PDA

Pokaż pełną wersje : Jak się nie uzależnić lub leczyć od nałogu Tibi...

Ossirax
29-04-2006, 18:49
Jak wszyscy co w Tibię grają wiecie że ona strasznie wciąga.
Napisałem ten poradnik żebyście nie przestali grać w Tibię ale grali beznałogowo.

Ja sam kedyś grałem w Tibie ponad 8 godzin,moje oceny szkolne znacznie zjechały.I zaczełem się martwić :(
Starałem się zerwać z Tibią ale bez rezultatu.
Więc gdy internet mi siadł (na 3 dni) postanowiłem kupić sobie książke (Harry Potter I Kamień Filozofczny).
Czytałem ją i bardzo mnie wciągneła ,poszłem po następno część i tak gdy internet naprawili mi rodzice weszłem na Tibię ale po 2 godzinach przestało mi się chcieć grać.I poszłem czytać Harry'ego Pottter'a...

I tak zamiast grać 8 godzin na dzień gram od 2-4(4 max) w Tibię i nawet kiedy przeczytałem wszystkie części mało gram...

Są oczywiście inne sposoby niż książka np.filmy , składanie samolocików z plastiku ,zamiast grać w Tibie w czasie wolnym można iść do kolegi ,na spacer ,coś co lubimy robić itp.

ZOBACZCIE TO NAPRAWDE POMAGA

Avager
29-04-2006, 18:54
To idz do cholery nadal czytac...bo masz dysmozgowie ! A musisz je czyms zalatac... Jezu ! Chlopie ... Idz se kup slownik ortograficzny to zobaczysz jak to Cie wciagnie...

-.- .

Neqs
29-04-2006, 18:56
Heh... Można też zająć się inną grą, tworzeniem jakichś grafik, rysowaniem etc. Mi Tibia i tak już się nudzi, wcześniej też nie grałam zbyt długo, ale teraz to już w ogóle prawie nie gram :) W sumie to masz rację - książki pomagają :) <-- Tylko dlaczego coraz mniej osób po nie sięga? (Ja nie chcę nikogo krytykować :P)
PS. Popraw błędy ortograficzne -.-

Mrok
29-04-2006, 18:59
To idz do cholery nadal czytac...bo masz dysmozgowie ! A musisz je czyms zalatac... Jezu ! Chlopie ... Idz se kup slownik ortograficzny to zobaczysz jak to Cie wciagnie...

-.- .

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Ossirax
29-04-2006, 19:02
Heh.. Nie no srry za błędy,ale fakt nie czytam słownika :P

@Nags
Ehhh...Ludzie sięgają po książke jak muszą (ja musze do słownika looknąć:P)
np.Lektura w szkole..Rodzice sami powinni się zainteresować że dzieci tylko grają.Niech ich czymś zainteresują (ale nie resetować kompa bo krzesłem w łep) :)

PS:Srry za błędy ale staram się nie robić :)

_-_Ciastek_-_
29-04-2006, 19:11
Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Zgadzam się w 100%.
Avager może jesteś "dobrym" artystą robiąc grafiki komputerowe, ale nie znaczy żebyś w większości swoich postów bluzgał każdego od A do Z, specjalnie popatrzyłem na kilka twoich postów. Wszędzie, to nie ,tamto nie, tu słownik i bla bla bla...
Sam go pouczyłeś o błędach, a Ty jako wd. siebie chyba "poważny" użytkownik forum, robisz banalny błąd ortograficzny pisząc "se". Jak już kogoś poprawiasz to pisz, używając polskich znaków:ł,ś,ć,ę,ą,ń,ó.
Jako artysta jesteś dobry. Ale ogólnie jesteś żałosny. Także jest wnerwiające to jak komuś podkreślasz, specjalnie błąd, wstawiając tą beznadziejną buźkę.
" -.- ". Tak ja teraz mówię:

