Pokaż pełną wersje : Mały update [v7.27]
Dan the Automator
22-07-2004, 17:27
Zapewne zaskoczył was fakt, że tibia update'owała się do wersji 7.27. Upragniona aktualizacja? Niestety nie :) CiPowie chcą podkręcić atmosfere przed wielkim update serwując niewielką (teoretycznie, tak naprawde jest to poważna sprawa) zmianę. A co? Czytajcie dalej. :)
Jak dowiadujemy się z www.tibia.com, w ziązku z tym że ilość graczy drastycznie rośnie, trzeba zabezpieczyć się na przyszłość, by nie doszło do sytuacji że zabraknie numerów. Tak więc od dziś numery są 6 i 7(nowość) znakowe! Dlatego też klient musiał być dostosowany do nowych, 7-cyfrowych numerów!
Po zalogowaniu klient powinnien ściągnąć się sam - jeśli jednak tak się nie stanie należy go ściągnąć z tego miejsca (http://www.tibia.com/home/?subtopic=download).
Co więcej część dokumentacji została aktualizowana. Cipowie pracowali nad Manualem, FAQ oraz "quickstartem". Są teraz obszerniejsze i aktualniejsze! Co więcej w rozdziale o profesjach pojawiły się bardzo ładne rysunki :) Kliknij, naprawde warto zobaczyć. (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual§ion=characters#vocations)
No tyle - na duży update musimy jeszcze poczekać :(
Pozdrawiam
p.s Nie zapominajcie o "artykułach" :) News spadł o jedno oczko, ale jest ciągle aktualny!
no kurde....
a już sie cieszyłem że CIP'y zrobiły nam niespodzianke :(
...szampana nawet otwożyłem ;) ...no cuż..następnym razem dokładnie wszystko przed otwarciem sprawdze :)
re/down: skill bar'a nie będzie ;(
Ja patrze a tu update i odrazu radosc w oczach ze moze cos exstra bedzie, a tu walek. Czekam na skill bar<chce zobaczyc jak sie bedzie z tym gralo, moglaby byc opcja tez zeby to wylaczac jakby ktos nie chcial tego>
Też tak myślałam :)) jak pewnie wszyscy :P no ale cuż... rozczarowałam się. Im dłużej się czeka tym prezent ciekawszy :D
Vanhelsen
22-07-2004, 17:55
:) WYpas te rysunki przy profesjach. Fajnym akcentem jest runka UH u druida i Mastermind shield u knighta a innych niezawuarzyłem, niechciało mi się przyglądać zbyt tym rysunkom. Ale ja chce normalnego updejtu a nie takiego małego :P
eeeeee tibia gg nie działa :/
Dan the Automator
22-07-2004, 17:57
Oryginalnie dodany przez Wieszok
:) WYpas te rysunki przy profesjach. Fajnym akcentem jest runka UH u druida i Mastermind shield u knighta a innych niezawuarzyłem, niechciało mi się przyglądać zbyt tym rysunkom. Ale ja chce normalnego updejtu a nie takiego małego :P
Scull staff u maga :)
re.up
To super!!!! :D
:D Re Raul!
Chyba za dużo powiedziałeś! :D
Re Dobo~!
A widziales MM shield u knighta? :))
Olorion.
22-07-2004, 18:01
Ehh tak malo dajacy updejcik.
Ja marze o skill barach, albo o nowych stworkach dla facc :~]
Dan the Automator
22-07-2004, 18:02
re.Majq
Tak, ale to już wymienił Wieszok
Jeszcze jest chyba Dragon lance u knighta, bow i battle hammer u palla
-misiek-
22-07-2004, 18:09
a co to jest ten skil bar?? Jezeli mozecie powiedziec to mi wytlumaczcie :rolleyes:
eeeeeeeeee tam jak nie ma skill bara to ja sie nie bawie
Mam broblem jak wlaczylem znaczzek tibi to mi sie pojawilo okno z paswordem ja wipsalem oby dwa pokazala sie taka lina jak by sie coss zaladowywalo i wyskoczylo okienko i cos tam pisalo nasinolem ok i wyszlo calkiem wlaczylem i pisze mi jakis program erroi i nie mogleem wlaczyc okienka z tibia pomuz a i jeszce cos o pathing mowilo
adas1991
22-07-2004, 18:18
EE tibia GG nie dziala ;[ Moze ktos ma juz Tibia gg do clienta 7.27 ??
