zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kolejna kompromitacja TVNu.

Dr. Omader
29-04-2006, 16:10
Jak się okazuje stacja TVN nie potrafi uczyć się na własnych błedach i dalej mówia głupoty o Tibii.

Dzisiaj rano w programie Dzień Dobry TVN została zaproszona bardzo mądra pani psycholog, która widocznie jest ekspertem Tibijskim i wszystko o nas i o twórcach gry wie. Pani psycholog stwierdziła, że Tibia została tak zrobiona, że nawet gdy wyłączymy komputer postać ciągle zostaje w grze i zostało to zrobione po to, aby bardziej uzależniać od gry. Ale to nie koniec mądrości pani psycholog, w dalszej części rozmowy pani psycholog stwierdziła, iż Tibia została stworzona przez szalonych ludzi, którzy nie maja żadnego zysku z gry i robią to dla samej przyjemności uzależniania ludzi.

Jedyną mądrą osobą w studiu okazał sie Pan Marcin Meller - redaktor naczelny Playboya, który to próbował wtyłumaczyć, że nie ma co się przejmować grą, która nie jest taka groźna, bo przecież jest wiele gorszych patologii. Przynajmniej jedna osoba to zauważa z mediów.

Nie wiemy czy mamy się śmiać z głupoty pani psycholog, czy mamy płakać nad tym, że taka stacja jak TVN pozwala głosić takie kłamstwa. Jedno jest pewne - Gratulujemy TVN kompletnej kompromitacji w oczach kilkuset tysięcy polskich Tibijczyków.

Jeśli któryś z naszych czytelników dysponuje nagraniem tego programu, będziemy wdzieczni za kontakt z nami, albo wrzucenie go na video.google.com i podanie nam linka. :)

Maniack
29-04-2006, 16:13
gratz TVN :)

Kerin Tale
29-04-2006, 16:13
to jest żałosne ale czego spodziewać się po nieumiejących racjonalnie myśleć pismakach z "Tiwien".

Kyczyn
29-04-2006, 16:14
Nie maja sie czego czepiac..

Vekegi
29-04-2006, 16:16
nie widzialem tego, ale z tego co tu wyczytalem to tylko leżec i kwiczec mi sie chce ^^ Polakom gratulujemy TVNu

Inhabitant of Morgana
29-04-2006, 16:16
OMFG!!!!!!!! ROFLZONKBLZ!!!!!!!!
dotychczasm uwazalem TVN za stacje bardzo dobra i prawie bezbledna.....od tej pory stacja TVN jest dla mnie smieciem....poprostu NO OMFG plicks pani psycholog to kompletny nóbz :faceoff: no kurcze ale pani psycholog.....wie moze ktos jej nazwisko, imie, maila albo cos bo osobiscie chce ja wyzwac od dziwki albo poprostu jej osobiscie wreczyc list z moja opinia na temat jej gluoty.....OMFG buahahahhahah Dr. Omader.....czatuj dalej na takie programy bo niezle sie usmiac mozna z idiotyzmu jednej z najlepszych polskich stacji buahuahuahauhauhauha

podsumowanie:
pani psycholog-powinna sie sama udac do psychologa:P; i kogos kto umie grac w tibie;]
stacja TVN-byla prawie idealna.....od dzisiaj kompletne scierwo

moja opinia-ROFLZONKBLZ :D

Midarth
29-04-2006, 16:17
tVN rulez... Jakby ktoś miał tą audycję i wrzucił na np. google video byłbym wdzięczny.

drut
29-04-2006, 16:18
JA JA ! MY FRIENDS ! dzis miałem taką beke z tego ze to poezja. Nawet mojej mamie wytłumaczyłem róznice a ona o tibi ma jakotakie pojecie bo wie co to pacc i ze postac nie zostaje w grze. Wiec przyłaczam sie do gratulacji stacji TVN!

Miszczu
29-04-2006, 16:20
LOL....Zaprosili jakas babe która nawet nie wie co to tibia.Po prostu wypowiada sie zeby ludziom zycie zepsuc.Niech sie puknie w główke a dopiero potem niech sie wypowiada. A co do samego TVN.Moze by zaczeli mówić o rzeczach naprawde waznych.....a nie widza problem tam gdzie go nie ma.A co do wczesniejszej audycji to specjalnie wzieli takich 2 idiotów.,,Ja wale z axa a mój kolega z różdzki".Mogli sie go jeszcze spytac co to znaczy axe X( .

Master of Puppets
HAHAHAH. Ogladalem to... Dziwie sie ze przezylem ten atak smiechu.

Flashman
Qrde no szalona baba! Co ona zgłupiała czy co? teraz cała polska myśli że ci co grają w tibie to siedzą przed kompem 24h na dobę a jak się im neta rozłączny to biją krzesłami wszystkich kogo widzą! No ludzie paranoja! TVN też jest cwany bo pyta o Tibia bachory dla których ta gra to drugie życie! Niech zapytają troche starszych dla których ta gra to tylko zabawa a nie drugie życie! Taka mądra ta pani psycholog a pewnie jak każda kobieta robi zakupy. To też choroba! Wydawanie pieniedzy na ubrania które tylko raz włozy a potem do szafy to choroba! Może prowadzić do bankructwa. Niech ona najpierw popatrzy na siebie a potem niech oskarża innych. Przecież tibia ma swoje pozytywne strony. Trzeba tylko chcieć poszukać ich a nie tylko od złej strony!

Kempollo
Nie no to jest rozbrajające. TVN uważałem za fajną stacje ale teraz jak mają takich ludzi zapraszać to aż sie chce płakać. Jak by to zoabczył CIpsfot to nie wiem co by sie stało szczególnie za to że nic z tego nie mają ... Moim zdaniem TVN schodzi na psy!!

matiz hanka
29-04-2006, 16:22
Rotfl... Brak słów... Niech może w końcu powstanie jakiś program o pozytywnych stronach tibi i żeby mówił o tibi ktoś kto sie na niej zna...;)

Ravollo
29-04-2006, 16:23
szaleni ludzie ? LOL . niech ona coś stworzy.. a wogóle to była jakaś drugorzędna redaktorka TVN-u pewnie. musiała powiedzieć bo by wyleciała. takie jest moje zdanie -.- powiem tylko że TVN to noob-y :)

LOL

Metal Master
29-04-2006, 16:24
Serdecznie Pozdrawiam Panią Psycholog !! :baby: Żenada ...
No Comment ... ROTFL

MarkoRoz
29-04-2006, 16:25
Nie no oni przerastaja juz radio maryja ;\

Ale najbardziej to mnie zadziwiła ta "PANI PSYCHOLOG"
Wydaje mi sie że ona to wogule nieumie korzystać z komputera :P ( To by tłumaczyło takie gadanie głópot :P )

A kiedyś tak ich lubiałem ;/

Mrok
29-04-2006, 16:25
Prawda boli aż tak bardzo?.Oczywiście dziennikarzom nie chodzi o nas wszystkich,ale nie oszukujmy sie są wśród nas ludzie którzy spędzaja po 15 godz dziennie.Ja znam wiele przypadków co przez tibie ktoś kibluje w szkole.Więc ludzie nie wkręcajcie samym sobie że to nieprawda;).

Filemon6
29-04-2006, 16:26
LOL8o ...ta pani psycholog sama powinna isc do pani psycholog(a może do pana to bardziej pomoże?):D

Seanos
29-04-2006, 16:27
G-R-A-T-Z T-V-N Ale mądra ta pani psycholog:baby: Dajcie wiecej debili w telewizji!!

Walekifa
29-04-2006, 16:28
Ojca Tadeusza prosze zostawić w spokoju!

TVN to kłamcy i lamerzy.nie mają materiału na uwagę czy fakty to wymyślają jakieś bzdety. Ja również przyłanczam się do gratulacji.

Zibon
hehehe oglądałem tą audycje...... gówno wiedzą o Tibii a najwięcej o niej mówią..... ......::::::NOOBY::::::...... TVN i inni którzy mają wąty do naszej kochanej gry to nooby...... Zniszczyć HAMÓW

Evul Tibian
Tej psycholog mogli jeszcze przyczepić plakietke "Customer Support"

MarkoRoz
29-04-2006, 16:31
Mrok ale to są szczególne przypadki
Oni w każdą gre tak potrafią...
To niejest tak że tibia asz tak wciaga a dużo w nią gra ponieważ jest bardzo prosta i ma bardzo małe wymagania ;/ ( przynajmniej tak mi sie wydaje :P )

spider-bialystok
29-04-2006, 16:32
Kiedy jedziemy do siedziby TVNu z krzeslami?:evul:

Thimburd
29-04-2006, 16:32
TVN w ciągu ostatnich dni DUŻO stracił w moich oczach... Ze świetnej, wiarygodnej, mądrej i ciekawej stacji telewizyjnej zamieniła się totalne ścierwo okłamujące ludzi i nie potrafiące zbierać informacji na tematy o których mówią... Żałosne... Aż szkoda słów na taki szajs...

Zizevolo
29-04-2006, 16:33
www.tvn.pl/kontakt.html maly formularz w ktorym kazdy moze poprosic stacje o sprostowanie i zaproszenie kopetentnych osob do programu jesli dostana kilka set widomosci to chyba nie pozostana obojetni

Krzychu II
o m g

Musze częściej oglądac tvn to lepsze niż maraton usmiechu jak ktoś ma to nagranie to ponawiam proźbę Dr. Omadera.
Miejmy nadzieje ze ta jakże mądra Pani dyrektor od spraw tibi (-.-) przeczyta to co o niej piszemy i może pomysli nad czyms.
Teraz pól polski mysli ze ci co graja w tibie to jakies zjeby co rzucaja w rodzicow krzeslami i placza jak padna na 8 lvl -.-

Adekmaster
dotychczasm uwazalem TVN za stacje bardzo dobra i prawie bezbledna.....od tej pory stacja TVN jest dla mnie smieciem....poprostu NO OMFG plicks pani psycholog to kompletny nóbz :faceoff: no kurcze ale pani psycholog.....wie moze ktos jej nazwisko, imie, maila albo cos bo osobiscie chce ja wyzwac od dziwki albo poprostu jej osobiscie wreczyc list z moja opinia na temat jej gluoty.....OMFG buahahahhahah Dr. Omader.....czatuj dalej na takie programy bo niezle sie usmiac mozna z idiotyzmu jednej z najlepszych polskich stacji buahuahuahauhauhauha

podsumowanie:
pani psycholog-powinna sie sama udac do psychologa:P; i kogos kto umie grac w tibie;]

Racja tez myslalem ze TVN to Fajna stacja a tu znów dali jakis znawców(lol?) i posrali rodzicom all tych co graja w tibie

Kosmo_karol
29-04-2006, 16:35
Elo kolezdy koleżanki ^.- zażalenia kierujemy pod tym adresem
http://www.tvn.pl/kontakt.html :P prosze o wyslanie jak najwiecej skarg na temat dzisiejszego programu Dzień dobry TVN. :)

DR.UTi
29-04-2006, 16:36
Ja do TVN'u nic nie mam, mają świetny asortyment rozrywkowy. Wy też dziwni jesteście. Przez to, że powiedzieli coś na Tibie, to odrazu telewizja schodzi na psy? Ale Pani psycholog, to nie wiem jak ona się na te studia dostała...

Hydro
29-04-2006, 16:37
rzeczywiscie ,a ja myslalem ,ze to porzadna stacja .Zaloze sie ,ze to w ogole nie byla psycholog bo normalny psycholog/psychiatra zna choroby psychiczne i wie ,ze to nie wina gry. To j tez gratuluje i dodam cos od siebie :TVN gratulujemy braku rzetelnosci .O ile sie orientuje to cipsoft moglby ich oskarzyc o oszczerstwa

Hieyan
29-04-2006, 16:37
Założe się, że połowa ludzi w TVN ma syna/córkę która gra w Tibie. Czemu to się spytać nie mogą? Przecież oni tylko zniechęcają ludzi do tej gry.

@edit
Nie zdziwie się, gdy CipSoft poda TVN do sądu, za to, że opierają się na fałszywych informacjach, które odbierają im potencjalnych nowych graczy.

seedee
29-04-2006, 16:39
haha... niemialem okazji ogladac, ale bez kitu, jesli ktos ma nagranie, niech daje :))

którzy nie maja żadnego zysku z gry i robią to dla samej przyjemności uzależniania ludzi.

Utrzymuja 70 serwerów za darmo, i zyja z tego, ze uzalezniaja ludzi :))

Shin Cron
29-04-2006, 16:40
Jak mnie tacy ludzie denerwuja co gadają o czymś o czym nie mają pojęcia.

Mrok
29-04-2006, 16:40
TVN ma racje w 100% ich popieram.LUDZIE LECZYĆ SIE Z TEJ GRY.Poki jescze nie zapozno,niestety dla niektorych juz za pozno.:(

Kamabi
29-04-2006, 16:41
Gzzzz Widze Pani psycholog Poznała tibie od poczatku do konca. Nie ma co Cool baba uhauhuhauhuahuha

Gz Tvn jestescie Boscy :baby: <huhauhuahuhauha>

Venderer
29-04-2006, 16:44
Oj TVN się chyba starzeje :> Szkoda, że tego nie widziałem :<

Thimburd
29-04-2006, 16:47
TVN ma racje w 100% ich popieram.LUDZIE LECZYĆ SIE Z TEJ GRY.Poki jescze nie zapozno,niestety dla niektorych juz za pozno.:(

W czym ma rację? Że CipSoft nie ma żadnych z tego zysków? Że postać ciągle siedzi w grze? Gratuluję wiedzy o Tibii. Ale jeśli chodzi o uzależnienie to pamiętaj, to nie przez grę się uzależniamy ale przez siebie. Osoba mądra i odpowiedzialna nie uzależni się. A afera jaką robią przez to, że jakiś nieodpowiedzialny, głupi i chory dzieciak z patologicznej rodziny uderzył matkę krzesłem jest żałosna. Niech się zajmą np. kibolami...

Toxic!
ehhh... szkoda słów... szkoda że zanim nagadała głupot nie pograła w tibie! gadają o czymś a nawet nie wiedzą o czym!! OJ CHYBA NIE ODEJDE OD KOMPUTERA BO MNIE ZABIJĄ!! DO SZKOŁY NIE PÓJDE! OMG LOOOOOL! SZKODA SŁÓW... oglądałem na video.google reportarz o tibi... TAKIE BZDURY GADALI!! JEDYNIE REDAKTOR NACZELNY CLICKA DOBRZE GADAŁ!! GRATZ DLA NIEGO!! EHH A TEN CAŁY "IDEALNIE" PRZYGOTOWANY PROWADZĄCY... "żeby wyłaczyć bezpiecznie postać trzeba ukończyć kolejny poziom" ON KU*** WIE JAK WYGLĄDA TIBIA ?? EHHHhh... 60 sekund to kolejny poziom huahauhauhauha .... FRAJERZY!!