Jesteś żałosny -.-

Ossirax
29-04-2006, 19:18
Zgadzam się w 100%.
Avager może jesteś "dobrym" artystą robiąc grafiki komputerowe, ale nie znaczy żebyś w większości swoich postów bluzgał każdego od A do Z, specjalnie popatrzyłem na kilka twoich postów. Wszędzie, to nie ,tamto nie, tu słownik i bla bla bla...
Sam go pouczyłeś o błędach, a Ty jako wd. siebie chyba "poważny" użytkownik forum, robisz banalny błąd ortograficzny pisząc "se". Jak już kogoś poprawiasz to pisz, używając polskich znaków:ł,ś,ć,ę,ą,ń,ó.
Jako artysta jesteś dobry. Ale ogólnie jesteś żałosny. Także jest wnerwiające to jak komuś podkreślasz, specjalnie błąd, wstawiając tą beznadziejną buźkę.
" -.- ". Tak ja teraz mówię:

Jesteś żałosny -.-

WIELKIE BRAWA!!!!!!! :cup:

Tezuh
29-04-2006, 19:25
Ok spoko, polecam ci tylko od czasu do czasu przeglądanie słownika i pisanie w Wordzie ;-).

@Avager
Sorry, ale nie powinieneś go troche jechac, wiem że chłopak ma dysmózgowie, ale bez przesady :P.

@Topic
Polecam stare 2 metody
Usunięcie neta
Sprzedanie postaci

Lub metody z obgryzanai paznokci (blee):
Jak pomyslisz by zagrać w Tibie bądź ją sciągnąć od nowa walnij się z plaskacza lub z piąstki (mocno), lub załóż sobie gumke recepturkę na nadgarstek i gdy pomyslisz o Tibi to strzel nią w nadgarstek z całejsiły ;-).

Ossirax
29-04-2006, 19:27
NIE MAM ŻADNEGO DYSKOMÓZGOWIA DO ****

Ossirax
29-04-2006, 19:28
NIE MAM ŻADNEGO DYSKOMÓZGOWIA!

Ops:Srry za double post =\

Miszczu
30-04-2006, 09:39
Ja na twoim miejscu to bym tak bardzo sie nie zapieral z tym Dyskmózgowiem :P.
A wracajac do tematu.To że ty zacząłes czytać książki nie oznacza ze inni gracze myślą tylko o tibji.Ja np.czytalem,czytam, bede czytał bo to lubie :].
A w tibie gram bo tez to lubie i nie nazywam siebie maniakiem...Twoja metoda jest dobra dla tych osób które nie czytają jeszcze.Ja polecam np.spytkanie sie z przyjaciółmi.Jeśle jeszcze przez tibie ich nie straciłeś ;) .

Kajulec
30-04-2006, 09:46
Na poradnik sie to moze nie nadaje, ale dobrze, ze chociaz sprobowales cos zrobic. Nic nowego nie wymysliles, wiadomo, ze jak ktos ma interesujace zajecie, to go to pociaga.

Pacek
30-04-2006, 10:46
patrząc na wasze posty tak sobie zaczynam myśleć ze poziom na tym forum stale sie obniża. Po co tak bluzgać od jakiś dyzmózgowców, widziałem już głupsze tematy na tym forum ale ze były pisane przez osoby w miare znane to wszyscy wazeliną jechali zamiast zbluzgać. No nie ważne. Fakt faktem że temat ciut bez sensu bo najlepszym sposobem na nie granie w tibie jest albo wyżucienie kompa za okno albo zabranie sie za rzeczy bardziej normalne typu jakiś sport, nauka, książki i to wie każdy nie trzeba do tego pisać jakiś tematów szeczgólnych. człowiek to istota wolna robi co chce jeśli czyjąś wolą jest siedzenie 8 godz na 4literach przed kompem to spoko, troche to dziwne i z lekka nie normalne ale do przyjęcia

Dregar
30-04-2006, 11:04
@Ossirax

Ja nawet nie siegam po lektury bo nienawidze czytac w swoim zyciu przeczytalem moze 5 ksiazek moze ztad moja ortografia nawet jak nie mialem kompa ani neta to neiczytalem i ni mnei do tego nie smusi

@topic

wszyscy muwia o jakis uzaleznieniach od tibi w telewizji na forum tez coraz wiecej na ten temat. Tibia to poprostu pozeracz czasu co mam robic jak mi sie nudzi a w TV nic nie ma, siadam do kompa odpalam tibie i chodze jakims maly ludzikiem na dragony albo inne stworki ta gra wciaga a jezeli ktos uwaza ze znajomi z tibi zastapia mu znajomych z rl to jest w bledzie tacy ludzi nie sa uzaleznienie tylko sa glupi ze dla "jakiejsc gry" (niekoniecznie tibi) zawalaja zycie

Kajulec
30-04-2006, 11:09
@Up:
To moze warto by bylo zaczac czytac ksiazki, bo wyrosniesz na duzego idiote.

