zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rookgaard

Cien
04-08-2003, 21:54
Zawsze sie nad tym zastanawialem:
na polnocy Rookgaard jest taki mieczyk pomiedzy plomieniami - czy da sie go zdobyc? ?(

Bobciu
19-08-2003, 23:04
nie to tylko podpuch kilka osób go ma ale to za wytrwałość np. jak zdobędziesz 40lvl w rooku nie ma żadnego questu że jak zabijesz minosa to go dostajesz to są brednie

Lord Banton
23-08-2003, 09:27
Tak z ciekawosci powiedz mi jezeli to brednie po co uminomage jest teleport skoro mozna wyjsc drzwiami?

Bobciu
23-08-2003, 10:00
teraz bądz mądry zdobądz klucz zdobądz spikesworda przyjedz do warszawy a dostaniesz ode nmie 100 złoty :D

MatKus
23-08-2003, 15:48
Ani wyjść, ani wejść drzwiami nie można, bo są zamknięte, a klucza do nich nie ma. A teleport pewnie dla picu, podobnie jak miecz.

Seler
23-08-2003, 22:59
Ten miecz bardzo ladnie się prezentuje w tym nmiejsu i chyba nikt nawet nie proboje go wziąść bo to jest niemożliwe. Ja osobiscie uważam ze luksusen na rookgardzi jest fire sword a mozna go miec jak rozwalisz smoka :P ;) dzisiaj znalazlem w nim cooper shield i legion helmeta i mysle ze to calkiem dobry interes bo wystaczom mi 2 life fluidsy i troche zarcia

Dan the Automator
02-09-2003, 18:46
re.up
eeee....?
Jak ktoś ma na rooku FS'a lub jakiśtam np p-arm to znaczy że:
@Dostał za wytrwałość (patrz Sunrise ^^)
@Jest skutkiem (tylko antica) rook bug (tzn rook powstal i przeniosło tam ludzi z ich sprzętem ^^)

Wodzu
03-09-2003, 13:22
Hmmmm...

Klucze do mino mage room istnieja... jest ich tlyko pare sztuk i zostaly dane przez bogow przy powstaniu pierwszego servera - Anticy.

Na zadnym innym swicie te klucze nie istnieja (chyba).

Axell
14-09-2003, 00:37
To jeśli zdobyłbym np. 50 lvl na rooku to może dostałbym taki mieczyk?

Yogi
14-09-2003, 09:21
moze dostalbys
ale latwiej jest isc na maina i kupic go za niecale 5k :P

Sallynaz
15-09-2003, 18:49
jesu! ja niewiem kto by chciał trenował do 50 levelu na rooku... wg mnie to jest głupi pomysł. a może ja poprostu czegoś niewiem, bo newbie jestem, może na rooku się da baaardzo szybko trenować?

n3m3s!s
15-09-2003, 19:14
Tak mowicie o tym mino magu i mowicie a tu prosze nie wiem gdzie on jest????????? Zaskkoczylo mnie to. Dostane jakies wskazowki??

Sallynaz
15-09-2003, 19:18
Idź prosto... i w prawo ... :)

Na serio! Idz gdzieś tak, jak przejdziesz przez mostek, to idz do góry, i potem jak dojdziesz do wody, to idź w prawo ciągle wzdłuż wody. Po jakimś czasie go zobaczysz.

,,,,
Wiem że niezbyt dokładnie
Ale lepiej nei umiem :)
'''''

MatKus
15-09-2003, 19:21
Wiesz, gdzie na rook są minosy za labiryntem? To tam, gdzie jest całą armia mino (chyba 7 czy coś, tzw Mino Hell), i tam za scianą sobie chodzi taki minose.

n3m3s!s
15-09-2003, 19:24
Ale on nie jest grozny? nie da sie go zabic??
Ide zobaczyc bo mnie korci ale lagi mam.