Vanzi
Też to oglądałem, jak powiedzieli że autorzy Tibii nic nie zarabiają dostałem ataku śmiechu, szkoda że nie mam karty TV i nie mogłem tego nagrać :((

Knajcik14
29-04-2006, 16:51
Ehhh ktoś tam wyżej pisał że ta pani psycholog poznała tibie i wiecie co to jest możliwe specjalnie tak powiedziała żebyśmy my tibijczycy przestali grać żeby ona miał gdze expić BUAHHAHAHA:D :D :D :D :D :D :D

Gratulacje TVN nie ma co

Pozdro

Boner3773
29-04-2006, 16:52
powiem tylko "lol"...
szkoda gadać....
tvn-bdb stacja lecz teraz przegięli...

adamus aqua
29-04-2006, 16:54
ONA była świeta :D nadaje się na komika Nie powinno muwić się o żeczach o których nie ma się zielonego pojącia.
TIBIA istnieje już 10lat (+ kilka miechów ) a oni zauważyli jej szkodliwość (TU CZYTAJ POPULARNOŚĆ) zauważyli dopiero po "użyciu krzesła"
MAM PYTANIE! jesli tibia jest nałogiem to czy lepiej że gramy w tibie niż żebyśmy ( prawie 1/40 polaków) zaczeli np. pić ( dla [roz]rządu lepiej - AKCYZA no bo za tibie nie płacimy żondowi) ???? CO JEST ZDOROWSZE???
ja uważam że TIBIA
P.S.
Podobno jakiś chińczyk prosił kolego o "sworda" on mu nie dał a więc on go zabił :/

MarkoRoz
Pewnie bedzie taka sama afera jak z taką grą strategiczną że niby tam namawiają do faszyzmu i że to polacy zaatakowali Polskę :P

Avangardzista
Ta babka niech sie oduzalezni od brania pieniedzy z amowienie glupot! Czesc rzeczy ktore mowila byly prawda ale w b. malym stopniu..

Kontakt do naszej ulubionej stacji tvn... zero szacunku dla nich!

centrala:
tvn s.a.
ul. Wiertnicza 166
02-952 Warszawa
tel. (22) 8566060
fax. (22) 8566666

public relations:
tvn s.a.
ul. Wiertnicza 166
02-952 Warszawa
fax. (22) 8566594

biuro reklamy:
tvn s.a.
ul. Wiertnicza 166
02-952 Warszawa
tel. (22) 8566400
fax. (22) 8566495

informacje techniczne:
tvn s.a.
ul. Augustówka 3
02-981 Warszawa
tel. (22) 8566107
email: [email protected]

współpraca z widzami
[email protected]
tel. (22) 8566161

@Edit:
Potega Tibii napewno nie jest grafika , lecz.... zastanawialiscie sie czemu ta gra jest taka potega?
Bo dziala na praktycznie kazdym komputerze, wymagania tej gry sa smieszne!
Ale czy ktos powiedzial ze to jest zle? Poprostu "konstruktorzy" tej gry skorzystali z tej slabosci, raczej mocnej storny, I tak powstala Tibia ;)

Groove
29-04-2006, 16:57
Mówi coś, o czym nic nie wie

Myst Rydan
29-04-2006, 16:57
OMG. Szkoda gadać. Wysłałem już swoją petycję. Miejmy nadzieje ze to sprostują bo tak być nie może. Partacka stacja. :o

Rezidew
29-04-2006, 16:59
Bueehehe widzialem to! :D TVN pewnie tak sie przyczepilo tej tibii by miec nowy temat do programu "Uwaga!" bo chyba temat "szkola jakiej nie znacie" sie im skonczyl. Teraz pewnie bedzie "Gra jak narkotyk" czy cos. Teraz mniej wiecej wiem jak sie czuje slawna osoba o ktorej wymyslaja jakies glupoty ;]

verbus
29-04-2006, 16:59
Miszczu -to glownie do ciebie ;p

Zgadzam sie z tym co ty mowisz i co wy w ogole wszystcy mowicie jednak to bylo inaczej,to nie bylo ja wale z axa a kolega z rodzki tylko "yyyy kolega jest akurat knightem to yy pt s on akurat wali yy z tego ptf z AXA , a ja jestem yyss druidem i wale z rodzki" <<--LOL jak mozna byc takim idiota ??8o 8o 8o

pozrdo 4all (ale nie dla takich debili jak na tym filmiku ;/ bo jak sie nie zna to mogl zamknac m*r*e)

Pani K.
29-04-2006, 17:00
Avangardzista: Weź ty się puknij (wiem, ze powinno być z dużej litery - jeszcze umiem pisać).

Topic: Oni po prostu sensacji szukają. Liczą na to, że zdesperowane matki poodłaczają dzieciakom komputery i zamiast siedzieć godzinami przed ekranem monitora, będą spędzać czas śledząc losy Żanetki i Grzegorza i/lub sikać z emocji podczas tych śmiesznych tańców.

sztomek_14
29-04-2006, 17:01
ToMeK 16:09:22
wejdz se na tibia.pl i poczytaj new newsa
ToMeK 16:09:26
jaki zjeb <hahaha>
ToMeK 16:09:31
skoro Ci sie nudzi
Kamil 16:11:26
LOL
ToMeK 16:11:27
czytasz??
ToMeK 16:11:34
dobre nie??
Kamil 16:11:34
ja tej dziwce bez szkoły
Kamil 16:11:38
morde skapiszonuje
ToMeK 16:11:39
xD

Meridius Von Lee
29-04-2006, 17:01
Odlądałem to dzisiaj rano i jak usłyszałem ta "Panią Psyholog" to myslałem że padne ze śmiechu :) "Ludzie którzy zrobili tą gre nic na niej niezarabiają" ahuahauhua.

Always hunted
29-04-2006, 17:03
Ja nie mogę, po prostu own3d!!
Pierwszy reportarz w TVN o Tibii.. polewka, ale co tam, zdarza się walnąć głupotę, zwłaszcza jak się robi reportarz o grze bez grania w nią poprzednio. ale to co tutaj przeczytalem, po prostu mnie rozwaliło na kawałki!! Jak już się kurcze robi DRUGI reportarz na dany temat, to się kurde trzeba przygotować, i kurwa doinformować!! A nie takie farfocle pierniczyć. Po raz kolejny, own3d, Już nigdy nie uwierzę w to co gada TVN, nawet jak powiedzą 2+2=4 x(

Taki dobrze WYHODOWANY ....

own3d xDD

Duch Guardi
29-04-2006, 17:03
że Tibia została tak zrobiona, że nawet gdy wyłączymy komputer postać ciągle zostaje w grze i zostało to zrobione po to, aby bardziej uzależniać od gry.
w dalszej części rozmowy pani psycholog stwierdziła, iż Tibia została stworzona przez szalonych ludzi, którzy nie maja żadnego zysku z gry i robią to dla samej przyjemności uzależniania ludzi.
GZ pani psycholog wyobraźni :baby:

Pacek
29-04-2006, 17:04
teraz nareszcie wszyscy mogą sie przekonać jak słaba stacją jest TVN i jak media (wszystkie) starają sie manipulować opinią publiczną. Wystarczy małe przekłamanie, lekknie niedopowiedzienie i już mamy tworzy nam sie całkowicie odmienny obraz rzeczywistości. Bóg jeden wie ile imformacji zostało wypaczonych w ten sposób ale coś czuje że procent ten jest znaczny. Może wystosujemy jakąś petycjie do KRRiT

Bredek
29-04-2006, 17:05
Jeszcze brakuje nam wypowiedzi Rydzyka o TIBII... widziałem to, ale szkoda, że przez przypadek nagrałbym sobie to :D:D

Voldus15
29-04-2006, 17:11
Media ostatnio szukają nowych sensacji. Nie ma ją na czym sie wyrzywać to atakują spokojnych graczy. Klijetowi raz sie zdażyło matke krzesłem pobić a ludzie robią z tego sensację. U mnie co sekunde na osiedlu ginie 1 osoba a jakoś tego nie komentuje :D

My991
29-04-2006, 17:12
Noto mie dobili , nie dość ze raz powiedzieli totalną bzdure to powtarzają ja znowu... Kiedyś myślałem, że TVN to pożądna stacja telewizyjna, teraz widze że sie myliłem! Co do pani psycholog nawet nie zapoznała się z tym co ocenia ona raczej powinna być psychologiem dla zwierząt ale pewnie i w tej roli by się nie sprawdziła! Szkoda , że kłamstwo w Polsce nie jest karalne...

Vacish
29-04-2006, 17:15
Ja jebacze normalnie shock BUHUAHSSHAUSAhsuahUUASHUhausha pani psycholog potrzebuje psychologa cos mi sie wydaje. Debilizm, kretynizm i TVNizm po prsotu az huhon staje. Niech madra lecz pokrzywdzona przez los pani psychol (og? nieeee psychol) sie szanownie odpierdoli od Tibi i wrci do burdelu tam gdzie spedzila wiszosc swojego zycia.

Kajt
29-04-2006, 17:16
napisalista na stronie gl ze kcecie link to rzucam( odrazu muwie nie czytalem postów tu)

http://video.google.com/videoplay?docid=7419655416454478690&pl=true

Tasiorstrasz
29-04-2006, 17:18
Hmm... no na tej Pani terapia z krzesłem chyba by poskutkowała.

napisalista na stronie gl ze kcecie link to rzucam( odrazu muwie nie czytalem postów tu)

^ To jest starsze nagranie. Chodzi o te z dzisiaj.

xasistis
29-04-2006, 17:19
A co wy chcecie od jednej, biednej tej pani "psycholog". Normalna ludzka rzecz odreagować niepowodzenia. Widocznie nie wiedziała jak zrobić rat questa, więc teraz wyżywa się na opinii publicznej. Może powinna pójść z tym do... psychologa?

PS: Pozdro dla TVN... ale już więcej takiej kichy nie róbcie.

Vanhelsen
29-04-2006, 17:19

Dr.Omowi chodzi o ten z dzisiaj a nie z faktów

Birkart
29-04-2006, 17:20
ja to mam pecha zawsze ogladalem (czas przeszly bo chyba zakoncze) "Dzien Dobry TVN" a dzisiaj zaspalem no GZ dla mnie

PLX DAJCIE LINKA (byle nie rapshide-limit)

Kowa_l
29-04-2006, 17:23
buhahahaha

Pani Psychlog poradzilbym pojscie na terapie krzeslowa -.- i moze na nastepny raz za nim cos powie to sie czegos dowie o grze i powiem cos madrego...

Paciorek_ms
29-04-2006, 17:26
Znam jedno madre stwierdzenie, nie mowie ze sprawdza ono sie we wszystkich przypadkach ale w duzej ilosci tak. Brzmi ono ze na psychologie ida ludzie ktorzy sami maja problemy ze soba...

Ja juz napisalem do TVN wiec i wy napiszcie! Trzeba ich zmusic do tego aby sprostowali wypowiedz pani parapsycholog!

Szczur Parszywek
29-04-2006, 17:26
No, przypomina mi to zamieszczone w CDA "prace" Pani Psycholog, dla dobra której Smuggler* nie podał nazwiska Dżenjalnei Ałtorki. "Najlepszym dowodem istnienia spisku to brak jakichkolwiek dowodów. Onacza to, ni mniej, ni więcej, że spisek jest dobrze zakamuflowany".
*- redaktor CDA
Odbiło im!!!

Hydro
29-04-2006, 17:28
m991 klamstwo jest karalne i jest znane jako oszczerstwo przeczytaj moj wczenisniejszy post

Vanhelsen
29-04-2006, 17:31
Właśnie rozwala mnie ze śmiechu czy nawet z rozpaczy jak czytam niektóre posty. Trzeba przyznać, TVN jak nie jedna stacja wzieła kogoś kto ni jak zna się na Tibii do wysuwania ogromnych wzniosków o tej "złej" grze. Pomyłka, zdarza się, pewnie przeproszą bądź nie, mi to zwisa. Ale ludzie, z tego powodu nie można jechac po tej stacji jak po stercie gów*a... Każdemu zdarza się wpadka, miejmy tylko nadzieje, że to ich jedna z ostatnich takich wpadek, chodź nie pierwsza, pamieta ktoś wpadkę z Panzers'em ;)

Dako19
29-04-2006, 17:34
TVN nooby:D
argh kolejna tania sensacja:P

MarkoRoz
29-04-2006, 17:35
Wieszok troche masz ale niech oni niemówia to co im powiedzial jakies poprapane dziecko ;/

Xarinav
29-04-2006, 17:36
Hahahahaha!!!!
Gratuluję pięknej kompromitacji TVNu, nie ma to jak sie pośmiać z samego rana <żal> :D

Ozun
29-04-2006, 17:38
Nie oglądałem tego ale z waszych wypowiedzi i poprzednich relacji telewizyjnych wnioskuje ze to kolejna bzdura.

współpraca z widzami
[email protected]
tel. (22) 8566161

Jak by ktos chcial sie wypowiedziec do TVN :)

Wrzucie ten program na google plx:baby:

Trichondrius
29-04-2006, 17:40
HuHu , gz TVN'ie ;d
Niedośc że wzieli jakiegoś druta ktury wali z różdżki a jego kolega z ax ,to dali takiego gracza ,Panią Psycholog która nigdy nie widziała tibi ,a gdyby widziała toby niewiedziała jak założyć konta . Niewiem jak inni ale ja od dziś bende oglondał nonstop TVN !! przynajmniej bende miał się z czego pośmiać :D

Filjan
29-04-2006, 17:40
Wysłałem :) skarbe to TVN. http://www.tvn.pl/kontakt.html - wysyłajcie.

Massior
29-04-2006, 17:41
po tym co przeczytałem musze powiedzieć jedno: BUHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH:D

I jeszcze jedno: TRZEBA TO CO MÓWIĄ JAKOŚ SPROSTOWAĆ:baby:

Albo spotkać panią psycholog w ciemnym zaułku 8o

Ivanovv
29-04-2006, 17:42
Zwała z tego Programu Na tvnie ! Ale denerwuje mnie taka baba co sie nie zna i gada jakies pierdoły :evul:

kamyk778
29-04-2006, 17:42
Media szukaja sensacji i tyle.Z tej pani psycholog nie mozna sie smiac trzeba plakac!! Ja sie strasznie na nia wQrwilem i na TVN,bo przez to sie poklocilem z mamąX( .Na szczescie jest juz wszystko dobrze bo jej wytlumaczylem ,ze to pierdoły.:D

Hydro
29-04-2006, 17:43
Nagonki zdarzaly sie juz od dawna ,ale to juz przekracza zdrowy rozsadek .
Wczesniej jak juz ktos powiedzial Panzers ktora byla gra pokazujaca polakow jako "pijakow i tchorzy" ,a okzalo sie ,ze pijak byl jedynie przenosnikiem klucza co do tchorzy to jak jedna osoba rzuci sie na 5 z pistoletem .Inny przyklad GTA 3
dzieciak zrobil bombe domowej roboty i juz zakazali sprzedawac gre .Wodziok znam ta afere bo czytalem o niej w komputer swiat

Wald_Kerius
29-04-2006, 17:43
"... Nic o nim nie wiesz. Po co robić tę wielką sensację i wielkie halo. Co?
(...)Ci co nie znają się wcale najwięcej mówią o tym zawsze..."

