię tak bardzo nie rusza jak padasz, a tu nagle mówisz o takim panicznym strachu... współczuję.
powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl
Newbie - tak. Noobom - nie. Początkujący gracz dość często po traumatycznych przeżyciach na rooku (kradzież expa/loota etc. etc. etc.) zachowuje się jak noob, bo jest przyzwyczajony...
Nie bądź taka pewna.

Alanus Lutinum
27-04-2006, 15:42
PKowanie to zabawa. Najlepiej przeczytaj post Avagera. Po co Cipsoft stworzył światy PvP-enforced ? Żeby ludzie sie zabijali.

sir Tifejo
27-04-2006, 16:02
Zabijanie innych jest czescia "rpgowego" klimatu, ktorego w tibii juz prawie w ogole nie ma.
Jesli nie chcesz byc zabijana/y - idz na nonPvp.

Yoh Asakura
27-04-2006, 16:06
Po twoich postach odrazu widac, że jesteś dziewczyną. Tylko one tak podchodzą do spraw zabijania.

grzysztof
27-04-2006, 16:24
postaram sie odpowiedzieć zgodnie z pytaniem zadanym przez autora, a więc zabijąm głownie z powodów

1. Ktos naprzykrza się nie reagując na żadne pokojowe formy przemowienia mu do rozsądku.
2. Zabijając innych oczywiscie na w miare podobnym levelu możemy pocwiczyć swoje pvp, aby pozniej sami nie paść haniebnie gdy zostaniemy z nienacka zaatakowani.
3. Dobrym powodem jest motyw finansowy, ale to raczej rzadki dodatek do zwykłego pk (jeśli pkujemy main charem możemy zabić kogoś kto ma kolegów silniejszych od nas, a noob charem znów nic wartościowego nie wylotujemy).
4. Niestety wydaje sie że czasy te już bezpowrotnie mineły, lecz dalej zdarzają sie przypadki zabijania oszustów który dla ułatwienia gry używają nielegalnego oprogramowania. W tym przypadku zabicie jest jak nawet najbardziej sugerowane.

Co do moich uczuć po zabiciu kogoś ? oczywiście że czuje sie dobrze, dlaczego miałym mieć wyrzuty sumienia ? jeśli dana osoba GRA na pvp to znaczy że chce walczyć, bo w takim razie dlaczego gra ? żeby zabijać innych a samemu zostawać nietykana ? bo jeśli nie chce zabijać ani ginąć to jak juz wcześniej wspomniałem zapraszam na serwery non-pvp. Sam od jakiegoś czasu gram na non-pvp nie ze względu na pk ale ze wzgledu nie grania nigdy wcześniej na takim, chciałem sprawdzić czy naprawdę jest gorzej niż na pvp, i moim zdaniem jest nawet lepiej nobów wcale nie ma tak dużo, złodziei także ani o pa którzy za to ze maja o 50 leveli wiecej żadzają od Ciebie haraczy.

ShermanM4
27-04-2006, 16:24
Jakoś jeszcze nikogo w Tibi nie zabiłem nie miałem jakoś zadnego powodu.
Zostałem zabity ze 2 3 razy na niskim lv jakoś zaraz po wyjściu z Rooka, bez wyraźnego powodu przez innych graczy. Uśmiercanie graczy nalezy do klimatu gry, i nie zmienimy tego. Największą frajde chyba sprawia zabicie PK który ma wyższy lv od nas>

Dragonit
27-04-2006, 16:25
Zabijanie czy jest hamskie czy nie,zależy od wielu czynników.Zabicie nooba,który mimo próśb zabija ci np.potwory na których trenujesz i jeszcze sie śmieją jest jakąś sprawiedliwością i nauczką.Ale niech nikt nie mówi,że zabijanie bez powodu jets częscią klimatu i jets nieodzowne.No bo wyobrażcie sobie,że bezbronny 9 lvl bardzo polubił tibie i jest ona jedyną grą,w której mu nieżle idzie.Poczytał sobie pare poradników i wedle ich poskilował do 40 distaa i 35 shieldinga.Ma przy sobie np.300 gp.IDzie do depo,a tu wyskakuje jakiś Hight lvl i go zabija,wogóle bez powodu.On traci skile,lvl,to 300gp i zbroje oraz legi.On nawet nie wie, dlaczego jakiś człowiek go zabił.Okazuje się że zabił go Polak.Idzie do niego i pyta sie dlaczego go zabił oraz prosi o oddanie tego,co stracił.A ten Hight lvl sie śmieje i mówi do niego zeby mu dał spokój albo ma hunta.I teraz ten 9lvl już nie ma praktycznie jak grać tą postacią,bo tamten nawet bez powodu może jeszcze raz go zabić,dla zaabwy.Ja sam byłem neiarz świadkiem jak np.skiluje a tu 25sorca z pacem w gildi mówi do mnie "Shovel or die".I musze dać,bo mnie zabije a koledzy nei pomogą bo może dać Hunta.I to jest tak hamskie,a Cipsoft nic sobie z tego nie robi.Widziałem jak jakis 100 któryś lvl zabijał sobie ludzi przed depo i w mieścir i śmiał się,a lota nie oddawał i może tak sobie powiedzieć żeby jego koledzy także zabijali go,kiedy go spotkają.I już ma po postaci,bo jakiś człowiek śmeiej się przeed komputerem i robi co cche,bo ma wysoki lvl nie patrzać na to,że przez takich jak on setki graczy(naet nie noobów)się załamują i kończą ze swoimi postaciami.A serwery non-pvp to dzikei rozwiązanie,bo tam praei każdy robi cco cche bo się nei boi konsekwencji.