Ee ludzie mnie zatyka jak czytam niektore posty! Chodzi mi o GG. Przeciez tibia GG jest nielegalnym programem przez ktory oszukujesz innych graczy! Jeszcze sie pytacie tutaj czy ktos ma nowa...! bosh! X(
Skill bar pokazuje ile ci brakuje do następnego skilla:)
*Skrzat
Musisz zresetowac kompa.
Odpowiedzcie na moje pytanie po nie moge grac w tibie :( Kture znajduje sie powyrzej ^^^
Ja już pełny zaskoczenia up date yeah włączam tibię com lipkaxD.Zrobiełem restart i blocked ip ciekawe kiedy dzieci z lana przestaną wpisywać złe hasło?? X(
Peter the Sheepy
22-07-2004, 18:39
Connection time out.
Czemu?!
CHCE ZEBYSCIE MI POMOGLI MOJE PYTANI ^^^^ CO MAM ZROBIC
;( Tibia CAM nie dziala :( a wlasnie se nowe Filmik sicionglem i co i gó... nie moge ich obejrzeć :( ;( .
Świetne som te obrazki przy profesjach :D ;) Ahhh... Ktoś wie kiedy wyjdzie nowa Tibia Cam ?( :P
ja do tibi cam zawsze używam klienta tibia-mc ...i na nim przynajmniej wszystko mi działa (nie gram na mc...ale czasem lubilem robić runki afk i oglądać filmiki na tibicam [to chyba legalne]..ale juz nie gram sorcem)
co do nowego klienta TibiaGG...
uważajce na niego bo ja go wypuszcze...(qmpel mi pomoże)... i będzie miał pełno keylogerów ;)
edit:po ściągnięciu pliku tibia***** (który zaczyna sie ściągać po wpisaniu acc i pass) by zlikwidować problem z "bla bla..tibia is nuning" należy dać alt+ctrl+delete zaznaczyć "tibia" i dać "zakończ zadanie" ..po tym uruchomić spokojnie tibie :)....
lu po prostu wyłączyć kompa i uruchomić ponownie
edit2:sorry Dobo byłeś pierwszy... ?( ...ale wysłałeś posta podczas gdy ja edytowałem
Pexazowe
22-07-2004, 19:49
Simas loodki :) mam klopota uruchomilem tibie update mi siem sciagnol a nie moge uruchomic tibi!!!kiedy chce ja uruchomic pojawia siem napis ,,A Tibia client is already runnig!'' pomocy nie wiem co robic :( :( :(
Dan the Automator
22-07-2004, 20:02
re.up
masz dwie opcje
1) Reset komputera
2) CTRL+ALT+DEL, wybierz "tibia", a potem zakończ zadanie~
Sorrry rze sie tak darlem ale reset kompa pomogl narqa :)
Pexazowe
22-07-2004, 20:17
dziex dobo pomoglo :) :) :)
idZi Master Of Dizaster
22-07-2004, 20:36
czy w związku z tym mini updatem jest nowa versja tibi.cam bo jak swoją włączam wyskakuje ze zły client .. fakt tibia gg nie dziala 8o
Ale update, że hej. Nic ciekawego nie zauważyłem. CIP-y zróbcie jakiś porządny up-ek, a nie tibia 7.24, 7.25, 7.27. A nie może byc 7.27, 7.37. ;(
Z moich zrudel uslyszalem ze nie tylko z tego powodu wyszela nowa wersja :)
Slyszalem , ze jacys gracze odkryli blad w grze
W nagrode za udowodnienia bledu mieli wybrac po 1 przedmiocie
Wybrali Golden helmet i golden boots ^^
tylko pozazdrosic
Pasorzytek
22-07-2004, 21:17
ludzie jesteście smieszni bo niedziala wam tibia gg i dobrze ja bym zrobil jescze cos takiego ze jak tibia wykryje ze jest oswietlone narozniki mapy [wszystkie 4] a jest noc i niema zrodel swiatla wyskakuje"bug" i papa ;p loguj sie od nowa ;p przydatne w godzinach 18+ na zaladowanych serwach ;p
Adwokat bazantow
22-07-2004, 21:24
ej to co w tym nowym updacie mialo sie znalesc- tylko skillbar? :(
ja tu czekam czociaz na nieco polepszenie grafiki bo kanciaste lodzie itp to jest zenada... X(
ewentualnie jakies nowe stworki (i darama dla faccow):]
Peter the Sheepy
22-07-2004, 21:36
heh, i co z tego że tibiaGG nie działa? (Chociarz na moim kompie to uniemożliwia granie w Tibie, mam zrąbaną karte graficzną)
1-I mam takie pytanko-zupełnie serio i poważnie-tak jak Fiviso, chce wiedzieć kiedy wyjdzie następna TibiaCam
2-Kiedy bedzie nowa tibiaGG? (Pozwala mi grać bez resetów co pięć minut)
3-Wszyscy co mają problem z uruchomieniem Tibii po zupdate`owaniu po prostu zresetujcie kompa.