Pewnie zjedzie mnie kilka osób za ten cytat ale pasuje tu w 100%:confused:

Dwimenor
29-04-2006, 17:51
A panowie Steve, Durin i Guido siedzą i się cieszą, że im graczy przybywa.
Lepszej reklamy polskie media nie mogły zrobić.

Norani
29-04-2006, 17:52
no to faktycznie sie TVN popisal... niedawno byla to moja ulubiona stacja. ale zeby takie klamstwa pisac?? no nie!! to jest brak szacunku dla wszystkich Tibijczykow i dla Cipsoftu!

General Draper
29-04-2006, 17:53
Totalna kompromitacja, ja nie uwazam ze jestem najmadrzejszy ale staram sie nie mówić o czyms o czym nie mam zielonego pojęcia. A ta wredna, sztywna i totalnie tępa z tej gry baba ją krytykuje i wygaduje takie pierdoły ze sie w głowie nie mieści :X( I ona jeszcze sobie mysli ze powiedziła cos mądrego, gdym ja spotkal na ulicy wysmiał bym ją prosto w oczy! :evul: 8o Ale tak to juz jest! Marze aby ona to poczytała!

=Midnight=
29-04-2006, 17:53
Ludzie, ja sie nie dziwie opini tej psycholog. Nie oznacza to ze sie z nia zgadzam, i ze ma 100% racji. Wiem tez ze nie ma pojecia o Tibii, ale ogladnijcie reportaze z TVN'u i TVP3. Szczegolna uwage zwroccie na wywiady prymitywnych gowniarzy ktorzy w nia graja. Zacytuje jednego : "Ja wale z axe'a, a moj koleś z rodzki". Potem sie nie dziwie ze ludzie mowia iż Tibia zżera mózgi i psuje młodzież (i nie tylko). Jakis jeden palant trzepnal matke krzeslem bo wylaczyla kompa, a oni mysla ze 50 tysiecy tibijczykow to jakies cpuny. Zaraz beda na nas mowic "tibijskie berety" i porownywac nas do jakichś starych bab, a CipSoft do rydzyka (pisze jego nazwisko z małej litery bo nie mam do niego szacunku). Szczerze mowiac nie zdziwilbym sie. To by bylo na tyle z mojej strony.

Aveng3r
29-04-2006, 17:54
Wysłałem :) skarbe to TVN. http://www.tvn.pl/kontakt.html - wysyłajcie.

Up: Omg lepiej już nic nie pisz...

Co do pani psycholog to myśle że nigdy nie widziała tibi na oczy. Natomiast swoje "mądre" hipotezy zasłyszała od ludzi którzy walą teksty typu "Ja wale z różdzki a mój kolega z Axe"...

TVN nooby:D
argh kolejna tania sensacja:P

Dokładnie robią sensacje bo jakiś gracz pobił krzesłem swoją matke, i ciągle wałkują ten temat z powodu braku innych "emocjonujących" wydarzeń.

Alor Arkar
29-04-2006, 17:57
Mam bardzo ważne pytanie ? W jakim wieku była ta pani psycholog, gdyż nie miałem tej nieprzyjemności obejrzenia reportażu ? Ile mogła mieć lat tak mniej więcej...?

LolnY
29-04-2006, 18:00
A ja to oglądałem. Jakiś gośc grał w Mu Online i padł na Davias. Albo co w cs'ie ledwo co trafiał.

@up
Tak około 50+ chyba.

piciu
29-04-2006, 18:00
gratz TVN :)
no to jest poprostu śmiech na sali... żeby tylko o. T.Rydzyk sie nie do**bał z mocherowacami bo wtedy mamy po tibii... PoZDro XDXDXDXDXDXD

kowi87
29-04-2006, 18:03
Boze co za ludzie :/ Az mi sie przykro robi jak slysze o mediach co gadaja takie glupoty...
Nagranie plax....

Articuno
29-04-2006, 18:11
tvn chce byc najlepszy...ale dlaczego? zawsze najlepsza stacja robi zle, glupio i dyktatorsko, potem takie wypowiedzi kontrowersyjne . Psycholog glupio jak cholera tvn nie mniej, im nie zalezy na ludziach im zalezy na sobie!X( ćzy w polsacie byl jakis artykul o tibii :)? cyz na jakiejs innej stacji? po za 1 wydarzeniem w wiadomosciach itd.:baby:

Roventa
29-04-2006, 18:16
Widziałam ten program.Tvn dopsusicł sie tzw."fuszery" zpraszając niedoinformowaną babkę.Mogli sami sie cos wiencej o Tibii dowiedziec, a nie polegać na fałszywych informacjach.

Dj Nekro
29-04-2006, 18:17
Szkoda że nie oglądałem bo miałbym z Pani Psycholog dużo zabawy :D ale z drugiej strony mnie takie rzeczy wprost wku****ją! Ludzie niemają pojęcia o czym mówią a się wymądrzają...

POZDRAWIAM PANIĄ PSYCHOLOG!

Lucyferusek
29-04-2006, 18:18
Może załóżmy sekte jakas tibijska.
Bedziemy nosic berety z napisem T.
Kazdy czlonek sekty bedzie musial na dupie sobie zrobic tatuaz cipsoft.
Warunki wstapienia do sekty:
-granie 12-20h dziennie
-trzeba byc uzaleznionym od gry , no ale chyba juz wszyscy jestesmy dzieki Cipsoftowi w tvnie powiedzieli to pewnie tak jest
Zgłoszenia do Taduesza Rydza , ul.Renta 13/20 osiedle Moher
CZEKAM!
:D :D :D :D

Mickey max
29-04-2006, 18:22
http://video.google.com/videoplay?docid=7032039479105679530

WEJDZICE NA TO !!!!!!!!!!!!!!!!!

NASTEPNA TELEWIZYJNA STACJA WYDALA ZAJEFAJNY ARTYKUL O TIBI !!!!

POZDRO DLA DEB*** z TVN-u i TVP3

TVP3 <<<
2 NOOBY TIBIA RULEZ
TVN <<<
I ONI MYSLA ZE MY PRZESTANIEMY GRAC
FANTYK 2 RZECZY ŁKS ORAZ TIBI
!!!!!!!!!RuLeZ!!!!!!!!!!!!!!

Heliwurab
29-04-2006, 18:23
Pewno jej dużo zapłacili, sądząc po tych wszystkich wymyślonych "faktach" :P W koncu musialaby sie troche napocic zeby to wymyslic.

Oglądałem kawalek, ale do tego nie doszedłem ;( ale to chyba lepiej, bo bym miał uczucie ze ci, ktorzy w Tibie nie grają myslą tak jak ona im powiedziała.. A to jest fałszywe uczucie ;((

No cóż, nic tylko czekac na przeprosiny ze strony TVN ;P

Szkut
29-04-2006, 18:26
2 zdania mie rozbily xD
1) Gdy ktos wychodzi z gry to postac zostaje na mapie bezbronna- huuehhheueh chyba ze podczas huntu to ta
2)Ludzie ktorzy stworzyli tibie nie maja zadnego zysku-hueuhe gdyby oni wiedzieli ile cipowie zarabiaja to xD

xSaiNTx
29-04-2006, 18:26
heh szkoda ze tego niewidziałem xd dla mnie to jest załosne jakby innego tematu wymyslec by niemogli tylko tibia ;]

Xavery
29-04-2006, 18:29
Tu jest artykul osoby ktora nie stoi po zadnej ze stron,przeczytajcie,obejrzycie material i napewno zmienicie zdanie,ja juz nie gram 0,5 roku i bardzo sie ciesze wam tez radze zanim zabijecie wszysko co wam przeszkadza w graniu

link: http://cda.pl/index.php?function=show_all&no=232

To jest tekst z reportazu (albo TVP3 albo TVN nie pamietam). Tak wiec nie jest to "osoba" obiektywna. Juz to slyszalem/czytalem/widzialem i nie zmienilem zdania.
A ja juz gram 2 lata i jeszcze nigdy nic nie zabilem z twgo powodu ze padlem (a padalem czesto [net :/]), wiec mi tu nie pierdziel glupot. To ze jakis matol nie wie ze to tylko gra, to nie oznacza ze jestem sliniacym sie przed komputerem 20h/dobe maniakiem. Zdrowy i normalny mlody czlowiek umie rozroznic te dwa swiaty, jakimi sa rzeczywisty i ten wirtualny. Mysle ze na tym forum przewazaja ci normalni...

Albo mi sie wydaje albo niedlugo powstanie stereotyp tibijczyka...jaki to chyba mozna przewidziec :/

rads0n
29-04-2006, 18:34
nieee no TVN rox xD

Hero'lock
29-04-2006, 18:36
Komprimitacja na calego.:D :D :D Ze taz taka fajna telewizja jak TVN musiala tak sie ponizyc. Oglondalem to, ta pani psyholog tak mnie razsmieszyla ze spadlem z fotela jak oglondalem 8o

Alor Arkar
29-04-2006, 18:38
Kompromitacja na całej linii ! Nie mogłem pozostawić tego bez odpowiedzi, więc napisałem ten o to e-mail do TVN-u.

Witam !

Mam 17 lat, jestem uczniem Tehnikum Hotelarskiego w Ustrzykach Dolnych. Po obejrzeniu wypowiedzi pani "psycholog" na temat Tibii w 'Dzieńdobry TVN', oraz w 'Faktach' zmieniłem nieco zdanie na temat TVN-u. Na początek pytanie - czy ktoś wogóle miał pojęcie, o czym przygotowuje rportaż ? Czy ktoś zapoznał się choć trochę z zasadami gry ? Pytanie było retoryczne, gdyż odpowiedź jest wiadoma - NIE ! Kilka cytatów i kilka moich komentarzy do tychże:

Jedno z rewelacyjnych stwierdzeń pani psycholog:

"Tibia została stworzona przez szalonych ludzi, którzy nie maja żadnego zysku z gry i robią to dla samej przyjemności uzależniania ludzi."

Droga pani psycholog - pani może sobie jedynie POMARZYĆ o takich zarobkach, jakie czerpią twórcy tej gry. Wie pani ile zarabiają twórcy tej gry ? Nie wie pani ! Ale komu się to chciało sprawdzać, prawda ? Ja wiem, że w pani wieku każdy wysiłek może spowodować zawał, ale nastepnym razem proszę się jednack trochę pofatygować i zaczerpnąć informacji. I to od jakiegoś wiarygodniejszego źródła, np od serwisu www.tibia.pl - nie od gówniaży z kafejek internetowych, którzy potrafią tylko "walić z axa albo z róźdżki".

Kolejna perełka:

"Postać po wyłączeniu komputera nadal pozostaje w grze"

I tu pani powiem G...uzik prawda ! Kto pani tego naopowiadał ? Po wyłączeniu gry, postać zostaje wylogowana (znika ze świata gry, do nastepnego zalogowania się przez gracza), wyłącza się komputer i odchodzi".

"Uzaleznia" - Ahhh... Tibia uzależnia...? Twórcy stworzyli ją po to aby jak najdłużej zatrzymać gracza przy ekranie i czerpać z tego jak największe zyski - czy coś w tym jest złego ? Może mi ktoś pokazać producenta, który odstrasza swoich klientów, albo robi anty-reklamę swoich produktów ? Czyli twórcy są szaleńcami, bo przez nich zachodzi obawa potencjalnego uzależnienia przez kogoś tak ? Haha ! A co z producentami noży ? Oni robią noże ! I do tego ostre ! Ktoś jeszcze może kogoś nimi zabić ! A jak już jesteśmy przy reklamie, to dziękuje bardzo stacji TVN za zrobienie wspaniałej reklamy Tibii i wszystkim serwisom z nią związanym.

Jeszcze raz apeluje ! Proszę wejść na np. www.tibia.com (strona w języku angielskim, ale liczę, że ktoś z zespołu 'Faktów' zna go wystarczająco, aby zrozumieć zawarte na owej stronie informacje) i poczytać co-nieco na temat samej gry. A jesli myliłem się co do wypowiedzi w ostatnim nawiasie proszę odwiedzić www.tibia.pl - tam napewno dowiedzą się państwo więcej...

Ja wiem, że się robi ciepło, powoli zbliża się lato, mało kto ogląda telewizję. Materiałów na reportaż brakuje, a żadnego pedofila jak na złość ostatnio nie złapali... Ale to nie powód, żeby wyżywać się na grze, o której na dodatek nie ma się zielonego pojęcia.

Przepraszam za wszytkie błędy ortograficzne w tym liście, ale mój mózg jest całkowicie wyżarty przez tą diaboliczną gre, jaką jest Tibia. Dziękuje za wysłuchanie mnie do końca...

Pozdrawiam.

O czymś zapomniałem ? Jesli tak powiedzcie - napiszę drugi e-mail, albo sami go napiszecie. Im więcej tym lepiej. Może TVN-owi da coś do myslenia kilka tys e-maili ze sprostowaniami i skargami. To tyle z mojej strony. Aha... no i również dołączam się do 'GRATZÓW' dla TVN-u ;)

Tasioreczek
29-04-2006, 18:50
nom pani psycholog zaszpanowała nam swoją "wiedzą" na temat tibii 8o

Hegemmon
29-04-2006, 18:50
heh nawet nie wiecie jak bardzo mi żal, że tego nie oglądałem.
Nie ma to jak dobry żart na rozpoczęcie dobrego dnia, bo w końcu jak można traktować takie rzeczy?
Głupota- to fakt, ale warto też do teo podchodzić jak do średniej jakości żartu, chociaż naśmiewanie się z głupoty innego człowieka raczej nie zalicza się do szlachetnych czynów.

Tak się zastanawiam, czy ta cała nagonka w mediach to nie jest przypadkiem chytra zagrywka ludzi z Blizzarda, abo innego wydawcy jakiejś sieciówki. Rodzice, którzy nie znają tematu bez wachania uwierzą takim ludziom jak pani psycholog, i w ich oczach w tej chwili Tibia staje się narzędziem kilku szaleńców, którzy nie dla pieniędzy (bo kasy za grę oni nie mają) tylko dla potrzeb jakiegoś diabolicznego planu stworzyli grę która robi z ludzi zombie (nawiasem mówiąc, to ta pani psycholog jest chyba fanką komiksów o superbohaterach, bo nigdzie indziej nie ma takich scenariuszy).
Tak wiec nie grajcie w Tibię, tylko World of Warcraft albo Guild Wars, co z tego, że te gry są bardziej realistyczne i sugestywne? One nie zostały stworzone przez szaleńców, którzy chcą zawładnąć światem..