Ossirax
30-04-2006, 11:22
Ja nie mówie żeby nie grać w Tibie tylko żeby ją ograniczać bo to prowadzi do nałogu jak gramy 10 godzin ..

A i ten post postaram sie troche robudowac bo fakt cienki :)

Venderer
30-04-2006, 11:39
Ciekawe tylko co autor zrobi jak mu się książki Harrego skończą ;)

@Pacek
Wazeliniarstwo i kompleks wyśmiewania "młodszych" było, jest i będzie nierozłącznym elementem wypowiedzi, conajmniej połowy urzytkowników naszego forum =/

Ossirax
30-04-2006, 12:01
Ciekawe tylko co autor zrobi jak mu się książki Harrego skończą ;)

@Pacek
Wazeliniarstwo i kompleks wyśmiewania "młodszych" było, jest i będzie nierozłącznym elementem wypowiedzi, conajmniej połowy urzytkowników naszego forum =/

Jak się skończo to są też inne książki co nie?
Np.Opowieści z Narni ...
Książek jest pełno...

Dregar
30-04-2006, 16:18
@Up:
To moze warto by bylo zaczac czytac ksiazki, bo wyrosniesz na duzego idiote.

moze warto moze nie a na idiote nie wyrosne o to sie nie martw moze przesadzilem ze nic nei czytam bo czytam ksiazki jak sie uczy wiec nie jest az tak zle :P badzcie tacy mili i poleccie mi jakas ksiazke fantasy bo jak siegam to tylko do takich ksiazek (jak mnie wciagnie to moze zaczne czytac)

The Outlaw
30-04-2006, 23:31
Wystarczy zrozumieć że Tibia to tylko gra.

Wszyscy grali (a przynajmniej powinni) w Quake, Diablo, Baldurs Gate itp. Ginie się tam co nie miara ale nie ma sięczym przejmować bo i straty niewielkie i da się wczytać stan gry. W tibii nie da się wczytać stanu gry, ale nadal jest to tylko i wyłącznie gra w którą granie ma sprawiać przyjemność!

Pierwszy krok to zrozumieć że ma się problem. Jeśli twoja postać ginie a ty nagle opadasz z sił, robisz się nerwowy, czerwieniejesz na twarzy - to oznaka że problem nałogu stał się realny. Co może pomóc to wypady na swieże powietrze wraz z kolegami. Nic tak nie pozwala się odstresować jak obecność znajomych i wspólne z nimi "wyjazdy na miasto" ;)

--Outlaw

Kwadratowe Koło
01-05-2006, 09:07
Aby sie wyleczyc z nalogu tibii wystarczy...

...DAĆ SIĘ SHACKOWAĆ!!

Tak ludzie! Uwierzcie mi! Mnie hackneli i poczulem jakas taka ulge i niechec do tej gry : )

Wiadomo, ze hacker bedzie mial zysk na tobie. Ale uwolnisz sie spod tyranii nalogu.

MarkoRoz
01-05-2006, 09:56
Kwadrat ale przeciez można odzyskać konto po shakowaniu, poprosić kogoś o przedmioty i gramy dalej ;/

A książka może odciągnać cie od tibii na jakiś czas ( wiadomo ksiązki sie kiedyś kończą ;\ )
Ja przeczytalem "StarCraft"a i odciagnelo mnie to na 2 tygodnie od tibii :)

Za blędy ordokraficzne badzo pszeprażam :)

pawepek
01-05-2006, 10:12
WIELKIE BRAWA!!!!!!! :cup:
??
Wielkie brawa dla śmiałka, który odwazył się wyjść z pracy przed swoim szefem?

TAK!!!!

BRAWOOOO

Aby sie wyleczyc z nalogu tibii wystarczy...

...DAĆ SIĘ SHACKOWAĆ!!