Dregar
27-04-2006, 16:33
Zastanawiam się jak po zabiciu gracza czuje się zabójca. Ja jeszcze nikogo nie zabiłam. Moi koledzy którzy grają w tibie zawsze po tym jak ktoś ich zabije są przygnebieni i jacys dziwni. Jak widze coś takiego i pomyśle że jak ja bym kogoś zabiła to moje ofiary też by się tak zachowywały to juz mnie te cale zabojstwa nic nie obchodzą. Bo po co zabijać?

zabijac mozna z wielu powodow np. kradniecie, ludzie robia sobie z tego tez przyjemnosci itd.

a.) bo ich rzeczy przechodzą na naszą własność-najcześciej gracze gp trzymają w depo przy sobie mają zazwyczaj niedużo. Lina,łopata zegarek troche food i zazwyczaj jeszcze pare niezbednych rzeczy. Czasem wyleca jeszcze buty lbo co innego ale czy warto o to zabijać zwłaszcza słabszych i o czystym koncie graczy??

czasem wyleca buty a czasem wyleci bright sword albo boh nawet z takeigo 20 lvl a moze nawet wyleciec 2k w kasie

b.)bo pozbędziemy się uciążliwego nooba- czy nie mozemy poprostu dodac go do listy ignore i nie zwracać na niego uwagi.'

owszem mozemy i ja tak robie, gorzej jak jest naprawde upierdliwy i kolega mi skopiuje co on pisze to wtedy wypada takeigo zabic

c.)zemsta-bo kiedyś on nas zabił- zastanówmy się czy i w tej sytuacji warto go dednąć jesli my go dedniemy on nas w odwecie także zabije potem my i tak bezustannie. Czy warto? Zastanówcie się?

jak sie zemszcze to on sie juz nei zemsci bo bedzie sie bal a jak to zrobi to sie do znajomego napisze

d.) polowanie na potworki- spotkałam się z taką sytuacją, widzialam jak pewien paladyn walczyl sobie z trolami i przyszla taka dziewczyna takze powalczyc z tymi trolami a on zaczął do niej strzelać z włócznii. Prawie ją zabij ale udało jej się uciec.Miała szczeście. Czynie przypomina wam to czegoś w stylu hamstwa- nie chcial się podzielic.

i bardzo dobrze zrobil pomysl sobie expisz na dwarfach albo trolach i nagle wbija ci 50 osob chyba bys sie nie cieszyla on byl pierwszy wiec ona powinna wyjsc a jezeli odmuwila moim zdaniem mial prawo aj zaatakowac

e.) hobby- to najbardziej ohydny sposób. Niektórych hobbym jest zabijanie innych graczy. Najczęściej są to wysoko levelowe postacie które nie mają co robić i zabijają bezbronnych, słabych (najczesciej 8 levelowcow) gracze.
Nie mają one jednak red skulla ponieważ starają się nie przekroczyć limitu 3 graczy w jeden dzien , 5 graczy w tydzien oraz 10 w miesiac. Prawda że okrutne!

ciekawa zecz zawsze lubilem sie bawic ale teraz mnie to znudzilo raczej pomagam teraz i bronie noobkow takich jak ty

f.) trening- na graczach można mieć doskonały trening(mowie o takim bez zgody drugiej osoby) ale czy nie można poćwiczyć na potworkach dosyć że expimy to jeszcze cwiczymy skille.

