PDA

Pokaż pełną wersje : Jak długo CIP bedzie dawał nowe światy?

Level
29-04-2006, 14:31
Chcialem zadać pytanie (moze ktoś wie).

Cip coraz to "robi" nowe światy,a moje pytanie brzmi. JAK DŁUGO?
Ciekawy jestem kiedy Cip sobie powie dość nowych swiatów?

Bo prawda jest taka,ze wielu graczy ma charów na wielu swiatach i jak im nie wychodzi na jakimś serwie to przenoszą sie na nowy serw z nadzieja,ze tym razem nabija wiekszy lvl lub cokolwiek i tak w kółko.

No i druga kwestia czy nie dobrym pomysłem byłoby stworzenie serwa z ograniczeniem czasu logowania grania. tzn. po np 3 godz grania nie otrzymywało by sie expa,ani skille by nie rosły,a po np 4 godz dodatkowo dostawałoby sie wieksze obrażenia (pomysł nie jest mój,chyba kogoś na tym forum).

Dla wielu graczy nie grających nałogowo(ja) byłoby to idealne rozwiązanie.

Lasooch
29-04-2006, 15:16
Chcialem zadać pytanie (moze ktoś wie).

Cip coraz to "robi" nowe światy,a moje pytanie brzmi. JAK DŁUGO?
Ciekawy jestem kiedy Cip sobie powie dość nowych swiatów?

Bo prawda jest taka,ze wielu graczy ma charów na wielu swiatach i jak im nie wychodzi na jakimś serwie to przenoszą sie na nowy serw z nadzieja,ze tym razem nabija wiekszy lvl lub cokolwiek i tak w kółko.

No i druga kwestia czy nie dobrym pomysłem byłoby stworzenie serwa z ograniczeniem czasu logowania grania. tzn. po np 3 godz grania nie otrzymywało by sie expa,ani skille by nie rosły,a po np 4 godz dodatkowo dostawałoby sie wieksze obrażenia (pomysł nie jest mój,chyba kogoś na tym forum).

Graczy grających, i NIE grających nałogowo, jest niewielu. ^^"

Itachi
29-04-2006, 15:19

To rozwiazanie jest zajebiste... skonczyl by sie accsharing,... choc ja bym dal jakies 6-7h dziennie

DaniaStone
29-04-2006, 15:50
1. Az im sie nie znudzi :]
2. NIE!! B)

Yoh Asakura
29-04-2006, 17:14
Dlaczego tworzy się nowe światy ? Bo jest coraz więcej graczy.
Kiedy nie będzie już nowych światów ? Jak będzie ich coraz mniej.

Evul Tibian
29-04-2006, 17:54
Nowe światy beda tak długo jak długo będzie to opłacalne dla CS. Oczywiste, że jeśli chcesz iść na nowy świat i coś tam osiągnąc to MUSISZ kupić PACC, a PACC to zysk dla CS.

Level
29-04-2006, 19:01
Dlaczego tworzy się nowe światy ? Bo jest coraz więcej graczy.
Kiedy nie będzie już nowych światów ? Jak będzie ich coraz mniej.

Gdy CIP przestaną tworzyć nowe światy to własnie dojdzie do paradoksu,ze nowi gracze nie bedą zaczynali grać w tibie, bo co to za radocha zaczynać na serwie gdzie wiekszość ma 100lvl,a 50lvl jak mrówek. Wtedy Tibia zacznie sie zwijać (nowi nie bedą zaczynali grać,a wielu starych graczy bedzie odchodziło).

Co do nowego rodzaju serwa z ograniczeniami czasowymi to ukróciłoby dzielenie kont (chyba,ze 2 osoby dzieliły sie postacią i grały na niej po np.2 godz dziennie ;))

Thor m.
30-04-2006, 13:24
Co do nowego rodzaju serwa z ograniczeniami czasowymi to ukróciłoby dzielenie kąt

