Pokaż pełną wersje : Margonem Online !
Sziruaczek
01-05-2006, 00:21
Chciałbym przedstawic wam gre o nazwie Margonem Online !
Jest to ciekawa gra w wersji Alpha czyli testowej i niema duzej mapy ani duzo stworków ale ciągle sie rozwija.
To gra we Fleshu czyli na stronce internetowej w której sie logujemy i chodzimy naszą postacią:]
Stronka na której robimy Accounta i logujemy się do gry:p
http://www.margonem.virtual.pl
Teraz cos o grze :p
-jest tu inny system pvp niz w np. tibii poniewaz tutaj mogą sie atakowac tylko postacie równego poziomu.
-W tej grze walka rozgrywa sie automatycznie i są przedstawione wyniki na ońcu walki.
To tyle bo niewiem co wymienic:p narazie jest to wersja alpha ale oplaca sie grac bo ta gra jest ciekawa i jakas... wciogająca :]
Więc zachęcam do grania w Margonem Online...
See You in Margonem Online !
:x: Co z tym obrazkiem xD ??
Nawet niezła gierka. Jest taka przyjemna dla oka ;) . Najbardziej rozbawiły mnie w niej rozmowy z npc, np. podchodze sobie to takiego npc "Makatara':
Makatara: Witaj wędrowcze. W czym mogę Ci pomóc?
Ja: Possij mi proszę.
Makatara: Nie.
Ja: Szkoda, to pokaż cycki chociaż.
Makatara: Dobrze, patrz (*)(*)
Koniec :p
Sziruaczek: Chcialbym ci powiedziec ze gra wykorzystuje DHTML u klienta, oraz PHP+MySQL po stronie serwera.
Wiec nie jest to gra we fleshu jakby jakies pytania albo cos to kierujcie do dzialu pomoc. A i zaniedlugo bedzie wersja beta wierzcie mi bo sam w jakims stopniu tworze rowniez te gre. I chetnie zapraszam wszystkich do grania w nia bo zapowiada sie interesujaco
Yoh Asakura
01-05-2006, 19:33
Całkiem fajne, ale zdaje mi się, że niektóre grafiki zaporzyczone z RPG Maker XP ;)
By the way: dlaczego na początku zamiast jakiejś mapy mam całe czarne pole i tylko potwory widac ?
Całkiem fajne, ale zdaje mi się, że niektóre grafiki zaporzyczone z RPG Maker XP ;)
By the way: dlaczego na początku zamiast jakiejś mapy mam całe czarne pole i tylko potwory widac ?
Ponieważ musisz sie wylogowac i wlogowac od nowa i bedzie wszystko wporzątku
See you in Margonem Online !
Marchewki
02-05-2006, 08:21
Gra spoko , jeszcze jakbyś dodałżę walka juz powoli zaczyna się normalnie a nie textowo by było spoko :) ale mi i tak nie działa albo mi się postać nie pokazuje albo pokazuje i miga a gdy ruszesię o kroczek to mi plansza znika :P
ta gra jest lepsza od tibi i od innych gier ta gra jest cudna to jest 9 cud swiata !!!
Polewkin
02-05-2006, 11:12
Czemu nie widze mapki? :D
Gra jak narazie wydaje sie wporzadku. Ide dalej testowac :D
ta gra jest lepsza od tibi i od innych gier ta gra jest cudna to jest 9 cud swiata !!!
A jaki jest 8 cud swiata? -.-
Nie wiadomo czemu mam straszne lagi. Zanim się postać ruszy mija z pół minuty. Dlaczego tak jest?
dap-galothij
03-05-2006, 10:34
@up: Bywa :P
@top: Gierka spoko, update'y wchodzą prawie często ;)
A najpiękniejsze jest to, że zrobił ją kumpel mojego brata :cup:
student 4 roku informatyki, chyba, że mnie brat oszukał :P
Jakby co, to albo jestem Dap, albo Zauberer.
Ewentualnie mogę grać gościem brata o imieniu Masorz. Jeśli Masorz stoi obok cerbera i przez 10 minut nie wykonuje ruchu, to najprawdopodomniej mój brat, a jak chodzi jeszcze do strażnika, to ja ;)
Polny Lowca
03-05-2006, 12:28
10 lvl i niezłe eq;p Szkoda tylko że tak mało graczy. Jak coś to nick Hanheri.
Nie piszcie już do mnie o pomoc. Zabiera to ciut za dużo czasu chodzić na na inną mapę.
Edit: Głupio że w nowym ithan nie dostajesz expa za stworki;p
To jest troce dziwne, że tam nie ma expa. A tak to zostaje nam tylko jedna mapa...