to jest faktycznie nie fer no ale co poradzic to jest tylko gra

Zastanówcie się czy warto zabijać graczy??? Pomyślcie że nie którzy gracze są od tibii uzaleznieni i jak ich ktoś zabije to popełnią samobójstwo(tak moze być) i będzie to wasza winna. Ja tam bym za bardzo tego nie przezywała (pare razy juz mniepare razy potworki dedly i zyje). Owszem, gram w tibie srednio co dwa dni po godzinie (nie lubie za dużo komputera).
Pozdrawiam

jak by nie bylo zabijania to by nie bylo swiatow pvp jak by nei bylo swiatow pvp mozliwe ze nibylo by tibi osoby uzaleznione zazwyczaj po padnieciu ida odrazu odorbic lvl i potem sie mszcza poniewaz z reguly graja kilka lat i graja bardzo dobrze ic pograc na swiecie no pvp albo najlepiej wyrzuc kompa przez okno i plotkuj sobie z kolezankami bo we wszytkich grach (prawie) jest zabijanie wiec zadna gra nie pasuje do ciebie

Lasooch
27-04-2006, 16:39
Zabijanie czy jest hamskie czy nie,zależy od wielu czynników.Zabicie nooba,który mimo próśb zabija ci np.potwory na których trenujesz i jeszcze sie śmieją jest jakąś sprawiedliwością i nauczką.Ale niech nikt nie mówi,że zabijanie bez powodu jets częscią klimatu i jets nieodzowne.No bo wyobrażcie sobie,że bezbronny 9 lvl bardzo polubił tibie i jest ona jedyną grą,w której mu nieżle idzie.Poczytał sobie pare poradników i wedle ich poskilował do 40 distaa i 35 shieldinga.Ma przy sobie np.300 gp.IDzie do depo,a tu wyskakuje jakiś Hight lvl i go zabija,wogóle bez powodu.
"Hight" (fakink*rwa, high, high, HIGH!) lvl nie zabije 9 lvl bez powodu, bo mu się to nie opłaca.
On traci skile,lvl,to 300gp i zbroje oraz legi.On nawet nie wie, dlaczego jakiś człowiek go zabił.Okazuje się że zabił go Polak.Idzie do niego i pyta sie dlaczego go zabił oraz prosi o oddanie tego,co stracił.A ten Hight lvl sie śmieje i mówi do niego zeby mu dał spokój albo ma hunta.
Oczywiście hunta nie ma. High lvlowi nie opłaca się tracić unjustów na newbie...
I teraz ten 9lvl już nie ma praktycznie jak grać tą postacią,bo tamten nawet bez powodu może jeszcze raz go zabić,dla zaabwy.
I straci znowu te 1k exp i 20 machnięć włócznią. A jeśli jeszcze raz padnie, kolega "hight" lvl będzie miał redskulla, co często nie kończy się mile.
Ja sam byłem neiarz świadkiem jak np.skiluje a tu 25sorca z pacem w gildi mówi do mnie "Shovel or die".
OWNED!
I musze dać,bo mnie zabije a koledzy nei pomogą bo może dać Hunta.
Taaak, o głupiego shovela będziesz huntowany od całego servera! Już masz rooka!
I to jest tak hamskie,a Cipsoft nic sobie z tego nie robi.
Chamskie może jest, ale szyńskie na pewno nie (ham=szynka). A że gracze mają w grze wolną wolę dopóki nie łamią zasad, nie widzę najmniejszego powodu dla którego Cipsoft miałby cos robić.
Widziałem jak jakis 100 któryś lvl zabijał sobie ludzi przed depo i w mieścir i śmiał się,a lota nie oddawał i może tak sobie powiedzieć żeby jego koledzy także zabijali go,kiedy go spotkają.
Zabijał? PVP enforced plx? Bo normalnie to i 100 lvla da się ubić, a redskull boli...
I już ma po postaci,bo jakiś człowiek śmeiej się przeed komputerem i robi co cche,bo ma wysoki lvl nie patrzać na to,że przez takich jak on setki graczy(naet nie noobów)się załamują i kończą ze swoimi postaciami.
A tam setki... >.> jeżeli chciałbyś tu dodać Cipsoft, który nic nie robi, to większa część tych setek to FACCe, którzy nie płacą, więc co mają cipki robić? Poza tym, są automatyczne bany za za dużo unjustów, a to już jest coś.
A serwery non-pvp to dzikei rozwiązanie,bo tam praei każdy robi cco cche bo się nei boi konsekwencji.
To jak Ty to sobie wyobrażasz?

I tak odnośnie całej wypowiedzi - z zewnętrznej strony nawiasu podobnie jak i po kropce/przecinku stawiamy spację.