Piecyk11
22-07-2004, 21:41
Dobra wszystkie rysunki i inne bajerki są cool, ale mam pytanie czy accounty starych graczy(tych którzy już mieli acc przed update) bedą mieli zmienione numery czy tylko ci nowi. Bo juz zwatpilem jak wpisywalem haslo dzis po updacie to uzywaja zapewne znnemu dla wszytskich sposobu ctrl+v w okienku wyskakuje mi 8 gwiazdek i sie normalnie wszystko dobrze loguje. I jestem ciekaw czy bede musial coś zmieniać czy nie??
Tychanowicz
22-07-2004, 21:58
O jakich wy nowych obrazkach mowicie?
ee tamm taki "lol" juz mialem nadzieje patrze a tu lipa nic nie ma , buuuu co oni sobie wyobrazaja ;(
skad teraz wezme klienta ktory odtworzy filmiki z tibi cam !!!!!! FFS
No to sie ludzie cieszcie.przez ten pieprzony update wogule Tibia nie chce mi sie uruchomic.Nawet po restarcie kompa nie moge uruchomic Tibii X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Heeeeeeeeelp!!!! Pliz niech mi kto pomorze bo kurwa nie moge.Nie dosc ze mnie fire elemental na foldzie zabil i stracilem 3300 doswa to jeszcze jakis pieprzony update zjebal mi tibie.Pomocy ;( ;( i sorka za przeklenstwa ale jestem cholernie zdenerwowany.Prosze o pomoc jakiegos modka bo oni chyba najlepiej wiedza co mi sie moglo stac.Z góry thx. :(
komu tibia nie działa pu update niech sobie przeniesie z katalogu tibi plik tibia.spr na pulpit...(by nie stracić mapy)
usunie katalog tibi... ściągnie nową wersje tibi z tibia.com ,zainstaluje i przekopjuje do nowego katalogu z tibią plik tibia.spr (żeby mieć odkrytą mape)
ludzie czytajcie posty... sprubujcie skopjować katalog tibi,poszukać pliku tibiamc w necie (np. na www.tibia.kgb.pl) i podmienic plik tibia***** na ściągnięty plik... i używać tego do oglądania filmów... mi w takim układzie tibicam działa
:) :) :) Dziala dziala dziala dziala dziala :) :) :) Wystarczylo przeinstalowac Tibie i ustawic przelanczanie w firewallu.Dziala dzialadziala dzila omal nie popuscilem.
Modki,mordki moga byc i portki ale bana dac moga wiec sie z nich nie nabijam bo bedzie banek, a jak banek to nie bedzie na modków pisanek bo sie modki wkurza i bidnego lepe z forum wykurza wienc zara sie zmywam i modków nie przezywam i jak grac na myterze pokaze wam> Młotki rzadam,Hujsajn zyje,a ja wpijam w sciany ryje :D :D :D :D :D
Co tu tak cicho???Ze po dobranocce to wszyscy od razu do luzeczka :D Ludzie muwcie cos plis!!!Jak ktos cos powie to opowiem wszystkim bajke na dobranoc. ;)
Po tym wspaniałym updacie tibia mi wysiadła na dobre . Wkleję to co pisze po wpisaniu Id i passa :
" Cannot connect to a login server. Error : Server name does not exist . For more information ..." I nie mam pojęcia co robić. Odinstalowywałem już u kumpla działa moja postać a mi coś nie chce co robić ???? :(
Dr. Omader
22-07-2004, 23:55
@skill bar:
Steve czlonek CipSoft wyraznie powiedzial ze w tym update Nie bedzie skill bara
Z obrazkow to zauwazylem:
U druidow run UH, pozatym na ziemi chyba lezy warrior helmet ale nie widac szczegolow to nie jestem pewien.