MatKus
15-09-2003, 20:05
On jest za drzwiami i za ścianą, nie dojdziesz do niego ani on do ciebie. Podobno istnieje klucz do tych drzwi, ale nikt jakos tego klucza nie widzial i nawet nikt nie zna numerka tego klucza (zgaduję : 4601? bo takiego mi brakuje w liście (o ile on wogóle istnieje))

Alchemiko
16-09-2003, 06:37
Skoro rozmowa zawadzila o klucze.
- Gdzie mozna dostac / kupic klucze ?
Czy na mainie 1 klucz wystrczy mi do kazdych drzwi, czy tyle ile drzwi, tyle kluczow.
To jak bede mial ten 1 klucz, to z kad sie polapie do jakich on drzwi jest :-)

Matiq
16-09-2003, 08:18
Karzdy kulcz do karzdych dzrzwi - napewno nie.... tesh tak na początku myslałem ?(

A tak przy okazji - gdzie na rooku mozna spotkac ... sporo węży ??

Mchl
16-09-2003, 11:39
Węże? Praktycznie wszędzie na powierzchni. A najwiecej chyba w okolicach bagien.

Alchemiko
16-09-2003, 14:54
Tak jak kolega ww napisal, na bagnach jest ich cala masa, a poza tym, malo kto sie tam zapuszcza z obawy przed "poisoned" i mozna sobie tam troche expa ponabijac.

Dla tych co nie wiedza.
Pod wyjsciu z miasta idziemy na polnoc, po lewo mamy post, przechodzimy przez niego, teraz idziemy na polodniowy wschod, zawsze cos tam wyskoczy, a jak ma sie malo hp, to mozne isc na zachod, tam jest gdzies respawn krolikow :-)

n3m3s!s
16-09-2003, 15:54
Nareszcie przypomnialem sobie o jakim magu byla mowa.
Calkowicie o nim zapomnialem. Fakt ze nigdy nie widzialem zeby ktos tam wszedl. Tego klucza faktycznie niema (chyba)

U$3r
16-09-2003, 16:06
NA snake to idzesz od troll tower w lewo, tam masz taka pseudogorke, kolo niej, jakze i na lewo od tego masz pelno snake, podazaj w kierunq dziury ze spiderami, a bedziesz mial wiecej sexpa.. znaczy expa:D

Matiq
18-09-2003, 16:10
a moze jakaś jaskinia z wężami ?(

MatKus
18-09-2003, 16:14
Jaskinia z wężami jest, ale tylko na nowym terenie dla pacc, na jego północno-centralnej części.

Matiq
19-09-2003, 22:22
a tak blizej - konkretnie ?(

Mierzej
20-09-2003, 16:10
Do tej gry wciągnął mnie kuzyn!!! Dał mi na początku dobre rady i wszystko pokazał. Powiedział mi również i to nie dawno jak jego kumpel na rooku próbował wziąść spike ale musiał przebiec przez tą komnatę. Widocznie miał klucz bo wszedł tam ale mino mag przywoływał węże które blokowały mu drgoę i zabił go!!!

MatKus
20-09-2003, 16:15
Mierzej :
1) nie na temat
2) mino mag nie summonuje węzy
3) "niedawno" na pewno nikt się do mino maga nie wybrał, bo klucza owego obecnie nie ma. Czy był kiedyś, szczerze mówiąc nie wiem, ale teraz go nie ma.

Gonzo von Krenzel
29-10-2003, 14:04
witam!! spike sword jak spike sword - nie da się go zdobyć... ALE!!! :D no więc:
stoje se na skale, rozwalam legalnie minotaura (na tej skale troszke na południe od tej wysepki z SS`em) mój koleś łowi rybki. no i tak stoimy i pewnej chwili widze jak ktoś ( Dumix ) woła: "I SELL SPIKE SWORD!". kurde <myśle> - ziom se jaja robi. mówie mojemu kolesiow, że tam jakiś ziom woła, że SS`a sprzedaje i mówie mu żeby poszedł zobaczyć o co chodzi. ja zostałem sam z minosem a on poszedł. dalej sytuacja wygladala tak (cytat mojego kolesia):
Poszedlem tam a tam stało dwóch kolesi: jeden zdrowy a drógi miał życia niecały milimetr. Sprzedawal spike sword. A na tej wysepce gdzie on leżał nic nie było.
ja odrazu tam pobiegłem patrze - koleś stoi i krzyczy że sprzeda spike sworda, ja do niego zagadałem i powiedział, że za 1000gp sprzeda (1k). CO WY NA TO? ten koleś na 5lvl jest co sprzedawał. P.S. na tabliczce koło wysepki jest napisane "Only the humble may touch the sword of fury", co mniejwięcej znaczy "Tylko skromny może dotykać szpady *fury*". NO I CO WY NA TO??!!