P.S. matkus, napisz na forum fansite o tym, zobaczymy czy jakoś CipSoft zareaguje. Jeśli ich spec od marketingu zna się na zawodzie, to cała ta sprawa przyczyni się do zwiększenia ilości graczy :P

amti304
29-04-2006, 18:53
POprostu ta pani psycholog nigdy nie grała w Tibię. Ale czemu zabiera głos w tematach, o których nie ma zielonego pojęcia?? Nie wiem... TVN stało się ostatnio podrzędnym dziadostwem..:(

Clifford_Guardia
29-04-2006, 18:54
Psycholog niech Wy. dala mi w hu bo ja rojebe xD

$orcerx
29-04-2006, 18:57
A panowie Steve, Durin i Guido siedzą i się cieszą, że im graczy przybywa.
Lepszej reklamy polskie media nie mogły zrobić.
A jo!Coś jak zakazany owoc : )!Oni naprawdę nie myślą(raczej nie), że dzieku temu dużo osób zacznie grać? : >

Thel Mager
29-04-2006, 18:58
To poprostu jedna wielka kompromitacja! TVN stracił setki tibijczyków przez ten głupi program. A pani "psycholog" to już wogle szczyt głupotyX( , niedość, że gada same bzdury wyssane z palca (taaak, ja tez uważam, że postać caly czas jest w grze, albo tibia została stworzona przez ludzi szalonych, którzy nic oprócz uzależnienia graczy nie zyskują an tym) to jeszcze wpaja kolejnym tysiącom ludzi, że tibia to jedne wielkie uzależnienie( może jescze powiedzą, że narkotyki przy tibi to nicX( X( ). Mi jest poprostu żal takich ludzi;( X(

Cedric
29-04-2006, 18:59
Pani psycholog miała zapewne trudne dziecinstwo i jej rodzice nic nie dawali i jak mówiła ze po wyłączeniu gry opstac zostaje co dalej uzaleznia od gry to ją zdrowo kopneło:x:
Pozdro dla redaktora naczelnego playboya:wiking:

songossj4
29-04-2006, 19:00
Ja nie rozumiem TVNu ani innych mediów.Jest tak samo jak dwa lata temu.Ciągle się czepiają jakichś gier, przez tak jak to w CD-Action określili sezon ogórkowy, czyli okres w którym nic się nie dzieje.To nie zależy od gry ani od tego że się uzależnił.To zależy od psychiki danego gracza.A to że się uzależnił to też inna sprawa.Mógł nie chcieć sprzedać tej postaci i mógł sie pochamowac psychol jeden.Jak mnie matka zawołała na fragment programu na TVN o Tibii to myslałem że padne ze śmiechu, albo zatłuke krzesłem:D tego co nakręcił ten materiał:) .A co do pani psycholog to niech się leczy albo zdobędzie jakieś namacalne dowody.Nawet nie wie że są dwa rodzaje kont i po co jest ten drugi rodzaj kont czyli płatne.Darmowymi zachęcają a jak komuś przypadnie gra do gustu wykupuje PACC.Teraz pewnie będzie aluzja do Tibii u Majewskiego, w Rozmowach w Toku o Tibii pewnie bedzie.Teraz będzie tak samo jak dwa lata temu z Codename Panzers: Phase One.Miejmy tylko nadzieję że przestaną wieszać psy na Tibii szybko.

amti304
29-04-2006, 19:00
Pomimo tych dwóch pseudo-reportaży gram sobie spokojnie w Tibię a rodzice nie mają nic przeciwko. Wytłumaczyłem im wszystko, czemu coś jest takie, a nie inne, a oni zrozumieli.

Nie wiem czy to prawda, że to jakaś zagrywka Blizzarda. Na Zachodzie WoW ma większą popularnośc, niż Tibia, więc wydaje się to trochę bez sensu. Ale zostawiam to tropicielom afer i spisków :) .

Iska
29-04-2006, 19:10
Hrhrh faktycznie dobry zart o poranku do klucz do udanego dnia ^^
Playboy Rlz !!

Skaton
29-04-2006, 19:15
O.S.T.R - Sram na media

Ozurtes
29-04-2006, 19:21
Nie wiem czy już ktoś to napisał, ale mówili też, że nie można się wylogować zanim nie zdobędzie się lvla -.- <lol>

@EDIT Ciekawe ile by musieli grać Eternal Oblivion albo Seromontis żeby mogli się wylogować...

Tasman1989
29-04-2006, 19:21
To jest poprostu śmieszne co oni wygadują ,pewnie spytac sie tej psycholog to nawet by nieodpowiedziała co to "Tibia" a wielce sie o niej wypowiada (zabardzo sie przejeła chyba tymi chinczykami co mieli nierówno pod sufitem:D )

Sasqacz
29-04-2006, 19:43
Ja to powiem tak
"Tibijczykom gratulujemy TVN-u"

Tehshiat
29-04-2006, 19:49

podsumowanie:

A wg. mnie Ty jestes debilnym dzieciakiem neostrady. Do tej pory uwazales ze TVN jest bezbledna stacja? I jeden omylka sprawila ze zmieniles zdanie o 180 stopni? Teraz bedziesz nazywal smieciem cos, co kiedys szanowales, przez jeden blad? Stary, jak chcesz sie wypowiadac w taki sposob to lepiej tego nie rob. Pani psycholog ma sie wybrac do psychologa? To raczej Ty powinienes sie tam udac. Stawiasz Tibie jako cos, co jest najwazniejsze? Tak, jest w tym troche racji, ze nie powinno sie rozmawiac z ludzmi o czyms, o czym niemama zielonego pojecia, ale tym bardziej niepowinno sie dopuszczac 'dzieci neostrady' do komputera i pozwalac im grac w Tibie. Lepiej juz sie niewypowiadaj bo robisz z siebie blazna.

@edit
A co to za opinia 'roflzonkblz'? Moze wytlumaczysz mi o co chodzi?

@down
Poprawnie druid, potocznie drut.

@selverius
dlaczego piszesz tak chaotycznie, bez znakow interpunkcyjnych? Zle sie czyta takie wypowiedzi.

Trojanek13
29-04-2006, 19:50
LOL....Zaprosili jakas babe która nawet nie wie co to tibia.Po prostu wypowiada sie zeby ludziom zycie zepsuc.Niech sie puknie w główke a dopiero potem niech sie wypowiada. A co do samego TVN.Moze by zaczeli mówić o rzeczach naprawde waznych.....a nie widza problem tam gdzie go nie ma.A co do wczesniejszej audycji to specjalnie wzieli takich 2 idiotów.,,Ja wale z axa a mój kolega z różdzki".Mogli sie go jeszcze spytac co to znaczy axe X( .
Nie. To było : "Mój kolega jest knightem i wali z exe'a ( powiedziałby z jakiego) a ja jestem druidem ( drut sie mówi :P) i wale z różdżki( z różdżki walą sorce a druty z lasek(bez skojarzeń :P )). TVNu nie oglądałem niestety i żałuje. Czekam na materiał na google Video.

Dark Templar
29-04-2006, 19:56
Chociaz nie gram juz w ta gre i przezucilem sie na WoWa (czego nie zaluje :D) to czytajac to co pani psycholog powiedziala po prostu smieje sie ile wlezie... Jezeli ktos nie wie nic na ten temat niech sie nie wypowiada omg, ale to chyba normalne, byl problem z kolesiem z Wroclawia to teraz ciagna ten temat zeby wzrost agresji itd zrzucic na gry komputerowe... a ile sie kiedys mowilo o przemocy w TV... teraz stacje telewizyjne moga obwiniac kogos innego, a nie siebie. Co do Blizzarda... nie wydaje mi sie zeby to byla ich wina, obydwie gry maja duuuuzo fanow, obydwie dzialaja zupelnie inaczej i moga miedzy soba spokojnie istniec. Aha, i uwazajcie na CIP Soft bo was uzaleznia, przeciez tylko o to im chodzi, nie maja z tej gry zadnego zysku ^^
Have fun in Tibia and/or WoW ;)

Edit: polecam reportaz TVP3, w ktorym wypowiedz "...przerwanie gry mozliwe jest tylko po ukonczeniu kolejnego etapu..." doprowadzila mnie do wybuchu smiechu. Nic tylko sie pociac ;)
Pozdro dla redaktora Clicka, ktory przedstawil sytuacje tak jak ona wyglada, a nie zeby zrobic marna sensacje.

Kompus
29-04-2006, 20:01
Boże, i ty widzisz i nie grzmisz! "Tibia została tak zrobiona, że nawet gdy wyłączymy komputer postać ciągle zostaje w grze i zostało to zrobione po to, aby bardziej uzależniać od gry" Czemu się tacy ludzie rodzą??? TVN już mnie zaczyna denerwować. Trzeba im kiedy serwer zablokować...

Allatar
29-04-2006, 20:07
Tibia powoduje uzależnienie psychiczne i fizyczne co zostalo juz niejednokrotnie udowodnione.
Negatywne efekty działania :
problemy z zachowaniem równowagi i mówieniem
agresja
omamy, złudzenia i urojenia wzrokowe
zmiany nastroju i euforię
pocenie się
zła ocena odległości oraz własnych umiejętności
niespójność wypowiedzi
zimne dłonie i stopy
wymioty
uczucie nacisku na klatkę piersiową
uczucie oszołomienia, osamotnienia
depersonalizacja
bezsenność
panika, lęk, płacz, śmiech
Mimo, że zazwyczaj osoba odurzona Tibią nie zdaje sobie sprawę z tego, że jest pod wpływem halucynacji - niebezpieczeństwo dla życia i zdrowia może wynikać z nieracjonalnego zachowania się: błędnej oceny odległości, czasu i własnych możliwości.
Ciągła gra w Tibie powoduje uszkodzenia mózgu oraz zmiany chromosomalne.
Szczególnie przy zbyt długim graniu mogą pojawić się poważne urojenia, które wpływając na zachowanie zagrożą bezpieczeństwu odurzonej osoby.
W przypadku grania w Tibie u niektórych osób może mieć to wpływ na wyzwalanie się stanów psychotycznych (indukcja schorzeń psychiatrycznych) a także na występowanie tendencji samobójczych.

fannet
29-04-2006, 20:08
nie no normalnie nie moge, heuheueeeueuheuheuhe
taka mądra, a pewnie nie wie jaka jest oficjlana strona głowna tibia,

@do pani psycho (jeżeli to czyta)
zanim pani coś powie proszę sprawdzić, bo bardziej pani pasuje teraz do dzień doby smiechu warte. NIech pani zagra, a za 5 lat bedzie pani mogła powiedzieć że już nie jest pani uzależniona :)

uhehuehueueuh tylko milionów postaci gdzie one by stały,
na du** pani psycholog ?!

Rhodd
29-04-2006, 20:14
Ja niewiem czy ta pani psycholog byla podstawiona, bo zeby sie nie znac na czyms i robic za eksperta to trzeba miec niezle nasrane...

UndeadSobi
29-04-2006, 20:17
Boze co za ludzie :/ Az mi sie przykro robi jak slysze o mediach co gadaja takie glupoty...
Nagranie plax....

taaaa... masz rację ;]
szanowni państwo Redaktorzy biorą się do swoich "zadań" bardzo powierzchwnie
i zwykle nie zauważają w czymś nic dobrego ;/
Powinni się dowiedzieć więcej o podstawach Tibii...
Czasami żałuję że starsza odłaczyła kablówkę :( bo teraz to bym pewnie leżał
w trumnie z bananem na twarzy z powodu tej pani "psycholog" :D

Jak to mówi stare przysłowie "Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego"..
Jeden od**bał coś, a obsmarowują wszystkich w mediach...
Niedługo jeszcze Rydzyk nam wejdzie w paradę a wtedy to już klapa...
Poki co cieszmy się że nie obsmarowują innych gier online....

Na koniec swego postu przytoczę wypowiedz kumpla mojego brata o tym incydencie z kompem: "Ciekawe co on by zrobił matce jakby grał w World of Warcraft zamiast Tibii?"
Czyli reasumując wszystkie warunki pogodowe(opady,nasłonecznienie,wiatry :D) uważam że ludzie są zbyt dużymi idiotami(nie wszyscy) i potem tak mają że psycha im wysiada
i coś odpier**dolą :/

Vanhelsen
29-04-2006, 20:27
Wieszok troche masz ale niech oni niemówia to co im powiedzial jakies poprapane dziecko ;/Trochę źle mnie zrozumiałeś, nie o to mi chodzi.

@all: ludzie... spójrzcie na siebie teraz... piszecie, że nie powinni tak mówić o tibii, rozumiem, ale róbcie to po ludzku! Co to ma być "pie**zyć panią pscholog", "je*ać TVN", "Pozdro dla deb**i z TVN'u"... czy wy naprawdę musicie prezentować poziom dna rzeki?!
Nic tylko się powiesić z żalu jak to się czyta… trochę kultury, samo zachowania.

Nerevareen
29-04-2006, 20:28
Ciągła gra w Tibie powoduje uszkodzenia mózgu oraz zmiany chromosomalne.
Woooow! Dziecko dawno sie nie logowalem ani na forum, tibie dawno rzucilem ale czasem sie looka stronki z sentymentu a ta wypowiedz po prostu mnie na ziemie powalila, skades to wytrzasnal [ cytuje najglupsza i najbardziej paranoidalna czesc wypowiedzi ]?? BYZYDURA8o zmiany chromosomalne to moze promieniowanie alfa powodowac a nie siedzenie przed kompem polaczone nawet z najgorszym nalogowym graniem, schowaj sie plx z takimi pseudo madroscimi...

ilia
29-04-2006, 20:29
Jak wiadomo są ludzie i taborety ale ona zalicza sie do puf ( o ile nie zeszła niżej ). Jak się praktycznie nie wie nic o Tibi to się o niej nie gada i nie naraża na złość tysięcy polskich Tibijczyków. Ja wogóle nie wiem po co oni ci z TVN robią wokól tego taki zamęt. Wcześniej przed tym incydentem z pobiciem o Tibi prawie nic sie nie mówiono dopiero jak mieli do czego sie przyczepić to tylko o tym teraz gadają. A to że ktoś umiera albo wpada w szał jak ktoś mu wyłączy komputer to tylko świadczy że ta osoba ma kłopoty z głową i powinna sie leczeć a nie że to gra i gra ją uzależnia. X(

Mateomens
29-04-2006, 20:30
Przyznaje że czasem ogladałem ten program. Ale teraz uważam że jast on beznadziejnie głupi i już nigdy go nie oglądne.

PS: Również czekam na google video z ostatnim programem.

Jeszcze dzis wlaczysz TV na TVN i bedziesz ogladal pierwszy lepszy film... bueheheheheh smiesza mnei takie wypowiedzi ...