Dragonit
27-04-2006, 16:58
Jest kilka gier internetowych non\pvp a ludzie zachowują się "kulturalnie".Na światach non pvp wielu ciagle kradnie loota,zabija potwory itd. i do tego jeszcze zacznie cię wyzywać.Ignored daje ochrone przed słowami,ale nie przed złodziejami.I co to znaczy Owned??Wiem że łopata to niewielka rzecz ale musiałem lecieć po następną ,a taka sytuacja może powtórzyć się jeszcze raz(nawet łopata w większej ilości kosztuje).Po zza tym może on zażądać czegoś droższego i ważniejszego.Co do redskuli to dużo osób robi je tlyko po to,żęby wyglądać grożnie(i robia je np. na niskich bezbronnych lvl).A co do lootu,to co z tego że ty na 50lvl zdobędziesz np.medusa shield,bohy albo kilka k jeśli kilka inncyh osób straci przyjemność z gry a ty zabawiasz się ich kosztem??

Fiszbin
27-04-2006, 16:58
I to jest tak hamskie,a Cipsoft nic sobie z tego nie robi.

lul rutfl... A red skull, a ban'y za unj. ?

Lia Mne
27-04-2006, 17:31
pierwszy raz jak zabiłam będąc pk...stoje sobie z dwoma fire devilami (przyzwanymi) i gnębie trole w jaskini kolo wenore ;p
po jakimś czasie trole sie skończyly ;D ,wiec wychodze na powierzchnie i wyciągam moje maleństwa po minucie podchodzi 14 lvl rycerz chyba i atakuje mojego fire devila... -.- Ja mówie żeby przestała, ale ona nie ma zamiaru (choc nie trafia). Zdecydowałam sie na krótki atak dostała raz z gfb od fire devila i spadła na czerwony poziom Hp...no wiec mówie aby zostawiła go w spokoju... nic. A wiec jedno klikniecie...3 gfb i 1 to mniejsze (explo?) to oczywiście był koniec jej marnego żywota...Choć po jakimś czasie źle się troche z tym czułam.

Hermiona
27-04-2006, 18:13
pierwszy raz jak zabiłam będąc pk...stoje sobie z dwoma fire devilami (przyzwanymi) i gnębie trole w jaskini kolo wenore ;p
po jakimś czasie trole sie skończyly ;D ,wiec wychodze na powierzchnie i wyciągam moje maleństwa po minucie podchodzi 14 lvl rycerz chyba i atakuje mojego fire devila... -.- Ja mówie żeby przestała, ale ona nie ma zamiaru (choc nie trafia). Zdecydowałam sie na krótki atak dostała raz z gfb od fire devila i spadła na czerwony poziom Hp...no wiec mówie aby zostawiła go w spokoju... nic. A wiec jedno klikniecie...3 gfb i 1 to mniejsze (explo?) to oczywiście był koniec jej marnego żywota...Choć po jakimś czasie źle się troche z tym czułam.
Staram się zrozumić jak się czułas i myśle że w tym przypadku dobrze zrobiłaś
dałaś jej czas na odejście lecz jak ona nie odeszla to jej sprawa. Miałaś prawo ją zabić. Lecz nie jestem za tym typami ostrzezen ,, Daj mi 5 k'' Mysle ze to jest chamskie bo ty normalnie to byś jej nic nie zrobiła gdyby tylko poszła.

poisoner
27-04-2006, 18:23
A ja uwazam ze liczba unjustow wymagana na red skulla i bana powinna sie zdecydowanie zwiekszyc, bo tibia stala sie ostatnio gra noobow, praktycznie nie mozna juz w niej znalezc porzadnego gracza, co nie zrobie lootbagu, to mi ktos zawali, mimo ze ma 50 lvli mniej, knightem juz nie ma jak kasy zarabiac, bo pojdzie taki 13 druid na guardy i resp wybija, a lootbaga oczywiscie ukradnie, i co ja biedny moge zrobic? wysoki level daje przewage? kompletna bzdura, nooby nawet nie spogladaja na czyjs level, a ja co moge zrobic z takim? zabije takiego i se nabije red skulla ktorego sie robi cholernie szybko i zyskam z niego jakies 100 gp w kasie i scale armor jak bede mial super farta. Ogolnie powiem ze swiaty pvp sux, non-pvp pozostawie bez komentarza (chyba sie kazdy domysla), a pvp-e to nie jest zwykla tibia tylko siekanka (mozna tam sie fajnie zabawic i se powalczyc, ale nic poza tym, wiec juz wole robic to na otsach gdzie mam na start 100+ lvl i jest lepsza jazda ;p)

Raminas
27-04-2006, 18:57
Ja tam nie wiem jak się czuje człowiek po tym gdy go zabiją. Mnie jeszcze nikt nie zabił, a gram trochę na Azurze i widzę jak się leją. Mam kolegę który ma fioła i ciągle mi mówi, że będzie zabijał hight lvli (a sam ma 10lvl :p ). Ja raczej gram na Celeście więc nie wiem jak to jest gdy cię zabiją, a na pytanie tytułowe powiem tak: Ludzie zabijają innych po to, żeby mieć więcej kasy i dobre eq (bo czasem z ludzi wypada).