Gewof na IRCu jeszcze slusznie zauwazyl ze jeden z druidow trzyma wooden wanda ;)
U knightow:
1 z lewej:
MM shield, na glowie horned helmet, zbroja przypomina starego magic plate armora, ma do tego na srodku cos co moze byc legendarnym klejnotem z opisu e-plate(An enchanted gem glows on the plate armor), no i buty ktory sa podobne do steel boots
2 z lewej:
dragon lance, zbroja nie wiadomo ale ja bym obstawial demon armor, dlatego ze ma charakterystyczne tylko dla tej zbroji kolce na barkach, legsy to przez kolce tez przypominaja demon legs, ale te plomienie jakby to nie wiadomo w koncu -.-""
Paladyni:
1 z lewej: dragon hammer w rece, BOHy na nogach
2 z lewej: royal helmet, bow, sandaly
Czarodzieje: Skull staff, magic hat
Tyle ja zauwazylem i jak widze narazie najwiecej :)
Kto jeszcze cos dostrzegl?
Dr. Omader
23-07-2004, 00:11
Oryginalnie dodany przez Maniakalny Zabojca
komu tibia nie działa pu update niech sobie przeniesie z katalogu tibi plik tibia.spr na pulpit...(by nie stracić mapy)
usunie katalog tibi... ściągnie nową wersje tibi z tibia.com ,zainstaluje i przekopjuje do nowego katalogu z tibią plik tibia.spr (żeby mieć odkrytą mape)
http://www.members.lycos.co.uk/dromader/img/forum/noob4.jpg
OMFG! Czlowieku czy ty wiesz co piszesz?
Czy kiedykolwiek widziales swoj katalog Tibii? Jakbys tam spojrzal to bys zobaczyl ze sa tam pliki z koncowka *.map ciekawe co to moze byc? jak myslisz? W pliku tibia.spr sa przechowywane wszystkie grafiki jakie sa w tibii, wszytkie elementy z jakich sie sklada nie mapy. Jak chcesz zrobic backup map to zgraj wszystkie pliki *.map a nie tibia.spr
Qrde... Drom chłopie... pomylić sie chyba można?....
pomyliłem sie po prostu i zamiast map chciałem skopiować grafike ?( :( ;( (zabijcie mnie za to)
(w swoim katalogu tibii byłem z 50 razy)
P.S:A o tym że skill bar nie będzie już napisałem na pierwszej stronie
Dr. Omader
23-07-2004, 01:00
@UP:
Piszesz na forum poradde dla kogos to by wypadalo sprawdzic co sie pisze?
Ja tu jestem wlasnie tez od poprawiania takich bledow to musialem ludzia uswiadomic ze zeby zrobi kopie map musza pliki *.map nie tibia.spr skopiowac.
@Lepa:
No to jak? Bananik za spam? Czy moze juz sie uspokoisz? Poczekamy zobaczymy....
Jak juz Drom napisal wyzej zauwazylem Wooden wand u druida. Gosc ktory stoi obok paladynki trzyma w reku crown helmet i na na szyji jak i pani stojaca obok maga maja platinium amulet. ;)
Czy ktoś może mi pomóc bo nie wiem co robić . Po tym updacie tibia mi wysiadła . Wkleję to co pisze po wpisaniu Id i passa :
" Cannot connect to a login server. Error : Server name does not exist . For more information ..." Odinstalowywałem już i na nowo zainstalowałem. U znajomych działa moja postać a mi nie chce co robić ????
No dobra Doktorku nie bede juz spamowal.O i wogule to ja nie lubie bananuw.Moze pomarancza :D :D :D
No, co do ciebie Maniakalny tez sie kapnelem, ze cos ci sie popapralo.