Tez chce filmik! ale watpie zeby ktos go krecil ... wkoncu to bylo 0 7 rano(?) :]

Yours
Mate~

Tezuh
29-04-2006, 20:36
Nie dziwcie się tej pani Psycholog ;/. Stawiam 99 do 100 że każdy z użytkowników po zobaczeniu Screenshootów na tibia.com bądź na tibia.pl mówił, że to jakieś gówno, i że nie opłaca się grać... fakt jest faktem że ta gra wciągneła nas i niektórych uzależniła. Kobita widac nie rozmawiała z nami czyli z graczami i od razu grę oceniła na 'szatańską i uzalezniającą" prawda jest taka że uzaleznia ta gra tylko ludzi z dysmózgowiem.

tibijczyk of harmonia
29-04-2006, 20:38
no to sie pani psycholog z deko skompromitowala:D gladko mowiac...
ale nie ma co osmieszac calej stacji tvn bo przypominam ze to program na zywo oni nie wiedzieli co ona powie zreszta TVN jest spox, a nie powiecie ze tibia nie uzaleznia i nie ma co tak jej bronic bo tibia to narkotyk w nie powolanych rekach :spam: TAK WIEC STRESZCZAJAC SIE->:fuck:
PANI PSYCHOLOG TO JEDNA SKRANOSC A KRYTYKOWANIE JEJ I USPRAWIEDLIWIANIE TIBI TO DRUGA happy end:confused:

Sozemego
29-04-2006, 20:39
Jednym zdaniem "Gratz I hope they die and lose it".
Jak ktos jednak ma nagranie z tego programu, to prosze udostepnic. Dobry smiech nie jest zly.

dagothar
29-04-2006, 20:40
Dowolny szary, zwykly czlowiek, nie wiedzacy absolutnie nic o Tibii, jesli po obejrzeniu tego programu wejdzie na tibie.pl w celu zasiegniecia rzetelnych informacji moze wyjsc z dosc ciekawa opinia na temat ludzi w nia grajacych. Popatrzmy na wypowiedzi w stylu: "ja tej psycholog morde skapiszonuje", cos o dopadaniu w ciemnym zaulku, brak znajomosci ortografii, kultury slowa. Agresywne zachowania, obrazanie, atak werbalny na stacje, ludzie w wieku 10-13 lat, myslacy(?) ze ich wypowiedz w tym stylu cokolwiek zmieni. Jaasne. Nie zdziwie sie, jesli to zostanie zalaczone do nastepnego reportazu:)Oczywiscie, ze Tibia uzaleznia; twierdzicie, ze nie, ale problem tkwi w tym, ze stworzyliscie wlasna definicje uzaleznienia, ktora nijak sie ma do tego co inni sadza na ten temat.

Matthaus
29-04-2006, 20:42
Mi jest przykro że media mają nas za bande idiotów którzy siędzą tylko przed kompem i nic innego nie potrafią zrobić. a TVN-u poprostu mi szkoda że ma takie debilne podejście do sprawy.
To moje 3 grosze.

Skormen
29-04-2006, 20:47
Zawsze czułem szacunek do ludzi z playboya!. Hail Playboy!.

Czarna_Mamba
29-04-2006, 20:49
Chwała, że moja mama nie ogląda "Dzień Dobry TVN", znowu bym się nasluchała różnych bzdur o Tibii powoli się zmieniających do nienawiści do Harry'ego Potter'a oraz Gwiezdnych Wojen, a skończyło by się na odcięciu od komputera i zabraniu Harry'ego Potter'a < ojj, była by wojna... >. A teraz zamierzam siedzieć cicho jak myszka i nic nie wspominać o tym reportarzu.

No cóż, każdy ma swoje zdanie o Tibii, ale TVN z lekka przesadza.

Życzę Miłego Wieczoru.

Karmazynowy zwierz
29-04-2006, 20:50
Ja to widze troche inaczej. Wedlug mnie ten program mial bardzo wiele plusow.

Po pierwsze moze rodzice 12-letnich dzieci, wreszcie zaczna sie interesowac swoimi pociechami i troche ograniczyc im 12 godzinno dobowy dostep do internetu.

Wszystkim by to wyszlo na dobre, bo starsi gracze maja juz (chyba) swoj rozsadek i granice umiaru.

Po drugie jezeli to jedyny srodek zeby dotrzec do rodzica przez metode wtrzasowal to jestem "za". Jezeli to w chodz niewielkim sopniu przyczyni sie do zmniejszenia dzieci w tibii, ktore zamiast uczyc sie polskiego w szkole calymi dniami cisnal w ta gre, to jestem "za".

Pozatym sami jestescie sobie winni, ze "nas" tak postrzegaja, skoro czytajac kilka postow w wiekszosci byly tresci nieprzyzwoite (lekko ujmujac). I wlasnie takich ludzi powinni rodzice dzialac.

A tak na koniec to ten news tez nie byl szczytem intelektualnego przemyslenia. To wyszlo, ze admin najwiekszej strony polskiej o Tibii wpadl w "slepa furiie" i z rozwcieczeniem nakreslil kilka mniej sensownych zdan. Mam wrazenie, ze to raczej oficjalny kontratak do tvnu niz "news". Jezli osoba zakladajaca ten post miala nadzieje, ze ktos zmieni o "nas" zdanie to sie chyba przejedzie na tym.

Diego'Odin
29-04-2006, 20:57
a jakoś nic nikt nie mówił jak pewien holender powiesił sie po tym jak shakowali mu konto w rune scape?
Ale co tam lepiej tibi sie czepic bo łatwiej
a gry w stylu gta to oczywiście śą wskazane w wychowywaniu dzieci bo uczą odpwoednich postaw...:evul:

Dr.Mortus
29-04-2006, 21:00
Sory, jeśli kilka osób poczuje się urażonych po przeczytaniu tego, ale nie obchodzicie mnie ^^

Nie zamierzam komentować tej sprawy - po co się wyzłośliwiać? Pani albo jest skrajna bardzo, albo po prostu dostała kaskę, tekścik i polecenie. Proste, nie?

Ale błagam, nie piszcie ogłoszeń w ten sposób! Chcecie wiedzieć, jak to może wyglądać dla osoby postronnej? "Oni znowu na nas nagadali, ale my i tak wiemy lepiej. I nie jesteśmy nałogowcami." <- mniej więcej tak. Nie, ja nie chcę nic złego powiedzieć na wasz temat, ale postarajcie się inaczej takie newsy pisać. Bo po prostu ktoś z TVN tu wejdzie i to wykorzysta (szpiedzy są wszędzie :P).

Noobs Killer
29-04-2006, 21:00
@Tezuh
Ironia of courz :P (jaki ja tam zalosny gosc :P )

Elrosa
29-04-2006, 21:03
cieszę się, że nie mamy w domu TVN. Dla mojej rodziny Tibia już i bez tego jest zła.. :P

Belopiq
29-04-2006, 21:07
Niby, wogóle nie maja zysku...

Oni maja tylko siana z tego ile ja ryżu w domu.

=[Pacek]=
29-04-2006, 21:12
JejQ ale ni są genialni GRATZ dla nich ;) Wolę już grać w Tibię niż ustać w jakimś ciemnym miejscu i ćmić fajki :p

Jeder
29-04-2006, 21:21
Uważam, że to wina ludzi a nie gry! Każdy powinien wiedzieć kiedy skończyć nawet uzależniony to raz.
Dwa, dzisiaj przeczytałem w Super Expresie o kolesianie, która zmarła przed TV z pilotem w ręku bo w ogóle się nie ruszała i ustało jej krążenie.
Mogli by się tego czepić, ale nie bo TV to już standart teraz trzeba nagonkę na Internet.

marc
29-04-2006, 21:21
Moim zdaniem większośc osób co tu się oburzyła nie widziała nawet na oczy dzisiejszego porannego programu i już go krytykuje. Tak samo jak pani psycholog krytykowała Tibie nie widząc jej pewnie na własne oczy. Jest jedna ważna rzecz jaką powiedziała ta pani kiedy redaktor playboya stwierdził że nie za bardzo wierzy w uzależnienie grami. Powiedziała ona że dużo osób pije i nie odrazu muszą być nałogowymi alkoholikami i tak samo jest z Tibią dla niektórych to jest tylko gra dla innych uzależnienie. Prawdę mówiąc niewiem czemu tak wszyscy się tutaj oburzają. Ja napewno nie odebrałem wypowiedzi w dzisiejszym programie jako obraźliwe dla Tibijczyków. A ,że odświeżono ostatnio w mediach temat uzależnienia grami a w szczególności Tibią jest spowodowane atakiem maniaka na matkę. I to jest problem bo matka poprostu pozwalała mu na maniakalne granie. Jak by to był gracz innej gry tak samo by o tym gadali w mediach. Na koniec sam dodam i pewnie sami to zauważyliście że Tibia jest skonstruowana żeby jak najwiecej grać bo jak tu coś osiągnąć coś w grze bez dłłłuuuugiego skillowania, ale nie jest to czynnik ale tylko droga do uzależnienia.
Dodam że gram w tibie od ponad 3 lat.
Teraz możecie mi nawrzucać:P

Kudlaket
29-04-2006, 21:30
Czy nagrał to ktoś ?? Chciałbym obejrzeć ten program zanim go skomentuje

__________________________________________________ ______________
Przepraszam za błędy jakiekolwiek popełniłem. :baby:

D Rookmaster
29-04-2006, 21:38
Hehe, całe szczęście że nie mam TVN bo bym rozwalił telewizor.:D

Ard Carraigh
29-04-2006, 21:53
Wspaniale po prostu wspaniale. Stacja o której wszyscy tak sie rozpisują z roku na rok staczała sie coraz niżej i niżej ... No i prosze, efekty widać. Kolejna "wielka" afera, z powodu agresji jakiegoś dzieciaka. Śmieszne, ale do szkolnej gazetki pisałem artykuł, właśnie o Tibii. A moja polonistka wcale nie oponowała, stwierdziła że nawet jej dziecko czasem gra w Tibie - i wcale nie rzuca krzesłami, to kwestia wychowania. Jak kiedyś było z inkwizycją, niszczyli to czego nie rozumieli - tak teraz telewizja jest przeciw komputerom, czyli swojej jakby nie patrzeć konkurencji, bo technika coraz bardziej idzie w kierunku komputeryzacji :)

Co do wypowiedzi niektórych ludzi to aż żal ściska ... ludzie, spokojnie ... nie musicie od razu rzucać taboretami w innych, bo lepiej milczeć i wygladać jak idiota niż powiedzieć cokolwiek i rozwiać wszelkie watpliwości :)

[ swoją drogą media mają przecież afery, choćby to co ostatnio stało sie w Belgii ... ale co tam wolą znęcać sie nad pikselami - Fishes say Gratz ^^ ]

Quezacoatl
29-04-2006, 22:04
Tak jak już mówiłem w poprzednim temacie, tania sensacja.

Czy wy naprawde dopiero teraz zauważyliście na czym polega telewizja?? Przecież to jest oczywiste, TVN jak i inne stacje mają gdzieś to, ile prawdy jest w ich reportażach, liczy się tylko zeby jak najwięcej ludzi przyciągnąć. A ludzie jak muchy się do tego "gówna" zlatują... -.-

Pogadają, porobią sensację i po kilku tygodniach a może i dniach przerzucą się na inny, świeższy temat. =.=

DawidGT
29-04-2006, 22:05
Na początku zaczne od pospolitego wylachania hahahahaah8o :D to co ona powiedział to gupota i jeszcze to w tamtym programie ogladałem go i wylachałem tego goscia co mowi "Muj kolega wali z axa i jest knightem :2handed: a ja jestem druidem :mag: i wale z ruzczki"haahah:D 8o to jakis obłęd gratulacje redakcji TVN tego moteriału hahaah:D 8o

Grzello Masterro
29-04-2006, 22:09
Ale porażka ten TVn .. masakra ;/ Jak można być takim specem jak pani psycholog.. każdy Polak który gra w tibie pewnie ją wyśmiał xD Ale specówa.. o masakra !

Aggro
29-04-2006, 22:16
oO n00b plz? Hehehehe dużo bym dał żeby to zobaczyć :evul: Tibia rządzi, postać w grze nie zostaje po logoucie, a tam zapomnieli powiedzieć że ta psycholożka <lol> ma nierówno pod sufitem :D Taki wredny, typowy gargamel :P Brawa dla naczelnego Playboya, dla tego pana z wąsem (hehe)
TVN lubi robić tanie sensacje, to prawda.
Pozdro dla tych panów z wąsami :P

Airam Naver
29-04-2006, 22:18
A moja mama mówi że TVN to telewizja szatana! Ale jak narazie widze nawet diabeł im nie pomoże. Takie brednie...

Platonikus
29-04-2006, 22:31
Witajcie maniacy!

Dlaczego odrazu wyzywacie??
Rozumiem podali zle wiadomosci ale to tylko media ....
Jak mozna zauwazyc wypowiedzi wasze wskazuja na jedno. Napewno nie mozna czesci z was porownac do Pani psycholog....
Spokojnie to jest normalne przeciez ... wy tez kiedys byliscie newbie :)
Gre ta jest wstanie zrozumiec tylko osoba ktora osiagnela pewien poziom ... np 10...

Mnie denerwuja wypowiedzi takie: "Na tibi da sie duzo zarobic"
Przeciez normalny gracz nigdy nie rozstaje sie ze swoja postacia nie gra po to by sprzedac .... Z drugiej strony czy kilka set. zł moze byc rekompensata za 2 lata grania ??

Nalezalo by doksztalcic troche nasz narod...

Jeszcze tak nawiasem mowiac mam tylko obawy przed jednym.
Kazdy gracz zanim zaczol musial zaakceptowac ponizsza licencje:

"This agreement describes the terms on which CipSoft GmbH offers you access to an account for being able to play the online role playing game "Tibia". By creating an account or downloading the client software you accept the terms and conditions below and state that you are of full legal age in your country or have the permission of your parents to play this game.

You agree that the use of the software is at your sole risk. We provide the software, the game, and all other services "as is". We disclaim all warranties or conditions of any kind, expressed, implied or statutory, including without limitation the implied warranties of title, non-infringement, merchantability and fitness for a particular purpose. We do not ensure continuous, error-free, secure or virus-free operation of the software, the game, or your account.

We are not liable for any lost profits or special, incidental or consequential damages arising out of or in connection with the game, including, but not limited to, loss of data, items, accounts, or characters from errors, system downtime, or adjustments of the gameplay.

While you are playing "Tibia", you must abide by some rules ("Tibia Rules") that are stated on this homepage. If you break any of these rules, your account may be removed and all other services terminated immediately."

Przeczytajcie to najwazniejsze zdanie

By creating an account or downloading the client software you accept the terms and conditions below and state that you are of full legal age in your country or have the permission of your parents to play this game.

Czy zanim zaczeliscie grac w przypadku gdy jestescie nie pelno letni <a wiekszosc zwas nie posiada dowodu osobistego>
pytaliscie rodziców? i czy oni pozwolili wam grac w tibie?

Przemyslcie to....

Pozdrowienia

Miked
29-04-2006, 22:33
Troszke te media przesadzają, ale co do tego ma TVN?
Przecież tak wypowiadała się Pani Psycholog, a nie ktoś z TVNu.
Być może niektórzy nie rozumieją tego co media chcą zrobić, otóż:
chcą aby gracze przestali grać w Tibie tzn. wielu dosyć 10-12 latków gra w tą gre i ten program (dzien dobry tvn) oglądają rodzice, którzy mogą zabronić grać.

Raven Kareveira
29-04-2006, 22:33
ale czego wy sie czepiacie ;) oni maja swietnego informatora 10lvl ktory padl na zerku na 11 lvl i nie odrobil mimo ze gral cala noc ;) tak dalej ;) GRATZ PSYCHOLODZY

PawieOczko
29-04-2006, 22:40
TVN... Nie, to nie prawda... Moja ulubona stacja schodzi na psy! Wysyłam do nich maila.