poisoner
27-04-2006, 20:24
Mnie jeszcze nikt nie zabił, a gram trochę na Azurze i widzę jak się leją.
Jak wchodzisz na minutę i stajesz przed depo, to raczej cię nikt nie zabije. :p
hight
Nie znam takiego słowa. :p
Mam kolegę który ma fioła i ciągle mi mówi, że będzie zabijał hight lvli (a sam ma 10lvl ).
Nie ma to jak nienawiść do człowieka tylko dlatego, że jest ode mnie lepszy w jakiejś dziedzinie życia. Polacy to jednak wyjątkowy naród. :p
Ludzie zabijają innych po to, żeby mieć więcej kasy i dobre eq
Kompletna bzdura, nikt nie zabija innych graczy w celu wzbogacenia się. Chyba, że ktoś ma zaburzenia umysłowe i wydaje mu się, że szybciej zdobędzie cennego itema niż dostanie bana lub zabiją go.
(bo czasem z ludzi wypada)
Jest duża szansa, że dostaniesz bana zanim zlootujesz głupiego plate armor'a. Nie wspominam już nawet o noble armorze.
Jesli chodzi o Tibie zabijanie nie ma wiekszego sensu poniewaz cala frajda z dreszczyku emocji jest zniszczona jednym kliknieciem... You see X (Level yy). He is a zz. i juz wiemy jakim koles bedzie wyzwaniem.
No nie dokonca sie z tym moge zgodzic. Sam level wiele nie daje, jesli gracz ma slabe umiejetnosci w walce z ludzmi lub jest slabo przygotowany do walki. Jesli jestes dobry w pvp to mozesz pokonac gracza, ktory ma 30 lvli wiecej, bo newbie z wysokimi lvlami nie brakuje. (expic kazdy idiota umie, nawet sam komputer moze expic ;p)

karłowaci
27-04-2006, 20:53
Pozdrawiam

Coś ci muzg w tibi zjadło ??!!!!!!!!!!!!!!
Ty niewiesz jaka to frajda zabijanie a wogule z graczy nie wypada kilka gp jakis zegarek i food owszem jeżeli sie zabija 8 levelki ale prawie nikt tego nie robi :)
Mi raz akurat z 10 levelka wypadl crown shield bo pkowalem 44 knighte i nikogo nie mogłem znależć ;l
A pisałeś o tym ,że koleś sobie zbaijał trole i przyszła kolesiowa i zaczeła mu je wybijać a on zaczol ja zatakować(to normalnba reakcja sam bym tak zrobil :P)
A jak zobacyłem jak ty to skomentowałeś to prawie spadłem z krzesła.
Jak ty bijesz potworki to one są twoje i nikt niema prawa ci ich zabijać -,-
I ty to nazwałem hamstwem i mowisz żeby się podzielić.
Wogule pkwanie to straszna frajda(sproboj sam popekować :)
Aha i następnym razem zanim napiszesz taki temat to się porządnie zastanów nad sęsem tego copiszesz bo to normalka, że każdy ci odpowie, że warto zabijać. i chyba kompletny idiota popełnił by samobujstwo(taki jak ten co pobił matke krześłem bo mu kompa wyłączyła -,-) i to napewno nie prze zemnie ::)

Xanax
27-04-2006, 20:57
Moim zdaniem zabijanie przecinika to bezsens :/ o tego są potworki a nie gracze :/

Johanes19
27-04-2006, 21:00
[QUOTE=Avager]Zabawa !!!!!!!!
Wiesz jaka to frajda widziec uciekajacego Pseudo

lol nie lubie pk'owac i byc pk'owanym bo to jest bez sensu chyba ze ktos cie naprawde wkuzy to jeszcze jakos ujdzie.

CYA IN TIBIA!!!!!!!(SZUKAM GILDII NA GALANIE 22LVL SORC) WYSYLAJCIE ODP. NA PRYWATNYM)