Tak ludzie! Uwierzcie mi! Mnie hackneli i poczulem jakas taka ulge i niechec do tej gry : )

Wiadomo, ze hacker bedzie mial zysk na tobie. Ale uwolnisz sie spod tyranii nalogu.

Masz racje, grac, po to zeby sie zhackowac... dobre załozenie... ale prawdziwego nałogowca to nie odstraszy (kolega na ahcku stracil 40 Elite i tam ok 100K, odzyskał i gra dalej (od 38 lvla) tyle ze bez kasy

skryhull
01-05-2006, 20:07
jak się leczyć z nałogu... najlepiej wykasuj tibie albo jak nie chcesz aż tak drastycznie to zacznij se zmniejszać dzienną dawke tibi z każdym dniem o 5-10 minut mniej aż w końcu będziesz grał poniżej godziny, a potem zacznij grać w inną gre, np quake albo jakiś inny rpg tylko tak żebyś mógł tą nową gre przejść

a najlepszy sposób: znajdz se dziewczyne to nie będziesz miał czasu na tibie, no nie zawsze działa, bo niektórzy potrafią zostawić laski dla tibi... ale dla takich to nie ma ratunku poza dożywotnim odcięciem od kompaX(

Fintex
03-05-2006, 16:34
I tak zamiast grać 8 godzin na dzień gram od 2-4(4 max) w Tibię i nawet kiedy przeczytałem wszystkie części mało gram...

ZOBACZCIE TO NAPRAWDE POMAGA

Buahahahah, dobre 4h max. Według stronki pskonejott.com siedziales ostatnio 7h15minut w inny dzien 6h chyba ze masz 10 ovnerów :)

Oskar111
03-05-2006, 16:48
afffffff co ma wspolnego czytanie z tibia ? czytasz jak trenisz / robisz runki. jak ktos lubi to czyta jak nie to czyta kiedy musi lub nie czyta wcale easy. moze jestem uzalezniony (nie przecze) ale watpie zeby moi rodzicie woleli zebym palil czy pil nalogowo. zeby sie wyleczyc z nalogu to trzeba chciec oraz potrzeba silnej woli jak do skonczenia z kazdym nalogiem. jezeli nie bedzie sie mialo tych 2 rzeczy to nawet po przeczytaniu calej biblioteki chetnie wrocicie do tibii. jak na poradnik to raczej za krotkie i nic nei wnoszace 1/10 za dobre checi (jezeli takowe byly)

ps sa gorsze patologie ;]

Venderer
03-05-2006, 16:57
Najlepszym lekarstwem na uzależnienie jest terapia wstrząsowa; dzieciak z połamanymi rękoma, już w tibie nie pogra (jakiś czas), a jakby się postarać to i książką da się to załatwić;) (naprawde DUŻĄ książką) dlatego zwracam autorowi honor xD
Książka (duża) może wyleczyć z tibii...

Ossirax
03-05-2006, 17:03
Najlepszym lekarstwem na uzależnienie jest terapia wstrząsowa; dzieciak z połamanymi rękoma, już w tibie nie pogra (jakiś czas), a jakby się postarać to i książką da się to załatwić;) (naprawde DUŻĄ książką) dlatego zwracam autorowi honor xD
Książka (duża) może wyleczyć z tibii...

Fakt palce połamać już se nie pogra:P.
Do terapi polecam Atlas Świata (któryś miał 300 stron :P)

Prezent
04-05-2006, 11:21
Po prostu trzeba się kontrolować ,
a jak pozbyć się nałogu? Chodzić do kina, spotykać się z przyjaciółmi, uprawiać jakiś sport :>

predalien
04-05-2006, 20:26
Heh, lepiej czytajcie książki, one bardziej was uzależnią niż tibia.

Ossirax
05-05-2006, 11:34
Buahahahah, dobre 4h max. Według stronki pskonejott.com siedziales ostatnio 7h15minut w inny dzien 6h chyba ze masz 10 ovnerów :)

Ehh...Ja mam z bratem wspólno postać =]

Dark_Magician
05-05-2006, 18:02
@Ossirax
Fajnie ciebie pojechali :P Przez 10 minut się z tego śmiałem :P Dysmózgu ! :P
@Kajulec
Od kiedy ten kto nie czyta książek jest idiotą ? Ja nie lubie czytać książek jak przeczytam 1 rozdział to tak mnie głowa napieprza że nie wiem :/
@Ci którzy mówią żeby grać w inne gry
A inne gry nie uzależniają ? Nie graj w tibie idź graj w quake -każda gra uzależnia nie tylko tibia nie ważne czy to jest quake ,starcraft lineage czy wow -gry tak samo uzależniają .I ja tam myśle że lepiej iść na piwo z kolegami niż całe dnie siedziec przy kompie .