Paloran
29-04-2006, 22:44
I to jest dowod na to ze narod polski to narod w jezyku tibijskim noobski. W grze kradne free itemoja itd. kazdy wie a w rl klamia i udaja ze sie na wszystkim znaja -.-

Manik Wizard
29-04-2006, 22:48
Według mnie to TVN robi tak,wywęszy jakąś afere i zaczyna robic z tego koniec świata.No bo przeciez jak dotąd nigdy nie było tyle zamiesznia na temat Tibii:)

Inhabitant of Morgana
29-04-2006, 22:52
A wg. mnie Ty jestes debilnym dzieciakiem neostrady. Do tej pory uwazales ze TVN jest bezbledna stacja? I jeden omylka sprawila ze zmieniles zdanie o 180 stopni? Teraz bedziesz nazywal smieciem cos, co kiedys szanowales, przez jeden blad? Stary, jak chcesz sie wypowiadac w taki sposob to lepiej tego nie rob. Pani psycholog ma sie wybrac do psychologa? To raczej Ty powinienes sie tam udac. Stawiasz Tibie jako cos, co jest najwazniejsze? Tak, jest w tym troche racji, ze nie powinno sie rozmawiac z ludzmi o czyms, o czym niemama zielonego pojecia, ale tym bardziej niepowinno sie dopuszczac 'dzieci neostrady' do komputera i pozwalac im grac w Tibie. Lepiej juz sie niewypowiadaj bo robisz z siebie blazna.

@edit
A co to za opinia 'roflzonkblz'? Moze wytlumaczysz mi o co chodzi?

@down
Poprawnie druid, potocznie drut.

@selverius
dlaczego piszesz tak chaotycznie, bez znakow interpunkcyjnych? Zle sie czyta takie wypowiedzi.

drogi Tehshiat-cie :]
po pierwsze moja opinia to MOJA opinia a kazdy moze miec wlasna wiec skoro ja okreslam ja jako "roflzonkblz" to znaczy ze cos w tym jest. dla mnie np. to znaczy ze na wiesc o tym programie zlapale zonka a jak chodzi o wypowiedz pani psycholog pokazuje emota z gg <rotfl> (bez literki "t" bo lepiej brzmi). A "blz" to nic innego jak poprostu zal do tego odcinka programu "dzien dobry TVN"

po drugie (z gory sorki wszystkich posiadajacych NEO)...uwazam poprostu ze neostrada to kiepski internet wiec nie nazywaj mnie dzieckiem neostrady (mam chello:])

po trzecie ucz sie czytac ze zrozumieniem...ile ty masz lat? jak pisales jakis egzamin (do gim albo na koniec gim) i udalo ci sie dobrze odpowiedziec na jakies pytanie dotyczace tekstu <czytanie ze zrozumieniem> to smiem twierdzic ze zdrowo sciagales:] nie napisalem ze TVN to bezbledna stacja:) napisalem ze prawie idealna....a jak wiedza prawie wszyscy "prawie" robi wielka roznice:) a to ze przestaje ja szanowac z powodu tibi....nie z powodu tibi a jesli tak to tibia jest tylko posrednim czynnikiem poniewaz przestaje szanowac TVN z powodu drugiego bledu. Zrobili jeden reportaz o tym i puscili wypowiedzi (moim zdaniem) lapsow. Nie dali sobie spokoju mimo tego ze na 100% dotarla do nich informacja ze nie pokazali tego co w sumie najwazniejsze. I pokazali drugi reportaz o 99% gorszy od poprzedniego i w 95% to co powiedzieli to kompletna bzdura.

po czwarte ktos na forum mial w podpisie "nie kloc sie z idiota bo znizysz sie do jego poziomu a wtedy on pokona cie doswiadczeniem" czy jakos tak. Dlaczego nazywasz mnie debilem? nerwy puscily?:> czy nieumiesz sie w towarzystwie na publicznym forum zachowac? gratz wychowania :)

no i w koncu po piate.....forum jest poto zeby sie wypowiadac (zachowujac zasadu kultury moralnej, osobistej itd.) i kazdy na forum ma prawo wyglosic swoje zdanie :) wiec nawet jak kots gada glupoty to poprostu zwroc uwage temu komus ze gada glupoty lub ze mowi nieprawde a nie ze ty gadasz: "Stary, jak chcesz sie wypowiadac w taki sposob to lepiej tego nie rob.". I pamietaj o kulturze osobistej jak zwracasz komus uwage nawet wtedy jesli glupota tego kogos siega dna. a do psychologa isc niemusze gdyz czuje sie swietnie :)

Pozdrawiam, Inhabitant of Morgana

EDIT: wiem ze to jest glupie ale co zrobic...a mianowicie czytam forum i widze co chwile to "uwielbiam jesc banay" o co z tym chodzi :P:P z gory thx :)

Arathorn
29-04-2006, 22:56
jak tyle osób napisze skarge do tvnu to zaraz będzie następny program w którym będzie "autorzy tej gry posuneli sie o krok dalej i manipulują dziećmi żeby przysyłały do nas skargi ale my się nie damy i mamy kolejne rewelacyjne informacje o tibii..." xD

malypietroo
29-04-2006, 23:03
Ależ oczywiście! Za tydzień dowiemy sie że my wszyscy którzy gramy w tiobie jesteśmy chorymi ludźmi i powinno sie nas w więzieniach zamykać. Albo lepiej, zacznijcie nas palić jak Żydów!!! Nie rozumiem nałogowców, którzy już świata nie widzą poza kompem, i których sie żyletką od monitora nie odskrobie, a jak juz to tłuką krzesłem,fakt to jest straszne. I jakoś tzrba z tym walczyć. Tylko że lepiej zapobiegać, a to już rola rodziców.
A ci ludzie którzy oczerniają tibie, robią to po to, by rodzice zabraniali dzieciom grać. To jest sposób, ale zły. Ograniczać a nie zabraniać.

A swoją drogą, ciekwae jaka będzie reakcja CipSoftu, kiedy dotrą do nich te informacje. Ciekawe czy zaskarżą TVN za obraze publiczną...

Aser Mina
29-04-2006, 23:04
TVN brawo! Ale nie ma co tu duzo mowic... tibia.pl nie znizajcie sie do ich poziomu, olejcie to bo zamiast robic sie smieszne robi sie poprostu... nudne i irytujace...

Ostatnie zdanie troche traci sens ale co tam ;)

Ps Malypietroo troche słabo porownałes... Palic jak żydow?! Jasna cholera jeszcze brakuje okreslenia sponiewierac jak czarnych... (czytanie ze zrozumieniem, pisze ze źle okreslił zebym na rasiste jakiegos nie wyszedl)

Lord Wlodek
29-04-2006, 23:15
Przykre to jak atakuja tibie no ale coz bywa....a pani psycholog do "Ani mru mru" sie nadaje

Vubazinho
29-04-2006, 23:17
Babka to jest noob...
Omg wypowiadac sie na temat zeczy ktorej sie na oczy niewidzailo ?! ROTFL!!!
Przyszla powiedzielala CZEGGO NIEWIEDZIALA dostala kase i sie cieszy...
Takich psychologow to my juz mamy :P
Moze niech zrobie w dziendobrytvn audycje o tibi ale niech zaprosza jakiegos hight lvl czy cos w tym stylu(np Sermontisa) :]
Bo paplac bez sensu kazdy moze ... --.--

Pepit
29-04-2006, 23:19
Co do tego ze tibia uzaleznia niemam wątpliwosci (sam chyba sie w mniejszej klub wiekszej mierze uzaleznilem)
budzą jednak we mnie obawy o drastycznym braku profezjonalizmu dziennikarz tvn (cip soft nie ma zysków z tibi)

tibia to przeciez gra od kturej da sie uzaleznic tak samo jak od quake 3 czy red alert 2

Przecież ostry nóż też może być groźny, jeżeli dzieciak nie umie się z nim obchodzić

joey
29-04-2006, 23:21
Chwileczkę... zgubiłem się w tym Kaczym państwie.
Kto jest teraz ministrem propagandy? Im każą tak mówić? Może będzie zakaz gry w Tibię? W sumie to będzie jedno z rozwiązań... Na "polską, wykszatałconą młodzież", która "wali z axa".
Pozdrawiam

Arthevariel
29-04-2006, 23:27
Widzialem i lalem ze smiechu przed telewizorem.
Mam tez nadzieje ze sobie tego newsa przeczyta xDD:D

Hedgehog
29-04-2006, 23:29
Jak to przeczytalem to to mnie noramlnie rozbroilo. GZ TVN I PANI (NOOB) PSYCHOLOG ! Ale moim zdanie nic nieprzebije tego kolesa cos sie wpowiadal "Moj kolega jest knightem i wali z ax'ow a ja jestem druide i wale z rozdzki" :D

StillI
29-04-2006, 23:31
Moja propozycja:

Wejdźcie na www.tvn.pl Kliknijcie w kontakt i napiszcie co sądzicie o ich zdaniu na temat Tibi. I koniecznie pogratulujcie tej Pani psycholog ; ))

Snoper
29-04-2006, 23:33
Uczepili sie tibi jak radiamaryja

MirozzHarmonia
29-04-2006, 23:38
Ja moze powiem tak moim zdaniem gra ta uzaleznia i to nawet bardzo i wiem ze jak ktos ma lvl na ,który dlugo pracowal i podchodzi do ciebie np mlodsza siostra i wylacza komputer i giniesz to jestes tak zdenerwowany ze wlacza ci sie odrazu agresor i tak bedzie praktycznie w kazdym wypadku moim zdaniem zeby grac w ta gre trzeba poprostu umiec w nia grac...
Ale to co prezentuje tvn jest poprostu zenujące robia wywiady z ludzmi którzy nie mieli nigdy stycznosci z jaka kolwiek grą online a gadaja chcą wywiadu? nie ma sprawy moge im powiedziec wszystko ze szczegółami i beda miec wywiad z którego kazdy bedzie zadowolony a nie za przeproszeniem pieprzą glupoty tyle powiem na tego dzisiejszego newsa ladnego ;]

Salzar Exonios Salvator
29-04-2006, 23:40
TVN nie interesuje prada tylko chcą wywołać sensacie. Półmetrowy dla nich.

Sedesiaczek
29-04-2006, 23:40
Jak to dobrze ze TVN mi nie odbiera:p (satelita poszla w piach).

A tak na temat to powinni sie zajmowac bardziej powaznymi problemami. Np. ile razy dziennie sprawcami przestepstw staja sie nieletni, ktorzy nie mieli co robic w domu, i poszli z kolegami z osiedla cos wypic?? Kto w tym kraju bardziej szkodzi: czy ci, co sie nudza i siadaja do komputera, czy ci, co sie nudza i ida z ziomalami kogos strepowac "bo wyszedl z domu po zmroku"?? No ale oczywiscie do blokersow narod jest przyzwyczajony. Do opetanych komputerowcow walczacych taboretami nie.

Salzar Exonios Salvator
29-04-2006, 23:42
Jak to dobrze ze TVN mi nie odbiera:p (satelita poszla w piach).

A tak na temat to powinni sie zajmowac bardziej powaznymi problemami. Np. ile razy dziennie sprawcami przestepstw staja sie nieletni, ktorzy nie mieli co robic w domu, i poszli z kolegami z osiedla cos wypic?? Kto w tym kraju bardziej szkodzi: czy ci, co sie nudza i siadaja do komputera, czy ci, co sie nudza i ida z ziomalami kogos strepowac "bo wyszedl z domu po zmroku"?? No ale oczywiscie do blokersow narod jest przyzwyczajony. Do opetanych komputerowcow walczacych taboretami nie.

Problem znajduje się gdzie indziej. Wara od blokersów.

Doku
29-04-2006, 23:45
dzieki tibii tvn zyskal temat do rozmow i tym samym nowy widzow jakimi sa tibijczycy, ktorzy ogladaja zenujce wypowiedzi np pni prof. ,ktora serdecznie pozdrawiam

Gz dla tej pani zza inteligentna wypowiedz

Zoczek
29-04-2006, 23:46
opetanych komputerowcow walczacych taboretami :D:D a do czego zaliczyc taboret? sword axe zy club? : p

Badzo
29-04-2006, 23:46
a ja Wam powiem tak:

kolega ma knajta i wali z axa a ja mam druida i wale z różdzki

:faceoff: :faceoff: O, jaka fajna emotikonka

Qpasny of Iridia
29-04-2006, 23:47
Jak ktos juz wspomnial wczesniej: lepszej reklamy zrobic im nie mogli ;) Kto wie, moze CIP Soft razem ze swoimi specami wpadli na pomysl ze taka forma reklamy im sie oplaci i jescze zaplacili TVN'owi za gadanie bzdur? :P (w tym zdaniu pojawilo sie troche ironi). Wiadomo - zakazany owoc smakuje najlepiej....

Sedesiaczek
29-04-2006, 23:53
a do czego zaliczyc taboret? sword axe zy club?
Na chlopski rozum to wypadaloby jako club. Pomysl jakby wygladalo np.

22:59 You see a studded taboret (Atk:29 Def:13). It weighs 20.00 oz. It's the Maniac's weapon.
Problem znajduje się gdzie indziej.
W braku zajecia, ktorym mlodociany czlowiek moglby sie poswiecic.

grabczas
29-04-2006, 23:56
wiecie nie oglądałem tego ale po samym czytaniu mało co w gacie nie narobiłem :D ale jedna rzecz mnie ciekawi: czy ta panie zna chociaż pojęcie RPG?? xD jak u mnie w klasie jest może 5 osób znających to stwierdzenie to jakim cudem miała by to znać taka osoba?? xD:wiking: zabiłbym chętnie takich ludzi ONI SĄ CHORZY PSYCHINCZNIE a chociażby ta pani ma takich leczyć.... niech sie sama leczy!!