8 lvl, nick Kompus.
dap-galothij
03-05-2006, 21:22
Jakto nie ma expa?
Po każdej walce pisze: "Zdobyłeś xxx doświadczenia"
AHA :)
Thinker mówił, że to jest testowa lokacja dla GMów.
A mapek jest w sumie 4. Nowe Ithan, Ithan, Przełęcz wschodnia, Torneq
Sleather
03-05-2006, 22:19
A jaki jest 8 cud swiata? -.-
I co ci to dalo ze to napisales -.-
btw. calkiem niezla ta gra
Sziruaczek
03-05-2006, 22:29
Mam nadzieje że coraz więcej ludzi grało w tą gre ponieważ czym wiencej ludzi bedzie online to tym bardziej zachęcą oni admina do częstszych updatów ;)
P.S dobrze napisałeś Sleather temu Tasmanowi :D
@Dap-galothij:
Sorry, nie wiedzialem, że jest kilka map, ale to z tego względu, że nie wiedzialem jak się na inne mapy przenosić i myślałem, że po prostu innych map nie ma :p
Gra fajna, sporo potworów i itemów:)
Gra super tylko troche zlagowana.
Tasior 22lvl
Ithan.
A ja mam małe pytanko ;) A mianowicie jest taka część mapki co sie nazywa "Nowe Ithan" i tam jest wiele potworów i za każdego potwora jest 0 expa... Dlaczego ?? może ktoś wie :p
rosze o szybką odpowiedz bo siedzenie na samych pradwanych wojo i innych badziewiach mnie nudzi:D
Ezual 30 lvl :D
Polny Lowca
04-05-2006, 00:39
@up: Może i masz wysoki lvl ale czytać to już sie nie chce co??:P Marnowanie czasu;p
Thinker mówił, że to jest testowa lokacja dla GMów.
@topic: 21lvl i mam "sorca":P Zajefajna gra polecam!!
PS: CZekamy na bete;p Podobno i tak ma być res postaci, ale tylko tak słyszałem.
Jezol_Knight
04-05-2006, 07:52
Do autorów gry:
- trzeba naprawić buga ... gdy stoisz przy potworze i podejdzie do Ciebie gracz, gdzie nie pojedziesz kursorem masz playera na celowniku.
- trzeba nadepnąć na przedmiot aby go podnieść :) i to samo co na górze, jeśli ktos przy Tobie stoi to nie podniesiesz ... musiszubic drania :p
- na jednej planszy nie zdobywa się expa (ktos pisał, że to plansza testowa)
- trzeba coś wymyśleć ze smieciami w sklepie, jak sprzedajesz coś sensowanego co sie przyda mniejszym graczom to w sklepie zastępuje tlyko jeden przedmiot ... więc są same rękawice, hełmy i jedna rzecz godna uwagi B)
Więcej bugów nie pamiętam. Gra się cakiem fajnie choć potem nudzi stanie przy jednym potworze :D
Tak, czy siak gratuluje autorom :cup:
PartyBoy
04-05-2006, 08:59
Nawet spoko gierka... Przed chwilą zaczołem grać, mam 4 lvl i expie dalej :P
Mój nick DeeJay jakby ktoś miał zbędne itemki :)
Czy cały czas trzeba expić na pająkach i szerszeniach? inne potworki min. 10lvl =/
Polny Lowca
04-05-2006, 16:02
@up: Jednorogi mają 10 lvl ale rozwaliłem je na 6, są słabe.
PartyBoy
04-05-2006, 17:41
Już wbiłem 20lvl xD Expie na czerwach innych badziewiach :)
No właśnie mam 9 level i za Chiny nie wiem na czym expić :/
Doktór Lewatywa
04-05-2006, 19:16
Gierka zawalista! Miałem 20 lvl. POZDRO DLA DEEJAY!;)
Ok panowie troszke wiadomosci o GMa
- jak juz ktos powiedzial gdy bedzie wersja beta bedzie reset postaci poniewaz jest kilkadziesiat graczy ktorzy juz nie graja
- ktos tam gadal ze niema updatow czesto mylicie sie updaty czesto praktycznie co kilka dni lub codziennie jest cos nowego albo ulepszonego, pozatym wszystko co stworzymy nie jest odrazu dostepne dla wszystkich graczy najwiecej zmian szykuje sie na wersje beta
- jak juz ktos pisal NOWE ITHAN jest to miasto testowe do GMow wiec nie otrzymuje sie tam expa.