poisoner
27-04-2006, 21:10
Ty niewiesz jaka to frajda zabijanie a wogule z graczy nie wypada kilka gp jakis zegarek i food owszem jeżeli sie zabija 8 levelki ale prawie nikt tego nie robi
No to wypada plate armor. Ale i tak nikt nie zabija innych graczy, zeby sie wzbogacic.
Mi raz akurat z 10 levelka wypadl crown shield bo pkowalem 44 knighte i nikogo nie mogłem znależć
Podaj swiat na jakim grasz, bo jesli jest to antica, to zadna nowosc, ze z 10 lvla wypada crown shield. :p
A pisałeś o tym ,że koleś sobie zbaijał trole i przyszła kolesiowa i zaczeła mu je wybijać a on zaczol ja zatakować(to normalnba reakcja sam bym tak zrobil )
Popieram w 100%. Jak mozna nie reagowac na to, ze ktos ci wybija twoje potworki?! Pewnie autorka tego tematu sama tak robila, a pozniej placze, ze ja zabijaja.
Jak ty bijesz potworki to one są twoje i nikt niema prawa ci ich zabijać -,-
Ona stosuje metode Kalego: "Kali zabrac - dobrze, Kalemu zabrac - hunted"
Aha, czyli ja se expie w jaskini od kilku godzin, ktos przylazi i mam sie z nim dzielic? I moze jeszcze on bedzie mi zabijal stworki atakujace mnie? I to jest dobrze tak?
chyba kompletny idiota popełnił by samobujstwo(taki jak ten co pobił matke krześłem bo mu kompa wyłączyła -,-)
Moze autor tego tematu i osoba ktora pobija matke krzeslem to jedna i ta sama osoba, i moze wlasnie sie to stalo po dedzie od pk? nic nie wiadomo ;)
zabijanie przecinika to bezsens :/ o tego są potworki a nie gracze
To po co jest w tibii mozliwosc walki pvp? Bo to jest bez sensu? Pomysl, co by sie dzialo jakby nikt nikogo nie mogl zabic. Bylaby noobiarnia wieksza niz w polskim sejmie, chociaz i tak jest :-/

Ufocznik
27-04-2006, 21:51
ic pograc na swiecie no pvp

tobie natomiast polecam isc zrobic rzecz zdecydowanie bardziej pozyteczna niz pisanie bzdur na forum: mianowicie, isc poszukac slownika ;)

@topic
jesli zabije typka ktory w jakis sposob mi podpadl (ukradl lootbaga, zabil kumpla, wyzywal, etc.) to jestem usatysfakcjonowany ze noobek poniosl konsekwencje

pkowanie? - oczywiscie, ale tylko drugim charem (22 sorc) i tylko lvle wyzsze (i nie o 1 czy 2 ale z reguly lvle 30+) dzieki czemu nie mam wyrzutow sumienia, bo w koncu nie zabijam nikogo slabszego,

btw. bez przesady, rzadko ludzie zabijaja 8 lvle, bo ni to zabawa, ni loot, a frag tez beznadziejny,

btw. 2. ;p co do loota to nie tak rzadko trafia sie cos ciekawego (no chyba ze ktos leje 8 lvle) i nie trzeba miec wcale wysokiego lvla, np. 22 sorcem z 18 palkiem zabilismy 34 knighta i wypadl demon shield

poisoner
27-04-2006, 22:00
btw. bez przesady, rzadko ludzie zabijaja 8 lvle, bo ni to zabawa, ni loot, a frag tez beznadziejny,
Ja jeszcze dodam ze na 8 lvlach huntuja najczesciej ..... 6 lvle :p
btw. 2. ;p co do loota to nie tak rzadko trafia sie cos ciekawego (no chyba ze ktos leje 8 lvle) i nie trzeba miec wcale wysokiego lvla, np. 22 sorcem z 18 palkiem zabilismy 34 knighta i wypadl demon shield
Czysty przypadek. Pekowanie nie jest i nie moze byc dla nikogo zrodlem zarobku, bo nawet jesli mamy szczescie, to i tak szybciej dostaniemy bana niz zarobimy chocby 50k w itemach na normalnym swiecie. Nie zapominaj ze kazdy dobry gracz ma aola wiec mozesz zapomniec o loocie z 75+ lvla, a jak zabijesz 50 lvla to i tak wypadnie przewaznie cos z crown seta albo gorzej a koszty poniesiemy ogromne przy pekowaniu takiego. (no chyba ze newbie bez uhow ;p) No i postac juz mamy z glowki, bo trudno, zeby nie zalapac hunta po czyms takim. :p Juz nawet nie wspominam o banie miesiecznym. :p

Ufocznik
27-04-2006, 22:15
Czysty przypadek. Pekowanie nie jest i nie moze byc dla nikogo zrodlem zarobku, bo nawet jesli mamy szczescie, to i tak szybciej dostaniemy bana niz zarobimy chocby 50k w itemach na normalnym swiecie. Nie zapominaj ze kazdy dobry gracz ma aola wiec mozesz zapomniec o loocie z 75+ lvla, a jak zabijesz 50 lvla to i tak wypadnie przewaznie cos z crown seta albo gorzej a koszty poniesiemy ogromne przy pekowaniu takiego. (no chyba ze newbie bez uhow ;p) No i postac juz mamy z glowki, bo trudno, zeby nie zalapac hunta po czyms takim. :p Juz nawet nie wspominam o banie miesiecznym. :p

hmm... tak, ale jesli np. pojde 22 sorcem na deserta zabic typkow (2, bo z kumplem pojde zeby im trapa zrobic) i lootne 20k? (a kumplowi za blokowanie np. dam rohy... gdybym nie chcial wbic reda to mozna tak zarobic 100 czy tam 90k na miesiac (+ pewnie troche z eq)

z tego co pisales (zabiciu 75lvla) zrozumialem ze chodzi ci o pkowanie main-charem, ale jak pisalem wyzej takim 20+ lvlem mozna zarobic na pkowaniu... aha, koszty sa bardzo niskie (bo ile trzeba runek na zabicie 20 lvla?)