Khameir_Knight
30-04-2006, 00:00
Ta pani psycholg musi byc naprawde ,,inteligętna" skoro gada takie głupoty.
Moim zdaniem ta psycholog ma skrzywienie absolutne :angry:

Nivangel
30-04-2006, 00:00
N/C A co ta pani Psycholog moze wiedziec o tibi. Gra w tibia czy co :faceoff:.
Ale z ty, ze Postac zostaje w grze po wyłączeniu komputera to ona jest THX BEST

TVX ROX

GL W dalszych wywiadach dla Mądrej Pani Psycholog

JAvAL666
30-04-2006, 00:13
Ja mam takie pytanko...do was bo jako suportowany fun site macie jakąs większa siłe przebicia do cip'ow ...tak myśle ; )
niemożna by do nich napisać zeby sie tym zajeli? przeciez to jest jawne oczernianie tych ludzi publicznie zaco spokojnie moga wytoczyć sprawe, ban awet ją wygrać ale juz nawet niechodzi o to zeby sie wsbogacili, tylko o t zeby ludze pierstali za przeproszeniem pierdolić głupoty, szczeze chciał bym to zobaczyc jak cip team wzioł by sprawy w swoje łapki i CIUT wyjasnił tym wszystkicm mądrym ludziom jak gra jest zrobiona itp

Alor Arkar
30-04-2006, 00:34
A nie pomyśleliście o tym, że redakcja TVN teras przegląda wasze wypowiedzi i się śmieje;/ gdybyście częściej oglądali programy takie jak „uwaga” czy inne reportażowe programy
I dopiero teras wam wyjadą ze Libia psuje mózgi itp. Nawet jak to niebyła prowokacja to ja uśmiałem się, ale nie z tego, co mówili w tym głupim programie tylko z waszych komentarzów ( word nie chciał poprawić)

Ty się człowieniu módl, żeby TVN czasem teraS (pzdr dla "Pana Qby" ;)) Twojego posta nie czytał, bo sobie nim całą "Uwagę", w któryś piękny dzień zajmą... I co chcesz od Libii ? Nie wierze, że to był missclick, bo od "L" do "T" jest na klawiaturze baaardzo daleko ;)

Rycerski Cinek
30-04-2006, 00:38
Chcialem na wstepie powiedziec, ze nie widzialem tego "dzien dobry~"... ja tam do TVN nic nie mam bo to wkoncu TV i o czyms musza mowic... ale co do pani psycholog... moim zdaniem cipsoft powinien jej dac jakas nagrode za rozwiazanie tajemnic tibii ( wiem ze ich nie rozwiazala ale jezeli potrafi gadac o tibii nie widzac jej nawet na oczy to z niej by sie jakis bubble zrobil jak by jej dac postac na 8 lvlu xD). 8o 8o B) ;)

osaell
30-04-2006, 01:13
ehh... nikt nie ma tego na google video....
i po kiego grzyba wysylacie ciagle te same filmiki ktore w dodatku sa na stronie glownej w newse.... -.-

Shinjix
30-04-2006, 01:25
Pani psycholog dostala chyba dyplom za pieniadze. Ewentualnie dostala w lape od TVNu, zeby mowila to, co oni jej każą.

osaell
30-04-2006, 01:28
teraz to jeszcze wiecej ludzi bedzie w to grac, poniewaz beda ciekawi co to jest 8o

Mateos Ziomeks
30-04-2006, 01:51
Tak jak mówił Filemon6 że ta pani psycholog sama potrzebuje psychologa najlepiej jakiegos najdrorzszego bo im drorzszy tym lepszy:D a mi sie zdaje że to wogule zadna pani psycholog tylko jakaś tylko jakaś baba z agencji towarzyskiej:) :p

Degenn
30-04-2006, 03:33
Witam.

To jest mój pierwszy i zapewne ostatni na tym forum. Ale przeczytałem newsa na stronce, no to nie wytrzymałem i napisałem.

Mam 21 lvl sorca na Pandorii, więc nie jestem kompletnym idiotą w tej dziedzinie. Trochę o Tibii wiem. Ale chcę głównie wyrazić opinię na temat tej paranoi w TVN.

Jak dotąd TVN uważałem za dobrą, dobrze poinformowaną gazetą, z OBIEKTYWNYMI dziennikarzami i gośćmi zapraszanymi do studia. Podczas dyskusji politycznych zapraszani są goście o różnych poglądach i stanowiskach. Była to telewizja, która dawała obiektywny przekaz informacji z różnych dziedzin i nie wahała się przedstawiać czegoś w sposób kontrowersyjny.

Ale materiał o Tibii, który miałem okazję obejrzeć w "Faktach" całkowicie zweryfikował moje poglądy. Marzanna Zielińska, jedna z najlepszych dziennikarek w Polsce...albo jej się nie chce dupy ruszyć, albo po prostu miałą to przedstawić w taki sposób, jaki zażyczyli sobie jej koledzy "na górze". Jeśli się na jakiś temat nie wie, to się o nim nie pisze. Proste? A jednak nie. Do rozmowy przed kamery wybrała jakiś tempych idiotów, którzy po przyjściu ze szkoły nie myślą o niczym innym, jak tylko żeby włączyć jak najszybciej komputer i zalogować się na swojego 11 lvl knighta. Dzieciaków, którzy świata nie widzą poza Tibią. A materiał o tym kretynie, który zaczął okładać matkę, po tym, jak wyłączyła prąd był przedstaiony w taki sposób, że wszyscy Tibijczycy zostali wrzuceni do worka razem z tym pajacem. I teraz te kilka milionów osób będzie się bało swoich synów i ewentualnie córek. Bo co zrobią, jeśli przestaną chodzić do szkoły, a ich dzienne przemieszczenie będzie wyglądać łóżko-komputer-kuchnia żeby coś zjeść-kibel-łóżko. A do tego jako gość wypowiada się ta psycholog, co wie o Tibii tyle, co ja o budowie wietnamskich czołgów bojowych. Gada tak niedorzeczne bzurdy, że dosłownie człowieka sama nachodzi chęć wyjebania jej takim krzesłem. Mówi w taki sposób, aby rodzice wyrobili sobie jak najgorsze zdanie ogólnie o grach komputerowych. A komputer będzie później służył do "encyklopedii chemii" i "wielkich żeglarzy". Przecież to paranoja. Ta pani, zamiast gadać o czymś, o czym nic, kompletnie nic nie wie, to powinna zająć się problemem pedofilii, narkomanii czy przestępstw w szkołach. A nie wyjść przed kamerę i srać o czymś, o czym mi każą powiedzieć.
Nie widziałem tej audycji, wiec nie wiem, ale się domyślam, że pozostali goście mieli identyczne spojrzenie na Tibię co ta kretynka. A teraz zapewne TVN odbiera setki maili z opiniami na ich temat.

Tak więc gratulujemy TVN subiektywności, debilizmu, chęci sensacji. Oraz straty widzów

Pozdrawiam!
Degenn

King Mati
30-04-2006, 05:17
Powiem to tak napisalem list do tvn co o tym mysle skopiowalem ten news z tibia.pl ale nie podalem od kogo go mam. Nastepna pewnie bedzie UWAGA ciekawy jestem co oni sobie jeszce wymysla. Mi sie wydaje ze twurcy gry mogli by sie ubiegac o odszkodowanie za gadanie na nich takich glupot ale co do tego nie wiem jak jest :d

I jesli tibia.pl moze przetlumaczyc ten tekst na jezyk angielski to niech wysle do cipsoftu bo mi sie wydaje ze bez problemu moga ich pozwac.

Caer
30-04-2006, 08:54
@King Mati:
Niby o co mają ich pozwać? O to, że nie wiedzą na czym polega stworzona przez nich gra?

@Topic:
Programu nie widziałem, ale z tego "niusa" wynika, że pani psycholog się raczej nie popisała... Mimo wszystko, czepiacie się jej niewiedzy o Tibii, ale (z tego co widzę) w ogóle nie zwracacie uwagi na to, po co ta cała afera. Bo Tibia na prawdę uzależnia. Jak dzieciak przez 24/7 myśli o Tibii, myśli o tym co będzie dzisiaj robił w TIbii, jak ma sny o Tibii (omg ;d) to to już jest chore. A prawda jest taka, że nic z tym nie można zrobić. Jedynym sposobem na jakieś zaradzenie tej sprawie, jest nagłośnienie jej w mediach. Nagłośnienie jej na tyle mocno, żeby rodzice zaczęli zwracać uwagę na to, w co i ile grają ich dzieci.

Wielki Mancyz
30-04-2006, 08:56
Szkoda że tego nieoglądałem ale domyślam się że musiało to być coś bardzo bardzo kretyńskiego skoro nawet moja mama która nielubi tibi sie śmiała z tego co mówili w tym TVN boże co za ludzie co się tak czepili tej tibi to może teraz jeszcze wyślą list do sejmu z prośbą o zrobienie ustawy "" Społeczeństwo RP ma zakas gry w tibie "" lol :D prosze was niech ktoś to da na video.google.pl !! :D:D:D

Angel'Trolls
30-04-2006, 08:59
Omfg żal mi takich ludzi. Niech sie dowiedzą najpierw co to jest Tibia i o co w tej grze tak naprawde chodzi. Nah.. ludzie szukają sensacji i tyle..
A przecież każdy wie, że Tibia uzależnia.. :p ale lepsze takie uzależnienie niż od szlug, lub narkotyków.. -.-"
Cya in Tibia ^^.

Vrael
30-04-2006, 09:07
Tak... Tak... Takie panie psycholog to za drzwi, kopem wywalac. Nie wiem kto jej takich glupot nauczyl. Moja mama tez jest psychologiem i nie zachowuje sie w taki sposob.

Titania_Knight
30-04-2006, 09:56
Rozumiem, może i Tibia uzależnia niektórych ale po pierwsze, czy to takie grożne jak np. ćpanie? Napewno nie... Jeżeli ktoś umie grać i zna umiar to ta gra jest zancznie mniej drastyczna i brutalna od innych, jeżeli już o to chodzi =-] Ludzii którzy się na te tematy mądrzą, nic nie wiedząc o grze, to mi zwyczajnie żal;(

Szpicel
30-04-2006, 09:57
Z powodu Droma powstala na forum chora atmosfera. News byl niepotrzebny, niewiem czym kierowal sie Drom piszac go. Chwilowym nadadem złości? Po "aferze wroclawskiej" niepojawil sie zaden news, a tu po emisji 7 minutowego kawalka programu na forum az wrze. Od admina mozna by sie spodziewac wiekszej dojzalosci. Teraz szare masy spamuja w tym temacie i prawie kazdy powtarza: "Ta pani psycholog...". Czy o to Tobie chodzilo, zeby dzieci ciebie poparly? Jezeli nie to jako dojzala osoba mogles to przewidziec.

Varetix
30-04-2006, 10:32
Chcę od siebie dodać, że ta mądrość pani psycholog wygrywa nade wszystko! Może tak: jak ja gralem w tibie, kumple mówili, że jestem przychlast, a teraz graja więcej niż ja prawie. Więc polecam pani psycholog chociaż ZOBACZYĆ co to jest Tibia.:baby:

Duch Kage
30-04-2006, 10:33
Pokażmy naszą siłę i przerzućmy się na Polsat :cup:

Neho
30-04-2006, 10:39
Boze rozumiem wypowiadanie sie ze gry uzalezniaja, bo kazda moze uzaleznic i wszedzie zdarzajaa sie czarne owce. Ale nie powinni sie o samej grze wypowiadac ludzie nie majacy pojecia o niej. Tyle.

Paciorek_ms
30-04-2006, 10:53
Czy kto ogladal Dziendobry tvn?! Bo ja kurcze zaspalem! Sprostowali to co powiedzieli?!

Thero
30-04-2006, 11:02
Nie chcę robić z siebie wielkiego prawnika, ale chyba nazywanie kogoś szaleńcem czerpiącym przyjemność z uzależniania ludzi podchodzi pod odpowiedzialność karną? Najwyżej i tak może skończyć się na tym, że niewydarzony aktor, pani psycholog od siedmiu boleści, przeprosi twórców gry.

Ppa
30-04-2006, 11:08
a moze wkoncu zamiast gadac ktos by napisal do TVN meila??

Kadeni
30-04-2006, 11:10
"Mądra" Pani Psycholog oczernila Cip Soft w oczach nie doświadczonych tibijczykow.. To juz przekracza wszelkie możliwości :/

Ppa
30-04-2006, 11:20
dobra email z wytykanka juz poszedl do TVN

wyslalem go na adres [email protected] i nie jestem pewien czy to dobry adres...

a pozatym TVN robi niezla reklame Tibi :D

Ppa
30-04-2006, 11:27
Mam linka ze strony z nagraniem fragmentu "Faktów" o tibi...

http://www.cda.pl/gry-online/filmy/tvn_t.php

LOL najlepsze jest:

"Moj kolega jest knajtem i wali z axa a ja jestem ddruidem i wale z rozdzki"

Ja sie zaczynam bac o to co tibia moze zrobic z mozgu...

a pozatym TVN mogl by pokazac tibie od tej dobrej strony bo np w tibi nie chodzi oto zeby kogos zabic...tibia jest przedewszystkim od nauki gry w zespole np. sam druid walacy z rozdzki nie zabije demona potrzebny jest mu knajt walacy z axa zeby powalic demona

nie no ja z tego kolesia nie moge :D

Koszyk
30-04-2006, 11:28
Hmm *wstaje z podlogi i wziaz nie moze sie przestac brechtac* bardzo mnie to rozbawilo... najsmiesniejsze jest to ze nie powiedzili o paccu... wtedy dopiero sie zaczyna siedzienie po 15h dziennie.
Zreszta powinni zalozyc sobie postacie i zobaczyc jak sie w Tibię gra, Bo mowienie ze niemozna sie wylogowac nigdy z gry tylko uprzysksza nam graczom Tibijskim gre poniewaz:

Zaraz zaczna sie czepiac rodzice ,,w co grasz? ile grasz?''
i zaczna sie znami wyklucac...

Serious Sam
30-04-2006, 11:34
Powiedzieli też, że gre można się wylogować po zdobyciu "poziomu"(levela)

O czym wszyscy Tibijczycy wiedzą, że to nie prawada !
Niech ta reporterka sobie założy postać w Tibi,a potem robi z tego reportaż
bo tak to tylko wie o Tibi od tego głupka "mój kolega wali z axa, a ja jestem druidem i wale z różdżki" :/ nie wiem co o tym myśleć. K%$#^ niech się zastanowią co robią !!!!!!!!!!!!

kamyk778
30-04-2006, 11:43
"Zaraz zaczna sie czepiac rodzice ,,w co grasz? ile grasz?''
i zaczna sie znami wyklucac..."

Moze telewizji TVN o to chodzi ? ;) W kazdym razie ja sie poklocilem z mama po tym reportazu...

Koszyk
30-04-2006, 11:56
Mozna z powodzeniem stwierdzic ze Tibijczycy są gatunkien zagrozonym.
A potem moze byc gatunkiem bliskim wyginieciu :P

kam454
30-04-2006, 12:02
Ja uważam iżnawetdobrze gada. Tibia uzależnia, i nie gadajcie gupot bo zaczynacie przypominać tego ziomka co matkę krzesłem pobił. Ale muszę również przyznać że przesadziła trochę. Gram w Tibie od roku i przez nią kumpel chciał mnie pobić bo stracił jakąś tam tarcze (zdaje się że to była beholder shield)

Jerzolux
30-04-2006, 12:06
Polsce gratulujemy pani psycholog a kaliforni Chucka Norrisa

sphinx123
30-04-2006, 12:07
Najpierw zobaczę ten program w całości a potem ocenię... Omader dał tylko te negatywne strzępki audycji :)

Vision
30-04-2006, 12:08
Ja widzialem ten program i zeczywiscie to co ta pani psycholog mowila bylo...niezgodne z prawda.
PS:Hail Marcin Meller xD za obrone graczy tibijskich ;p

Vision
30-04-2006, 12:18
2 Up
Zapytales ktora gra nie uzaleznia.Odpowiem Ci ta w ktora nie lubisz grac :D

Tego kolesia co sie wypowiedzial:"Moj kolega ma knighta i wali z axe a ja mam druida i wale z rozdzki" bym znalazl i ubil -.-"(ofc w Tibi :P)

Einstein15
30-04-2006, 12:28
Ten tvn tez nie ma sie czego czepiac .X( X(.A ta psycholog to mnie dobila :D :D .Kazda gra uzaleznia !!!. Gratz Mellerowi za obrone tibii :).