Maxu50
07-10-2006, 21:55
@Ossirax
Fajnie ciebie pojechali :P Przez 10 minut się z tego śmiałem :P Dysmózgu ! :P
@Kajulec
Od kiedy ten kto nie czyta książek jest idiotą ? Ja nie lubie czytać książek jak przeczytam 1 rozdział to tak mnie głowa napieprza że nie wiem :/
@Ci którzy mówią żeby grać w inne gry
A inne gry nie uzależniają ? Nie graj w tibie idź graj w quake -każda gra uzależnia nie tylko tibia nie ważne czy to jest quake ,starcraft lineage czy wow -gry tak samo uzależniają .I ja tam myśle że lepiej iść na piwo z kolegami niż całe dnie siedziec przy kompie .

1. rzeczywiscie tekst ty "dysmózgu" jest tak smieszny ze glowa boli -.-
2. zgadzam sie z toba inne gry rowniez uzalezniaja ale jednak tak jak ktos powiedzial w np. quake'u mozna wczytac gre i jedziesz dalej bez wiekszych strat a jak tu padniesz i stracisz np. aol to mozna sie zdenerwowac
3. chyba ze ktos ma 12-15 lat to se nie pojdzie z kolegami na piwo ;) w takim wypadku zalecam zaczac grac w pilke albo siatke , uprawiac jakis sport ! a nie siedziec 10h na dobe przy kompie

Sebaus
07-10-2006, 23:21
Prosta sprawa- trzeba zrozumieć.

Zenuś
08-10-2006, 10:21
prawda! :p książka Harry Potter potrafi wiele!!! zresztą jak każda dobra książka :)
jak ja czytałem Harrego to nic nie było w stanie mnie odciągnąć NAWET TIBIA!
~każdemu polecam :)
a co do tych kłótni to zgadzam się że nie którzy starsi czy tam bardziej znani użytkownicy forum zaczynają post od bluzg nic nie wnosząc do tematu oprócz kłótni

Songocan
08-10-2006, 10:24
hehe walczycie z nałogiem tibi? skonczcie z nim i zacznijcie nalóg L2 ! :D najlepsza rada :D

Patysiak
08-10-2006, 16:32
3. chyba ze ktos ma 12-15 lat to se nie pojdzie z kolegami na piwo ;) w takim wypadku zalecam zaczac grac w pilke albo siatke , uprawiac jakis sport ! a nie siedziec 10h na dobe przy kompie

a myślisz że 13-15 lat (chłopcy) nie piją piwa??

Adrian!
08-10-2006, 19:45
re:up
oj piją, piją, nie raz widziałem:P

Mozna też odciąć neta ( ale to nie najlepszy pomysł bo net sie przydaje) i wysadzic w powietrze wszystkie kawiarenki internetowe w promieniu 20km.
Co do bluzgania ludzi na forum, to najpierw się zastanówcie zanim kogoś zaczniecie obrażać. Fakt troche błędow narobił-ale ja pewnie też i co z tego z ortografii zawsze miałem 3 :P
A pomysły które podałes są ok, ale jak na poradnik to troszke mało się rozpisałeś.

Pozdro4All.

Xervos
19-01-2007, 20:38
Ja już przeczytałem wszyskie części Harrego Pottera i tylko aby czekam na następne :p. Choć gram w Tibie codziennie ale maksmimum od 2-3 godzin. Czytajcie książki bo to pomaga

Hellraider
20-01-2007, 11:06

A skad mamy wiedziec czy Ty nie jestes idiota? ^^ tym bardziej ze to co napisales troche wyzej calkiem pasuje ; P

Dozorca
22-01-2007, 11:54
Ja właśnie jestem na etapie kończenia z tibią:p poprostu pkuje moją postacią dopóki mi konta nie usuną, narazie mam bana na 30 dni:) i jakoś nie ciagnie mnie specjalnie do tibi..