Pozdrowienia dla modkuw.Please nie dajcie mi banana tylko pomarancze.Ok???? :))
Dan the Automator
23-07-2004, 11:29
Oryginalnie dodany przez Lepa
No dobra Doktorku nie bede juz spamowal.O i wogule to ja nie lubie bananuw.Moze pomarancza :D :D :D
No, co do ciebie Maniakalny tez sie kapnelem, ze cos ci sie popapralo.
Pozdrowienia dla modkuw.Please nie dajcie mi banana tylko pomarancze.Ok???? :))
http://ebaumsworld.com/forumfun/negative2.jpg
~
a miałem już taką podniete 8o patrze a tu update się sciąga mysle ale super patrze atu wszycho tak samo ;(
kurcze kiedy bedzie ten prawdziwy update
a co do postu smoczasa to tak mi też sie czasem takie coś dzieje powinno inic sie nie da zrobić przez pewenen czas (góra u mnie dzień) ale potem wszystko działa ok
Masakronikus
23-07-2004, 12:56
rysunki sa niesamowite radze się przyjżeć jak jest ubrany Knight i Palladyn :]
Czekamy na konkretny update plz........ X(
Zrobiłem tak jak mi na stronie kazali (www.tibia.pl) i nic jak odpalam tibie to mi wyskakuje takie coś:A Tibia is already running! Co to do ****y jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! X( X( X( X( X( X( X( X( X( :( :( :(
Dan the Automator
23-07-2004, 13:07
Oryginalnie dodany przez Armifar
Zrobiłem tak jak mi na stronie kazali (www.tibia.pl) i nic jak odpalam tibie to mi wyskakuje takie coś:A Tibia is already running! Co to do ****y jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! X( X( X( X( X( X( X( X( X( :( :( :(
A poczytaj poprzednie posty co? Było tam dokładnie napisane~
Masakronikus
23-07-2004, 13:09
Prosta sprawa masz 2 do wyboru :D.
1: albo wcisnąć CTRL+ALT+DELETE i zobaczyć czy nie masz odpalonej jeszcze innej tibi która mogła przez przypadek sie odpalić.
2: albo usunąć tibie :] to już zrub ostatecznie jak nie bedziesz miał pomysłów :D Pozdro może sie uda.
Spiderser
23-07-2004, 13:31
kiedy bedzie nowa tibia GG
Dan the Automator
23-07-2004, 13:38
Oryginalnie dodany przez Spiderser
kiedy bedzie nowa tibia GG
Mam nadzieje że nigdy ;)
Jeszcze jedno pytanie o tibieGG, a posypią się bany~
ja przepraszam bardzo ale jak zmienialem pass 2 miesiace temu musialem wpisac conajmniej 8 znaków i pass nie mogl sie konczyc na zadna litere od a-z tylko na jakas cyfre lub znak . . . i stfierdzielm ze nie a sensu wymyslac tylko wcisnalem lost pass i przyslali mi tesh 8 cyfrow niekonczoncy sie na zadna litere od a-z .. jak to wytlumaczyc??
Tylko że ten mój problem istnieje od wczoraj myślałem że samo się rozwiąże a tu nic :(. Marne pocieszenie że koleżance też coś takego się stało .
Kiedy bedzie nowa tibia cam?
Tez mam nadzieje ze tibia gg juz nie bedzie!!
Ja chce ten wielki upadate juz!
Kermit Frogger
23-07-2004, 17:34
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co to jest ta "Tibia GG" i o co w tej całej "Tibii GG" chodzi? Bardzo bym prosił o odpowiedź. :)
Costanzo
23-07-2004, 18:57
GG nie działa, a tak pogobała mi sie opcja sprawdzania ile brakuje do levelu :( Do tego ktos wszedl moją postacia i zaczał PK ludzi... o dziwo nic mi nie zgineło. gra sie tyle czasu a przez jakiegoś ch... można stracić wszystko w jeden dzień... :] powinni się zająć dodatkowymi zabezpieczeniami, a nie nielegalnymi programami. :/ to chyba koniec z Tibia. Coraz bardziej mi sie niepodoba. Tibia zchodzi na psy. Za jakiś czas pewnie zrobia tą gre tylko dla PACC. SYF!!! X( X( X( X( X( :D
Peter the Sheepy
23-07-2004, 20:36
Czy może mi ktoś wytłumaczyć co to jest ta "Tibia GG" i o co w tej całej "Tibii GG" chodzi? Bardzo bym prosił o odpowiedź.