Lasooch
27-04-2006, 22:22
Moze autor tego tematu i osoba ktora pobija matke krzeslem to jedna i ta sama osoba, i moze wlasnie sie to stalo po dedzie od pk? nic nie wiadomo ;)

Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie:(

poisoner
27-04-2006, 22:42
hmm... tak, ale jesli np. pojde 22 sorcem na deserta zabic typkow (2, bo z kumplem pojde zeby im trapa zrobic) i lootne 20k? (a kumplowi za blokowanie np. dam rohy... gdybym nie chcial wbic reda to mozna tak zarobic 100 czy tam 90k na miesiac (+ pewnie troche z eq)
Taaa na desercie zarobisz rotfl wez mnie nie rozsmieszaj, kazdy nawet idiota wie ze 10k trzeba schowac do miejsca na strzaly, a jak w tym miejscu jest to mozesz se zabijac i 20 ludzi a i tak 10k nie wypadnie. :p
z tego co pisales (zabiciu 75lvla) zrozumialem ze chodzi ci o pkowanie main-charem
Zalezy dla kogo jaki level jest main charem, bo to pojecie bardzo wzgledne, ale taki 50 lvl jest w stanie zabic goscia na 75 lvlu, jesli umie grac w tibie. A 50 lvl wcale nie musi byc main charem.
ale jak pisalem wyzej takim 20+ lvlem mozna zarobic na pkowaniu...
Zawsze mozna, inna sprawa ze prawdopodobienstwo jest minimalne ze zarobisz chocby 10k do pierwszego bana na tydzien. A nastepny juz na miesiac, wiec mozesz se darowac postac, szybciej zrobisz nowego chara i osiagniesz nim 40 lvl niz tamten bedzie odbanowany. ;p
koszty sa bardzo niskie (bo ile trzeba runek na zabicie 20 lvla?)
Na zabicie 20 levela 20 levelem potrzeba malo runek i koszty sa niskie? A to ciekawe. Bo ja jak mialem 20 lvl to nosilem przy sobie przynajmniej bp uhow. Jesli myslisz o knighcie to tez nie zapomnij ze 20 lvl knight juz spokojnie ma 4 mlvl jesli normalnie gra, wiec bedziesz go bil dlugo i namietnie. Sprobuj zabic 20 lvla z bp uh. Koszty niskie? OK, daj filmik jesli tak. Z sd bedziesz bil? Ciesz sie jak pojdzie 10k na jednego, z innych run? smiech wywolasz raczej a nie obrazenia tym swoim 20 lvlem chocbys mial nawet 30 mlvl. A poza tym nalezy oczywiscie dodac ze ofiara bez problemu zdazy do depo. A jak ofiara bedzie knightem a ty palkiem to se strzelaj z boltow az trafisz zycze powodzenia. No chyba ze szukasz newbie bez uhow, ale taki to i na 100 lvl sie moze zdarzyc, jednak nie ma co liczyc na takiego farta. :p

karłowaci
27-04-2006, 22:46
No to wypada plate armor. Ale i tak nikt nie zabija innych graczy, zeby sie wzbogacic.

Podaj swiat na jakim grasz, bo jesli jest to antica, to zadna nowosc, ze z 10 lvla wypada crown shield. :p

Popieram w 100%. Jak mozna nie reagowac na to, ze ktos ci wybija twoje potworki?! Pewnie autorka tego tematu sama tak robila, a pozniej placze, ze ja zabijaja.

Ona stosuje metode Kalego: "Kali zabrac - dobrze, Kalemu zabrac - hunted"

Aha, czyli ja se expie w jaskini od kilku godzin, ktos przylazi i mam sie z nim dzielic? I moze jeszcze on bedzie mi zabijal stworki atakujace mnie? I to jest dobrze tak?