Mr. Jigsaw
30-04-2006, 12:29
hahahaha masakra z tymi mediami 8o normalnie brechtam si godzine :P

Vanhelsen
30-04-2006, 12:37
Powiem to tak napisalem list do tvn co o tym mysle skopiowalem ten news z tibia.pl ale nie podalem od kogo go mam. Nastepna pewnie bedzie UWAGA ciekawy jestem co oni sobie jeszce wymysla. Mi sie wydaje ze twurcy gry mogli by sie ubiegac o odszkodowanie za gadanie na nich takich glupot ale co do tego nie wiem jak jest :d

I jesli tibia.pl moze przetlumaczyc ten tekst na jezyk angielski to niech wysle do cipsoftu bo mi sie wydaje ze bez problemu moga ich pozwac.Wolność mediów kolego, wolność mediów...Z powodu Droma powstala na forum chora atmosfera. News byl niepotrzebny, niewiem czym kierowal sie Drom piszac go. Chwilowym nadadem złości? Po "aferze wroclawskiej" niepojawil sie zaden news, a tu po emisji 7 minutowego kawalka programu na forum az wrze. Od admina mozna by sie spodziewac wiekszej dojzalosci. Teraz szare masy spamuja w tym temacie i prawie kazdy powtarza: "Ta pani psycholog...". Czy o to Tobie chodzilo, zeby dzieci ciebie poparly? Jezeli nie to jako dojzala osoba mogles to przewidziec.Święta racja, to dziwne, dlaczego nawet słowa o "wypadku" nie było, ale już po TVNie (i innych) się jeździ...Jaka CHORA BABA uzaleznienie i negatywy mogli by sądzic jagby ludzie chodzili i zucali z kamieni(sd) w ludzi (pk ing) na REALU -ALE TAK NIE JEST. To wtedy co powiedziec co po harrym potterze skakali z miotlami z 10 piętraSorry, ale uzalerznienia nie poznaje sie po tym, że ktoś przenosi grę/książkę do reala, to jest już choroba psychiczna. Uzalerznienie jest wtedy, gdy stawiasz Tibie na pierwszym miejscu, a resztę mam gdzieś, łącznie z rodziną i życiem. A co skakających "potterów", pierwsze słysze, a na pewno media by takiej nagonki na pottera nie przegapiły.

Matiz666
30-04-2006, 12:43
Pani psycholog sie troszke co do tej gry pomylila, ale nie bede komentowal tego zachowania, po prostu nie powinno sie oceniac czegos wedlug paru niklych danych. Ten link do reportarzu na temat Tibii nie byl akurat razem z ta pania psycholog, ale rowniez jest tam prare bzdur mowiacych zle o Tibii. Ten chlopiec co sie wypowiadal na temat postaci jego i kolegi jest przykladem na to jak gra moze kaleczyc nasz akcent i jezyk angielski. Powiedzial on "Ja gram knajtem", a powinno byc "Ja gram NAJTEM" i tutaj sie zwracam do wrzystkich, ktorzy tak mowia, poniewaz jestem pewien ze ponad 50% grajacych w Tibie mowia "knajt".
Dziekuje za uwage :)

Pozdro
~Matiz

BOtter
30-04-2006, 12:45
OMG!!
Jakieś noobki opowiedzieli im o tej grze i teraz gadają głupoty. Jakieś "komputerowe maczo" wymyślają :o

"yyy...Mój kolega wali z aksa...yyyy... a ja jestem yyy druidem i wale z yyyy z rozdzki" Czy ten noob który to powiedział może się tutaj odezwać?

PS: Nie wiem czy widzieliście ale na tym filmie ktoś przeglądał forum tibia.pl :P

Don Torpedos
30-04-2006, 13:03
przyczepili by sie do ludzi uzależnionych ale od jakiś prochów itp. a nie taniej sensacji szukają

Pinky
30-04-2006, 13:25
Tak to już bywa jak ktoś bierze się za coś o czym nie ma zielonego pojęcia ;)
Szkoda tylko, że takich "mądrych" psychologów w naszym kraju jest wiecej ;/

Boryna
30-04-2006, 13:30
przede wszystkim nalezy odroznic fakty od kompletnych bzdur

coraz wiecej mlodych w tym kraju to kompletne debile, dresiarze bez zajecia. rosnie przestepczosc, chamstwo etc. Niestety wg mnie kompletna bzdura jest zrzucanie winy na jakies filmy czy gry. nie jestem co prawda psychologiem (chociaz ci robia igly z widły i po swoch "badaniach" dochodza niejednokrotnie do idiotycznych wniosków) ale na przykladzie swoim i kilku znajomych ktorzy graja m.in. w tibie wiec ze to nie ma kompletnie znaczenia. Jak ktos ma nasrane to poprostu ma.

a na tvn nie wrzucajcie bo to nie wina jakiejsc stacji telewizyjnej tylko podejscia polaków do sprawy

Duke Dran
30-04-2006, 14:00
:S o lol no i co koniec świata ? i tak nikt nikomu nie zabroni w to grać :S

mlodysiwek
30-04-2006, 14:19
Jeszcze niedawno lubiłem stacje TVN a bardzo Fakty w których były rzetelne informacje... W tej chwili zrobili z siebie kompletch idiotów, pokazali jak sie przygotowują do programu.

paro
30-04-2006, 14:21
Jeżeli chcecie im napisac co myslicie o tej audycji to tu mozecie łatwo i szybko to zrobic: http://www.tvn.pl/kontakt.html
Adresat: współpraca z widzami.
Ja juz im napisalem co zrobili zle ;]

Vanhelsen
30-04-2006, 14:23
przede wszystkim nalezy odroznic fakty od kompletnych bzdur

coraz wiecej mlodych w tym kraju to kompletne debile, dresiarze bez zajecia. rosnie przestepczosc, chamstwo etc. Niestety wg mnie kompletna bzdura jest zrzucanie winy na jakies filmy czy gry. nie jestem co prawda psychologiem (chociaz ci robia igly z widły i po swoch "badaniach" dochodza niejednokrotnie do idiotycznych wniosków) ale na przykladzie swoim i kilku znajomych ktorzy graja m.in. w tibie wiec ze to nie ma kompletnie znaczenia. Jak ktos ma nasrane to poprostu ma.

a na tvn nie wrzucajcie bo to nie wina jakiejsc stacji telewizyjnej tylko podejscia polaków do sprawyBlah, smutne, ale prawda :( WARN???!!! LOL -.- ZA CO??Za słowo "ku*wa"... co z tego, że jej nie lubisz, kultura na forum ma być!

@mody: dwie prośby:
a) przelećcie warnami w tym temacie za wszelkie wyzwiska, regulamin chyba i tutaj obowiązuje...
b) zamknijcie ten temat, to jest po prostu żałosne!...

Immortaller
30-04-2006, 14:33
"Gdy dorosne zostane psycholożką" :]
Brakuje jeszcze by sie teraz uczepili team'u tibia.pl ze sa ":evul:wysłanikami szalonych:evul:" studentów z Niemiec i pomagaja im uzależniac dzieci 8o

Ravdarkus
30-04-2006, 14:48
Nie kumam TVN: jak można się zabrać za temat nic o nim nie widząc? To hamskie z ich strony, że tak o na gadają. My tu cierpimy a oni się cieszą. My im nic nie zrobiliśmy a oni nas jakby batem smagali!X( X( X( X( X( X(

Szpicel
30-04-2006, 15:41
@mody: dwie prośby:
a) przelećcie warnami w tym temacie za wszelkie wyzwiska, regulamin chyba i tutaj obowiązuje...
b) zamknijcie ten temat, to jest po prostu żałosne!...

Popieram ten wniosek. Drom doprowadzil do rozlewu agresji (niewiem czy zamierzonego czy tez nie. Nie wnikam)

@drom: Jestes zadowolony?

Matek
30-04-2006, 15:45
Popieram ten wniosek. Drom doprowadzil do rozlewu agresji (niewiem czy zamierzonego czy tez nie. Nie wnikam)

@drom: Jestes zadowolony?

Tak, jasne - powiedzcie mi, ze ta mizerna dyskusja to wina droma

/me smieje sie czytajac wypowiedzi Szpicla

Szpicel
30-04-2006, 15:54
Tak, jasne - powiedzcie mi, ze ta mizerna dyskusja to wina droma

Na to wyglada. Zamieszczajac taki beznadziejny news chyba liczyl na to, innego uzasadnienia nieznajduja. Apropos dzisiaj w moim lokalnym radiu mowili o tibii, mozna zmienic newsa, bo tamten ulegl przedawnieniu.

matek smieje sie czytajac wypowiedzi Szpicla

Tylko sie niezadlaw...

kalan
30-04-2006, 15:59
"Ja was nie rozumiem , czego wy się czepiacie biednego chłopczyka który matkę poobijał krzeslem - PRZECIEŻ PADŁ PRZEZ NIĄ" - ŻART;)

A tak wogóle to TVNowi się w łepku poprzewracało , nie mieli tematu to sie tibi uczepili , na świecie (nawet w samej Polsce) napewno są tematy "godniejsze" uwagi TVNu. No ale już sie nie odstanie. Według mnie pani psycholog powinna się poddać wieloletniej kuracji na ul.Aleksandrowskiej w Łodzi (szpital psychiatryczny):) . LOL....Zaprosili jakas babe która nawet nie wie co to tibia.Po prostu wypowiada sie zeby ludziom zycie zepsuc.Niech sie puknie w główke a dopiero potem niech sie wypowiada. A co do samego TVN.Moze by zaczeli mówić o rzeczach naprawde waznych.....a nie widza problem tam gdzie go nie ma.A co do wczesniejszej audycji to specjalnie wzieli takich 2 idiotów.,,Ja wale z axa a mój kolega z różdzki".Mogli sie go jeszcze spytac co to znaczy axe X( .:cup:
Zgadzam się z tekstem o 2 idiotach - jakby wzieli naprawdę pierwszego z brzegu gracz to nie byłoby szansy na trafienie takich 2 noobów 1 albo 2 na pewno powiedzialby więcej.X(

Sorry all za literówki ale mi ALT siada . :(

ripper
30-04-2006, 16:10
Interesuje mnie, dlaczego reportarz o Tibii w którym zostały podane nieprawdziwe informacje spowodował taką falę wściekłości. Co was obchodzi to, że jakaś idiotka powiedziała to co wiedziała (a raczej to, o czym nie miała bladego pojęcia)? Godzi to w wasz honor i poczucie godności? Troche pomyślunku. Przecież przez to świat wam się nie zawali, a jeśli wpłynie to na waszą decyzję o rzucenu Tibii (w co wątpie) to lepiej dla was...

Jerkov Thundersword
30-04-2006, 16:11
Nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego ludzie prowadzą konwersację, na temat gry, w którą nigdy nawet ani razu nie grali, a argumentami są ich własne, błędne z resztą wymysły?
Kiedy np rozmawia się o narkotychach, alkoholu itp, do których z resztą miedia porównują Tibię, zaprasza się osoby, które są lub były w to zamieszane, i to one wypowiadają się na temat i odpowiadają na pytania. Na tym polega sensowna i owocna rozmowa, bo z domysłów wiele nie wyniknie.
A jak jakaś telewizja będzie chciała zrobić program to proszę bardzo, ale zaproście tam przedstawiciela CIP Softu i kilku szanowanych graczy, wtedy można przeprowadzić senswoną swego rodzaju konfrontację.
Jednakże media szukają TANIEJ, w każdym tego słowa znaczeni sensacji, aby tylko poszerzyć swą popularność zapraszają jakichś psychologów. "Jakichś" zostało użyte celowo, ponieważ są to ludzie, którzy nigdy nie zetknęli się z Tibią i niewątpliwie nie mają pojęcia na czym polega rozgrywka i jakie są jej zasady.

Viniolli
30-04-2006, 16:27
Nio to widze ze sie fajnie robi :P TVN da man powody do smiechu jeszcze przez jakis czas bo jak juz ise czegos uczepia totroszke trzymaja;] tej audycju jeszcze nie widzialem ale ta wczescniejsza z TVNu byla nagrywana w moim bylum gimnazjum :D Tam wywiadu udzielala pedagog szkolna ktoryej syn tez gra w Tibie ;] Znam tego goscia osobiscie... a co do typka ktory bil matke krzeslem to on tez chodzi do tej szkoly :P koledzy go znaja :P ja juz do LO chodze :) ten goscto byl chyba 80RP i po tejakcji mial niezle przechlapane w budzie (pedagog psycholog i niechec mamusi :)).

PS: jak na razie wymiata tekst: "Tibia ma ponad 270 poziomow trudnosci :] :]"

Razel
30-04-2006, 16:32
może faktycznie jest się czego czepiać?

ktoś tu pisał o niezliczonych zaletach tibii... jakieś konkretne przykłady? bo to, że interface jest po angielsku chyba powodem do nauki języka nie jest...
"kolega jest knajtem i wali z axa..."

a może źródło zarobku? raczej większość osób wydaje na to pieniądze

sposób na zabicie nudy? chyba ogólnie czasu i życia

tibia to gra jak każda inna, powinna raczej być źródłem rozrywki a nie nienawiści do bogu winnej stacji telewizyjnej i powodem rzucania sarnim ścierwem...
tibianie, o których mowa w telewizji to faktycznie osoby chore, króte zupełnie straciły poczucie reczywistości. cała reszta graczy nie powinna się zbytnio przejmować tymi bzdurami. potraktować to raczej jako przestrogę.

BoGDoN
30-04-2006, 16:35
mam nadzieje ze z tym lasowaniem mózgów nie o mnie:P poprostu to frustrujace ze telewizja robie takie rzeczy..."oceniaja nas patrzac przez krzywe zwierciadło opisuja ogół na podstawie kilku osub"Fenomen...z góry sory za ortografie ale dyslekcje mam...:(

Xum3k
30-04-2006, 16:46
"...moj kolega jest najtem i wali z axa a ja jestem druidemi wale z hmmmm wanda..." tvn sie poprostu kompromituje ...

catek
30-04-2006, 16:53

I jesli tibia.pl moze przetlumaczyc ten tekst na jezyk angielski to niech wysle do cipsoftu bo mi sie wydaje ze bez problemu moga ich pozwac.

ja tez prosze o to, bo tak to nie moze byc, odszkodowanie nalezy sie dla CipSoft , kurde no, przetlumaczcie plis :p

Dr. Omader
30-04-2006, 22:32
Ehz... Widze ze wielu z uzytkownikow forum nie doraslo do komentowania newsow.

Poinformowalismy was o tym, nie po to zebyscie zaczeli bluzgac TVN, tylko zebyscie o tym wiedzieli. Wszyscy sami wiemi jak TVN sie skompromitowal, wyzywanie tutaj nie ma sensu, jak zawsze zreszta.

Rozdalem duzo ostrzezen i banow i na przyszlosc radze pamietac, ze na forum wymagamy kultury.

Hegemmon
30-04-2006, 22:58
heh, dobry ruch drom. Sam się zacząłem nad tym zastanawiać bo jeszcze nam się za to od TVN-u dostanie (Uwaga! tibia.pl to współpracownicy twórców tibii, którzy pomagają werbować niewinne duszyczki i kierują polaków do uzależnienia się!)
swoją drogą, to się zastanawiam na ile jest prawdą to, co TVN trąbi o moherowych beretach i Ojcu Dyrektorze (nie żebym zaczął wierzyć w jego niewinność, ale ile TVN dołożył od siebie?)