Tibia GG- program używany przez:
1-Ludzi ze zrąbaną kartą graficzną(w tym mnie :P )
2-Ludzi nie umiejących grać bez kodów
A co to TibiaGG? Program cheaterski, dający:
1-Licznik expa( ile do następnego levelu)
2-Darmowe światło(Wyłącza cienie)
3-Auto Fishing (po prostu włanczasz wędke, dajesz Auto fishing i myszkę przesuwasz nad wodę)
4-Speed Fishing(opcję dla Notorycznych Wrzucaczy Wędki do Wody. Po prostu włanczasz wędkę, dajesz Speeda i klikasz na wodzie)
5-Multiclienta-haniebny(używają tylko nOOby) prpgram służący do otwierania więcej niż jednego okna Tibii)
To chyba wszystko, nie? Aha, ryzyko shakowania wysokie...
Edit-sorka za dwa posty, ten nizej jest do usunięcia !!!
Kamillllls
23-07-2004, 21:11
Ja mam pytanie...link ktory jest na poczatku (pierwszy post), to co tam mozna sciagnac??Nowa wersja Tibii (7.27)??Ach...no wlasnie...i czy trzeba to sciagac??Jesli tak, to stara Tibie trzeba usunac??A, zeby nie stracic ,,odkrtej'' mapy to trzeba zkopiowac plik: ,,...*map''??
P.S.Wiem, wiem, co wam sie nasowa na mysl...NIE, NIE JESTEM N00BEM!! :P
Rayan'Immortal
24-07-2004, 23:28
Mi tez dobrze sie zaczol dzieni wbijam na konto patrze update sie robi ooo juz mi... 8o a tu nic ni ma wszystko takie same qpa ;/ X(
satafoha
26-07-2004, 11:07
mam pytanie. wpisuje w klijencie numer i haslo a tam wyskakuje jakis test login server i cos tam czego nie rozumiem ale jest to spowodowane tym ze wszedlem w test login server i sie nie wylogowalem bo zginelem w jaki sposob wejde? jest tam napisane zebym wszedl w tibia com i w faq ale nie iwem co zrobic pomocy!!!!!!!!!!!! :rolleyes:
@ Up
Pewnie w ustawieniach Network masz zaznaczone Test login server czy cuś takiego.
Zauważyliście że po upie przy walce z włączoną opcją 'Chase oponent' gdy chcemy odejść nie przyciąga nas spowrotem tylko zmienia się na 'Stand while fighting' ?
satafoha
26-07-2004, 14:53
no tak ale ja nie moge sie za logowac na inne konta rowniec X(
Jeśli napisane jest: "Cannot connecto to Tibia server" i cos tam, coś tam, to musisz w menu po uruchomieniu klienta Tibii:
- Kliknąć na Options
- Kliknąć na Network
- Odznaczyć opcję "Test Server Login"
- Kliknąć OK
- Kliknąć OK
Teraz wszystko powinno działać.
nie moge sie zalogowac bo po wpisaniu hasła tibia sie ładuje a potem wyświetla sie wiadomość ''A Tibia client is already running''
CO MAM ZROBIĆ???
satafoha
27-07-2004, 15:40
dzieki juz wszysto dziala
satafoha lvl 18 sorcer :P
mam problem po wpisaniu hasła hwile trwało logowanie po czym wyświetlił sie napis ''A Tibia client is already running'' teraz nie moge nawet wejść na strone logowania tylko od razu pojawia sie ten napis.
Co mam zrobić??
Dan the Automator
27-07-2004, 16:03
re.up
Czytać poprzednie psoty -.- ~
Typowy_gracz_w_tibie
27-07-2004, 19:32
Oryginalnie dodany przez Skrzat
CHCE ZEBYSCIE MI POMOGLI MOJE PYTANI ^^^^ CO MAM ZROBIC
Zrestartuj kompa albo nacisnij alt+ctrl+del znajdz nazwe tibia***** i zakoncz proces i wlacz tibie od nowa
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.