Klecha
29-10-2003, 20:15
Na rooku nie da się wytrenowaĆ ponieważ najsilniejszy potwór jaki tam jest to o ile sie myle to mino mag :)

Szpila
29-10-2003, 20:23
Oryginalnie dodany przez Gonzo von Krenzel
witam!! spike sword jak spike sword - nie da się go zdobyć... ALE!!! :D no więc:
stoje se na skale, rozwalam legalnie minotaura (na tej skale troszke na południe od tej wysepki z SS`em) mój koleś łowi rybki. no i tak stoimy i pewnej chwili widze jak ktoś ( Dumix ) woła: "I SELL SPIKE SWORD!". kurde <myśle> - ziom se jaja robi. mówie mojemu kolesiow, że tam jakiś ziom woła, że SS`a sprzedaje i mówie mu żeby poszedł zobaczyć o co chodzi. ja zostałem sam z minosem a on poszedł. dalej sytuacja wygladala tak (cytat mojego kolesia):
Poszedlem tam a tam stało dwóch kolesi: jeden zdrowy a drógi miał życia niecały milimetr. Sprzedawal spike sword. A na tej wysepce gdzie on leżał nic nie było.
ja odrazu tam pobiegłem patrze - koleś stoi i krzyczy że sprzeda spike sworda, ja do niego zagadałem i powiedział, że za 1000gp sprzeda (1k). CO WY NA TO? ten koleś na 5lvl jest co sprzedawał. P.S. na tabliczce koło wysepki jest napisane "Only the humble may touch the sword of fury", co mniejwięcej znaczy "Tylko skromny może dotykać szpady *fury*". NO I CO WY NA TO??!!

tak tak
a tak wogle to jak dostac sie do tego minosa na tej gorce??

Gonzo von Krenzel
29-10-2003, 21:33
nie powiem, bo to tajemnica mojej grupy (coś jak klan), ale da się, jak coś to na GG pisać to powiem. podpowiem że musisz gdzieś szybko lecieć po restarcie serwera... :)

Kraus
30-10-2003, 05:33
Z tego co ja sie orientuje to do mino maga da sie dostac bez klucza po skrzynkach,treb PRZEJSC NAD DRZWIAMI,i raczej powtarzam raczej gdyz nie jestem pewien,sposob ten dziala,
Po drugie istnieja osoby na rookgardzie ktore maja ponad 50 lvl,ja widzialem w sumie tylko jedna taka,ale zawsze(nie pamietam tylko jaki swiat,cos mi swita Nova)
po trzecie o SS juz tyle legend krazy ze sam nie wiem w co wierzyc
Po czwarte do mino na sklce dostaniemy sie po skrzynkach(skrzynki sa bardzo przydatne na rooku)

Gonzo von Krenzel
30-10-2003, 10:18
ajajaj, pan Kraus wyjawił tajemnice :D wystarczą 3 skrzynie jak są dwie osoby, a jak wchodzimy samemu to trzeba 6. teraz tylko mam nadzieję, że nikt z mojego świata o tym się nie dowiedział... :]

Alhall
30-10-2003, 15:13
Hmm, skrzynki? I tak w ogóle to da rade przejść przy ich pomocy nad drzwiami? To nieźle. A co do tego minomaga, to można przejść do niego omijajać dodatkowo EF?

Gonzo von Krenzel
30-10-2003, 15:24
ajajaj
ajajaj, pan Kraus wyjawił tajemnice wystarczą 3 skrzynie jak są dwie osoby, a jak wchodzimy samemu to trzeba 6. teraz tylko mam nadzieję, że nikt z mojego świata o tym się nie dowiedział...
to jest sposób na wejście do mina na skałce na południe od wyspy z SS`em