zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ksiega z AB ?

urlich grzes
27-04-2006, 22:26
W podziemiach zamku kolo ab lezala ksiazka.. a ze mam klopoty z jezykiem, mogl by mi ktos powiedziec czy to jakas ksiega z cos warta trescia ?? o to ona:

Expeditiondiary of Erin Cropwell

Day 1: After visting my fathers grave, I headed northeast to explore the world behind the great vulcanic mountains.

Day 2: I sneaked thru a great cave full of cyclopses. After hours of wandering and climbing I reached the other side.

Day 3: Following the coast to seek signs of life.

Day 4: Found a strange desert. In the middle there seems to be a ruin, I will examine this at night, because it's much too hot now.

Day 5: DAMN!!! I fell into the deep hole and broke both legs and a rib. All I can do is...
climb up spider poison

Tell my wife I lov...

teletoobis
27-04-2006, 22:43
Nic nie znacząca książka...w Tibii od groma jest takich

Nyksus
28-04-2006, 12:43
W bibliotece w Ab'Dendriel jest ze 100 takich książek ;p

Evul Tibian
28-04-2006, 13:19
Dziennik ekspedycji Erina Cropwella. Jest tak banalnie napisany, że można się domyślić o co w nim chodzi.

emilok
28-04-2006, 13:30
Expeditiondiary of Erin Cropwell
Day 1: After visting my fathers grave, I headed northeast to explore the world behind the great vulcanic mountains.
Day 2: I sneaked thru a great cave full of cyclopses. After hours of wandering and climbing I reached the other side.
Day 3: Following the coast to seek signs of life.
Day 4: Found a strange desert. In the middle there seems to be a ruin, I will examine this at night, because it's much too hot now.
Day 5: DAMN!!! I fell into the deep hole and broke both legs and a rib. All I can do is...
climb up spider poison

Tell my wife I lov...

Dziennik podróżniczy Erina Cropwell'a
Dzień 1: Po odwiedzeniu grobu mojego ojca udałem sie na północny wschód aby zbadać świat kryjący się po drugiej stronie wulkanicznych gór.
Dzień 2: Przemknąłem się przez wielką pieczarę pełną kiklopów. Po wielu godzinach wędrówek oraz wspinaczki przedostałem się na drugą stronę.
Dzień 3: Podążam wzdłuż nabrzeża w poszukiwaniu śladów życia.
Dzień 4: Odkryłem dziwną pustynię. W jej centrum znajdują się jakieś ruiny, będe je badać nocą, gdyż teraz jest za gorąco.
Dzień 5: MOTYLA NOGA!!! Wpadłem w jakąś dziurę i złamałem sobie obie nogi wraz z żebrem. Wszystko co mogę zrobić to .....
wspiąć się ........ pająk ....... trucizna ......

Przekażcie mojej żonie że ją ko......

Ashlon
29-04-2006, 10:05
Bardzo dobrze przetłumaczone tylko to nie są kiklopy tylko CYKLOPY! :p

Poczytaj mitologie grecka, tam tez jest stwor kiklop. Cyklop jest zapozyczeniem z jezyka angielskiego.

Norjaz
29-04-2006, 13:02
Kikopy fajnie powiedziane :D Dla mnie to cyklopy

urlich grzes
29-04-2006, 18:30
No coz :) szkoda... w tibie gram od niedawna i to moja 1 ksiazka znaleziona poza biblioteka:). Jest jakis sposob aby odroznic ksiazki "wartosciowe" od "niewartosciowych" ?

emilok
29-04-2006, 18:40
No coz :) szkoda... w tibie gram od niedawna i to moja 1 ksiazka znaleziona poza biblioteka:). Jest jakis sposob aby odroznic ksiazki "wartosciowe" od "niewartosciowych" ?
Każda jest wartościowa, ta mówi nam o Jakundaf Desert, o pająkach, o dziurach bez wyjścia, ogólnie zachęca do zwiedzania tejże pustyni.