- jezeli wprowadzimy wersje beta bedzie ona testowana i nie bedzie dostepna przez jakis czas dla wszystkich graczy.
A i wiele odpowiedzi znajdziecie w dziale pomoc na www.margonem.virtual.pl
CZYTAJCIE LUDZIE POSTY CO KTOS PREDZEJ PISZE A NIE PYTAJCIE SIE 10 RAZY O TO SAMO!!!
PartyBoy
04-05-2006, 22:26
Nie można by skasować/zbanować postaci które już nie grają... np. od 30dni. (sugestia)
@ Pozdro klopsik! :p
Kasowanie postaci jest konieczne poniewaz przedmioty zmienia swoje wartosci i np przedmiot ktory teraz czesto wypada z jakiegos potworka w becie bedzie wypadac niezwykle zadko. Wlasnie dlatego kasowanie przedmiotów i kont jest konieczne
PartyBoy
05-05-2006, 09:44
Mógłbym wiedzieć kiedy będzie reset postaci? :P
Yoh Asakura
05-05-2006, 14:50
Można zmieniac stroje ;)
Btw: mój nick w grze to Slim Shady.
PartyBoy: dokładnie jeszcze niewiadomo
Lord Kazag
05-05-2006, 21:41
mam problem, poniewaz pokazuje sie ładowanie mapy, czekam i czekam i nic, próbowałem odswiezac i klikac "kliknij TU" tyle ze to nic nie daje, po kliknieciu w "tu" pokazuje mi sie ekran gry, mapka, postac w lewym górnym rogu ale nie moge ruszac ani pisac. czy to problem tylko mój? jezeli tak to ktos moze ma pomysł jak go rozwiązac?
ps. za pierwszym logowaniem gra chodzila normalnie tylko byl czarny ekran zamiast mapy ale byla jakas tam osa.
[edit]
przeczytalem tez FAQ ale tam nie ma rozwiazania problemu oprócz nacisnij kilka razy f5:/
PartyBoy
05-05-2006, 22:22
Zawsze za pierwszym razem jest czarny ekran. Widać tylko postać, szerszenie etc. wtedy miałeś dobrze... Ale czemu nie możesz się ruszać tego nie wiem =/
@edit: Może masz klawiature "office" i mozliwe że dlatego F5 nie działa...
hyh....ruszasz sie klawiszami...a nie myszka tak btw...
Moj nick w grze...Pustynny Gaara...
Jemu nie o to chodzi, nie ładuje mu się w ogole mapka.
Też tak miałam, odświeżałam cały czas i nic. Zalogowałam się następnego dnia i juz działało, więc może to po prostu coś z serverem.
Yoh Asakura
06-05-2006, 16:23
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/char.jpg
Mój iful character :>
Nie żebym cos mówiła, ale trochę to takie... hmm... małe?
Hyh noobie :D nie popisuj sie postacia... :D bo ktos ci kiedys urwie conieco :]...czekam na duela
Randall Rules
06-05-2006, 20:08
ee szkoda ze z Opera nie jest kompaktybilne cos :p to na IE trza pykac
Jezol_Knight
06-05-2006, 21:06
Można się zabijać, niby się dostaje expa ... ale dupa, nic nie przybywa ;/ Trzeba to porawić ;)
Można się zabijać, niby się dostaje expa ... ale dupa, nic nie przybywa ;/ Trzeba to porawić ;)
jak nie przybywa jak przybywa...jak ja na slim shady ...nabijam lvl caly czas ^.^
Polny Lowca
09-05-2006, 13:57
Powstało forum o margonem;p
http://margonemforum.glt.pl
Hej bylo kasowanie kont juz wszystko bije na nowy licznik :D narazie sa niskie lvle. Najlepszy czas na zaczecie gry
I co ci to dalo ze to napisales -.-
btw. calkiem niezla ta gra
Cos jeszcze psi wentylu? Powiedz mi poco ty napisales tego swojego posta? Tak mozna bez konca ty bendziesz cytowac moje posty ja twoje ,az wkoncu przyjdzie Tana i nas zbanuje -.-
ps. Bez urazy dla Grupy Moderatorow xD
maciek555
06-06-2006, 12:37
To jest głupie ...Zrobiłem konto chce się zalogować ,a nie mogę.
calkiem spoko ta gierka powoli sie wkrecam moj name to : Dizazter
szkoda ze nie mam zadnego eq i dobiero 5 lvl xD
"from zero to hero" xD
Almariel
18-06-2006, 11:00
Gra spoko tylko, ze na stronkach zabardzo gry nie sa dobre.
Bardzo laguje mi ;/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.