Xetasi
22-01-2007, 18:40
moje oceny spadły, ale nie przez tibie xD:P nawet gdybym ją rzucil to i tak by nie chcialo mi sie uczyc:P twoje sposoby są dobre, ale drastyczne według mnie lepsze (sellnac konto lub zrookowac sie) bo jeden moze powiedziec "super jest ta książka" i kontynułować czytanie a potem kupić następne czesci a drugi "ale ta książka fajna, zobacze co tam na servie sie dzieje" poczym rzucic lekture w pi..u i o niej zapomniec. Dlatego lepiej odizolować się od tibii całkiem jeśli czujemy ze dzieje się z nami coś złego...

@edit

swoją drogoą... cieszcie sie ze macie tylko taki nałóg...

@down

wiedzialem, że ktoś to powie :P ale od jakiegoś tygodnia jestem po retired wiec:P+

@downx2

parkour trenuje juz xxxxxxxx dzieci w tym kraju więc polecam coś bardziej oryginalnego(ale przecież każdy robi to co lubi, a to tylko moje odczucia)

Bastash
22-01-2007, 18:51
moje oceny spadły, ale nie przez tibie xD

Tak Ci się wydaje.

Alcor Sake
22-01-2007, 19:09
nie czytalem poprzednich postow :P
znam lepszy sposob
wystarczy przyjrzec sie uptade`om nowym
A jako cos na zabicie czasu polecam parkour :P

Karl0ss
22-01-2007, 19:26
Co do terapii szokowej to mam jeszcze lepszą... : Oglądanie Teletubisiów przez tyle czasu ile siedziałeś na tibii (tu już masz do wyboru czy ile siedziałeś dziennie itp.), tylko musi być powyżej godziny :P. Wtedy tobie a raczej twojemu nowemu teletubisiowemu "Ja" nie będzie się chciało pójść do tibi bo Teletubies'y są lepsze :D.
Taaak to był żart
Co do twojego pomysłu to może pomóc, choć czasem (zwłaszcza na początku) jest tak, że tibia(lub inne rzeczy) nie pozwalają się skupić na czytaniu.... ale nei trzeba przecierz obowiązkowo czytać :P

Pozdrowienia

Bastash
22-01-2007, 19:30
>up
Wiesz, że to może być prawdziwe? W Tibie nie gram od ~4 miesiecy a jakoś na przełomie Listopada i Grudnia dostałem na Geografii uwagę za nucenie piosenek a nuciłem słynne "Tinky-Winky, Dipsy, Lala, Po" ; o Czyżby tęsknota?

>off
Właśnie zauważyłem, że nie ma możliwości aby ktoś napisał mi notke. : |

Chomiczak
22-01-2007, 22:11
Co do terapii szokowej to mam jeszcze lepszą... : Oglądanie Teletubisiów przez tyle czasu ile siedziałeś na tibii (tu już masz do wyboru czy ile siedziałeś dziennie itp.), tylko musi być powyżej godziny :P. Wtedy tobie a raczej twojemu nowemu teletubisiowemu "Ja" nie będzie się chciało pójść do tibi bo Teletubies'y są lepsze :D.

jak to przeczytałem to spadłem z krzesła (ze śmiachu) teletubies sa po to żeby dręczyć niegrzeczne dzieci lub prać mózgi
może i działa ale można sie porażenia mózgu nabawić...

Barpaq
22-01-2007, 22:51
Tibia nudzi sie sama , z czasem to przychodzi. Ale coś ci powiem z jednego nałogu przeszłeś jakby do drugiego <czytania harego Pottera> obie rzeczy wciągają podobnie...:king: :king: :baby:

Elmex
23-01-2007, 17:42
jak się leczyć z nałogu... najlepiej wykasuj tibie albo jak nie chcesz aż tak drastycznie to zacznij se zmniejszać dzienną dawke tibi z każdym dniem o 5-10 minut mniej aż w końcu będziesz grał poniżej godziny, a potem zacznij grać w inną gre, np quake albo jakiś inny rpg tylko tak żebyś mógł tą nową gre przejść

a najlepszy sposób: znajdz se dziewczyne to nie będziesz miał czasu na tibie, no nie zawsze działa, bo niektórzy potrafią zostawić laski dla tibi... ale dla takich to nie ma ratunku poza dożywotnim odcięciem od kompaX(
Witam to mój 1 post na forum xD no ale do zeczy , tak masz racje kiedyś myślałem że wszsycy tak mają ze wracają z domu i grają do wieczora w tibie aż znalazłem sobie dziewczyne i mój czas na kompie ograniczył sie do pół godz dziennie . Niestety pokłociliśmy sie i zerwałem z nią , teraz widze róznice , i wiem ze to pomaga xD

tomektrz
23-01-2007, 18:35
Heh.. Nie no srry za błędy,ale fakt nie czytam słownika :P

A naprawdę powinieneś...

Co do uzależnień od Tibii: ja szczerze mówiąc nie odczuwam problemu. Może dlatego, że ostatnio jedyne co robię to skilowanie, a ja do cierpliwych nie należę. 1-2 h dziennie i już mam dosyć Tibii, wstaję od kompa i idę porobić coś innego.

Hunter'Slayer
23-01-2007, 20:40
Ok spoko, polecam ci tylko od czasu do czasu przeglądanie słownika i pisanie w Wordzie ;-).

@Avager
Sorry, ale nie powinieneś go troche jechac, wiem że chłopak ma dysmózgowie, ale bez przesady :P.

@Topic
Polecam stare 2 metody
Usunięcie neta
Sprzedanie postaci

Lub metody z obgryzanai paznokci (blee):
Jak pomyslisz by zagrać w Tibie bądź ją sciągnąć od nowa walnij się z plaskacza lub z piąstki (mocno), lub załóż sobie gumke recepturkę na nadgarstek i gdy pomyslisz o Tibi to strzel nią w nadgarstek z całejsiły ;-).

ja sprzedalem Postac a i tak to tego wrocilem... wiec to nie zawsze dzialal...
jak sie wciagniesz to tez nie lato ci usunac neta bo bedziesz mial wyrzuty sumeinia xD mowi jak maniak ale nie jestem nim gram bo nie mam co robic ;] sa wazniejsze zeczy od tej gry.

Gracz Tibijski
23-01-2007, 21:18
Skasuj chara , odpal WoW'a i masz tibie z glowy. Gl. :)

Articuno
23-01-2007, 23:19
nie wiem, ale czy wy gracie really po szkole (kto chodzi) po 8 h ? ja gram gdzieś łącznie 4-5 h moze mniej, a reszte czasu poświęcam na naukę (szczególnie w zimie) ew. wychodzenie na dwor. A oceny mi nie zjechaly po prostu potrafie żyć tak z tibią, żeby mi nie zajęła całego" życia, nie wiem jak to będzie po kupnie pacca :P

ripper
23-01-2007, 23:38
Odłącz sobie neta, na pewno pomoże. Tibia de facto jest cholernie nudna i nic nie warta. Wystarczy to sobie uświadomić i problem z głowy.

wonap
24-01-2007, 18:34
lol ja nie moglbym grac 5h dziennie przeciec jeszcze z lekcjami to by mijal caly dzien a kto chce skonczyc z nalogiem to najlepie jsamobojstwo i ch wam w D :P

Regoor
24-01-2007, 18:43
1.Niepotrzebny poradnik jak dla mnie.
2.Kiepsko napisany.
3.Najlepszym sposobem na nieuzależnienie się od Tibii jest nie granie w nią albo traktowanie ją tylko jak gre.

To tyle co mam do powiedzenia.

Sir Emilio
25-01-2007, 21:42
jak ktos ma problemy z nalogiem zwanym tibia to niech znajdzie sobie znajomych, dziewczyne, chlopaka (zaleznie od plci) i zawsze to jakas motywacja zeby zamiast siedziec przed kompem i wpatrywac sie w pixelki wyjsc gdzies poza dom...

Astral55
27-01-2007, 18:51
a mi sie nawet srednia polepszyla lol na pierwszy semestr w 4 klasie mialem 4,88 a tera 5,22

infira
09-09-2010, 23:21
Zabicie wolnego czasu