Ma'tys
30-04-2006, 13:47
Co to ograniczynia długości logowania:
g) jeżeli ktoś niegra nałogowo nie musi mieć ograniczenia
f) kolejne obciażenie serva
u) runki dla sorców były by dośc nie opłacalne nawet dla pacc
l) skille knightem robiło by sie bardzo długo jeżeli max online to np.4h
e) powstały by protesty typu "ten server jest tylko dla poladynów bo im szybciej rośnie dist

y) TVN by był zadowolony ze ich programy wywarły wpływ na CipSoft

Level
01-05-2006, 23:38
Co to ograniczynia długości logowania:
g) jeżeli ktoś niegra nałogowo nie musi mieć ograniczenia
f) kolejne obciażenie serva
u) runki dla sorców były by dośc nie opłacalne nawet dla pacc
l) skille knightem robiło by sie bardzo długo jeżeli max online to np.4h
e) powstały by protesty typu "ten server jest tylko dla poladynów bo im szybciej rośnie dist

y) TVN by był zadowolony ze ich programy wywarły wpływ na CipSoft

Ad g) chodzi o to,zeby gracze nie nałogowi gracze mieli szanse z maniakami grającymi po 12g dziennie
Ad f) jest wiele serw obciążonych, pozatym nie wszyscy chcieli by grać na takim serwie z ograniczeniami
Ad u) ceny run są ograniczone cenami sklepowymi i powyżej pewnego poziomu nie podskocza
Ad l) o to by chodziło,zeby nie łaziły dziwadła typu 12lvl knight ze skillami 75/75,pozatym znów maniacy mieliby utrudnione zadanie
Ad e) teraz są protesty,ze pall to najtrudniejsza profesja
Ad y) przecież nie z TVNu wiemy,ze w Tibie gra masa maniaków ;)

ripper
01-05-2006, 23:48
Co CS obchodzą szanse nałogowców z "normalnymi"? Odpowiedź łatwa: NIC. Ważne, że jedni i drudzy (pierwsi częściej) kupując PACC, co równa się zarobkowi dla nich. Przecież ta gra jest grą komercyjną... Co do pomysłu z ograniczeniem, to był to żart Tibia.pl z okazji 1.04 -.-

The Mass
01-05-2006, 23:54
1. Dzięki nowym światom CipSoft przyciąga nowych ludzi. A nowi ludzie > Kupno PACC > Nowa gotówka.

Więc po czasie im to się zwraca.

2. http://forum.tibia.com/forum dział "Proposals".

Napisz tam co masz na myśli.

Level
02-05-2006, 00:06
No tak,tylko pytanie jak długo bedą tworzyć nowe światy. Nowe swiaty nowi gracze? Heh wiekszośc to starych graczy którym nie wyszło na innych serwach.

Nic ich nie obchodzi fakt,lecz ja mówie o jednym serwie z ograniczeniami i nie ma znaczenia,ze to był żart na 1.04.
Pomysl kto i dlaczego gra w tibie max 2 godz dziennie? Odpowiem, ludzie,którzy pracuja i mają kase na pacc więc logiczne byłoby utworzenie serwa dla takich ludzi ;)

Drachol'ek
02-05-2006, 08:48
Moje skromne zdanie:
Nie masz czasu, nie graj w Tibie. Po co robc burdel z jakimis serverami dla "ludzi pracujacych"?

Level
02-05-2006, 21:26
Moje skromne zdanie:
Nie masz czasu, nie graj w Tibie. Po co robc burdel z jakimis serverami dla "ludzi pracujacych"?

Moje skromne zdanie, jak sie nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej nic nie mówić;)

Czy ja mówiłem,ze nie mam czasu? Mam 1-2 godz dziennie to dość rozsądny czas na gre, bo powyżej 5godz dziennie to już choroba.

MaveriC
02-05-2006, 21:38
Moje skromne zdanie, jak sie nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej nic nie mówić;)

Czy ja mówiłem,ze nie mam czasu? Mam 1-2 godz dziennie to dość rozsądny czas na gre, bo powyżej 5godz dziennie to już choroba.

hyhyhyhyhy ;] 5 h to jush choroba...ja siedze kolo 12 h dziennie i nie narzekam......pozatym powiedz mi szczeze....co ty robisz przez te 1-2 h?

Level
03-05-2006, 14:37
hyhyhyhyhy ;] 5 h to jush choroba...ja siedze kolo 12 h dziennie i nie narzekam......pozatym powiedz mi szczeze....co ty robisz przez te 1-2 h?

Powiem ci czego nie robie przez te 2 godz. Nie snuje sie w poszukiwaniu ofiary do pk, nie czekam pod depo na okazje,zeby ukraść jakiś lot innemu kolesiowi, nie stoje na macro łowiąc rybki,skillując,robiąc runy,nie biegam w depo wołając "fri itanz plizz",nie luruje potworów tylko po to,zeby utrudnić innym gre...czyli jednym słowem,nie trace czasu na szczeniackie zachowanie ;)

...pozatym powiedz szczerze, jeżeli grasz codziennie 12h i odejmując kilka godz na sen to na co przeznaczasz te kilka godz ,które ci zostało?