To po co jest w tibii mozliwosc walki pvp? Bo to jest bez sensu? Pomysl, co by sie dzialo jakby nikt nikogo nie mogl zabic. Bylaby noobiarnia wieksza niz w polskim sejmie, chociaz i tak jest :-/

Popieram 100%

Misza
27-04-2006, 23:19
Czy uwazam ze losowe zabijanie graczy znacznie slabszych odemnie ma jaki kolwiek sens?
Tak... udowadnia ze jestesmy frajerem ktory nie umie zabic nikogo na podobnym poziomie tylko dzieki wlasnym umiejetnoscia.
Ja w koplaniach Ab zabijałem wszystko o lvl >20...
Zresztą, tu są moje wpisy:
Player Kills

Mar 25 2006, 10:52:29 CET Killed Pawel Druid of Vinera at Level 14 unjustified
Mar 25 2006, 10:55:24 CET Killed Mamma Dora at Level 10 unjustified
Apr 20 2006, 19:04:21 CET Killed Lord-Kronox at Level 15 unjustified

Mój dead:

Character Deaths
Apr 20 2006, 19:06:51 CET Killed at Level 13 by Ven-rulunex

No, dodam jeszcze, że postać miała 13 lvl, ale po dedzie i spadku na 12 nie mogę używać WoD...
Atakowałem wiele innych graczy, ale albo uciekli, albo pojawiał się nagle jakiś "high" lvl... Zresztą najfajniej wyglądała panika tych małych newbie... Biegają w kółko po drabinach cały czas łapiąc się na FF i krzyczą "HELP PK!!!!". Słodkie.
Taaa... niezły ze mnie psychol...

I jeszcze coś, na poprawienie humoru:
Po trzecie - ta gra nigdy nie będzie miła i zespołowa, bo to nie jest RPG, żeby się liczyła współpraca
Komiks z Rotfl Playing Games (taki komiks internetowy, jakby ktoś nei wiedział)
http://komiks.kirtanoffice.com/com_img/druzyna.jpg
http://komiks.kirtanoffice.com/com_img/ewolucja.jpg

Ufocznik
27-04-2006, 23:33
@poisoner

1. kiedys na desercie lootnalem z kumplem 20k (nikt nie schowal do arrows spot) i c arma
2. koszty? 3sd, 1mm, f bomb do trapa i bolty kumpla
3. nie zwiali bo zrobilismy trapa
4. nie wiem czy np. taki 20 druid by sie smial bo mam 35mlvl a best w czlowieka 120 czyli polowe jego hp, zjezdzamy do yellow, sd i spi
5. filmik? ok, jutro wrzuce bo zaraz ide spac
6. uhy, uhami ale jak ktos ma kijowe pvp to nic mu nie dadza, na tym filmiku co wrzuce 24 druida lalem (mialem 20lv) i choc mial bp uhow uhnal sie raz bo pozniej nie zdazyl (sudden death=nagla smierc) inny przyklad 24 drut chcial mnie zabic, z sd walil po 120+ wiec mial mnie na 2sd, a ja mana shielda, sdsdsd i padl, a mial jeszcze bp sd i bp uhow
7. tego 34 knighta mialem juz wczesniej na oku, i wiedzialem jakie ma eq, mozna ofiar poszukac sobie wczesniej

Gelo
27-04-2006, 23:37
Heh. Ostatnio po 4 godzinnym huncie na gaurdach zauważylem, że nie mam parcela i nie wyśle sobie lootu ;/ Pomyślałem, że dotargam do kazz część sprzedam a część odeśle. Gdy już byłem prawie w kazz (taki jest krótki mostek z lawą po bokach) podbiega do mnie 41 pall i wyrzuciał mi mój lootbag do lawy .. Nie no k*rwa nie mogłem wytrzymać, właczam skulla chce zaatakować palla a ten log. No dobra poczekam, w między czasie walnołem fb i przechodziło kilku ludzi więc odrazu skull, ale olać to czekam. Po prawie 5 minutach pojawił się odrazu zaczołem go gonić. Uciekał do depo ale nie doszedł (walnąłem akurat moje best exori 96 :P ) I ded. Patrze loot a tu: c legs i blue robe ! Hahaha... odrazu pomyślałem no i zwrócił się loot z nawiązką ;) Jednak nie do końca może być tak pięknie, po 2-3 min przybiega do mnie 86ek i mnie bije .... ku mojemu zdziwieniu coś mnie słabo hituje i myśl zaatakować czy czekać ? Wybrałem to pierwsze. Trafnie. Nie chwialąć się moje hity było o wiele lepsze i on tracił uh i zaczął uciekać. I dosłownie w tym samym miejscu co straciłem loot spotkałem mojego prota który go blonął i pomógł zabić ;) Lootu nie było (aol) ale co za satysfakcja. ;)

Sara of Carlin
29-04-2006, 17:56
Może to co mówie to bzdury pro nie jestem :D
No ale gra bez zabijania to nie gra..nawet w simsach sie zabija :evul:
Poza co byś miał jak byś zdobył np 80 level i nikogo byś nie mugł zabic...
To po co taka postać :]